|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszyscy którzy chcą schudnąc ok. 5 kg- cd. ZAPRASZAM!
Cytat:
|
|
|
|
|
#3602 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no to do roboty moja droga! ![]() Cytat:
mam podobne wrażenie..
|
|
|
#3603 |
|
Zakorzenienie
|
No to co Sunday Rose, ruszamy ze zdwojoną ilością ćwiczeń
w końcu jakoś trzeba wypędzić ten tłuszczyk
|
|
|
|
#3604 |
|
Zakorzenienie
|
No to może sobie powiemy, co ćwiczymy
ja codziennie robię 8 minut abs,2 minuty abs i 8 minut buns, to taki zestaw podstawowy, czasem do tego dochodzi jakieś 15 minut hula hop, jeśli jest ładna pogoda, to wychodzę ze skakanką na przynajmniej 15 minut chciałabym zacząc biegać, ale nie mam żadnego doświadczenia i na razie czekam na ładniejszą pogodę, ale na pewno zacznę, choćby od truchtu a Ty?![]() kurcze, dziewczyny na jadłospisach mówią, że prawdopodobnie mój organizm już się tak przyzwyczaił do tego ciągłego odchudzania i jedzenia dietetycznie, że nie reaguje.. i że powinnam zrobić 'weekendowe wczasy od diety', naładować się węglami i może to go ruszy i zmotywuje do pracy. z jednej strony czemu nie, chętnie zjem coś słodkiego a z drugiej trochę się boję, że organizm wyłapie i tylko na tym przybiorę..
|
|
#3605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie zdecydowałabym się na taki weekend |
|
|
|
|
#3606 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz, ale mi nie chodzi o obżarstwo,w zasadzie nie umiałabym chyba już teraz
miałam raczej na myśli dołożenie czegoś spoza diety, no nie wiem, jakiś jeden batonik rano czy kasza manna na słodko na śniadanie i dorzucenie np. kanapki na podwieczorek.. jestem po prostu już zmęczona psychicznie, ostatnio tż stwierdził, że ja już chyba nie umiem jeść normalnie, bo nie chciałam z nim zjeść kanapki na podwieczorek. Inna sprawa, że on je wszystko, tylko mniej (ale łącznie ze słodyczami i piwem), a i tak chudnie. A ja od połowy stycznia naprawdę się pilnuję, było co prawda parę gościnnych grzesznych występków, ale nie na tyle, żeby schudnąć 4 kg na South Beach i potem przechodząc na zwykłą redukcję wrócić do tamtej wagi.. Sama już nie wiem, nie chcę obcinać kalorii, bo wiem, że potem byłoby mi ciężko wyjść z diety, jeśli w ogóle ją doprowadzę kiedykolwiek do końca.. Do tego dochodzą moje zaparcia, które, jak się ostatnio dowiedziałam będę miała już zawsze i te wahania wydają się niczym nadzwyczajnym. Naprawdę chciałabym zrzucić te 4 kg i mieć spokój, po prostu normalnie jeść. Nie chcę ograniczać kalorii, bo wiem po sobie, że byłyby dwa wyjścia - albo ciągle siępilnować i nigdy nie wróciłabym do zwykłego jedzenia, albo wrócić, ale znów przytyć. Więc na pewno nie będę obcinała kcal, choć to kusi, bo daje szansę na szybki spadek.
|
|
#3607 |
|
Przyczajenie
|
chce schudnac pomocy
mam 63kg a chce miec 55kg , 168cm czuje sie grubo i brzydko
|
|
#3608 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przy tym jak dużo niektóre osoby chcą zrzucić to 1,5 kg wydaje się bardzo mało ![]() Sunday Rose, może to Ci coś pomoże : https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...6&postcount=14 |
|
|
|
|
#3609 | |
|
Zadomowienie
|
Mi tez się tak wydaje, że organizm jest przyzwyczajony do ciągłych diet i nie ma bata, trzeba bardzo dużo wysiłku włożyć w ćwiczenia, bardzo dużo, bardzo!
znalazłam ciekawy art. http://www.sfd.pl/WIELKIE_T%C5%81USTE_K%C5% 81AMSTWA!!!_Toma_Venuto-t207907.html U mnie jadłospis taki o: 1) bułka z ziarenkami z szynką i warzywami 2) wiejski z cebulką(pół), pomidorem i szczypiorkiem 3) jogurt naturalny 200g z 1 kromką vasy 4) pół woreczka warzyw na patelnie - ugotowane 5) pół paczki prażonego słoneczniku 6) pomarańcz + 3 gotowane małe ryby na bulionie 7) wiejski z ogórkiem i cebulką bez treningu Pilnuję się od wtorku, jem po prostu lekko i wg. mnie zdrowo, a Wy co myślicie ? Cytat:
|
|
|
#3610 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny znacie jakieś ćwiczenia na nogi oprócz 8min do robienia w domu? najlepiej takie z kompa :P ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Giovinezza (Monika,dobrze pamiętam? ), jadłospis wydaje się być ok, podoba mi się Mój jednak uległ motyfikacji i wyszło: śn wsianka z bananem i kostką czekolady2śn: pomarańcz, kromka razowca i 2 plastry wędliny drobiowej o: ryba z piekarnika, warzywa p: kisiel pomarańczowo-ananasowy ![]() k: wieśniak ze szczypiorkiem |
||
|
|
|
#3611 |
|
Zadomowienie
|
Z ćwiczeń na nogi to polecam odszukać filmiki Tamilee Webb, ja ćwiczyłam te z 1 części.
|
|
|
|
#3612 |
|
Zakorzenienie
|
jakaś niedoćwiczona jestem po tym aerobiku, no ale juz sie umylam, bo mialam male spiecie w domu i musialam sie w wannie rozluznic, wiec nie bede juz sie pocic znowu
ogólnie chciałam iść biegać, ale pogoda jest masakryczna, u Was też tak wieje? (chociaz wieje to mało powiedziane.. ) http://www.youtube.com/watch?v=ygbhbPD3ujM Widziałyście ją?to tak dla tych, którzy nie mogą sie zmotywować do ćwiczeń w domu :P podziwiam za wytrwałość i ciężką prace |
|
|
|
#3613 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ok szacunek za wytrwałośc . .. ale takiego brzucha jak ona to bym nie chciala miec , nie lubie takich umięśnionych, płaski OK ale musi być milusi ![]() ja dietowo może lepiej bez komentarza wrociłam własnie z próby z Tżon sobie pykał na perce z chłopakami a ja saczyłam martini ze sprite ![]() a dziś w pracy jeszcze na dodatek dostałam "łapówke" od klientki likier kokosowy i słodkości.. i jak tu sie odchudzać a w weekend szkola, kolejna masakra
|
|
|
#3614 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co mnie akurat - w tej chwili zależy mi na 4 kilogramach, gdybym dalej dążyła do pierwotnie założonego celu to byłoby to 6, ale zadowoli mnie 4 +nadzieja na dobre wyjście z diety, podczas którego coś tam mogłoby spaść i dobre utrzymanie Cytat:
Cytat:
młoda kobieta, a zupełnie zatraciła tę dziewczęcość i świeżość aczkolwiek jestem pełna podziwu dla jej na pewno cięzkiej pracy
|
|
|
#3615 |
|
Zakorzenienie
|
witam
![]() Powiem wam co mnie zmotywowało do diety i ćwiczeń- to kiedy moja przyjaciółka, która zawsze była trochę grubsza ode mnie była u mnie na obżarstwie (chipsy, alkohol, deserki). Zważyłyśmy się ona miała 57,4 a ja 60,1 kg. To był dla mnie totalny szok! Dobiłam do 60!! A tyle walczyłam, żeby nie wrócić do tej okrutnej liczby. Następnego dnia czyli w sobotę pedałowałam godzinkę na rowerze, postanowiłam jeść 5 małych posiłków dziennie i ćwiczę codziennie od tygodnia (rowerek, basen). W zasadzie to nie jem 5 posiłków tylko 4. Jem duży obiad przez co nie mam już ochoty na kolację i od ok 16 już nic nie jem. Wiem, że to nie zdrowe, ale nie umiem tego przestawić hihi. W tej chwili jestem przed @ i ważę 57,0 kg. Zawsze przed @ waga skacze mi o 2kg. Nie powinnam się ważyć, ale jakoś tak musiałam sprawdzić. Moje ciało zaczyna się zmieniać- tłuszcz na brzuchu i boczkach nie jest już "ubity" tylko taki miękki, walczę też z cellulitem. Codziennie rano i wieczorem wcieram kremy antycellulu oraz codziennie robię masaż bańką chińską. Chciałabym się pozbyć tego syfu, bo mam takie ładne szczupłe nogi, ale nie mogę ich pokazywać. Mój pierwszy cel to waga 54kg czyli 3 kg mniej. Do wakacji chcę mieć 52-50 kg. Więc robię to zdrowo. Przemiana materii ruszyła jak oszalała czasem aż 3 razy na dzień idę do wc. Muszę jeszcze rzucić fajki i już będę mega zadowolona z siebie. Kochuniam was
|
#3616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby tak dalej! Ja wczoraj poimprezowałam i dzisiaj mam problemy z ruszaniem się, ale będę ćwiczyć! Dziewczyny! Tak mnie wciągnęło moje zdrowe życie, że nawet żadnego alkoholu nie wypiłam! Ale Cindy, powtarzam kolejny raz, to ile razy chodzisz do wc nie ma nic wspólnego z przemianą materii! Aczkolwiek na pewno ruszyła jak szalona, skoro tak ćwiczysz i ładnie jesz . Rzucaj te fajki! Po co wydawać tyle kasy, śmierdzieć, niszczyć sobie cerę itp. ? ![]() Czemu jest taka paskudna pogoda ? Odechciewa mi się wszystkiego!
|
|
#3617 |
|
Rozeznanie
|
Hej Laski. Kurcze ale was wzieło to odchudzanie na całego. Powiem wam tak ja też się odchudzam codziennie walczę z cellu(kremy na cellu, masaże itd) ale ja jem normalnie. Od czasu do czasu pozwole sobie no jakies ciacho. Nie piję alkoholu raz na jakiś czas reddsa bo ja alko nie lubię. No i biegam i waga sama leci, nie ma żadnych problemów z wc. Wasze organizmy potrzebują czasami czegos normalnego a nie wszystko odchudzone. Ja nie słodzę, nie używam śmietany, przerzuciłam się na mąkę pełnoziarnistą i jestem już prawie 5 kg mniej. 2 brakuje mi do celu choć już teraz się sobie podobam. Noszę rozmiar M i dobrze mi z tym. Mam piersi i kawałek tyłka i wyglądam jak kobieta a nie jak wychudzony wieszak.
|
#3618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ja nie stosuję wszystkiego light, bez tłuszczu itd. o nie nie! Żeby się nie znudzić pijam sobie np. jakieś kawki w coffeeheaven czy innym starbucksie, biorę takie bez bitej śmietany, ale mam ochotę na karmelowe latte? Proszę bardzo (dodam, że to jest max. 1 dziennie). I tak kalorycznie się mieszczę w redukcyjnych kategoriach, a nie mam wrażenia jakbym się katowała. Czasami np. zjem muffinkę na drugie śniadanie, jak mam ochotę na płatki śniadaniowe to nie ma sprawy. Natomiast normalnie odżywiam się zdrowo - ciemne pieczywo, ryż taki razowy, raczej nie jem makaronów, no może sporadycznie, herbaty nie słodzę, piję tylko wodę i herbatę i świeżo wyciskane soki, jem dużo warzyw, nie jem ziemniaków - lubię to co jem, smakuje mi to i cieszy mnie taki sposób odżywiania. Ruszę tylko z ćwiczeniami i będę najszczęśliwszym człowiekiem pod słońcem . A powiesz dokładnie, od kiedy się odchudzasz, ile ważyłaś przy jakim wzroście, ile i jak często ćwiczysz itd?
|
|
#3619 |
|
Rozeznanie
|
Ważyłam 65kg przy 168cm mój cel to 58kg. Teraz aktualnie ważę 60,5>60,3 teraz mam okres i jest 60,7. Odchudzam się hmmm... ciężko powiedzieć już trochę udzielam się na wątku, ale dopiero jak zaczełam biegać waga tak spadła. Zanim nie biegałam to zrzuciłam ok 1,5 kg przez jakieś 1,5 miesiąca a teraz odkąd pogoda się zrobiła biegam ze swoim TŻ i poszły następne kg. Biegamy nie wiem ile z miesiąc może. Teraz gdy jest ten wiatr to jeżdżę rowerkiem stacjonarnym w domku i robię jeszcze brzuszki 60 - 30 normalnych i 30 skośnych. Rano i przed snem więc 120 w sumie. A nie biegam tylko w weekendy bo wtedy zazwyczaj gdzieś jedziemy w gości lub do moich rodziców. Na początku była tragedia co 100m kolka a teraz przebiegam truchtem 1,5 km potem idziemy sobie takim szybszym tempem ok 1 km i dalej biegniemy też 1,5km. A jak w weekend jest pogoda a jesteśmy w domu to jedziemy sobie gdzieś rowerkami.
|
#3620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez bym nie chciała wyglądać aż tak jak ona, ale chodziło mi bardziej o zaparcie do ćwiczeń w domu. mi sie w domu cieżko zebrać do kupy, dlatego preferuje kluby fitness ![]() dzisiaj na śniadanie owsianka z bananem, na II parówka (wiem zło, ale są w lodówce to nie wyrzuce, a raz na tydzień mozna sobie pozwolic), pół bułki z dynią i sałatka-rzodkiewki, ogórek , pomidor. a pomiędzy śniadaniami wizyta na wyprzedazy w lumpeksie :P od razu czlowiekowi się lepiej żyje jak sobie kupi kamizelke, szalik i torebke za 15zł ![]() dzisiaj wieczorem planuje pobiegac chyba, że znowu będzie takie tornado
|
|
|
|
|
#3621 |
|
Zakorzenienie
|
Jejku, dziewczyny, z jednej strony Wam ogromnie gratuluję i bardzo się cieszę, że tak dobrze Wam idzie i trzymam kciuki, żeby się udało do samego celu,a z drugiej tak mi strasznie smutno, że robię w zasadzie to samo (no może bardziej trzymam dietę, bo nie jem w ogóle słodyczy, tylko gorzką czekoladę, wyoutowałam wszystkie płatki, słodkie napoje, piwo, no wszystko), ćwiczę, a mam takie problemy z wagą..
|
|
#3622 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zapraszamy. Zaczynałam z tą samą wagą, co Ty ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
To teraz czas na pochwały! ![]() Weszłam dzisiaj na wagę - co prawda po wczorajszym piwie więc jestem trochę odwodniona, ale na mało nie padłam z wrażenia..... 59,3kg!!!!!!!!!!!! Od lat nie mogłam zejść poniżej 60kg, walczyłam na wszystkie sposoby... i tak Wam narzekałam, że waga nie rusza, ale widać, że organizm potrzebuje trochę czasu, żeby ruszyć przy ZDROWEJ diecie (nie takiej, jakie stosowałam dotychczas). Jestem przeszczęśliwa i mam teraz mega motywację na dalszą pracę.... Jak wreszcie zacznę biegać, będzie bosko )))))
|
|
|
#3623 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=SRvqm3xKRJU Cytat:
U mnie też masakra, deszcz,wiatr Cytat:
Cytat:
To nie fajnie z tymi zaparciami :/ Cytat:
Ale nie ma bata, ruszam z częstszym bieganiem. Jesteś kolejną osobą,na której przykładzie widzę,że to jednak najskuteczniejszy wysiłek fizyczny Ja już po owsiance, śmignęłam na solarium na 12min,czas zacząć nabierać kolorku na wiosnę i wstąpiłam do rossmanna po eveline ujędrniający,maseczkę ziai z żółtą glinką. Wieczorem wysmaruję się kremem i owinę folią,zmasowany atak na wroga :P
|
|||||
|
|
|
#3624 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() O, przypomniałaś mi, że pora trochę opalić nogi :P Ja dzisiaj rano zrobiłam peeling i maseczkę z zieloną glinką. Śniadanie: 4 łyżki owsianki+125ml mleka 1,5%, łyżka otrąb, pół łyżki miodu. II śniadanie: jajko (tak leżało sobie ![]() ![]() ), 3 suszone śliwki.Powiem Wam, że już moje jelita zaczęły normalnie pracować
Edytowane przez agniesikk Czas edycji: 2011-04-09 o 12:58 |
|||
|
|
|
#3625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze, aj też chciałabym zacząć robić prawko, ale nie mam zbyt wiele czasu wolnego..![]() likiery, mrr ^^ mam straszną ochotę na mojito *_* a co do serka wiejskiego 3% to chodzi o to, że on jest mocno przetworzony i pozbawiony części wartości odżywczych. ale jak ktoś lubi, to raczej nie problem ![]() mój dzisiejsyz jadłospis na rozruszanie: I kasza manna ze startym jabłkiem i kapką soku malinowego II batonik muesli bez cukru, dwa duże plastry arbuza (ma smak!^^) III fasolka po bretońsku z małą grahamką IV garść migdałów, serek homo albo jakiś jogurt owocowy ale ze słodzikiem V puszka ryby, pomidor albo ogórek może coś się ruszy.. w zasadzie to w poniedziałek się pomierzę
|
|
|
#3626 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może głupie pytanie,ale jak smakuję otręby? Cytat:
Daj znać w poniedziałek co i jak
|
||
|
|
|
#3627 |
|
Zakorzenienie
|
A z czym jesz twaróg? bo ja wczoraj dodałam do owsianki, do zjedzenia, ale szału nie ma .. ogólnie nie przepadam za twarogiem, żółtego to w ogóle nie tknę :P chyba, że rozpuszcozny
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3628 |
|
Zakorzenienie
|
Monia, jak dla mnie to otręby nie mają smaku
Może jakby jeść na sucho, to |
|
|
|
#3629 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zaczynam go od poniedziałku i ogólnie mocno ruszam ! Będę piękna ![]() Kiedyś tydzień wytrzymałam a teraz mam zamiar chociaż cały miesiąc bo ogólnie jest rozpiska na 2 miesiące![]() Ja lubie cebulę od zawsze i na każde kanapki do wszystkiego ją prawie dodaje tak jak czosnek a jeszcze jak się naczytałam, że rozbijają łańcuchy tłuszczowe to jeszcze bardziej ją polubiłam ![]() A dzisiaj od rana basen, godzinkę popływałam więc jest + dla ruchu ![]() Na obiadek gotowana na bulionie sola(2 kostki) i pól paczki warzyw na patelnie, patrzę na siebie i jakoś lepiej się czuje piękniej ![]() Cytat:
mój ulubiony zestawA dupa z YT jest troszkę przesadzona w sumie to brzucha jej zazdroszczę ale ramiona a bleee przesadzone na maksa, moim zdaniem kobieta powinna mieć wątłe , chudziutkie co nie znaczy, że flaki, ale jak założy bluzeczkę na ramkach to wygląda kobieco a nie jak babochłop
Edytowane przez giovinezza Czas edycji: 2011-04-09 o 15:12 |
||
|
|
|
#3630 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie lubię cebuli, bo ciężko się zapachu pozbyć
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:23.

ale te 1-2 kg zlecą jak jem lekko, mało i zdrowo, może problem jest też w tym, że organizm jest przyzwyczajony do zdrowego odżywiania i dla niego nie ma tego "BUM" jak dla osoby która pierwszy raz w życiu idzie na dietę.

w końcu jakoś trzeba wypędzić ten tłuszczyk
a z drugiej trochę się boję, że organizm wyłapie i tylko na tym przybiorę..
mam 63kg a chce miec 55kg , 168cm

wsianka z bananem i kostką czekolady