|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Na lewo, na prawo, w górę i w dół – PMki sukien wybierają krój – PM 2012, cz. I
Chatka, mów co kupiłaś Panu swemu i Władcy oraz jak się rozprawiłaś na uczelni
![]()
#3602 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Na lewo, na prawo, w górę i w dół – PMki sukien wybierają krój – PM 2012, cz. I
a co najśmieszniejsze ceny poszły do góry bo cukier itp poszły do góry a nie oszukujmy się te ceny jednak spadły i cukier znowu jest po starej cenie.. no ale przecież na sali już nie obniży
![]()
#3603 |
Raczkowanie
|
Jestem
![]() Tak się zastanawiam, dziewczyny kogo bierzecie na świadka/świadkową? Czy kogoś z rodziny czy koleżankę, przyjaciółkę? Mam z tym nie lada problem ![]()
05.05.2012 Nasz Ślub ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Ania_M_ Czas edycji: 2011-09-07 o 13:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#3604 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3605 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3606 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do finansów wyszło nam podobnie jak tenebrosce, między 50 a 55tys... Zobaczymy, ile będzie ostatecznie, bo tak naprawdę trudno jeszcze powiedzieć, na co ile wydamy do końca. Rzeczy takie jak kiecka, garniutur to na razie wielkie niewiadome. Różne dekoracje, pierdółki, winietki zaproszenia, też jeszcze tego nie ogarnialiśmy. Wódka, ciasta, tort... też nie wiem jeszcze.
![]() |
#3607 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=95a9f5071e7d0cd6ef7dbab 6e353959a34994157_6057de0 215c7d;29261207]dużo za poprawiny. u nas w 1 lokalu też tyle wołali, a była tylko dodatkowa zupa+kawałek mięsa, reszta odgrzewana ![]() no to u nas są całkowicie nowe dania ale mój tata coś kombinuje żeby był tylko obiad a potem we własnym zakresie byśmy grila zrobili bo tam jest gdzie sala jest w lasku więc przyjemnie tak posiedzieć trochę na dworku
![]() |
#3608 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- A co do świadkowej to też mam problem ![]() Chciałabym brata, ale mój tż chce swojego brata na świadka (on ma jeszcze siostry a ja już nie), nie chcę żeby było 2 facetów, myślę że może bratową? Nie mam na dzień dzisiejszy takiej najlepszej przyjaciółki, którą bym chciała. Miałam takie 2, ale od kilku lat żyjemy jedynie na odległość i kontakt się rozluźnił ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3609 |
Zakorzenienie
|
[1=95a9f5071e7d0cd6ef7dbab 6e353959a34994157_6057de0 215c7d;29261419]
Chciałabym brata, ale mój tż chce swojego brata na świadka (on ma jeszcze siostry a ja już nie), nie chcę żeby było 2 facetów, myślę że może bratową? Nie mam na dzień dzisiejszy takiej najlepszej przyjaciółki, którą bym chciała. Miałam takie 2, ale od kilku lat żyjemy jedynie na odległość i kontakt się rozluźnił ![]() A nie myślałaś żeby mieć 2 pary światków? ![]() ![]()
#3610 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
1 salę mam pewną, mamy tu zniżkę 4tys. generalnie jest ok, ale... 2 sala bardziej nam się podoba (jest nowa, pół roku temu zrobiona), tu menu było 200zł/os (150+50) więc podziękowaliśmy ![]() Kucharkę możemy wziąć z sali 1 (zgodziła się), ale pytanie czy koleś nie zmieni zdania ![]() Męczy mnie ta niepewność. A kiedy to się okaże to nie wiem. Chyba w maju ![]() ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Cytat:
![]() ![]() liczę że TŻ się ugnie ![]() myślę że bratowa w razie czego będzie ok, a z drugiej strony z bratem mam bardzo dobry kontakt i trochę mi szkoda |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3611 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() TŻtowi kupiłam Tykwę i bombillę do Yerba Mate ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
Edytowane przez Chatka Czas edycji: 2011-09-07 o 14:31 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3612 | |
Podróżniczka
|
Cytat:
![]() Koszt wesela we wstępnych kalkulacjach to 55-60 tyś. Mniej więcej. Na części rzeczy zaoszczędzimy (np. auto, tort) ale wydamy na inne i na razie ciężko określić co i jak. Taki jest wstępnie budżet przy 2 dniowym weselu na 160 osób. Edytowane przez magdziaS Czas edycji: 2011-09-07 o 14:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3613 |
Konto usunięte
|
I jeszcze dla wielbicielek lasagne chciałam Wam polecić lasagnę z lidla (11,99zł), tą co stoi w lodówce (nie mrożoną). My z TŻ oboje się najemy i naprawdę jest dobra
![]() Mi zrobienie lasagne zajmuje 2 h (pisałam tu kiedyś, taki mam długi przepis) + koszt składników, to wcale taniej nie wychodzi ![]() ![]() My ją dzisiaj mamy na obiad ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3614 |
Zakorzenienie
|
My planujemy zamknąć się w budżecie ok. 30 tyś.
Co do świadków. My będziemy mieć dwóch facetów (i ja mam brata i TŻ) nie mamy jakiś super bliskich przyjaciół a świadkowanie powinno być wyróżnieniem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3615 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chciałabym już tę sprawę z kamerzystą zamknąć
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3616 | ||||
Zakorzenienie
|
Ja np. prądu nie miałam, jakaś poważniejsza awaria w mojej miejscowości chyba jest. Bo wczoraj 3 razy wyłączyli prąd na dłuższy czas. Dzisiaj znowu.
Ale też i w międzyczasie na kontroli u lekarza byłam. Z reguły nie chodze na kontrole jak się dobrze czuję, ale, że tyle na mnie nawrzeszczałyście na wizażu, że o siebie nie dbam to poszłam. No i mam nadziej ę, że po kolejnym syropku to mi już ten wstrętny kaszel minie Cytat:
![]() Tyle myślę o tej Babiej ostatnio (bo chcę się wybrać), że mi się z Łysą pomyliła... Jaka siara!!!!!!! Cytat:
Ja nigdy nie ukrywam, że kibicuję Niemcom, nawet jak grają z Polakami, no dobra tutaj może kibicuję pół na pół, ale głównie kieruję się dewizą- niech wygra lepszy. patrząc na cały mecz- źle by było gdyby Polacy wygrali. Więc oliwa sprawiedliwa i dała im bramkę w tych ostatnich sekundach. Bo pierwsza połowa meczu po stronie polskiej to była porażka- gdyby nie nasz nowy bohater narodowy Pan Szczęsny. I tak wielkie ukłony w stronę tego Pana, bo z taką obroną jaką mamy i tak dziwię się, że straciliśmy tylko 2 bramki. A druga sprawa jest taka, że Niemcy spokojnie mogli nas rozgromić. Co spowodowało taki nie inny obrót sprawy- nie wiem. Wiem tylko tyle, że Pan Podolski nie lubi grać przeciwko Polsce, bo jest mu wtedy strasznie niezręcznie. I wiem, że On w dniu dzisiejszym cieszy się z wyniku meczu. I niech nasze polskie chłopaki grają w każdych kolejnych meczach co najmniej tak jak wczoraj (tzn. w drugiej połowie). Poziom gry nie był zachwycający, ale średnio zadowalający już tak. Czy ktoś to w ogóle czyta??? Pewnie nie, ale musiałam się wygadać, bo wiadomo wszyscy twierdzą, że baba się na piłce nie zna. A jak krzyknęłam wczoraj na meczu, że spalony, to mój TŻ aż był w szoku, że zauważyłam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A za prezent dla TŻta masz duże ![]() ![]() ![]() ![]() [1=95a9f5071e7d0cd6ef7dbab 6e353959a34994157_6057de0 215c7d;29261858]I jeszcze dla wielbicielek lasagne chciałam Wam polecić lasagnę z lidla (11,99zł), tą co stoi w lodówce (nie mrożoną). My z TŻ oboje się najemy i naprawdę jest dobra ![]() Mi zrobienie lasagne zajmuje 2 h (pisałam tu kiedyś, taki mam długi przepis) + koszt składników, to wcale taniej nie wychodzi ![]() ![]() My ją dzisiaj mamy na obiad ![]() ![]() Wiesz, że ja nigdy nie jadłam mrożonej lasagne. Zawsze robuiłam sama. Fakt, zrobienie lasagne pochłania dużo czasu, ale jaki efekt niesamowity jest.
![]() |
#3617 |
Wtajemniczenie
|
Ania_M_, my też jeszcze nie mamy wybranych świadków i u nas również jest to problem, chociaż jesteśmy coraz bliżej podjęcia tej decyzji. Początkowo myśleliśmy o naszym rodzeństwie (ja mam starszego brata i młodszą siostrę, a TŻ starszą siostrę), ale moje rodzeństwo wprost mi powiedziało, że się nie czuliby dobrze w tej roli i nie lubią być w centrum zainteresowania. Siostra TŻ też jest nieśmiała. Dlatego prawdopodobnie wybierzemy kogoś z naszych bliskich, wspólnych znajomych.
#3618 |
Zakorzenienie
|
[1=95a9f5071e7d0cd6ef7dbab 6e353959a34994157_6057de0 215c7d;29261858]I jeszcze dla wielbicielek lasagne chciałam Wam polecić lasagnę z lidla (11,99zł), tą co stoi w lodówce (nie mrożoną). My z TŻ oboje się najemy i naprawdę jest dobra
![]() Mi zrobienie lasagne zajmuje 2 h (pisałam tu kiedyś, taki mam długi przepis) + koszt składników, to wcale taniej nie wychodzi ![]() ![]() My ją dzisiaj mamy na obiad ![]() ![]() a ta z lidla jest większa od biedronkowej? bo tą biedronkową się nie najadam ![]()
![]() |
#3619 | |
Podróżniczka
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() W pełni zgadzam się z Tobą apropo gry polaków i sprawiedliwości z remisu. Również upatruję jakiejś dziwnej siły wyższej we wczorajszej grze Niemców - cóż wyraźnie im się nie chciało. Mogli nas rozgromić i z niezawodnym Szczęsnym w bramce, a jednak tylko dwa gole w tym karny. Zresztą Klose szybko został zmieniony a zaraz zanim Podolski. Polaków nawet zmiana na minutę przed końcem nie uratowała od straty bramki, a to jednak świadczy o ich poziomie ![]() ![]() ![]() Skończyłam właśnie smażyć rybę i dzisiaj na obiad fish and chips + coleslaw ![]() Teraz kombinuję dalej jakby spożytkować dalszą część energii ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3620 |
Zakorzenienie
|
a ja mam taką dziwną sportową sytuacje z TŻtem. Otóż jesteśmy na sobotę zaproszeni do jego kolegi z pracy na grila. Ale oni mają zamiar potem iść do domu oglądać walkę Adamka. Ani mnie ani TŻta boks w ogóle nie interesuję. I się zastanawiamy czy o wogóle się fatygować po to żeby posiedzieć godzinę na dworze a oni potem się zmyją do mieszkania oglądać
#3621 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
hehehe ![]() w lidlu jest duża i mała ![]() ![]() w biedronce też teraz wprowadzili te lasagne które nie sa mrożone, ale jak dla mnie trochę gorsze w smaku. A Ty którą bierzesz? tą mrożoną czy z lodówki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3622 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3623 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3624 | |
Podróżniczka
|
Cytat:
![]() W temacie walki Adamka, najprawdopodobniej wybierzemy się ze znajomymi do baru pooglądać. W zasadzie tym razem nie mam jakoś szczególnie ochoty iść, ale w końcu obiecałam już wcześniej TZtowi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3625 |
Zakorzenienie
|
właśnie dla mnie to jest trochę nie tak bo na tego grila byliśmy umówieni o początku sierpnia tylko chcieli tak zrobić żeby każdy był już po urlopie a teraz wyskoczyła ta walka i już wszystko staje na głowie. Powiedziałam TŻtowi żeby przekazał chłopakom że jeśli to ma tak wyglądać to my się nie pojawimy przynajmniej ja niech TŻ robi co chce
#3626 |
Zakorzenienie
|
[1=95a9f5071e7d0cd6ef7dbab 6e353959a34994157_6057de0 215c7d;29263457]hehehe
![]() w lidlu jest duża i mała ![]() ![]() w biedronce też teraz wprowadzili te lasagne które nie sa mrożone, ale jak dla mnie trochę gorsze w smaku. A Ty którą bierzesz? tą mrożoną czy z lodówki ![]() Faktycznie widziałam taką ostatnio ![]() Muszę wypróbować tę z lidla ![]()
![]() |
#3627 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chatko: Super prezenty, na pewno się spodobają ![]() ![]() ( Chateczko, czy Twój wydział jest na Służewiu przy al.lotników?)
![]() |
#3628 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3629 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() miałam o czymś jeszcze pisać ;> ??? EDIT: a już wiem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez maly_czlowieczek Czas edycji: 2011-09-07 o 16:42 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3630 |
Wtajemniczenie
|
Normalnie jestem wami rozczarowana bo wchodzę na wizaż prawie po całym dniu nieobecności a tam tylko dwie strony do nadrobienia
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:40.