|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
monika83 i anagat gratuluję syneczków
![]() madziara nie martw się kochana, na pewno będzie z dzidzią wszystko dobrze, skoro powiedzieli że to samo może zniknąć, to pewnie tak się stanie ![]() balbinka skąd masz tyle zdjęć? ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3602 |
Zadomowienie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
Rybka Gratuluję córy
![]()
![]() |
#3603 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3604 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3605 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko jest jeszcze druga strona medalu - wiem, że obecność drugiej osoby pomaga, więc albo się przemogę do tego, że Tż będzie mnie wtedy oglądał albo dostanie kategoryczny zakaz ruszania się dalej niż 1cm od mojej głowy albo po prostu pomyślę nad inną osobą - 30 latka rodząca np z mamą to chyba nieczęsty widok ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3606 |
Zadomowienie
|
Kulkaaga jeśli mama ma być tą, która pomoże to czemu by nie. Moja też przyszła chodź nie chciałam ale wytrzymać nie mogła
![]() A z tym współżyciem to faktycznie może jakoś się go wypytać czy takie widoki później go nie zniechęcą, mojemu to nic co straszne i dalej jest tak jak było czyli ok ![]() Ale tak czy siak mi obecność kogoś bliskiego dużo pomogła, mama już to przeżyła więc jej to nie zrazi
![]() |
#3607 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- rybka13 gratuluje córeczki ![]() co do tż przy porodzie to ja bym chciała żeby był, żeby trzymał za rękę i wspierał ale jemu nie bardzo się to uśmiecha ![]() A propo samego porodu ja póki co aż tak bardzo się nie boje, staram się nastawiać pozytywnie i wmawiam sobie że wszystko pójdzie ładnie ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3608 | |
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
Ale ja bym nie rodziła z mamą czy siostrą, bo nie chciałabym, żeby widziały mnie w tak intymnej sytuacji, choć normalnie możemy gadać na każdy temat...TZ to co innego, bo z nim dzielę intymnośc na codzień, więc nie będzie mnie krępowała jegoobecność, on też nie wyobraża sobie nie być przy porodzie. A poza tym, zawsze może opuścic salę, jak poczuje się gorzej, bądż odwrócic głowę. Jego przyjaceil był przy porodzie, i choć poród był ciężki, to mówi, ze powtorzyłby to raz jescze. Wiec i TZ jest pozytywnie nastawiony, i zdjae sobie sprawe, ze to nie bedzie ladny obrazek... A porodu ja sie nie boje, moja mam mowi ze juz moja starsza siostra rodzac poraz pierwszy strasznie sie bala ze bedzie miala rownie ciezkie porody jak mama, i guzik-oby dwa poszly gladko jak po masle...wiec po co martwic sie na zapas? Jak bedzie bolalo nie do zniesienia, poprosze o znieczulenie...choć wolałabym rodzić bez. Rybka, gratuluję córeczki! ![]() Natka, śliczne ciuszki, my dziś odebraliśmy paczkę od teściów-pełno słodyczy, plus...śliczne, malutkie skarpeteczki z wiewiórką dla dzidzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3609 |
Zadomowienie
|
Znalazłam ten link http://mediweb.pl/forums/viewtopic.php/t=14982.html korzystałam z niego podczas pierwszej ciąży zaglądam tam i teraz
![]() Nie wiem czy któraś z was to już widziała ale ta stronka mi się bardzo podoba
![]() |
#3610 |
Raczkowanie
|
Hejo Dziewczynki!
Mam pytanko czy aby pobierać zasiłek macierzyński trzeba być 6 miesięcy zatrudnionym, czy 12 ? Bo już sama nie wiem raz czytam,że wyliczają z 12 miesięcy ile się nam należy. I czy ja dobrze rozumiem,że to płaci ZUS? Przepraszam jeżeli już ten temat był poruszany,ale teraz po prostu boję się że zostanę zrobiona w... balona ... |
![]() ![]() |
![]() |
#3611 | |
Zadomowienie
|
Monika 83, Anagat gratuluję synusiów a Tobie Rybka córeczki.
Balbinka szkoda że tak się dzieciaczek ułożył, że nie dało się płci dojrzeć. Ale z drugiej strony to fajnie tak w czasie porodu usłyszeć:"Ma pani syna/córkę" jeśli się nie wiedziało wcześniej. Najważniejsze że z dzidziusiem wszystko ok. Cytat:
![]() Emigra wózek bardzo fajny. Tylko ciekawe jak się te kółeczka sprawdzają na nierównym podłożu. A mi wraz z II trymestrem przestały wypadać hurtowo włosy no i poznikały pryszcze ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3612 | ||||
Raczkowanie
|
Dziękujemy za gratulacje!
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
U mnie w Decatlonie widzialam 3 kostiumy ciazowe, mialam je zmierzyc ale wlasnie zaczeli zamykac sklep ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3613 |
Zakorzenienie
|
Cześć!
Ostatnio wpadam tylko na wizaż poczytać i nadrobić, weny na pisanie jakoś brak. ![]() Mam nadzieję, że u wszystkich wszystko dobrze, dzieciaczki zdrowo się rozwijają a mamusie dobrze czują ![]() ![]() Ja na ostatniej wizycie się nie dowiedziałam nic o płci, bo nie robiła mi usg. Powiedziała, że jak idę na 3d to nie będzie mi robić. Za to mnie zbadała-wszystko dobrze, i posłuchałam bicia serducha ![]() USG 3D mam 14 listopada ![]() Waga 3kg na plusie od ostatniej wizyty ![]() To tyle u mnie ![]()
#3614 |
Zakorzenienie
|
Ja już w domu
![]() Mała została małą. Ma 19 cm, waży 360 gram. Ułożona główką w dół, nogi ma pod moją wątrobą. Zakazy zdjęte, ale aktywność z umiarem, mam nie szaleć (nie zamierzam). Za 3 tygodnie test obciążenia glukozą :/ Mała się wierciła, kręciła, rączki wkładała do buzi, zasłaniała buźkę, fikała nóżkami, kopała mnie dość mocno na badaniu. I nie mam żadnego zdjęcia. Ciśnienie mam 110/80 Mam jeść dużo buraków aby zapobiec spadkowi hemoglobiny. Hematokryt, który wyszedł trochę poniżej normy okazuje się być w normie dla ciężarnej, bo w ciąży będzie spadał, trzeba tylko pilnować, aby nie spadł za mocno. Następna wizyta 30.11 ![]()
#3615 |
Zadomowienie
|
Napisze wam co mi sie wydarzylo w nocy, tlyko sie nie smiejcie
![]() Obudzilam sie o 3 i nie moglam zasnac bo mnie brzuch bolal. Nie byly to skurcze, tlyko jakis taki dziwny bol na ktory nie pomagaly cieple plecy TZ - zazwyczaj ciepelko pomaga mi na wszelkie dolegliwosci brzuchowe. Tak z 15 min to moze trwalo, potem zasnelam. Ale zanim zasnelam to sobie pomyslalam ze tak moga wlasnie bolec skurcze porodowe i jesli tak to bedzie bolalo to dam rade ![]() Karolcia, super wiesci. Duza juz twoja coreczka! Tylko czemu nie masz zdjec? Anagat, Ciebie tez mialam pytac gdzie zdjecia twojego facecika? Edytowane przez Zia_ Czas edycji: 2011-11-02 o 16:51 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3616 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3617 |
Zakorzenienie
|
Karolca dobre wieści
![]() ![]()
#3618 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem, może nerwy, troszkę się uspokoiłam już, ale nie wiem co będzie jutro.. ![]() Za tydzień mam wizytę, zobaczymy co powie, jak będą jakieś wątpliwości to pójde na USG prywatnie. Dzięki ![]() ---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3619 | |||||
Wtajemniczenie
|
Ja też nie mogłam
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3620 |
Zadomowienie
|
Lena_mi, no tak, pewnie, że do Ciebie. To się musiał Furczak zdziwić, o czym ja do niego piszę hehe. Przepraszam, za pomyłkę
![]() A ja się zasłodziłam, teściowa przesadziła-już chyba 0,5kg słodkiego zjadłam. Ratunku, niech ktos zabierze ode mnie te słodycze!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#3621 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Podbijam pytanie. Gratuluję wszystkim mamusiom, które już wiedzą co noszą pod serduszkiem ![]() Ja coraz bardziej jestem niecierpliwa i coraz częściej śni mi się moja dzidzia,ale nie wiem jakiej jest płci ![]() Zmykam pisać pracę i mam nadzieję,że jeszcze zajrzę dzisiaj do Was ![]() Pozdrawiam
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3622 |
Zadomowienie
|
Ewelajna, to może u Ciebie dziewczynka, skoro taka ochota na słodkie
![]() No u mnie z mięsem się sprawdziło.. Dla mnie odkąd zaszłam w ciążę słodycze mogłyby nie istnieć, za to miąąąąąąąsko pyyyszne codziennie ![]() Jem jeden słodycz dziennie i to raczej dla psychicznego relaksu ![]() Dziewczyny, dziękuję za kciukasy i za gratulacje.. Ja jakaś mało przytomna ostatnio jestem ![]() Rybka, gratulacje ![]() ![]() Ja sobie zrobiłam górę makaronu z gulaszem wołowym, buraczkami i kiszonasem.. mhhhhmmmm ![]() ![]() Załatwiłam zaświadczenie od gina, które potrzebowałam. Przefaksowałam od razu, no i teraz czekam.. Ważą się moje losy.. Najlepsze jest to, że zaświadczenie sama sobie musiałam napisać i wydrukować, a kolega Gin tylko podpisał ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3623 |
Zakorzenienie
|
anagat, u mnie przez pierwszy trymestr słodkie także mogło nie istnieć. Jadłabym tylko mięsne dania. Teraz też nie wyobrażam sobie nie zjeść kotleta na obiad czy innego mięsa. Ale słodkie też jest mile widziane
![]()
#3624 |
Zadomowienie
|
Nie wiem, bo nie mam dziś specjalnie ochoty na słodkie, nawet nieco mi nieodbrze po tej ilości...Po prostu lerzy i kusi...haha
Nie wierzę w takie zabobony, bo już mamy znajomą co cała ciąże czuła się koszmarnie-wymioty, wstręt do zapachów, otwierać lodówki nie mogła bo wszystko czuła, co jest w środku etc A jest chłopak. I nasza Aguśka też zle znosila ciążę, a jest chłopak(choć wiemy, że ma nadzieję, że jescze się okaże inaczej) ![]() Mój TZ nie ma żadnych preferencji co do płci, i mówimy do brzuszka, że siedzi tam mały matylko-sebastianek...Muszę wymyśłeć, co na kolację, ale chyba będzie sałatka...Żeby było śmieszniej, uwielbiam sałatki z dużą ilością octu balsamicznego, bo lubię kwaśne! I jak to zinterpretować? |
![]() ![]() |
![]() |
#3625 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A my wrocilismy, przejrzalam juz wszystkie rzeczy i matko ile tego jest ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dokupic musimy lozko, wozek, posciel i kilka drobiazgow ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3626 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A że tam w międzyczasie coś dałaś radę zjeść.. to się nie liczy ![]() hehe oczywiście żartuję.. zupełnie nie wierzę w takie przesądy.. Ale Ci co wierzę, to teraz na mojej osobie będą mieli potwierdzenie hahaha |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3627 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3628 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3629 |
Wtajemniczenie
|
Właśnie, czyżby żadnej mnogiej ciąży u nas na wątku nie było?
![]()
#3630 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:33.