|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4
Szpilko wiem, ze srebro mozna czyscic
![]() Mozesz zdradzic jaki to model grilla? |
|
|
|
#3602 |
|
Raczkowanie
|
Heja
![]() ja tu wchodzę na głodniaka, a tu dyskusje o rybach - normalnie takiego smaka mi narobiłyście. Ostatnio na weselu jadłam pysznego łososia w sosie koperkowym z frytkami mogę sobie tylko pomarzyć ..... ![]() Dziewczyny co pisały o parowarach, napiszcie coś więcej jakiej macie firmy i czy jesteście zadowolone. No bo ja się właśnie zastanawiałam nad takim cudem, bo nam położna wspominała, ze podczas karmienia piersią na początku odpada smażone, można gotowane i duszone mięsko/ryby. No i taki parowar to by było jakieś rozwiązanie. No i donoszę, ze byliśmy na usg i się potwierdziło będziemy mieli córeczkę
|
#3603 | |
|
Zadomowienie
|
hehehehehehe.... znalazłam właśnie w necie
![]() http://www.dobramama.pl/pokaz/200786...w_czasie_ciazy ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Cytat:
super!!!! gratuluje ja 19.09 mam usg to ostatnie w ciąży i mam nadzieje ze tez sie powtórzy ze u nas panienka ostatnio niby babka pow: no cipka jak nic... ale loooookala pare sekund i kto wie, kto wie :Pjeszcze raz gratki
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
|
|
|
#3604 |
|
Zakorzenienie
|
Jagoda gratuluje coreczki
![]() my mamy taki parowar http://www.ceneo.pl/1294897 i jestem bardzo zadowolona
|
|
|
|
#3605 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sama teraz zaczelam wykorzystywac rozne okazje do kupienia praktycznych prezentow, na ktore w ciagu roku brakuje kasiory![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- gratulacje!!!!!
|
|
#3606 |
|
Zakorzenienie
|
ja sie powoli zaczyanma stresowac najbliższym usg....mam nadzieję,że wszytsko dobrze z córeczką...
Jagoda-gratuluję
|
#3607 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiesz co, ja kupilam przeszlo rok temu Clatronica z promocji, zaplacilam 75 PLn, stwierdzilam, ze zobacze jak to jedzenie smakuje i jak bedzie OK, to zainwestuje w cos lepszego, ale poki co moj sprzet dziala jeszcze Ok, nic sie z nim nie dzieje. Jak sie juz wykonczy to kupie jakis inny, moze tez Clatronica, ale bardziej solidny, bo ja mam teraz caly z plastiku. Chyba kupie rodzicom maszynke do chleba. Kiedys kupilam mpjej siostrze, ktora mieszka za granica i tyeskni za normalnym chlebem i zanim jej go wyslalam p[rzetestowalam z rodzicami chleby i bylismy zachwyceni, wiec chyba mam juz dla nich prezenta na gwiazdke. Ale i tak Seony n e przebije |
|
|
|
|
#3608 |
|
Rozeznanie
|
goldika
http://www.ceneo.pl/4723793s taki widzę że ma kiepskie opinie, w sklepie wygląda fajnie Jagoda gratuluje za poznanie płci kolejna dziewuszka!Parowar dostaliśmy w prezencie ślubnym Tefal Vitacuisine 3in1. Fajnie, szybko i smacznie się w nim gotuje ,ale rzadko gotujemy, bo tego mycia jest sporo i jakoś nie wygodnie się myje. Nie ma informacji że można włożyc do zmywary. Ma fajne opcje podtrzymywania temperatury i zatrzymywanie witamin. Fajne jest tez to że jednoczesnie gotujesz ryż/kaszę/ ziemniaki, warzywa i miesko do którego można zrobić sos. |
|
|
|
#3609 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz mykam, dobranoc
|
|
#3610 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jagoda córeczki gratuluję
|
|
|
#3611 |
|
Zakorzenienie
|
Dygotko wszystko bedzie dobrze
Ja tez mykam spac |
|
|
|
#3612 |
|
Rozeznanie
|
Uff, nadrobilam
3 dni mi to zajelo, ale w koncu ![]() Wrocilismy z urlopu w niedziele, w Chorwacji fajna pogoda, nie bylo super upalow, poplywalam sobie. Podroz bezproblemowo, choc po reakcjach niektorych osob- szczegolnei TZ sie martwil- troszke mialam obawy. Ale uparta bestia ze mnie ![]() Zatrzymywalismy sie co ok 2 h i czesto ruszalam nogami i co jakis czas kladlam do gory. Jak do tej pory zylakow brak, a strasznie sie ich boje, bo moja mama i babcia maja duze problemy. NIe obylo sie jednak bez przygod w drodze na wakacje popsulo sie nam auto, jeszcze w Polsce bylismy, wiec wrocilismy, zawiezlismy auto do warsztatu i od rodzicow pozyczylismy 2. I jak juz dojechalismy prawie na miejsce to okazalo sie, ze to tez sie posulo. NO i cala droge powrotna ropa nam ciekla z auta i po tylnej szybie chlapala. Stresik byl czy dojedziemy. Bylismy wczoraj po raz pierwszy na szkole rodzenia, fajnie ogladalismy filmik z porodu i sie wzruszylam, do tej pory nie mialam jeszcze checi, zeby dzidzia sie juz urodzila, ale powoli mam ochote Polozna prowadzaca kurs jest taka konkretna i pozytywnie motywujaca Staram sie teraz jak najlepiej przygotowac do porodu- chodze na basen, cwicze kegle, zastanawiam sie czy powinnam rozcagac krocze, robicie takie rzeczy?Ogolnie czuje sie dobrze, juz sie nawet do zgag i zaparc przyzwyczailam Do pracy dalej chodze. Zaczynam jutro 30 tc, ale narazie opisy 3 trymestru do mnie nie pasuja. Najgorszy byl chyba jednak I, stres czy wszytsko ok, ciagle jakies pobolewania. Na razie nawet bez problemu zrobilam sobie pedicure ![]() Jutro mam wizyte u lekarza i sie nie moge doczekac, jak zwykle przed wizyta sobie wkrecam rozne rzeczy, ale staram sie uspokajac, ze to tylko wkrecanie wyskoczyla mi na brzuchu brazowa kreska i sutki mi sie duzo mocniej wybarwily. NO i mam za soba pierwsza siare. 2 noce pod rzad mi pociekla tak, ze sie plama zrobila na lozku, na poczatku myslalam, ze sie obslinilam czy cos )Aniu ciesze sie ze wsyztsko ok, za tydzien juz bedziesz miala donoszona ciaze co nie? ![]() Darusia dobrze, ze plecy juz ok, te bole brzmiany naprawde dramatycznie. Dzieki za kod z rossmana, skorzystam. ja mam w odleglosci do ok 1.5 km 4 rossmany Ale na arzie kupie chyba max 2 paczki.Witam nowe dziewczyny, widze, ze coraz wiecej nas sie na watku robi ![]() jeszcze sie o slubie wypowiem, my nie pisalismy ze chcemy kase, a i tak dostalismy tylko 2 prezenty kieliszki do wina, bo zamiast kwiatow chcielismy wino. Dostalismy prawie 50 butelek- wszytskie oprocz 1 zdolalismy wypic przed ciaza czyli w pol roku ![]() Jak ktos lubi wino to polecam, fajna zabawa potem z probowaniem, ogladaniem itd.Zalaczam fotke z wakacji |
|
|
|
#3613 |
|
Rozeznanie
|
nie ta fotka, brzuszek mial byc
|
|
|
|
#3614 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U nas sam babiniec w rodzinie i niektórzy liczyli, ze może coś jeszcze urosło i będzie chłopak ![]() goldika, sozaa, mszpilka dzięki za namiary Cytat:
Dziewczyny dzięki wielkie za gratulacje
|
|
#3615 | ||
|
Zadomowienie
|
Nie będę ukrywać że mi trochę Was brakuje. Przeleciałam Wasze wpisy wzrokiem, co wyłapałam to wyłapałam, ale nie wczytywałam sie zanadto - wybaczcie.
Granuluję wszystkiego co Wam sie pozytywnego przydarzyło. fatal21mnie Persil Sensitive uczulał - ja używam obecnie dzidziusia. Używałam również lovele Ciążowy - normalny to nosiłam 36. Cytat:
W ogóle nie czuję że jestem gruba. Po porodzie mógłby mi zejść tylko brzuszek a reszta mogłaby zostać taka jaka jest. Eh marzeniaCytat:
ggoraa ja też nie lubię ludzi, którzy cierpiąc na jakąś błahą dolegliwość robią z siebie ciężko chorych wręcz umierających. Na samą myśl...wrrrr Seona pisałaś coś o wodzie - u mnie niestety jest bardzo twarda. My czerpiemy wodę z własnej studni. Aby rzeczy były doprane trzeba niestety użyć więcej proszku. Poza tym nie każdy proszek sobie radzi. Ja uciekam, bo tż już wyszedł spod prysznica i łypka na mnie z oczekiwaniem. Miłej nocki |
||
|
|
|
#3616 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3617 |
|
Rozeznanie
|
Wróciliśmy od lekarza
Martyna waży już aż 1500 gram Aniolina ... super, że już wróciłaś i że urlopik udany ![]() Lecę spać, bo rano muszę wcześnie jechać do przychodni po zwolnienie lekarskie.
|
#3618 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Też uciekam miłego wieczorku życzę
|
|
|
#3619 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
aleeeeee duża ta Twoja dzidzia
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3620 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z tego co kojarze to 2x94 za 84,99 zł jakoś tak to było
|
|
#3621 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba, że pierwsza byłam i nie wiedziała o co chodzi. Ale qrcze, codziennie z tej strony można kody pobierać, więc powinny być poinformowane, że codziennie ktoś z kodem może się zgłosić. Cytat:
Chciałabym za rok do Vrsaru pojechać. Ośrodek Belveder, rewelacyjny dla dzieci.---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- To drożej wychodzi, bo w Rossmanie, 94 szt. za 39,99. Basiula byłam dzisiaj i nie widziałam tych dwupaków Edytowane przez Seona Czas edycji: 2011-09-06 o 21:48 |
||
|
|
|
#3622 |
|
Rozeznanie
|
Jagooda gratulacje coreczki
![]() Chawa, mi wprawdzie kg przed ciaza nie brakowalo bo bylo 62 przy 170, ale tez sie czuje ladnie i atrakcyjnie w ciazy, tak sobie mysle, ze pewnie dlugo nie bede tak ladnie wygladac jak teraz. Cera promienna, piersi wieksze no i mam czas sie malowac, pedicurowac, wlosy ukladac No i w koncu mam prawo miec okragly brzuszek, a zawsze na tym tle mialam lekkie kompleksy potem tak dobrze juz pewnie nie bedzie ![]() kasik gratulacje udanej wizyty ![]() Seona teraz bylismy na Istrii w Premanturze i w Rovinj, Rovinj bardzo fajne. wczesniej bylam tez w Breli, oraz zaraz ponizej Splitu. Ogolnie dalmacja mi sie najbardziej podoba. Z tymi miejscami dla dzieci to trzeba bedzie teraz tak szukac
|
|
|
|
#3623 |
|
Zadomowienie
|
No dobra kochane, kaszka zjedzona, Filipcio spi , Tż wroci z gdanska dopiero nad ranem, wiec nie pozostaje mi nic innego jak isc sie polozyc spac ( o ile uda mi sie usnac, bo odzwyczailam sie od braku Tż o tej porze).
Do jutra!
|
|
#3624 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
truskafko tak remontujemy tylko nasze dwa pokoje tzn w salonie tylko malowaliśmy a w sypialni to nowe meble malowanie i tapeta na jednej ścianie......... ale dziś w dupe dostałam ale bardzooo dużo porobiłam przy prasowaniu aż sie a ostatni raz żygałam w 15 tygodniu masakra jakaś nie wiem czemu mnie ścigło pewnie przedobrzyłam sobie a teraz leże śledziem na łóżku i niemam siły na nic czekam na tż zaraz ma z pracy wrócić.......a jutro musze iść na badania a w poniedziałek wizyta u gina
|
|
#3625 | |
|
Raczkowanie
|
śliczny brzuszek
![]() Cytat:
![]() basiula19 oj nieładnie Spokojnej nocy dziewczyny
|
|
#3626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zobaczę jak w arkadii-jak będzie drożej to się przejadę do wola parku-dobry dojazd mam więc nie ma problemu ![]() dzieki ![]() ![]() innej opcji nie przyjmuję-wszytsko musi byc dobrze,ale stresa zawssze łapię przed usg..... dobranoc
|
|
#3627 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
) to jeszcze popatrzę za tymi dwupakami. Ad.2. A jakie mebelki w sypialni? Pokaż? Uwielbiam wszelkie remonty oglądać ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- Basiula, kody miałam napisany na kartce. Te co tutaj dziewczyny podawały. Byłam w Rossmanie w Plazie na Rejtna i w Nowym Świecie na Krakowskiej. Edytowane przez Seona Czas edycji: 2011-09-06 o 23:34 Powód: dopisek |
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3628 |
|
Wtajemniczenie
|
ufff ale nadrobiĆ was się nei da za zadne skarby tego świata
![]() a gdzies czytałam, że nie zdrowo jest tyle godzin siedzieĆ przed kompem- a ja jak się dorwę do forum albo all to oderwaĆ wzroku nie mogę ![]() ![]() Byłam dzisiaj u gina- wszystko ok, mam profilaktycznie stosowaĆ Clotrimazol globulkę do drugi dzień i braĆ Magnezin 3x1... Oczywiście przed wizytą i ostatnio nic mi nie dolegało to nic mu nie mówiłam a tutaj wieczorem jak na złośĆ mam lekką zgagę ale najbardziej mi dokucza takie pieczenie-kłucie pod prawa piersią jakby pod żebrem ale tak blizej mostka ale w-ztkę zjadłam dzisiaj po kolacji to moze to to cholera wieaha i 2kg na "+" przez 5tygodni mam- ale kit mu w ucho, czego się nie robi dla maluszka... też bym wolała mniej przytyĆ i mieĆ tylko "piłeczkę " z przodu a mi się rozlało też tak na boki- ale cóż, najwyraźniej taka moja uroda i koniec Ide już spaĆ <ziew> bo późnio się zrobiło buziaki |
|
|
|
#3629 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
kobity mialam zamiar odpisac wszystkim ale tyle znow wczoraj po poludniu naprodukowalyscie ze po 1 stronie wysiadlam
Cytat:
to super ze sie obylo bez placzu, dzielna dziewczynka. mam nadzieje ze teraz bedzie z gorki i Julcia szybko sie dostosujeCytat:
- a co do szpitala w tej ciazy to mam podobne odczucia i on sie zgodzil ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() no wlasnie tez sobie mysle ze mezczyzna w ciazy - ![]() moj maz jak bylam w pierwszej ciazy cos mnie zdenerwowal, chcial zebym mu cos z gory przyniosla jak pamietam. a mi sie nie chcialo po schodach- wiec przynioslam mu 10 kilo worek kartofli rzucilam na brzuch i kazalam sie przeleciec po schodach w gore i w dol tak ze 3 razy to zobaczy jak sie czuje... no i troszke zrozumienia nabral Cytat:
Cytat:
jak praca jest wyczerpujaca fizycznie czy stresujaca to oczywiscie ze sie powinno wyluzowac. bo sam stres tez maluszkowi szkodzi bardziej to napisalam w kontekscie tej kobietki co przede mna pracowala- dziwie sie bo pracujemy w tych samych warunkach, atmosfera jest super, wszyscy o mnie bardzo dbaja- szefowie caly czas powtarzaja ze jak chce to moge isc do domu wczesniej czy pozniej przyjsc, krzycza na mnie jak segregator podniose , naprawde duza zyczliwosc wspolpracownikow czuje. a praca ciezka nie jest ![]() mi chodzilo w tym wszystkim bardziej o kobitki ktore traktuja ciaze jak chorobe i to powazna ![]() wiadomo to jest jednak obciazenie dla organizmu i ma prawo zabolec, to plecy to zgaga, mdlosci i rozne inne. ale tez to wszystko jest do przezycia- zwlaszcza ze jak pisala Ela- naprawde po porodzie jest duzo trudniej i czesto sie czlowiek gorzej czuje. a w naszym spoleczenstwie nawet ciezarne nie maja szczegolnych przywilejow, a juz matki- polki to w ogole zapomnij.... ja mam wrazenie ze u nas to sie oczekuje ze wszystko bedzie jak w serialach czy tych durnowatych gazetkach - niemowlaczek spi calymi dniami, mama ma czas nie tylko posprzatac, ugotowac, uprac, uprasowac, koniecznie spacer z dziecmi od razu po porodzie ubrana w ciuchy sprzed ciazy, z makijazem i piekna fryzura strasznie duza presja, mnie np bardzo wkurzalo jak caly miesiac pierwszy czulam sie zle, bolaly szwy, piersi poranione, niewyspanie, cieknaca na dole- a przez dom mi sie przewalaly miliony gosci niby maz ich przyjmowal ale ja sie zle psychicznie czulam wychodzac do ludzi z wygladem zombie...a wszystko przez ta srube ktora sama sobie dokrecalam ze powinno byc idealnie
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=43221823 #post43221823 wymienie Tresor Midnight Rose Edytowane przez glamourous Czas edycji: 2011-09-07 o 07:47 |
||||||
|
|
|
#3630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ---------- SLiczny brzuszek Chawa chyba sie nie rozumiemy z tymi rozmiarami. mi wyszlo na to ze ty normalnie nosisz 36 a w ciazy to 40 z ciuchow normalnych dobrze rozumiem?bo ciuchy ciazowe rozmiar 40 to duze sa, nie chce mi sie wierzyc zebys tyle przytyla...ja przed ciaza powiedzmy 38-40 nosilam ale z ciuchow ciazowych to 40 na mnie dosc wisza w ramionach...a 38 w tylku juz sie nieraz zastanawialam czy producenci ciuszkow ciazowych to nie zawyzaja numeracji---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- no wlasnie nie bylo by cc w standardzie, w ogole jak wy myslicie oni by ciaze przechodzili... przy pierwszych mdlosciach wiekszosc wymieka. a jak dojdzie bol plecow i skurcze, zgaga i inne dolegliwosci- nie mowiac juz o samych bolach porodowych- stawiam na to ze ludzkosc by w drugim- max trzecim pokoleniu wyginela
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:28.

mogę sobie tylko pomarzyć ..... 

Jak ktos lubi wino to polecam, fajna zabawa potem z probowaniem, ogladaniem itd.
pytam z ciekawosci.
Chciałabym za rok do Vrsaru pojechać. Ośrodek Belveder, rewelacyjny dla dzieci.
a ostatni raz żygałam w 15 tygodniu masakra jakaś nie wiem czemu mnie ścigło pewnie przedobrzyłam sobie a teraz leże śledziem na łóżku i niemam siły na nic czekam na tż zaraz ma z pracy wrócić.......a jutro musze iść na badania a w poniedziałek wizyta u gina
cholera wie
, kosmos no.