|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku? | |||
Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,29% |
Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. |
5 | 7,14% |
Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. |
3 | 4,29% |
Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. |
2 | 2,86% |
Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. |
5 | 7,14% |
Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. |
3 | 4,29% |
Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. |
7 | 10,00% |
Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! |
42 | 60,00% |
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Mój kot nauczył się współżyć z roślinami... Choć dracenę marginatę lubiła podskubywać... Kiedyś czepiła się nawet diffenbachii, ale na szczęście się nie otruła...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3602 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Za hoyami nie przepadam. Jakoś tak mi się średnio podobają. Ale fajnie wygląda kordylina
![]() ![]() Ja mam kilka w domu kwiatków: Anturium, Zamiokulkas, Pachora, 7 storczyków Phalaenopsis, kaktus Euphorbia lactea, kaktus nie wiem jaki, fiłek afrykański i hiacynta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3603 |
Konto usunięte
|
Ależ tu dzisiaj spokój... Mi się nudzi, ale też nic mi się nie chce robić... Co zresztą można robić w niedzielę o 22? Czekam na Californication i idę spać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3604 |
Raczkowanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31931245] .... i jedne spodnie typu: http://bi.gazeta.pl/im/4/8619/z86194...-Goralczyk.jpg
[/QUOTE] Mam identyczny krój tylko czarne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3605 |
Konto usunięte
|
Ja też mam czarne, tylko znalazłam takie zdjęcie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3606 |
Rozeznanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31933583]Ależ tu dzisiaj spokój... Mi się nudzi, ale też nic mi się nie chce robić... Co zresztą można robić w niedzielę o 22? Czekam na Californication i idę spać
![]() he he no ja też na Kapukat czekam ![]() ![]() a poza tym też mi sie nudzi, mogłabym niby popatrzeć na allegro na ciuchy ciążowe, wózki czy ubranka ale szczerze to już mi się przejadło to oglądanie i porówywanie- teraz to już jak będę miała zamiar kupić to odwiedzę allegro, no chyba że ktraś z Was wrzuci jakiegoś linka to wszyskie dodaję do ulubionych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3607 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3608 |
Wtajemniczenie
|
Ja też czekam na kapukat, niech spróbuje się dziś do nas nie odezwać
![]() ![]() I po dwóch dniach lenistwa miałam tak dość nic nierobienia, że zabrałam się za przeglądanie wszystkich moich ubrań... Co chwilę podchodzę do kompa i odświeżam ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3609 | |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31931245]Nooooo mam nadzieję, że jeszcze dzisiaj wejdzie na wizaż i opowie
![]() no to jak te zakłady? wpadam i opowiadam ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31933583]Ależ tu dzisiaj spokój... Mi się nudzi, ale też nic mi się nie chce robić... Co zresztą można robić w niedzielę o 22? Czekam na Californication i idę spać ![]() nudzi? toż to niedziela dlatego tak cicho ![]() Cytat:
a teraz dziewczyny uwaga - mam CHŁOPCA - R cały w skowronkach, jego mina bezcenna - moja mina jak zobaczyłam twarz dziecka, bezcenna - do tego pan doktor powiedział że ewidentnie podobny do mamy bo ma tak samo wyciętą brodę - za to reszta tatusiowa - znaczy jajka i stopy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3610 |
Zadomowienie
|
Szmaragdowykotku, mam już balonik, ale mam kilka pytań.
Czy ćwiczenie mięśni na pewno mogę już zacząć teraz, a nie 3 tyg. przed porodem??? Ty ćwiczyłaś mięśnie na leżąco czy stojąco? Ile razy dziennie to robiłaś? Czym nawilżasz balonik przed użyciem żeby go nie zniszczyć??? Czym go myjesz? To dla mnie ważne bo jestem podatna na infekcje. Ach, ja to Cię zamęczę tymi pytaniami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3611 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No mówiłam!! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3612 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() No to teraz już uciekam spokojnie spać - Dobranoc |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3613 |
Zakorzenienie
|
dziękuję dziewczyny - i synus tatusia... już prawie biegnie kupować kolejkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3614 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pytaj, pytaj ![]() ![]() ![]() Koniecznie masuj krocze - możesz po ćwiczeniach Kegla, jak to krocze jest takie "rozpracowane" wytrzeć durexa, wylać na palce troszkę oleju ze słodkich migdałów i masować, rozciągać (palcami możesz), potem wklep ten olejek (nie zmywaj go!), załóż wkładkę, żeby nie poplamić bielizny i niech on sobie działa - baaardzo uelastycznia. Możesz też masować kapsułkami z wit. E wylaną na palce. Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-01-29 o 21:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3615 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A jak Twoje wrażenia na fakt, że to synek? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3616 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3617 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() To niech już będzie poniedziałek, nudzi mi się bez wizażu :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3618 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakoś kordyliny lubię, zawsze mi się podobały, ale dopiero ostatnio kupiłam. Są wrażliwe na suche powietrze, ale jak przetrwają zimę, to będę bardzo zadowolona. ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31933583]Ależ tu dzisiaj spokój... Mi się nudzi, ale też nic mi się nie chce robić... Co zresztą można robić w niedzielę o 22? Czekam na Californication i idę spać ![]() Dobrze tak się wyciszyć przed kolejnym tygodniem... Cytat:
![]() ![]() ![]() Teraz już mogę spokojnie pójść spać... Przetrzymałaś nas w niepewności! ![]() Do jutra! Kolorowych snów! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3619 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak Adaś Ryszard ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3620 |
Rozeznanie
|
kapukat - gratuluje synka!
Tacca - piekne rosliny! az milo popatrzec ![]() Andzya - trzymaj sie! mam nadzieje ze te bole troche mina. moja kolezanka tez to miala i po kilku tygodniach ustapilo wiec trzymam kciuki za Ciebie! Agata - Ty to masz wene! mi dzis nic nie przychodzi do glowy, ale nic - jutro tez jest dzien ![]() ja kupilam fride, widzialam ja w uzyciu i faktycznie niezbyt to przyjemne no ale coz - do wielu nowinek bede musiala sie pryzwyczaic ![]() jesli chodzi o bawelniany pas ciazowy to u mnie sprawdza sie super do przykrotkich bluzek na zimne dni ![]() dzis bylam caly dzien w biegu, spadam juz do spania bo o 5.55 pobudka ![]() ![]() milej nocki mamuski |
![]() ![]() |
![]() |
#3621 |
Zakorzenienie
|
Persephone Tacca - dzięki że tak długo czekałyście
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3622 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3623 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3624 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3625 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3626 |
Zadomowienie
|
Szmaragdowykotku, w takim razie od jutra zaczynam
![]() Dzięki Ci bardzo za odpowiedź. Co do krwawienia po stosunku to nie panikuj. Ja też ostatnio to przeżyłam, ale nie spanikowałam bo czytałam, że szczególnie miedzy 24 a 28tc może się to często zdarzyć. Przy następnym razie nie miałam juz zadnego krwawienia. Kapukat, gratuluję!!! Cieszę się bardzo, że juz zobaczyłas swojego dzidziusia bo przyznam, że szkoda mi Ciebie było, że tak rzadko go oglądasz. No to imie już wybrane żeby zmienic tą kijanke??? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3627 |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Ewunia_1984;3193521 4]Szmaragdowykotku, w takim razie od jutra zaczynam
![]() Dzięki Ci bardzo za odpowiedź. Co do krwawienia po stosunku to nie panikuj. Ja też ostatnio to przeżyłam, ale nie spanikowałam bo czytałam, że szczególnie miedzy 24 a 28tc może się to często zdarzyć. Przy następnym razie nie miałam juz zadnego krwawienia. Ewunia, olejek ze słodkich migdałów kupisz w jakims sklepie ekologicznym czy ze zdrową żywnością - ja np. kupuję w sklepie z kosmetykami Organique. Na olejku Weledy jest napisane, że od 34 tygodnia, bo to po prostu ostatni moment żeby zacząć - to tak, jak na balsamach dla kobiet w ciązy jest napisane, ze stosować od 4 miesiąca - wcześniej też przecież musisz czegoś używać, ten 4 miesiąc to już najpóźniejszy mozliwy, bo skóra nie wytrzymuje. Jak będziesz stosować wcześniej, to tylko lepiej, bo skóra będzie elastyczna i przygotowana do wysiłku. Masaż krocza nie spowoduje Ci porodu ![]() Dzięki za pociechę ![]() ![]() ![]() ![]() Bardzo przepraszam Was, dziewczyny za raczenie szczegółowymi opisami swojej fizjologii, ale naprawdę trochę się przestraszyłam, a nawet w pierwszej ciąży przy problemach z szyjką czegoś takiego nie miałam ![]() Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-01-29 o 22:30 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3628 | |||
Zakorzenienie
|
pokazał mi dokładnie ile centymetrów ma moja skóra, ile warstwa tkaniki i ile łożysko a potem pokazał ułożenie dziecka, które aktualnie właśnie uderzało w łożysko i powiedział że to jest niemożliwe żebym czuła takie uderzenia bo samo łożysko ma prawie 4 cm... dlatego czuć będę tylko jak uderzy gdzies w prawy albo lewy bok i mam się nie stresować bo tak bywa
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- Cytat:
no rzadko ale za to jaki piorunujący efekt... tak wybrane Adam Ryszard ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3629 |
Wtajemniczenie
|
Super, naprawdę super, że wszystko dobrze!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3630 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() A to USG to było połówkowe? ---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ---------- Cytat:
Nie przejmuj się, ja już tu pytałam o problemy techniczne w aplikacji tabletek dopochwowych, więc nikogo tu chyba takie tematy nie zdziwią ![]() A co do myśli - wyobrażam sobie, ja jak zobaczyłam brązowe plamienie (dosyć mocne, ale jednorazowe- tylko trzeba wziąć poprawkę na to, że ja jestem straszną histeryczką) w 11 tc, to byłam przekonana, że już po wszystkim... Jak zobaczyłam na USG ruszające się dziecko, chciało mi się płakać ze szczęścia. Potem z dużym prawdopodobieństwem okazało się, że plamienie jest spowodowane przyczynami zewnętrznymi, ale ile strachu się najadłam... |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:55.