|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku | |||
Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
9 | 23,68% |
Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 |
0 | 0% |
Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 |
1 | 2,63% |
Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 |
2 | 5,26% |
Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
"Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 |
0 | 0% |
I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 |
1 | 2,63% |
Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 |
22 | 57,89% |
Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 |
3 | 7,89% |
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011
Hej,
hej! u nas noc lepsza niz poprzednia, czyli mamy na zmiane, raz koszmar, raz jest ok ![]() Cytat:
![]() ja to czuje ze my mamy non stop te ch..... gradowe chmureczki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3602 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mamy jedna ksiazeczke na zdjecia itp, a poza tym pelno fotek i filmikow ![]() iza- sliczne ciuszki ![]() Wczoraj pojechalismy do Malagi na male zakupy, pozniej na plaze. Lena nie chciala wyjsc z morza ![]() ![]() zdjecia w albumie ![]()
![]() |
#3603 | ||||
Raczkowanie
|
hejo!
u nas nocka ok, wstałyśmy ok.7 Łucja już po pierwszej drzemce, rozrabia teraz na macie - zabawki drżyjcie ![]() a ja wypiłam kawkę, poczytałam co napisałyście i lecę za chwilę prasować nasze kiecki na dzisiejszą imprezę Cytat:
![]() szkoda, że się tak biedaczek męczy przy tych szczepieniach ![]() Cytat:
![]() Łucja bez najmniejszego wysiłku jest w stanie pociągnąć za kabel tak, że podnosi całego laptopa ![]() na porządku dziennym jest próba ściągania obrusa ze stołu, talerzy itp. fajne zakupy ![]() Cytat:
![]() my mamy dużo zdjęć, filmików, pamiętnik z czasów ciąży i pudełeczko ze skarbami np.opaską ze szpitala, pępuszkiem itp. Cytat:
uśmiałam się przed chwilą ![]() miłego dnia kobietki ![]() i gratulacje dla Lilly z okazji pół roczku ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3604 |
Zakorzenienie
|
marta a ile po szczepieniu dostaje gorączki? my wczoraj byłyśmy,ale na razie nic nie ma...
agaaga gratuluję skonczonego miesiąca ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Mirabilka piękny mężczyzna ![]()
![]() |
#3605 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
nawet nie miał ochoty dziś na zabawy na macie. posiedział troszkę w foteliku, zjadł i poszedł spać. na szczęście temp w okolicy 37,5 a po ostatnim szczepieniu było 38,8 więc i tak jest nieźle Mateusz ostatnio jak leżał na macie to ciągnął koszule które wisiały na krześle. dobrze że zobaczyłam bo by jeszcze krzesło przewrócił na siebie ![]() Cytat:
a na co wczoraj Majeczka była szczepiona? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3606 |
Zakorzenienie
|
marta miała nie być w ogóle,bo nadal ma katar,ale doktorka zmierzyła jej goraczkę i nic nie było...
była szczepiona przeciwko pneumokokom(druga dawka) i WZW B
![]() |
#3607 |
Zadomowienie
|
ja też nie byłam przygotowana wczoraj na szczepienie bo myślałam że ma katar. lekarka powiedziała że to sapka, że osłuchowo jest ok i szczepimy. my mieliśmy hexę i pneumo. oby Mai nic nie było po szczepieniu. u nas jutro powinno wszystko do normy wrócić
|
![]() ![]() |
![]() |
#3608 |
Zakorzenienie
|
marta ona nigdy nie gorączkowała po szczepieniach,ale zastanawiam się czy może jej coś być skoro wczoraj była szczepiona o 10.00 rano...?
![]() |
#3609 | ||
Zadomowienie
|
Hej
![]() Wczoraj jakoś nie miałam natchnienia na wizaż a dziś planuję porządki więc czasu chyba też nie będzie ![]() Byłam też u endokrynologa. Na poczekalni spędziłam prawie 2 h bo nie umawiali na jakąś konkretną godzinę ![]() Tak więc muszę zrobić jeszcze raz badania bo lekarz potrzebuje jakieś tak szczegółowe i wrócić do niego z wynikami. Wtedy zadecyduje jak mam się leczyć i czy to leczenie potrwa jakiś czas czy do końca życia ![]() No i doszło do mnie krzesełko. Jesteśmy z Mają nim oczarowane (czyt. głównie ja ). Wczoraj udało mi się w nim ją dwa razy uśpić hehe. Cytat:
Ale dobrze Ci z tym morzem. Nie dziwię się, że mała nie chciała wyjść bo ja też bym nie chciała hehe. Maja siebie nie ciągnie bo za bardzo nie ma za co ale mnie ciągnie i to bardzo. Tylko czeka na okazję. Cytat:
![]() Mój tż dziś w nocy o 12 pojechał zawieść komuś tam auto i przed nim 1600 km. Kurcze siedzę i się martwię. Wiem, że już dojechał na miejsce, jeszcze czeka go powrót.
![]() |
#3610 |
Zadomowienie
|
czarna raczej nic już jej nie będzie. zwłaszcza że nigdy nic Mai nie było po szczepieniu. 24h minęły więc myślę że możesz być już spokojna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3611 | |||||||
Raczkowanie
|
hej. od wczoraj próbuje cos poodpisywac, ale nie daję rady, choróbsko dalej trzyma, dzisiaj wracam do żywych wiec mysle ze cos uda mi sie naskrobac
Cytat:
![]() ![]() muszę sie wziasc za niego ![]() witaj ![]() miejmy nadzieję, ze szybko wyrosnie z tej nietolerancji. gotowanie dla maluchów mi sie wydaje juz dosyc uciazliwe a co dopiero dla alergika ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() tak srednio raz w m-cu, zdarza sie ze czesciej przescieradło, bo np. uleje czy sie przesika Cytat:
Cytat:
współczuję cioci, mnie jeszcze ominęła ta przyjemnosc ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
fajne zakupy, podobają mi sie legginsy ![]() ![]()
![]() |
#3612 | |||||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Noc u nas już nie taka dobra jak poprzednia, mały spał bez pobudki tylko 8h ![]() ![]() ![]() teraz już drugą dziś drzemkę sobie ucina ![]() Cytat:
![]() ![]() a nie moglibyście się szczepić rano, żeby akurat na noc nie wypadała ta gorączka? @ współczuję, ja już na drugą czekam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() i żebyś wiadziała, że oszaleć można z tym pełzaniem ![]() Cytat:
![]() ![]() a co do wspomnienień, to ja jakś dziwna jestem, ale mnie jakoś to gromadzenie pamiątek nie ciągnie ![]() ![]() Cytat:
![]() oby jednak ta bardziej optymistyczna wersja była prawdziwa ![]() Kasienkakg wszystkiego najlepszego dla Lili z okazji pół roczku ![]() Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2011-10-13 o 11:57 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3613 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dziś ma stan podgorączkowy, właśnie się obudził i buszuje na macie i główkę ma chłodną więc powoli mija, mam nadzieję. no rano nie mogliśmy bo nie było lekarki. tzn była jakaś ale beznadziejna a ta dobra przyjmuje tylko po południu i tylko 2 razy w tyg ![]() kasienkakg sto lat dla Lilly ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3614 |
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny.
no i nadszedł ten czas że trzeba opuścić rodzinne gniazdko. ![]() przeprowadzamy się do własnego domu. z jednej strony się cieszę a z drugiej bardzo mi smutno i już chce mi się ryczeć ![]() no i j ja tak z doskoku bo pakuje nasze manatki. jutro tż ma chyba wolne więc będziemy przewozić no i układać tam wszystko. dobrze że dużo tego nie ma będę zaglądać do was dziś i jutro póki jeszcze jestem u rodziców a tam to nie wiem jak z netem mam nadzieję że brat mi szybko podłączy bo nie mamy ani tv ani nic więc zgłupieję bez neta dodatkowo ![]() także pozdrawiam. trzymajcie się zdrowo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3615 |
Zadomowienie
|
dzien dobry kochane my właśnie wróciłyśmy z lekarskiego maratonu
![]() Konsultacja neurologiczna na + Pani neurolog stwierdziła, że Mała rozwija się prawidłowo...fakt ma jeszcze to wzmożone napięcie i delikatną asymetrię ale nic poza tym. Efekt zachodzącego słońca ma ale chyba nasza pediatra ![]() corolady pytałam rehabilitantki o ona mi tłumaczyła, że takie zachowania są nieprawidłowe w wieku 4,5 miesięcy potem jest to fizjologia. Mówiła, że jeżeli dziecko odrywa główkę, rączki i sprawia wrażenie jakby latało po czym opada na przedramiona to wszystko jest ok. Radziła jednak abyś skonsultowała to z neurologiem, bo jeżeli cię to niepokoi to lepiej sprawdzić. maggol111 fajny ten twój szkrab. Moja jak puści bąka to najpierw się krzywi a portem udaje, że to nie ona ![]() iizabella super zakupy ![]() Castia to najlepszego w nowym gniazdku i oczywiście czekamy na fotki ![]() Moja znów ma jakieś jazdy ze spaniem i jedzeniem. Jak wczoraj przebudziła sie o 23.30 tak budziłą się co godz. i żądała cyca ![]() A dziś rano zjadła o 5.30 cyca i dopiero o 10. kaszki ale tylko 80 ml. Po rehabilitacji (jak nigdy) 12.30 zjadła 70 ml mojego mleka i teraz opierdzieliła dwa chrupki i 200 ml przecieru ryżowo - mięsnego z jabłkiem (oczywiście wykonanie mamusi) bo musiałam zrobić coś innego niż te przeciery jarzynowe
![]() |
#3616 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Lena wlasnie zjadla 130g obiadku plus z 60g takiego z kawalkami, ale jakos nie moze sobie z tym poradzic:P Teraz powinna spac, ale marudzi tylko... ![]() ![]()
![]() |
#3617 | |||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
JA dziś małemu też dałam jogurcik i już mu nic nie było więc może to był tylko zbieg okoliczności ![]() Też mu bardzo smakował O której Idalka rozpoczyna dzień? Mój dziś postanowił o 5 do 5.30 ale poźniej spał do 8.20 ![]() Cytat:
![]() Co do wspomnień to ja mma książeczkę którą uzupełniam jak mi się przypomni, pudełeczko z kosmykiem włosów, pępuszkiem, bransoletką ze szpitala. A tak to zdjęcia i pare filmików ![]() Cytat:
![]() Co do gradowych chmureczek to u nas na szczęście w reguły są wtedy kiedy w tabelce skoków:P tak to dziecko jest w miare grzeczne ![]() Tobie nie zazdroszczę, ale jak podrośnie to pewnie Ci to wynagrodzi i będzie chodzącym aniołkiem ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Aczkolwiek z doświadczenia wiem, że problemy z tarczycą nie są krótkotrwałe w leczeniu. Co nie oznacza, że nie da się wyleczyć ![]() Będzie dobrze ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() JA pamiętam jak się wyprowadzałam 2 lata temu od rodziców to też nie obyło się bez płaczu hehe, jednak przywyczaiłam się do naszego domu mieszkając w nim całe życie. Ale cięzko mi było 2 dni a teraz już nie wyobrażam sobie znów mieszkać z rodzicami ![]() NAjlepiej z mężem i dzieckiem - sami ![]() MAluszek śpi, a ja wysyłam CV. Czas na poważnie rozejrzeć się za pracą.. Na dworze zimno, byliśmy na krótkim spacerze ale nosek młodemu zmarzł i po 40 min wróciliśmy do domku ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3618 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też jak pomyślę o przeprowadzce to mi dziwnie....z jednej strony chciałoby się, a z drugiej smutno mi będzie...zwłaszcza, że z mamą cały dzień spędzam, a tak to mąż w pracy, a ja sama będę z Leonkiem. Oby sprawnie poszło wszystko ![]() My ostatnio mamy noce z 2 pobudkami. Ja jakaś zmęczona chodzę. Dużo się naszarpię z małym bo mi zwiewa ciągle, a to do kabli, a to na jakieś ostre kanty i muszę go ciągle łapać. Nadal walczę z biustem o mleko. Na najbliższy weekend powinno wystarczyć, dalej nie wiem.... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3619 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Byłam dzisiaj w dziekanacie i stałam 1,5h w kolejce myślałam, że zejdę ![]() |
||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3620 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Nie wiem jak jest z dostepnoscia tej zabawki w Polsce, ale wydaje mi się, że duże pompowane koło i zarzucony na wierzch cienki kocyk tez swietnie sprawowalby sie dziękuję ![]() ![]() ![]() Cytat:
Trzeba się cieszyc! ![]() ![]() ![]() ![]() W koncu bedziecie razem wić gniazdko! A do rodzicow zawsze mozna wpasc, na pewno ucieszą się, jak beda mogli zając sie dzieciątkiem Weź aparat i zrob zdjecia jeszcze prawie pustego mieszkanka z kartonami i na srodku z Waszym dzieciątkiem. Bedzie pamiatka na cale zycie ![]() Gratuluje. zycze powodzenia, wytrwalosci i duzo cierpliwosci! Moja Lilunia wymęczona siadaniem w kolku padla ze zmeczenia! Hehe nawet nie zauwazylam (rozwieszalam pranie) jak polozyla sie na tym stoliczku i zasnela bez lulania ![]() Ale przenioslam ją do łózeczka, zeby nie byc wyrodna matka ![]() ![]() Wracam do sprzatania i ogarniania domostwa ![]() No i ciasto TŻtowi upiekę z okazji skonczenia pol roczku Lilly ! A niech się cieszy ![]() Chcialam Was doczytac, ale muszę najpierw cos zrobic z facebookiem. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3621 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Nocka u nas troszkę lepsza od poprzedniej, ale do wyspania się duuuuużo mi jeszcze brakuje. Ja nie wiem kiedy to moje dziecię w końcu postanowi dać mi wolne w nocy ![]() Dziś trochę przytomniejsza z rana byłam i włączyłam światła w aucie ![]() Pogoda beznadziejna u mnie - po pracy wzięłam Lenkę na spacer, ale po chwili deszcz z gradem nas pogoniły, dobrze że sklep po drodze miałam to się schowałyśmy na przeczekanie. Teraz kisimy się w domu... Coraz więcej takich dni będzie....Aż szkoda myśleć....... Oby do wiosny jakoś dotrwać ![]() Poczytam Was później, bo gwiazda chce się pobawić w towarzystwie mamusi ![]()
#3622 | |||
Wtajemniczenie
|
kasnienkakg buziak dla Lilki
![]() ![]() dzięki dziewczyny, jakoś to idzie ![]() Cytat:
Cytat:
ma mi kto wyjść z małą na spacer, zostać jak potrzebuję gdzieś wyjść,Malwinka ciocie uwielbia piszczy i się cieszy na sam ich widok. na pewno będzie jej dziwnie że już tylu domowników nie będzie tylko mama i tata ![]() Cytat:
![]() ![]() gdyby ten dom był zdala od rodziców tż ja bym leciała jak na skrzydłach. a on jest obok ![]() dzieli nas ze 100m, w tym samym podwórku ale postawiliśmy taki betonowy płot zeby jakoś mieć kawałek swojego podwórka no i zbytnio że tak powiem nie przepadamy za sobą. dlatego ciężko mi tam iść ![]() ale może jakoś to będzie.... Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-10-13 o 16:14 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3623 | ||
Zadomowienie
|
kasiuni_a i aguchaw dziękuję dziweczyny
![]() ![]() Cytat:
Ale Tobie się nie dziwię jak taką fajną atmosferkę miałaś w domu ![]() Cytat:
patrycja_22 funkcja "jedzenie" jest tutaj najmniej istotna hehe
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3624 |
Zakorzenienie
|
Dzis moje dziecko to ooookropna maruda.... nie wiem co jej jest ale nawet sie nie zabawi... na rekach tez zle... po spaniu dalej zla
![]() ![]() ![]() Bylismy na zakupach, a jak wrocilismy to Lena przepelzala z salonu do kuchni do toreb, patrzec co mamy(album)
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-10-13 o 17:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#3625 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tajka a może to zęby, co? Moja kluska dzisiaj walnęła taką kupę, że szok. No i po raz pierwszy naciągało mnie przy jej przebieraniu. Efekt rozszerzania diety hehe
![]() |
#3626 | ||||
Wtajemniczenie
|
helol
ja ciagle zaganiana, czytam was ale cięzko mi nadrabiać jak popsuł na sie tv w salonie, to przeniesliśmy z sypialni i tam wisiał na ścianie, więc mąż korzystając z urlopu zdjął wieszak i gipsuje dziury, a jutro będziemy malować i przestawiac meble wczoraj bylismy w mojej i męża pracy, a dzisiaj wielkie sprzatanie, ehh Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() jeju strasznie dlugo, co oni tam robili? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3627 | |
Rozeznanie
|
Witam, wczoraj zapomniałam napisać co tam nam powiedział lekarz, Anastazja już ma zdrowe gardełko, cieknący katar ustąpił tylko jeszcze troszkę sapka
![]() A i Anastazja dzisiaj sama zaczęła bić brawo ![]() Cytat:
Boże jak ja również chciałabym być na tym etapie budowy, a my dopiero zakładamy panele, płytki itp. - jeszcze daleka droga przed nami ![]() Dziewczyny mam do Was pytanie czy któraś przechodząc z mleka 1 na mleko 2 przechodziła na całkiem inne mleko, bo my tak robimy wg zaleceń pediatry i nie wiem czy mogę mieszać mleko w jednej butelce z dwóch różnych firm?
![]() ![]() |
![]() |
#3628 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ale jest coś w tym co piszecie - mi byłoby też głupio od swojej mamy się wyprowadzac i byc sam na sam z dzieckiem - zero pomocy ![]() my identyko:P
![]() |
#3629 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ona budzi się ostatnio na mleko między 4-5 i potem nie chce mi spać, żyje sobie a potem zasypia jeszcze na godzinkę
![]() |
#3630 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja bym mieszała normalnie, tymbardziej jak zmieniasz firmę, bo napewno różnią się skłądnikami, zaczęłabym np na 180ml wody najpierw 5 miarek 1 i jedną 2 potem 4 i 2 itd lecę spać dobranoc |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:11.