|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3571 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]()
![]() |
#3572 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
Na brzuszek Ją kładę, ale do przodu głowki nie podnosi (czasem tylko, na chwilkę jak leży na mojej albo męża klatce piersiowej), a ma już miesiąc, a Desi Viki już pięknie podnosiła się z tydzień po porodzie.. Wiem że nie ma co porównywac, bo każdy dzieciaczek ma inaczej, ale boję się że to może byc coś z tym napięciem mięśniowym, ostatnio jeszcze bardziej się wygina, a jak jest na pleckach to główkę tylko na prawo trzyma (na lewo nie chce przekręcic, nawet jak przekłądam delikatnie to wraca do pozycji na prawo).. Co do spania na brzuszku, to Kajcie na śpiocha przekładam i śpi ładnie na tym brzuszku (na jelitka Jej fajnie to działa, bo kupki i bączki często idą jak tak śpi ![]() W środę mamy neurologa, także okaże się co i jak.. Aż się boję.. W ogóle w tym tygodniu mamy 4 wizyty lekarskie - jedna moja u gina i 3 Kai! (neurolog, ortopeda i chirurg, który to specjalizuje się m.in w wędzidełkach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3573 |
Zadomowienie
|
Karolca ale fajnie macie z tym nocnym karmieniem..moze i my w końcu do takiego dojdziemy..
Dziewczyny a czy każde dziecka ma ta ciemieniuchę? Jakie są pierwsze oznaki? Bo mojemu schodzi troszke skórka z głowy pod włoskami przy czółku zaraz, ale to tak jakby po opalaniu schodziła (łuszczyła się skórka). To chyba nie to? Lenka mały tez jak go kłade na pleckach to tylko na prawo główkę układa..ja mu na lewo to on wraz ja przekręca.. No i powodzenia na wizytach w tym tygodniu! Nieźle Ci się ich zebrało! Edytowane przez Flowerbombka Czas edycji: 2012-05-13 o 13:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#3574 | |
Zakorzenienie
|
http://youtu.be/A_wG9XESSKM
---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Cytat:
![]() ![]() Tak, to może być poczatek ciemieniuchy. Natłuszczaj skórę i wyczesuj. U Ewelinki ciemieniuszka robi się w brwiach i na czole - zwłaszcza jak jest bardzo ciepło. Wtedy przed myciem daję dużo oliwki i wycieram pieluszką tetrową (bo przy takim łuszczeniu skóry pieluszka lepiej sobie radzi).
![]() |
#3575 |
Zadomowienie
|
Ewelinka śmieszka...fajoska
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3576 |
Zakorzenienie
|
U mojej tak się ciemieniucha zaczęła. Ja stosowałam olejuszkę i szybko przeszło
|
![]() ![]() |
![]() |
#3577 |
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny..to już zaczynam działać, co by się nie rozwinęło za bardzo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3578 |
Rozeznanie
|
Hej mamuśki
![]() Moja też na brzuszku nie przepada leżeć, po 2 minutach taką syrenę włącza, że hej ![]() A dziś wyskoczyliśmy we trójkę do sklepu pierwszy raz. Ja poćwiczyłam na sobie wiązanie chusty i TŻ też chciał sam na sobie zobaczyć jak wyjdzie mu wiązanie na kieszonkę i fajnie mu wyszło i wiecie co - i TŻ w Julką omotany chustą poszedł do sklepu ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- karolca ale fajne minki Twoja Ewelinka robi ![]() Ja też muszę nagrać Juleczkę jak "ćwiczy" chwyty kung fu ![]() ![]() A mam pytanko, moja Julcia jakoś od około 2 tygodni ma punktowo zaczerwienione powieki. Położna i lekarka nie zwróciły na to uwagi, myślałam, że może to jej przejdzie, bo to rumień, ale zaczynam się zastanawiać czy to na pewno rumień i czy jej przejdzie, czy to może tak uczulenie się objawiać??? |
![]() ![]() |
![]() |
#3579 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Flower a Wy macie w planach neurologa? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3580 |
Zakorzenienie
|
lenka no to pochodzicie sobie teraz po lekarzach. W takim razie trzymam kciuki za udane wizyty. Ja w srode ide na usg bioderek.
A u gina jeszcze nie bylam, tez powinnam sie wybrac ![]() julliczka moj maz tez nosil w chuscie Filipa i tez w sklepie mu go kiedys omotalam..oczywiscie zdziwionych spojrzen nie brakowalo ![]()
#3581 | |||||
Zadomowienie
|
hej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja płukałam jej twarz rumiankiem, zwykłym nie tym dla dzieci bo chyba jest słodszy i trochę klejąca buźka jest po nim. Potówki po 2 dniach znikły. Cytat:
super ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tż miał 3 dni wolnego, posiedzieliśmy sobie razem ![]() ![]() Co do okresu to ja w 7 tygodniu miałam plamienie, a jakiś tydzień temu bolał mnie brzuch jak na okres ale nic nie przyszło.. Nie karmię piersią więc nie wiem czemu jeszcze @ nie przyszła.. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3582 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale to wszystko mieliśmy w zaleceniach ze szpitala, także trzeba sprawdzic. A do gina ide dlatego że wciąż mnie boli (czasami tak że muszę wziąc przeciwbolowe) blizna, strasznie się tym martwię, także chcę by ktoś to obejrzał.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3583 |
Gang Iren
|
Bylismy na spacerze i jak wrocilam to przez przypadek uslyszalam rozmowe mojej mamy z ciotka na Skype.Ciotka mowila,ze powinnam mamie placic za opieke na Wiki (teraz ta opieka ogranicza sie do zaprowadzenia Wiki dwa razy w tyg do szkoly.A mama u nas ma mieszkanie i wyzywienie za darmo.I tak naprawde to wcale nie musi z nami mieszkac,skoro jej to nie pasuje.A ona wszedzie zali sie jak jej zle.A pomoc jej jest zadna w sumie.
Teraz wymyslila,ze mam jej poszukac prace,zeby miala pieniadze i chce szukac jako opiekunka (tyle,ze ona dzieci sie boi).I jak zapytalam w gniewie czy chce miec ta prace,zeby dokladac sie nam do zycia,to powiedziala,ze jak to sobie wyobrazam,ze jak zarobi jakies grosze,to chyba musi miec na swoje potrzeby,bo ja jej nie daje ani na fryzjera,ani na ubrania.A ona w Polsce ma emeryture,ale oszczedza albo przerabie jak jedzie do Polski (ale Wiki np jeszcze nic nie kupila). W ogole ciezko jest,ona wtraca sie we wszystko,obraza gdy czegos sie jej nie powie.Nie mozemy tez wychodzic sami,bo jest obraza,bo ona chce wszedzie z nami,czy do sklepu,czy na spacer.A ja juz mam dosyc tego.Chcialabym mieszkac bez matki,ale nie umiem jej powiedziec,ze ma sie wyprowadzic.A to zle dziala takze na moje malzenstwo. Sorry za te zale,ale musialam. Co byscie zrobily na moim miejscu?
#3584 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3585 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki za wszystkie wizyty ![]() ![]() Cytat:
![]() Dziękujemy i gratulujemy rozpoczęcia kolejnego miesiąca ![]() ![]() Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3586 | |||
Zadomowienie
|
Jaki juz duzy twoj Adasko! Pierwsze zdjecie z bratem wymiata,wygladaja jak dwa male pakerki
![]() Laktator mam widocznie dobry, kupilam taki jak twoj ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Ide budzic spiocha na obiadek ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3587 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jula tez nie lubi zbytnio lezec na brzuchu i nie podnosi glowki do gory. Cytat:
Ja wyczesywalam grzebyczkiem i mysle ze o wiele lepiej idzie nizeli szczoteczka - a mam dwie, jedna miekka druga twarda. Cytat:
![]() My bylismy u tesciowej - ja nie wiem, ta kobieta mi chyba na zlosc robi. Ilekroc u niej nie jestesmy na obiedzie to zastrzegamy zeby nic slodkiego nie szykowala bo ja SIE ODCHUDZAM a ta zawsze jak nie ciasta to ciastka, czekoladki i cholera wie co jeszcze.A wie ze ja sie nie powstrzymam ... ![]() ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3588 |
Zakorzenienie
|
Zia, pierwsze karmienie na śpiocha było trudne, ale dałam radę
![]() Jak sie wybudzi to trudno, na szczęście jak moje dziecko naje się po same uszy i dobrze odbije szybko zasypia. W nocy - jak śpi - nie przewijam. Chyba, ze czuję, że pielucha jest mocno zesikana (kupy mamy jedną na dobę, czasem dwie i to najczęsciej wieczorem lub tuż przed wyjściem z domu, albo w gościach). W ciągu dnia zakładam Dady, na noc idą Pampersy Premium Care (są superchłonne wg mnie). Skórę smaruję kremem z pantenolem i dzięki temu unikamy podrażnień (w dzień nie smaruję niczym). Genialne pranei zrobiłam. ![]() ![]()
#3589 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny które rodziły sn i mają wanny
po jakim czasie cieszyłyście się kapielą w wannie ? czekacie / czekałyście do końca połogu?
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#3590 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3591 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3592 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ciązy leżalam w wannie codziennie, teraz preferuję szybki prysznic, przeszła mi chęć moczenia się.
![]() |
#3593 | |
Zakorzenienie
|
Witam Drogie Panie
![]() Aguśka ja wczoraj tez sobie zrobiłam dwa wyjścia, jedno zupełnie sama na 2 godziny do koleżanki na kawę ![]() ![]() ![]() Lena Kajunia jeszcze jest malutka, wszystko przyjdzie w czasie, a że się martwisz to akurat masz wizytę u neurologa to Ci wyjaśni wszystko pewnie ![]() ![]() ![]() Gosia oj współczuje sytuacji z Mamą, moja jak ma możliwość to spiernicza od nas na kilometr ![]() ![]() ![]() ![]() Nina na brzuchu nie lubiła leżeć, a powinna, bo miała brzuch jak żabka, czasem Ją kładłam , ale się darła jak nie wiem co, jakoś jak miała pół roczku chyba ![]() ![]() ![]() Tak się udzielam z doskoku, przepraszam, ale większość czasu przed kompem szukamy tego domku na wakacje i zaraz ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- Cytat:
![]() Ja przewijam Kaję po karmieniu, ale ostatnio śpi mi do 4 , od 19 , więc pielucha jest napompowana jak balon. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3594 |
Zakorzenienie
|
![]() na weekend byliśmy u teściów ![]() zauważyłam, że moje dziecko zupełnie inaczej zachowuje się w domu teściów no tam to jest aniołek a u mnie diabeł ![]() ![]() wczoraj między mną a TŻtem było bardzo przyjemnie ![]() ![]() ![]() w środę idę do ginekologa bo minie te cholerne 6 tygodni ![]() A ja mam na brzuchu nadal tą fatalną kreche i zastanawiam się kiedy ona zniknie ?? ![]() no i pępek mam taki wielki, brzydki i rozciągnięty ![]() poza tym mój brzuch nadal zwisa, rozstępy są obrzydliwe i dalej ciągle mam te cholerne 6kg na plusie jak nie lepiej. nie dam rady chyba dzisiaj Was nadrobić ![]() A TŻ kupił ostatnio te body z Biedronki wybrał czerwone i rozmiar 74 ![]() Sprawdzają ja jeden plaster ciełam na kilka i jeden nosiłam kilka razy oczywiście do kąpieli ściągałam i potem znowu go nosiłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3595 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Karolca alez Ewelinka ma poliki ![]() ---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Ja nie wyobrazam sobie malej cala noc nie przewijac ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3596 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dzięki laski za odp ![]() dzisiaj jak mężu wróci z hali (pograc w piłkę pojechal sobie) to ide się odchamic do wanny ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3597 | ||
Zakorzenienie
|
Cierpię na brak półśpiochów w rozm 62/68 i kaftaników w rozm. 62
Ale dobrze, ze jest Allegro i za grosze mozna trafić ładne ciuszki ![]() Bo w lumpeksach BRAK, nawet na specjalne zamówienie. ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Cytat:
![]() ![]() Nie będę prała, tragicznie nie wyglądają, poczekam do kolejnego prania (na szczęście to kwestia 3 dni tylko), kupię Vanish, namoczę, dodam do prania wstepnego, a właściwe już bez dodatku. I będzie dobrze ![]() Cytat:
![]() ![]() U mnie duża paczka tych Premium Care kosztuje 49.90 bez promocji. Jak jest przecena, to około 39 zł za najwieksza paczkę (im rozmiar większy tym mniej sztuk w paczce). Ale stwierdzam, że warto. Choćby jedną paczkę miec i uzywać tylko na noc i na dłuższe wyjścia.
![]() |
#3598 |
Zadomowienie
|
Moja mała jak śpi w nocy kładę ją wzdłuż łóżeczka a budzi się w poprzek. Nie wiem jak ona to robi ale już tak od jakiegoś tygodnia. Wasze dzieciaczki też tak maja? Dodam że śpi na plecach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3599 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() W takiej sieci e leclerc mają Pampersy 3 activebaby ( my już na tych ) za 62 sztuki 34, 99 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3600 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- Cytat:
![]() tez wrzucilam kilka zdjatek na maila ![]() ![]()
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:02.