|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
12 | 19,35% |
Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie |
2 | 3,23% |
Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. |
0 | 0% |
Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. |
27 | 43,55% |
Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca |
0 | 0% |
Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. |
3 | 4,84% |
Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. |
3 | 4,84% |
Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. |
1 | 1,61% |
Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... |
14 | 22,58% |
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3571 |
Zadomowienie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
Bolące żebro mnie natchnęło
![]() Dobranoc. ![]()
![]() Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-04-14 o 21:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#3572 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
![]() |
#3573 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3575 |
Rozeznanie
|
matall a Ty miałas pracowac a nie szukac demotów
![]() Tż Cie skrzyczy ze jeszcze nie zrobone ![]()
#3576 |
Moderatoreska
|
Ja też będę juz uciekac bo jutro z rana pobudka jak zwykle.
Dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3577 |
Wtajemniczenie
|
Szaloneeee ile nasmarowały
![]() spice Twój tytuł genialny ![]() Już dziś wszystkiego nie nadrobię, zostawiam sobie na ranek ale napiszę tylko, że po przeczytaniu odpowiedzi od agi_pe zamknęłam lapka i pojechałam do kliniki. Podłączyli mnie do ktg i wszystko w porządku, tętno małej średnio na poziomie 134, ruszała się jak należy, lekkie skurczyki były, chyba 3 na 40 minutowe badanie więc też w porządku. No a ciśnienie w klinice mierzone dwa razy..... 110/70 ![]() ![]() Ogólnie to usłyszałam, że ciśnienie pod koniec ciąży rośnie i obrzęki też normalne więc trochę mnie pewnie mają za panikarę ale nic to, najważniejsze że teraz jestem spokojna i zadowolona, pojechaliśmy z TŻ'tem na loda z polewą karmelową do maca więc wieczór był udany ![]() ![]() ![]() Miłej nocy ty, które jeszcze nie śpią ![]()
![]() |
#3578 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najważniejsze, że teraz spokojniejsza jesteś i z Igusią wszystko dobrze. Ja też się żegnam, Tż za jakieś 20 minut wróci z pracy. Nie mogę się doczekać. Jakoś coraz bardziej za nim tęsknie. Dobranoc, przespanych nocy dla wszystkich i jak najmniej wstawania na siusiu ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3579 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ogóle dziś płodny dzień miałam ![]() Skończyłam pierwszy rozdział mgr, zrobiłam zlecenie, a nawet dom ogarnęłam i pranie zrobiłam ![]() A i jeszcze pracowałam dodatkowo ponad godzinę ![]() moria Dobrze, że z Tobą i Iguśką wszystko w porządku ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3580 |
Rozeznanie
|
Witam, ja już wróciłam od rodziców i jestem w domku. Niestety mąż z tatą jeszcze nie pomalowali wszystkiego i w przyszły wtorek znowu będę musiała się "wyprowadzić" (niestety wtorkowe popołudnia, to jedyny moment, że zarówno mąż i tata mają wolne i mogą coś robić).
Ja dzisiaj miałam dosyć miły dzień, bo byłam się trochę odnowić u kosmetyczki ![]() Agnieszka_pe nie mogłam uwierzyć, jak to przeczytałam. Serdecznie współczuję ![]() Eweska ty już się grzecznie pakuj do tego szpitala ![]() ![]() Matallewar, Eweska, 24kasia86, Atiz gratuluję wizyt ![]() Moniqac ja położnej nie będę opłacać, a tym bardziej do cc moim zdaniem nie ma sensu. Jak będziesz wiedziała ile sobie życzą za ten pokój jednoosobowy, to daj znać proszę ![]() ![]() Nie dam rady nadrobić dziś wszystkiego ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3581 |
Zakorzenienie
|
Mam 10 stron zaległości
![]() Od wczoraj ![]() Litości ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3582 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() spice twój tytuł THE BEST !!!! Kurcze mąż wrócił o 22 i od razu poszliśmy spać a teraz się obudziłam i Was nadrabiałam - dziewczyny HALO !!! powariowałyście normalnie jak lekcja u Miodka z regionalizmów i gwary, zwariowałam, uśmiałam się po pachy. Brzuch mi tak twardnieje że aż spać nie mogę, nie wiem co mam ze sobą zrobić, ja chce już dzidzie na wierzchu !!! Wtedy chociaż nie będę się wysypiać z jakiegoś szlachetnego powodu !
![]() POLA ANNA 2 maja 2011 godz. 1.30 http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4dilo4zr.png Edytowane przez atiz Czas edycji: 2011-04-15 o 00:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3583 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() usmiałam sie jak poczytałam o tej waszej gwarze, niektore slowa sama słyszałam...jak np.dydek-smoczek ![]() ![]() wczoraj tz wrocil o 21.30 ![]() ![]() ![]() ![]() ktos mi powiedzial, ze faceta sie nie oszczedza, niech zarabia na rodzine, ale mi go brakuje, ciagle siedze sama w domu, wiem ze zaraz bedziemy miec dziecko, ale tatus tez potrzebny ehhh mowi, ze jeszcze troche tak popracuje póki nie wyjdziemy na prostą... ciekawe ![]() dobra nie zanudzam, idę się zdrzemnąć buziaki ![]()
04.05.2011r. godz.21.42 Nikosia ![]() Edytowane przez 24kasia86 Czas edycji: 2011-04-15 o 05:29 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3584 |
Moderatoreska
|
Dzień dobry
![]() chciałam się wbić tu o 6 ale się nie dało wizaż mi szwankował :P Obudziłam sie pierwszy raz przed 6 no i już nie zasnęłam. |
![]() ![]() |
![]() |
#3585 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mnie też szwankował wizaz obudziłam się przed 6 i d..a ze spania. Zapowiada się ładny dzień,ale nie zapeszam. januszagnieszka świetne wieści,oby tak dalej ![]() moria może i spojrzeli na Ciebie jak na panikare,ale jesteś spokojna bardzo się cieszę,że wszystko wróciło do normy ![]() gadulce nocne tytuł wątku zobowiązuje ![]() Co do tych klusek,to moja babcia też je często robiła,wszystko tak jak na placki,a potem rzucała je do gorącej wody i okraszała skwarkami mmmmm ![]() zaliczyłam kawkę,teraz zmykam przygotować chłopców do przedszkola pa pa
![]() |
#3586 | |
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry nocne nawijaczki!
Jeszcze mam 3 strony z wczoraj do nadrobienia... Dziękuję za wszystkie wczorajsze porady ![]() kasia13 też uważam, że warto było jechać, przez noc bym się cały czas stresowała a tak przespałam spokojnie całą, no nie licząc 3 pobudek na wc ![]() Dziś wizytka i coś czuję, że po badaniu na samolocie znowu będą rewelacje no ale nic, jak jestem w szpitalu to niech się dzieje co chce ![]() moniqac doczytałam póki co, że Ty też masz dziś wizytę więc zaciskam ![]() Cytat:
![]() No jeśli nie damy rady się tutaj rozpakować to tytuł spice będzie jak znalazł, no naprawdę baaardzo fajny ![]()
![]() |
#3587 |
Wtajemniczenie
|
Witam mamuśki
![]() Chyba wszystkie dalej w dwupaku jesteśmy ( a eweska w trójpaku ![]() Moria, dobrze, że sprawdziłaś ciśnienie wieczorem i wszystko ok ![]() Jak przeczytałam, co Ci się przydarzyło od razu wysłałam TŻ do sklepu po baterie do ciśnieniomierza, aby sprawdzić swoje ciśnienie, bo też mam obrzęki nóg. Ale wszystko ok ![]() Miłego dnia dziewczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3588 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry ! Jesteście niesamowite , siedzę i LEJĘ ze śmiechu
![]() te regionalizmy to 95% nie rozumiałam i tłumaczeń też niet ![]() tytuł Spice mistrzostwo ![]() moria , dobrze , że pojechałaś .. tak przynajmniej spokojnie nockę przespałaś ![]() ![]() idę się ogarnąć, zjeść coś i dziś trzeba wyjść do ludzi ![]() Jadę na 4 godz fakultetów z polskiego, takie przypomnienie z epok będzie.. a potem na zakupy i do babci na obiadek , więc nie mam pojęcia o której tu dotrę , ale zapewne będzie milion stron do nadrabiania.. ![]() Miłego dnia.. ![]()
#3589 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Teraz to już wiadomo codziennie będę mierzyć, 1 raz rano i raz wieczorem ![]()
![]() |
#3590 |
Zakorzenienie
|
ja dzisiaj nie moge spac....
znowu ![]() od 4-tej sie meczylam i zasypialam tak odrobinke, az w koncu wstalam z TZtem, wlasnie mi sie buleczki pieka na sniadanie ![]() Moria jak dobrze ze pojechalas do szpitala wczoraj, przynajmniej mialas spokojny wieczor, nie ma co sie martwic, ze sie panikuje, lepej panikowac i dmuchac na zimne anizeli potem zalowac. ciesze sie ze wszystko ok, bo sie martwilam ![]() Mary snilas mi sie dzisiaj ![]() ![]() ide zrobic pyyszne sniadanko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3591 |
Zadomowienie
|
Hej, kiepską noc miałam, niewygodnie mi spać, brzuch mnie boli, duszno mi, echhhhhh. Już nie marudzę. Cieszę się że mój tytuł się Wam podoba
![]() Moria dobrze że wszystko ok, lepiej sprawdzić niż się dodatkowo stresować. A o której masz wizytę dziś? |
![]() ![]() |
![]() |
#3592 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tego nie uzywam, bardziej mama i babcia,a znacie okreslenie na wozek spacerowy? SZPORTKA ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
nigdy nie mierz po wysilku i ja jak mierze nawet staram sie nie rozmawiac bo mi wychodzi podniesione nie miej totalnie wyrzutow ze jestes przewrazliwiona, z cisnieniem jest tak ze mi sie trzymalo 2 tyg 150-90 i jednego dnia, a wlasciwie wieczoru podskoczylo na 220/120 , wiem ze tak bywa ze nie zawsze podnosi sie miarowo tylko od razu skacze i potrafi sie taki stan w pare godzin wytworzyc, nie zawsze to musza byc dni, dlatego NIELEKCEWAZYMY CISNIENIA W CIAZY. a do tego bol glowy, mroczki... chociaz jak ja mialam takie wysokie to glowa mnie nie bolala, tylko mialam jakies zmiany w oczach Cytat:
to na ile bedziesz musiala sie wyniesc? ile zajmie malowanie? a ja wcz padlam, dosyc dobrze spalam bo bylam wykonczona, troche sie urazilam w te nogi jak sie chcialam przekrecic(graniczy z cudem) ale jest dobrze
![]() |
#3593 | |
Zadomowienie
|
witam
jesteście straszne z tym tempem ![]() Cytat:
![]() ale się uśmiałam z tych gwar ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3594 | |
Zadomowienie
|
Moria dokładnie,nocka bynajmniej spokojnie przespana
![]() Trzymam ![]() Nawiązując do wczorajszej opowieści o dziewczeńskim stroju do gimnastyki,sytuacja została dziś wyjaśniona ![]() A więc są dwa takie same worki ze strojami,pani która wczoraj była nie wiedziała i dała Igorowi od jakiejś dziewczynki. Jego wychowawczyni jak to dziś usłyszała to ze śmiechu miała łzy w oczach. Mój syn jest dzielny i bardzo grzeczny no i ubrał tą koszulkę,dziś został pochwalony przez panią za takie zachowanie ![]() Jezuuuuu jaką mam chcice na pomidory ,zajadam kanapeczki z białym serem i pomidor do tego. Zaraz zmykam na targowisko po świeże warzywa,ale bedzie uczta. Planuję zrobić sałatkę z serem feta hmmmmmm A obiad mam dziś na słodko. Chłopcy zażyczyli sobie gofry ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Cytat:
Nie martw się każde ma swoje tempo wzrostu. Czasem a nawet dość często usg przekłamuje,wiem bo 2 razy tak miałam i to o 500 gram. Przed cc z Kacprem określili mi wagę w 34 tc na ok 2200 a urodził się 2650 i 51 cm a z Igorem miał mieć wg usg 4kg a miał 3520 i 57 cm także dziecko rośnie i zdrowo się rozwija a to jest najważniejsze. A to że dziecko po urodzeniu ważyło 4kg ,nie ma znaczenia na jego tempo wzrostu po porodzie i każdy pediatra to powie.
![]() |
#3595 |
Zadomowienie
|
cześć mamusie
![]() nadrobie sobie na spokojnie co się wczoraj działo, chciałam tylko wspomnieć, że wczoraj w sklepie przy kasie pierwszeństwa stałam chyba 7, oczywiście "pierwszeństwo" mieli panowie z piwem, panie w średnim wieku, na całe szczęście pani kasjerka po 50-tce powiedziała że jestem uprzywilejowana i mam podejść pierwsza ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3596 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() cudną miałyście wczoraj dyskusję! Uwielbiam temat dialektów i zachwycam się regionalizmami! ![]() Zobaczcie TU ![]() Co prawda niezwiązane z Polską, ale znacie Cockney dialect? To chyba jeden z ciekawszych dialektów, o jakich słyszałam ![]() Bassienko, dzięki za dobre słówko ![]() ![]() Matall, widziałam Caffelate05 kilka razy podczytującą, więc po prostu się nie ujawnia ![]() Moria, panikara, nie panikara, najważniejsze, że jesteś spokojna i z Igusiakiem wszystko ok ![]() Anula, boski sen! Jakby coś, to zdzwonimy się ![]() ![]() ![]() ![]() Spice, masz mój głos ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3597 | |
Zakorzenienie
|
Hello Mamunie, nie pożegnałam sie wczoraj bo małżowi zachciało sie edukować muzycznie Gabi .. zabrał mi brutalnie lapka, podłączył pod kino i na youtubie zaczał puszczać jakieś piosenki.. Wykonawców pierwszy raz na uszy i oczy widziałam... np. Marvin Gaye czy the isley brothers... kompletnie nie znam sie na takiej muzie..
Oczywiscie dziś ładnie nadrobiłam zaległości od wczoraj ![]() Na basenie mi sie b spodobało i w poniedziałek na 12 mam plan wybrać się do innego klubu na zajecia Mama+.. jakaś gimnastyka dla pań w ciazy ![]() ![]() Dzisiaj jade do kliniki znowu... tzn do tej diabetologicznej.. mam nadzieję, że nie władują mi insuliny gdy zobaczą moje zapiski cukrowe. A małża wypchałam na rozmowe kwalif. bo juz miał iśc we wtorek ale leniowi sie nie chciało i przełożył spotkanie na dzis. enchantresss, znam "Jagódki", nawet w zerówce śpiewałam solówkę na jakiejś akademii ![]() agnieszka_pe25; no faceci czasem nie pomyśla jak coś zrobią ![]() ![]() saniu, jak dla mnie też dinusie i te zielone mi się podobają ![]() agnieszka_pe, mimbi ! Boziu ja nic rozumiem, co Wy piszecie ![]() Weranda? U mnie tylko ganek ![]() no a to z glancem coś tam (nie pamiętam) to myslalam, że znaczy że to buty wyczyszczone na glanz.. no a to bułka ![]() nadus ?? Pierwsze słysze ![]() anulko, DOZARTY? jeszcze tu nie słyszałam ale warto wiedziec ![]() a chapcie to myslalam, że standard.. ze wszedzie się tak mówi ![]() moria, to cisnienie w szpitalu książkowe... moze w domu miałaś podwyższone, bo jak za pierwszym razem zobaczyłaś wyższe to potem już się nakręciłaś i zestresowana podchodziłaś do każdego kolejnego badania? (ja tak mam) Czyli co.. dziś juz 7 dni? ![]() matallewar; ulala im bliżej końca tym coraz większy pracus z Ciebie, chyba Edzik Cie tak mobilizuje ![]() Cytat:
No własnie i Mango dawno też nie było... 24kasia86; no lodziarnia w MAnufakturze to już super fucha... wiem, że coś kosztem czegoś ale pieniążki przydadzą się bardzo.... Ciesz się Gwiazdko, że ma możliwość dorobienia bo wiesz jakie dziś czasy.. Jak już będziesz miała Maleństwo to też szybciej czas będzie Ci leciał podczas nieobecności TŻ andziot; do takiego sprzatania w szafkach to trzeba mieć wenę i cierpliwosc, ale na pewno to wolne miejsce, ktore widzisz rekompensuje ciężką prace ![]() Ile macie km do dziadków ?? Grazin, Kochana zrywka to taka jednorazowa reklamóweczka cienka, jaką dostaje się w sklepie ![]() ehhh bo Ty też z małoposki... i też wychodzisz na pole ? ![]() Jak uszko ?? Co sobie zażyłaś ? mary, zdrowsza dzis ??? Princi, ten filmik o porodzie... uryczałam się wczoraj jak głupia !! Ale to było CC ?? Za trzecim razem gdy oglądałam i płakałam w niebogłosy, mąż mi zabrał laptopa ![]() Kto dziś jeszcze swietuje ?? Na pewno Grazin, na pewno Lolka, Listopadowa też ? I o ile się nie mylę DorkaB ! Ciekawe co tam u niej.. napiszę potem No to ![]() Ja 33 rozpoczynam. Znów miałam biegunkę.........
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 ![]() ![]() Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-04-15 o 08:11 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3598 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Nawet trochę pospałam, chociaż znów obudził mnie zapchany nos. Teraz śniadanko i kawka ![]() Za dzisiejsze wizyty ![]() ![]() ![]() Ktoś jeszcze ma? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3599 |
Zakorzenienie
|
Ddaaiissyy! Super z tym basenem! Gdyby nie moja niechęć do publicznych pływalni, to pewnie też latałabym na takie zajęcia! Najlepsza rzecz na kręgosłup, chyba?
![]() Nie jestem zdrowsza, normalnie dół chorobowy! Jestem uziemiona i wypluwam wnętrzności ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3600 |
Zakorzenienie
|
dobry gusiu
![]() ![]() ![]() no własnie.. kciuki !! ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:32.