|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| "Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" |
|
23 | 37,10% |
| "Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" |
|
6 | 9,68% |
| "Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" |
|
1 | 1,61% |
| "Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" |
|
2 | 3,23% |
| "Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" |
|
3 | 4,84% |
| "Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" |
|
3 | 4,84% |
| "Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" |
|
1 | 1,61% |
| "Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" |
|
5 | 8,06% |
| "Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" |
|
18 | 29,03% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Cytat:
. mnie nic samo nie spadlo po ciazy, wszystko to ciezki wysilek
|
|
|
|
|
#3572 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
skora no coz pilnuje sie i dziennie oliwka a czasem rano tez mleczko.. z babydream z rossmana.. ale moja mam tez nie miala rozstepow wiec nie wiem czy to geny, ale przed ciaza niestety jak chydlam przez chorobsko to mam rozstepy na tylku i plecach wiec moze brzusia oszczedze..Cytat:
poki co ciesze sie ze jeszcze mam pępek:P |
||||
|
|
|
#3573 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziekuje kochana. A jak tam sie czujesz? czytalam ze skurcze masz juz rzadziej? ja sie nie boje tego ze przytyje, ale boje sie tej cukrzycy, ze ona mnie rozepcha za bardzo...i wplynie zle na moje malenstwo
|
|
|
#3574 |
|
Zakorzenienie
|
daget jaka ty zdolna jesteś
![]() twoje prace sa piekne |
|
|
|
#3575 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn mialam ehehe ja cwiczylam tak intensywnie, ze jechalam nawet na 2h stepu z obciazeniem, Cytat:
Cytat:
ja waze 71 ![]() z tym, ze mam duzy brzuch wszyscy mowia, ze normalnie wygladam chyba ja jakas psychiczna jestem dla mnie zjedzenie na kolacje 1,5 bulki to takie przegiecie, ze pozniej sobie pluje w brode... jem jogurty, owoce, slodyczy malo..... tak mi teraz swieze pieczywo smakuje, ze szok dzisiaj to szynke posmarowalam grubasno musztarda i taki plasterek kroilam na kawaleczki i zajadalam
|
|||
|
|
|
#3576 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
cola naprawde nie podnosila? moze byla light albo zero ?
|
|
|
|
|
#3577 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziekuje, bardzo mi milo. To takie moje male hobby Cytat:
|
||
|
|
|
#3578 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ooo to pelna podziwu jestem ![]() kurcze ja naprawde nie jestem za odchudzaniem w ciazy ale za zdrowym jedzeniem jak najbardziej, i bardzo zdrowo staralam sie jesc przed ciaza(bez slodyczy, zadnych fast foodow, ciemne pieczywo, zero sosikow i ziemniakow) a teraz ciaza i poluzowalam sobie |
|
|
|
|
#3579 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam 165 cm wzrostu i ważę 49 kg. Jestem w 20 tgc. No ale ja cały czas jestem na diecie i nie mogę jeść wielu pysznych rzeczy... Muszę też jeść posiłki w małych ilościach, ale często.
|
|
|
|
#3580 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a marchewke zajadam ale na surowo, bo mi hemoglobina spada... Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3581 | ||
|
Zadomowienie
|
dzieki ale chudzina ze 74kg to raczej nie jestem.. heheh
Cytat:
---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3582 | |
|
Wtajemniczenie
|
agus87 narobilas mi apetytu
![]() Cytat:
![]() andziot to znaczy jem chlebek slonecznikowy z blonnikiem... szwankuje mi wizaz ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- violisia tylko sie cieszyc
|
|
|
#3583 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kochana ty tu musisz wieczorami siedziec to wtedy sobie pczytasz ![]() Cytat:
ale dlatego, zeby maluszek nie mial samej skory i kosci znam taka jedna co sie namietnie odchudzala przed ciaza, wazyla 50 kg a w ciazy prztyla 9 kg urodzila w 37tc a dziecko wazylo 1780 g ![]() glupia baba, cudok wstretny wychlostac tego nie jadla, tego tez nie bo za duzo kalorii idiotka a ma 158 cm i 30 lat, ehhh debilizm Cytat:
bo juz mi sie lapek przegrzewa hii buziam, do jutra |
|||
|
|
|
#3584 |
|
Wtajemniczenie
|
ide spac rybki...
mam nadzieje ze jutro bede miala lepszy dzien. Bardzo Was lubie dobranoc
|
|
#3585 |
|
Zakorzenienie
|
ale pszenny ?
najlepiej chleb gruboziarnisty razowy ale powiem ci myk taki, że jak leżałam po porodzie z Zosią w szpitalu to niby miałam diete cukrzycową a na śniadanie dostawałam białą bbułkę z dżemem np ![]() kobieta obok miała normlaną dietę i dostawała mniej jedzenia niż ja ![]() ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- też idę do łóżeczka mężu też już chrapie na kanapie
|
|
|
|
#3586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nasze polskie szpitale.... Nikt ich nie zrozumie. |
|
|
|
|
#3587 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
)---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3588 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale moi rodzice jak urodził się mój brat, a nadal mieszkaliśmy z dziadkami w małym mieszkaniu w bloku wpadli właśnie na pomysł, żeby oddać psa. I oddali wujkowi na wieś, a ja przez całe dzieciństwo za nim tęskniłam i go pamiętałam. Każdy myślał, że takie małe dzieci nie pamiętają, a ja kochałam tego psa. Pierwsze co zrobiłam jak zamieszkaliśmy z mężem we własnym mieszkanku, to właśnie kupiłam psa. Nie powiem, że się nie martwię jak się "dogada" z dzidziusiem, ale jestem dobrej myśli, bo z doświadczenia wiem, że częściej dziecko potrafi zrobić krzywdę zwierzęciu, niż na odwrót.I jak już się tak chwalicie waszymi pieskami, to ja moim też się pochwalę. A tak w ogóle, to życzę wszystkim Szczęśliwego Nowego Roku, szybkich i bezbolesnych rozwiązań, dużo miłości i radości. Składam życzenia dopiero teraz, bo długo dochodziłam do siebie po Sylwestrze. Wczoraj byłam tylko na chwilę na forum, żeby was troszkę nadrobić, ale niestety jeszcze nie skończyłam. Sylwestra spędziłam wspaniale. Najpierw był kulig, potem impreza. Bawiliśmy się do 6-ej rano i w ogóle nie czułam się zmęczona. Potem mąż jeszcze musiał popakować sprzęt, no i zanim dojechaliśmy do domu, to była 9-ta rano. W zasadzie dopiero jak się położyłam, to poczułam ile byłam na nogach. No nic, wracam do czytania tego, co tu naskrobałyście. A w temacie psów musiałam się odezwać, bo bym nie wytrzymała chyba. |
|
|
|
|
#3589 | |
|
Zakorzenienie
|
Ehhh, no i jak w końcu mogłam znowu siąść na wizaż to nie mam z kim gadać
Wszystkie śpią ![]() Odnośnie wagi - ja też z niskopodłogowców (164cm), waga wyjściowa 48 kg ale przytyłam już 8 kg . Strach się bać - jestem na dobrej drodze do pobicia własnego rekordu![]() ---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- A przed chwilą nikogo nie było ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- Cytat:
![]() No i widać, że psina lubi się fotografować
|
|
|
|
|
#3590 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No i wdzianko też uwielbia, jak widzi przez okno, że jest zimno i zbieramy się na spacer, a ja się śpieszę, to siedzi i piszcząc pokazuje mordką na wieszak ze swoim kubraczkiem i nie ma opcji ... trzeba założyć. Proces ubieranie też jest nieziemski, sam nadstawia łapki, a potem kładzie się na plecach, żeby zapiąć suwaczek na brzuszku. Wcześniej w ogóle nie myśleliśmy o tym, żeby ubierać psa, ale w zeszłym roku pani fryzjerka tak go wystrzygła, że aż różowa skóra mu prześwitywała i trzeba było go jakoś poratować. Nie mogę się powstrzymać, pokaże wam go jeszcze bez kubraczka.Czy wasze psy też wam przykładają głowę do brzucha? Bo mój tak robi conajmniej raz dziennie, tak jakby nasłuchiwał co się tam w środku dzieje |
|
|
|
|
#3591 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. no i apetyt wrócił - wcinam teraz jak odkurzacz, pewnie niedługo nadrobie kg brzuch w ciągu tygodnia tak mi urósł, że jestem w szoku - w tamten czwartek mówiłam do mamy, że mam jeszcze dużo luzu w kurtce i pewnie przechodzę do końca zimy, a dzisiaj nie mogłam się zapiąc
|
|
|
#3592 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam z rana
Za chiny Was nie nadrobię, tyle tego wczoraj naprodukowałyście ![]() Cytat:
Też kiedyś odwiedzałam siłownię kilka razy w tygodniu, ehh to były czasy (każdemu polecam). Co do bułki mam tak samo ale staram się nie wariować.Cytat:
Wariatka jakaś Chociaż ilość kg jakie przytyje się w ciąży nie jest równoznaczna z wagą dziecka. Niektóre kobiety mogą przytyć nawet i te 9 kg a ich dziecko i tak będzie zdrowe i o normalnej wadze. Może miała jakieś inne problemy, bo aż mi się nie chce wierzyć że są takie nieodpowiedzialne matki ![]() Cytat:
Dostają posiłki i dla każdego pacjenta jest to samo. Przynajmniej tak jest u mnie
|
|
#3593 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane!
jeju ale piszecie, ledwie wczoraj poszlam spac to dodatkowe 3 strony napisalyscie, jak ja mam was nadrobic, skoro w pracy mam sajgon? znowu was dorwe dopiero wieczorkiem, eh... zgaga mnie pali i sie nie wyspalam znowu i dzieki moim wiercipietkom TZ rowniez ![]() ale daje rade, caluje mocno i milego dnia
|
|
|
|
#3594 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam mamuśki
Cytat:
Powiedziałam, że śpimy i koniec. I zasnęliśmy![]() Chyba dopiero po obiedzie nadrobię zaległości. |
|
|
|
|
#3595 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczynki!
Dziś wolne ![]() No nic, przelecę szybko bo dziś znów będę pewnie mało "online" Pisałyście o ruchach dzidziolków, u mnie też tak jest, że jednego dnia Iga szaleje, tak że aż brzuch skacze a drugiego jakby jej nie było, czasem jakieś lekkie puknięcie ale takie, że sama nie wiem czy to ona czy bąk ![]() caffelate05 wpadło mi w oko, że synuś rośnie jak na drożdżach i jest tydzień do przodu, gratuluję ![]() sania - i Twój brzucholek widziałam - cudeńko Jeszcze śniadanie muszę zjeść i biorę się za czytanie. U Was też tak ładnie przyświeca słonko? ![]()
|
#3596 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę, też mam problemy ze spaniem. Najgorzej jest w nocy gdy wstaję na siku, bo później przewracam się z boku na bok i nie mogę zasnąć
Na dodatek śniło mi się dzisiaj, że miałam jakąś operację i dr naprawiał serduszko mojemu nienarodzonemu dziecku Boszzz co za durny sen U mnie straszny wiatr ale trochę słonka jest
|
#3597 | |
|
Rozeznanie
|
Witajcie Kochane
Wczoraj faktycznie naprodukowałyście tekstu niesamowicie duuużo! Ale wszystko dzielnie na bieżąco czytałam ![]() W Krakowie też słoneczko świeci póki co. Zaraz idę na gyrosa a później do kościółka mam tylko nadzieję,że nic mi sie nie będzie działo,bo będę sama :/Ajjj,jak tęsknie za moim Tżtem a tu jeszcze do niedzieli tyle dni ;( co gorsze on do niedzieli ma wolne i też będzie siedział w domu i się nudził ;(Cytat:
Stwierdziłam,że tyle z Was ma avatarki brzuszkowe albo dzidziusiowe to i ja to muszę zmienić ![]() Violisia- faktycznie cudny brzuszek takie brzuszki mogłabym oglądać codziennie
|
|
|
|
|
#3598 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
teraz jak napisalas to faktycznie widze fotke dzidziusia! witam z rana ![]() jak mnie znowu plecy bola!ja nie wiem co to bedzie dalej. mnie teraz bola do gory, az do szyi. apropos wczorajszych rozmow na tvn ok 10tej w ddtvn ma byc o pregoreksji(odchudzanie w ciazy) i cos tam jeszcze o ciazy zapowiadali |
||
|
|
|
#3599 |
|
Wtajemniczenie
|
Na wstępie powiem, że to kurcze nie 6 stron miałam do nadrobienia a 12!!!!
Noo i bardzo się cieszę, że tyle golizny w avatarkach anulinka – super filmik ! Pierwszy raz widzę takie 4D bo Piotruś taki wygładzony jest ![]() Piszecie o przewijakach – my też z TŻ wałkowaliśmy ten temat przez kilka dni i stanęło na tym, że kupujemy normalną komodę z Ikeii Malm, ma metr wysokości a przewijak TŻ zrobi mi sam. W sumie to są tylko 4 małe deseczki, które trzeba ze sobą połączyć więc skoro chce to niech robi. antropia – cieszę się, że dajecie pieskowi szanse. Mój TŻ jak usłyszał, że ma wylecieć z domu bo będzie dziecko to chciał po nią do Was jechać. Zawsze myślałam, że to ja mam większe serce do zwierząt a tu proszę. Naszą sunię, podobnie jak dagetowie traktuje jak starszą siostrę Iguśki i już mi zapowiada jak to musimy się zachowywać gdy będzie już mała w domu aby się sunia nie poczuła odrzucona. Co więcej, szykuje jej miejsce w pokoju u Igi aby sobie tam razem spały jeśli sunia będzie miała ochotę ![]() Martulka – my z TŻ na początku się baliśmy, przez te pierwsze 12 tyg. Tym bardziej, że jedna lekarka zabroniła nam przytulanek a teraz mamy tak jakoś więcej luzu i swobody, no może swobody to nie bo brzuch rośnie i nie wszystko da się już zrobić ![]() mary poziomkowa – miałam te same bodziaki na allegro kupić! Ale mam już tak dużo ciuchów, że to naprawdę byłaby rozrzutność więc póki co się powstrzymałam ale nie powstrzymałam się przed zakupem koca na piknik, bo przecież już „niedługo” będziemy z Iguśką na łączkę i na plażę jeździć i dodatkowo kupiłam taki karabińczyk, specjalny do wózka, do zawieszenia na rączce na smycz dla psa lub inne rzeczy, klucze, torebka itd. Oczywiście mnie TŻ opierdzielił, że się znowu z kasy wypłukam no i „po co mi taki koc”. Ech Ci faceci… ![]() princi – Ty też widzę poszalałaś z ciuszkami. Bardzo ładne bujaczek- też już mam wybrany/upatrzony na allegro za około 220zł, ma wibracje i dzidziek może się sam bujać. materacyk – kupię na allegro, ostatnio był po 44zł gryka-kokos. Anula – Ty chudziaku! Laska Nebeska tylko brzuszek wystaje. Boski! Tav –No w końcu jesteś Zaglądaj do nas częściej bo my tu w ciąży jesteśmy i szybko panikujemy gdy kogoś zaczyna brakować Kasia –Nie ma jeszcze powodu do paniki. Odstawiasz słodycze i już. Mam koleżankę, która musiała brać insulinę i też z dzidzią nic złego się nie zadziało. mimbi - w każdym związku są wzloty i upadki ale dobrze, że nie unosisz się dumą i dałaś mężowi szansę Andziot – jesteś pani doktorowa Ale super!violisia – kolejna laska z pięknym brzuszkiem ![]() Na temat wagi to ja się nie wypowiem, bo przekroczyłam normę już w 8 tygodniu a im dalej tym gorzej Agnieszka.M – my też myśleliśmy nad zakupem Westika dla naszej suni ale póki co czekamy na dzidzię, jeśli wszystko będzie ok to może wtedy jeszcze trochę powiększymy rodzinkę Pienio śliczny!
|
#3600 |
|
Zakorzenienie
|
No ja właśnie oglądam o tym odchudzaniu na tvn-ie.
Ja według tego kalkulatora jestem w normie ale niewiele przekroczyłam tą niższą granicę. Pan doktor mówił że idealnie przytyłam od ostatniej wizyty (początek grudnia), 1,5 kg czyli łącznie od początku 4 kg i dopiero teraz osiągnęłam swoją wagę przedciążową.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:52.

to straszne.
. mnie nic samo nie spadlo po ciazy, wszystko to ciezki wysilek

no i brzuszek pokazny, tez widze wglebienie po srodku jak stoisz z boku- mam to samo, ale powoli zanika
swietne fotki

poki co ciesze sie ze jeszcze mam pępek:P

dobranoc
Czekamy na Ciebie fasolko
Boszzz co za durny sen
Ale super!