|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
12 | 19,35% |
Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie |
2 | 3,23% |
Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. |
0 | 0% |
Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. |
27 | 43,55% |
Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca |
0 | 0% |
Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. |
3 | 4,84% |
Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. |
3 | 4,84% |
Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. |
1 | 1,61% |
Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... |
14 | 22,58% |
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
O! Właśnie! Wizyty!
A na którą mają te wizyty? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3602 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
Jo dziewczyny
![]() ![]() ![]() Kilka lat temu mieszkałam w Poznaniu i czasami za cholerę nie mogłam załapać o czym oni mówią ![]() ![]() Widzę, że dobre wieści od Sasiek i Janusziagnieszka ![]() Moria, to dobrze że sprawdziłaś czy wszystko ok. nie ma się co szczypać i lepiej dmuchać na zimne ![]() Miałam dzisiaj sen, że musieli zrobić mi cc za które płaciłam 900 zł. ![]() ![]() Mary biedaku kuruj się ![]()
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-04-15 o 08:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#3603 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3604 |
Zakorzenienie
|
mary poziomkowa; ja za basenami także nie przepadam... mój ostatni raz na basenie to było hmmmmmm spoko ok 5 lat wstecz. Zawsze wolałam jakies zajecia fitness niz basen, ale tym razem nawet lekarz mi polecił, że dla dzidzi to działa tez ok - w sensie uspokajająco.. więc poszłam.. starałam sie nie myslec, co w tym basenie mieszka
![]() Na szczescie basenik malenki, taki stricte pod aqua aerobik wiec tłumaczę sobie, że jest ok i nic mnie nie dorwie ![]() a u lekarza byłas w koncu ?? Moniqac wizytkę ma na pewno wieczorem - chyba ok 18.30 ?? moria nie wiem ![]() MoniaK, to taki lekki koszmarek był nawet... ![]() aa co do regionalizmów to w krakowie na płytki ceramiczne mówią flizy !! Tez nie kumałam o co kaman..
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 ![]() ![]() Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-04-15 o 08:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#3605 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry gaduły
![]() Czy Wy wiecie że od wieczora mam do nadrobienia 8 stron??? ![]() niezłe jesteście ![]() TAK! ja mam wizytkę dzisiaj - daisuś dziękuję za pamięć - o 18.30 ![]() Kciuki proszę. Mój TZ się wczoraj smiał żebyśmy lepiej na wszelki wypadek wzięli torbę do bagażnika.... jakoś czujemy że to będzie wcześniej niż w czwartek. A jesli to będzie w czwartek to zostało mi 6 DNI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Idę czytać czy się któraś już nie rozpakowala - tymczasem zapraszam na śniadanko bo tyle nie zjem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3606 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Powodzenia na wizytach, Miłego dnia. ddaaiissyy gratuluję rozpoczęcia 33 tygodnia .... u mnie to samo jutro ![]()
![]() Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-04-15 o 08:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#3607 |
Zakorzenienie
|
moniqac, wypasione sniadanko !! Jedno z moich ulubionych, własnie tego typu kanapki
![]() ![]() Smacznego ![]()
#3608 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() myślicie że zwariowałam ????? dodam że za nic w świecie nie chce rodzić w tamtejszym szpitalu ..... Gratulacje 33 ![]() no i ![]() ![]() jakoś koło 12 ruszymy w drogę ... muszę jeszcze walizy spakować .... miałam sen o kataklizmie i o tym że mój mąż uciekł bez nas z rodzicami w bezpieczne miejsce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3609 |
Rozeznanie
|
Ja mam na 16.15
![]() dzien dobry laseczki !!! Ile ja sie nerwów najadłam,wczoraj od ok 16 miałam skurcze takie delikatne ,ale regularne jak chol....ra. potem po prysznicu od ok 20 miałam co 5 min dokładnie,poszłam spac z tel w rece i poki nie zasnełam mialam co 5 min. w nocy mnie obudziły takie juz krzyżowe,i co????? i du>>pa rano wstalam i nic,a sie juz tak sama do siebie usmiechalam,ze to juz ![]() a dzisiaj mnie krzyz boli,mdli mnie,ale nic sie nie dzieje. juz nadzieje na dzisiaj stracilam,a tak mi sie 15 podoba ehh. Agus jak tam??? Ciesze sie ,ze Siasiu juz do domciu wychodzi, i z Januszowej malutka wszystko wporzadku.buzki dla was dziewuszki ![]() ![]() Kurcze boje sie ,ze na wizycie mi powie,ze nie ma rozwarcia i nici i tak bede łazic do maja ![]() A najgorsze dla mnie jest to,ze pzrez to,ze niby mogłam ur wczesniej i lekarz mi zabronil jezdzic,nie pojechalam do mojej mamci,ktota juz 4tydz choruje jest sama i ledwo sobie radzi a ja tu jak głupia siedze,wyc mi sie chce AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA! !!!!
#3610 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() moria44 super, że wszystko ok. Przynajmniej się uspokoiłaś. andziot miłej podróży ![]() moniqac ![]() ![]() ![]() Idę położe się chyba bo niestety pepsi, winogrona i fasola na tyle mi zaszkodziły, że mam ból jelit i żołądka i póki co nic poza tym ![]() Co ja mogę na to brać? mięte pewnie tylko popijać? ![]()
#3611 |
Zakorzenienie
|
Ddaaiissyy, woda rewelacja dla Ciebie i dzieciaczka
![]() Nawet u dwóch lekarzy byłam ![]() ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Moniquac, takie kolorowe kanapeczki rządzą ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3612 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Ale pędzicie z postami ![]() ![]() A ja wstałam pół godziny temu ![]() ![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizytki ![]() No i lecę czytać ![]() Miłego dnia wszystkim ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3613 |
Zakorzenienie
|
są jakieś wieści od Aguś??
![]() |
#3614 |
Rozeznanie
|
Andziot z tym kataklizmem to nie żartujesz?
Przeraziło mnie troche !!!!!! Bo ja nie spałam od 1 do 5 rano i jak wreszcie usnelam to przysnilo mi sie ze wstaje w nocy na siku a potem ide standardowo do kuchni sie napic a tu okazuje sie ze sciana pekla i sie przesunął cały blok i tak pare ścian w mieszkaniu, ziemia się rozstąpiła. Ludzie na korytarzu wynosza po schodach meble i woda się leje z rur i po schodach. Biegnę do męża i go budzę a on przerażony stanął w przedpokoju patrzy na to wszystko i mówi: "No to jednak pójdę zrobić sobie kawę" a ja w płacz !!!!
#3615 | |
Zakorzenienie
|
Taki kawał ![]() Bezpiecznej drogi ![]() Cytat:
Ale się namęczyłaś ![]() ![]() Aguś a jak tam u Ciebie ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3616 |
Zakorzenienie
|
Widzę, że nie tylko ja miałam dzisiaj zwariowane sny
![]() Moniqa, uwielbiam takie kanapki ![]() ![]() Andziot, trochę długa ta podróż. Obyś się tam nie rozpakowała ![]() Muszę iść na zakupy bo pustki w lodówce ![]()
#3617 |
Rozeznanie
|
z sennika "kataklizm" powszechny motyw koszmarów nocnych, który wyraża czyjeś głębokie niepokoje nad zdolnością przeżycia głównych wstrząsów życiowych..
w końcu poród to wstrząs życiowy !! ![]() urodzimy w ten weekend !
#3618 |
Rozeznanie
|
witam
ja ubrana umalowana wyprysznicowana i juz schodziłam po schodach,a tu tel. mój gin zachorował ![]() i jestem w domu , pielegniarka przepisała mnie na środe ale za to wczesniej zaczne robic obiadek, dzis zapiekanka ziemniaczana z miesem mielonymz pomyslu na... polecam aaaaaaaaa mary poziomkowa mi sie dzis sniła, wybierałysmy razem poscie do łózeczka i nie mogłysmy sie zdecydowac, jedna była w kremy NIVEA a na drugiej byly SUDOKREMY ![]() nam sie obie podobały ![]()
#3619 |
Rozeznanie
|
trzymam kciuki z dzisiejsze wizyty !!!!!!!
ide robić pyszne śniadanko tym kanapeczkami narobiłaś mi smaka moniqac
#3620 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() nie wiem, czy nie zasugerowałabym Nivei ![]() Poprawiłaś mi humor ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3621 |
Rozeznanie
|
Witajcie,
Widzę, że nadal wszyscy w kompletach ![]() Ja wczoraj wieczorkiem wyciągnęłam TŻ jeszcze na spacer, co by trochę się poruszać i nawet całkiem miło było, a na dzisiaj zaplanowane mycie podłogi... ale nie, nie... nie na kolanach tylko z mopikiem hehe ![]() Padłam jak poczytałam o wczorajszych regionalizmach ![]() ![]() ![]() moria super, że wszystko ok ![]() andziot no to spokojnie w tym samochodzie... jak to mój gineks mówi: najlepszym sposobem na szybszy poród jest wybrać się na wycieczkę samochodową ![]() ![]() listopadowa widziałam, że pisałaś o wojewódzki? czyli już zdecydowaliście, że tam będziesz rodziła? ![]() ![]() A ja dzisiaj zrobiłam sobie zdjęcie brzuszka i wklejam ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3622 | |
Zakorzenienie
|
bzyczko, gusiu
![]() jestem oberwana od skurczy skurcz za skurczem ale rozkrecic sie cholery nie chca ![]() brzuch mnie strasznie boli od rana jak na biegunke i @ 2 w 1 ide zaraz sp[rzatac, mowilam do meza, ze dzisiaj podloge na kolanach ![]() czuje sie zmeczona ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3623 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Witam Mamusie ![]() Noc oczywiscie nie przespana... Śniadania jeszcze nie jadłam i zaraz lece przeszperać lodówkę! ![]() Śniło mi się że w moich drzwiach stanęła Mary Poziomkowa w tym swoim czarnym płaszczyku ze zdjecia i okularach i powiedziała: "Lepiej się przygotuj i kup dwa foteliki Maxi Cosi - Jedno dziecko Eweski jest Twoje!!!! To Ty Aliczka bedziesz miała bliźniaki" ![]() ![]() Boże co za paranoja!!! ![]() ![]() Dziś zaczynam 34 tydzień ![]() ![]() Więc pozdrawiamy z Miśkiem który ma czkawkę i idziemy jeść śniadanie!
![]() ![]() |
![]() |
#3624 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3625 |
Zakorzenienie
|
Powracam - ja ciezarowka marnotrawna - na lono watku
![]() Zauwazylam, ze zazwyczaj sie ujawniam w piatki, pewnie dlatego, ze zaczynam kolejny tydzien - dzis 32. Koszmarnie spie od kilku nocy, tzn. kregoslup mnie zabija, nie moge znalezc takiej pozycji, w ktorej byloby dobrze ![]() Mam za to dobre wiesci w sprawie mojego gronkowca - okazalo sie, ze juz go nie mam, tzn. jutro ide jeszcze na ostatni wymaz kontrolny i jesli kolejny raz nic nie znajda, to juz koniec ![]() ![]() Wczoraj zrobilam pranie dziewczynkowe i wiecie co odkrylam ? Ze na poczatek, czyli rozmiar 0-3 kupilam TYLKO 3 pajace i 2 komplety (body, pajac, czapeczka, sliniaczek, niedrapki, polspiochy, bluza) ![]() ![]() A propos regionalizmow - ja to tak miedzy Lodzia a Toruniem zawieszona jestem ![]() ![]() ![]() No i w Toruniu pierwszy raz spotkalam sie z tym, ze ktos stoi/spi/wyszedl NA koszuli/ NA majtkach ![]() ![]() ![]() Aga uwierzyc nie moglam w to Twoje polamanie, wspolczuje Ci bardzo ![]() W ogole tu emocji jak w dreszczowcu - kilka JUZ JUZ rodzi, ale nadal trzyma nas w napieciu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3626 |
Zadomowienie
|
Mary widze że nie tylko mi się śniłaś
![]() POŚCIEL W SUDOCREMY ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Padłam!!!
![]() |
#3627 |
Wtajemniczenie
|
Ja też trzymam
![]() ![]() Byłam u dziewczyn w biurze rachunkowym, a one mi mówią, że mi brzuch opadł od ostatniej wizyty ![]() No nie powiem, abym wpadła w zachwyt ![]() My dopiero w 36tc jesteśmy i do 38 wytrwać bardzo chcemy ![]() Renessme1985, śliczny brzuszek ![]() Mary, dużo zdrówka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3628 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziekuje za kciuki ![]() [QUOTE=Aliczka88;26380485] Śniło mi się że w moich drzwiach stanęła Mary Poziomkowa w tym swoim czarnym płaszczyku ze zdjecia i okularach i powiedziała: "Lepiej się przygotuj i kup dwa foteliki Maxi Cosi - Jedno dziecko Eweski jest Twoje!!!! To Ty Aliczka bedziesz miała bliźniaki" ![]() ![]() Boże co za paranoja!!! ![]() ![]() QUOTE] ![]() ![]() ![]() gratki z nowego tygodnia !!! Agus moje proroctwa spełzły na niczym chyba.no w sumie jeszcze 13,5h do konca dnia ![]() ![]()
![]() |
#3629 |
Zakorzenienie
|
witam dziołuszki
doi mnie chyba ktos w nocy przyszedł z siekierą i odrąbał mi dłonie! boze jakie mam zdretwiałe nie mogłam telefonu podniesc jak sie o budziłam cały czaas mnie bola ![]() chyba powiem w poniedIałek ginkowi o tym ![]() daisy do ucha w koncu nic nie dałam wczoraj był spokoj dzisiaj w nocy troche boało ![]() zaczynam nowy tydzień 37 ![]() masakra ![]() co ja mam zrobić z moimi rękami ![]() ps. ale wy miałyscie sny, aliczka Ty to bijesz na łeb wszystkich:P
#3630 |
Zakorzenienie
|
Kochane, co to się dziś stało, że tylu osobom śniłam się?
![]() Aliczko, padłam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Anulinko, dzięki ![]() Uciekam, Kochane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:24.