Kolejne Mamusie dzieciaczki witają. Majówki rodzą, czerwcówki czekają. V-VI 2011 - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-27, 11:57   #3571
ania2631
Wtajemniczenie

Dot.: Kolejne Mamusie dzieciaczki witają. Majówki rodzą, czerwcówki czekają. V-VI 201

Eweska- skąd ty bierzesz tyle energii zaraź tą energią mnie,bo mam dużego lenia w
Stary 2011-05-27, 12:05   #3572
Klaterina
Zadomowienie

Dot.: Kolejne Mamusie dzieciaczki witają. Majówki rodzą, czerwcówki czekają. V-VI 201

Zytus to trzymamy

z agą tez wymyślili, leżeć, liczyć, kurczę bez sensu

jak już czerwcówki się rozpakowują to zobaczycie, chwila moment i wszystkie będziemy na odchowalni

dzisiaj po tej kosmicznej nocy odnotowałam tylko tyle, że od kilku dni łapią mnie systematycznie skurcze łydek na zmianę, śniłam się sama sobie w ciąży - ciekawe ile ten stan u mnie jeszcze potrwa
Stary 2011-05-27, 12:12   #3573
Weredka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
dziewczyny mam nowiny !! Daisy urodziła !!

jeszcze przed północną pisała mi, że do Krk właśnie dojechali... i o 5 rano dostałam smsa
Kochane rekord świata chyba pobiłam. o 1 w nocy przyjęli mnie na porodówkę w rozwarciem 8cm. o godz 3.10 na jednym partym wyskoczyła Gabi Nawet znieczulenia nie trzeba było. Wcale tak bardzo nie bolało. Najgorszy hardcore ostatnie ok. 15min, wówczas gdy skurcze parte miały po 90% krzyczałam. Wcześniejsze prawie w ogóle nie bolały. Z uwagi, że urodziła się na jednym partym to pękłam w stronę dupki. Mam 2 szwy. Mimo znieczulenia to było najgorsze w porodzie Gabi waży 2880g, długa na 56cm i dostała 10pkt. Mąż był ze mną cały czas. Przeżyłam! Kocham Was i dziękuję za wsparcie Przepraszam za wepchanie, miałam być czerwcówką hihi Jak zwykle miałam póki co więcej szczęścia, niż rozumu
WOW. Gratulacje ogromne!!Ale tempo! Ja też bym tak chciała...
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 12:13   #3574
aniutka_85
Raczkowanie

mam pytanko: od rana, tak co pół godziny czuję jak mi brzuszek tak po całości twardnieje, może nie boli to zbyt mocno, ale jest nieprzyjemne, czy to już są skurcze, czy to może mój Haniutek się tak wierci?
aniutka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 12:16   #3575
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
Napisane przez aniutka_85 Pokaż wiadomość
mam pytanko: od rana, tak co pół godziny czuję jak mi brzuszek tak po całości twardnieje, może nie boli to zbyt mocno, ale jest nieprzyjemne, czy to już są skurcze, czy to może mój Haniutek się tak wierci?
ja od kilku tyg. odczuwam takie twardnienie brzuszka i wydaje mi się, że to są delikatne skurcze...bo jak się mały wierci to czuje wyraźnie co robi ze swoimi kończynami w moim brzuchu
Stary 2011-05-27, 12:18   #3576
aniutka_85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
ja od kilku tyg. odczuwam takie twardnienie brzuszka i wydaje mi się, że to są delikatne skurcze...bo jak się mały wierci to czuje wyraźnie co robi ze swoimi kończynami w moim brzuchu
no właśnie, tylko jak tak twardnieje, to mała wtedy wcale nie kopie. Na wszelki wypadek zaczynam sobie zapisywać częstotliwość, przy ostatnim nawet zabolało mnie podbrzusze, ale nie robię sobie zbyt wielkich nadziei
Stary 2011-05-27, 12:19   #3577
Klaterina
Zadomowienie

aniutka_85 też takie mam, i jak antropia pisze, może i są to jakieś małe skurcze, bo jednak ruchy obracania się czuć inaczej.
Stary 2011-05-27, 12:21   #3578
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
a ja mam pytanie: jak długo będziecie prały ciuszki maluszków w tych dzieciaczkowych proszkach?
Az mi sie karton proszku skonczy Najpierw bede troche prala tylko w Persil Sensitive, potem stopniowo zaczne dodawac normalny proszek, a na koncu przejde na normalny.
Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość

mimbi, no własnie przed chwilą ogladałam na youtubie film jak tatusiowie sobie radza ze zmiana pieluszek i zastanawiałam sie nad "zapachem" kupek bo co niektorzy prawie pawia puscili hihi
Ej no nie jest to moze zapach Chanel no 5, ale nie smierdzi jakos przeokropnie. Chociaz przy pierwszej kupie w domu musialam otworzyc okno podczas przewijania

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Ejjj.. ja pierdu nie ma! Dwaq razy sprawdzałam. A ja zostawiałam.. czyżby ktoś usunął mojego posta z klubu? Może nikt mnie nie lubi
Moze ktos Cie jednak lubi?

Cytat:
Rany Julek, ale szybko sie udalo!!! Gratulacje ogromne!!! Ze tak zacytuje Poziomkowa - witaj po drugiej stronie lustra

U nas ciezki poranek - dziecko wykichalo dwa wielkie zolte gluty po pas. Zadzwonilam do poloznej, kazala zmierzyc temperature, boze ja mialam tylko zwykly termometr elektroniczny, wiec w pupke, rece mi sie trzesly okropnie, ale temperatury nie ma. Stres taki, ze sie poplakalam po wszytskim. Teraz spi jak aniol, a ja zbieram sily by wyciagnac gluty Frida. Jest 12 i juz mnie kregoslup boli, a zawsze sie zaczynalo po 16stej!!!
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 12:22   #3579
aniutka_85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Klaterina Pokaż wiadomość
aniutka_85 też takie mam, i jak antropia pisze, może i są to jakieś małe skurcze, bo jednak ruchy obracania się czuć inaczej.
ruchy obracania Hani to czują moje żebra więc raczej da się to odróżnić
Stary 2011-05-27, 12:25   #3580
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
no właśnie, tylko jak tak twardnieje, to mała wtedy wcale nie kopie. Na wszelki wypadek zaczynam sobie zapisywać częstotliwość, przy ostatnim nawet zabolało mnie podbrzusze, ale nie robię sobie zbyt wielkich nadziei
ja tez takie mam...ale to chyba jeszcze nie te skurcze :P mój tez się nie rusza jak mi brzuch twardnieje....ale to chyba nie to wydaje mi się, że te właściwie to bolec będą :P ja już tak mam od dłuższego czasu i nic się nie rozkręca :P
Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Az mi sie karton proszku skonczy Najpierw bede troche prala tylko w Persil Sensitive, potem stopniowo zaczne dodawac normalny proszek, a na koncu przejde na normalny.
Ej no nie jest to moze zapach Chanel no 5, ale nie smierdzi jakos przeokropnie. Chociaz przy pierwszej kupie w domu musialam otworzyc okno podczas przewijania

Moze ktos Cie jednak lubi?

Rany Julek, ale szybko sie udalo!!! Gratulacje ogromne!!! Ze tak zacytuje Poziomkowa - witaj po drugiej stronie lustra

U nas ciezki poranek - dziecko wykichalo dwa wielkie zolte gluty po pas. Zadzwonilam do poloznej, kazala zmierzyc temperature, boze ja mialam tylko zwykly termometr elektroniczny, wiec w pupke, rece mi sie trzesly okropnie, ale temperatury nie ma. Stres taki, ze sie poplakalam po wszytskim. Teraz spi jak aniol, a ja zbieram sily by wyciagnac gluty Frida. Jest 12 i juz mnie kregoslup boli, a zawsze sie zaczynalo po 16stej!!!
jejku...ja ma tez tylko taki elektroniczny termometr i jak przyjdzie mi zmierzyć temperaturę to chyba na zawał zejdę no i jeszcze te glutki w nosku.... przeraża mnie jeszcze obcinanie paznokci....
Stary 2011-05-27, 12:28   #3581
Lolka1212
Zadomowienie

Ddaaiissunia nasza kochana Wiedziałam, że tak będzie

Brawa za błyskawiczą akcje Wspaniale, że masz już Gabrysie przy sobie

Gratuluję najmocniej jak potrafię i śle wam moc buziaków i życzenia szczęścia
Stary 2011-05-27, 12:34   #3582
eweska
Moderatoreska

Cytat:

jesteś niesamowita !
Cytat:
Napisane przez ania2631 Pokaż wiadomość
Eweska- skąd ty bierzesz tyle energii zaraź tą energią mnie,bo mam dużego lenia w
iesz co nie codziennie mam na wszystko ochotę i siłę, dziś zmobilizowały mnie brudne okna, nic przez nie nie było widać, dwa tygodnie się zbierałam żeby je pomyć
Jakoś przyzwyczaiłam się do wczesnego wstawania, do wstawania w nocy więc w dzień nie jestem jakos zmęczona bardzo, a im wiecej się robi tym ma się więcej chęci, bo jak się zasiedzę to mi się ruszyć nie chce

Cytat:
a ja mam pytanie: jak długo będziecie prały ciuszki maluszków w tych dzieciaczkowych proszkach?
Ja nie piorę w dzieciowym proszku, od samego poczatku uzywam zwykłego w tym co ja piorę i nasze ubrania, chłopcom nic nie jest, wysypki żadnej nie mają.
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 12:34   #3583
aniutka_85
Raczkowanie

Cytat:
ja tez takie mam...ale to chyba jeszcze nie te skurcze :P mój tez się nie rusza jak mi brzuch twardnieje....ale to chyba nie to wydaje mi się, że te właściwie to bolec będą :P ja już tak mam od dłuższego czasu i nic się nie rozkręca :P

jejku...ja ma tez tylko taki elektroniczny termometr i jak przyjdzie mi zmierzyć temperaturę to chyba na zawał zejdę no i jeszcze te glutki w nosku.... przeraża mnie jeszcze obcinanie paznokci....
pisałam ostatnio, że na takie termometry dla malucha do czoła i ucha jest teraz promocja w lidlu, kosztują chyba 44zł
Stary 2011-05-27, 12:36   #3584
Lolka1212
Zadomowienie

Nie mogę oprzeć się, żeby nie napisać swoją refleksję..
Te dziewczynki, które nie mają parcia na wcześniejszy poród i podchodzą racjonalnie do sprawy - że wszystko w swoim czasie i nie maja takiego "parcia" na wcześniejszy czy terminowy poród .. rodzą wcześniej niż te, które siedzą na szpitlkach i wyczekują tej chwili (jak ja na przykład ) For exemple: Ddaaiissyy, Mimbi, MoniaK..

Ddaaiissuś jak Ci dobrze!! Cieszę się twoim szczęściem i po cichutko zazdroszczę, bo też chciałabym, żeby mnie wzięło tak niespodziewanie i znienacka..

Edytowane przez Lolka1212
Czas edycji: 2011-05-27 o 12:45
Lolka1212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 12:43   #3585
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Nie mogę oprzeć się, żeby nie napisać swoją refleksję..
Te dziewczynki, które nie mają parcia na wcześniejszy poród i podchodzą racjonalnie do sprawy - że wszystko w swoim czasie i nie maja takiego "parcia" na wcześniejszy czy terminowy poród .. rodzą wcześniej niż te, które siedzą na szpitlkach i wyczekują tej chwili (jak ja na przykład ) For exempledaaiissyy, Mimbi, MoniaK..
No tak, trzeba przyznac, ze sie zdziwilam, ze juz rodze...
Stary 2011-05-27, 12:44   #3586
Klaterina
Zadomowienie

aniutka_85 no to macica sobie pewnie ćwiczy przed tymi właściwymi. ja się tymi nie przejmuję, bo mam je od jakiegoś czasu i nic się nie dzieje.

co do proszków i prania dzieciowych rzeczy, miałam prać tylko w vizirze sensitive jak nasze ciuchy, ale mama mnie namówiła na początek na jelpa, ale jak ten się skończy to pewnie będzie vizir i zwykły lenorowy płyn do płukania, no chyba że coś się będzie działo

zjadłam kromkę z metką cebulową i drugą z serem pleśniowym, o ja niedobra
Stary 2011-05-27, 12:47   #3587
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
pisałam ostatnio, że na takie termometry dla malucha do czoła i ucha jest teraz promocja w lidlu, kosztują chyba 44zł
wiem, że są bo mój małż mi truje, żeby kupić te termometry chyba od 30.05 będą dopiero w promocji...bo wczoraj byłam w lidlu i nie było..a na gazetce mi się własnie ta data w oczy rzuciła
Stary 2011-05-27, 12:48   #3588
aniutka_85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Klaterina Pokaż wiadomość
aniutka_85 no to macica sobie pewnie ćwiczy przed tymi właściwymi. ja się tymi nie przejmuję, bo mam je od jakiegoś czasu i nic się nie dzieje.

co do proszków i prania dzieciowych rzeczy, miałam prać tylko w vizirze sensitive jak nasze ciuchy, ale mama mnie namówiła na początek na jelpa, ale jak ten się skończy to pewnie będzie vizir i zwykły lenorowy płyn do płukania, no chyba że coś się będzie działo

zjadłam kromkę z metką cebulową i drugą z serem pleśniowym, o ja niedobra
też się raczej nimi nie przejmuję zwłaszcza, że te uciski brzuszka w niczym mi nie przeszkadzają, a te prawidłowe to mi raczej nie dadzą zamiatać i gotować obiadku

Co do proszku, to ja mam dzidziusia i pewnie jak się skończy to będę prała w takim co my używamy
Stary 2011-05-27, 12:49   #3589
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

ja tez nie kupowałam specjalnego proszku dla dzieci...wyprałam w vizir sensitive i wypłukałam antyalergicznie bez płynu do płukania...wszystko pachnie ładnie ale nie bardzo intensywnie...powinno być ok
Stary 2011-05-27, 12:51   #3590
aniutka_85
Raczkowanie

Cytat:
wiem, że są bo mój małż mi truje, żeby kupić te termometry chyba od 30.05 będą dopiero w promocji...bo wczoraj byłam w lidlu i nie było..a na gazetce mi się własnie ta data w oczy rzuciła
dokładnie, na gazetce jest 30 maj. Ja też się po nie wybieram, tzn mój TŻ bo ja podobno 30 mam do szpitala jechać

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Cytat:
ja tez nie kupowałam specjalnego proszku dla dzieci...wyprałam w vizir sensitive i wypłukałam antyalergicznie bez płynu do płukania...wszystko pachnie ładnie ale nie bardzo intensywnie...powinno być ok
wystarczy, że na pampki majątek wydamy
Stary 2011-05-27, 13:19   #3591
dorkabl
Zadomowienie

ja kupiłam Jelpa.
No tak sobie postanowiłam ze na pierwszy sort to nie bede oszczędzać z proszkiem, pieluchami, no i mam ballneum do kąpieli, dużą flachę. Nie ukrywam, mam nadzieje ze mały nie bedzie jakims szczególnym wrażliwcem. Dlatego zakupiłam juz pake Dad-ów. Jesli proszek mi sie skończy to przejdę na jakiegoś zwyklaka z napisem sensitive

Ja nie chce jeszcze rodzić, nie jestem niecierpliwa...zwłaszcza ze na wolności jestem od jakichś 3 tygodni...<panika>

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

i chciałam dodać ze mnie tez przeraża obcinanie paznokci
Własnie kupuje na all i obcinaczki i nozyczki, nie wiem czym bedzie mi wygodniej. W ogóle to sie zdziwiłam ze te nożyczki nie sa na końcach zaokrąglone. Chyba było by łatwiej :/
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 13:23   #3592
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

i chciałam dodać ze mnie tez przeraża obcinanie paznokci
Własnie kupuje na all i obcinaczki i nozyczki, nie wiem czym bedzie mi wygodniej. W ogóle to sie zdziwiłam ze te nożyczki nie sa na końcach zaokrąglone. Chyba było by łatwiej :/
Ja mam pilniczek papierowy Canpol, super sie nim piluje. Te paznokietki to sa miekkie jak papier i bardzo ladnie sie je piluje tym pilniczkiem. Nozyczkami ani cazkami nie probowalam i tez sie boje.
Stary 2011-05-27, 13:25   #3593
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:

jeszcze przed północną pisała mi, że do Krk właśnie dojechali... i o 5 rano dostałam smsa
Kochane rekord świata chyba pobiłam. o 1 w nocy przyjęli mnie na porodówkę w rozwarciem 8cm. o godz 3.10 na jednym partym wyskoczyła Gabi Nawet znieczulenia nie trzeba było. Wcale tak bardzo nie bolało. Najgorszy hardcore ostatnie ok. 15min, wówczas gdy skurcze parte miały po 90% krzyczałam. Wcześniejsze prawie w ogóle nie bolały. Z uwagi, że urodziła się na jednym partym to pękłam w stronę dupki. Mam 2 szwy. Mimo znieczulenia to było najgorsze w porodzie Gabi waży 2880g, długa na 56cm i dostała 10pkt. Mąż był ze mną cały czas. Przeżyłam! Kocham Was i dziękuję za wsparcie Przepraszam za wepchanie, miałam być czerwcówką hihi Jak zwykle miałam póki co więcej szczęścia, niż rozumu
Wielkie gratulacje dla Ddaaiissyy!!!!

Dobrze, że zdążyła dojechać do Krakowa
Z własnego doświadczenia wiem, że takie szybkie akcje z zaskoczenia są najlepsze, bo człowiek się nie zdąży nawet porządnie wystraszyć, a już jest po wszystkim

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 13:28   #3594
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Ja mam pilniczek papierowy Canpol, super sie nim piluje. Te paznokietki to sa miekkie jak papier i bardzo ladnie sie je piluje tym pilniczkiem. Nozyczkami ani cazkami nie probowalam i tez sie boje.
pilniczek ? a o takim patencie nie słyszałam :P
Stary 2011-05-27, 13:33   #3595
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
[/COLOR]No, a Daisuchnie to bez kitu jakis medal sie nalezy... co tam medal tfu, POMNIK!!!! Pomnik dla najukochanszej osobki na tym forum

Cytat:

NIESAMOWITE DOBRZE, ŻE ZDĄŻYŁA DO KRAKOWA DOJECHAĆ.

DDAAIISSYY SKARBIE NASZ KOCHANY OGROMNE GRATULACJE DLA CIEBIE I GABI. PORÓD EKSPRESOWY. JAK JA SIĘ CIESZĘ

Cytat:
Napisane przez mamaoptymistka Pokaż wiadomość
Aga napisała:

Nie rodzę dzisiaj. Jestem mega zła, każdego dnia lekarze mówią mi coś innego. Będę leżała kolejny tydzień czekając na USG. Mam liczyć ruchy i trzy razy dziennie KTG.

zostawiam to bez komentarza bo szkoda słów na naszą służbę zdrowia, żal mi jej bardzo
Brak słów

A co tam u theSani naszej?

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 13:35   #3596
aniutka_85
Raczkowanie

wiem, że miała na dzisiaj wizytę u gina więc może jeszcze nie wróciła, albo rodzi szczęściara
Stary 2011-05-27, 13:41   #3597
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
pilniczek ? a o takim patencie nie słyszałam :P
U nas się nie sprawdził.
Tylko nożyczki dają radę.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 13:42   #3598
Paulizia
Wtajemniczenie

Jajku mam nadzieje, ze zdazylam bo ja tez trzymam mocno za Sanie

Jak juz pisalam u naszej Saniulki to kwestia czasu wiec faktycznie trzeba by bylo pomyslec na dyzurna i ktos bedzie musial zalozyc nowy watek Ja swoja PRAJWET dyzurna mam co nie Lolka Poza tym ja sie rozpakuje okolo 4 czerwca wiec ja odpadam.
Stary 2011-05-27, 13:42   #3599
amarcia
Wtajemniczenie

Lolusia zmień opisa i oć

Muszę cos Wam opowiedzieć. Zasnęłam na godzinkę i chyba mam jakąś megachcicę, bo śniło mi się, że podeszłam do szafki w kuchni, wyjęłam karmi kawowe i wypiłam duszkiem sen był tak realny, że gdy wstałam poszłam sprawdzic czy butelka stoi - stoi nienaruszona prawie smak czułam w ustach
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 13:47   #3600
Eve1603
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
ale datę cc to nam podasz ?????
No a jak ? Jasne ze podam

Co do prania, ja Olka rzeczy nadal piore w non-bio i jakos nie myslalam o tym zeby przestac. Jego rzeczy "od zawsze" sa prane osobno, teraz dojda rzeczy Mayki i juz.

Zeby zrobic konkurencje Ewesce pochwale sie, ze odkurzylam dol i jedno pietro, umylam podlogi na calym parterze, wrzucilam juz 3cie pranie, zaladowalam zmyware, posprzatalam sypialnie i pozbieralam zabawki Olka w salonie i umylam lazienke - chyba niezle jak na 9 miesiac ciazy

A teraz jakis lanczyk i biore sie za prasowanie

Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości