|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wyspowe mamy gorąco zapraszamy! Doradzimy, pogadamy-razem sobie radę damy!
Cytat:
![]() Potty też się obawiałam. Ale, ze widziałam albo położną albo lekarza co 2 tygodnie lub co tydzień. Dodatkowo cały sztab od cukrzycy się dołączył to wszystko przebiegało dość spokojnie i pod kontrolą. Dzięki temu urodziłam tak jak chciałam: naturalnie, bez większych problemów.
![]() |
#3602 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Wyspowe mamy gorąco zapraszamy! Doradzimy, pogadamy-razem sobie radę damy!
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() U nas pojawia sie duzo pojedynczych slowek ( glownie po pl i ang), ale laczenie ich w zdania nie bardzo mu wychodzi ![]() Nikos zasnal mi dzis w autobusie ( 16- 17) i teraz biega po salonie i nawet nie mysli zeby isc spac ![]() Co do drugiej ciazy- to ja pomino mojego traumatycznego porodu ( kleszcze) wcale sie nie boje przejsc to jeszcze raz ![]() ![]()
![]() |
#3603 |
Wtajemniczenie
|
no mowi mowi <i pekla z dumy>
na razie wiekszosc w 3os l.poj. ale i tak jest to juz komunikacja na dobrym poziomie dzieki luna za wyczerpujaca odpowiedz... musze sobie troche przyswoic o ryzyku i prawdopodobienstwie zanim sie nam zdowu przydazy ![]()
#3604 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ewurka, póki nic się nie dzieje, to mnie ta rutyna nie ruszała. Ot, poszłam na wizytę, posłuchałam serducha Karolki, postękałam, że jestem gruba i już. Ale w sytuacji, kiedy dwóch lekarzy stawia mi różne diagnozy w sprawie bardzo istotnej, to chciałabym być traktowana adekwatnie do sytuacji. Dla mnie dziwną rzeczą było to, że w ostatnim czasie infekcja się nasiliła i skoro się ciapam kremem, to w moczu powinno "coś" wyjść. A tu jak zwykle wszystko ok, tak się zdarza itp. Boję się teraz o młodą, bo nie wiem, czy moje choróbska jakoś się na niej nie odbiją. Czytałam o noworodkach, które rodziły się z grzybicami, bo mamusie miały problemy. Niby czop powinien chronić dzieciaczka, ale ja do diabła nawet nie wiem przed czym! I się tym martwię, o ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3605 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj tylko Seba zawołał:tatoooooo gdzie jestes? ![]() Malo moje dziecko mowi a co najgorsze jest uparte i niechce powtarzac ![]()
![]() |
#3606 |
Wtajemniczenie
|
![]() a co do malomownych to wsrod znajomych jest kilku chlopcow w podobnym wieku i malo ktory jest wygadany, wiec nic sie nie martwcie - maja chlopaki czas. i musze sie przyznac, ze czasami chcialabym zeby sie ta katarynka na chwile przymknela
#3607 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Mój Tż skręca mebelki...i tylko słysze z góry przekleństwa ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3608 |
Rozeznanie
|
ja w pierwszej ciazy tez miałąm zatrucie ciążowe, jak bylam teraz u poloznej i jej o tym mowilam zeby miala to na uwadze to mowila ze bedzie mnie monitorowac, ale ze zazwyczaj tylko w pierwszej ciąży to sie przytrafia i malo kobiet ma w drugiej
![]() jak sie okazuje i w drugiej bywa, po za tym dobre mi monitorowanie jak nastepna wizyta za 6 tygodni z nerkami tez mialam problem pod sam koniec ciazy, sama nie wiem co bolalo gorzej te nerki czy porod |
![]() ![]() |
![]() |
#3609 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3610 |
Rozeznanie
|
bty wieczor
![]() tak was czytam i tak sie dzis zlozylo ze pomagalam w przychodni dziewczynie zapisac sie do poloznej (nie mowi po ang, tzn ta dziewczyna ![]() ![]() Ja np uwazam ze mialam poczatki zatrucia, lekarzem nie jestem ale pod koniec bardzo spuchlam na ostatniej wizycie mialam bbialko w moczu co polozna skwitowala ze jest w normie a tydzien pozniej jak sie wszystko zaczelo to nagle zatrzymali mnie w szpitalu bo niepodobalo im sie moje wysokie cisnienie i wysokie bialko w moczu....choc moze tak sie podekscytowalam porodem ![]() ![]() Mimo wszystko jednak drugi raz bym tez wybrala Anglie, zupelnie nie rozumiem dziewczyn , ktore na czas porodu jada do Polski? ![]() ![]() no i ze drugie dziecko bedzie trudniejsze w obsludze bo ja nerwus jestem ![]() illka trzymam kciuki aby to co podejrzewasz nie bylo takie straszne jak ci sie wydaje, ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3611 |
Rozeznanie
|
najsmieszniejsze jest to ze zaden lekarz nie wpadl na to ze to nerki mnie bola
![]() najpierw poszlam do rodzinnego, powiedzial mi ze duzo przytylam i to kregoslup mnie boli bo gruba jestem, no wiec poszlam sobie na drugi dzien pojechalam na pogotowie to dali mi zastrzyk rozkurczowy i odprawili do domu w koncu pojechalam na izbe kolejnej nocy, to powiedzieli ze to skurcze pewnie przepowiadacze w koncu poszlam na wizyte do swojego gina, zrobilam badanie moczu to powiedzial ze infekcja nerek i dal antybiotyk i po 3 dniach przeszlo, a ja durna sie bujalam z tym chyba z 3 tyg |
![]() ![]() |
![]() |
#3612 | |
Raczkowanie
|
Ewurka, rybkie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam i tym, co się szykują do spania życzę dobrej nocy ![]() ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3613 |
Gang Iren
|
Ale naskrobalyscie.Nadrobilam ,ale w sumie to juz na pyszczek padam i nie chce mi sie pisac.Moze jutro bede rozmowniejsza
![]() Milych snow!
#3614 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() My już po śniadaniu i słoneczko świeci...dziś ewurka sprząta pokój małego i wiesza zasłony ![]() ![]() ![]() Miłego dnia misiaki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3615 |
Rozeznanie
|
Pierwsza ciąże i porod w pl mialam
A tutaj tez nie lepiej bo z cytologia podobnie mialam, polozna pyt kiedy robiona to jej mowie ze ponad 3 lata temu, spoko zrobimy po porodzie ![]() ![]() i chyba jak bede w pl to podejde do gina i po prostu prywatnie zrobie u nas nadal leje wiktor ma dzis ostatni dzien w przedszkolu ale jak tak dalej bedzie lac to nigdzie ni wychodze sluchajcie ja chcialam cos zapytac jeszcze, bo mi sie przypomnialo na pierwszej wizycie z polozna dostalam ta paczke bounty, teraz zeby dostac kolejna to mam ten druczek wypelnic i do bootsa zaniesc? jeszcze cos dopisze ja na razie nie panikuje bo to poczatek ciazy 12 tydzien ale tez mi po glowie klebią sie mysli, co ja z wrobie z wiktorem jak zaczne rodzic, bo chcialabym z mezem jechac, a co jak on w pracy bedzie jak ja zaczne rodzic teraz jeszcze spokojnie o tym mysle bo mam daleko ale czuje ze im blizej daty bedzie to tez zaczne swirowac Potty a co z tym wulkanem? bo nie orientuje sie Edytowane przez Ula 25 Czas edycji: 2012-07-20 o 09:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#3616 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tak się boję igieł ze na sama myśl o tym kręgosłupie to miałam ciarki , naszczęście się obyło bez tego . Ja nie miałam bardzo bolesnych skurczy dopiero pod koniec , jak mnie złapało to aż dwa razy z bólu zwymiotowałam ![]() ![]() ![]() A co do łożyska to ja też dostałam zastrzyk jakiś a łożysko nawet nie wiem kiedy mi wyciągli bo zajmowałam sie już mała. Nie mam pojęcia jak go wyciągają , widziałąm tylko taka metalowa miske ale nie patrzyłam bo mnie to łożysko starsznie obrzydza . Cytat:
![]() |
#3617 |
Rozeznanie
|
dla mnie to nie jest normalne ze łożysko wciagaja na siłe zamiast poczekac az sie je urodzi, przeciez moga je uszkodzic nie do konca oczyscic macice, ale to wszystko przez pospiech
|
![]() ![]() |
![]() |
#3618 |
Zakorzenienie
|
Bo mi tż powiedział
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Nikt tego łożyska nie wyciąga na siłę i nie robi się tego w pośpiechu. Dostałam zastrzyk z oksytocyny i czułam jak to łożysko się ze mnie wyślizguje. Położna je sprawdziła-było całe, nieuszkodzone. |
![]() ![]() |
![]() |
#3619 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W Polsce łożyska się rodzi i ile jest przypadków że coś tam zostanie i jest czyszczenie itp... Zreszta ja sie nad tym nie zastanawiałam a w pośpiechu nikt mi łożyska nie wyciągał. Wszystko było robione normalnie ![]() Hania dokładnie ![]() Ewurka myśle że nie będziesz chciała żeby mąż wychodził. Pozatym jak ty będziesz rodzić łożysko to twój mąż bedzie obciskiwał już twoje maleństwo i nie będzie zainteresowany twoim łżyskiem ![]() Pozatym w czasie porodu nie będziesz myslała o tym że twój mąż widzi to wszystko od tej drugiej strony a ty nie i uwierz mi nie będzie to chyba robić na nim obrzydliwego wrażenia. Mój po porodzie był pełen podziwu dla mnie i nigdy nawet nie wspomniał że to było obleśne , obrzydliwe itp wręcz przeciwnie ![]() Choć słyszałam że są tacy Panowie którzy po przebytym porodzie mają jakiś wstręt do kobiety że niby nie moga patrzeć itp Mój naszczęście do tego grona się nie zalicza
![]() |
#3620 |
Zakorzenienie
|
Mój tż był ze mną do końca przy obu porodach. Jak mnie szyli to zajmował się dziewczynkami, teraz to nawet z Marysią siedzieli skin to skin
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3621 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A ja wlasnei dostalam wezwanie na cervical screening ide po poludniu z mala bo nie mam jej z kim zostawic, mam nadzieje ze nie bedzie pamietac ![]() Edytowane przez rybkie Czas edycji: 2012-07-20 o 11:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3622 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny!
poszukuję dobrego ginekologa w okolicach Gravesed, Dartford?? któraś coś wie?? słuszała?? |
![]() ![]() |
![]() |
#3623 |
Rozeznanie
|
Moj maz tez byl przypierwszym porodzie choc na poczatku ciazy nie chcial mowil ze nie bedzie go przy porodzie musial chyba sam do tego dojrzec ja nie naciskalam wierzylam ze z uplywem czasu sam zmieni zdanie i ciesze sie ze byl ze mna nie wyobrazam sobie zeby go tam nie bylo
pamietam ze moj brat, ojciec dwojki dzieci go zniechecal ![]() ![]() a z kad on mial to wiedziec jego zona dwojke sama rodzila bez niego mam nadzieje ze teraz tez bedzie ze mne nie wiem tylko co z wiktorem zrobimy dziewczyny co z tym druczkiem z paczki bounty? wypelnic go i odniesc do bootsa zeby dostawa kolejne paczki co do tego rodzenia lozyska to chodzilo mi o to ze ja uwazam ze w trzeciej fazie porodu nie powinno sie juz podawac zadnych srodkow naskurczowych wlasnie do urodzenia lozyska, choc wiem ze w wielu przypadkach nadal sie tak robi ja to w sumie nawet nie pamietam czy urodzilam je sama czy polozna wyciagala bylam taka oszolomiona i oslabiona ze nie pamietam po prostu wiem tylko, ze mowila ze cale jest |
![]() ![]() |
![]() |
#3624 |
Gang Iren
|
Dzien dobry!
I znowu pada ![]() Ja juz pomalu w depresje wpadam z braku slonca.Tez tak macie?
#3625 | ||||
Zadomowienie
|
Hej,
U nas dzisiaj strasznie zimno- bylismy z malym na rowerku, ale Nikos sam chcial wracac, bo mu zimno bylo- mowi Mama chodz brrrr ![]() ![]() Ale od niedzieli ponoc wraca lato ![]() ![]() Cytat:
![]() Narazie sie jeszcze jego mowa tak bardzo nie przejmuje, ma jeszcze czas ( w koncu uczy sie 3 jezykow) Moj siostrzeniec ( 4,5lat) dalej ma bardzo maly zasob slow i mowi bardzo niewyraznie ( ja np bardzo rzadko moge go zrozumiec ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
J atez nie wyobrazam sobie porodu bez meza i bardzo sie ciesze, ze za to nie trzeba tutaj placic ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
Tak wypelnij i wymien w Boots na paczke- z tego co pamietam, to ona jest bardzo mala ![]() A na ten zastrzyk chyba mozesz sie nie zgodzic ![]() ![]()
![]() |
#3626 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nam położna pokazywała jak wyciągaja łożysko i właśnie ciągnęła za pępowine... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ula ja dostałam to bounty na pierwszym spotkaniu u położnej i na tym się skończyło...nie chciało mi się niczego wypełniać i tyle ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3627 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tak wiec narazie sie nie spinam i zcekam, choc nie ukrywam ze troszke sie martwie ![]()
![]() |
#3628 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zrobiłam sobie birth plan w blue folderze, ale położna i tak nas pytała czy chcę ten zastrzyk, czy dziecku podać wit. K, czy mąż chce przeciąć pępowinę, czy chcę od razu dostać dziecko na brzuch etc. W tej ciąży bounty pack dostałam dopiero po porodzie-masa ulotkę, próbka vanisha i sudocremu. Jedyne co mnie w tej paczce interesowało to formularz na ChB ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3629 |
Gang Iren
|
A ja wypelnilam i wyslalam do nich i dostalam wszystkie paczki,dwie od poloznej,jedna w szpotalu przy Usg i potem po porodzie.
#3630 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Jestem po wizycie u położnej i po niespodziewanej w szpitalu. Nogi puchną, bo tak jest pod koniec ciąży, glukoza w moczu, bo widocznie zjadłam coś słodkiego ( pobierałam na czczo)... Do szpitala skierowała mnie, bo młodej bardzo szybko biło serce. Na szczęście ktg pokazało, że wszystko gra i buczy. Nie mniej jednak niesmak pozostał. Ale przyjmuję diagnozę, są przecież mądrzejsi ode mnie. Ewurka ![]() Pisałyście o mowie u dzieci. Mój syn zaczął mówić bardzo późno. Miał swój tajemniczy język i naszym błędem było, że zamiast korygować lapsusy, to my się śmialiśmy, bo młody tak zabawnie przekręcał słowa ![]() ![]() Pozdrawiam.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:49.