Stepper - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-09-17, 19:38   #3601
xXSweetestPoisonXx
Raczkowanie

GG do xXSweetestPoisonXx
Dot.: Stepper

dzis na silowni ok 15 mnutek steperka super uczucie

8 min Abs, 8 min Buns, całaa resztaa + masaże

DAMY RADE...RACZEJ NIE INACZEJ

xXSweetestPoisonXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-18, 18:00   #3602
dygotka8
Zakorzenienie

buuuuuuuuu,ale grubas ze mnie
waga zamiast 58.5 wskazuje 60
na razie nie mam czasu ćwiczyć,a i ostatnio jadam o nietypowych godzinach bo nie mam możliwości na normalne posiłki o normalnych porach

załamałam się

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-18, 18:06   #3603
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
buuuuuuuuu,ale grubas ze mnie
waga zamiast 58.5 wskazuje 60
na razie nie mam czasu ćwiczyć,a i ostatnio jadam o nietypowych godzinach bo nie mam możliwości na normalne posiłki o normalnych porach

załamałam się
spokojnie to pewnie tylko chwilowe załamanie . Głowka do gory!!!!
a ja dzisiaj machnelam tylko 30 min bo mi sie okres zaczyna i nie mialam siły...
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-18, 18:14   #3604
agorana
Przyczajenie

Ja dziś trzeci dzien na stepperze - wytrzymałam 12 min tylko.... do tego obżarstwo maksymalne, ale o ewentualnych zmianach w odżywianiu się pomyślę, jak swobodniej poczuje się na stepperku, bo na razie to jakaś masakra. Nie potrafię znaleźć w tym przyjemności, serce mało mi nie wyskoczy przez gardło po 5-8 min, ale nie poddaję się Motywuje mnie Wasza wytrwałość Laski Pozdrowionka
agorana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-18, 19:31   #3605
klion78
Zadomowienie

Ja podobnie jak Quillaja cwiczę co drugi dzień, na więcej nie mam niestety motywacji.
agorana może cwiczysz za szybko, skoro Twoje serce tak wali podczas cwiczeń. O ile pamiętam mnie się to raczej na początku nie zdarzało.
Ciągle myślę co tam u Madziarellki i jak wakacje Dorci szczęsciary.
Buziaki.
klion78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-19, 06:17   #3606
okihh
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agorana Pokaż wiadomość
Ja dziś trzeci dzien na stepperze - wytrzymałam 12 min tylko.... do tego obżarstwo maksymalne, ale o ewentualnych zmianach w odżywianiu się pomyślę, jak swobodniej poczuje się na stepperku, bo na razie to jakaś masakra. Nie potrafię znaleźć w tym przyjemności, serce mało mi nie wyskoczy przez gardło po 5-8 min, ale nie poddaję się Motywuje mnie Wasza wytrwałość Laski Pozdrowionka
dokładnie, mnie również dziwi, co piszesz, gdyż ja zaczynała od 35min, wczoraj - dopiero ćwiczę od tygodnia a nie mam problemu z tym, by poćwiczyć godzinę włącz sobie jakiś film i przy nim ćwicz spokojnie
okihh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-19, 09:49   #3607
Jazzlyn
Zadomowienie

Dawno nie ćwiczyłam, nie mogłam się dobudzić rano, ale dzisiaj wstałam wcześniej i zaliczyłam 50min, mam nadzieję że wrócę do regularnych ćwiczeń.
Jazzlyn jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-09-19, 10:09   #3608
klion78
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jazzlyn Pokaż wiadomość
Dawno nie ćwiczyłam, nie mogłam się dobudzić rano, ale dzisiaj wstałam wcześniej i zaliczyłam 50min, mam nadzieję że wrócę do regularnych ćwiczeń.
Najgorzej jak się wypadnie z rytmu. Ja kiedy ćwiczyłam codziennie nie chciałam odpuszczać żadnego dnia, a teraz kiedy ćwiczę rzadziej, myślę sobie skoro nie ćwiczyłam jeden dzień to nic się nie stanie jeśli nie poćwiczę również dwa dni. Ale nic nie poradzę na to że nie chce mi się codziennie.
Stary 2008-09-19, 10:20   #3609
Jazzlyn
Zadomowienie

U mnie tak samo, ćwiczyłam codziennie, a teraz nie mogę się zabrać i od paru dni powtarzałam "jutro poćwiczę".
Stary 2008-09-19, 16:41   #3610
agorana
Przyczajenie

to chyba coś ze mną nie tak bo ja naprawdę ledwo wyrabiam, a wydaje mi się, że nie stepuje zbyt szybko - w 10 min na liczniku mam ok 300 kroków.
Dzisiaj dociągnęłam do 15 min (450 stepków)
...ale przyznam się Wam, że od wielu lat praktycznie wcale się nie ruszam - żadnych sportów, spacerków - ogólnie jakaś zamulona jestem i najchętniej tylko bym spała, do tego bardzo niskie ciśnienie + ogromne ilości papierosów + tłuściutkie jedzonko - może stąd mam takie marne wyniki
ale to nic - powoli powoli i może kiedyś się tu pochwalę godzinką na stepperku, a zresztą tak sobie myślę, że nawet te 10-15 min i tak jest lepsze niż nic i nawet jak nie schudnę to może chociaz przestanę tyć ))
Pozdruuufka
Stary 2008-09-19, 18:29   #3611
okihh
Raczkowanie

a ja mam pytanie ponieważ na wielu forach mówią że nie wolno ćwiczyć codziennie, że ćwicząc codziennie traci sie cenne mieśnie. ale ja codziennie ćwiczyć lubię, lubię się uczyć np ćwicząc czy słyszałyście skądś że można ćwiczyć codziennie??
Stary 2008-09-20, 09:04   #3612
okihh
Raczkowanie

sama sobie odpowiem, bo na pewno i Wam się to przyda :P gdyż na innym forum uzyskałam odpowiedź

Jeżeli to nie będzie 360 minut przy tętnie 95% HRMax, to nie ;] (nie ma możliwości spalenia mięśni)

Spalanie mięśni na poziomie amatorskim to raczej bzdura, nie należy się tym przejmować. Uruchomienie białka zawartego w miozynie zajęłoby tyle czasu i wymagało takich przemian metabolicznych, że <lol>.

Odpowiednia dieta, odpowiednie przerwy i regeneracja - wtedy żaden mądry i przemyślany trening nie zaszkodzi (chyba, że jesteś chora).
Stary 2008-09-20, 09:43   #3613
Nati02
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jazzlyn Pokaż wiadomość
U mnie tak samo, ćwiczyłam codziennie, a teraz nie mogę się zabrać i od paru dni powtarzałam "jutro poćwiczę".
A ja znalazłam patent na ćwiczenie- włączam na kompie jeden z seriali które oglądam i ćwiczę cały odcinek

Mam pytanie: maszerujecie z pulsometrem? Bo właśnie zastanawiam się nad zakupem.
Stary 2008-09-20, 09:43   #3614
Jazzlyn
Zadomowienie

Zaliczone 50min
Nati02>Ja ćwiczę z pulsometrem (crane H7, jakies 40zł za niego dałam na allegro, poza pulsem oblicza ilość spalonych kalorii w oparciu o mój wzrost i wagę), kiedyś się męczyłam z ciśnieniomierzem bo zależało mi na tym żeby ćwiczyć prawidłowo tzn aerobowo. Pulsometr sie przydaję, czasami sie obijam i musze przyśpieszyć, czasami zwolnić bo mam za wysoki puls itp, ogólnie ułatwia utrzymanie regularnego tempa ćwiczeń.
Stary 2008-09-20, 18:29   #3615
arbuz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nati02 Pokaż wiadomość
A ja znalazłam patent na ćwiczenie- włączam na kompie jeden z seriali które oglądam i ćwiczę cały odcinek

Mam pytanie: maszerujecie z pulsometrem? Bo właśnie zastanawiam się nad zakupem.
Ja też zawsze ćwiczę z serialem na DVD
arbuz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-20, 18:36   #3616
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

a ja ostatnio nawet czytam jak ćwiczę tzn podstawiam sobie steper do rowerka, na kierowicy rowerka kładę poduszkę, na poduszce książkę i czytam i ćwicze troche literki skaczą ale czas szybkko mija
Stary 2008-09-20, 19:25   #3617
klion78
Zadomowienie

Ja dziś tylko 30 min na stepperku. Aż trudno mi uwierzyc że kiedyś potrafiłam cwiczyc 40 min i dłużej, podczas gdy teraz jestem w stanie się zdobyc tylko na tyle.
Stary 2008-09-21, 17:53   #3618
agorana
Przyczajenie

Hej Dziewczyny
ja dałam sobie spokój na weekend i nie ćwiczyłam wcale ale za to odkryłam regulację w swoim sprzęciku - okazało się że cały czas ćwiczyłam na najwyższym ustawieniu pedałów, więc mam nadzieję, że teraz lepiej mi pójdzie niż w zeszłym tygodniu.
Pozdrawiam
Stary 2008-09-22, 09:46   #3619
Jazzlyn
Zadomowienie

50min zaliczone, zaplanowałam na ten tydzień poranne ćwiczenia codziennie poza weekendem, może się uda, największy problem mam ze wstawaniem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-22, 14:41   #3620
szerry
Raczkowanie

dziewczynki biorę udział w konkursie i potrzebuje głosów internautów, czy któraś z Was pomoże mi i zagłosuje na moj projekt? jeśli tak to linka podam prywatną wiadomością.

pliiiis
Stary 2008-09-22, 16:39   #3621
Trufla
Raczkowanie

GG do Trufla

Kobitki,
a ja mam taki problem - ogólnie jestem bardzo szczupła (48kg przy 170cm wzrostu). Moje nóżki też są bardzo szczupłe, ale... Składają się w zasadzie tylko z kości, skóry i TŁUSZCZU (cellulitu też mi niestety nie brakuje :/)! Zero mięśni! Czy ćwicząc na stepperku zredukuję ten tłuszcz i rozwinę mięśnie? Czy raczej tylko pozbędę się tłuszczyku? Kupiłam sobie stepper już dosyć dawno i nie korzystam z niego, bo boję się, że moje uda i łydki zamiast ładnie wyglądać staną się zupełnie chude. A może się mylę? Może muszę ćwiczyć w jakiś określony sposób?
Pomóżcie proszę!
Trufla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-22, 18:59   #3622
Dorcia030
Zadomowienie

Cześć laseczki
Ja już po urlopie.
Madziarella, opaliłam się PRAWIE jak Ty, no ale, prawie, stanowi wielką różnicę
Ćwiczyłam aerobic w wodzie i na lądzie (3 razy tylko hihihi), ale za to duuużo pływałam.
Oczywiście wydaje mi się, że przytyłam. Ćwiczyć zacznę po niedzieli.
Dorcia030 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-22, 19:19   #3623
Quillaja
Rozeznanie

ja dzis zaliczyłam 30 minutek

Quillaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-22, 19:21   #3624
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

ja tez 30 min moze portem jeszcze 30 machnę
Stary 2008-09-23, 14:20   #3625
Madziarella
Zadomowienie

Cześć dziewczynki neska,klionik,dygotka:cmo k:bardzo Wam dziękuje za wsparcie Jestem jeszcze w Polsce,kumpela użyczyła mi kompa Pewnie jeszcze jakiś czas tu zabawię ,z moim tatą jest odrobine lepiej,ale niestety jeszcze nie najlepiej mam nadzieję ,że z tego wyjdzie.....

Ja wogóle nie cwiczę nie mam kiedy,ani czym....nie tyję ale chyba dlatego,ze cały czas jestem w nerwach w zwiazku z sytuacja
Jedyne co robie to A6w i to tez ,12 dzień codziennie,zeby ewentualnie podtrzymac to co juz wypracowałam
Z chęciął wróciłabym do cwiczeń ,ale na razie nie mam jak
Widzę ,ze powracało duzo lasek jest też sporo nowych fajnie,że watek się rozrasta a nie gaśnie
Trzymajcie się laseczki,cwiczcie wytrwale Jak wrócę do siebie to sie odezwe no i zacznę znowu cwiczyć Buziaki dla wszystkich moich starych stepperowiczek i nowych tez
Dorcia no mam nadzieję ,że tyleczek sobie wygrzalaś hahaha...Ja zamarzam w Polsce,a u mnie na Mazurach jest masakra jak zimno i ciągle pada bleee...
Uciekam papapa
Madziarella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-23, 14:30   #3626
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez Madziarella Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki neska,klionik,dygotka:cmo k:bardzo Wam dziękuje za wsparcie Jestem jeszcze w Polsce,kumpela użyczyła mi kompa Pewnie jeszcze jakiś czas tu zabawię ,z moim tatą jest odrobine lepiej,ale niestety jeszcze nie najlepiej mam nadzieję ,że z tego wyjdzie.....

Ja wogóle nie cwiczę nie mam kiedy,ani czym....nie tyję ale chyba dlatego,ze cały czas jestem w nerwach w zwiazku z sytuacja
Jedyne co robie to A6w i to tez ,12 dzień codziennie,zeby ewentualnie podtrzymac to co juz wypracowałam
Widzę ,ze powracało duzo lasek jest też sporo nowych fajnie,że watek się rozrasta a nie gaśnie
Trzymajcie się laseczki,cwiczcie wytrwale Jak wrócę do siebie to sie odezwe no i zacznę znowu cwiczyć Buziaki dla wszystkich moich starych stepperowiczek i nowych tez
Dorcia no mam nadzieję ,że tyleczek sobie wygrzalaś hahaha...Ja zamarzam w Polsce,a u mnie na Mazurach jest masakra jak zimno i ciągle pada bleee...
Uciekam papapa
trzymaj się kochana . Zyczę dużo zdrówka dla taty. na pewno będzie wszytsko ok!!!!
Stary 2008-09-23, 17:18   #3627
dygotka8
Zakorzenienie

witam wszystkie!!!!

Madziarella,mam nadzieję,że wszystko sie dobrze ułoży!!

a ja nie ćwiczę od jakichś dwóch tygodni...i to absolutnie nic...nie mam kiedy,nie mam jak,nie mam gdzie-bo jestem poza domem..i dopiero za jakis tydzień znajde czas,ale trzymam kciuki za Was!!!!

aha i nic nie przytlam,to,że waga wskazywała 60 kg to byla woda zatrzymana w organizmie...ufff

pozdrawiam!!

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2008-09-24 o 17:30

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-09-23, 18:06   #3628
klion78
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madziarella Pokaż wiadomość

Uciekam papapa
Madziarellko myślami jestem z Tobą. Nie martw się na cwiczenia zawsze przyjdzie czas a Tata jest najważniejszy. Pozdrawiam z zimnego Śląska
Stary 2008-09-24, 13:37   #3629
romana80
Przyczajenie

GG do romana80

Witam moje wizazanki. Moje nogi so okropne, szczegolnie moje kolana - 2 bulki Caly czas spodnie albo spodnice za kolana. Dlatego zamowilam sobie steper. Nie jest to tradycyjny steper tylko... boczny ?? (nie wiem jak to nazwac) robiac cwiczenia przechylasz nogi na bok. Jak tylko odbiore paczke odrazu zaczynam intensywnie cwiczyc . Trzymajcie kciuki. Za jakis czas opisze efekty.
Pozdrowka.
romana80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-25, 20:16   #3630
dygotka8
Zakorzenienie

hejka wszystkim!!
jakoś źle się czuję od kiedy nie ćwiczę taka ociężała,grubiutka... no ale nie mam kiedy ćwiczyć zacznę dopiero od połowy następnego tygodnia,już nie mogę się doczekać jeszcze tylko tydzień,najdalej dwa i znów będę ćwiczyła-stepperek i a6w

pozdrawiam i czekam na wpisy "starych" i nowych stepperowiczek!!
buziaki

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości