Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2012 - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-02, 09:55   #3541
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2

Picture 1.jpg

Picture 2.jpg

Picture 3.jpg

Picture 4.jpg

Picture 5.jpg

Picture 6.jpg

Picture 7.jpg

Julian:22.03.2012
Leon:26.02.2015
Iiiii nadchodzi nowe ❤️
balbinka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 10:01   #3542
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Aguśka trzymam kciuki za wizytę
Ja tez o Tobie dzis mysle i rowniez trzymam mocno kciuki

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Super ze u Was wszystko ok, jesli chodzi o plec, to maluszek jeden tak sie ukryl ale bedziecie mieli niespodzianke
Zdjecia rzeczywiscie malo wyrazne, ale widac co trzeba, piekny maluszek no i profil ma chlopiecy
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 10:03   #3543
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Super ze u Was wszystko ok, jesli chodzi o plec, to maluszek jeden tak sie ukryl ale bedziecie mieli niespodzianke
Zdjecia rzeczywiscie malo wyrazne, ale widac co trzeba, piekny maluszek no i profil ma chlopiecy

Kochana,lejesz miód na moje serce!!!!! Obyś miała rację!!! dziękuję!

Julian:22.03.2012
Leon:26.02.2015
Iiiii nadchodzi nowe ❤️
balbinka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 10:08   #3544
emigra
Zakorzenienie

Balbinka, a to wstydnisia nosisz w brzuszku
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 10:13   #3545
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anagat Pokaż wiadomość
Hej laseczki
Pisze z pracy.. niedlugo koncze..
No wiec ja poprosze o kolorek... niebieski
Tak jak caly czas mowilam, ze bedzie.. hehe
Byl siusior jak nic.
Wszystko wydaje sie dobrze, tylko chca zebym jeszcze przyszla na poogladanie serduszka/ noska i wargi dziecka po moim powrocie z Polski.
Babeczka stwierdzila, ze troszke za wszesnie i nie byla w stanie zobaczyc dobrze.
Dzidzia nie pomagala, bo w ogole nie chciala sie ruszac.. Paskud maly. Lezala glowka w dol...wtulona z raczka pod glowka Slodziak maly...

Maz w lekkim szoku, bo sobie jakos ostatnio Zosie wymyslil..
No i teraz mamy problem, bo zadne imie meskie nam sie nie podoba;/
No ale taki problem, to nie problem.

A w mojej robocie dzien swistaka.. Same swiry.. Szkoda slow Ale przynajmniej dzis bylo zabawnie.

Calusy dla Was wszystkich
Super wieści, gratuluję Chłopca, czuć ,że masz dzisiaj doskonały nastrój, to cieszy

Cytat:
Napisane przez Madziara 26 Pokaż wiadomość
Witam ja dopiero dzisiaj zdaje relacje z pn wizyty no więc okazało się że mój synuś ma zwapnienie na serduszku strasznie mnie to zmartwiło ale lekarz mówi ze moze samo zniknąć i podobno wykrtwalne jest to co u 20 płodu, pozatym wszystko działa prawidłowo. Teraz wizyta 21 listopada.
Madziara to kciukasy ,żeby było ok, musi być, innej opcji nie bierzemy pod uwagę , życzę zdrówka

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Doberek

Powrót do pracy po tygodniu siedzenia w domu jest ciężki

Madziara mam nadzieję że wszystko będzie dobrze

Dla mnie jak ktos mówi że jestem szczupła/chuda/brak brzucha to traktuję to jako komplement. Wolę to niz żeby mi mówili ze jestem grubasem czy przytyłam.
Otóż to, kto by się zamienił na epitety tłuścioszek, grubas itp.?
W reklamach tv też nie widać reklam środków na tycie , tylko jak pozbyć się oponek itp.Taki kanon urody jest preferowany,że bycie puszystym nie zawsze jest miłe. Myślę,że ludzie dokuczający szczupłym robią to często z zazdrości, natomiast Ci co obśmiewają puszystych to raczej nie z powodu zazdrości o tłuszczyk,.Przepraszam ,że taki wywód strzeliłam , ale wczoraj też dostałam miłe powitanko od znajomej na cmentarzu i tak mnie na refleksje wzięło.
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 10:14   #3546
gucia6
Zakorzenienie

hej dziewczeta

ja sie tylko melduje, ze zyje... znow troche jestem zalatana, bo przez to, ze do tej pory mialam Sandre w domu, nie mialam za bardzo jak ogarnac domu, takze teraz przystepuje do wielkiego szorowania

Brzuszki i pociechy widzialam. Wszystkie piekne... same wlascicielki brzuszkow oczywiscie tez super laseczki
karolca, zakochalam sie w twoim autku

nic, zycze wam milego dnia i moze jutro uda mi sie was jakos nadgonic
Stary 2011-11-02, 10:15   #3547
lena_mi
Zakorzenienie

Monika83, Anagat gratuluję synków, chyba jest ich teraz przewaga?

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Monika, Furczak-zazdroszczę, że poznałyście już płeć...Ja tam muszę ponad mieś czekać na USG, ale mam nadzieję, że wtedy dzieć się ujawni, chyba, że będzie chciało wystawiać naszą cierpliwość na wielką próbę. W sumie niecierpilwa to ja jestem i dziadkowie, a Tż jakoś nie-on powtarza tylko, ze ważne, że zdrowo rośnie, a mnie ciekawośc zżera hehe
Ewelajna, ja też dopiero za miesiąc - byc może - poznam płec.

Teraz mam wizytę 9 listopada, ale bez USG, a mam ostatnio jakieś schizy...
Brzuch mi zmalał i mam wrażenie, że piersi też już mniej ciążowe. Poza tym czuję się fatalnie - bierze mnie przeziębienie, gardło boli i leci z nosa..

Także nie wiem czy nie pójśc gdzieś prywatnie.. Chyba nie dam rady tyle czekac, po prostu się boję(

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-02, 10:19   #3548
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
hej dziewczeta

ja sie tylko melduje, ze zyje... znow troche jestem zalatana, bo przez to, ze do tej pory mialam Sandre w domu, nie mialam za bardzo jak ogarnac domu, takze teraz przystepuje do wielkiego szorowania

Brzuszki i pociechy widzialam. Wszystkie piekne... same wlascicielki brzuszkow oczywiscie tez super laseczki
karolca, zakochalam sie w twoim autku

nic, zycze wam milego dnia i moze jutro uda mi sie was jakos nadgonic
Guciu, mam nadzieję, że nasza mała też będzie zakochana w autku (bo będę chętnie ją tatusiowi dawała na czas napraw w garażu ).

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 10:32   #3549
Zia_
Zadomowienie

Bry!!!
Znow sie dzis przemoglam rano i pognalam na basen. Nie chce mi sie nak nie wiem co no ale czego sie nie robi dla potomka

Anagat, mialam wczoraj w nocy czekac na wiesci od ciebie ale odpadlam po 10 Chlopak, super! No teraz na serio musicie pomyslec nad imieniem, bo ten Zochan to takie nie teges Zazdroszcze Ci strasznie ze juz wiesz...ja musze jeszcze 15 dni odczekac...
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 10:51   #3550
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

a ja jadę do zusu zwolnienie zawieść brrr nie lubie urzędów
Stary 2011-11-02, 11:06   #3551
anagat
Zadomowienie

Hej dziewczynki.. ja dziś znowu popołudniówka.. Przynajmniej się wyspałam
Ale kurcze oprychę mam pod nosem, to jednak nie był pryszcz Głowa mnie boli i mam trochę zapchany nos;/

Grrr.. a już się umówiłam z kosmetyczką w Polsce.. Dziewczyny, które się upiększaniem urody zajmują.. Jak to jest po opryszcce? Kiedy można oczyszczać twarz? Mam nadzieję,że mi się zagoi.
Kurcze czuję, że to wszystko przez ten basen.
Na szczęście egzema pod okiem zbladła,,

Mój mąż cały szczęśliwy, bo pojechał w swoją pierwszą trasę tirem. I to jako kierowca. Podniecony jak nie wiem co, a ja teraz nei będę mogła z nim rozmawiać na skype przez najbliższe 3 dni;/ No ale nic, niech robi , to co lubi, nie??

Madziara, się nei denerwuj tym zwapnieniem na serduszku. W następnym USG może go nei być.. Tak czy siak, nic strasznego z tego nie będzie. Ważne ,że jest serduszko i że ładnie bije.. Różne takie neispodzianki dość często się zdarzają i nie potrzeba w to żadnej ingerencji, bo same przechodzą. Trzymam kciukasky, żeby wszystko było dobrze

Julliczka, mi sie też wózek bardzo podoba

Idę na śniadanie , myć się i do roboty. Pa!
anagat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 11:09   #3552
karolca
Zakorzenienie

Obejrzałam ciuszki, które dostałam.
Kamień spadł mi z serca jak okazało się, że większość jest na rozmiar 62/68
na 56 mam 3 bodziaki tylko.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-11-02, 11:10   #3553
monika_krk
Raczkowanie

Cytat:
dostałam dziś cały duzy worek ciuszków dla dziewczynki...
super na mnie też czekają kartony z ubrankami i innymi gadżetami, ale dla chłopca z kolei mam nadzieję, że za 2 tygodnie okaże się, że się przydadzą

Cytat:
Napisane przez monika83 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki, ja ostatnio mam mało czasu, już jesteśmy na finiszu z naszym mieszkankiem. Wpadlam Wam tylko powiedzieć, że na wczorajszym USG wyszło, że będziemy mieli synka. Mąż przeszczesliwy, ja muszę się chyba przyzwyczaić do tej mysli, bo jakoś caly czas podswiadomie mialam przeczucie że bedzie dziewuszka... Tym bardziej, że cala moja rodzina czeka z wytesknieniem na pierwsza dziewczynkę (wszedzie same chlopaczyska), wiec mialam lekka presję.
Teraz pozostaje wybór imienia, TZ podoba sie Kacper. Tak jak pisalyscie wyzej tez mi sie podobala mina rodzinki jak powiedzial o Kacperku... Eeee, ehhh, hmmm, Kacper? eeee, no w sumie ładne
Gratuluje synka Mojemu mężowi też się ostatnio podoba Kacper, mi w sumie też, ale wolę Sebastian więc pewnie będzie jeszcze coś innego jeśli to będzie chłopak

Cytat:
Hej laseczki
Pisze z pracy.. niedlugo koncze..
No wiec ja poprosze o kolorek... niebieski
Tak jak caly czas mowilam, ze bedzie.. hehe
Byl siusior jak nic.
Wszystko wydaje sie dobrze, tylko chca zebym jeszcze przyszla na poogladanie serduszka/ noska i wargi dziecka po moim powrocie z Polski.
Babeczka stwierdzila, ze troszke za wszesnie i nie byla w stanie zobaczyc dobrze.
Dzidzia nie pomagala, bo w ogole nie chciala sie ruszac.. Paskud maly. Lezala glowka w dol...wtulona z raczka pod glowka Slodziak maly...

Maz w lekkim szoku, bo sobie jakos ostatnio Zosie wymyslil..
No i teraz mamy problem, bo zadne imie meskie nam sie nie podoba;/
No ale taki problem, to nie problem.

A w mojej robocie dzien swistaka.. Same swiry.. Szkoda slow Ale przynajmniej dzis bylo zabawnie.

Calusy dla Was wszystkich
Gratuluje synka

Cytat:
Witam ja dopiero dzisiaj zdaje relacje z pn wizyty no więc okazało się że mój synuś ma zwapnienie na serduszku strasznie mnie to zmartwiło ale lekarz mówi ze moze samo zniknąć i podobno wykrtwalne jest to co u 20 płodu, pozatym wszystko działa prawidłowo. Teraz wizyta 21 listopada.
Skoro może samo zniknąć to nie możesz się zamartwiać, choć doskonale Cię rozumiem, bo na pewno nie jest to łatwe. Natomiast pamiętaj, że pozystywne myślenie potrafi zdziałać cuda Na pewno wszystko będzie dobrze!

Cytat:
Napisane przez balbinka20 Pokaż wiadomość
Cześc dziewczyny! Od razu mówię,że nie nadążam za Wami i mam zaległości na forum. Mam tylko nadzieję,że wszystko jest w porządku,że dzieciaczki rosną,a mamusie się dobrze czują?
ja wczoraj miałam już ostatni USG (babka w recepcji złudzeń mi nie pozostawiła) Dziecko rozwija się prawidłowo,wszystko jest w normie. Z łożyskiem też podobno już wszystko jest ok. Tylko,że niestety Maleństwo nie pokazało co ma między nóżkami i będziemy mieć niespodziankęSzkoda strasznie,bo tak bardzo chciałam wiedzieć... pozostaje mi czekać do 19 III,a na razie kupować rzeczy w neutralnych kolorach... Zdjecia zaraz wstawiam. Tylko że sa bardzo słabej jakości. Bo ja nic zupełnie nie mogę rozróżnić na nich. Tż się dopatruje oczek,łapek... jasne, ciekawe gdzie Dużo więcej widziałam na tych fotkach z pierwszego skanu,niż na tych... Z resztą same ocenicie.. Ech miałam na 3d iść,ale niestety mam sporo problemów teraz i musimy je odpuścić...
i muszę się pochwalić,że czuję ruchy Małego ( bo ja nadal twierdze,że to chłopak będzie!) nawet raz Tż dostał od niego "kopa",jak położył głowę na brzuchu.... Super to uczucie jest... Teraz w końcu czuję się jak ciężarówka,hihihihi
To będziecie mieli niespodziankę, choć nie w wyboru
Dziwne to jest, że to już ostatnie USG... Ja bym chyba poszła jeszcze na jakieś prywatnie może jakoś w styczniu...

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
Bry!!!
Znow sie dzis przemoglam rano i pognalam na basen. Nie chce mi sie nak nie wiem co no ale czego sie nie robi dla potomka
z tym basenem to tak jest, ja też się nie mogę zebrać nigdy, ale jak już jestem to jestem z siebie dumna, że się zmobilizowałam i poszłam
monika_krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 11:19   #3554
karolca
Zakorzenienie

Aguśka, pisałaś, że kupiłaś strój kąpielowy w Decathlonie. W jakiej cenie?

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-11-02, 11:30   #3555
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Kurcze - nadrabianie Was to niezły wyczyn

Cytat:
Napisane przez Furczak Pokaż wiadomość

My bylismy w piatek na wizycie i niestety nam Hemoglobina spadla :/ ale za to przy krotkim usg udało sie zobaczyc płeć i był siusior mam nadzieje ze juz tak zostanie bo sie zaczynam przyzwyczajac ze to synek dzidziol ma juz ponad 11 cm i ok 150 g.

pozdrawiamy wszystkich i mam nadzieje ze uda mi sie tu jak najszybciej wrocic
Gratuluję synka

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Witaj Iwona, my się już znamy z innego wątku

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Witaj! mamy podobny termin i 9 listopada tez mam wizytę, ale bez USG
O proszę U mnie teściowie czekają na to USG najbardziej bo mają 3 wnuczki i po cichu liczą na wnuka

Cytat:

A masaż krocza, proszę bardzo..Weż oliwkę z oliwek(ok 1 łyżki wystarczy) czy parę kropel zwkłej oliwki dla dzieci(ja mam po niej podrażnienia), i dwoma placami masuj okolicę między pochwą a odbytem-chodzio ta cienką warstwę skóry i błony śluzowej pomiędzy(czyli to, gdzie nacinają lub gdzie się pęka). Może mój opis nie ejst zbyt precyzyjny, więc zamieszczam link, pod którym lepiej to opisano
http://www.rodzicpoludzku.pl/Porod/N...o-uniknac.html
Dzięki za instrukcje Już sobie doczytałam w międzyczasie, że w moim szpitalu nie preferują nacinania krocza, więc jeszcze jak się bez pęknięcia obejdzie to będzie super

Cytat:
Mnie najbardziej irytuje, jak każdy ma swoją teorię i mi wpiera-o, nie widać płci było na usg, dziecko chowa się to na pewno dziewczynka/chłopczyk, zależnie od osoby. I wykrzykiwanie z oburzeniem, na odpowiedż jak zamierzamy dziecko nazwać-o, naprawdę???nie, tylko nie takie imię! Co powiesz na...- i tu pada propozycja imienia, jakie danej osobie się podoba, i uważa je za najwłaściwsze dla naszego dziecka. Haha, chyba nie pozostaje nic innego, jak zachować zimną krew i puszczać mimo uszu
Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
ja za to slysze ze mam za duzy brzuch i ze za gruba jestem od babci TŻa wrrr jak mam wg niej wygladac niby jak miss polonia??? i ciagle sie pyta czy dziecko juz kopie ja jej na to ze czuje ruchy ale ona sie pyta czy juz kopie? i tak co tydzien ehhh naprawdę trzeba mieć anielska cierpliwość
Co do komentarzy to ja póki co odnotowałam, że mam znikającą ciąże Bo teściowa jednego tygodnia raczy mnie tekstem "oooo, już widać, że jesteś w ciąży" po czym po upływie tygodnia stwierdza, że jeszcze nic u mnie nie widać I tak wkółko

Cytat:
Cześć dziewczynki, ja ostatnio mam mało czasu, już jesteśmy na finiszu z naszym mieszkankiem. Wpadlam Wam tylko powiedzieć, że na wczorajszym USG wyszło, że będziemy mieli synka. Mąż przeszczesliwy, ja muszę się chyba przyzwyczaić do tej mysli, bo jakoś caly czas podswiadomie mialam przeczucie że bedzie dziewuszka... Tym bardziej, że cala moja rodzina czeka z wytesknieniem na pierwsza dziewczynkę (wszedzie same chlopaczyska), wiec mialam lekka presję.
Teraz pozostaje wybór imienia, TZ podoba sie Kacper. Tak jak pisalyscie wyzej tez mi sie podobala mina rodzinki jak powiedzial o Kacperku... Eeee, ehhh, hmmm, Kacper? eeee, no w sumie ładne
I kolejny chłopak - gratulacje

Cytat:
Trzymam kciuki, żeby na kolejnym USG okazało się wszystko w porządku
Stary 2011-11-02, 11:48   #3556
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Witajcie

Nie wiem kiedy ja Was nadrobie oj sporo tego

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
Anagat, mialam wczoraj w nocy czekac na wiesci od ciebie ale odpadlam po 10 Chlopak, super! No teraz na serio musicie pomyslec nad imieniem, bo ten Zochan to takie nie teges Zazdroszcze Ci strasznie ze juz wiesz...ja musze jeszcze 15 dni odczekac...
Zohan hehe mój mąż ma taką ksywke :P

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
a ja jadę do zusu zwolnienie zawieść brrr nie lubie urzędów

nikt nie lubi

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Cytat:
Obejrzałam ciuszki, które dostałam.
Kamień spadł mi z serca jak okazało się, że większość jest na rozmiar 62/68
na 56 mam 3 bodziaki tylko.

ja nawet nie wiem ile ciuszków w jakim rozmiarze kupić żeby nie przesadzić, ale żeby też nie było za mało

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 11:53   #3557
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczynki.. ja dziś znowu popołudniówka.. Przynajmniej się wyspałam
Ale kurcze oprychę mam pod nosem, to jednak nie był pryszcz Głowa mnie boli i mam trochę zapchany nos;/

Grrr.. a już się umówiłam z kosmetyczką w Polsce.. Dziewczyny, które się upiększaniem urody zajmują.. Jak to jest po opryszcce? Kiedy można oczyszczać twarz? Mam nadzieję,że mi się zagoi.
Kurcze czuję, że to wszystko przez ten basen.
Na szczęście egzema pod okiem zbladła,,

Mój mąż cały szczęśliwy, bo pojechał w swoją pierwszą trasę tirem. I to jako kierowca. Podniecony jak nie wiem co, a ja teraz nei będę mogła z nim rozmawiać na skype przez najbliższe 3 dni;/ No ale nic, niech robi , to co lubi, nie??

Madziara, się nei denerwuj tym zwapnieniem na serduszku. W następnym USG może go nei być.. Tak czy siak, nic strasznego z tego nie będzie. Ważne ,że jest serduszko i że ładnie bije.. Różne takie neispodzianki dość często się zdarzają i nie potrzeba w to żadnej ingerencji, bo same przechodzą. Trzymam kciukasky, żeby wszystko było dobrze

Julliczka, mi sie też wózek bardzo podoba

Idę na śniadanie , myć się i do roboty. Pa!
jak opryszczka zniknie to mozna juz robic zabieg, nie wolno gdy zmiana jest swieza.

Ja juz pokapana, wymalowana, potem sie tylko ubiore porzadnie i jade
3270g, 47 cm
Stary 2011-11-02, 11:56   #3558
Madziara 26
Rozeznanie

dzieki kochane wiem ze wszystko musi być dobrze bo to silny chłopak po mamusi Tż dzwonił ze jego znajomy ma cale worki ciuchów do oddania i innych rzeczy dla chlopca bo chce sie pozbyc i powiedzial ze albo bierzemy albo wyrzuca a co bierzemy jak za freee

Dzielić się radością to dwa razy tyle radości, dzielić się smutkiem to połowa smutku.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj48aeu99g4kn.png
Madziara 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 12:01   #3559
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez Furczak Pokaż wiadomość
bolder SD to też mój ulubony i widze ze regularnie tanieje na allegro bo go obserwuje juz dlugo i w sumie to nawet bardziej podoba mi sie kolekcja z 2011 niz ta na 2012 tylko sie nie mozemy zdecydowac co do koloru :/

dziękujemy wszystkim za gratulacje nie mozemy sie doczekać synka na świecie

teraz myślimy nad imieniem a w sumie to dla dziewczynki mielismy wybrane praaaaawie na 100 % a dla chlopca to mamy kilka i nie wiemy co dalej ...

to ja również Gratuluje

Co do wózka ja to bym chciała bolder sd ale wcześniej postanowiliśmy z TŻtem, że za wózek taki 3w1 damy max 1000zł a bolder kosztuje sporo więcej i chyba nici będą z mojego wózka

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Cytat:
dzieki kochane wiem ze wszystko musi być dobrze bo to silny chłopak po mamusi Tż dzwonił ze jego znajomy ma cale worki ciuchów do oddania i innych rzeczy dla chlopca bo chce sie pozbyc i powiedzial ze albo bierzemy albo wyrzuca a co bierzemy jak za freee

achh jak ja chciałabym żeby i mi ktoś dał ciuszki za free albo za symboliczną kwote a tu nici wszystko trzeba będzie kupić.

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

wogóle masakra na dentyste już tyle wydałam, że szok 1500zł a mam zrobione póki co tylko 5 zębów (3małe ubytki, jeden większy, 1kanałowo) + w 2 mam lekarstwa a to jeszcze nie koniec masakra

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Cytat:

Gratuluje synka

MICHAŁEK

WYMIANA

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-02, 12:02   #3560
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
ja bym brala przejrzysz sobie i co Ci sie przyda to zatrzymasz a co nie to najwazej oddasz komus innemu

a ja mam dylemat z wozkiem bo ci znajomi chca nam tez odsprzedac tylko ze maxi cosi ... ale taki http://www.baby-walz.de/Autositze-Ki...11.a833.0.html
a mi nie podobaja sie te kola i raczka....
3270g, 47 cm
Stary 2011-11-02, 12:04   #3561
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Temat wózków na tapecie widzę - u nas z Tż-tem to jeszcze dość odległy temat, na razie pobieżnie rzuciłam okiem i wpadł w nie x-lander
Jednak póki co remont nam spędza sen z powiek, bo nie spodziewaliśmy się, że tak w miarę szybko uda mi się zafasolkować po ładnych kilu latach brania tabletek. Także czeka nas kompletna przebudowa jednego pokoju na pokój dla dziecka i wymiana paneli w salonie za jednym zamachem.
Mógłby już być 9.11 bo odliczam do tego USG, dla nas oczywiście najważniejsze, żeby małe było zdrowe, ale i tak wiem, że Tż po cichu liczy na chłopaka
Stary 2011-11-02, 12:05   #3562
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość

a ja mam dylemat z wozkiem bo ci znajomi chca nam tez odsprzedac tylko ze maxi cosi ... ale taki http://www.baby-walz.de/Autositze-Ki...11.a833.0.html
a mi nie podobaja sie te kola i raczka....

mi też nie podobają się koła i rączka, ale wiesz najważniejsze żeby zobaczyła jak się nim jeździ i wogóle

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Kulkaaga Pokaż wiadomość
Temat wózków na tapecie widzę - u nas z Tż-tem to jeszcze dość odległy temat, na razie pobieżnie rzuciłam okiem i wpadł w nie x-lander
Jednak póki co remont nam spędza sen z powiek, bo nie spodziewaliśmy się, że tak w miarę szybko uda mi się zafasolkować po ładnych kilu latach brania tabletek. Także czeka nas kompletna przebudowa jednego pokoju na pokój dla dziecka i wymiana paneli w salonie za jednym zamachem.
Mógłby już być 9.11 bo odliczam do tego USG, dla nas oczywiście najważniejsze, żeby małe było zdrowe, ale i tak wiem, że Tż po cichu liczy na chłopaka

ja tak samo czekam do 9.11. mam nadzieję, że się dowiem czy to chłopczyk czy dziewczynka

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-11-02, 12:06   #3563
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
mi też nie podobają się koła i rączka, ale wiesz najważniejsze żeby zobaczyła jak się nim jeździ i wogóle
zobacze zobacze, nie bede sie odrazu nastawiac na nie
3270g, 47 cm
Stary 2011-11-02, 12:09   #3564
Kulkaaga
Wtajemniczenie

A mam pytanie do pierworódek chociaż w sumie nie tylko - jaką macie wizję porodu? ja póki co spotkałam się z masakrycznymi opisami i jestem cała w strachu, choć to jeszcze nawet nie połowa ciąży
Stary 2011-11-02, 12:10   #3565
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
A mam pytanie do pierworódek chociaż w sumie nie tylko - jaką macie wizję porodu? ja póki co spotkałam się z masakrycznymi opisami i jestem cała w strachu, choć to jeszcze nawet nie połowa ciąży

ja nawet nie chce o tym myśleć póki co

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-11-02, 12:11   #3566
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
witaj

ja sie nie boje boje sie raczej tego calego przyjscia do szpitala, papierkow itp a nie samego porodu
3270g, 47 cm
Stary 2011-11-02, 12:11   #3567
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Taką, że wszystko jest sprawą indywidualną. Jedne mówią o porodzie jak o najgorszym horrorze, inne mają dobre wspomnienia. Staram się nie bać.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-02, 12:15   #3568
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Aguśka, pisałaś, że kupiłaś strój kąpielowy w Decathlonie. W jakiej cenie?
Karolinko to inna dziewczyna pisala o stroju z decathlonu.
Ja mialam na basenie ostatnio taki jednoczesciowy ktory byl wiekszy i jeszcze pasowal brzuszek choc pewnie bede musiala cos innego kupic, bo juz byl troche naciagniety
SZYMONEK

Stary 2011-11-02, 12:17   #3569
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Monika83, Anagat gratuluję synków, chyba jest ich teraz przewaga?

Ewelajna, ja też dopiero za miesiąc - byc może - poznam płec.

Teraz mam wizytę 9 listopada, ale bez USG, a mam ostatnio jakieś schizy...
Brzuch mi zmalał i mam wrażenie, że piersi też już mniej ciążowe. Poza tym czuję się fatalnie - bierze mnie przeziębienie, gardło boli i leci z nosa..

Także nie wiem czy nie pójśc gdzieś prywatnie.. Chyba nie dam rady tyle czekac, po prostu się boję(

Furczak, jak czujesz się niepewnie, lepiej iśc prywatnie lub zadzwon do przychodni i zgłoś, że jestes zaniepokojona, powinni Cię przyjąć poza kolejką! Ale może to tylko Twoje nerwy, że piersi zmalały?ja też tak miałam, tzn takie schizy momentami na początku ciązy, a i teraz raz boląsłabiej raz mocniej, ale się już nie denerwuję, bo czuję ruchy dziecka i mnie to uspokaja.

Radziłabym więc iśc, stres też wpływa na dzidzię niekorzystnie, nawet jeśłi nic złego się nie dzieje, warto to sprawdzić!

Dziewczyny, a wiecie co mnie wkurza najbardziej? Jak ktoś mnie pyta o samopoczoucie, i mówię, że dobrze się czuję, tylko ból pleców mi doskwiera i często sennośc(o dziwo, w 2 trymestrze!!!), to wtedy słyszę: ojej, ale masz dolegliwości! Zobaczysz, jak Cię pozniej bedzie wszystko bolało!

No na takie teksty aż nóż mi się w kieszeni otwiera, boli mnie teraz, pytają, mówię, skąd mogą wiedziec, jak bede sie czuc pozniej i czemu od razu strasza, ze gorzej?

Anagat, może masz osłabioną odporność skoro i opryszczka i egzema się przyplątały? w sumie w tym kraju, to nie dziwota. U nas pogoda pod psem
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 12:17   #3570
Aguśkaa83
Zakorzenienie

No i mialam nie ciazowy tylko zwykly.
SZYMONEK

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości