|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: XXL-ki chudną do M-ki :)
Bottega, chodzę o 22 spać, więc to nie jest tak późno. Dzięki bardzo za propozycje. Wiem przecież, że nikt za mnie nie schudnie, sama w końcu schudłam 3 kg.
Nie jem kaszy ani płatków, ani nic co jest niby fitness czy light. |
|
|
|
#3602 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
btw ja znalazłam moje wspołlokatorki przez internet. nie znałyśmy sie absolutnie jak się wprowadzałam a sa cudowne! naprawde fajnie sie mieszka... tylko rano na obcasach śmigają po domu i to mnie budzi aaaale przecierrpię
|
|
|
|
|
#3603 | |||
|
Rozeznanie
|
Bottega O rany, współczuję
![]() Cytat:
jajko na miękko+bułeczka pełn. z masłem lub serkiem homo i szczypiorkiem musli domowe/granola domowa z mlekiem kanapki z masłem twarogiem i szczypiorkiem kanapki z pestkami dyni,sałatą,wędliną,dowol nymi warzywami i przyprawą fit up lub ziołami włoskmi kanapki z pestkami dyni,wędliną jakąś i kiełkami rzodkiewki kanapki z tuńczykiem i dodatkami dowolnymi kanapki z pastą z makreli kanapki z masłem,serem białym i dowolnym owocem lub małą łyżeczką dżemu upieczone dzień wcześniej pełnoziarniste muffiny lub ciasto + filiżanka serka wiejskiego czy twarożku odgrzewane naleśniki gryczane(zrobić wieczorem rano podgrzać) placuszki z serka homogenizowanego( tak jak z naleśnikami zrobić i odgrzać) pełnoziarniste racuchy z twarogiem(tak jak powyżej) sałatka z grzanką z chleba pełnoziarnistego tosty a`la dukanowe tyle że otręby zmniejszamy do jednej łychy i dodajemy mąki pełnoziarnistej orkiszowe lub inne pełnoziarniste gofry z owocami i twarogiem Owsianka jajka Enjoy! Cytat:
Ja tam jednak wolę co tydzień, coby się nie zniechęcać. I jak sama mówiłaś - @ się zbliża, więc to może dlatego + pełnia Cytat:
Ale że kiiiisiel [?!]
http://dietkowanie.blogspot.com/ Edytowane przez LadyTo0fat Czas edycji: 2011-12-12 o 21:13 |
|||
|
|
|
#3604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
happenstance, do czerwca 2012 :/ Mieszkanie jest ładne, prawie nowe itd. stancja ogólnie bardzo bardzo fajna, lokalizacja dobra, więc się nie wyniosę, ale kiedyś to chyba jej przyłożę tłuczkiem do mięsa. + TZ własnie mi powiedział, że ostatnio na śniadania dzień w dzień jada bułki z grubo posmarowaną nutella. Brawo - tak właśnie wygląda jej odchudzanie, a śmie krytykować mnie, gdzie moje posiłki składają się głownie z warzyw.
|
|
#3605 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Też soczewki nosze, ale nie koloryzujące tylko normalne ![]() Ile razy mi się w nocy nie chce okularów szukać i na ślepo lecę. U siebie w domu w miarę ok, póki ktoś nie zostawi takich niespodzianek jak Twój głupi współlokator :/ Cytat:
Hmmm o wpływie pełni na wagę nie wiedziałam. Może u mnie też to jets przyczyną? ![]() Na wszelki wypadek na noc zrobiłam sobie wywar z suszonych śliwek ![]() I wrzuciłam do klubu banalny przepis na pyszne kotleciki. Chyba jutro zrobie takie same, bo mam max smaka na nie!
|
|
#3606 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3607 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() buahahah Cytat:
|
|
|
#3608 |
|
amor vincit omnia
|
idę zrobić sobie gorącą herbatę z miodem i cytryną
|
|
|
|
#3609 | |||
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Wiecie tam dają takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu są wiązane od tyłu...
|
Cytat:
Iii sama wiesz co masz zrobić -> może prześlij jej tą emotkę w mejlu? xDCytat:
![]() Co do współlokatorki- MASAKRA! A ja myślałam,że mam z moją koshmar Z tym szkłem jak wyborowa mówi! Trzeba tępić oszustwo, chamstwo i wścibstwo. Odkąd kosz wylądował u współlokatroki w pokoju-wynosi ze mną regularnie na zmianę śmieci. Teraz popracuje nad uwagami o jej oszukiwaniu- bo mnie do szału to doprowadza Cytat:
Mamy własny klub gdzie piszemy bliżej o sobie,o przepisach, o naszych przygodach czy o czymś czego nie chcemy upubliczniać. ![]() Wyborowa spokooojnie jak na wojnie! Też się codziennie ważyłam,ale zaprzestałam procederu PADAM! Nie mam siły na nic. Gotuje jaja na kolacje.
Jem,piszę,robię zdjęcia http://fiolkowaprzepisownia.blog spot.com http://legalnie-nielegalna.blogspot.com Edytowane przez f_ola Czas edycji: 2011-12-12 o 21:57 |
|||
|
|
|
#3610 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogólnie to wydaje mi się, że trochę mi się wzrok pogorszył i jest tak -2, ponieważ w tych moich soczewkach też już tak z daleka czzasami średnio widzę. Cytat:
Też jestem wredna, a co ![]() Cytat:
Moja mama właśnie dziś stwierdziła, że ta dietetyczka traktuje mnie jak kogoś, kto dopiero zaczął diete, wpieprzał do wczoraj tonę tłuszczu. Nie może sobie ze mną poradzić, bo nie jestem tak prostym przypadkiem - raz, że zdrowie skopane, a dwa, że o zdrowej diecie wiem sporo i tyle schudłam, bez jej pomocy, więc nie dam sobą kierować jak początkujący, który ma do zrzucenia po 40kg. Wygarnę jej w sobotę i postawię ultimatum - układa dietę taką, którą w 100% będzie mi pasować, odpowiada na maila nie 6 dni później, a dzień później i tak jak obiecywali OPIEKUJE się mną albo oddaje przynajmniej połowę kasy. Melduję, że dziś naoglądałam się różnych filmików z ćwiczeniami typu "8minut coś tam" (są rożne) i robiłam - na nogi oraz pupę + te moje, co zawsze Ręce mają dziś wolne. Łoooo, te ćwiczenia 8 minut coś tam na nogi naprawdę działają Udka bolały jak nic
Keep calm and stay legendary Edytowane przez Bottega Czas edycji: 2011-12-12 o 22:52 |
|||
|
|
|
#3611 | |
|
amor vincit omnia
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3612 | |
|
Rozeznanie
|
Przepisy też tutaj w klubie można poczytać
![]() https://wizaz.pl/forum/group.php?groupid=1051 Cytat:
Całość! Mówię poważnie, jak będzie robić problemy postrasz rzecznikiem konsumenta. A jak się nie przejmie, to możesz się wybrać do rzecznika. Biura w większości miast chyba są! Kilka razy korzystałam i to bardzo pomocna instytucja. Na pewno pomogą Ci odzyskać kasę. 500zł piechotą nie chodzi, tym bardziej przed świętami. Nie spełnili oczekiwań to im się nic nie należy. Poszłaś tam z zamiarem ułożenia diety dostosowanej do siebie i poważnego traktowania, a oni w kulki lecą. Nie należy im się kasa i już. Cwiczenia działają działają Regularnie robione np BUNS utwardziło mi pupę max ![]() Co do soczewek to ja też będę musiała niedługo ćwiartkę mocniejsze spróbować. Ładnych parę lat nie zwiększałam mocy, ale też mam ostatnio jakieś problemy z widzeniem :/
|
|
#3613 |
|
Rozeznanie
|
Tyszko zapomniałam pogratulować tych za☠☠☠iścieeeeeeeeeeeeeeee eeee zgubionych kilogramów !!!! wow rewelacja
Bottego mama ma rację ! nie daj się , powiedz co o tym myślisz miłej nocki dziewczyny PLAGOOOOOOOOOOOOOOOOO gdzie jesteś ????????????????????:cwan iak-okulary:
|
|
#3614 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie Plaguś
Zjawiła się na chwilę i znów zniknęła!
|
#3615 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
<dumna z siebie> : )No halo halo! Plago! Proszę się tu chociaż witać z nami ;*
|
|
#3616 |
|
amor vincit omnia
|
|
|
|
|
#3617 |
|
Zakorzenienie
|
cześć, nie wiem, czy Was to zainteresuje, ale schudłam 17 kg w pół roku, z 80 do 63 kg. nigdy nie udało mi się tak drastycznie zbić wagi i co więcej tak rewelacyjnie wyglądać.
odchudzałam się całe życie, więc mam conieco doświadczenia. to było najbardziej efektowne. kluczem do sukcesu jest trening cardio. bieżnia, rower, i takie coś, co w powietrzu się zasuwa rękami i nogami/na pośladki/. miałam osobistego trenera i osobistą dietetyczkę, więc mogę podzielić się tym cennym jakkolwiek doświadczeniem. wszyscy na tej siłowni chudli w zastraszającym tempie. ale trening był codzienny, po godzinie i baaardzo męczący. 1 zasada - trening ma być tak ustawiony, żeby nie było zakwasów. ja nigdy nie miałam, a pot lał się ze mnie strumieniami. chodzi o to, żeby mięśni nie spalać, czyli białka. druga kwestia najważniejsza - pić 6-8 litrów wody dziennie. tylko w ten sposób można oczyścić organizm. na każdej diecie to podstawa. trzecia kwestia - po treningu należy zjeść mały posiłek nawet jeżeli 2 godziny idziemy spać. i najważniejsza zasada - im częściej jesz, tym szybciej chudniesz. trzeba jeść co 3 godziny, jeżeli jemy rzadziej, metabolizm spowalnia i magazynuje wszystko. posiłki muszą być małe. bardzo małe na samym początku diety i potem już normalne, bo organizm ćwiczy i potrzebuje energii. należy wykluczyć całkowicie pieczywo, jakiekolwiek. rano - płatki z rodzynkami, pestkami dyni, słonecznika. muszą być 2 ziarna. plus mały biały serek i tak codziennie do wyrzygania. na drugie śniadanie pomidor plus jajko i wiejski chudy serek. oni piekli też ciasta, odchudzające potem na obiad łyżka kaszy pęczaku albo innej, mały kotlecik mielony bez tłuszczu - wypełniony płatkami owsianymi i włoszczyzną, żeby było mniej kalorii, dajemy tylko białko do zlepienia, smażymy bez tłuszczu oraz różne potrawki. nie należy solić, bo sól zatrzymuje wodę w organizmie, a nam zależy na oczyszczeniu ze spalonych komórek tłuszczowych. jeżeli nie będziecie pić wody, to organizm nie oczyści się i nie schudnie. ja to sprawdziłam. każdy posiłek to łyżka kaszy, kawałek mięsa i surówka w tych samych proporcjach. ja na tej diecie nigdy nie byłam głodna, właściwie nie mogłam już jeść takich ilości, ale wiedziałam, że szybciej schudnę. do wszystkiego dodawać słonecznika, robi za błonnik i oczyszcza jelita. człowiek czuje się bardzo lekko i brzuch się robi płaski, nawet jak jeszcze trochę gruby. jest inna jakość życia. trzeba zrobić zapas płatków owsianych - to podstawa chudnięcia. a z chlebem wiadomo jak jest, nawet jak ciemny,t o łatwo kupić czasem bułkę, a tak człowiek tego w ogóle nie potrzebuje, bo je kaszę. polecam tą dietę, bo jest zdrowa i baardzo skuteczna. ale ćwiczyć trzeba codziennie. |
|
|
|
#3618 |
|
Wtajemniczenie
|
ale tu fajnie;D JADE Chyba do solarium dzis...
|
#3619 |
|
amor vincit omnia
|
otwieram lodówkę a tam... nie ma mleka
|
|
|
|
#3620 |
|
Rozeznanie
|
Zastanawiam się, czy też by sobie nie zrobić sesji na solarium przed studniówką
Bo bladzioch ze mnie niezły. Ogólnie nie praktykuję - byłam 3 razy przed 18stką, za dużo mi to nie dało, więc jak już musiałabym już zacząć i iść więcej razy.
|
#3621 |
|
amor vincit omnia
|
byłam w grudniu raz na solarium... poszłabym jeszcze ze 2 razy, żeby na sylwestra w miarę się prezentować
|
|
|
|
#3622 |
|
Wtajemniczenie
|
hahahahaha
MUSISZ skoczyc do sklepu![]() ja bylam narazzie 2 razy po 7/8 min dzis chyba tez 7 albo jednak pojade w sobote....jakos co tydzien wystarczy tymbardziej nie mam po co sie opalac jedynie na te swieta jednorazowe wrazenie;/ wiecie co dziwnie mnie boli zoladek...nie z glodu bo go nie czuje ale od wczoraj w nocy sie zaczelo ....moze sie kurczy?
|
#3623 |
|
amor vincit omnia
|
|
|
|
|
#3624 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Wiecie tam dają takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu są wiązane od tyłu...
|
Plagaaaa! where are you?!!!!
Eldo ruszaj tyłek! Idziemy na zakupy! Ja potrzebuje pieczywaaaa- na uczelni wegetuje dzisiaj od 12:15 do 19.
|
#3625 |
|
Raczkowanie
|
Dokładnie ! A najlepiej zarzadaj jakiegoś potwierdzenia jej kwalifikacji bo to co robi jest naprawde śmieszne ! Taką dietą ona może zaszkodzić, a nie pomóc
|
|
|
|
#3626 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kiedyś regularnie chodziłam na solarium, ale w zeszłym roku jakoś to olałam. I powiem wam, że polubiłam bladość. Choć teraz mnie kusi żeby skoczyć 2-3 razy. Szybko się opalam, to było by w sam raz ![]() A Ty jak chcesz chodzić, to lepiej zacznij już teraz. Powolutku skóra się przyzwyczai. Jak jesteś bladzioch to trzeba uważać ![]() Jestem wsciekla. Mimo, ze dobrze jem i ćwiczyłam itd na wadze dziś 84.7 łot de fak?!!! Mam nadzieje, że to te tabletki które biorę mają jakiś taki wpływ.
|
|
#3627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. 6-8litrów wody? Laska, zgłupiałaś? 3. Każdy ćwiczy to, co lubi. Ćwiczenia sa również zależne od zdrowia danej osoby - np. ja NIE MOGĘ biegac na bieżni. 4. Nie chodzi o toaby schudnąc "w zastraszającym tempie" a o to aby robić to ZDROWO z ROZSĄDKIEM i utrzymać wagę jak najdłużej, a najlepiej do końca życia. Moja dieta jest zdrowa, a Twoja? Moim zdanime nie bardzo. 5. My JEMY co 3 h. Zdaje się,że nie przeczytałaś ani jednej strony wątku. 6. Nie chcemy być kulturystkami, a mieć piękne ciało. Od kiedy to ciemne pieczywo szkodzi? Łyżka kaszy na obiad? 7. Czy to nie jest przypadkiem reklama siłowni?
Keep calm and stay legendary Edytowane przez Bottega Czas edycji: 2011-12-13 o 12:31 |
|
|
|
|
#3628 |
|
amor vincit omnia
|
przypomniałam sobie dziś że ziarna są nie tylko zdrowe, ale i... pyszne
|
|
|
|
#3629 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
!!szczerze to kazdy ma inaczej to ze ona schudla 17 kg w iles tam to fajnie,ale nikt nie powiedzial ze i my musimy tak jesc ,tak cwiczyc aby osiagnac taki sam efekt ...DO KAZDEGO TRZEBA PODEJSC INDYWIDUALNIE:d---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
z kazda Twoja wypowiedzia mam usmiech na buzi nie z ciebie ale do ciebie;D
|
|
#3630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tak serio, to dieta jest bardzo rozsądna. nie wiem, czy widziałam programy w tvn style, gdzie babki zrzucają za szybko kg i potem jest obwisła skóra na brzuchu. ja pozbyłam się tłuszczu tam, gdzie nigdy nie mogłam się pozbyć i to dzięki ćwiczeniom. ale potem zaszłam w ciążę i lipa. znowu muszę się odchudzać i tak całe życie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:25.

Dziewczyno, chcesz schudnąć, to ogarnij głowę i do dzieła! Nie ma takich wymówek. Jesteś zbyt zmęczona żeby jeść śniadanie? To chodź wcześniej spać. Nie masz ochoty? Czyli nie chcesz schudnąć? Nie załamuj mnie, błagam... chcesz schudnąć, to MUSISZ jeść normalne, zdrowe, odżywcze, pełnowartościowe śniadanie. Jajecznica z dwóch jajek, do tego dwie cienkie kromki razowca (lub innego ciemnego), odrobina masła + pomidor, sałata, rzodkiewki. Owsianka na mleku 0,5-2%, do tego jakieś pestki dyni(10g)/słonecznik/orzechów (ale nie ziemnych). 2 kromki razowca z warzywami, szynką z piersi kurczaka/indyka. Jest multum opcji. Nikt za Ciebie nie schudnie, nikt za Ciebie śniadanie nie zje.
<dumna z siebie> : )