|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
A co do paciorkowca to w większości szpitali jest tak ,że jesli nie ma się zrobionych badań to niestety traktują cię jak osobe potencjalnie zarażoną i podają antybiotyk
więc myslę, że lepiej warto wydać te 20zl i mieć pewność, żeby niepotrzebnie maleństwa nie faszerować antybiotykiem od razu
|
|
|
|
#3572 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
No i gdzie moje cytaty?
![]() Diabli wzieli... Martucha- synus slodki i jakis taki wiekszy ![]() Mszu- ja tez zapaciorkowana, ale juz od dawna. Gin mi nie mowil nic o leczeniu Moze czeka, az bedzie blizej porodu. Musze dzis spytac. Streptokoki mi wyleczyli w szpitalu w 4msc.Ninaad- Nie dziw sie mamie, one wszystkie nie moga sie doczekac. Moja tez ciagle tylko rozmarzona mi mowi w sluchawke- a ciekawe jaki on bedzie?Hehe, mnie to tez to ciekawi jak nie wiem. Cellaris- baw sie dobrze i korzystaj poki sie da! Lenka- ja tez jakos wiecej jem I jakas mania na slodkie.. Jak przez pol ciazy mnie mdlilo na widok czekolady lub ciasta, tak teraz zyc nie mogeStaram sie wpylac rodzynki i orzechy, ale cale ptasie mleczko siedzi w lodowce i wola: Zuzanko tu jestem! No i jak moge odmowic? ![]() Borowka- moj Nurek chyba zaczal spac w nocy razem z mamusia, albo mamusia ma mocny sen. (Fakt; spie cala noc ciagle. Czasem wstaje na siusiu, ale to raz maksymalnie.) Maly mi bryka teraz popoludniami i wieczorami, ale reguly nie ma. Slodkie na niego nie dziala, za to po lodach szaleje i jak jest mecz w TV to tez zawsze ![]() Maly jest glowka w dol od jakiegos 27tygodnia i tak siedzi i chyba mu wygodnie Jak ma czkawke to mi sie o pecherz obija ![]() Z mamami to chyba jest tak, ze jak sie ma na miejscu to sie tak nie chce odwiedzin itd. Ja cierpie, bo mama daleko, a ja lubie z nia spedzac czas. I bardzo chcialabym by do nas wpadala po porodzie. Tyle,ze sie nie da. Co do muzyki. Ja uwielbiam rocka z lat 70tych i glam rocka. Lubie tez bardziej ostre brzmienia. W ciazy na poczatku muzyka mmi totalnie odeszla, wkurzalo mnie wszystko, rock tez Kupilam Mozarta z koncertami symfonicznymi i podpasowala mi i Alkowi jedna plytka z jedenastu, ktore mamy. I tak to ujezdzamy od dluzszego czasu (znam na pamiec). Poza tym wstret do muzyki mi przeszedl, wiec Mlody slucha od czasu do czasu Queen, Alice Cooper, Helloween, Daab, Asia i inne takie.
|
#3573 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
- ale już niedługo![]() Ja od pewnego czasu dostawałam zadyszki wchodząc u mnie w domu na drugie piętro. Teraz ledwo mogę się doczłapać na 1. Nie wspomnę już nawet, że męczę się przy próbie obrócenia z jednego boku na drugi ![]() ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3574 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja ostatnio zapomniałam o moim brzuchu i piekłam blinki i co za blisko podeszłam i się oparzyłam w bębenek nie dużo ale ślad jest i piekło jak cholera. Zapominam że muszę już stawać pół metra dalej hihih niedługo mi długości rąk zabraknie Cytat:
Cytat:
Martucha zakochałam się Jeśli chodzi o moją mamę i teściową to obie mieszkaja 250 km od Krakowa, i jestem z mamą tak umówiona że jak wyjdę ze szpitala i będę czułą że nie daje rady i potrzebuje jej pomocy to przyjedzie do mnie na tydzień teściowa ostatnio mnie zirytowała bo stwierdziła ze nas odwiedzą (przyjadą do nas na urlop) na jakieś tydzień w październiku Aja mówię że w październiku to ja rodzę a ona że nie szkodzi wiec ja szok i mówię że gości przyjmujemy we wrześniu potem już nie I chyba zrozumiała i zapytała czy przy dziecku na początku pomocy nie będę potrzebować powiedziałam że na pewno poprosimy jak tak będzie i koniec tematu...
|
||||
|
|
|
#3575 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak się zastanawiam nad swoimi wielkimi spuchniętymi stopami.Teraz np jest chłodno,to w japonkach nigdzie nie pójdę,a innnych butów nie założę,bo za małe...We wrześniu(o ile urodzę w terminie) też pewnie tropików nie będzie,więc zostałam uwięziona i nie ma w czym wyjśc na zewnątrz,a tym bardziej jakby mi się poród przydarzył...Są kremy z serii(dla cieżarnych) na opuchnięte stopy i tak sie zastanawiam czy to faktycznie by coś dało,czy tylko pic na wodę.Znalazłam jakiś z Pharmaceris za 18 zł i zastanawiam się nad kupnem
|
|
#3576 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- musiałabym spojrzeć na skład, ale chyba większość tych kremów ma głównie działanie chłodzące/łagodzące i raczej nie spowodują, że opuchlizna zejdzie |
|
|
|
|
#3577 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Obrzeki mam od 7ego msc, teraz troche zeszly ze stop. Ale i tak sa, szczegolnie po nocy na dloniach. Juz sie przyzwyczailam.
|
|
#3578 |
|
Zakorzenienie
|
Szczesliwa no znowu trzeba się przestawić na inną opcję
ale cieszę się, ciekawe czy tak samo powiem jak mnie skurcze złapią ![]() Ycnan no pamiętam wywróżyłaś mi Ja też łażę teraz powolutku jak jakaś stara babcia ![]() Ja od poniedziałku bawię się w wywoływanie bo mi szpital od września zamykają na czas remontu muszę się spieszyć |
|
|
|
#3579 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja prowadzę jednoosobową działalność i planuję, że od nowego roku wszystko ruszy na nowo.. Mama pomoże mi doglądać małego, a ja za scianą, w drugim pokoju bedę w stanie coś z siebie wykrzesać przed komputerem i w jakimś stopniu wykonywać zlecenia To fajne rozwiązanie, ale boję się, że jak tylko mały zapłacze to moja kreatywność opadnie do poziomu zero...I może lepiej, gdybym po prostu wychodziła do pracy, świat by się nie zawalił, a moja wydajność byłaby lepsza..? Cytat:
Zazwyczaj słucham "dobrych rad" i potem robię swoje, ale kilka razy w złości powiedziałam parę słów za dużo i potem miałam wyrzuty.. U mnie to taki zamknięty krąg.. Ale super Dzielna dziewczynka! A jednak to możliwe!Może mój mały weźmie z niej przykład We wtorek okaże się czy moje cc na 6 września ciągle aktualne ![]() Cytat:
Ja nawet nie wiem, kiedy zobaczę swój...Rodzice męża jednak mają kupić wózek, ale uparli się jak osły, że przed narodzinami nie wolno!! I tylko wózek jest takim fatum- łóżeczko, ciuszki itd już nie!!! Skąd ludzie biorą takie zabobony?Na nic tłumaczenia, że musi się wywietrzyć, że ze szpitala dziecko musi jechać w foteliku, że po zamówieniu trzeba czasem czekać i 2 tygodnie Oni wiedzą lepiej, a dla nas teraz liczy się każdy grosz i przystajemy na te brednie.. |
|||
|
|
|
#3580 |
|
Zadomowienie
|
Odnośnie słuchania muzy to ja na początku ambitnie podeszłam do sprawy i zaopatrzyłam się w kilka utworów klasycznych,ale efekt był taki,że kilka razy posłuchałyśmy i uznałam,że nie ma bata,nie będę się tym katować,bo było może ze 3 ,które mi przypadły do gustu.Słucham za to innej muzyki (w zalezności od fazy spokojnej lub bardziej żywej) i chyba tak też jest dobrze.Poza tym np mój mąż to często puszcza na full jakieś kawałki metalowe czy mocno rockowe i jakoś Małej to chyba nie przeszkadza.Może jakiegoś adhd z tego powodu mieć nie będzie,a już padnę ze śmiechu jak się okaże,że będzie chętnie zasypiać to takich kawałków w stylu Iron Maiden itp
|
#3581 |
|
Zakorzenienie
|
Aaannnaaa
|
|
|
|
#3582 |
|
Zadomowienie
|
Gabisun.. a ty jak tam nasz brzuchaczu
moze jakas foteczke bys nam zapodala? Moze juz ostatnia? Ciocia mszu... bardzo proooosi
|
#3583 |
|
Wtajemniczenie
|
gabisun Ale typowa rwa kulszowa to jest ten ból o którym mówię
ycnan Mój Tż też wszystko w domu robi, bo mówi, że mi nie wolno. Kochanych mamy tych facetów ![]() kasienka1701 Ja mam stopy gigantyczne, dosłownie, na boki rozrosły się co najmniej o połowę. Na japonki mi jakoś za zimno, więc chodzę w adidasach ![]() Co do mamuś. Moja mama mieszka kilka bloków obok i w sumie się cieszę, jest teraz na wypowiedzeniu i zwolnieniu lekarskim, więc siedzi w domku i wiem, że mogę liczyć na jej pomoc, a że będę po cc to na pewno przez pierwsze dni ta pomoc się przyda. Mama raczej do nachalnych nie należy i mieszka bliziutko, więc nie będzie nocować czy przesiadywać całymi dniami. Jak będę potrzebowała pomocy to dzwonię i za 5 minut mama jest ![]() Nie wiem jak z teściową, ona jest strasznie uparta i zawsze ma rację, zobaczymy czy będzie się wtrącać. Ale ja nie z tych co dadzą sobie wciskać, jak mnie bardzo wkurzy to ją wygonię i najwyżej się obrazi. Niech przyjdzie na kawkę i tyle, nie chcę nikogo poza Tż na cały dzień w domu.
|
#3584 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mszu A u Ciebie też już końcówka ciąży,to może też byś nam jakąś foteczkę zapodała ![]() ![]() Ciocia Kasienka baaaardzo prosi
|
|
#3585 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Ciekawa jestem jaką miałam minę gdy to usłyszałam... z pewnością nie zachęcającą bo teściowa drugi raz swojej propozycji nie powtórzyła
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Super Właściwie to już możesz sobie teraz spokojnie rodzić ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ------------------------- Dziewczyny a ja dzisiaj zaliczyłam swój pierwszy skurcz. Teraz wiem, że to co miałam w czasie ciąży to może były jakieś maleńkie skurczyki a nie skurcze Normalnie aż się przestraszyłam, ale był tylko jeden do tej pory, mała fika radośnie ... więc chyba nie ma się co bać.
|
|
#3586 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A wózki będziemy mieć te same Daj znać jak Ci dojdzie bo ja go tylko w katalogu widziałam nie na żywo i się troszku denerwuje
|
|
|
|
|
#3587 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jakby Ci to powiedziec.... nie mieszcze sie juz kadrze a tak powaznie, to moze dzis, jak sie ubiore i umaluje przed wyjsciem to pstrykne pare ujeć dla "ciociów" wizażowych, bo teraz to ja taka rozmemłana jestem ze strach drzwi ludziom otwierac, coby ich nie przestraszyc ![]() Cytat:
nie wiem, ale jak bylam w pracy i musialam tego sluchac to mnie krew zalewala...![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-08-20 o 15:54 |
||||
|
|
|
#3588 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dodam, że chwilę wcześniej się czesałam i chyba nawet makijaż nałożyłam ![]() Uciekam do domciu (bo ja znów u mamy), muszę zerwać trochę zieleninki mojej małej rozrabiace Ciekawe jak dam radę z tym bolącym tyłkiem
|
|
#3589 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo im bliżej końca tym bardziej mi się nie chce... a już najbardziej chyba cykanie sobie zdjęć na których wyglądam jakbym wstała po niezłej imprezce ![]() Cytat:
O....no to już coś się zaczyna ze skurczybykami ![]() Bordowa nie kłóć się no ![]() maleństwo może uciskać nerw kulszowy który biegnie przez miednicę i może właśnie boleć tyłek, udo itp. nie zawsze jest to ból od kręgosłupa ) zwłaszcza jak ucisk jest w miednicy dlaczego miałby boleć kręgosłup Myslę, że jakbyś sobie naciągnęła miesień to na pewno byś to zapamiętała, bo to się bezboleśnie nie dzieje, więc masz pewnie jak wiele z nas kolejną ciążową przypadłość
|
||
|
|
|
#3590 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A to my dzisiaj - koniec 34 tyg. Tak patrzę że w tym ujęciu brzuchal słabo widoczny...
|
|
#3591 |
|
Raczkowanie
|
Czesc Brzuchatki.
Widze ze ogolnie jestescie w dobrych humorach,to ladnie. Ja nie znam dobrego sposobu na spuchniete nogi. Pije wode ok 2l dziennie,spie z nogami w gorze,poza tym za oknem wcale nie ma upalow a nogi jak mortadele,bo do tego jeszcze obrzydliwie rozowe(unikalam slonca). Najlepsze jest to ze jeda mam bardziej spuchnieta od drugiej .Wy tez tak macie?I to nie tylko kostki,ale cale poczawszy od ud po paluchy- |
|
|
|
#3592 |
|
Zakorzenienie
|
Szczęśliwa ślicznie
|
|
|
|
#3593 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() to super! malutka posłuchała mamusi, grzeczna dzewczynka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
zreszta caly dzien daje o sobie znać z małymi przerwami na drzemkę ![]() Cytat:
|
|
#3594 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, ile ty masz lat? na tym zdjeciu wygladasz jak 15latka, poza tym co ma byc widac brzucha w takich tunikach ja juz rzygam tunikami, ale poki co jeszcze w nich jako tak wygladam...
|
|
#3595 |
|
Rozeznanie
|
Szczesliwa- ale z Ciebie mlodziutka dziewuszka
![]() Ja sie w szpitalu ostatnio niezle nasmialam, jak mialam konsultacje okulistyczna i okulistka mloda kobitka zagladnawszy w moja karte ze zdumieniem spytala- a to pani ma 28lat?? Ja myslalam, ze 18! Weekend ma byc ladny, wiec moze jakies zdjecia w plenerze porobie. Jednak tylko w przypadku, jesli dzis wizyta u gina pojdzie dobrze ![]() Trzymajcie kciuki, za tego mojego Urwipołcia, zaraz idziemy go mierzyc.
|
#3596 |
|
Rozeznanie
|
Witam po dwudniowej nieobecności
![]() Martucha Malutki przesłodki Gabisun To Ci Kingusia zrobiła suprice Moja Zosia niby już od 24tc jest na nietoperka ale czasem jak tak szaleje to się boję że jeszcze zrobi fikołkapomidorko ja od początku chciałam rodzić sn ale teraz już sama nie wiem także troszkę Ci zazdroszczę że znasz date i godzine
![]() ![]() Odnośnie bycia dobrą "gospodynią" to ja też chleba nie piekę choć chciałabym ale bez tego piecyka się raczej nie zmuszę Przetwory czasem robie i lubie to robic ale jak jestem u mamy lub teściów bo u nas i tak nie miałabym gdzie ich trzymać Za to teściówka zawsze poszaleje a zreszta umie robic takie pyszności ze szok ![]() U nas z pomocą mamy czy treściowej to raczej na odwrót niż u Was tj moja mama nie proponuje , zreszta ona miasta nie lubi i tu sie dusi wiec jeżeli przyjedzie to na 2-3 godzinki a tesciówka ma 250 km do nas a teść nie ma urlopu wiec bedziemy sami ale Paweł bedzie miał 2 tyg urlopu i chyba bedzie ok Mielismy przez 3 dni u nas znajomego z Anglii - byłego szefa tż-a z czasów kiedy jeździliśmy na wakacje na studiach do pracy (taki typowy Anglik po 70-tce z temperamentem 30-latka ) Pawel pojechał go odwieżć a ja wkoncu odpoczywam bo mi ta wizyta troche dała w kość![]() Odebrałam wyni GBS-a i wynik ujemny |
|
|
|
#3597 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tak mam, prawa zawsze bardziej spuchnięta od lewej. Cytat:
nigdy nikt mi tego nie mówił. Mam 28 i "pół" wklejam drugie też z dziś, nadal młodo?
|
|
#3598 |
|
Raczkowanie
|
Szczesliwa,no to ja tez prawa.Ciekawe czemu tak jest?
A na tym drugim tez mlodo,poza tym jak masz wygladac przeciez masz 28 lat jeszcze z Ciebie Mloda D... Ja tez mam 28 ostatnio nie chcieli mi sprzedac batonika nadziewanego bo zawieral alkohol.Dobre co? |
|
|
|
#3599 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja mam 28 (skończę 1 listopada ), a miewam czasem problemy, by kupić piwo Tzn. przed ciążą tak miałam...
|
|
|
#3600 |
|
Raczkowanie
|
Szczęśliwa
bardzo ładna fryzurka. a na drugim zdjęciu brzuszek spory. ja dziś po wizycie u gina. w sumie to wiem tylko tyle, że wszystko OK. jakoś tak na szybko dziś wszystko. moja Karolinka nadal nią jest. i błagam niech już tak zostanie następna wizyta 17 wrz. - na miesiąc przed godziną "zero' ![]() a na pocieszenie zrobiłam dziś sałatkę gyros... mmm tak za mną chodziła
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:07.

więc myslę, że lepiej warto wydać te 20zl i mieć pewność, żeby niepotrzebnie maleństwa nie faszerować antybiotykiem od razu

Nie dziw sie mamie, one wszystkie nie moga sie doczekac. Moja tez ciagle tylko rozmarzona mi mowi w sluchawke- a ciekawe jaki on bedzie?
I jakas mania na slodkie.. Jak przez pol ciazy mnie mdlilo na widok czekolady lub ciasta, tak teraz zyc nie moge
Jak ma czkawke to mi sie o pecherz obija 

no nie wiem jak to się stało. Na szczęście nie mocno, raczej tak się oparłam mocniej,ale potem miałam uczucie jakbym sobie siniaka w środku nabiła. Na szczęście nic złego się nie dzieje,a mała fika radośnie więc jest ok. Ale mały stresik miałam. Oj już brzuchol duży
No i jak ją tu przekonać, żeby nie przyjeżdżała np przez pierwsze 2 tygodnie, a już szczególnie jak ja będę na porodówce? ehhh. No ja rozumiem, że to jej pierwszy wnuk i że od pewnego czasu ma nie za ciekawe życie i nie za ciekawą sytuację (mój tata zmarł 1,5 roku temu a ona siedzi w domu z moją niepełnosprawną siostrą; dobrze, że chociaż na weekendy przyjeżdża druga siostra). I rozumiem, że bardzo cieszy się, że będzie babcią. Tyle tylko, że nie rozumie, że czasem męczy mnie to gadanie, narzekanie. I najgorsze właśnie, że nie idzie jej wielu rzeczy przetłumaczyć- bo jak się powie coś co nie jest po jej myśli to albo w ogóle nie bierze tego pod uwagę i dalej robi po swojemu (a potem narzeka z tego powodu), albo się obraża 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Dzielna dziewczynka! A jednak to możliwe!

maleństwo może uciskać nerw kulszowy który biegnie przez miednicę i może właśnie boleć tyłek, udo itp. nie zawsze jest to ból od kręgosłupa
, ile ty masz lat?