|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VII
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3602 |
Zadomowienie
|
Pumas super, że się trochę uspokoiłaś
![]() Ja uciekam spać, mam strasznie nabrzmiały i twardy brzuch ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3603 |
Zakorzenienie
|
Red - pytałaś o lożysko. Wksazaniem do cc jest tylko to bardzo nisko położone czyli łożysko przodujące: zasłania ujście szyjki macicy i poród sn odpada.
Takie ma ponoć tylko 1% cieżarnych. Oczywiscie takie łożysko nie jest niczym dobrym a cc to jedyna zaleta takiej sytuacji. ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- Powiem Wam że wkurza mnie moja rodzinka ostatnio. Moja, nie TŻta. Wszyscy sie wtrącają i jeszcze do tego liczą nam nasze pieniądze - pytają o oszczędności, ile mamy kasy itp. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3604 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3605 |
Zakorzenienie
|
pumas - cieszę sie że masz takie dobre wieści z wizyty !!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#3606 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie wydaje mi się, że Wasza kasa powinna obchodzić kogokolwiek... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3607 |
Zakorzenienie
|
no właśnie
ostatnio mój tata wiedząc że od dłuzszego czasu mamy spore dochody zapytał: ile odłożyliście? mój TŻ odpowiedział, on nie widzi w takich pytaniach nic złego - jest bardziej pokojowo nastawiony niż ja ![]() Jedno pytanie bym jeszcze przeżyła, ale czesto sie pojawiaja tego typu gadki ![]() ---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- Dochodzę do smutnego wniosku ze muszę moją rodzinę zacząć trzymac troche bardziej na dystans ;/ Moment kiedy ma sie własne dziecko jest dobry by odciać pępowinę od rodziców - wbrew pozorom niektórzy nie robią tego całe życie... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3608 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3609 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż z drugiej strony oni otwarcie mówia o swoich pieniądzach, planach, zarobkach - moze mają taki styl a ja niepotrzebnie się czepiam ![]() Ale wkurza mnie to. Jak ktoś chce mówić, niech mówi, ale takie pytania są nie bardzo. Ja ich nie wypytuję. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3610 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3611 |
Rozeznanie
|
Ja zmykam spać bo coś mi brzuchol twardnieje i zaczynam się dziwnie czuć. Do jutra, śpijcie słodko!
|
![]() ![]() |
![]() |
#3612 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() u mnie z moją rodziną tego problemu nie ma, bo już dawno jest między nami taki dystans, jak stąd do księżyca, ale od wtorku myślę, że i teściów trzeba "odpępowić". Bo jak mi teść przedwczoraj walnął gadkę (prawie dwugodzinną, w coraz bardziej zaczepnym tonie) o tym, że cc to samo zło, mam w ogóle o tym nie myśleć i urodzić siłami natury, bo - uwaga - tysiące kobiet na przestrzeni wieków tak rodziły, to mi tak ciśnienie podniósł, że myślałam, że mnie krew nagła zaleje. No przepraszam bardzo, ale to, jak będę rodzić, jest sprawą tylko i wyłącznie mojej, za przeproszeniem, dupy. Nie teścia który o ciąży czy rodzeniu wie tyle, co ja o sikaniu na stojąco - czyli nic. I ten ton! ![]() Jezu ![]() No. Wygadałam się trochę, choć gdybym miała przedstawić cały przebieg rozmowy, to by mnie świt zastał. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3613 | |||
Zakorzenienie
|
Witam. Pije własnie kawe, tz z rana do pracy pojechal a ja nie moge spac
![]() popukałam do małej mała do mnie i poszłam se kawe zrobic ![]() zwazyłam sie rano przed wc bo jeszcze nie byłam i wg mojej wagi mam +10 kg ![]() ![]() ![]() pumas dobrze ze wszystko ok. Ja ostatnio tez schizuje bo wydaje mi sie ze mocniej mnie potrafiła kopac we wczesniejszych tyg . A przeciez czym wieksza tym powinna kopac bardziej ![]() ![]() juz bym chciala zeby mała mi brzy=uch wyginała i łokcie i stópki ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ale tez kopie bardzo jak leze na plecach i przyloze obie rece na brzuch ale mi wtedy faluje i obkopuje ![]() ![]() Cytat:
![]() jak sie tak człowiek naslucha to co sie dziwic ze potem woli cc ![]() dzis zaczynam 26tc ![]() ![]()
Ćwiczę ![]() Zapuszczam naturalki! ![]() Edytowane przez prince_polo Czas edycji: 2012-04-06 o 05:57 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3614 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do fotelika, pamiętaj, że dziecko nie wpowinno w nim leżec dlużej niż 40 minut, poniewaz jest to niezdrowe dla malego kręgosłupa-info od połoznej ![]() Cytat:
![]() obudziłam sie i jeszcze nie poczułam małego, juz oczywiscie sie denerwuje, ale jak czytam, że u Was dzieci tez mniej aktywne, to tobie tłumacze, że może to tkai czas... poczekam jeszcze może spi twardo ![]() zwazyłam sie i waże 0,5kg mniej ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3615 |
Zakorzenienie
|
Wy tez po nocy macie wodnistej wydzieliny duzo???
#3616 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3617 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cisza taka, czyżbyście ubyły zapracowane przed świętami? Zaczynam dziś 20 tydzień ![]() ![]()
#3618 |
Zakorzenienie
|
nela prince pijemy
![]() ![]() Witam się, u mnie ładne słoneczko i ani jednej chmurki ![]() Mała od 7 aerobik uskutecznia ![]() Prince ja mam ale nie zawsze, są dni kiedy prawie wcale nie ma, raz gęsta, a czasem tak jak piszesz taka wodnista :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#3619 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam cały czas wodnistą.
![]() |
#3620 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Gratulacje ![]() ![]() Cytat:
![]() Gratulacje ![]() ![]() Ja liczyłam połówkę jako 20+0, ale pewności nie mam |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3622 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ja też tylko na moment. Jadę zaraz na zakupy-sama ![]() ![]() ![]() Odkryłam, że jak leżę na lewym boku to nie mam zgagi ![]() ![]() Miłego dnia i do potem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3623 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
tez najlepiej mi sie lezy na lewym ![]() chyba wtedy zoladek ma lepsza grawitacje ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- tak sie nie odzywam, bo jakos wene stracilam... Ostatnio byla u nas podla pogoda. Poza tym widze jak moja mama, ktora teraz ma juz 2 lezacych na glowie (moj tata sie nie moze wykurowac), i moj maz ledwo ciagną przez ta cala sytuacje, i tez mi ciezko... Ostatnio przyszla moja mała i mowi: "Ale dzisiaj jest chmurowo ja bym chciala zeby juz bylo słońcowo ![]() a ja bym chciala zeby juz byl wrzesien... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3624 |
Rozeznanie
|
Siemka,
Co tu taka cisza? W garach siedzicie ![]() ![]() ![]() Jutro zaczynam 26 tydzień ![]() Nie wiem czy pisałam ale zapisaliśmy się do szkoły rodzenia ![]() ![]()
#3625 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że pójdziemy po rozum do głowy i jednak nie kupimy takiego drogiego zwłaszcza, że pieniadze przydadza się na cos innego niz wypasiony wózek. Przestałam juz marzyć o buggaboo, bo to nie na moje mozliwości. Co do CC - na poczatku ciazy byłam bardzo za, potem wiele znajomych plus lekarz mi odradzało, a teraz to po cichu sobie mysle, ze chcialabym rach ciach i urodzic przez cesarke, nie miec tych wszystkich dolegliwosci itd, z drugiej strony może akurat moj poród będzie z tych łatwiejszych.... To są tylko domysły. A co do obejścia tego: wystarczy jakieś zaswiadczenie od okulisty, ze z powodu wady wzroku nie mozesz rodzic siłami natury. Tak mi moja gin powiedziała, że może zrobić mi taki zabieg, ale jeśli będzie mieć na to jakiś papier. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Przy twardniejącym brzuchu najwazniejsze to zażyć magnez, położyć się z tyłkiem do góry i rozluźnić. Mnie to pomaga. Ja dziennie jem 6 tabletek magnezu, ostatnio zaczelam też brać jedną nospę profilaktycznie. Im mniej ruchu, tym brzuch bardziej miękki. Ale wiesz co? Gin wczoraj mi powiedziała, że twardniejący brzuch to nic złego ! Czy powiększa się nam wszystko i dlatego mamy takie dziwne uczucie napięcia, a poza tym maluch jak dużo się rusza, to nasz mechanizm obronny to właśnie napinanie mięśni, stąd pojawia się twardy brzuch. Cytat:
Linka, rodzina mojego tż też się tak wtrąca, pyta o zarobki, o premie, o oszczędności, wydatki itd. Mnie się to nie podoba, ale jeszcze im tego nie powiedziałam. U nich to normalne, że się rozmienia na drobne wszystko przy niedzielnym obiadku. A ja chciałabym zachować trochę prywatności choćby w kwestii naszych finansów. Reasumując, to nie jest w porządku. Dzięki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A co do ruchów - dont panic. To nie pomaga. Ja dużo w ostatnim czasie o tym się naczytałam i dopiero jeśli dzidzia nie rusza się cały dzien, a przynajmniej my tego nie czujemy (pod warunkiem, ze jestesmy okolo 30stego tygodnia), to mozna sie wybrac na ip sprawdzic, co jest grane. Ale jesli kazdego dnia cos tas lekko puka, to nie ma powodów do zmartwien. I tego się trzymajmy. Cytat:
![]() Widzialam ten wozek jedo, musze go jeszcze przetestować. Ja dzisiaj małej też rano nie czułam, na powitanie, dopiero później się trochę rozkręciła, choć malutko. Na pewno jeszcze śpi, nie martw się ![]() Cytat:
![]() Ja taki długi weekend mam od tygodnia, zadziwiajaco mi dobrze w domu...aż nie chce mi się wracać do pracy (cooo...ja to mówię... ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3626 | |
Rozeznanie
|
Witam porannie
Pogoda u nas paskudna-deszcz, zimno brrrrrrr byłyśmy z Zosią chwile w kosciółku , teraz ją uśpałam i powinnam sie zacząc pakować i sprzątać ale mi sie nie chce ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3627 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3628 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Blizna jest bardzo nisko, jest malutka i... ledwo widoczna. Nie wiem jak bylo wczesniej, ale teraz w poczekalni u lekarza iwdzialam jakis plaster, ktory sie naklada na blizne i powinna byc jeszcze mniejsza. Szczerze? Moja jest ledwo widoczna. Ze tak powiem, nawet gdybym byla przed kims nago (kto nie wie o CC) moglby nie zauwazyc. Na plazy nawet nie ma mowy zeby ktos widzial, nawet jesli wie, bo dol od kostiumu zaslania. Wiec prosze mi tutaj nic nie pisac o szpetnej bliznie ![]()
![]() |
#3629 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale i tak wolałabym urodzić naturalnie... jakoś mniej mnie to przeraża niż cięcie skalpelem ![]()
![]() |
#3630 | ||
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczynki, ja w zasadzie na chwilę bo przeziębienie mnie dziś rozłożyło na łopatki. Na 15 idę do internisty - czuję się fatalnie. Łeb mi ktoś młotem traktuje... i pocę się jak dzika.
Cytat:
Cytat:
Wracając do sn i cc to trochę poczytałam na wątku wiosennych mam i z tego co zauważyłam (nie chcę byc tendencyjna), to jakoś cc przeważa i były do niego wskazania. Lekarz póki co tez mówi o sn ale to pewnie życie napisze scenariusz. Biorę leki na nadciśnienie, których branie musze przerwac na 72h przed porodem (bo przecież tą czynność można zaplanowac co do minuty) więc całkiem możliwe, że to własnie cisnienie i moja arytmia będa wskazaniem do cc. Jeśli chodzi o bliznę po cc - jest niewielka i nisko więc nawet skromne bikini powinno przykryć tę "niedoskonałość. " |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:21.