Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-04, 09:30   #3601
andziot
Zakorzenienie

Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
A, zapomniałam się pochwalić, że Eda nie dostaje butli, bo ładnie je z UU
ja też tak chce !!!
czyli jednak magiczne 3miesiące ???
o widzę pobudki częstsze - to ja tak nie chce

Agnieszka.M świetnie że Antoś zdrów jak ryba

mamaoptymistka fajnie że rodzinka w komplecie będzie

amarcia cierpliwości !!!!

eweska mam nadzieję, że nocka u ciebie standardowa

kasia1361 ostatnio się zastanawiałam co u Was
fajnie że Martynka tak ładnie rośnie
udanego urlopu !!!!!!!! i pogody

Dzień dobry !
Gabrysia zapomniała się obudzić na karmionko
spałam dziś NAJDŁUŻEJ odkąd się Zosia urodziła
od 22:30 do 9 (z przerwą na odciągnięcie UU po 4 i karmienie o 5:30 )
WYSPAŁAM SIĘ !!!!!!!!!

idę bo mała woła z maty

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-04, 09:31   #3602
gusiagatko
Zakorzenienie

Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość

zapraszam na tarte szpinakowa
wyszła genialna
Ja chceeeeee! Jak to wyglada

Cytat:
Napisane przez amarcia Pokaż wiadomość
i najważniejsze

Karolcia kończy dziś 2 miesiące i waży równiutkie 5 kg
Za wage i 2 miesiace

Cytat:
A, zapomniałam się pochwalić, że Eda nie dostaje butli, bo ładnie je z UU
dla Edzika. Na zdrowie

Cytat:
Napisane przez 82anusia Pokaż wiadomość
Moja mama stwierdziła, że on tak ulewa przez zachłanność bo właśnie je jakby z rok cycka nie widział
To nam sie lakomczuchy trafily

Dobry
Nocka w miare ok ale czy Wasze dzieci tez podczas nocnego karmienia robia piekne wielkie kupy a po wymyciu dupci nie chca spac?
Mala zasnela ladnie (jak na nia) bo przed 23 ale przy karmieniu o 5 poszla wielka niespodzianka w pieluche i mala nie chciala spac do 6:30
I to nie pierwsz raz. Czasem zdarza sie co dzien

andziot za nocke

06.07.2011
06:06

Edytowane przez gusiagatko
Czas edycji: 2011-08-04 o 09:33
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-04, 09:36   #3603
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość

eweska mam nadzieję, że nocka u ciebie standardowa
Tak, tak chłopcy po wieczornym karmieniu usneli i spali do 4.30 pojedli znowu i pobudka o 8
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-04, 09:41   #3604
agus87
Zakorzenienie

dzien dobry

jestem kompletnie zawalona

olenka kochana od ranca
Stary 2011-08-04, 09:48   #3605
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Dzień dobry

Chciałam zgłosić kandydaturę 82anusia jako nowej członkini naszego ekskluzywnego Klubu

poza tym zauważcie lokalizację 82anusi i powiążcie to z najświeższą dyskusją w Klubie

Daisy, biedulka jesteś z tymi nadgarstkami, współczuję, ale też mocno trzymam kciuki, żeby udało się to jakoś zastopować Co do obiadu, to zrobiłam jednak coś innego, bo będąc na zakupach wczoraj zapomniałam kupić ... czego? no? SZPI-NA-KU Nie, nie jestem w ciąży, wydaje mi się, że to chwilowe zbudynienie

Twój mąż bardzo pomysłowy! Byle tylko Gabikowi się za mocno nie spodobało, bo Mu płuca wysiądą

Aga_pe, w takiej sytuacji bardzo polecam to nosidełko. Wczoraj byłyśmy na pobraniu krwi, przydało się, nie musiałam na krótką trasę wyciągać wózka, rozwalać tego całego majdanu Jeśli dobrze ułoży się dziecko, to myślę, że jest wygodnie, chyba pisałam, że Hanka szybko w tym zasypia, gdyby coś było nie tak, to pewnie skrzypiałaby

Moniqac, co do usypiania Szymonka w dzień, to sama nie wiem, co Ci poradzić. Z Hanką mam podobny system jedzenie - odbijanie - zabawa [nawet z godzinę] - sru do łóżeczka i zasypia. Czasem marudzi, wierci się, skrzypi, ale w końcu zasypia tak, jak teraz np. Zauważyłam, że szybciej zasypia z pieluszką przy buzi, wtuli się, smoczek i oczy się same zamykają.

Dzięki Ci, Opatrzności, za Cioteczkę, która rzuciła pomysł zasypiania z pieluszką. Przypomnijcie, która to, bo chciałabym mały ołtarzyk ku czci postawić

Spice, coś nasze Hanie się zsynchronizowały z niejedzeniem. Hanex też wczoraj mniej jadła, wpatrywała się we mnie, jak w obraz i ciamkała niechętnie, a muszę podkreślić, że miałam makijaż i ułożone włosy, więc to raczej nie mój wygląd spowodował niechęć do jedzenia

Listopadowa, nawet nie wiesz jak miło się czyta Twoje posty takie optymistyczne i pełne ciepła Zazdroszczę Ci zabiegów, sama chętnie zafundowałabym sobie

Andziot, ZOMBIE boskie Pozycja do spania: orły na śniegu wygląda znajomo

Eweska, Twoje chłopaki są cudne, zresztą co ja Ci będę mówić

Graża, masz w paszcze za tarte myślałam, że po porodach skończymy z tym kuszeniem?

Pauliza, brawo za - 2 kg! Jesteś super dzielna i zazdroszczę samozaparcia

Aga.M, jak dobrze, że trafiłaś na dobrego lekarza i z Antosiem wszystko ok

Anula, ale co się dzieje? Co ten Twój stary nabroił? Dawaj szybko do Klubu i narzekaj ile wlezie

Dziewczonka, hej Hania, podobnie, jak Alicja, śpi gorzej w dzień, łapie tylko krótkie drzemki, 30-40 min, ale po tym jest radosna, więc chyba wystarcza. W każdym razie dobrze, że nocki są ok

Lolka Antonek słodziak

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-04, 09:48   #3606
MoniaK
Zakorzenienie

A ja się pochwalę że dostałam od męża wielki bukiet róż Rano poszedł niby po bułki
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-04, 09:58   #3607
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Chciałam zgłosić kandydaturę 82anusia jako nowej członkini naszego ekskluzywnego Klubu

poza tym zauważcie lokalizację 82anusi i powiążcie to z najświeższą dyskusją w Klubie

[
Aga_pe, w takiej sytuacji bardzo polecam to nosidełko. Wczoraj byłyśmy na pobraniu krwi, przydało się, nie musiałam na krótką trasę wyciągać wózka, rozwalać tego całego majdanu Jeśli dobrze ułoży się dziecko, to myślę, że jest wygodnie, chyba pisałam, że Hanka szybko w tym zasypia, gdyby coś było nie tak, to pewnie skrzypiałaby

mary a ona ma podszewke?
bo jak kupowalam chuste(womar zafiro) to ogladalam nosidlo-bodajze takie jak wasze ale bylo mega grube-jakbyz ocieplaczem
Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
A ja się pochwalę że dostałam od męża wielki bukiet róż Rano poszedł niby po bułki
aaa!!!!!!!!!!!1
LOOOKNELAM NA PROFIL MASZ UODZINKI!!!! STO LAT!STO LAT!

AGUS znowu chora jestes? czy zawalona praca?

Edytowane przez agnieszka_pe25
Czas edycji: 2011-08-04 o 10:02
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-04, 09:58   #3608
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
anusia82 tradycyjnie już zgasiła wieczorem światło na wątku, a ja tradycyjnie już wątek uruchamiam skoro świt.

Pepe jadł wieczorem o 20.30 i spał do 3.45
Jak się obudził, to leżał w poprzek łóżeczka
Spałam w jednym kawałku 4,5 godziny. Co za uczucie Piersi mi przeciekły przez tą długą przerwę ( a doiłam koło 22 ), więc teraz intensywnie je opróżniam i oglądam samoloty ;D Może jeszcze pośpię ze 2 godziny.
Podaj mi proszę linka do tej strony z samolotami

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-04, 10:21   #3609
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
Podaj mi proszę linka do tej strony z samolotami
http://www.flightradar24.com/

tez sledze

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

dominik zapisany na plywanie
norbert najedzony i wyspany
ja lece dalej aktywnie spedzac dzien(moze tez basen)

nadal nie nosze obraczki, za mala
najgorsze jest to jak juz mi paluchy nie wroca do dawnego rozmiaru, a tej obraczki nie idzie powiekszyc

bede podczytywac i do wieczora
Stary 2011-08-04, 10:32   #3610
82anusia
Zadomowienie

GG do 82anusia

Cytat:
Dzień dobry
anusia82 tradycyjnie już zgasiła wieczorem światło na wątku, a ja tradycyjnie już wątek uruchamiam skoro świt.

He he jakoś tak wychodzi, wieczorem jak dzieciaki zasną nadrabiam i odpisuję dopiero.

Cytat:
Pepe jadł wieczorem o 20.30 i spał do 3.45
Jak się obudził, to leżał w poprzek łóżeczka
Spałam w jednym kawałku 4,5 godziny. Co za uczucie

Wow, ale ładnie Ci spał.

Cytat:
Napisane przez kasia1361 Pokaż wiadomość
Nie ma o czym pisać,Martynka miewa się świetnie.
Na wczorajszej wizycie waga pokazała nam 6 kg,rośnie jak na drożdżach
Mała jest bardzo silna potrafi trzymać długo główkę uniesioną,położona na brzuszku.
Kolki nam się skończyły,wzdęcia także nie dokuczają,ładnie śpi w nocy w dzień też nie najgorzej.

spora z niej dziewczynka

Cytat:
No w zasadzie to dla mnie nieaktualne, bo na wesele nie idę - tż w szpitalu, ja nie wiem, czy chociaż na sam ślub dojadę (chciałabym, ale to 300km do przejechania z samym Edą).

A co do Edzika - może z jedzeniem się naprawił, ale spanie...
Dziś pobudki co 1,5h Oczy na wykałaczki, a nawet kawy nie mogę się napić
SPAAAAAAAAAAAAĆ...

przykro mi z powodu Tż. Oj nieciekawa noc, może w dzień Edziu zaśnie na dłużej i Tobie się uda zdrzemnąć.

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Antonek na swoich chrzcinach był bardzo grzeczny! Na mszy ani razu nie zapłakał, tylko się patrzył i drzmał u taty na rękach
Jestem z niego dumna, bo tak się denerwowałam, że będzie ryk i wrzask, że nas ksiądz wyprosi z kościoła i zapędzi do zachrystii!!
Na szczęście wszystko było super i bardzo kulturalnie

W restauracji to samo, troszkę na początku się powiercił i ponarzekał.. a póżniej grzecznie usnął w wózeczku

Co jak co, ale mój synek wśród ludzi umie się zachować

Póki co na szybko tutaj wrzucam mojego maluszka Na pierwszej fotce Antoś ma tydzień, a druga fotka zrobiona przedwczoraj ale różnica!

Super, że synuś taki grzeczny był w dniu chrzcin. Niesamowite jak dzieciaki rosną. Śliczny Antonek

Cytat:
Dzień dobry !
Gabrysia zapomniała się obudzić na karmionko
WYSPAŁAM SIĘ !!!!!!!!!

, więcej takich nocek życzę.

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
Nocka w miare ok ale czy Wasze dzieci tez podczas nocnego karmienia robia piekne wielkie kupy a po wymyciu dupci nie chca spac?
Mala zasnela ladnie (jak na nia) bo przed 23 ale przy karmieniu o 5 poszla wielka niespodzianka w pieluche i mala nie chciala spac do 6:30

Adaś nie robi kupki raczej przy karmieniu nocnym, za to starsza córka jak była taka malutka to zawsze i praktycznie przy każdym karmieniu. Ja w nocy pupy jej nie myłam, przecierałam chusteczkami i usypiała po jakiś 10 min z reguły.

Cytat:

Dziękuję za wniosek do wpisania mnie na listę członkiń i za komentarze w albumie. Zdjęcia stare, muszę trochę go uaktualnić.

Cytat:

Ooo, a z jakiej to okazji?? Już wiem Wszystkiego najlepszego

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
najgorsze jest to jak juz mi paluchy nie wroca do dawnego rozmiaru, a tej obraczki nie idzie powiekszyc

Spokojnie na pewno jeszcze będziesz nosić.

U nas standardowa noc dwie pobudki o 1 i o 5. Teraz Adaś usnął na brzuchu pewnie pośpi z 30 min, to mam czas coś odpisać. Zaraz jak się ogarnę i mały wstanie idziemy na spacer. Pewnie zajrzę dopiero wieczorem.
Miłego dnia!!!

Uzębienie Adasia

Maja
05.09.2007

Adaś
20.06.2011
82anusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-04, 10:34   #3611
Agnieszka.M
Rozeznanie

Agnieszka_pe, to sobie nowe obrączki zafundujecie Ja na to liczyłam, bo mi się ostatnio bardzo jedne spodobały, ale niestety moje palce całą ciążę się nie zmieniały i teraz też nie, więc z nowych obrączek nici
Jeszcze po cichu liczę na to, że mąż swoją zgubi i będziemy musieli kupić nowe. Nasze mi się bardzo podobają, ale te co znalazłam podobają mi się jeszcze bardziej

Marypoziomkowa patent z pieluszką chyba od Agnieszki_pe pochodzi

MoniaK wszystkiego najlepszego

Eweska super, że chłopcy ładnie w nocy spali

Andziot gratuluję tak długiego snu

Lolka twój Anton jest przecudny

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-04, 10:38   #3612
matallewar
Zakorzenienie

andziot ale chyba to było jednorazowe. W nocy męczył go brzuch, była kupa, a nad ranem jeszcze 3
Pojawiły się krostki na buzi, myślę, że musiałam zjeść coś, co go uczuliło

MoniaK STO LAT

A i chciałam dodać, że nie dość, że nie marudzi, to jak się oderwie od UU, to strzela mi uśmiechami i guga do mnie jakby chciał powiedzieć: "ale pyszne było, mamo"

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Edytowane przez matallewar
Czas edycji: 2011-08-04 o 10:39
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-04, 10:49   #3613
Agnieszka.M
Rozeznanie

Matallewar super, że się tak Edzikowi poprawiło

Wrzuciłam do albumu parę zdjęć z ostatniego weekendu na działce

Stary 2011-08-04, 10:51   #3614
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO !!!!!!!!!
oby Tymek coraz dłużej spał w nocy

Cytat:
A i chciałam dodać, że nie dość, że nie marudzi, to jak się oderwie od UU, to strzela mi uśmiechami i guga do mnie jakby chciał powiedzieć: "ale pyszne było, mamo"

nie chce mi się już bawić w sklep
uciekłam umyć głowę niby, a po drodze do Was wstąpiłam

Stary 2011-08-04, 10:55   #3615
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
nie chce mi się już bawić w sklep
uciekłam umyć głowę niby, a po drodze do Was wstąpiłam
Andziot już niedługo Za jakiś czas Zosia będzie się bawić z Gabrysią ... już widzę te kłótnie, która ma być sprzedawczynią, a która klientką

Stary 2011-08-04, 11:15   #3616
zosiaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
http://www.flightradar24.com/

bede podczytywac i do wieczora
mam ten sam problem, nie moge zmieścić na palec obrączki, pierścionek zaręczynowy wszedł a obrączka , ale moją można poszerzyć (chyba )

Andziot gratuluję nocki i zazdroszczę

MoniaK wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!!!!

Lolka

u nas nocka możliwa, mały jak zjadł o 20 to następny posiłek miał o 6 z tym że bardzo się wiercił w nocy, no ale liczę że to wiercenie też mu kiedyś przejdzie

wypróbowałam dzisiaj smoczek trójprzepływowy, no jedzonko super wylatywało i nic się nie zatykało, ale mój narwaniec wciągnął 90 ml w 3 minuty , boję się że mi się tym mleczkiem zakrztusi jak tak szybko pije

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-04, 11:25   #3617
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
(..)
WYSPAŁAM SIĘ !!!!!!!!!
Oo! Andziotku przeraziłam się Zosia ma ponad dwa latka, a ty piszesz, że dziś się wyspałaś i spałaś najdłużej odkąd Zosia jest na świecie?!
Łooo rany!!

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
Gusiu z usypianiem u mnie też nie raz są przeboje.. akurat niekoniecznie przy przewijaniu, ale za to zawsze rozbudza mi się po odbijaniu! Ładne zasypia przy cycuszku, a przy odbiciu rozbudzony i nie czasem nie może sobie usnać..

Cytat:
(..)
Lolka Antonek słodziak
Mary kochana! Zawsze tyle miłych słów od Ciebie słyszę
Dziękuję w imieniu mojego syneczka

MoniaK sto lat, sto lat
Stary 2011-08-04, 11:33   #3618
Paulizia
Wtajemniczenie

hejlou

Nocka jak zwykle super. od 21 do 5 rano. cycus jeden, potem drugi, potem buttla, kupa i jestesmy wsrod zywych

Teraz Antos na matce marudzi, a ja jeszcze nie reaguje, bo poki co tylko steka

Kumplea przyniosla mi katalog Oriflame i zaraz sie zabiore za zamowionko

Zastanawiam sie czy sie nie zabrac za Oriflame
Przeciez mam mnostwo wolnego czasu

Lolka no jeszcze dam Ci ostatnia szanse. Wylizalas sie tymi sliczniutkimi foteczkami swojego sliczniocha No rosnie Antolek szybciutko. Jest przecudny

Mary jakbys wazyla tyle co ja to tez bys sie zaparla

aga_pe ja tez jeszcze obraczki nie wlozylam za mala

Andziot jeszcze 4 lata i juz w ogole bedziesz sie wysypiac
Stary 2011-08-04, 11:39   #3619
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 82anusia Pokaż wiadomość
(..)
Super, że synuś taki grzeczny był w dniu chrzcin. Niesamowite jak dzieciaki rosną. Śliczny Antonek
Dzięki kochana

Też głosuję, zeby 82anusia do klubu dołączyła.. Ja na Odchowalni póki co mało się udzielam, ale pamiętam Anusię z końców Poczekalni.. i już wtedy Anusię zdąrzyłam polubić

Cytat:
Napisane przez Agnieszka.M Pokaż wiadomość
(..)
Lolka twój Anton jest przecudny
Dzięki AgaM.

Zaraz lecę do twojego albumu, twojego Anteczka pooglądać

Tylko kiedy ja swój album stworzę, jak będę tylko wasze przerglądać

Andziotku dobrze AgnieszkaM napisała, jeszcze chwila i Zosia zwolni Cię z obowiązku zabawy w sklep i będzie się z Gabrysią bawić! Ja doskonale pamiętam jak uwielbiłam się z moją starszą o dwa lata siostrą bawić w tego typu zabawy.. a jak starsze byłyśmy urządzałayśmy sobie sklep w kuchni i była zabawa w prawdziwy spożywczak
Tylko później mama zła na nas była, bo strasnzy bajzel w kuchni robiłyśmy i wszystko na półkach przestawiałyśmy

Paulizia kochana, popatrz jaki ja respekt przed Tobą czuję
Gratki za zgubione kilogramy

Ja też za dietkę się wziełam od wczoraj, ale taka lajtową.. nie chcę przesadzić, żeby mleczka w UU nie stracić

A czy wysiłek fizyczny.. bieganie, pływanie mogą mieć wpływ na laktacje? Orientujecie się dziewczynki?
Ja ciągle mam obawy, że stracę pokarm..
Stary 2011-08-04, 11:50   #3620
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość

Grazin jak wy sie razem z nim kapiecie w wannie? jak go trzymacie? nie boicie sie ze wam sie wysllizgnie z rak?

cfhyba wyporność jego wielkiego ciałka działa bo on sie unosi na wodzie
ja sie kłade biore go sobie na brzuch tak ze tylko głowa jest wynurzona z wody i sie taplamy nie ma szans zeby sie utopił bo tak jak mowie trzyma sie na wodzie
Cytat:
Napisane przez kasia1361 Pokaż wiadomość
Hej dawno mnie nie było.
Nie ma o czym pisać,Martynka miewa się świetnie.
Na wczorajszej wizycie waga pokazała nam 6 kg,rośnie jak na drożdżach
Mała jest bardzo silna potrafi trzymać długo główkę uniesioną,położona na brzuszku.
Kolki nam się skończyły,wzdęcia także nie dokuczają,ładnie śpi w nocy w dzień też nie najgorzej.
Za 10 dni wyjeżdżamy na urlop i wreszcie chłopcy zobaczą siostrę.

Powiedzcie jak to jest u Was,moja mała prawie nie mieści się w gondoli hmm
pewnie we wrześniu zaraz zmienimy na spacerówkę.
Masakra jak ona rośnie,62 na styk a 68 ciut za duże

Tyle o nas zmykam,trzeba przygotować sie do gina
Miłego dnia
no własnie u nas tez gondola juz sie za mala robi
dziecko musi siedziec zeby go do spacerówki włozyc?
Cytat:
Dzień dobry

Graża, masz w paszcze za tarte myślałam, że po porodach skończymy z tym kuszeniem?
tak tak tez Cie kocham
Cytat:

ale masz fajnego mężża
zazdroszcze!!!!

juz druga noc kiedy sebek obudził sie dopiero o 5 30
jestem w szoku
czyli przerwy z jedzeniem 8,5 godz

wysprzatałam cały dom
ale mialam wene
jeszcze tylko musze pranie małego poukłądac i podłogi umyc
Stary 2011-08-04, 11:50   #3621
gusiagatko
Zakorzenienie

MoniaK WSZYSTKIEGO NAJPIEKNIEJSZEGO Z OKAZJI URODZIN

Lolka za udane chrzciny
Toni boski

06.07.2011
Stary 2011-08-04, 11:56   #3622
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Oo! Andziotku przeraziłam się Zosia ma ponad dwa latka, a ty piszesz, że dziś się wyspałaś i spałaś najdłużej odkąd Zosia jest na świecie?!
Łooo rany!!

no niestety, taka prawda
później dzieciaczki już nie chcą spać, bo szkoda dnia,
wstają skoro świt i do zabawy

Cytat:
A czy wysiłek fizyczny.. bieganie, pływanie mogą mieć wpływ na laktacje? Orientujecie się dziewczynki?
Ja ciągle mam obawy, że stracę pokarm..
a czemu niby ?

Stary 2011-08-04, 12:08   #3623
mimbi
Zakorzenienie

No dobra, nie ma szans, zebym doczytala, wiec nawet nie probuje. Jak sie wydarzylo cos spektakularnego (moze ktoras jest w ciazy, hahaha?), to prosze o streszczenie na kolorowo. I to ze nie doczytam nie wynika wcale z tego, zem leń, o nie nie, moje drogie, ja po prostu w ciagu 4 dni zrobilam 13 pran i ktos to musi prasowac. A jesli dolozymy do tego opieke nad dzieckiem to wiadomo, ze mam ogolnie nie za wiele czasu na przyjemnosci, w tym na wizażyk. Ale kocham Was nad zycie i tesknie niczym Helena za Odysem

W telegraficznym skrocie chcialam powiedziec, ze kupilam na allegro lusterko FP do samochodu takie
http://allegro.pl/fisher-price-luste...748319627.html
I jest to przeza*je*bista sprawa dla kogos, kto jezdzi z dzieckiem sam. Mam mega spokoj, bo sobie lukne i widze, ze dzieciok spi/patrzy/je paluszki etc. I sie nie zastanawiam czy sie wlasnie zadusila pielucha albo czy sie nie podwiesza na pasach od fotelika. Polecam, swietny wynalazek. Tym bardziej, ze czeka mnie teraz podroz w postaci 120 km zeby sie spotkac z Jagódką/Truskawka/Patisonem wiec nie bede musiala robic miliona postojow po drodze zeby sprawdzac czy wszycho gra. Dziecko i tak maksymalnie daje rade 100km wytrzymac, wiec ostatnie 20 bede jechac na mega syrenie ostrzegawczej, Patison uwazaj, bedziesz nas slyszala!

Jeszcze taka ciekawostka - pamietacie historie z siostra TZ ze nie podziekowalam niby za obs*rane ubranka? Poniewaz bylismy w weekend u rodzicow TZ, siostra TZ mowi, ze w szufladzie sa nowe ubranka ktorych chlopcy (chlopcy?! Potwory nie chlopcy!) nie nosili i mozemy sobie wziac. Wiec otworzylam szuflade, a tam czesc rzeczywiscie nowych, a czesc... uzywanych i brudnych. No helou, kto wsadza brudne rzeczy do szafy?! Co za flejtuchy!!!
Potem wyciagnelismy wozek i bylo przewesolo, co widac na filmiku w klubie. A ze mam glos taki fajowy, no wiecie, ktos w koncu Kasi Figurze w seks telefonie musial pomagac, co nie?

Zeby nie bylo ze zarastam, to chcialam powiedziec, ze bylam u fryzjera, a jutro sie wybieram na pedicure. Jakies propozycje dot. koloru??? Bo french mi sie chyba znudzil, dalam sie namowic na granatowe, ze to niby takie marynarskie, ze wakacje, trele morele, ale juz mi sie nie podoba.

Jeszcze raz dziekuje Wam za glosowanie w konkursie Rossmanna i za kupony na plyn do soczewek tez wieeelkie dzieki, ide wlasnie zrealizowac jak sie dziecko obudzi (spi od 10tej!!!). Czy jak mam duuuuzo do kupienia w Rossmannie na wyjazd z Patisonem (zeby mi potem nie zarzucila, ze sie nie myje) to jest szansa na jakis gratis? Lewarek i fejerek chociaz?

Dodalam fotos w albumie.
Prowadze jak widzicie pasjonujace zycie zmieniajace sie jak w kalejdoskopie, co widac po powyzszym, porywajacym wpisie. Jak mnie olsni i obudze swoj rozbuchany intelekt to napisze moze w koncu cos madrego [naiwna!]
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-04, 12:21   #3624
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

anulinka dzien doberek Ja podobnie jak Ty karmiłam - 4.10 pobudka tylko lapika właczac mi sie nie chcialo Długo trwa odciaganie ?

kasia1361
;jak to nie masz o czym pisac Zawsze jest jakiś nowy temat, taki dzidziuś co dzien nowych wrażen dostarcza !! Opowiadaj nam

atiz; dobry dobry, nie ma to jak wstac w dobrym humorze
W niedzielę wakacje ?? Tzn rozumiem, wyjezdzacie na wakacje ?

MoniaK; to Ci Tymonek zrobił urodzinowy prezent i dał pospać
Ale małż się spisał
Wszystkiego co najlepsze dla Ciebie Monisiu Oby Tymuś rósł zdrowo i był powodem do dumy dla Mamy i Taty !! No i niech troszkę dłużej śpi

Lolka, nooo nareszcie ! Witamy witamy i zapraszamy!
Na zdjęcia czekamy
Jest duuza różnica
Ile Antoś już wazy ?

gusiagatko; Gabi rzadko robi w nocy kupke ale własnie dziś jej się to zdarzyło, jednak ja z usypianiem jej w nocy nie mam problemu. Dostaje cyca, pociumka ile chce i zasypia przy nim. Z reguły nocna pobudka to tak ok 10-15min i spanko dalej.

andziotka, u Ciebie 3 miesiące za 6 dni a widzę że Gabi coraz doroślejsza się robi Super, że tak dała się Mamusi wyspać !!

anulko, jak tam nocka z Zosieńką i sytuacja z TŻ ? Troszkę już lepiej ? Poprawił się ?

matall, jednak w szpitalu został TŻ ???

helloooo

Dzidzia się zrehabilitowała i samiutka wczoraj zasnęła. Odłożyłam ją do łóżeczka, poszłam wziąć biegiem prysznic by potem nie hałasować jak ją uśpię i gdy wróciłam Gabonik już spał i spał do 4.10
Wstałam 9.30, nakarmiłam malutką i teraz nadrabiałam Was a Gabi śpi dalej.
Dziewczynki, macie pomysł jak stymulować dzidzi by główkę podnosiło ?
Kurcze jak zobaczyłam jakie silne Wasze dzieciątka to odwrócilam Gabusię na brzusio a ona już mi 2x robi numer, że zamiast dzwigać główkę to po prostu przytula się do podłoża i śpi Ewentualnie płacze i marudzi, że jej się nie podoba i nie podnosi główki Dotąd gdy opierała mi się na ramieniu podnosiła główkę więc myślałam, że ma siłe i potrafi ale jak kłade ją na macie albo w łóżeczku na brzuszku to nic....

Przyszedł mi wyrok sądu i kara 280zł Własnie pisze odwołanie... mandat od strazy miejskiej za zaparkowanie w marcu na chodniku bez pozostawienia 1,5m dla przechodniów. Usprawiedliwam się, że była ślizgawica a ja byłam w ciąży... parkowałam pod pracą Ciekawe czy darują

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-04, 12:23   #3625
Agnieszka.M
Rozeznanie

Moria tak teraz myślę o tym, co pisałaś na temat zapachu z buzi Igusi ... może to ten dicoflor? Bo ja teraz kupiłam w kropelkach i straszliwie to śmierdzi Jeszcze nie czułam tego z ust Antosia, tylko jak wlewam na łyżeczkę, ale może Iga inaczej na to reaguje

Grazin też się zastanawiam, czy dziecko musi siedzieć, bo Antosiowi też się powoli w gondoli ciasno robi. Podziwiam cię, że tak domek wysprzątałaś , mi się nie chce

Stary 2011-08-04, 12:36   #3626
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Dzień dobry
ja tylko się przywitam , bo nie mam nic ciekawego do powiedzenia...
jakieś zbudynienie mnie dopadło chyba...
wczoraj mieliśmy mega histerie na mieście, że musiałam w parku cyca wywalać...tak się darł, że chce...
wieczorem jak zwykle 2h usypiania...
nie mam już na niego pomysłów!

dzisiaj jadę do księdza załatwia chrzciny na 11 września

a i pochwale się jeszcze, że od wczoraj jestem oficjalnie bezrobotna
umowy mi w pracy nie przedłużyli...
ale to było do przewidzenia, cudów się nie spodziewałam

miłego dnia
Stary 2011-08-04, 12:40   #3627
gusiagatko
Zakorzenienie

Daisy Nadia w nocy tez ladnie spi. Zawsze dostaje U, ciagnie gora 10 min, odkladam ja i spi
Ale gdy pojawi sie kupka wtedy ma przerwe w spaniu 1-1,5

Ja bym Ci darowala ten mandat trzymam aby 280 zl zostalo w portfelu

06.07.2011
Stary 2011-08-04, 12:49   #3628
Agnieszka.M
Rozeznanie

Ddaaiissyy ja nie mam cenzuralnych słów do straży miejskiej w Krakowie Mąż też tam dostał mandat, ja się chciałam kłócić, ale mąż kazał mi siedzieć cicho i zamknął mnie na pilota w samochodzie Bał się, że jak zacznę z nimi dyskutować, to jeszcze większy mandat dostanie. A dostał za to, że tam są takie różne strefy, w które mogą np. tylko mieszkańcy wjeżdżać i my wjechaliśmy dokładnie w początek takiej ulicy, zobaczyliśmy znak i mąż zaczął nawracać, ale żeby to zrobić, to musiał troszkę głębiej wjechać i wtedy cudowni panowie nas zatrzymali i wypisali mandacik. W ogóle nienawidzę straży miejskiej, są ważni jak magi w mlecznej zupie.

Antropia przykro mi z powodu twojej pracy Niby się człowiek nie spodziewa, ale ciutka nadziei zawsze się gdzieś tli.

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Mam nadzieję, że tu nie ma żadnego strażnika

Stary 2011-08-04, 13:06   #3629
kasia1361
Zadomowienie

GG do kasia1361 Send a message via Skype™ to kasia1361

Dziękuje w imieniu Martynki za miłe komplementy.
Grazin z tego co wyczytałam to piszą ,że dla dzieci od 6 m,czyli w miare siedzą.
Moja mała za chiny w zimę do gondoli się nie zmieści,ba pewnie za niedługi czas będzie za mała.
Szukam jakiegoś konkretnego wózka,wiem,że napewno siedzisko musi się rozkładać na płasko,mieć dobrą amortyzację,5-cio punktowe szelki,osłonkę na nózki i folię w zestawie a przedewszystkim powinien być lekki.Ważne dla mnie jest też aby siedzisko można było montować przodem i tyłem do kierunku jazdy.
Zastanawiam sie nad bebeconfort loola.
Monia wszystkiego najlepszego 100 lat!!

Czy mamuśki karmiecielki przechodziłyście około 9 tyg, kryzys z karmieniem.
Mam wrażenie jakby mleka było mniej albo mała tak wysysa.
Wyczytałam ,że w tym okresie następuje jakiś kryzys,związany ze skokiem rozwojowym.
Moja Mania dość szybko się najada zaledwie 8 min w porywach zdarza się 10 min.

https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=2422

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

kasia1361 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-04, 13:07   #3630
matallewar
Zakorzenienie

daisy o tż napisałam w klubie.

A ja wypiłam pierwszą kawę od porodu
pół łyżeczki jacobs velvet, pół inki, mleko Nan Edzika
i i tak boję się reakcji...

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości