Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r. - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-12, 21:49   #3601
agawoo
Zakorzenienie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Mamuśki niestety nie dałam rady Was dziś nadrobić i jutro zamiast 6 będę miała pewnie ze 12 stron do nadrabiania ciągle mi coś przerywało czytanie, a to tel od koleżanki, a to sąsiadka wpadła na chwile itd. Uciekam spać, bo jutro znów pobudka o 5.30 i do pracy. Mam prośbę: jutro jedną rączką stukajcie w klawiaturę, a w drugiej trzymajcie zaciśnięty kciuk za mojego synusia. Idziemy na USG sprawdzić tą cystę paskudną, już się stresuję. Kolorowych snów wszystkim Mamusiom i Brzusiom.

Nawojka
, ja już trzymam

Dobranoc Dziewczynki

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 21:49   #3602
MissZuzia
Zadomowienie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Kupujecie kołderke do lozeczka? Czy po prostu wpierw bedzie rożek, śpiworek i kocyk?
ja kupię już hurtem bo są zestawy że osłonka pościel i kołderka/poduszka, niech czeka ale na początek w rożku pewnie pod kocykiem będę kłaść dziecko

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
ja jestem stara juz i na sczęscie moim zdaniem tez nie chodziłam do gimnazjum
e tam, ja starsza

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość

jezykoznawstwo kognitywne na fil.angielskiej i pisze o teorii dynamiki sily Talmy'ego, gdzie nawet nie ma polskich zrodel o tym, a angielskie sa napisanie takim jezykiem, ze po dwoch zdaniach nie wiem, o co chodzi
to są takie specjalnosci o matko, język można sobie połamać na jej wymówieniu

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
hej, sorrki, że nie nadrabiam, nie mam siły.

Jak nie urok to sraczka... dziś znowu zaliczyłam taki chyba mój urok...

no i mamy problem... tz wczoraj wieczorem zauważył na plecach jakieś dziwne placki (cały odcinek lędźwiowy w czerwonych plamkach), to samo na brzuchu i po bokach. Miał iść dzisiaj do lekarza, ale się nie udało, idzie jutro. A dziś jeszcze wyszło mu na rękach - po wewnętrznej stronie. Nie swędzi, nie ma gorączki... nie mam pojęcia co to jest.
Mi wyszło coś na samym dole brzucha, rano miałam kaszkę swędzącą, po wapnie przeszło, a teraz znowu
kurczę trzymam kciuki, żeby to nic poważnego nie było

Cytat:
huraaaaaaaaaaaaaaa!! Gabryske wywalili!!!!!!!!!!!! hura!!!

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

no to ide
dobranoc jeszcze raz
hip hip hurraaaa

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Znaczy się o tap madl chodzi tak
of course

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 22:45   #3603
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
O jak ja Ci współczuję takiego cudownego tematu pracy
Ja też skończyłam filologię, ale językoznawstwo wymazałam ze swojej pamięci gdzieś tak na 3 roku studiów
tez powinnam byla tak zrobic i pojsc na jakas literature czy cos...to nie, zabrnelam w to g*** jeszcze dalej teraz mam za swoje
nic z tego nie rozumiem
Cytat:
Napisane przez Agawoo
Dzięki Kochana
Mam takiego lenia, że nawet mi się nie chce TV uruchamiać (mamy kartę TV w kompie stacjonarnym,a ja siedzę z lapkiem ) ..
U mamy w pokoju gada telewizor, ale tylko i wyłącznie o polityce, więc nawet tam nie wchodzę
Już usmażyłam mięsko, jeszcze tylko ryż do zupki ugotuję
No i dalej nie usiedzi w miejscu, tylko caly czas pracuje. Jestes takim naszym malym wątkowym pracusiem
Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
To jej się współtowarzyszki pewnie szybko zmienią, zresztą tam to norma. a jedzenie -> chyba jedynie prowiant z zewnątrz...
Teraz pisala, ze sa we cztery i co chwila sie smieja, wiec jest wesolo
A z prowiantem to chyba srednio, bo mezulek w de, a na zolze tesciowa nie ma co liczyc. Moze by ktoras z okolic podskoczyla zaopatrzyc naszego doktorka w cos zjadliwego no i w czosnek?
Cytat:
Napisane przez kasiahexe Pokaż wiadomość
a i zapomniłam Wam napisac przedwczoraj moja koleznka urodziła coreczk a teraz najwazniejszen porod trwał 55 min
o kurcze
a zdazyli jej podac znieczulenie?

Cytat:
Napisane przez 19mala83 Pokaż wiadomość
Byłam na wizycie w zeszłym tyg mały rośnie, ważył 970g, ogolnie wszystko dobrze tylko coś w jednej nerce do obserwacji niby w granicach normy ale na kolejnej wizycie do zbadania, mam nadzieję że będzie ok.
dla Malego za wyniki
na pewno bedzie ok
Cytat:
Napisane przez 19mala83
Pearpearl z magisterką będzie dobrze i tej wersji się trzymajmy
musi byc
dziekuje
Cytat:
hahaha
wiedzialam, ze bedzie radosc na watku
Cytat:
Mam prośbę: jutro jedną rączką stukajcie w klawiaturę, a w drugiej trzymajcie zaciśnięty kciuk za mojego synusia. Idziemy na USG sprawdzić tą cystę paskudną, już się stresuję. Kolorowych snów wszystkim Mamusiom i Brzusiom.
Malgoniu, gowka do gory. Kciuki mocno zacisniete i dobre fluidki tez bedziemy slac. Wszystko bedzie dobrze.
Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
to są takie specjalnosci o matko, język można sobie połamać na jej wymówieniu
na tej specjalnosci to w ogole calemu mozna sie podlamac

A Agatek byla wsciekla, bo w polowie skonczyl im sie limit, a juz nie chcialy dorzucac, bo niby glosno, zmeczone i cisza nocna i nie wiedziala, kto odpadl.

Dziewczynki, snil mi sie dzisiaj moj Jas A niby sny tlumaczy sie na odwrot, wiec moze to oznacza bezimienna Coreczke

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 05:24   #3604
uska000
Zadomowienie

pierwsza
i lece nadrabiac;/
jeden dzien mnie nie bylo i tyle stron

---------- Dopisano o 06:14 ---------- Poprzedni post napisano o 05:40 ----------

Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
Ja swojemu mężowi już zakomunikowałam, że jak tylko wrócę ze szpitala do domku (będę po cesarce) to On ma być już na tacierzyńskim ...
Czy wie któras z Was ile leży się w szpitalu po cesarskim cięciu ??
3 dni jak jest ok wszystko tak mi lekarz moj powiedzial

---------- Dopisano o 06:24 ---------- Poprzedni post napisano o 06:14 ----------

Cytat:
Mamuśki niestety nie dałam rady Was dziś nadrobić i jutro zamiast 6 będę miała pewnie ze 12 stron do nadrabiania ciągle mi coś przerywało czytanie, a to tel od koleżanki, a to sąsiadka wpadła na chwile itd. Uciekam spać, bo jutro znów pobudka o 5.30 i do pracy. Mam prośbę: jutro jedną rączką stukajcie w klawiaturę, a w drugiej trzymajcie zaciśnięty kciuk za mojego synusia. Idziemy na USG sprawdzić tą cystę paskudną, już się stresuję. Kolorowych snów wszystkim Mamusiom i Brzusiom.
trzymam kciuki

Agatku i Haniula trzymajcie sie bedzie ok

Ananke no to teraz juz jeden za drugim bedzie szedl

Kasik ta stacja to rewelacja tylko ta cena

i wiecej nie zapamietalam przepraszam

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png

Edytowane przez uska000
Czas edycji: 2011-10-13 o 05:27
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 06:01   #3605
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Cytat:
Napisane przez kasiahexe Pokaż wiadomość
a i zapomniłam Wam napisac przedwczoraj moja koleznka urodziła coreczk a teraz najwazniejszen porod trwał 55 min
u mojej koleżanki dwa tygodnie temu trwał tylko 30min

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty bo z tego co pamietam to jeszcze 2 mamusie mają.
Trzymam kciuki !

Ja od 3 rano nie śpię.... mąż pojechał niedawno do pracy, a ja będę się męczyć.
Oczywiście rozmowa na temat zakupów dziś rano się odbyła, ale nic nowego od niego nie usłyszałam.
Choć wczoraj zrobiłam mu listę zakupów w biedronce i kupił ten zestaw Loveli - cud! haha no cóż, muszę czekać, aż pojadę na porodówkę, może wtedy zauważy, że coś potrzeba hehe juz muszę obracać to w żart, bo po co mam się denerwować

miłego dnia !

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 07:04   #3606
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Dzień dobry!

Wstałam sobie z rana z dobrym humorem Mam tylko nadzieję, że wysypka tż i moja swędząca kaszka to nic poważnego

Kasikzaki, Nawojka
trzymam mocno kciuki i kto tam jeszcze dzisiaj wizyty ma??? w razie co też trzymam

Cytat:
haha, też mi nie pasowała
Ale żeby tak się cieszyć z cudzego nieszczęścia
Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Ja od 3 rano nie śpię.... mąż pojechał niedawno do pracy, a ja będę się męczyć.
Oczywiście rozmowa na temat zakupów dziś rano się odbyła, ale nic nowego od niego nie usłyszałam.
Choć wczoraj zrobiłam mu listę zakupów w biedronce i kupił ten zestaw Loveli - cud! haha no cóż, muszę czekać, aż pojadę na porodówkę, może wtedy zauważy, że coś potrzeba hehe juz muszę obracać to w żart, bo po co mam się denerwować

miłego dnia !
no, niestety ale proszek kupił to może się powoli przekona a ty zawczasu zrób listę potrzebnych rzeczy, żeby chłop się nie motał jak w amoku będzie robił zakupy
Stary 2011-10-13, 07:07   #3607
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Kupujecie kołderke do lozeczka? Czy po prostu wpierw bedzie rożek, śpiworek i kocyk?
Kołdetkę mam po chtzrsniaku ,ale muszę dokupić rożek

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
Ej dziewczyny czy Wy nie macie za dobrze ? :P Elizka małż szarlotke piecze? ja tez tak ce!!!
On lubi w kuchni siedzieć i pichcić i ciast też się nie boi wiec mam dobrze

Cytat:
Byłam w Biedronie na zakupach... śledzia w oleju już prawie całego zjadłam, a szprota zostawię na piątek
A ja w biedronie kupiłam śledzie w sosie musztardowym gdyby m sie przez wa ryby zachciało,a w somu już szproty w sosie pomidorowym leżą

Cytat:
: kciuki:

Mój małż od poniedziałku bierze tydzień wolnego wiec wreszcie nie będę całe dnie siedzieć sama.Jak sie cieszę,tylko zwykle już pierwszego dnia się kłóciliśmy i go wyganiałam z powrotem do pracy,ale cóż takie uroki małżeństwa
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 07:52   #3608
AgaMili
BAN stały

Dzien dobry.

Mam newsa, moja siostra jest w ciazy, tylko ze ona ma 18 lat

---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ----------

nawojka trzymam mocno kciuki za usg

Moj tz tez nie jest skory do zakupow, czasem mu cos palne ze chyba czeka do grudnia i mowie ile to bedzie kosztowac ale on tylko mowi ze damy rade , bedzie ok, a jak mowie ze moge urodzic wczesniej to odpowiada "lepiej nie". Tylko ze ja nie naciskam bo sama uwazam ze najlepiej bedzie zaczac kupowac pod koniec listopada. Teraz tylko na necie szukam i czasem cos zamowie ale zeby specjalnie wyprawke juz kompletowac to nie.

Znalazlam super zestaw mebli dla dzidzi:
http://bobasshop.co.uk/index.php?cPath=103
i lozeczko:
http://bobasshop.co.uk/index.php?cPath=7
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 07:52   #3609
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Dzien dobry.

wow Marcel będzie miał kuzyna/kę. A jak rodzice na to zareagowali?
Stary 2011-10-13, 07:54   #3610
pozycja77
Zadomowienie

Cytat:
Dzien dobry.

To dużo zdrowia dla Siostry! Oby lekko ciąże przechodziła

Dziś rano mój mąż pierwszy raz poczuł jak Mała kopie

Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł
pozycja77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 07:55   #3611
AgaMili
BAN stały

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
wow Marcel będzie miał kuzyna/kę. A jak rodzice na to zareagowali?
No niebardzo bo oni nie toleruja jej chlopaka (mieszkaja razem od stycznia)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-13, 07:57   #3612
agacia_cz
Zadomowienie

Cytat:
bardzo szybko, nie wiadomo czy dobrze
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 08:27   #3613
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Ja jeszcze, ani kołderki nie mam ,ani rożka, ale powolutku

Noo agawoo Gabryske wywalili, jeju jak ja sie cieszylam, taka cwaniara z niej od pierwszego odcinka, az sie we mnie gotowało jak słyszałam jej gadkę. Ponoć miała być wielką super tap madl
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 08:36   #3614
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Mam prośbę: jutro jedną rączką stukajcie w klawiaturę, a w drugiej trzymajcie zaciśnięty kciuk za mojego synusia. Idziemy na USG sprawdzić tą cystę paskudną, już się stresuję. Kolorowych snów wszystkim Mamusiom i Brzusiom.
Trzymam kciuki i wierzę, że wszystko będzie dobrze

Cytat:
Dzien dobry.

---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ----------

No to pewnie siostra też nie skacze z radości, skoro ten chłopak nie bardzo i do tego jest młoda...
Ja zawsze myślałam, że jakbym wpadła w młodym wieku, to rodzice by mnie chyba z domu wyrzucili... Pewnie by tak nie było, ale i tak się bałam, więc późno zaczęłam współżyć Tak czy inaczej Twojej siostrze teraz potrzebne jest wsparcie. Stało się i nic tego nie zmieni. Musi wiedzieć, że ma na kogo liczyć, żeby samej łatwiej jej było zaakceptować to, że zostanie matką.
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 08:46   #3615
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Cytat:

Trzymamy kciuki!!!
ciezaroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 08:47   #3616
mala_stopka
Zadomowienie

WITAJCIE MAMUSIE I BRZUSIE

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty

Inutil trzymaj się kochana i daj znać co z tą wysypką...

Pearpearl będzie dobrze, głowa do góry, pozytywne nastawienie to już połowa sukcesu więc proszę myśleć pozytywnie bo będzie
i przesyłam pozytywne fluidki

AgaMili to powodzenia dla siostry

coś mnie dzisiaj w gardle drapie... wlasnie piję herbatkę z miodkiem i cytrynką, oby szybko przeszło...

córcia mi się wczoraj zapytała: "Mamo czy ja kiedyś byłam chłopakiem??"
jak się dowiedziała, ze nie, to stwierdzila, że szkoda, bo chłopaki moga tak fajniee sikać na stojąco...
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 08:55   #3617
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Dzien dobry.

nawojka trzymam mocno kciuki za usg

Moj tz tez nie jest skory do zakupow, czasem mu cos palne ze chyba czeka do grudnia i mowie ile to bedzie kosztowac ale on tylko mowi ze damy rade , bedzie ok, a jak mowie ze moge urodzic wczesniej to odpowiada "lepiej nie". Tylko ze ja nie naciskam bo sama uwazam ze najlepiej bedzie zaczac kupowac pod koniec listopada. Teraz tylko na necie szukam i czasem cos zamowie ale zeby specjalnie wyprawke juz kompletowac to nie.

Znalazlam super zestaw mebli dla dzidzi:
http://bobasshop.co.uk/index.php?cPath=103
i lozeczko:
http://bobasshop.co.uk/index.php?cPath=7
ups to współczuję, dość młoda mama z niej będzie ale myślę że będziesz jej wsparciem (ty też niewiele później miałaś Mili )

Co do mebli to jest Klupś
http://dino.sklep.pl/nowy/klups-komo...em-p-5640.html
http://dino.sklep.pl/nowy/klups-safa...s-p-11183.html

Cytat:
strasznie krótko byli ze sobą

Stary 2011-10-13, 09:04   #3618
AgaMili
BAN stały

Ja juz w pracy.
No z moja siostra to troche jest inna sytuacja. Ona sie cieszy z ciazy i z chlopakiem sa razem 1,5 roku. Zamieszkali ze soba po 10 miesiach znajomosci, planowali slub i dziecko jeszcze w tym roku. No a moi rodzice sie na to nie zgadzali nigdy, jednak zrobila jak chciala, wyprowadzila sie bez ich zgody. Teraz jakos probuje odbudowac kontakt z nimi i ze mna . Nie widzialam jej od marca. Najwiekszy problem to to, ze ten chlopak jest tak zaborczy ze ona sama do nas nie przyjedzie, tylko zawsze z nim a ja go nie chce widziec, tym bardziej rodzice. Na sam jego widok , Albanczyk piep.ony . Zreszta ona sama decyduje o swoim zyciu, sama zrezygnowala ze szkoly zeby byc kura domowa na utrzymaniu tesciow i sama godzi sie na takie traktowanie. Ja bym sie bardzo cieszyla z jej ciazy bo w w koncu bedziemy mialy dzieci w jednym wieku ale ten poj.b nie pozwala jej samej do mnie jezdzic a ona sie go slucha.
Stary 2011-10-13, 09:10   #3619
zoskasamoska
Wtajemniczenie

AgaMili bądz dobrej myśli. Nie wiem jak to z tymi Albańczykami, ale Turki czy Araby to mają straszną tą kulturę i tradycję i ich kobiety są takimi "kurami domowymi"

Rozumiem ,że strach jest , ale jak widać siostra już jest pełnoletnia i sama zadecydowała jak chce dalej żyć. Mam nadzieje, ze sytuacja jakoś się wyjaśni na dobre. byle by ten chłopak całkiem jej oczu nie zmydlił.

Mam problem.
Moja mama ma za kilka dni urodziny, chcialabym jej kupić coś , żeby widziała , że jest dla mnie ważną osobą w życiu. Ostatnio dre się na nią bez powodu, wszystko to przez te hormony, ona to rozumie i się usuwa z pole widzenia byle by mnie nie wkurzyć. Nie miałam nigdy z mama dobrego kontaktu i nie wiem jaki prezent moglabym jej dać...
Zawsze dawałam jej kwiatki, a teraz chciałabym y było to co wyjątkowego..

Edytowane przez zoskasamoska
Czas edycji: 2011-10-13 o 09:24

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-13, 09:47   #3620
uska000
Zadomowienie

Cytat:
AgaMili bądz dobrej myśli. Nie wiem jak to z tymi Albańczykami, ale Turki czy Araby to mają straszną tą kulturę i tradycję i ich kobiety są takimi "kurami domowymi"

Rozumiem ,że strach jest , ale jak widać siostra już jest pełnoletnia i sama zadecydowała jak chce dalej żyć. Mam nadzieje, ze sytuacja jakoś się wyjaśni na dobre. byle by ten chłopak całkiem jej oczu nie zmydlił.

Mam problem.
Moja mama ma za kilka dni urodziny, chcialabym jej kupić coś , żeby widziała , że jest dla mnie ważną osobą w życiu. Ostatnio dre się na nią bez powodu, wszystko to przez te hormony, ona to rozumie i się usuwa z pole widzenia byle by mnie nie wkurzyć. Nie miałam nigdy z mama dobrego kontaktu i nie wiem jaki prezent moglabym jej dać...
zalezy ile chcesz pieniedzy przeznaczyc? mi sie wydaje ze napewno ucieszyla by sie gdybys zrobila jej torta jesli chcesz mam przepis na mega latwego i taniego
a jesli chodzi o prezent wisiorek perfumy?

dziewczyny a ja potrzebuje jakis przepis na miesko na obiad ale zeby zrobic wiecej i zeby bylo tez do chlebka (wedliny mi nie smakuja ostatnio;/) nie kupilam jeszcze miesa wiec obojetnie jakiego

Edytowane przez uska000
Czas edycji: 2011-10-13 o 09:51
Stary 2011-10-13, 09:48   #3621
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

zgaga mnie męczy drugi dzień bleee

Stary 2011-10-13, 09:58   #3622
uska000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
zgaga mnie męczy drugi dzień bleee
mnie tez;/ szczegolnie na lewym boku bralas rennie?

dla mam ktore nie maja jeszcze imienia (pozyczone od mam marcowo-kwietniowych)
http://gorny.edu.pl/imiona/

Edytowane przez uska000
Czas edycji: 2011-10-13 o 10:02
Stary 2011-10-13, 10:02   #3623
zoskasamoska
Wtajemniczenie

uska własnie torta zrobię napewno, sama mnie też o to mama poprosiła.

Możesz podać przepis

Największy problem mam zawsze z biszkoptem, chociaz ostatnio znalazłam w necie taki przepis bez proszku do pieczenia i trzeba jeszcze blachą z tym ciastem o podłogę rzucić I o dziwo z tego przepisu biszkopt mi sie udaje :P

Co do mięska to niestety nie pomogę w tej kwestii

Czas edycji: 2011-10-13 o 10:03
Stary 2011-10-13, 10:02   #3624
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:

Mam problem.
apaszka
kolczyki
bransoletka
generalnie postawiłabym na coś eleganckiego (jeśli masz kaskę) plus kartka z życzeniami na której mozesz napisać ile dla ciebie znaczy
Jeśli nie masz na taki prezent to tak jak pisała uska, tort/ciasto (własnoręczne ) plus kartka z życzeniami
Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość

dziewczyny a ja potrzebuje jakis przepis na miesko na obiad ale zeby zrobic wiecej i zeby bylo tez do chlebka (wedliny mi nie smakuja ostatnio;/) nie kupilam jeszcze miesa wiec obojetnie jakiego
możesz kupić dużą pierś z indyka i rozciąć ją tak aby wewnątrz wyłożyć morelami (wcześniej namoczyć w gorącej wodzie aby zmiękły) bądź śliwkami, je też należy namoczyć wcześniej (lub to i to upchnąć). Do naczynka żaro i do piekarnika, od czasu do czasu podlewając rosołkiem z kostki żeby mięsko nie wyschło. Nadaje się do ryżu na gorąco oraz na kanapki jak już wystygnie. Uwielbiam

Mój przepis na biszkopt:
- w jednym naczyniu utrzeć mikserem 4 żółtka z 15dag cukrem, pod koniec ucierania dodawać po jednej łyżce zimnej wody (pojedynczo, 6 łyżek)
- w drugim ubić pianę z białek, na początku dodajemy szczyptę soli a pod koniec ubijania jak już są sztywne powolutku cukier, 5 dag
- na żółtka wyłozyć białka, na to wysypać 13dag mąki tortowej połaczonej wczesniej z 13dag ziemniaczanej i 2 czubatymi łyzkami proszku do pieczenia.
Wymieszać żeby nie było grudek. Tortownicę smarujemy masełkiem ze wszystkich stron, a na dno odrobinę mąki (ważne żeby po bokach nie osiadła). Na to wylewamy masę.
Włożyć do nagrzanego piekarnika.

Edytowane przez MissZuzia
Czas edycji: 2011-10-13 o 10:07
Stary 2011-10-13, 10:10   #3625
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Cytat:
mnie tez;/ szczegolnie na lewym boku bralas rennie?
Jeszcze nie, narazie próbuję załagodzić mlekiem i herbatą zieloną... ale marnie to widzę. Później sobie kupię rennie i migdały ;]

a u mnie właśnie łopatka w piekarniku i ciasto będę robić, o takie :
http://mojewypieki.blox.pl/2007/09/P...z-owocami.html sprawdzone - pyszne wychodzi robię podwójną porcję

Stary 2011-10-13, 10:14   #3626
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
Ponoć w jednej szkole faceci brali ten urlop, więc się da, ale nie wiem jak to w praktyce

Nam się z feriami nie uda, bo Wlkp ma w tym roku na samym końcu ale zawsze tatuś w domu w pierwszych tygodniach
Ja właśnie też z wielkopolskiego, ale termin mam na koniec lutego, więc jak się czasem Bąbel pospieszy, to może się jeszcze na ferie załapiemy chociaż chyba Wy jesteście w lepszej sytuacji bo na pewno się na ferie załapiecie

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
ja miałam cc w środę o 23.55, a wyszłam do domu w niedzielę, więc w 4 dobie. Ale generalnie wypuszczają chyba po 5 dniach. Mnie wypuscili wcześniej bo wszystko było ok ze mną i z dzieckiem (żadnej żółtaczki i nic innego)
Moja koleżanka też miała cc ostatnio w środę o 21 a do domu już w piątek ją wypuścili, więc bardzo szybko

Cytat:
Napisane przez 19mala83 Pokaż wiadomość
Moj Tż też nauczyciel i nie wiem własnie jak to jest z tacieżyńskim dla nauczycieli. Maga83 i Bambusiek czego uczą Wasi Tż-ci? Moj matematyki i jak wspomniałam o tacieżyńskim to on no jak ty to sobie wyobrażasz dzieciaki 2 tyg bez matematyki? A to że mi może być cięzko w pierwszych dniach to nieważne

Byłam na wizycie w zeszłym tyg mały rośnie, ważył 970g, ogolnie wszystko dobrze tylko coś w jednej nerce do obserwacji niby w granicach normy ale na kolejnej wizycie do zbadania, mam nadzieję że będzie ok.
Mój uczy wf więc raczej by nie było problemu, za to matmy to ja uczę, ale już na L4 jestem Poza tym u nas w szkole jak nie ma nauczyciela, to zastępstwo bierze inny, w szczególności jeśli chodzi o takie konkretne przedmioty, starają się za matematyka dać matematyka. Wiadomo, że każdy nauczyciel po swojemu prowadzi, ale ja też chodziłam za koleżankę, która na początku ciąży chodziła na takie krótsze zwolnienia i nie było problemów z uczniami. Ze spokojem wprowadzałam im dalsze tematy. Ja tam uważam, że Ty i dziecko będziecie ważniejsze niż praca, ale to kwestia dogadania między Wami

A z maleństwem na pewno wszystko będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty bo z tego co pamietam to jeszcze 2 mamusie mają. A Wy trzymajcie za moją Jestem ciekawa czy dalej bedzie Milenka czy czasem jakiś siuraczek nie wyrósł
za wizytę

Cytat:
Mam problem.
Też często mam takie problem, ale staram się wcześniej słuchać, co bym się mojej mamie przydało, co by chciała sobie kupić. A jak nie to rzeczywiście jakieś fajne ciacho możesz upiec, nie musi być trudne, tylko ładnie wykończ i myślę, że mama będzie zadowolona.

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 10:15   #3627
uska000
Zadomowienie

moj przepis na biszkopt

ubieram sie
ide do Dino, na dzial chleba
biore piekny wyrosniety przekrojony na 3 biszkopt
i ide do kasy
place 6,99 i gotowe

Zuzia moja mama tak schab nadziewa, tylko ja nie lubie na slodko;/ ale dzieki

Edytowane przez uska000
Czas edycji: 2011-10-13 o 10:22
Stary 2011-10-13, 10:21   #3628
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
Ja robię takie mięsko na obiad i później na kanapki, że rozbijam pierś z kurczaka lub indyka, przyprawiam solą i papryką ostrą, na to kładę plasterki sera i pokrojony por (w sumie nadzienie można zmieniać do woli). Zawijam jak roladę i kroję na takie mniejsze roladki. Obtaczam w jajku i bułce i smażę. My to uwielbiamy, jak dobrze ostygnie w lodówce to jest pyszne na chlebek i fajnie się kroi

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 10:21   #3629
n1kotynka
Zadomowienie

heeeej Mamusie

idę ponadrabiać bo wczoraj znowu źle się czułam i skurczy dostałam ;/ już mnie mąż na IP chciał brać ;/ na szczęście obyło się bez szpitala i zostałam w domu ale nie miałam siły pisac więc lece czytać
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 10:24   #3630
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Haha uska dzięki :P Chyba jednak i tak upiekę :P Bo to ma byc mój wyrób, sama rozumiesz.

Moja mama strasznie lubi czytać książki, może jakąś fajną znajdę w księgarni

Czas edycji: 2011-10-13 o 12:59
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości