|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku? | |||
| Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII |
|
3 | 4,35% |
| Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII |
|
5 | 7,25% |
| Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII |
|
7 | 10,14% |
| Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII |
|
11 | 15,94% |
| W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
3 | 4,35% |
| To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII |
|
5 | 7,25% |
| Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
23 | 33,33% |
| Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
9 | 13,04% |
| Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
1 | 1,45% |
| Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
2 | 2,90% |
| Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Cytat:
![]() Z tą energią to i u mnie kiepskawo, tzn. ruszam bojowo, ale po południu zwykle tak opadam z sił, że przerywam jakieś prace w połowie i już nic do wieczora nie robię. Dziś bardzo się pilnowałam, żeby nie skakać za bardzo, zostawić coś sił do wieczora i więcej poleceń wydawałam, a ja same lekkie rzeczy robiłam ![]() Ubranka owszem na okres 6 lat, bo to wszystko po Maksie do chwili obecnej. Cieszę się przede wszystkim z duuużej oszczędności, bo biegania po sklepach/buszowania na allegro za rzeczami dla maleństwa trochę mi żal ![]() Cytat:
ale 70C od braffiterki to zupełnie inna historia! Niestety tu tanie rozwiązania są właśnie mało komfortowe ![]() Na czas karmienia wspominałam już choćby dziś, że ja lubię właśnie sportowe topy, bo też zwykle mam problem z "wychodzeniem biustu" po bokach, bo pomimo ogólnie raczej małej miseczki, mam tak jakoś szeroko biust ułożony A co do tych sportowych, to mam pewność, że nie będzie nigdzie mnie gnieść (bardzo ważne podczas okresu karmienia, żeby nie było zapaleń piersi!) i dostosują się też do zmieniającego się rozmiaru.Cytat:
Ja to mówię, że mój sposób pielęgnacji Maksa to była wypadkowa trzech rzeczy - mojej wiedzy z gazet i poradników, rad mamy i teściowej i zdrowego rozsądku ![]() To co, dziewczynki? Oprócz kapukat nikt mi nie odpowiedział, ale rozumiem, że mogę wrzucać linki do opisu porodu? Pod skrótem "sn" lub "cc" to będę robić, ok?
|
|||
|
|
|
#3602 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
dziewczyny przepraszam że was tak zamęczam tymi pytaniami ale chyba mnie dopadła panika i zaczyna mnie to wszystko przerastać
napiszcie proszę jeśli będziecie mieć chwilke jak to jest z tym karmieniem po porodzie. ja bardzo chciałabym karmić piersią oczywiście i nie kumam dlaczego kapukat ma dokarmiać butelką ![]()
|
|
|
|
#3603 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jak mi przyjdzie tam rodzić, to raczej się zbuntuję Założę pampersa (to akurat mówili, że można ), normalne ubranko i lekko owinę rożkiem.Uciekam, kochane gaduły! Chciałam dziś jeszcze dokończyć pakowanie torby, skoro mam już koszule i ubranka Kajowe pięknie poprasowane, ale chyba zostawię to już na jutro
|
||
|
|
|
#3604 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
normalnie jakbym mogła robiłabym wszystko naraz te bucki to wyższa szkoła jazdy chyba Cytat:
Cytat:
ale moje robale to jakies są dziwne, niby wyszły z płatków, ale wcale się teraz w jedzeniu nie chcą taplać ... obecnie oblegają okno i parapet w pokoju dzienny, kuchnie mają w :dupa: i ostatnio zaczeły zaglądać do sypialni.. i to mnie przeraziło, bo tu ma być mały !!! Cytat:
mother power Cytat:
Cytat:
nie no , mnie - czyli tej dla której biust zawsze był zmorą a nie radością - zawsze się wydawało, że kobieta z normalnym biustem wchodzi i kupuje, bo umówmy się, że rozmiarówka do D jest całkiem spora i generalnie dość spory wybór. Natomiast jak byłam nastolatką i nie było takiego wyboru jak teraz, to szłam do sklepu i mówiłam : proszę mi pokazać największy stanik jaki pani ma ... potem musiałam iśc do krawcowej, ta mi poprawiała to co kupiłam.. ehhhh odkąd na rynek wszedł triumph moje życie nabrało sensu chociaż teraz aboslutnie nie potrafię sie odnaleźć w stanikach tej marki. W każdym razie po prostu dziwię się tym kobietom , które sprzedają staniki, tyle się teraz o tym mówi, że staniki dobieramy tak i tak, że pod biustem ma być ciasno, że jak mierzymy stanik to zapinamy na pierwszą haftkę od zewnętrznej , jak sie układa piersi w miskach, DLACZEGO NIE WOLNO PRZERABIAĆ STANIKÓW W OBWODZIE..... a tu dalej widzę ciemna masa i ja jej mówię , że potrzebuje 70 a nawet 65 jakby miała, a ona mi wciska 90 "bo to jest to samo". To niech sobie sama spróbuje nosić taki stanik . a ostatnio to nawet zaskoczyła mnie laska brafiterka w sklepie ktory sprzedawał staniki wylącznie dla biuściastych, z miseczkami powyżej D. Aż jej powiedziałam ,że ja ja przepraszam , ale po prostu nie ma racji i że straciłam ochotę na zakupy. Ale po prostu głupia baba chyba mi na siłe chciała wcisnąć stanik i wiecie.. potem ona się niby zreflektowała, prosiła jeszcze o chwilę cierpliwości i tak mnie zamotała,że w koncu posłuchałam się jej , kupiłam cyckonosz za 200 zł i w nim nie chodzę bo mnie tak uciska pod pachami że głowa mała, dobrała mi za duże miski... normalnie zaczynaja mi sie prawie na kregosłupie haha, fiszbiny mnie uciskają w żebra.... ehhh.. jestem taka zła na siebie i na nią.. dlatego boję się iśc teraz do tych sklepow i kupić stanik większy niż potrzebuję obecnie za kolejne 200 zł, ponoszę z bólem przez 4 tygodnie a potem wywalę... bo na cholere mi takie kolosy ... wolę kupić jakiś materiałowy na ten pierwszy miesiąc za max 50 zł i już trudno .. najwyżej nie będę sie ludziom pokazywać jak będą mi cyce zwisały do pasa w takim staniku.... m.a.s.a.k.r.a |
||||||
|
|
|
#3605 |
|
Rozeznanie
|
dziś temat staników przebił chyba wszystkie inne
ja już z tymi stanikami odpuściłam bo zwyczajnie nie nadążam, co jakiś kupiłam to zaraz był za mały więc teraz chodzę w tym co mam tylko przedłużkę dokupiłam. nie jest to najlepsze rozwiązanie bo jednak teraz pod biustem jest troszkę luźno ale trudno, przynajmniej wygodnie po porodzie też tych samych zamierzam używać, nie sądzę żeby miała czas biegać za nowymi. mam jeszcze takie 2 jakby sportowe do karmienia. sa narazie za duże ale później mogą okazać się w sam raz. jeśli nie to zawsze mogę ich używać w nocy bo nie wyobrażam sobie spania w takim dopasowanym staniku.... no i jeszcze dojdzie wkładka laktacyjna więc pewnie nie będą za duże. tak to u mnie jest ze stanikami ![]() Anulka jak tam Filip? troszkę lepiej??? |
|
|
|
#3606 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
No nie mogę tak sobie pójść i nie odpowiedzieć...
![]() Cytat:
Cytat:
To sygnał dla piersi, że mają uruchomić większą produkcję.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wtedy często pomimo, że chce ssać, to nie robi tego prawidłowo i nie ma wystarczającej laktacji...Cytat:
Najlepszym lekarstwem jest przystawienie dziecka Jedynie, gdy nie daje ono rady uchwycić piersi, bo jest za twarda (ja tego nie doświadczyłam, Maks zawsze łapał mocno), to można troszeczkę odciągnąć, żeby pierś była mniej napięta. Jeśli już odciągasz, to warto mrozić, nie wiadomo kiedy może się przydać. Poniżej -18 st. można pół roku przechowywać, o ile się nie mylę...To co pisałaś do kapukat, to zgadzam się z tym. Sama czekałam, co Ci odpowie, co jej tam w szpitalu powiedzieli...
|
||||||
|
|
|
#3607 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3608 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moje info to też z poprzedniej sr, poparte pozytywnym doświadczeniem
|
|
|
|
|
#3609 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
aha .. tej siary się nie zamraża.. nie ma takiej potrzeby. Ona się potem i tak nie przyda. |
|
|
|
|
#3610 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
dziękuję dziewczyny najbardziej jestem zdziwiona że nie będę widzieć pokarmu bo pamiętam jak moja siostra karmiła to mleko tryskało jej jak z fontanny każdy mógł to gołym okiem zobaczyć no ale to było jakies 3 tyg. po porodzie... a teraz już uciekam żeby nie mieć kism na sumieniu jak znów będzie chciała już zamknąc laptopa i zobaczy jakiś post ode mnie ze 100 pytań do... ![]() dobranoc |
||
|
|
|
#3611 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Opukać na ucho się nie skarży.Co to było wczoraj ![]() Ale żeby nie było super wstał dzisiaj ze strasznym katarem Idę zrobić kawkę |
||
|
|
|
#3612 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Ale dzisiaj pochmurno. anulka, a może Filip ma coś z zatokami? Wczoraj może zatoki go bolały, a dzisiaj spływa mu to, co tam się uhodowało? Albo może to alergia? My ostatnio z P mamy dziwne dni. Niby P mi cały czas bardzo pomaga, robi praktycznie wszystko, ale mam poczucie, że robi to dlatego, że musi, a nie że chce Wiem, że nie ma co od faceta wymagać super zaangażowania emocjonalnego w np. sprzątanie, czy gotowanie, ale on wobec mnie również jest oschły Źle mi z tym. No nic, nie ma co narzekać. Najważniejsze, żeby zdrówko było ![]() Miłego dnia wszystkim życzę. Kurcze, ale mi serce dudni po porannym Fenku... Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-04-15 o 08:29 |
|
|
|
#3613 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3614 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry w ten pochmurny dzien!
nie bylo mnie 2 dni i tyle do nadrobienia ostatnio mam troszke gorsze dni, jakis dol mnie zlapal z niewiadomego powodu ![]() Gaabbi moze zle odbierasz intencje swojego faceta? Faceci juz tacy dziwni są po prostu Ja na mojego nie moge narzekac w kwestii pomagania mi, - ale jak go o to poprosze ![]() anulka biedny ten Twoj Filipcio |
|
|
|
#3615 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
przy dwójce maluchów na pewno fajne rozwiązanie. Chociaż ja tam wolę 4 kółka ![]() Cytat:
Cytat:
A co do koszuli to ja u nich znalazłam tylko tą jedną no ale nie ważne, póki co nie mam żadnej, jutro jak nie znajdę nic na mieście to coś jeszcze wygrzebię na all.PS. wcale nie musisz ![]() Cytat:
ale z drugiej strony patrząc na to jak było zaraz po ślubie, gdy nie "umiał" nic, to chyba powinnam się cieszyć
|
|
#3616 |
|
Wtajemniczenie
|
aha zapomnialam
w piatek mialam wizyte (mam nadzieje ze ostatnia) u ginekologamala wazy 2,5kg (37 tc) i jak pan doktor robil usg, to widzial, ze probowala oddychac i polykala wody no i oczywiscie skonczylo sie na czkawcemam sporo badan do zrobienia, m.in. na paciorka no i zalecona konsultacje anestezjologiczna, jak zdecyduje sie na znieczulenie sama nie wiem, czy brac te znieczulenie czy nie no i pan doktor kazal mi sie przygotowac jmuz na 25 kwietnia z ewentualnym porodem, aczkolwiek poki co symptomow zadnych nie ma, szyjka troszke sie skrocila i jest miekka, ale powiedzial, ze poki co nie powinnam sie rozpakowac ![]() przepisal mi HELICID na zgage - REWELACJA!!!!!! od 2 dni jestem jak nowo narodzona wogole jadac do lekarza musielismy wpasc do centrum Katowic - ja kierowalam i wjechalam pod zakaz od razu przybiegl pan policjant i tylko czekal azx wyjde z samochodu i zaczal gderac ze tu zakaz itp, wiec ja mu takim zrezygnowanym glosem od razu powiedzialam - "to niech mi j uz pan ten mandat wypisze", nie mialam ochoty dyskutowac. On zas stwierdzil ,ze jestem w ciazy i juz dostatecznie zestresowana to tym razem pouczenie ![]() upieklo mi sie - dzieki mojej coreczce ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- aha moze sie jeszcze pochwale ![]() wczoraj zrobilam szarlotke dla gosci z beza na gorze i posypka z tartego ciasta - przepyszne; jak ktos bedzie mial ochote to sluze przepisem
|
|
|
|
#3617 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja już dzisiaj też na nogach chociaż nockę miałam nieprzespaną - miałam taką zgagę że przez 3 godziny w środku nocy nie miałam nawet jak usiąść - pomógł jak zwykle len ale co się nawkurzałam na samą siebie za te orzeszki solone przed snem to masakra. A dzisiaj prowadzę wykład więc muszę się ogarnąć wiec zaglądnę do Was pewnie dopiero wieczorkiem. Tak sie cieszę ze ten remont zaczyna mieć się ku końcowi że nie macie pojęcia
|
|
|
|
|
#3618 |
|
Rozeznanie
|
Hej Dziewczynki
Napisałam przed chwilą długiego posta, no i gdzieś go wcięło No nic, spróbuję jeszcze raz. Nie jestem na bieżąco z wątkiem, bo regularne czytanie skończyłam ok 80 strony, ale może dziś uda mi się troche nadrobić. W ogóle to powinnam być mega szczęśliwa, w piątek skończyliśmy remont i mam juz swoją wymarzoną, wypasioną łazienkę ![]() Spędziłam dwa dni na sprzątaniu całego domu, po czym padłam jak zabita, ale dziś odpoczywam, a jutro biorę się za pranie ubranek ![]() No ale jak napisałam , powinnam byc zadowolona, a ja tymczasem złapałam jakiegos doła, jestem zła, smutna, czeka mnie dziś samotna (tylko z synkiem) niedziela, mąż wróci o 18, pewnie będzie taki zmęczony, że zaraz zasnie i tyle go zobaczę Wczoraj nawet byłam włosy podciąć i zrobiłam sobie paznokcie, ale i tak czuję się "skapciała" i beznadziejna ![]() No nic, pomarudziłam wam na dzień dobry, (ale chyba liczę na pocieszenie ) idę się zbierać do kościoła, a jak wrócę to trochę ponadabiam i może zrobię jakieś zamówienie na allegro dla małej, to mi się trochę humor poprawi ![]() Do zobaczenia! |
|
|
|
#3619 |
|
Rozeznanie
|
Mam dla Was prześliczną opowieść, na rozjaśnienie tego pochmurnego dnia. Chociaż ja nadal płaczę po jej przeczytaniu
![]() Pewnego razu bylo dziecko gotowe,zeby sie urodzic. Ktoregos dnia zapytalo Boga: -Mowia,ze chcesz mnie jutro poslac na ziemie,ale jak mam tam zyc,skoro jestem takie male i bezbronne? -Spomiedzy wielu aniolow,wybiore jednego dla Ciebie. On bedzie na Ciebie czekal i zaopiekuje sie toba. -Ale powiedz mi,tu w Niebie nie robilem nic innego,tylko spiewalem i usmiechalem sie,to mi wystarczalo by byc szczesliwym. -Twoj aniol bedzie Ci spiewal i bedzie sie takze usmiechal do Ciebie kazdego dnia. I bedziesz czul jego anielska milosc i bedziesz szczesliwy. -A jak bede rozumial,kiedy ludzie beda do mnie mowic,jesli nie znam jezyka,ktorym posluguja sie ludzie? -Twoj aniol powie Ci wiecej pieknych i slodkich snow,niz kiedykolwiek slyszales i z wielka cierpliwoscia i troska,bedzie uczyl Cie mowic. -A co zrobie,kiedy bede chcial porozmawiac z Toba? -Twoj aniol zlozy twoje rece i nauczy Cie modlic. -Slyszalem,ze na ziemi sa tez zli ludzie...kto mnie ochroni? -Twoj aniol bedzie Cie chronic,nawet jesli mialby ryzykowac wlasnym zyciem. -Ale bede zawsze smutny,poniewaz nie bede Cie wiecej widzial. -Twoj aniol bedzie wciaz mowil Tobie o Mnie i nauczy cie,jak do Mnie wrocic,chociaz ja i tak bede zawsze najblizej Ciebie... W tym czasie w Niebie panowal duzy spokoj,ale juz dochodzily glosy z ziemi i Dziecie w pospiechu cicho zapytalo: -Boze jesli juz zaraz mam tam podazyc i znalezc mojego aniola,powiedz mi prosze jak ma na imie? -Imie twojego aniola nie ma znaczenia,bedziesz do niego wolal "Mamusiu"
|
#3620 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ciasto - kruchy spód: 2 szklanki mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka cukru waniliowego 1/2 szklanki cukru pudru 200 g masła/margaryny 4 żółtka * jak masz nawet mala blaszke, to z tej porcji ciasta nie wystarczy Ci na kruszonke na wierzch, ja musialam dorobic potem ciasta (0,75szkl. maki, na "oko" cukru, proszku do pieczenia, jedno zoltko) nadzienie: jablka (ilosc tez daje na "oko" - zazwyczaj obieram 4-5 dosc duzych jablek) - zetrzec na duzych oczkach kisiel cytrynowy kilka łyzek cukru cynamon beza: 4-5 bialek 1 szkl. cukru budyn smietankowy lub waniliowy Ciasto zagniesc wg skladnikow, na koncu dodac zoltka, wstawic na chwilke do lodowki. Jablka przysmazyc na patelni, dodac cukier, cynamon, zrobic kisiel i szybko go dodac do jablek i dalej smazyc i mieszac. Polecam wersje z kisielkiem, bo jablka sa wtedy takie fajne zbite i galaretowate .Ubic pianke z bialek, cukru, na koniec dodac budyn i wymieszac delikatnie lyzka. Wylozyc ciasto na blache, na sam wierzch zetrzec troche ciasta na kruszonke i piec w piekarniku przez okolo 60 minut w okolo 180st. Smacznego! ![]() ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Cytat:
pokazesz?? ja uwielbiam takie metamorfozy before and after ![]() ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#3621 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
W Tarnowie,jak już claudik wspomniała, jest szaro i buro. Ja na razie okupuję łóżko bo jednak wczorajszy dzień mnie zmęczył.Cytat:
Cytat:
Ja pisałam o tym niewidzeniu mleka, żeby podkreślić, ze choć możesz nie zobaczyć siary, czy tego jak ona trafia do buzi dziecka, to żeby być spokojnym o najadanie się dziecka, jeśli tylko prawidłowo ono ssie i uspokaja się po karmieniu. Czasem zaniepokojone mamy robią taki błąd, że dokarmiają dziecko mm na wszelki wypadek, a to pogarsza sprawę zamiast coś polepszyć. Przy nawale już oczywiście możesz zobaczyć te fontanny ![]() U mnie dziś też coś gorzej, zaspałam 3h na poranną dawkę ![]() O dzięki Cytat:
Ja miewam lekką zgagę, nie dokucza mi to szczególnie, ale od 3 dni stosuję sposób poznany w ciąży z Maksem - śpię na wyższej poduszce i też jest, jak ręką odjął i mogę polecić. Cytat:
Jak łazienka Cię nie uszczęśliwiła, to ja mogę ją przygarnąć ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3622 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Cytat:
Ja z praniem ubranek pewnie ogarnę się dopiero w połowie maja bo najpierw muszę ściągnąć z Ikei szafę bo nie mam gdzie ich pomieścić.
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
|
|
|
#3623 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Dołączam do tych co mają kiepski nastrój.Ja jestem tak rozdrażniona od chyba wczoraj,że nie podchodz.Strasznie mi wszyscy działają na nerwy Wczoraj nawet się poryczałam.M powiedział że to oznaka że nie długo urodzę.Grzeszę bo wstawiłam pranie,zdjęłam pokrycie od fotelika i wrzuciłam do prania Edytowane przez anulka4771 Czas edycji: 2012-04-15 o 10:24 |
||
|
|
|
#3624 | ||||
|
Rozeznanie
|
Hej! U mnieteż pogoda kiepska! Dziękuję za gratulacje za pokrowiec.
Cytat:
Myślałam że polecisz mi jakąś firmę. ![]() Cytat:
za wizytę. Czyli tuż tuż....Przepis zachowany, kiedyś na pewno spróbuję. Chociaż mój M. nie przepada za szarlotkami, przesyt ma. Jego mama nałogowo piekła szarlotki. ![]() Cytat:
Cytat:
za łazienkę. Ja też bym chętnie zobaczyła zmianę.Nie martw się, ja też siedzę cały weekend sama. Nic przyjemnego. Mój M. też wróci wieczorem. Ale on jak zwykle ma jeszcze mnóstwo spraw, także i tak jakby go nie było. Uciekam się jeszcze położyć bo mała się nie chce rozruszać. Ta pogoda chyba tak na nią działa.
|
|
#3625 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3626 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za wizytę i córeczkę, mój w środę ważył 3200 i co raz bardziej mnie jego wielkość przeraża! Zwłaszcza, że mamy ten sam tp... Następną wizytę mam 25.04, ale ginka powiedziała, że chyba prędzej zobaczymy się na porodówce no i 2 cm rozwarcia to chyba nie przelewki ![]() Cytat:
a mały szaleje jak nie wiem. Od wtorku prawie non stop go czuję. Doświadczone mamy powiedzcie jak wasze dzieciaczki zachowywały się tuż przed porodem?? Ja powtarzam mojemu, żeby siedział spokojnie, bo mama nie ma nawet majtek do szpitala tak to jest jak się całe życie w stringach chodzi... A jeszcze taki zabawny tekst męża mi się przypomniał. Wieszał wczoraj ciuszki małego na suszarce, a że mój brat był u nas akurat, to pyta się go jak on ogarnia takie małe skarpetki na przykład. Na co mój K odpowiada "Stary, to jest pikuś! Spróbowałbyś rozwieszać stringi!" W sumie teraz brzmi to mało śmiesznie, ale jego mina i ten tekst... no ja się uśmiałam wczoraj.
|
|
#3627 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przypomniałaś mi, że jeszcze worek ze skarpetkami po Maksiu się mi plącze niewyprany, tym razem już taki mały 60 l , to dopiero tż będzie miał sajgon z powieszeniem takiej ilości ![]() Mój Maksiu do samego porodu zachowywał się podobnie w brzuchu, nie pamiętam żadnej różnicy. Jak był ruchliwy przez całą ciążę, tak i do samego porodu potrafił łobuz pomimo swoich 4 kg przekręcać nogi i pupę z prawej strony na lewą i odwrotnie. Ale brzuch miałam taki, że położne się pytały, czy ja bliźniaki mam ![]() Teraz mam wrażenie, że mam brzuch mniejszy (choć rósł szybko i był duży jak na dany okres ciąży, jak może kojarzycie po moich zdj) i w ogóle niżej jest Kaj mnie w ogóle nie kopie po żebrach! Nie dosięga do nich, tylko tak na boki czy na czubku brzucha się rozpycha. Cóż, ciąża ciąży nierówna, ale aż się chyba gin zapytam, czy ma to jakieś znaczenie, że mam niżej brzuch, czy to tylko po prostu "taki urok"
Edytowane przez kism Czas edycji: 2012-04-15 o 11:20 |
|
|
|
|
#3628 |
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() źle się dziś czuję, siedzę nic nie robię a ledwo mogę oddychać, jakbym maraton przebiegła mały rano napędził nam stracha...wczoraj po remoncie myłam okno, całe zakurzone, upaćkane szpachlą i farbą więc musiałam się ozdrapywać i oczyścić porządnie, prawie 2 godz mi to zajęło. Wieczorem mały się mało ruszał, jakoś niemrawo. W nocy obudziłam się 2 razy i cisza, rano nadal nic, pukamy do niego z Tż, ruszamy brzuchem, mówimy, puszczamy piosenki, obydwoje już w niezłym strachu bo gdzieś przeczytałam, że jak się myje okna czy wiesza firanki dziecko się może pępowiną okręcić w końcu przykryłam brzuch koszulką, kołdrą i wtedy jaśnie pan zaczął się ruszać, ale to była ulga Tż kładzie rękę na brzuchu żeby poczuć ruchy i cisza, bierzę rękę i są ruchy, odkrywamy brzuch i nic, zakrywamy i się rusza i tak się bawi z nami. Ten nasz synek to chce nas chyba do zawału doprowadzić, specjalnie tak robi dziad mały ![]() asiula_n pokaż łazienkę bo nas teraz czeka właśnie remont łazienki i szukam inspiracji ![]() Dziewczyny jak z waszą cerą?? Ja się załamałam do tej pory było nawet ok, ale od kilku dni jest istna masakra, jak rano idę do łazienki to płakać mi się chce jak patrzę w lustro. Pełno jakichś syfów, czerwonych plamek i skóra taka nierówna, jakby jakieś grudki pod nią były Kosmetyki cały czas mam te same więc to nie uczulenie. Czy to przez hormony, przez ten ostatni miesiąc będzie coraz gorzej? Chyba nie wyjdę już z domu
|
#3629 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() millena, ladybird, a czemu Wy mi się do listy nie zgłaszacie? Nie chcecie na niej być? Przecież ładnie z nami piszecie Więc poproszę o dane, jeśli macie chęć.
|
|
|
|
|
#3630 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kurcze pada deszcz, no.... mieliśmy w planach dalej tapetować, ale chyba nie damy rady. musimy najpierw pomalować sufit. a na 16 jedziemy na mszę do rodzinki. także za dużo czasu nie mamy. jutro też tego nie zrobimy, bo ja mam korki i basen jutro |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:10.

nie to co ja, cały dzień bimbam
zaczełam dziś 36tc 

A co do tych sportowych, to mam pewność, że nie będzie nigdzie mnie gnieść (bardzo ważne podczas okresu karmienia, żeby nie było zapaleń piersi!) i dostosują się też do zmieniającego się rozmiaru.
no ja generalnie uważam, że niestety wszystkie babcie i ciocie należy wystrzelić w kosmos, a słuchać wyłącznie siebie i dziecka. Chyba że mamy zaufanie do osoby, która nam doradza, a ta osoba doradza wtedy, jak jest pytana, a nie żeby sobie pogadać. U mnie jest to np. nasza genialna pediatra
napiszcie proszę jeśli będziecie mieć chwilke jak to jest z tym karmieniem po porodzie. ja bardzo chciałabym karmić piersią oczywiście i nie kumam dlaczego kapukat ma dokarmiać butelką 

Jak mi przyjdzie tam rodzić, to raczej się zbuntuję
), normalne ubranko i lekko owinę rożkiem.
mother power 
Wtedy często pomimo, że chce ssać, to nie robi tego prawidłowo i nie ma wystarczającej laktacji...

Jak łazienka Cię nie uszczęśliwiła, to ja mogę ją przygarnąć
Przypomniałaś mi, że jeszcze worek ze skarpetkami po Maksiu się mi plącze niewyprany, tym razem już taki mały 60 l