|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Asiaa-23 -cieszę się, że wszystko ok
![]() Mam pytanie do mniej lub bardziej doświadczonych mam: Czym się kierować przy wyborze butelki do karmienia? Oczywiście zakładam, że będę karmić piersią, ale jak wiecie, nie zawsze jest to możliwe. Nie chcę więc podejmować decyzji pochopnie i w miarę wcześniej upatrzyć sobie coś, co w razie potrzeby zakupię po porodzie. Wybór jest ogromny... Avent - antykolkowa, będzie pasowała do laktatora tej firmy. Jedną 125ml już mam. Tommee Tippee - również antykolkowa, anatomiczny kształt smoczka Lovi - podobnie jak powyższa. Dodatkowo butelka samosterylizująca się, tzn. do sterylizacji w mikrofali bez potrzeby użycia dodatkowych urządzeń. Dr. Brown - hit antykolkowy... i zgłupiałam ![]()
#3602 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
![]() ![]() ja niedoświadczona, ale odpowiem ![]() ![]() ![]() ![]() Tymczasem zmykam się robić na bóstwo (o ile w obecnym stanie można tego dokonać ![]() ![]() Miłego wieczoru piątkowego! ![]()
![]() |
#3603 | ||
Zadomowienie
|
Taaa jasne,czekam na foty i koniec.Żadnych wymówek nie przyjmuję
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Oszzzzz Ty ![]() ![]() ![]() ![]() Hehe, mój Tż kąpie właśnie swojego 3-miesięcznego chrześniaka ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3604 |
Zakorzenienie
|
Szczęśliwa - spory brzuszek
![]() Mój bębenek wystrzelił przez ostatnie dni i mam przeczucie, że tak jak ciągle był mały tak teraz będzie rósł w oczach. Na razie wystrzelił tylko do przodu, na boki nie ![]() angelikaw - ja kupiłam 2 buteleczki 150ml TT i 2 Avent (125, 260 ml). Podobno najlepsze są butelki, które działają jak sutek mamy np. Lovi aktywne ssanie, chyba jest jeszcze taka z Nuby i Medeli. Coś takiego: http://allegro.pl/item1186278575_but...nie_0_bpa.html Wybierając butelki trzeba brać uwagę jaki laktator i sterylizator chcemy ewent. zakupić, żeby wszystko do siebie pasowało
Żona mojego męża to fajna babka Edytowane przez Majka232 Czas edycji: 2010-08-20 o 18:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#3605 |
Zakorzenienie
|
ja normalnie chyba zaraz urodze
![]() nie no zart ![]() leze z nogami w gorze, jestem wykonczona, musialam zrobic zakupy, szukalam tez sobie jakiejs kiecki nic nie ma wrrrr... a teraz leze obolala cala spojenie daje w kosc ze wymiekam... jak tz mi cos kaze zrobic to go chyba udusze albo strzele focha i pojde spac... masakraaa niech szybciej leca te tyg.. bo zwariuje ![]()
#3606 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A z teściową mam identyczną sytuację - uparta i wiedząca najlepiej ![]() ![]() ![]() ![]() A mamci powiedziałam, że jak będę potrzebowała/chciała pomocy to dam znać. Odwiedzić mnie może, ale bez wymądrzania się ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Szczęśliwa, naprawdę, bardzo ładnie i bardzo młodo wyglądasz ![]() ![]() ![]() A brzuszek to mały masz. Chyba, że to efekt tuniki. BTW, bardzo ładnie ubrana jesteś ![]() ![]() Kurcze, mam już dość tych dolegliwości późno-ciążowych ![]() Jakby mnie ktoś zobaczył co wyprawiam w domu, to by padł ze śmiechu... Jak się muszę schylić, to odsuwam się do tyłu, rozkraczam nogi i dopiero się pochylam. Siuśki psa ścieram na czworaka, bo inaczej nie daje rady, a jak stawiam miskę z żarciem, to się muszę o ścianę podpierać ![]() Wyłaź Borys, bo mamusia się już męczy ![]() Aha, co do aktywności dzieciaczka, to, pomijając ostrożne gmeranie w ciągu dnia, najbardziej wierci się około 4:45 w nocy ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3607 | |
Zakorzenienie
|
naked21, Majka232 - dzięki za odp.
![]() Cytat:
![]() Na pocieszenie dodam, że nie tylko TY tak masz ![]()
![]() |
#3608 |
Zadomowienie
|
Zawsze to coś. Przynajmniej wiem, że nie cierpię sama
![]() A co do Twojego pytania, to nie kupowałam jeszcze butelek ani nic z takich rzeczy. Nawet się tym nie interesowałam, więc nie pomogę kompletnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#3609 |
Raczkowanie
|
ycnan Nie przejmuj sie,badz ciepliwa
![]() Ja dzis ostatnie sprzatanie w pokoju Dzidziulka,jeszcze musze zaslonki i firanki poprac.Padam na ryj.Plecy mnie bola,a zdyszalam sie kundel po spacerze ![]() Dzis zaczynam 37tydz,no Kubus jeszcze troszke! |
![]() ![]() |
![]() |
#3610 |
Raczkowanie
|
angelikaw ja też nie pomogę, bo nie kupuję
![]() Wzięłam sobie do serca rady starszej siostry- że jak butelki i mleko modyfikowane będą w domu, to w razie początkowych kryzysów w karmieniu cycem szybciej po nie sięgnę i tak już zostanie.. Ale pewnie po jakimś czasie kupię Avent, bo dostanę w spadku taki laktator. . O Lovi słyszałam, że dzieciaki często jakoś zasysają smoczek i sklejają jego ścianki ![]() Ray kurcze odpocznij dziewczyno! Jeszcze nie Twoja kolej ![]() I nie daj się zapędzac do kolejnej roboty, bo teraz to koło Ciebie wszyscy powinni skakać ![]() Dziś mój teść, z którym widziałam się tydzień temu stwierdził, że brzuch naprawdę urósł.. I ja też to czuję, czasem nawet oddychać nie mogę , a jak mówię to potrafię się zapowietrzyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3611 |
Zakorzenienie
|
Wazylam się ;D i tak w dniu porodu mialam 65 kg, a dzis 56,5
![]() Zapalenie piersi zeszlo, zatory piersi tez – teraz mi sika jak z kranu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() JAK NAZWAC NAS NA ODCHOWALNI?? Musicie mi pomoc! ycan elenka1 Klarissa ninaad Ray neked21 pomidora kasienka 1701 szczesliwa bordowa cellaris dziekuje za wszystkie mile slowa.. jak dobrze was mieć ![]() ![]() ja na poczatku mówiłam ze będę karmic kolo 6 mc.. teraz mowie ze max 3 i dostane na glowe, ale przyjaciolka mi mówiła ze jak mi się wszystko unormuje to się pewnie wkręcę bo to nie będzie już takie czasochłonne no i odciągać będzie można (bo poki co robie tak jak mi doradzila do unormowania tylko dzidziolek żeby się z nim zgdac) bordowa dziekuje za rady – robilam rumiankiem herata sola fizjologiczna i nic, teraz dostal krople sulfamidan czy jakos tak i kropilimy mu 3 razy a już widac poprawe cellaris na plecy bolace najlepszy masaz ![]() mpik gratuluje udanej wizyty ![]() zuziczka to mialas przygody… pomidorka bynajmniej wiesz kiedy… no trudno dasz sobie rade! Najważniejsze ze Tymek zdrowy ![]() ![]() ![]() naked gratuluje udanej wizyty, slicznie wygladacie ![]() ![]() NIKA jestes dzielna dajesz rade!! Lenka trzymam kciuki! Majka w Tesco bylam dzis i sa ubranka jesienno zimowe Gabisun gratuluje obrocenia corci ![]() ![]() Klarissa gratuluje skorczu.. coraz bliżej coraz blizej.. Szczesliwa slicznie ![]() ![]() ![]() Asia-23 gratuluje udanej wizyty Majka klarissa szczesliwa lenka Ania13.03 martynka81 kasienka ycan zuziczka Ilona naked linzey Dziekuje w imieniu Pata za mile slowa ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- bylam dzis godzine poza domem (wyrwalam sie z mezem na zakupy syn zostal z moimi rodzicami) na poczatku jakbym pierwszy raz z domu wyszla ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2010-08-20 o 20:46 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3612 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ładną masz fryzurkę i fajna tuniczka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Potwierdzam ![]() ![]()
![]() |
#3613 |
Zakorzenienie
|
Martucha super
![]() ![]() ![]() ![]() dobrze, że u was coraz lepiej, nastraja optymistycznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3614 |
Raczkowanie
|
Boże.. przez chwilę miałam wrażenie, że wody mi odchodzą..ale to chyba tylko jakieś maksymalne upławy
![]() A raczej mam taką nadzieję..Chyba ciężko bedzie dziś zasnąć. Muszę obserwować sprawę..ale wydaje mi się, że odejście wód jest bardziej spektakularne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3615 |
Rozeznanie
|
Ciocie Wizazowe,
wierze, ze trzymalyscie kciuki. ![]() Aleksander nadrabia ![]() ![]() No oszalalo mi dziecko ![]() ![]() Zartuje. Bardzo sie ciesze, ze Maly nadrabia. Ciagle jest mniejszy niz powinien, ale wazne ze rosnie. Nastepna wizyta za 2 tyg. No i cesarka potwierdzona, mam czekac na skurcze i jazda do szpitala. Posiewow itd mam nie robic, przy cesarce nie ma sensu. Z tego wszystkiego zajechalam do galerii i wydalam mnostwo pieniedzy... ![]() Ale ale, mam plaszczyk na jesien i kurteczke i dlugi sweter ![]() Eh, no puscic wyglodnialą swiata ciezarowkę do ludzi i nic tylko limit na koncie zalozyc. ![]() ![]()
Co mnie nie zabije, to mnie wzmocni!-Alek 15.09.10 ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/relgx1hpgi2xjkbz.png Edytowane przez Zuziczka Czas edycji: 2010-08-20 o 21:41 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3616 |
Zadomowienie
|
Zuziczka
![]() ![]() ![]() ![]() Pochwal sie zakupami ![]() Wlasnie zjadlam cala duza pake czipsow, a teraz mam smaka na lody ![]() Zapomnialam napisac: Szczesliwa wygladasz przeslicznie ![]()
02.10.2010 - Gabi ![]() 18.01.2013 - Lili ![]() Edytowane przez ania13.03 Czas edycji: 2010-08-20 o 21:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#3617 |
Rozeznanie
|
Aha,
tekst wieczoru. Na pytanie mojego TZ(jak juz wychodzilismy)- Panie doktorze, Niech pan mi żone zważy. Gin- Niech jej pan da spokoj, ważyc nie bede, niech kobita je i tyje spokojnie. Juz nieduzo zostalo ![]() ![]() No i mnie nie zawazyl. ![]()
#3618 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Super, że Mały nadrabia! I gratuluję zakupów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3619 |
Rozeznanie
|
ania13, borowka-
![]() Ciuchy przymierzalam, pamietajac o dodatkowym miejscu na biust. Moze jutro zrobie zdjecia to wrzuce. U mnie koniec 35tygodnia i w sumie rozmiar mi sie z S powiekszyl do M/L i takie ciuszki przymierzalam. Jeden plaszczyk jest odciety pod piersiami i rozszerza sie ku dolowi- idealny na teraz i mysle pol zimy, jak moje cialo bedzie dochodzic do siebie. Drugi tez daje rade teraz, z duzo wiekszym brzuchem moge sie nie zapiac. Za to jak brzuch troche spadnie to juz bez problemu. A sweter z wiskozy- rozciaga sie i bedzie super wygodny jak Olo juz bedzie.
![]() |
#3620 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Super wiadomosc ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3621 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3622 |
Rozeznanie
|
Nie było mnie 2 dni i widzę dużo dobrych wiadomości
![]() Gabisun- ale grzeczna ta Twoja córka i jak słucha mamusi ![]() Zuziczko no to nieźle Twoj Olek nabiera masy, same grzeczne dzieci ![]() ![]() Ycnan ja chocbym uwielbiała kogoś to i tak nie chciałoby mi się teraz nikogo sprowadzac do domu nawet na weekend ![]() ![]() Pomidorko jest największy plus tego ze masz cesarkę, bedziesz zapene trzecią mamusią na wątku ![]() ![]() Ineczka33 ja właśnie ostatnio zakupiłam smoka NUK, widzisz nic nie wiedziałam o nim, dobrze trafiłam ![]() ![]() angelikaw ja mam 2 butelki avant, wybrałam je po rozmowach z koleżankami-mamami i wszystkie zachwalały ![]() ![]() Zuziczka zazdroszczę Top Secret w Twoim mieście u nas w galerii niestety zamknęli a był to jeden z "moich" sklepów, zakupy..... ale mi się marzą Szczęśliwa potwierdzam- wyglądasz młodoooooooo, ale to tylko powód do zadowolenia ![]() Martucha super ze odwazyłaś sie wyjsc bez małego nawet na godzinkę, a wagi pozazdrościć ![]() a Patryczek rośnie, fajny z niego maluszek widzę ze zacięcie się toczyła dyskusja o wizytach naszych mam i teściowych... ja po mamę zadzwonię odrazu zeby przyjechała do mnie, a napewno mnie odwiedzi w szpitalu zreszta teściowa też i nie widze w tym nic złego ![]() ![]() co do teściowej... jej się obawiam bardziej, bo zawsze z mężem byliśmy dla niej na dalszym planie, jakoś mało ją obchodzi jak sobie dajemy rade itd to nagle zaczęła się interesować.... wogole duzo by tu pisać. ale teraz ja zamierzam ją odepchnąć, tak jak ona to kiedyś robiła ![]()
#3623 |
Zadomowienie
|
Witam porannie.
obudziłam się p 5 rano ![]() Wczoraj miałam załamanie. Tz na zwolnieniu ale pracuje w domku siedzi w sypilani całym dniem i pracuje ja nie wiem co mam ze sobą zrobić i się rozryczałam jak sobie uświadomiłam że od 1 września będę sama w domku siedzieć. Normalnie marzy mi się praca chcę się czymś zając bo oszaleje przez te 8 tygodni jakie mi zostało do tp ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3624 |
Rozeznanie
|
aaaaa
naked21 u nas jak byłby chłopiec to rozwazaliśmy imię Leon ![]()
#3625 |
Zakorzenienie
|
hejo
zuziczka to ja pedze tez do top secret ![]() ![]() ineczka ja to sie juz wnukow doczekac nie moge ![]() ![]() ilonka ja to ostatnio doly co chwile lapie, albo sie wkurzam na zmiane jak poje..... za przeproszeniem ![]() ciesze sie za chwile zla jestem a za chwile plakac mi sie chce ![]() czuje sie w ogole takim chodzacym inkubatorem.... ze tez ciaza musi 9 mc trwac ![]()
wiosna!! ![]() ![]() Edytowane przez Ray Czas edycji: 2010-08-21 o 07:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#3626 |
Rozeznanie
|
Witam z rańca
![]() Dzisiaj pospałam do 8:30 a na ogół budzę się koło 6 więc szok ![]() Szczęśliwa potwierdzam wyglądasz super młodziutko i wogóle bardzo ładnie ![]() ![]() Zuziczko wiem jak bardzo musisz się cieszyć ![]() ![]() Dzisiaj generalne sprzatanie - takie z odsuwaniem szaf hehhe zobaczymy jak się tz będzie próbował wymigać jak już wstanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3627 |
Wtajemniczenie
|
NIKa jak taaaaam?? Jadę właśnie do Poznania, gdybyś potrzebowała ciocię do pomocy do dzwoń
![]() ![]() Zuziczko super wieści, jeszcze z Olusia będzie kawał chłopa zobaczysz!! a i lepiej się nie ważyć ![]() ![]() elenko, mnie się imię Leon strasznie podoba, ale nikomu innemu (rodzina i wszyscy znajomi mnie wyśmiali i stwierdzili, że skrzywdzę dziecko), więc dam tak małemu na drugie i po cichu będę tak do niego mówić ![]() ![]() ![]() Zmykam dziewuszki na całodniową wycieczkę, pogoda piękna. Życzę Wam miłego dnia ![]()
#3628 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() dla mnie tez 9 mscy to strasznie dlugo, wolalabym zeby ciaza trwala 6 mscy ![]()
![]() |
#3629 |
Zakorzenienie
|
Witam w leniwy sobotni poranek
![]() aaannnnnnaaa - Rozumiem Twoje argumenty ![]() ![]() Klarissa, Ineczka33, elenka1 - Wam również dziękuję za odp.
#3630 | |
Zadomowienie
|
martucha84, super, że z cycuchami już w porządku, a waga wraca do normy.
Zuziczka, bardzo się cieszę, ze Olek tak szybko teraz rośnie ![]() IlonaN2, może po prostu "przygniotłaś" oko podczas snu? naked21, udanej wycieczki ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Od dziś został mi dokładnie miesiąc do terminu porodu ![]() ![]() Wczoraj spakowałam siebie i maluszka do szpitala i wiecie co? Wyszła mi tylko jedna torba ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:04.