|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku | |||
Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
9 | 23,68% |
Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 |
0 | 0% |
Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 |
1 | 2,63% |
Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 |
2 | 5,26% |
Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
"Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 |
0 | 0% |
I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 |
1 | 2,63% |
Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 |
22 | 57,89% |
Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 |
3 | 7,89% |
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3571 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011
Cytat:
![]() Cytat:
![]() fajna nocka ![]() moja raz się chciała bawić w nocy, ale ja udawąłam ze śpię i ona zasnęła po pół godzinie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3572 | |||||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Widzę, że nocka u każdej z NAs ostatnoi z jakimiś "przebojami" może pełnia tak działa na dzieciaki;p Cytat:
![]() Kalinka słodka!! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A o światłach pamiętaj, bo mandat można załapać ![]() ![]() Cytat:
A co do zębów to mojej koleżanki córka tak się też sliniła od 3 m-ca życia a wyszły jej w 8. Oby u Was szybciej wyrosły ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No a z tą piersią to już w ogóle;p szkoda, że tego nie nagrałas hehe ![]() ![]() Cytat:
Dziewczyny dzięki za odp wszystkim co do jazdy samochodem!! ![]() Izabella - mojego Szymona po takim jogurcie tak bolał brzuch, że narazie boje się ponownie spróbować :P Kasiunia - no to niezłą wyprawę mieliście hehehe ![]() ![]() A ja do swojego Szymona mówie SIMI ![]() Castia - fajne masz poczucie humoru z tym pytaniem o zabawe o 1 w nocy heheheh ![]() Edytowane przez aguchaw1 Czas edycji: 2011-10-12 o 15:40 |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3573 |
Wtajemniczenie
|
Aguchaw my też tak często jeździmy na około, albo wyszukujemy na siłę co i gdzie by można jeszcze załatwić. Fotlik mamy wyjmowany, ale jak się zatrzymujemy to mały zaraz sie budzi
![]() A ja mówię Simi na smoczek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3574 |
Raczkowanie
|
Kasiunia no to podobnie - jak się silnik zgasi to z reguły po spaniu:P
Ja na smoczka mówie dydol:P |
![]() ![]() |
![]() |
#3575 |
Wtajemniczenie
|
Od piatku w rossmannie będzie jakaś promocja na deserki - tańszy hipp i bobovita 3+4 gratis. Do tego pieluchy i chusteczki rossmannowe, jakieś kosmetyki, mleko nan. A 18 października będzie kod na pampersy active baby za 44,99zł.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3576 |
Zadomowienie
|
o dzięki za info. bede musiała i tak się wybrać po farbe do włosów to lookne co tam mają dobrego
#3577 |
Wtajemniczenie
|
moje dziecko spało dziś przez cały dzień 30 minut
![]() zaczyna juz marudzic ;/ chyba kąpie będzie dzisiaj szybciej.... musze zerknac na chmurki czy nie szykuje sie jakas gradowa nad nami sesese ![]() Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-10-12 o 17:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#3578 |
Zadomowienie
|
aguchaw1 dzięki
![]() ja na cycka mówię "dyduś" a moja Mała dziś przechodzi samą siebie...mało śpi, mało je i o dziwo 2 x złapała mi cycka w dzień ![]() kasiuni_a super wiedzieć ![]() ![]()
![]() |
#3579 | |||
Zadomowienie
|
hej
byliśmy z Mateuszem u lekarza. osłuchowo czyściutko a katar nie jest katarem tylko sapką ![]() a do mnie przyjechała dziś ciocia w czerwonym mercedesie ![]() ![]() jak jest potrzeba ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3580 |
Zadomowienie
|
Oliwia wstała dziś po 7 i na cały dzień spała tylko 1,5 godz. Właśnie ją wykąpałam i zasypia w łóżeczku. uff!
nakupowałam sobie prasy, więc idę się w nią zagłębić.... do jutra
#3581 |
Zadomowienie
|
kochane powiedzcie mi w co ubieracie wasze pociechy w taką beznadziejną pogodę
![]() ja mam kilka takich kurteczek bawełnianych lekko ocieplanych dwustronnych z ciuchlandu ale obawiam się,że może być małej za zimno
![]() |
#3582 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nie strasz, bo młoda zjadła mi 3/4 tego jogurtu, jestem w szoku bo tyle to jeszcze żadnego deserku nie zjadła
![]() |
#3583 |
Zakorzenienie
|
Ja daję jogurciki z Bobovity i małemu nic nigdy nie było
![]() ![]()
#3584 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
chyba że idziemy w chuście to wtedy zakładam bodziaka na krótki, cienką bawełnianą bluzkę na długi, rajstopki lub półśpioszki i w kombinezon welurkowy, albo body na długi i wtedy bez bluzki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3585 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja też chciałam dać Anastazji ten jogurt z bobowity ale prawie cały musiałam sama zjeść nie zasmakował jej ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3586 |
Zakorzenienie
|
moja w dzisiaj na body z dł. i rajstopki miała założone skarpetki, spodenki i cieniutką kurteczkę
#3587 |
Zadomowienie
|
odnośnie samolocików, znalezione w necie:
W wieku ~6 miesięcy zaczyna pływać-czyli robi samoloty,ale musi na zmiane wysoko podpierać się na rękach.Musi oderwać całą klatkę piersiową i trochę brzuszka.Ręce w podporze z szerokiego podporu wędrują do siebie coraz bliżej.I samolot i podpór,i samolot i podpór i łopatki wędrują stopniowo coraz niżej po klatce piersiowej |
![]() ![]() |
![]() |
#3588 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Łucji też się zdarzyło jeść w takiej pozycji kilka razy, kupa śmiechu przy tym bo wygląda to komicznie ![]() Cytat:
![]() a co do gościa to współczuję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
pod to bodziak z długim i rajstopki jak wieje to jeszcze kocyk a te jogurciki są na mm?
![]() ![]() |
![]() |
#3589 |
Zadomowienie
|
Nie bylo mnie parę dni, a tu juz tyle napisane.
Po kąpieli napiszę wiecej, a teraz mam baaaaardzo ważne pytanie Które z Was mają dla dzieciaczków kółko do siedzenia? Jak się sprawują? I czy lepsze są takie ze 'stoliczkiem" , półokrągle czy całe kółko? I jak one są zrobione? ten srodek jest dmuchany? Na dole zamieszczę zdjęcia, żeby było wiadomo o co mi chodzi ![]() Tak z mojego przeczucie, to te półokragle srednio mi się podobaja, bo moze poleciec 'na twarz' A pytam, bo jutro rano cchcemy kupic Edytowane przez kasienkakg Czas edycji: 2011-10-12 o 19:39 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3590 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3591 |
Wtajemniczenie
|
Bawiłyśmy się w zasypianie,czyli zamykanie oczek i leżenie spokojnie
![]() Lilce jednka ta zabawa się nie podobała ![]() marta ten samolocik świadczy o wzmożonym napięciu mięśniowym,jeżeli zdarza się co jakis czas to jest normalnym cwiczenie "w tym wieku",ale moja Lilka robi tak prawie cały czas,nawet jak mam ją na rękach.W dodatku strasznie odgina głowę do tyłu i nawet spi w bardzo dziwnej pozycji ![]() Jakby ktos chciał poćwiczyć z dzieckiem: http://www.babyboom.pl/niemowleta/zd...aca_zycia.html kasienkakg ja mam taką półokrągłą,ale jeszcze nie sadzam w nim Lilki.Zazwyczaj uzywam go do karmienia,bo po to przede wszystkim je kupiłam. Mam dokładnie taką: http://allegro.pl/motherhood-poduszk...861320336.html
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2011-10-12 o 20:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#3592 |
Zadomowienie
|
coralady
![]() ![]() kurcze bo ja moja do tej pory ubierałam w body z długim rękawem, na to bluzeczka z długim i cienka kurteczka pierwsza fotka...a teraz w te zimniejsze dni tą różową...tylko, że wydaje mi sie, że może być jej za zimno ![]()
![]() |
#3593 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Sa rozne wersje i motywy. Ja to nazywam malym pontonem, bo to jest kolo dmuchane a na to material. ![]() Nino to lubi, bo moze uczyc sie siadac bez urazu glowy ![]() A oto fotka ![]()
![]() |
#3594 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tak lubi widocznie bo z napięciem u niej wszystko ok a u Lilki napięcie było wzmożone?
![]() ![]() |
![]() |
#3595 |
Zadomowienie
|
coralady, kwartalinka moja Kala ma wzmożone napięcie i tak własnie odgina główkę do tyłu. Teraz po rehabilitacji jest niewielka poprawa, bo mała odgina głowę własnie przy spaniu szczególnie na boku(zawsze ją poprawiam, nawet lekarka kazała mi robić wałek i jej układać wzdłuż pleców i głowy) jak ją bierze się na ręce to też jeszcze ciągnie głowę ale już sporadycznie no i jak przewraca sie na brzuch to podczas wygibasów...
corolady a jak długo chodziłaś na rehabilitację? bo wydaje mi się, że jeszcze powinnaś chodzić z Lilą. My już chodzimy od końca sierpnia - z tygodniową przerwą przez ząbkowanie. A od połowy września chodzimy 2X w tygodniu i ćwiczymy po 30 min + leżenie na vioforze
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu" (H. Elzenberg) Edytowane przez n.ik.a Czas edycji: 2011-10-12 o 20:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#3596 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
ale jak dla mnie to przy tej pogodzie ubierasz ok wózek dodatkowo osłania przed wiatrem Cytat:
lecę spać kobietki, jutro mamy rodzinną uroczystość po południu i chcę być w formie ![]() dobrej nocki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3597 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ale ona juz siedzi wiec woli siedziec sama ![]() chyba was dzis nie nadrobie dopiero co wrocilismy ![]()
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-10-12 o 21:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3598 | |
Zadomowienie
|
dzień dobry
u nas noc koszmarna. Mateusz na szczepienia reaguje gorączką. obudził się o północy i do 3 co chwilę zasypiał i budził się. dałam mu nurofen i zasnął na szczęście. teraz też ma stan podgorączkowy. mam nadzieję że temp. nie będzie mu wzrastała Cytat:
Mateusz często robi ten samolot. on prawie cały dzień na brzuchu leży i co chwilę robi samolot i podpór, unosi się na rączkach bardzo wysoko i opada do samolotu ![]() główkę Mateusz odgina do tyłu odkąd skończył 5tyg. na początku było to wynikiem choroby, później WNM a teraz już się przyzwyczaił do takiego spania. odgina się też podczas karmienia ale to głównie dlatego że go coś zainteresuje i chce zobaczyć ja na twoim miejscu skonsultowałabym z lekarzem to co cię niepokoi. a dlaczego przerwałyście rehabilitację? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3599 | |
Zakorzenienie
|
![]() Moje młode budzi się coraz wcześniej a ja padam, tż z samego rana uciekła do pracy, tylko zdarzył jej pieluchę zmienić, a ja potem walczyłam, żeby jeszcze choć trochę pospała. ![]() A tak wogole to siedzę sobie teraz na kompie a młode na podłodze jak zwykle, nagle patrzę na nią a ona ciągła kabel od takiej lampy stojącej co mamy w pokoju, i gdybym nie podbiegła to by ja przewróciła, ja zacznie pełzać to ja oszaleje ![]() Dzisiaj mam zamiar zrobić trochę porządków, poukładać za małe ciuszki, jeszcze nic z nim nie robię bo nie wiem co sis będzie miała, oraz zrobić pudełko z pamiątkami, bo do tej pory wszystko w porozrzucane po mieszkaniu. ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Cytat:
tzn w mojej małej mieścinie, a na all kiedyś patrzyłam to była tylko 1 aukcja ja wczoraj chciałam malej kupić poduszkę rogal, ale nie było w tym sklepie może się gdzieś jeszcze dzisiaj wybiorę ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- aaa i mojej ostanie zakupy na all http://allegro.pl/next-zima-t-shirty...html?source=oo http://allegro.pl/next-jesien-leggin...html?source=oo
![]() |
#3600 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A możecie dawać soję, mleko kozie lub wogóle mleko krowie bez laktozy ? Czy wogóle mleka niet? Jesteście bardzo dzielni ![]() A synuś słodziutki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
My zmieniamy co 2 tyg, co tydz. jak jest chora lub jej się uleje A ja sie pochwalę że wczoraj udało mi się wieczorem wyrwać z domu - mąż wrócił wcześniej - i pojechałam na zakupki dla młodej, na chwilę do ciuszkowego i do empiku outletu. Zadowolona z siebie nabyłam drugi album na dziecięce wspomnienia ( pierwszy dostaliśmy) po zawrotnej cenie 11,90 ![]() ![]() A pytanie do Was - jak utrwalacie wspomnienia o Waszych dzieciaczkach? Zdjęcia, filmy, pudełeczka z pamiątkami? Myślałam o takim pudełku, nawet mam jedno w trakcie amatorskiego decoupagu ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:11.