|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
no ja jeszcze mam dwójki, ale szybko się konczą. I jak skonczę, to wchodzimy na trójki. Mam juz jedną paczkę, ale huggiesów, na szczęście wyglądają normalnie i mam nadzieję, że nie będą takie jak te Newborny. Na pewno w domowym uzyciu bedą Dady. Na noc i na wyjście z domu Premium Care. paczka biedronkowych pampersów kosztuje 28,90 więc tez warto (chyba 68-72 szt?)
#3602 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Ja oprocz Pampersow mam wyprobowane Babydream (z rossmann'a) i uwazam ze sa do ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3603 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Uzywałam te chusteczki - ale ja na sobie stosowałam dawno temu. Bardzo dobre, to prawda ![]() Widziałam Julke na mailu. Tez duża panna z niej ![]() w ogóle wszystkie dzieciaczki tak rosną i się zmieniają, że jestem w szoku.
♥ ♥ ♥ Komentuj. Nie obrażaj. Edytowane przez karolca Czas edycji: 2012-05-13 o 17:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3604 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3605 | |
Zadomowienie
|
Nie myślałam o tym, spytam pediatry jak będziemy na wizycie...
Kurcze koniecznie idź z tą blizną..bo w sumie długo i dość intensynie Cię boli skoro musisz przeciwbólowe brać.. Gosia nie wiem co napisać..cięzka sytuacja bo to Twoja mama, ale ja bym z nią porozmawiała...ale w ogóle skoro jest jakby na waszym utrzymaniu to chociaz z samego tego powinna np. zająć się Wiki... Jeszcze szkoda żebyście jej kieszonkowe na zachcianki dawali....grr.... ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3606 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3607 |
Zakorzenienie
|
Ladnie rosnie Ewelinka
![]() ![]() W ogole tesciowa jak zwykle mi sie wpiernicza miedzy wodke a zakaske i namietnie wyszukuje sukienek na chrzest dla Julki. Zaoferowala sie ze sprezentuje malej kiecke, tylko mam wybrac i nie patrzec na koszta. A koszta rozciagaja sie od 30 euro do nawet 110 ... A dzisiaj znalazlam w szafie zwykla biala sukieneczke na rozm 62 z delikatna koronka - z h&m. Odkupilismy od znajomych i nawet nie skojarzylam tego faktu. Wiec nie kupuje chyba zadnych sukienek, dokupie jedynie bolerko i buciki/skarpetki gdyby mialo byc chlodniej (niby koniec czerwca ale nigdy nie wiadomo, poza tym w kosciolach zawsze jest chlod ![]() ![]() co o niej myslicie?
![]() ![]() |
![]() |
#3608 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3609 |
Zadomowienie
|
Emigra świetna ta sukieneczka...moim zdaniem jak najbardziej an chrzest
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3610 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3611 |
Zakorzenienie
|
Emigra ładne sukieneczka, ja mam taką jak u Twojej ten dół,cała w takie kwiatuszki , po Ninie i w tym Mała pójdzie, na głowę opaska z malutką kokardką, bo pewnie będzie leżeć pół mszy w wózku, wtedy czapeczki w falbankami z tyłu się nie sprawdzają, bo chyba uwierają
![]() na mailu jest fotka Niny w tej kiecce, dołożyłam kokardę w pasie i buciki z takiego atłasu chyba i było git, pod spód założyłam cienki bodziak, miała też cienkie rajstopki Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-05-13 o 18:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#3612 | |
Zadomowienie
|
To chyba cos nowego, bo pierwsze ktore mialam kupione jeszcze w ciazy nie mialy jeszcze tego paska.
Cytat:
![]() Podejrzewam ze moglam trafic na jakas trefna serie bo serio nie da sie przegapic tego smrodku a nikt inny nie narzekal nigdy. Konia, fajnie ze piszesz, smutno bez Ciebie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3613 | |||
Zadomowienie
|
Witamy
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja też nie przewijam w nocy w ogole. Kłade spac po kąpieli ok 21 i do rana(ok 6, a dzis do 10 rano). Uzywamy Premium Care i wydaje mi sie,ze nie czuje zadnego dyskomfortu,bo pewnie by sie wtedy budzil ![]() Z karmieniem na spiocha u Nas to tez tak działa. Nawet jak się troche "ocknie" to po cycu odkladam do lozeczka i pokreci sie pokreci i przewaznie usnie. Emigra sliczna sukieneczka dla Malej i baaaardzo na miejscu jesli chodzi o chrzest ![]() ![]() aaalegna ale Seba to przystojny kawaler . Naprawde cudne to zdjecia, a to jak na Ciebie patrzy ![]() ona Adasko to juz duzy chlopak! ![]() ![]() Monia lubie Wasze rodzinne zdjecia, bo tak emanują pozytywną energią ![]() _____________________ U nas weekend mija pod znakiem adaptacji Łatwego Planu i zasypiania. Mam nadzieje,ze nie zapesze,ale idzie naprawde dobrze. Zasypianie trwa 5 min, ale wlasnie trzeba wyczuc odpowiedni moment kiedy ma dosc ![]() Wczoraj jak poszedl spac o 21 tak z karmieniem(na spiocha) spał do 10 rano. To sie jeszcze nie zdarzylo. Nie powiem abym byla super wyspana, bo krecil sie w nocy i jojczyl(brzuszek), ale poklepywanie po plecach i "szuszanie" przewaznie pomagalo, a w ostatecznosci zaladowanie smoka,ktorym mogl sie wyluzować. Wlasnie mialam Ci napisać Emigra, że Robson uwielbia siedziec w nosidle facjatą do świata. Dzis jak T. Go nosil po mieszkaniu to ulubionym miejscem okazala sie łazienka i wieeeelkie lustro w ktore wgapia się jak zaczarowany ![]() Ogolnie stwierdzam, ze teraz dopiero jestem w 99% pewna o co chodzi mojemu dziecku(troche sporo czasu mi to zajelo ![]() konia a gdzie szukacie tej miejscowki nad morzem i w jakim terminie? My chyba też wylądujemy nad morzem, ale w sumie nawet sie nie zabralam za szukanie miejsca i obawiam sie,ze pewnie obudze sie z reka w nocniku ![]() Lenka Ty się nie przejmuj tym, ze Kaja nie robi tego czy tamtego,bo kazdy dzieciaczek rozwija sie w swoim tempie i nic w tym złego. Ciesz się tym co jest i sama zobaczysz , ze wszystko przyjdzie z czasem ![]() btw.przypomnialo mi sie jak kiedys poszlam z kolezanka na zakupy do Euro RTV AGD i Ona chciala zakupić worek do odkurzacza(a jak wiadomo modeli jest wiele). Podchodzi do sprzedajacego z pytaniem o ten worek,a Pan grzecznie pyta "a jaki odkurzacz" na co Ona dumnie odpowiada " Czerwony" ![]() ![]() ![]() ![]() (Przypomnialo mi sie to, bo teraz kątem ucha slysze rozmowe T. z mamą i podobny tekst padl odnosnie telefonu komorkowego, ktory T.pomaga mamie skonfigurowac ![]()
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3614 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() wiem o jaki smrodek Ci chodzi,nie wiem od czego to zalezy, czasem śmierdzą tak jakoś ...ale nigdy nic Ninie nie zrobiły,póki co Kai też nie , więc myślę,że to ten żel w środku ma taki zapach, a czemu nie zawsze to nie wiem ![]() chyba jadę na wakacje tam gdzie rok temu, do plaży dalej n( teściu nie może daleko chodzić, ale są meleksy co wożą na plażę), ale za to święty spokój mam z szukaniem i będę mogła wrócić do życia forumowego Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-05-13 o 18:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3615 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w sumie to nie chodzi o to że coś robi już a czegoś nie. Martwię się bardziej od strony tego Jej wcześniactwa, czy po prostu wszystko będzie w porządku. W zaleceniach mamy wizytę u neurologa, bo już w szpitalu stwierdzili że ma problem z napięciem mięśniowym, także wszystko się okaże, w razie czego będzie rehabilitacja. To prawda często się martwię o Kajcie, ale to chyba już takie matczyne ![]() ![]() Gosia, ja myślę że tak jak pisały Ci dziewczynki, chyba Natka - musisz porozmawiac z Mamą i powiedziec co Ci na sercu leży, innego wyjścia chyba nie ma.. ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Emigra śliczna ta sukienusia, idealna na chrzest! ![]() koniakonia jutro tę mapkę stworzę, tak mniej więcej chociaż żebyście wiedzieli którędy można pojechac. ![]() Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-05-13 o 19:06 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3616 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3617 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3618 |
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
![]() wekeend pelen wrazen ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ale zmeczona jestem caly dzien na nogach ale maz mi pomaga odpukac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3619 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mravka jedziemy do Rowów, oczywiście jutro musimy zaklepać, i jak tam już się miejsca skończyły to ![]() ![]() ![]() ![]() Mój tż twierdzi ,że mógłby pisać doktorat z bazy noclegowej nad naszym morzem po tym szukaniu, zresztą my co roku tak szukamy, bo oczywiście późno zaczynamy, a jeździmy gromadnie ....jeśli jedziecie w dwójkę z Małym to nie będzie aż tak ciężko znaleźć coś, ale też nie czekałabym dłużej....gdzie macie zamiar jechać? pewnie bardziej na wschód , tak? bo my tak od Rowów w lewo możemy doradzać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3620 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3621 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O dzieci człowiek się martwi cały czas, ale z czasem uczy się też panować nad tym,żeby to uczucie nie spowodowało ,że się dzieci pod klosz wkłada ![]() ![]() Kochana Leno wszystko będzie dobrze z Kajunią, trzymamy kciuki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3622 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lena, masz racje ze nie ma co porownywac! Kazde dziecko jest inne, ja sama nie moglam uwierzyc ze Ona tak wczesnie podnosi glowke, no ale Ona wogole jest silna! Bedzie dobrze , ja sie Adasiem tez martwilam bo siedzial sam jak mial 9 m-cy, pierwsze samodzielne kroki robil jak mial 15 m-cy, a teraz co? Nikt by nie powiedzial! Normalne dziecko. Po prostu daj Jej czas, a Ona w swoim czasie do wszystkeigo dojdzie. ![]() Trzymam kciuki za wizyty!
![]() |
#3623 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dziekujemy za komplementy ![]() ![]() ide wybudzac mala i szykowac jej kapiel bo znowu ominela jedzonko o 19 ![]()
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3624 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Fajnie, że udało znaleźć się kwaterę ![]() Emigra spoko ta sukienusia ![]() http://allegro.pl/sliczna-sukienka-c...289404623.html Muszę jeszcze jakieś używki pooglądać, bo to raz zakładane i więcej nie, więc w ogóle nie zniszczone. U nas potrzebna najpierw na chrzest, a później za dwa tygodnie na ślub, bo biorę małą do kościoła pokazać rodzinie TŻ ![]() Ja muszę jeszcze raz dokładnie przestudiować "Język niemowląt" jak metody na prawdę się sprawdzają, no i się przygotować, bo też bym chciała Łatwy Plan zastosować - mimo, że moje dziecko kąpanie, jedzenie i odrazu spanie w łóżeczku uskutecznia ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3625 |
Zakorzenienie
|
Evcia sliczna ta kiecka i w sumie nie az taka droga - ogladalam na ebay podobne i sa po ok 35-40€...
Moja corcia po kapieli tak ladnie gaworzyla do zabawek nad przewijakiem ze az z mezem mielismy lzy w oczach ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3626 |
Wtajemniczenie
|
kurcze no- nie mam mleka prawie w ogole
![]() troche zawalilam skrzynke zdjeciami bo dzismielismy faze na zdjecia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3627 |
Raczkowanie
|
Hej mamusie! Podczytuje was caly czas na nocnych karmieniach ale nie mam jak pisac z mala na reku. Julcia jest cudowna zwlaszcza ze 2 ostatnie noce stosuje tankowanie do pelna z jezyka niemowlat i z 3h sen wydluzyl sie do 5
![]() Widzialam ze poruszany byl temat testu z ksiazki. Moja jest sredniaczko-zywczykiem;-) Tez zakupilam konika i Evvcia dla nas tez byl za glosny i maz go przyciszyl tzn zakleil czesc glosnika tasma izolacyjna. Pozdrowienia dla was i dzieciaczkow!
#3628 |
Zakorzenienie
|
Czy Tracy Hogg podaje metodę jak uśpić 32 latkę ?
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3629 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nocka cienka u nas -bo przystawialam mala 2x , mleczka juz troche wiecej tak mi sie wydaje ale wymieklam i dalalm nakladki bo lepiej w nich ciagnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3630 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:03.