mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3 - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-09, 08:33   #3601
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3

Mam do Was pytanko - a nawet i dwa.
Czy skurcze Braxtona-Hicka czujecie zazwyczaj o jednakowej porze? I czy to jest jeden skurcz czy kilka powtarzających sie po sobie?

Ja zazwyczaj odczuwam te skurcze jak się położę spać i odczuwam kilka powtarzających się po sobie.

Co do chrzcin to ja nie wiem czy ksiądz nam dziecko ochrzci - teściowa twierdzi, że nie - więc w ogóle o tym nie myślę.
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 08:38   #3602
ania21_21
Zadomowienie

A właśnie wczoraj przyszła koszulka do szpitala i szlafrok
Jak się okazało koszulka z Polski to ta sama co wy też chcieliście zamówić na allegro
Tylko koszulki żałuję że nie kupiłam L tylko M trochę obcisła jest ale takto super

Mnie dzisiaj czeka małe prasowanko ciuszki do szpitala małej no i będę miała wszystko już prawie spakowane a właśnie mam pytanko czy do szpitala to muszą być białe śpiochy, body czy mogą być kolorowe

Edytowane przez ania21_21
Czas edycji: 2011-08-09 o 08:40
ania21_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 08:41   #3603
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość

to tak jak my://
ja to anwet nie wiem do jakich sklepów jechać,czegogo szukać....
ja soebie zrobiłam liste, po córci wiem co mi trzeba a co nie dużo rzeczy mam, ale wiadomo takie kosmetyczne to nowe wszytsko

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 08:46   #3604
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Chawa Pokaż wiadomość
Czy skurcze Braxtona-Hicka czujecie zazwyczaj o jednakowej porze? I czy to jest jeden skurcz czy kilka powtarzających sie po sobie?

Ja zazwyczaj odczuwam te skurcze jak się położę spać i odczuwam kilka powtarzających się po sobie.

Co do chrzcin to ja nie wiem czy ksiądz nam dziecko ochrzci - teściowa twierdzi, że nie - więc w ogóle o tym nie myślę.

my chyba tez chrztu nie dostaniemy.... choc pewnie jeszcze musze z tżtem zagadac jak to "działa"... bo tyle co w necie wyczytałam, to ktos taki jak ja nie ma prawa dziecka do chrztu trzymac... wiec nie wiem, czy sam tata moze

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 08:47   #3605
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
ja soebie zrobiłam liste, po córci wiem co mi trzeba a co nie dużo rzeczy mam, ale wiadomo takie kosmetyczne to nowe wszytsko
ja jako,że jestem pierwszy raz w ciązy to teraz wiem,że nie wiem co potrzebne-choć inf zbieram i zapisuję,ale takie listy własnej co potrzeba nie mamy.

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 08:48   #3606
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
Mnie dzisiaj czeka małe prasowanko ciuszki do szpitala małej no i będę miała wszystko już prawie spakowane a właśnie mam pytanko czy do szpitala to muszą być białe śpiochy, body czy mogą być kolorowe
chyba kolorowe mogą być... bo tak to musze kupić białe specjalnie na spzital... ale to chyba jakas abstrakcja moim zdaniem by była, gdyby kolorowe nie mogły byc

30t 1d - ?
Stary 2011-08-09, 08:58   #3607
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Cytat:
Napisane przez witaminkaccc Pokaż wiadomość
my chyba tez chrztu nie dostaniemy.... choc pewnie jeszcze musze z tżtem zagadac jak to "działa"... bo tyle co w necie wyczytałam, to ktos taki jak ja nie ma prawa dziecka do chrztu trzymac... wiec nie wiem, czy sam tata moze
Wydaje mi sie, że tak - choć ja w tych sprawach kościelnych bardzo słabo zorientowana. Jeśli ojciec jest katolikiem i chce wychować dziecko po chrześcijańsku to nie powinni robić problemu. Ja sie jednak spotkałam z czymś takim, ze problem robią jak chcą więcej kasy. U mnie rodzina będzie naciskać na to aby dziecko ochrzcić - dlatego wolałabym, aby tym zajęła się teściowa, ale jak wyjdzie zobaczymy.

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

ania21_21 w niektórych szpitalach nie trzeba mieć swoich ubranek dla dzidziusia (tylko przy wypisie - wiadomo), i te ciuszki które oferuje szpital też są kolorowe.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-09, 09:18   #3608
truscafka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość
Ale z was dziewczyny nocne marki ja po 21 klade sie juz spac

Witam z rany, ladny dzien sie dzis zapowiada
a na sniadanko czarny chleb z sosem z ogonkami rakow mniam, mniam
ide do pracy

No i do 3 posiedziałam...nie mogłam za nic zasnąć

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Witamy z rana

Wczoraj nawiązałam kontakt z synkiem!!! Czułam go po raz pierwszy tuż pod palcami!!! Położyłam się na lewym boku i lekko ucisnęłam od góry swój bok brzucha palcami. Wtedy Olek zaczął trącać moje palce Obok wyczułam główkę (chyba: okrągłe i twarde i kręciło się lekko na boki) i chyba rączkami ciągle trącał i wypychał moje palce.

---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

Aniu gratuluje udanej wizyty u położnej!!!
i gratuluję pozostałych udanych wizyty
ja jeszcze tydzień muszę poczekać...
Jejku jak słodko! Kiedyś też próbowąłam odszukać maleństwo, ale bałam się uciskac bardzo palcami Pamiętam jak koleżanka 2 tygodnie przed porodem wzięła moją dłoń i pokazała mi główkę małej.... mmmm

Cytat:
Napisane przez Paula__22 Pokaż wiadomość
My chrzcić będziemy przed Bożym Narodzeniem, ale chrzciny w lokalu i w trakcie adwentu jest wybór miejsc bo nie ma wesel.
Ja też chciałabym w okolicach Bożego Narodzenia...

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
też tego nie lubię
a co z tym SPA?
podasz jakiegoś linka choćby na pw lub w Klubie???

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------
Poszezyłam całkiem nie dawno swoją działalność o usługi "Day SPA" więc stronkę mam w budowie, jedynie co to mam aktywny profil na facebooku samego Gabinetu Kosmetycznego. Nie mam czasu zeby zdziałać coś w końcu z tą stronką Jak w reklamie banku ślaskiego - "zawsze coś!", teraz tym bardziej jestem odseparowana troszkę od firmy bo juz w jej "zyciu" tak zażyle nie uczestniczę, myslę tylko o tym żeby czmychnąć do domku

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0

Edytowane przez truscafka
Czas edycji: 2011-08-09 o 09:20
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 09:19   #3609
Anusiak 83
Raczkowanie

witam mamusie
ale mam dobry humor, już w czwartek montują nam mebelki do kuchni, płytki do łazienki kupiliśmy, teraz to tylko poukładać, zamonotwać wanne i co - i iść na swoje
Jedyne co to robimy wszystko sami, płytki będzie układać teść lub mój ojciec więc w czasie się troche rozejdzie, ale już widzę światełko w tunelu

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
dziewczynki alez wy dzis pedzicie...a ja w pracy mialam taki dzien ze serio dopiero kolo 11 sie zorientowalam ze jeszcze nic nie zjadlam...normalnie sie posypaly zamowienia jak szalone- z czego sie ciesze, bedzie znow premia

ale serio nawet w kibelku bylam chyba tylko z 4 razy ( a norma na dzien pracy to tak 12 ) no dobra ide was podczytac i ponadrabiac
glam ad 1 super, premia fajna rzecz
ad 2 12 to sporo, ja chodze jakieś 5-6
i całą noc przesypiam bez budzenia się na siku - co prawda pęcherz mam wypełniony do granic możliwości, ale dopóki budzik nie zadzwoni to śpie jak zabita

Cytat:
wróciłam od położnej i mam same dobre wiadomości
wyniki glukozy dobre, wymacała małej główkę na dole prawdopodobnie się obróciła zobaczymy co powie ginekolog a też się pytałam o poród w wodzie bo bardzo chcę ona powiedziała że jak będę miała dobre wyniki jak będę się czuła będę mogła rodzić w basenie
Tylko miałam cukier w moczu ale to prawdopodobnie za dużo słodkiego rano zjadłam i na początku za wysokie ciśnienie miałam później się unormowało
gratuluję Aniu
50 dni? farciara, też bym już chciała być na finiszu

Cytat:
Napisane przez Tottie1984 Pokaż wiadomość

według wyliczeń na stronie http://dziecko.haczewski.pl/ dziś zaczęłam 3 trymestr

Cytat:
kurcze, też się dobrze nie znam na przepisach kościelnych, ale co to znaczy że nie masz prawa własnego dziecka do chrztu trzymać
Anusiak 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 09:24   #3610
marejta
Zadomowienie

Cześć wszystkim
Wzięłam się za przeglądanie allegro bo 23.09 idziemy na wesele do tż siostry ja będę praktycznie na ostatnich nogach wiec już widzę jak będę wyglądać, no ale wiadomo, że jakoś się ubrać muszę no i tak poszukuję jakiejś koncepcji żeby nie wyglądać jak w worku myślałam też żeby wybrać sie do krawcowej żeby uszyła mi sukienkę taką jak ja sobie wymyślę i na wymiar ale niestety nigdy nie szyłam nic u krawcowej i nie znam rzadnej a boje się szukać trochę wrażeń, może popytam po znajomych. Ale co sądzicie o takiej sukience: http://moda.allegro.pl/na-wesele-bol...739870244.html

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Cytat:
A kim ty niby jesteś że mieliby Ci dziecka nie ochrzcić? Wiadomo że są różni księża, ale też za dużo nie ma co słuchać innych

Wiktoria 3570, 58 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/9f62d41b5c.png

Nie taki diabeł straszny jak go malują obrona zaliczona - Pani Magister
marejta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 09:27   #3611
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
dlaczego mozna nie dostac prawa do chrztu? moze i ja nie dostane

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

/marejta bardzo fajna ta sukienka mnie sie podoba.
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-09, 09:27   #3612
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Ale pospałam do 10
Aniu gratuluje że tylko 50 dni zostało mi chyba 103 Ale też się cieszę że już coraz mniej.
Basiula - super pajacyk mam podobne 2 szt. tylko na oko duży rozmiar chyba 68 więc niunia się w nich utopi hehe.
Marejta - sukienka super - tylko jaki kolorek?
U nas w tym roku wesel brak w przyszłym może będą 2 zobaczymy.
Z większych imprez to w styczniu moje 30 urodzinki

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 09:29   #3613
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rojku Pokaż wiadomość
Magdalena512 Dobrze, że szybko wykryli i tak dobrze się Tobą zajęli. W Polsce to byś pewnie na termin czekała do diabetologa, a tak to super szybko zostałaś obsłużona.

To ja myślę, że pasowałoby zjazd ciężarówek listopadowo/grudniowych w Twoim spa zrobic

kami5 trzymam kciuki za rączkę córeczki!!

Byłam dziś na wizycie. Płeć nadal się potwierdza - czyli dziewuszka bez zmian. Chociaż wszyscy mi mówią, że jak dziewczynka, to często i tak chłopak wyskakuje Siedziała sobie do góry nogami. Przyłożyła mi w trakcie USG Waży 633g. Długości nawet lekarz nie szacował, a ja nie pytałam. Wszystko w porządku.
Już bym chciała dziewczyny 8 miesiąc... Tak jakos mi się wydaje, że powoli ten czas teraz mija A już bym Anielcie chciała tulić. Ale wszystkie młode mamy w otoczeniu mówią, że teraz mam odpoczywać, spać i się tym delektować, bo już niedługo

Super że wszystko ok
Ja tez już bym chciała 8 miesiąc a nawet juz 9

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Cytat:
Witamy z rana

Wczoraj udało mi się wyrwać Tz'ta na zakupy do Wawy. Tz kupil sliczny spiworek do spania dla Olka ja dorwałam wkładki laktacyjne 2paczki w cenie 1 w SP.
I w ogóle w Superpharm była wielka kolejka a ja na samym końcu stałam, podeszła do mnie Pani Manager i zabrała mnie do kasy meldując, że jako "Pani w ciąży" mam pierwszeństwo. Pierwszy raz mnie tak potraktowano i byłam mile zaskoczona

Wczoraj nawiązałam kontakt z synkiem!!! Czułam go po raz pierwszy tuż pod palcami!!! Położyłam się na lewym boku i lekko ucisnęłam od góry swój bok brzucha palcami. Wtedy Olek zaczął trącać moje palce Obok wyczułam główkę (chyba: okrągłe i twarde i kręciło się lekko na boki) i chyba rączkami ciągle trącał i wypychał moje palce.

---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

Aniu gratuluje udanej wizyty u położnej!!!
i gratuluję pozostałych udanych wizyty
ja jeszcze tydzień muszę poczekać...
Fajnie że zakupki udane ale takie rzeczy cieszą

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 09:31   #3614
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

marejta kieca bardzo fajna.
Stary 2011-08-09, 09:33   #3615
marejta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
Ale pospałam do 10
Aniu gratuluje że tylko 50 dni zostało mi chyba 103 Ale też się cieszę że już coraz mniej.
Basiula - super pajacyk mam podobne 2 szt. tylko na oko duży rozmiar chyba 68 więc niunia się w nich utopi hehe.
Marejta - sukienka super - tylko jaki kolorek?
U nas w tym roku wesel brak w przyszłym może będą 2 zobaczymy.
Z większych imprez to w styczniu moje 30 urodzinki
U nas ostatni od kilku lat pustki w weselach ostatnie było w zeszłym roku nasze,a le to wiadomo inaczej sie do tego podchodzi, na przyszły rok też się nic nie szykuje, dlatego chciałabym wyglądać jakoś w miarę normalnie o ile oczywiście będzie to możliwe z wielkim brzuchem kurcze tylko nie wiem czy kupowanie takiej sukienki przez internet jest dobrym pomysłem

Wiktoria 3570, 58 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/9f62d41b5c.png

Nie taki diabeł straszny jak go malują obrona zaliczona - Pani Magister
marejta jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-09, 09:34   #3616
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Cytat:
dlaczego mozna nie dostac prawa do chrztu? moze i ja nie dostane
Jeśli jesteś wychowana w wietrze katolickiej i uczęszczasz przynajmniej od czasu do czasu do kościoła - to nie masz się o co martwić. Jak mieszkasz w dużym mieście to nawet do kościoła chodzić nie musisz, byle byś umiała udowodnić księdzu, że sama byłaś chrzczona itd.
Stary 2011-08-09, 09:38   #3617
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Laski

Znów mnie lata nie było

Goldika naturalne włosie

Tottie gratuluje tak zaawansowanej ciąży

My na karku 23 tydzień. Nie mamy pojecia jakie imię w dalszym ciągu.
Narazie też nic nie kupiłam dla maluszka. Niedługo mamy się wybrać na takie większe zakupy. Ale dokładna liste co mi potrzeba, co mam to zrobiłam.
Strasznie mi czas leci w tej ciąży...

Poza tym odsmoczkowalismy córeczkę, juz tydzien bez smoka więc mały sukces

Wizyte mam za tydzien w czwartek

Domi u Nas to samo z tym że Ja z Juleczka jestesmy cały czas za Kasjanem a TZ nie jest do tego imienia przekonany na 100%

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-08-09, 09:39   #3618
gosiaczekkk85
Raczkowanie

[QUOTE=goldika;28643040]dlaczego mozna nie dostac prawa do chrztu? moze i ja nie dostane

Nie mogą odmówić chrztu, tylko niektórzy księża robią problemy jak np. rodzice nie mają kościelnego, jak nie przyjmiesz księdza na kolędzie - wszystko mają odnotowane. Przynajmniej tak jest w mojej okolicy, ale zawsze można iść do innej parafii, tak parę znanych par zrobiło i po problemie.

Dygotka nie mnie pytałaś o te chusteczki, ale odpowiem. To są np. te
http://powerprice.pl/produkt,17364/c...aniu-kolorstop
W rossmannie też dostaniesz, ja też planuje je kupić. Wrzucasz jedną do pralki żeby ci pranie nie pofarbowało, wyłapują kolory.

A co do dziecięcych proszków to koleżanka testowała lovelle i dzidziusia. Powiedziała że dzidziuś lepszy, tańszy i ładniej pachnie. I ma w ofercie płyn do prania i płyn do płukania jakby coś

Marjeta sukienka fajna, tylko ciekawe jak wygląda na żywo

A ja mam pytanie czy przybornik na łóżeczko się przydaje? Czy zbędny wydatek?
Stary 2011-08-09, 09:40   #3619
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:

Pewnie chodzi o ślub ??
Ksiądz łaski nie robi pójdziesz do innego który zrobi.
Tacy księża mnie wkurzaja, będe zmuszac do ślubu, jak ktos nie chce to nie powinno sie zmuszac.

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Cytat:
A właśnie wczoraj przyszła koszulka do szpitala i szlafrok
Jak się okazało koszulka z Polski to ta sama co wy też chcieliście zamówić na allegro
Tylko koszulki żałuję że nie kupiłam L tylko M trochę obcisła jest ale takto super

Myślę że moga być kolorowe bo co to za różnica ???
Wkońcu twoje ciuszki i Ty je pierzesz

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-09, 09:40   #3620
muffinka90
Zakorzenienie

Bry

marejta mi sie podoba ta fioletowa
my mamy wesele 27.08, ale TZ jeszcze bedzie tu, wiec ide tylko do kosciola, chociaz namawiali mnie, zebym poszla sama. No ale to TZ-ta rodzina po pierwsze, a po drugie i tak nie potancze, a i nie posiedze dlugo, bo jedenasta to maks dla mnie

Cytat:
Napisane przez rojku Pokaż wiadomość
Byłam dziś na wizycie. Płeć nadal się potwierdza - czyli dziewuszka bez zmian. Chociaż wszyscy mi mówią, że jak dziewczynka, to często i tak chłopak wyskakuje Siedziała sobie do góry nogami. Przyłożyła mi w trakcie USG Waży 633g. Długości nawet lekarz nie szacował, a ja nie pytałam. Wszystko w porządku.
Już bym chciała dziewczyny 8 miesiąc... Tak jakos mi się wydaje, że powoli ten czas teraz mija A już bym Anielcie chciała tulić. Ale wszystkie młode mamy w otoczeniu mówią, że teraz mam odpoczywać, spać i się tym delektować, bo już niedługo

Cytat:
Napisane przez kkkasikkk Pokaż wiadomość
Właśnie skończyłam śniadanko i lecę do kosmetyczki na mikrodermobrazję, niech coś zrobi z moją skórą, bo przez ciąże wygląda opłakanie. A jutro idziemy z Martynką na prawie 3 godziny do kosmetyczki, prezent od koleżanki ... będą nas upiększać, bo same zabiegi dla przyszłych mam
Ale fajnie no to relaksuj sie

Cytat:
A moze to byla pupa? Jak twoj synio lezy? A kazdym razie i tak slodko

Cytat:
Napisane przez Tottie1984 Pokaż wiadomość
według wyliczeń na stronie http://dziecko.haczewski.pl/ dziś zaczęłam 3 trymestr

Cytat:

Poza tym odsmoczkowalismy córeczkę, juz tydzien bez smoka więc mały sukces
a jak wam sie udalo?

Cytat:
A w niedzielę pozbyliśmy się prawie całej zastawy obiadowej przewróciła się suszarka na której stały stłukły nam się 3 płaskie duże talerze i 2 głębokie no i zostało nam tylko taki sam zestaw talerzy 3 płaskie i 2 głębokie ciekawie będzie jak ktoś przyjdzie do nas
Aniu ze mnie tez taka niezdara w ciazy, wytlukuje sukcesywnie po trochu, do konca ciazy nie bedziemy mieli z czego jesc, a na swieta tesciowie chca przyjechac (chociaz nie widzi mi sie przygotowywanie swiat z miesiecznym niemowlakiem, zakupy, sprzatanie, latanie, ehhh...)

jeszcze tzta siostra sie uparla przyjechac na porod, chociaz tz jej twardo odmawia, niedlugo sie zabije nie chce zadnych gosci poki maly nie skonczy przynajmniej miesiaca

Cytat:
A może ta dziewczyna wcale nie jest tam zatrudnione tylko obecnie odbywa właśnie praktyki lub staż.
Pytalam sie jej, bo mialam nadzieje, ze jest tylko chwilowo, poki kogos normalnego nie znajda, ale mowila, ze jest na stale, zalamka. No ale moze sie wyrobi troche, pielegniarki jej pomagaja...

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx

Edytowane przez muffinka90
Czas edycji: 2011-08-09 o 09:41
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 09:41   #3621
sozaa
Rozeznanie

cześc Dziewczyny!

wczoraj przyjaciółka wyciagnęła mnie do CH, niby musiala iść do Superpharm, a ja chcialam kupic sobie cos do ubrania, dla siebie, ale na końcu wyladowalysmy w Smyku i Cocodrillo i ona też wpadła w szał kupowania! Takie kupowanie malych ubranek to jakies jest uzależniające!
Po tych zakupach tydzien temu, moja mam spać nie mogla, bo co zamykala oczy to widziala te wszystkie małe ciuszki

Ale sie ciesze, bo jeszcze sporo fajnych rzeczy wygrzebalysmy przecenionych i "ciocia" cos zafundowała "siostrzeńcowi,siostrzeni cy" W tym kombinezon za uwaga: 33 PLN!!! Niby rozmiar 56, ale na wyjść ze szpitala będzie

Co do chrztu to ja narazie nie ochrzcze dziecka. Mój TZ jest niewierzacy, mamy slub cywilny i wydaje mi sie, że tez napotkam na trudnosci w kościele, choc teraz juz coraz przychylniej patrzą jak ktos bez slubu chce ochrzcic dziecko.
Jak już napotkam wielkie przeszkody a bardzo bede chciała chrztu, to moj dobry kolega jest ksiedzem, no i TZ ma tez przyjaciela ksiedza, wiec ktorys z nich moglby ochrzcic i nawet sie cieszyc ze to on moze nasze dziecko przyjac do Kosciola
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 09:44   #3622
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marejta Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim
Wzięłam się za przeglądanie allegro bo 23.09 idziemy na wesele do tż siostry ja będę praktycznie na ostatnich nogach wiec już widzę jak będę wyglądać, no ale wiadomo, że jakoś się ubrać muszę no i tak poszukuję jakiejś koncepcji żeby nie wyglądać jak w worku myślałam też żeby wybrać sie do krawcowej żeby uszyła mi sukienkę taką jak ja sobie wymyślę i na wymiar ale niestety nigdy nie szyłam nic u krawcowej i nie znam rzadnej a boje się szukać trochę wrażeń, może popytam po znajomych. Ale co sądzicie o takiej sukience: http://moda.allegro.pl/na-wesele-bol...739870244.html

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

A kim ty niby jesteś że mieliby Ci dziecka nie ochrzcić? Wiadomo że są różni księża, ale też za dużo nie ma co słuchać innych

Śliczna sukienka

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-08-09, 09:47   #3623
Anusiak 83
Raczkowanie

marejta sukienka ładna jednak ja nie mam zaufania do ciuszków kupowanych przez internet - wole dotknąć, zobaczyć materiał, a przede wszystkim przymierzyć.
Co do krawcowej to jedna mi szyła suknię na ślub i mogę ją z czystym sumieniem polecić. Tylko nie wiem, skąd jesteś, bo ona pracuje w Warszawie na co dzień. W razie co pisz na pw to dam ci namiary
Anusiak 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 09:51   #3624
goldika
Zakorzenienie

No my slubu zadnego nie mamy, do kosciola nie chodzimy... tu gdzie teraz mieszkamy jeszcze kolędy nie przyjelismy
ale chrzcic bysmy i tak chcieli w rodzinnym miescie, pojechac tam z malym a nie zapraszac rodzine do nas.

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Ja tez nie mam zaufania do ciuszkow z internetu ale i tak zamowilam dzis 2x legginsy ciazowe
Wczoraj kupilam sobie dwie bluzki w H&M ale w zwyklym dziale. Jedna za tylek druga do polowy tylka. Obcisle
W tunikach nie czuje sie juz za dobrze... jak w worku
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 09:52   #3625
muffinka90
Zakorzenienie

Dziewczyny juz majace maluszki, ciekawy konkurs z bebiko:

http://www.bebiko.pl/home/konkurs/12-usmiechow-na-2012/

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 10:00   #3626
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Cytat:
Napisane przez gosiaczekkk85 Pokaż wiadomość
Nie mogą odmówić chrztu, tylko niektórzy księża robią problemy jak np. rodzice nie mają kościelnego, jak nie przyjmiesz księdza na kolędzie - wszystko mają odnotowane. Przynajmniej tak jest w mojej okolicy, ale zawsze można iść do innej parafii, tak parę znanych par zrobiło i po problemie.
Ale w innej parafii też mogą sie ciskać dlaczego nie ochrzcisz u siebie - każdy podaje przykłady ze swojego środowiska, a u mnie tak jest (w sumie to chodzi o kasiuńcie i o nic więcej - u mnie niestety duchowni są do niczego)

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Pewnie chodzi o ślub ??
Ksiądz łaski nie robi pójdziesz do innego który zrobi.
Tacy księża mnie wkurzaja, będe zmuszac do ślubu, jak ktos nie chce to nie powinno sie zmuszac.
My jesteśmy po ślubie, ale nie chodzimy do kościoła. Proboszcz w naszej parafii całkowicie rozminął się z powołaniem - resztę możecie sobie dopowiedzieć.

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
jeszcze tzta siostra sie uparla przyjechac na porod, chociaz tz jej twardo odmawia, niedlugo sie zabije nie chce zadnych gosci poki maly nie skonczy przynajmniej miesiaca
To tak jak ja - ale u mnie uda sie coś takiego wynegocjować od rodziny i znajomych. A jak ktoś się zwali to i tak do dziecka nie dopuszczę.

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
Pytalam sie jej, bo mialam nadzieje, ze jest tylko chwilowo, poki kogos normalnego nie znajda, ale mowila, ze jest na stale, zalamka. No ale moze sie wyrobi troche, pielegniarki jej pomagaja...
No to faktycznie załamka - jak ona takich podstawowych czynności nie potrafi to co ona robiła podczas nauki zawodu? A moze nie ma odpowiedniego wykształcenia. Eh szkoda słów.

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

goldika w mieście jest łatwiej - na wsi to musiałabyś wysłuchać kazania i co najmniej 3x tyle zapłacić co inni.
Stary 2011-08-09, 10:10   #3627
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Dziewczyny kiedy zaczynacie prać ubranka dla bobasków? Mój TŻ wczoraj mi oznajmił że już chce.

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-09, 10:12   #3628
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anusiak 83 Pokaż wiadomość
kurcze, też się dobrze nie znam na przepisach kościelnych, ale co to znaczy że nie masz prawa własnego dziecka do chrztu trzymać

ja oprócz chrztu nic nie mam... komunii , biezmowania ... wiec chyba taka osoba bez paiperów nie moze ochrzcic dziecka... chociaz moi rodzice mnie ochrzcili mimo ze "papierów" tez nie maja i sa niewierzący

30t 1d - ?
Stary 2011-08-09, 10:15   #3629
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny kiedy zaczynacie prać ubranka dla bobasków? Mój TŻ wczoraj mi oznajmił że już chce.
ja już mam poprane i poprasowane ale ja mam bliżej termin
Stary 2011-08-09, 10:19   #3630
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
ja już mam poprane i poprasowane ale ja mam bliżej termin
No Ty to już na końcówce jesteś ;-) Mój TŻ powiedział "im wcześniej tym lepiej później może zabraknąć czasu albo wszystko w biegu będzie"

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości