|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kolejne Mamusie dzieciaczki witają. Majówki rodzą, czerwcówki czekają. V-VI 201
Obcinanie paznokci nie jest takie złe - wystarczy na początku robić to jak dzidziuś zaśnie... A potem się już człowiek przyzwyczaja. Jak dzidzia nie śpi to łatwo o skaleczenie.
|
|
|
|
#3602 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kolejne Mamusie dzieciaczki witają. Majówki rodzą, czerwcówki czekają. V-VI 201
no kasrmie cycuchem. i powiem szczerze że czasem brak mi sił jak mały chce cyca co godzine...
odciągam pokarm dodatkowo (bez laktatora ) i np wczoraj mały jadł o 16:30 potem o 18 o 18 30 musiałam mu dac 40 ml mojego mleka po czym dostał czkawki i musiałam go znowu przystawić do cyca ogolnie wczoraj był marudny wieczorem ale w szoku byłam. nie przeszkadza mi w sumie ze tak czesto karmie, nie chce mu dawać sztucznego bo sie czuje jak wyrodna matka wtedy, choc kompletnie nie umiem tego wyjaśnik. pragnę karmić piersią i obym mogła to robić![]() licze ze sie to jakos unormuje. teraz jadł przez 25 minut i spi, ciekawe ile. znajac zycie za godz lub półtorej sie obudzi:P ale noc juz była lepsza dzisiaj koncert życzeń trwał od 19:30 do 22 potem juz było lepiej i spał.zauwazyłam ze Sebek jest strasznym przytulaskiem, najlepiej mu spac na mojej piersi jak na brzuszku lezy, nie chce spac zbyt w łożeczku, szczególnie w nocy. wiec musze go miec przy sobie w łózku. nie chciałam zeby spał z nami w łozku ale może sie pryzwyczai po jakimś czasie i w ogole sie to unormuje. ![]() kurde tesknie za wami , ale nie mam jak nadrobić teraz mały spi ale ja sie musze zdrzemnąć bo za chwile sobie w łeb strzele ze zmęczenia postaram sie zaglądnąć jeszcze później i was nadrobic bo ciekawa jestem co tam ![]() saniu masz bardzo nisko brzuch moze byś wreszcie urodziła co???? siasiu jaka masz diete?? co ogolnie jesz? mi połozna powiedziała ze w sumie duzo moge ale jakos mam stresa tym bardziej ze nie znam przyczyny płaczu sebusia . w poniedziałek ma byc wizyta pediatry. no i w poniedziałek tez jedziemy na pobranie krwi i ponowne sprawdzenie poziomu crp. w ogole dziewczyny w szoku jestem jak wygląda moj brzuch z dnia na dzien jest coraz lepiej i coraz bardziej sie wchłania. moze wam wkleje foty jak zrobie jakies![]() POLEĆCIE MI JAKIŚ FAJNY KREM UJĘDRNIAJĄCY!!! tylko taki zebym nie musiała brać kredytu żeby go kupic![]() schudłam 11 kg juz no i co ja tam jeszcze chciałam ![]() mam nadzieje ze sie bardzo na mnie nie gniewacie ze nie moge was wszystkich nadrobic ![]() ide na drzemkę ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- aha dzisiaj sebek ma juz tydzien!! stara dupa z niego
|
#3603 |
|
Zakorzenienie
|
Ej dajcie mi numer do Daisy na PW, mam ja w znajomych na fejsie, ale numeru brak
|
|
|
|
#3604 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Plecy cie nie bola? Kawy se zrób, usiadz, pomysl o niebieskich migdałach, w nosie podłub! Mnie to tak juz nawalaja kosci przycipne ze ledwo chodze, jak kaczuszka :/ |
|
|
|
|
#3605 |
|
Wtajemniczenie
|
Grazin cudownie, że przystawiasz jak najczęściej. Na szkole rodzenia trabili o tym w nieskończoność, nie ważne czy zajecia były z położna, ginem czy pediatrą. Gdybys mnie obudziła w srodku nocy i zapytała o cokolwiek - odpowiem : jak najczęściej przystawiać!
wszystko sie unormuje, zobaczysz ![]() Lubicie młodą kapustkę? Wstawiłam sobie. Kroję na pół, gotuję, później w takie duże plastry i polewam zasmażaną bułką tartą... pycha! nic innego mi nie wchodzi, a na widok lub zapach mięsa już mnie kompletnie wykręca. Dziwne... i boli mnie z tyłu w okolicy krzyza, ale jakoś głebiej, jakby nerki... sama nie wiem
|
#3606 |
|
Zakorzenienie
|
Daisy urodziła???
ale jaja matko nic nie w temacie jestem!![]() ale sie ciesze ze tak szybko jej poszło ![]() za jednym partym... och och zazdroszcze normalnie!!:P DAISYYYYYYYYYYYYYYY KOCHANA MOJA SERDECZNE GARTULACJE!!!!!!!
![]()
|
#3607 | ||
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3608 |
|
Zakorzenienie
|
Juz mam numeeeeer, dostalam od Was od razu 100 PW i 200 smsow
![]() W klubie nie moglam znalezc, hmmm? Nowy fotos mej dzieciny w albumie. Edytowane przez mimbi Czas edycji: 2011-05-27 o 14:02 |
|
|
|
#3609 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny, wpisałam w wyszukiwarce na all "siatkowe majtki poporodowe" i mi wyskoczyła min. końska maść...
Nie wiem, może gratis dają... |
|
|
|
#3610 | |
|
Zadomowienie
|
Co ja bym dała, żeby też tak się zdziwić..
Mimbi numerek Ddaaiissyy w klubik Antropia jak to? Niegdy nie piłowałaś paznokci pilniczkiem? Cytat:
a ty udasz zaskoczoną ![]() Dobre, co nie? ![]() ![]() Aaa jeszcze miałam pisać.. Paulizia i według twojej teorii na temat równych 9 miesiący i koleracji dnia miesiąca porodu z zapłodnieniem - ja urodzę 12 czerwca I to jak najbardziej będzie się zgadzać, bo wtedy mija 10 dzień od terminu i na wywołanko zapraszają |
|
|
|
|
#3611 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
biedna Aga ale moze Daria podrosnie jeszcze?
|
|
|
#3612 |
|
Wtajemniczenie
|
Miłe Panie... Mój post numer
1 000 chyba normalnie otworzę to karmi korzystając z tak niebywale ekscytujacej okazji
![]()
|
#3613 |
|
Moderatoreska
|
U mnie teoria Paulizi prawie się spełniła bo miałam termin na 4 maja, a do zapłodnienia doszło 3 sierpnia, tylko chłopców postanowili wcześniej wygonić :P a lekarz o jeden dzień mógł się machnąć :P
Tylko ciekawe czy chlopcy by wtedy chcieli wyjść, ale tego już się nie dowiem :P |
|
|
|
#3614 |
|
Wtajemniczenie
|
lolka no nie
Grazin jak miło cie widzieć jeszcze troszkę i tak wszystko ogarniesz, ze wrócisz pełna parą na wizaż dorkabl amarcia moja babcia robi taka mega pyszną młoda kapustkę z koperkiem ![]() ale z bułką tarta tez mega pycha Weredka no wiem:P ja bym się chyba nie odważyła obciąć mu jak nie śpi ! Matall mówisz, że nożyczki? bo ja kupiłam cążki tylko. w razie czego dokupię co trzeba Paulizia no właśnie o z dyżurną?? przydałaby się jakaś czerwcóweczka, ale z końca ! bo w sumie zaraz wszystkie będziemy się rozpakowywać i trzeba będzie zmieniać co chwilę :P ugotowałąm zurek czekam na męzulka i może wybiore sie po pampki do biedronki później kazałam kupić sobie lody jak będzie mężulek wracał a wczoraj dostałam truskaweczki na dzień mamy
|
#3615 |
|
Zadomowienie
|
grazin
tak trzymaj
|
#3616 |
|
Wtajemniczenie
|
Saniusia
|
#3617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o Ty ![]() no wlasnie ostatnio kregoslup mam jak nowy, az sama sie dziwie i spac moge i w ciagu dnia mi nie dokucza kosc "cipna" owszem, ale po dluzszym spacerze, wiec raczej za daleko nie chodze. Niestety w nosie podlubac nie moge bo caly czas mam krwiste babole - z Olkiem mialam tak samo, przez cala ciaze krwiste "cuda" z nosa wydmuchiwalam, ale na szczescie krew jako taka nie leci.Za to dziecie moje jest tak aktywne, ze ciezko mi juz to zniesc, ale ciesze sie tymi ostatnimi kopami bo zaraz zaczne za tym tesknic ![]() |
|
|
|
|
#3618 |
|
Wtajemniczenie
|
Oto nasze czerwcowki
![]() Klaterina ......................... ...................... tp. 02.06.2011 synek wieka22 (26 lat)........... ........................ tp. 02.06.2011 Julek/Łucja Lolka1212 ......................... ..................... tp. 02.06.2011 synek amarcia (Ania 30 lat) ......................... .. tp. 03.06.2011 córka Karolinka weredka ......................... ......................... tp. 06.06.2011 córka enchantresss (Ania 18 lat) .................... tp. 08.06.2011 córka Gabrysia SiLLee ......................... ......................... .. tp. 10.06.2011 córka dorkabl (26 lat)......................... ............ . tp. 10.06.2011 synek kasia1361 (30 lat) ......................... ......... tp. 10.06.2011 córka Martynka cucciola79 ......................... ....................... tp. 10.06.2011 córka mamaoptymistka ......................... . ....... tp.11.06.2011 synek Piotr antropia (Daria 22 lata)......................... . tp.11.06.2011 synek Piotruś ania2631 ......................... ........................ tp.12.06.2011 córka Alicja Mango08 ......................... ........................ tp.12.06.2011 synek JanuszAgnieszka (26 lat) ....................... tp. 14.06.2011 córka Daria zabuus (18 lat)..................... .................... tp. 14.06.2011 córka Eve1603 ......................... ......................... tp. 16.06.2011 córka Maya gusiagatko ......................... ...................... tp. 25.06.2011 córka martynka89 ......................... .................. tp. 30.06.2011 córka Laila Mamy niezla rozbieznosc na samym koncu ![]() Antropia? Gusiagatko? ania2631? mamaoptymistka? Eve?![]() I pamietajcie, ze los jest okrutny i ciaze sie czasem przenosi Potrzeba mamuske dyzurna i ta co zalozy nowy watek... no chyba, ze nie dobrniemy do konca ![]() ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- A moze dorkabl? ![]() ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Ej Sania juz myslalam, ze nie wrocisz dzisaj Idz stad!
|
#3619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak urodzę to wyślę smska i mmska do Amarci Dziękuję jej jeszcze raz za propozycję
|
|
|
|
|
#3620 |
|
Wtajemniczenie
|
82aniusia toc wytrwala jestes
![]() No informacja o Twojej kolezance to taki balsam na moja dusze... tak samo jak i porod Daisy, ktorej brzuch tak samo wygladal jak moj Mimo wszytsko ja sie juz nastawilam na 4 czerwca Kochana umknelo mi na kiedy masz termin?
|
#3621 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3622 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#3623 |
|
Wtajemniczenie
|
jestem jestem
nigdzie się nie ruszam do poniedziałku zapewne ![]() na wizycie standard. "no główka jest już bardzo nisko, w każdej chwili może się zacząć" na co ja do niego "nisko to ona była już we wtorek i nic". jedna rzecz mnie cieszy: pytałam położnej w rejestracji i później lekarza dla pewności o to wywoływanie. zapytałam, czy jak przyjdę w poniedziałek to tego samego dnia wywołują, to powiedzieli, że raczej tak, bo to już 8 dzień po terminie i po co mnie trzymać. czyli w najgorszym wypadku rodzę we wtorek (wiadomo, może zabawa potrwać )przywieźli nam meble do pokoju te w prezencie od rodziców ale jestem trochę zła, tylko nie bijcie z jakiego powodu Pauliziu nie wyganiaj mnie małpiszonie jeden :P Grazin czyli bez laktatora da się obejść ? a w co odciągasz i jak swój pokarm?
|
|
#3624 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3625 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3626 |
|
Wtajemniczenie
|
taaaaak, jak wszystkie mamy majowe
|
|
#3627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby obyło się bez długiej zabawy
|
|
|
|
|
#3628 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gusia w takim układzie to ja napiszę do ciebie
|
|
#3629 |
|
Wtajemniczenie
|
a może Antropia?
z drugiej strony myślę, że można ciągle pisać do Grazin albo Daisy, bo będą zaglądać na forum, a dyżurna ma tylko przekazywać wieści, więc...
|
|
#3630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:09.

no i jeszcze te glutki w nosku.... przeraża mnie jeszcze obcinanie paznokci.... 

) i np wczoraj mały jadł o 16:30 potem o 18 o 18 30 musiałam mu dac 40 ml mojego mleka po czym dostał czkawki i musiałam go znowu przystawić do cyca
tym bardziej ze nie znam przyczyny płaczu sebusia . w poniedziałek ma byc wizyta pediatry. no i w poniedziałek tez jedziemy na pobranie krwi i ponowne sprawdzenie poziomu crp.
z dnia na dzien jest coraz lepiej i coraz bardziej sie wchłania. moze wam wkleje foty jak zrobie jakies

za Sanie
Poza tym ja sie rozpakuje okolo 4 czerwca wiec ja odpadam.
I to jak najbardziej będzie się zgadzać, bo wtedy mija 10 dzień od terminu i na wywołanko zapraszają
ale moze Daria podrosnie jeszcze?

tak trzymaj