|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Przyszłe młode mamusie do 23 roku życia część VI :)
Cytat:
to super wiesci, ze drugi dzidzius bedzie!Agnesuk no jest taka jedna pani ktora twierdzi, ze lubi czytac co pisze moja mama. kiedys prowadzilam bloga to tez mi go wyszukala. W sumie nie pisze nie wiadomo czego ale nie lubie jak ktos mnie "szpieguje".Kurcze Olek wczoraj i dzis nie chce zasnac a juz przez jakis czas zasypial sam w swoim pokoiku.
|
|
|
|
|
#3602 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Na kiedy masz termin?---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Tak w ogóle dzisiaj zaczęliśmy 37 tydzień |
||
|
|
|
#3603 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej kobietki
mojemu dziecku wczoraj wieczorem odpadl kikut chyba sie wystraszyl tego chirurga, co na dzis mamy umowionego Cytat:
nie martw sie, ja chociaz w Polsce, a tez nie mam tu zadnej rodziny, radzimy sobie dobrze, ty tez dasz rade![]() Asiulka gratuluje drugiego serduszka ![]() siacha juz tuz tuz ![]()
|
|
|
|
|
#3604 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Mogliby mi wcześniej zrobić, nie mam nic przeciwko, ale tylko takie planowane cięcie, bo nie chcę żeby mnie nagle złapało boję się jak cholera. a zresztą skoro mają mnie przeciąć to niech chociaż tego bólu porodowego mi oszczędzą.Cytat:
A w ogóle to też będę w świętokrzyskim zastanawiałam się nad kielcami, ale nie byłam tak w szpitalu i właściwie trochę za daleko.
|
||
|
|
|
#3606 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3608 |
|
Wtajemniczenie
|
Na wstępie: Szczęśliwego nowego roku kochane!!
Nie było mnie tutaj trochę, bo od 31 grudnia byłam u teściów i wróciłam dopiero dziś do domu Samego sylwestra wspominam bardzo miło, napiłam się troszkę i w miłym towarzystwie przywitałam nowy rok Za 3 dni znowu czeka mnie picie, no bo urodziny I być może za 2 tygodnie przyjedzie tż! Najbardziej mi się chce śmiać jak wydaje z siebie takie dźwięki jakby na mnie krzyczał (i ta jego mina zła wtedy ) ![]() ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Boisz się porodu? Bo widzę że u Ciebie 37tc |
|
|
|
#3609 |
|
Zakorzenienie
|
Raz się boję, a raz nie. W zasadzie to nie wiem czego mam się spodziewać.
Najbardziej to się boję nie tyle co porodu ale tego co później, jak zostanę sama z takim maleństwem |
|
|
|
#3610 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
spakowałaś sobie już torbę do szpitala? ja właśnie jakoś nie mogę się zebrać. jak się spakuję to może w końcu do mnie dotrze co mnie czeka za niedługo
|
|
|
|
|
#3611 |
|
Zakorzenienie
|
To w którym będziesz rodziła, jeśli można spytać?
Wczoraj się zebrałam i większość rzeczy już spakowana, tzn. dla Wiki już wszystko tylko jeszcze dla mnie takie podstawowe rzeczy jak sztućce i przybory toaletowe |
|
|
|
#3612 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja w życiu nie miałam do czynienia z dzieckiem, jestem jedynaczką a teraz nie skromnie mówiąc dobrze sobie radzę jako mama
|
|
|
|
|
#3613 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję, że u mnie też tak będzie. Bardzo bym tego chciała, bo moja teściowa uważa, że już we wszystkim będzie mi pomagała. Wymyśla mi jakieś daty porodu, żeby mogła dostać wtedy wolne i kąpać małą. A jak nie dostanie wolnego to, że będę czekała do 21.30 z kąpielą, aż ona wróci z pracy
|
|
|
|
#3614 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3615 |
|
Zakorzenienie
|
Hej termin wypada z kalkulatora na poczatek wrzesnia
idealnie tak ze corka bedzie miala 2 i pok, roku tak jak chcielismy widze ze niektore juz bliziutko do porodu a toi juz moje osttanie dzieciatko chcielismy dwojke i tak bedzie
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3616 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Oliwce znowu ropieje oczko w albumie zdjęcie robione wczoraj Cytat:
gratulacje! na kiedy tp?a jak się ma 2 letnia córeczka? Cytat:
cholerka, moja nawet nie umie komputera włączyć haha! Moja Oliwka przesypia całą noc w łożeczku ufff coraz bliżej Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
moja też tak mówiła... ale na szczęście tż zwrócił jej uwagę i przyjezdza do Nas bardzo rzadko. dobrze,że już po świętach i sylwestrze, bo miałam dosyć patrzenia jak każdy przerzuca sobie Oliwkę z rąk, do rąk
|
|
#3617 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie juz 18sty Cytat:
oby tylko lato nie bylo upalne bo chyba ciezko juz z wiekszym brzuszkiem bedzie
|
|
|
#3618 |
|
Wtajemniczenie
|
mam pytanko : jakie dajecie mleko swoim maluchom?
dałam wczoraj Oliwce babilon 1, bo nie było nan , a wszystko było zamknięte w nowy rok... a my nie zrobiliśmy zapasu przekonani że starczy zrobiła kupke i nie ma tak paskudnego zapachu jak po nan. wygląda tak samo, ale nie śmierdzi tak strasznie bebilon jest chyba najdroższym mlekiem, prawda? i teraz nie wiem co robić, czy dawać jej dalej nan czy bebilon?
|
#3619 |
|
Zakorzenienie
|
agnes ja daje bebilon od poczatku, moze i drogie, ale jak maly po nim zadowolony to nie zmieniam, boje sie, ze moze mu cos byc po innym. A co do smrodku to zalezy od tego co ja zjem, czasem bywa zabojczy
no i jak kilka dni nie robi to tez bywa wesolo![]() co do rodzinki to rozumiem, moja mama i babcia nigdy mi sie nie wtracaja, bo wiedza ile sie zmienilo w sferze pielegnacji nowowrodka i ile dawnych metod jest przestarzalych, ale tesciowa godz po przyjezdzie chcialam wrocic te 400km piechota, na szczescie na drugi dzien sie uspokoila, za to babcia tzta, tragedia, ale wolalam przecierpiec, bo wiem, ze chciala dobrze, a ze widzimy sie raz na kilka mies, to szkoda mi sie klocic...najlepsze jak sie zaczela wypytywac czy malego pudruje, czego nie robie, bo nie widze potrzeby, nigdy mi sie nie odparzyl, to przywiozla mi dwa pudry i jak go wykapalam to mi calego lacznie z plecami wypudrowala no nic, stoja sobie na polce i czekaja na koniec terminu waznosci
|
|
|
|
#3620 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To chyba zależy od dziecka, jak Wam pasuje to zostańcie na bebilonie
|
|
|
|
|
#3621 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja zostane przy nan pro 1. była nim karmiona od ur. wiec nie bede kombinowac widze ze nie tylko ja mam takie przygody z tesciowa ja tez mam pudry w szafce i nie zamierzam ich uzywac, bo tesciowa tak chce ![]() mozemy zapoznac z filipkiem hihih ![]()
|
|
#3622 |
|
Zadomowienie
|
agnes, mi się wydaje że powinnaś karmić tym co na początku bo po co masz przepłacać jak małej pasuje.
ja mam puder i go używam.. ;p Mi się na szczęście nikt nie wtrąca bo nie wiem co to by było ;d jedynie mój tata mówi że mały ma za mało dziurek w butelce bo mleko nie leci a mi się one zapowietrzają
|
#3623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odpieluchowalam ja juz w czerwcu wiec mam spokoj teraz sie obzeram wlasnie
|
|
|
|
|
#3624 |
|
Przyczajenie
|
Czesc dziewczyny
dopiero odpisuje, bo dzis na mily poczatek nowego roku czekalo mnie 12 godzin pracy. Przede wszystkim bardzo Wam dziekuje za cieple przyjecie! Nie znam jeszcze terminu porodu, bo nie bylam u lekarza. Wiem, ze zaraz mnie zbesztacie, ale ja tez sie bardzo z tego powodu denerwuje. Pracuje codziennie minimum 10-12 godzin, czasem w weekendy. Szefa mam okropnego, wyrzucil juz dwie dziewczyny bez zadnego powodu takze strasznie sie boje, ze i mnie wyrzuci jesli chociazby poprosze o dzien, lub kilka godzin wolnego. Dodatkowo jeszcze nie zdazylam sie ubezpieczyc, no i nie moge tu w Holandii znalezc polskiego ginekologa. Co do pytania o reakcje mojego lubego- bardzo sie ucieszyl. Na poczatku nie mogl uwierzyc. Co kilka minut przytulal sie do mnie i powtarzal cos w stylu "bede tata" lub "bedziemy mieli dziecko"
|
|
|
|
#3625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3626 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja dzisiaj wtrąbiłam dwa lody
|
|||
|
|
|
#3627 |
|
Zakorzenienie
|
Mialam ochote na spaghetti
ale tak ogolnie zachcianek nie mam ale juz widze ze znowu zaczynaja mi sie mdlosci jak z zuza ehhh znowu bedzie trzeba to wszystko przezyc... dzis ide do lekarza
|
|
|
|
#3630 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O boże... współczuje! ja z moją mieszkałam pół roku i miałam serdecznie dość! Cytat:
kuruj się kochana
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:01.

ja juz bylam na tym watku ale dawno temu bo 2 lata temu
to super wiesci, ze drugi dzidzius bedzie!
moja mama. kiedys prowadzilam bloga to tez mi go wyszukala. W sumie nie pisze nie wiadomo czego ale nie lubie jak ktos mnie "szpieguje".
a juz przez jakis czas zasypial sam w swoim pokoiku.

Na kiedy masz termin?

a to czemu masz mieć cesarkę? 

I być może za 2 tygodnie przyjedzie tż! 

cholerka, moja nawet nie umie komputera włączyć haha!
godz po przyjezdzie chcialam wrocic te 400km piechota, na szczescie na drugi dzien sie uspokoila, za to babcia tzta, tragedia, ale wolalam przecierpiec, bo wiem, ze chciala dobrze, a ze widzimy sie raz na kilka mies, to szkoda mi sie klocic...