|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| "Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" |
|
23 | 37,10% |
| "Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" |
|
6 | 9,68% |
| "Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" |
|
1 | 1,61% |
| "Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" |
|
2 | 3,23% |
| "Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" |
|
3 | 4,84% |
| "Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" |
|
3 | 4,84% |
| "Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" |
|
1 | 1,61% |
| "Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" |
|
5 | 8,06% |
| "Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" |
|
18 | 29,03% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
witam
my pozbywamy sie choinki ![]() sprzątania tyle ja naszczęście nie mam problemów ze spaniem kładę się i szybko zasypiam, w nocy wstaje na siku i często przykryć jeszcze Zosię bo maniakalnie się odkrywa ale robie to z automatu i zaraz śpie dalej (ale pamietam ze pod koniec ciąży wstawałam razem z mężulem po 6 i już spac nie mogłam - narazie jednak mi to nie grozi) ide igły zamiatać
|
|
|
|
#3602 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Witajcie kochane
Dziękuje za kciuki ![]() A więc byłam, mało nie zemdlałam z nerwów ale na szczęscie wszystko jest w porządku i pytam czy to nie za wczesnie na pytania odnośnie płci. On mówi ze ma pewne przypuszczenia ale to nie na 100% i pokazał mi ową dupcie z dwoma jajcami Także prawdopodobnie na 90% bedzie Misiek ![]() Od początku czułam chłopca ale jakoś chciałam dziewuszke no ale przecież to moja pierwsza ciąża i niezmiernie sie ciesze ze mam Miśka w brzuszku Dał mi tez skierowanie na badania i musze zrobić ten test z glukozą. W aptece mam powiedziec ze chce kupic poprostu glukoze do badań?? Aha i wózek wybrany http://allegro.pl/x-lander-xa-2010-m...397693992.html Tylko kolor nie wiem jaki, myślimy nad Jungle albo wulcano.
|
|
#3603 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja sie zaraz zbieram i wyjezdzam na caly dzien, milego dnia
|
|
|
|
|
#3604 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i gratuluję chłopca
|
|
#3606 |
|
Wtajemniczenie
|
Aliczka bardzo się cieszę, że wszystko dobrze i gratuluje synusia
![]() ![]() Violisia napisałam wczoraj do dwóch osób, które kupily baby merc, oby dwie mamy odpisały, że jeszcze sie nie rozpakowały, ale jak na razie są zachwycone wózkiem, zreszta przed zakupem zbierały opinie i były same pozytywne
|
|
#3607 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej ja na chwilkee wpdam w malej przerwie
![]() Cytat:
smialismy sie z eteraz trup swiateczny stoi na balknoie![]() Cytat:
ja laze po nocach, pije jakies specyfki na zgage, tabletki biore, gapie sie w okno i moj TZ tez nie moze spac a do pracy chodze, wiec wyobrazcie sobie jaka jestem nietomna![]() Cytat:
Moria juz mnei przestancie od chudzin wyzywac naprawde nie jestem taka chuda w tej ciazy i przytylam ponad 7 kilo juz tez![]() dobra wracam do roboty...ehhh............ ................ i zasypalo nas totalnie, mowie wam
|
|||
|
|
|
#3608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kolejne jajeczka |
|
|
|
|
#3609 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mi też się podoba, pomału również zaczęłam się rozglądać za wózkami, niestety mój Mężulek zapiera się, że na kupno u nas zdecydowanie za wcześniej ![]() ![]() Aliczka88 gartulacje!! Kolejny królewicz ![]() ![]() Dziewczynki piszecie o dietach i zaleceniach do jedzenia, a powiedzcie mi jak u Was ze sportem? Ja przed ciążą regularnie na fitness chodziłam i na basen od czasu do czasu, później się przeprowadziliśmy i jakoś przestałam ćwiczyć, a jak się okazało, że jestem w ciąży to już zupełnie odpuściłam wszystkie sporty i diety ![]() Teraz moim noworocznym postanowieniem jest właśnie sport i więcej ruchu.. Mam zamiar stepper kupić i w domku przed telewizorem sobie chodzić ![]() I co ja mam teraz robić?? Powiedzcie Mamuśki kochane jak u was z jakimiś sportami.. chodzicie może na basen? Edytowane przez Lolka1212 Czas edycji: 2011-01-06 o 11:30 |
|
|
|
|
#3610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja generalnie bardzo lubię spać i już teraz zastanawiam się jak to będzie jak dzidziol nie będzie spokojny w nocy Będę kompletnie nietomna ![]() Lolka, ja niestety nie ćwiczę Kiedyś miałam fazę na siłownię i bardzo to lubiłam ale przeprowadziłam się i nawał obowiązków spowodował, że przestałam. Od tamtego czasu tylko czasami jakieś zajęcia fitness, steep ale żeby regularnie to nie. Tak więc przed ciążą nie byłam z tych ćwiczących, a teraz mi się po prostu nie chce. Mam zamiar wrócić do ćwiczeń po ale zobaczymy czy się uda
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-01-06 o 11:28 |
|
|
|
|
#3611 |
|
Rozeznanie
|
wczoraj było tyle do nadrabiania, a dzis widzę ze juz tak nie szalejecie...teraz siedze w domciu to już bede na bierzaco
|
|
#3612 | |||||||||
|
Moderatoreska
|
Nie no dałyście czadu wczoraj wieczorkiem o 18 wyłączyłam kompa a dziś nadrabiałam z 5 stron, ale dzielnie doczytałam wszystko
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Synalek też zdrowy się urodził, zaraz po porodzie robili mu badanie na cukier i wszystko było w normie, urodził się po terminie i spory chłopak z niego był ![]() Będzie dobrze nie denerwuj się bo nerwy bardziej szkodzą niż ten podwyższony cukier. Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję, że wszystko dobrze sie ułozy i będzie po Twojej myśli ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wy tu tak o wadze piszecie, ja to was chyba wszystkie przebijam startowałam z 68kg a mam już 12kg na plusie według tygodni ciązy o 4 kg już za dużo, a mogę przytyć do konca ciąży jeszcze 6kg nie wiem jakim cudem, jak teraz dzieciaczki intensywnie będą rosły i nabierały wagi a ja razem z nimi. Na razie pocieszam się tym, że bardziej wszystko idzie mi w brzuszek i górne partie ciała niż w biodra, dupkę i uda. Ja jestem osobą z tendencją do tycia, całe życie na dietach, odchudzaniu, po ciąży też mnie to będzie czekać, intensywny wysiłek żeby zgubić kg A tak poza tym to dzień dobry
|
|||||||||
|
|
|
#3613 |
|
Raczkowanie
|
według kalkulatora mam wagę tygodnia 12 a jestem w 17
![]() i przy wzroście 145 cm będę ważyć 58 kg |
|
|
|
#3614 | ||||
|
Zadomowienie
|
czesc brzuchatki
![]() Cytat:
Cytat:
popadne w samouwielbienie![]() dzieki Cytat:
![]() wozek super ![]() Cytat:
![]() eweska dziekuje ![]() aha co do przewijaka jeszcze to ja tez chce zwykla komode kilka szuflad a moze maz cos zmajstruje jako przewijak, bo tez mial takie plany![]() jeszcze cos chcialam napisac ale zapomnialam co, zaraz smigam na obiad ![]() aaaaa EWESKA ja mam 6 na plusie wiec sie nei dziw ty masz dwojke duzych i silnych chlopaczkow
Edytowane przez violisia Czas edycji: 2011-01-06 o 12:17 |
||||
|
|
|
#3615 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
![]() Normalnie nie wiem, jak mam nadrobić Was, no! A myślałam, że jak wczoraj dużo tu siedziałam, to nie będzie zaległości ![]() Cytat:
![]() Pokazuj jakieś foty, ja widzę, że my podobny klimat ubraniowo-meblowy mamy ![]() No i jaki bujaczek upatrzyłaś sobie? Bo ja aktualnie mam na tapecie te, co dziewczyny polecają Fisher Price na płozach i ten bez. O co cho z tymi materacykami? Jaki najlepiej? ![]() Andziot, ja też już rozebrałam choinę i w ogóle posprzątałam wszelkie dekoracje, bo robiłam porządki w szafo-garderobie i tam na dno wrzuciłam pudło z ozdobami choinkowymi ![]() Aliczko88, a czego się obawiałaś, skąd te nerwy? Gratuluję chłopaczka! Ależ będzie przystojniacha po rodzicach Z tą glukozą, to najlepiej w aptece poproś o opakowanie z taką ilością, jaką potrzebujesz [50g? 75g?], a jeśli nie mają, to poproś o odważenie odpowiedniej ilości
|
|
|
|
|
#3616 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Masz fajnego lekarza. Mój mi ani synka nie wymierzy, ani nie zważy... a do poznania płci musiałam się udać do innego. więc połówkowe też sobie u innego robiłam a nie u swojego. muszę znowu zmienić lekarza. już 3 zmiana będzie. cholera no... tylko nerwy, pytanie za pytaniem u tego snoba a in ani be ani me. ja też miałam iść na ten test obciążenia. glukoza jeszcze w domu leży.---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Śliczny wózio
|
|
#3617 |
|
Zakorzenienie
|
Ale pędzicie
zaglądam i podczytuje, nie zawsze się odzywam Ewesko, rzuciło mi się w oczy że 2 chłopców będziesz miała ![]() Bardzo proszę o mocne kciuki.....niebawem testuje
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#3618 |
|
Zakorzenienie
|
Katarzynko, BARDZO MOCNO TRZYMAM KCIUKI
|
|
|
|
#3619 |
|
Rozeznanie
|
Aliczka gratulacje!
jeden siusiak na wątku więcej ![]() Katarzynka oczywiście trzymamy mocno mocno kciuki! oby się udało Kochana! |
|
|
|
#3620 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My też na razie jesteśmy na ten wózek zdecydowani. Ma go mój brat i bratowa, są bardzo zadwoleni. Ja już jestem ponad 5 kg na plusie. Za każdym razem, jak staję na wadze mam jakieś głupie wyrzuty, że za dużo jem, szczególnie słodyczy. Z drugiej zaś strony, wiem, że to głupie, bo trzeba w tym czasie szczególnie dbać o siebie To na poprawę humoru zaserwuję sobie miskę lodów Cart Dor o smaku muffinek ![]() ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Trzymamy mocno kciuki |
|
|
|
|
#3621 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Trzymam mocno kciuki na pewno się uda kochana Niedługo i ty będziesz się chwalić brzuszkiem
|
|
|
|
|
#3622 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Oooo to trzymamy Jej jak u nas zawiewa jakby chcialo glowe urwac... Wiecie ze kupilam sobie piwerwsze typowe ubranko slubne. Zakochalam sie w sukience w kwiaty. Jest meeeega.... |
||||
|
|
|
#3623 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry Kochane ja nadal "zatkana", glowa, nos, juz tyle dni...
andziot wczoraj napisalas do 24kasia86 post o razowym chlebie i dzis mi sie snilo, ze w supermarkecie pod domem przywiezli cieplutki polski razowy chleb ![]() daget to Twoj piesio chow chow? sliczny.... aliczka88 gratuluje siusiaka, wozek super, bardzo mi sie podoba, my tez wybralismy, agnieszka_pe25 jest nowy model tego jane rider z wieksza gondola ![]() http://www.culladelbimbo.it/dettagli...idColore=19342
|
#3624 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zazdroszczę przeżyć i nie mogę się doczekać, aż ja będę czuć moją dzidzię ![]() ![]() Podtrzymuje pytanko Mary Poziomkowej |
|
|
|
|
#3625 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to takie słodkie taki cud nas czeka !!! oj zaciskam już z całych sił ![]() a jak córa ???? mówi dużo ??? bo moja nie chce ![]() Cytat:
![]() chce lody !!!!!!!!!!!!! ![]() Cytat:
właścicielka też
|
|||
|
|
|
#3626 |
|
Raczkowanie
|
Daget śliczny piesek
|
#3627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Och niesttey przeziebienie w ciazy jest paskudnie dlugie....A nasz piesio to jest wlasnie chow-chow. Zakochalam sie w tej rasie majac 10 lat i tak juz zostalo, przerzucilam milosc do tej rasy na meza. I tym oto spodobem w prezencie na dzien kobiet niecale 2 lata temu dostalam miala sunie. |
|
|
|
|
#3628 |
|
Zakorzenienie
|
daget tez jestem zakochana w tej rasie, tylko u nas byloby mu chyba za goraco tyle ma futerka
piekna naprawde, jak sie wabi? no i ma sliczna wlascicielke![]() no to przeziebienie w ogole mnie nie opuszcza, to normlane ze az tyle czasu, nigdy tyle nie chorowalam!!!
|
#3629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W końcu zaliczyłyśmy szczepienie przypadające na 12-13 mc bo już na ścigali i nie szło jeszcze dłużej zwlekaćOd świąt baaardzo się rozgadała, ma jakieś swoje słówka i zwroty-jakby rozmawiała z ufoludkami No i od jakiś 2 tyg bunt 2 latka pełną parą ![]() Wszystko co bym wyczytała to wypisz, wymaluj moje dziecko
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#3630 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tylko się przywitam i spadam do Męża zjeśc obiad
Katia gratuluję synka ![]() a mi moje Maleństwo zrobiło dziś pobudkę o 7:30 i przez 10minut pukało jak szalone. takich mocnych kopniaczków jeszcze nigdy wcześniej z TŻtem nie czuliśmy. szał normalnie jak takie bulgotanie hihimiłego dnia !
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:02.

i pokazał mi ową dupcie z dwoma jajcami 

Na dodatek śniło mi się dzisiaj, że miałam jakąś operację i dr naprawiał serduszko mojemu nienarodzonemu dziecku
Boszzz co za durny sen
naprawde nie jestem taka chuda w tej ciazy i przytylam ponad 7 kilo juz tez

Mam nadzieję, że wszystko dobrze sie ułozy i będzie po Twojej myśli 

02.08.2014
Niedługo i ty będziesz się chwalić brzuszkiem