Maturzystki, maturzyści czyli MATURA 2013 - przygotowania, problemy, wątpliwośći. - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja

Notka

Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych!

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-28, 12:38   #3601
veloney
Raczkowanie

Dot.: Maturzystki, maturzyści czyli MATURA 2013 - przygotowania, problemy, wątpliwość

Eh napisałam wiadomość i pokazał mi sie komunikat, że musi zostać poddany moderacji? Jak to jest? Mogę liczyć że zostanie opublikowana?
veloney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 12:39   #3602
micraneska
Zadomowienie

Dot.: Maturzystki, maturzyści czyli MATURA 2013 - przygotowania, problemy, wątpliwość

Moje pierwsze wiadomości do tej pory nie zostały opublikowane. Najlepiej jak napiszesz jeszcze raz
micraneska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 12:44   #3603
irreparable
Rozeznanie

GG do irreparable Send a message via Skype™ to irreparable

Cytat:
Napisane przez Lady Audrey Pokaż wiadomość
Też planowałam zdawać chemię jednak u mnie w szkole nie ma możliwości zrobienia jakichkolwiek fakultetów

A tak poza nauką...sukienki na studniówkę kupione?
ja chodzę na kursy maturalne i uczę się na rozszerzenie od zera. sukienka się szyje, powinna być gotowa na dniach. niestety, ale musiałam kupić nowe buty, bo brokat zadzierał materiał i nie dało się zrobić kroku... (długa sukienka)

Cytat:
Napisane przez thePhantom Pokaż wiadomość
wierzymy, że się wykurujesz, i spędzisz cudowny, spokojny sylwester z polsatem
Cytat:
Napisane przez Ingran Pokaż wiadomość
Uf, to trzymam kciuki mimo wszystko

z dwójką też jest ok, tam chyba pokazują Wrocław, nie?
dziękuję kochane, ozłocę was kiedyś a co do Sylwestra to dylemat co wybrać ... to proponują samochód, tam gotówke, jeszcze indziej wakacje... cięzki wybór

everyday!

Bioinżynieria -UP Lublin
matura 2014 - biologia i chemia R
irreparable jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 12:52   #3604
veloney
Raczkowanie

Ok, to piszę jeszcze raz. Z powtórkami jestem daleko w lesie. Nie wiem co się ze mną dzieje, ale zamiast zmobilizować się w najważniejszym roku szkolnym to mnie w trzeciej klasie ogarnęło największe lenistwo. O tyle ile na lekcjach realizuje materiał rozszerzony z chemii i biologii to z matma i angielskm jest jakaś porażka, bo w szkole mam tylko podstawę. Chodzę więc na korki, z anglika jest spoko, ale matma...eh czasem mam wrażenia że moja korepetyroka sama tych zadan nie ogarnia. W ogóle to szczerze Was podziwiam, że umiecie się tak spiąć i siąść do nauki. <brawo>Mam zamiar wziąć z Was przykład
Stary 2012-12-28, 12:59   #3605
veloney
Raczkowanie

Dobra pisze tą wiadomość już po raz trzeci, mam nadzieję że ostatni!
Z powtórkami, to jestem w przysłowiowym lesie Zamiast zmobilizować się w tej trzeciej klasie to mnie ogarnęło największe lenistwo+osiągnęłam level master w marnowaniu czasu przed komputerem. Z angielskiego i matmy, które w szkole mam tylko na p. podstawowym chodzę na korki, z tym, że z matmy nie jestem zadowolona, bo mam wrażenie, że korepetytorka czasem sama tych zadań nie ogarnia. W ogóle to Was podziwiam, że naprawdę sie uczycie, mam nadzieję, że uda mi się wziąć z Was przykład
Stary 2012-12-28, 13:00   #3606
veloney
Raczkowanie

.

Edytowane przez veloney
Czas edycji: 2012-12-28 o 20:41
Stary 2012-12-28, 13:04   #3607
veloney
Raczkowanie

.

Edytowane przez veloney
Czas edycji: 2012-12-28 o 20:42
Stary 2012-12-28, 13:06   #3608
paczek_w_masle
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez veloney Pokaż wiadomość

Dobra, chyba rozkminiłam tutejszy mechanizm dodawania postów, wszystkie które są w miarę krótkie udaje sie opublikować od razu Co do tych powtórek, to u mnie kompletna panika. Za nic się jeszcze nie wzięłam. W tej ostatniej i najwazniejszej klasie dopadło mnie totalne lenistwo+ osiągnełam level master w marnowaniu czasu przed kompem
No to chyba mamy podobnie
paczek_w_masle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 13:11   #3609
CleoDuquesne
BAN stały

Cytat:
Napisane przez micraneska Pokaż wiadomość
Lady
ja uczę się sama chemii R od zera, więc możesz też spróbować
Ja mam tak z WOSem.
Może nie od zera, bo jakieś podstawowe wiadomości mam, ale nie ma ich na poziomie rozszerzonym więc przez pięć miesięcy muszę się przyłożyć.
Codziennie po 1 godzinę (minimum) nauki WOSu, z tego wychodzi powiedzmy z 9 godzin tygodniowo (jak czasem poświęcę półtorej lub dwie) wychodzi 36 godzin miesięcznie, czyli ok. 180 godzin nauki WOSu. Z lekką redukcją (złe samopoczucie, brak czasu itp) zostaje ok 160 godzin WOSu, aby okiełznać rozszerzenie.
Skoro dzień ma 24 godziny to wychodzi na to, że w niecały tydzień muszę okiełznać cały materiał z WOSu. To tak jakby nieustannie siedzieć przy książkach przez tydzień z nielicznymi przerwami na toaletę
CleoDuquesne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 13:21   #3610
thePhantom
Zakorzenienie

Cytat:
Uf, to trzymam kciuki mimo wszystko

z dwójką też jest ok, tam chyba pokazują Wrocław, nie?
wiem, ze polsat ma Warszawe a Tvn robi sylwester w ogole?
Cytat:
Napisane przez Lady Audrey Pokaż wiadomość
Też planowałam zdawać chemię jednak u mnie w szkole nie ma możliwości zrobienia jakichkolwiek fakultetów

A tak poza nauką...sukienki na studniówkę kupione?
na szczęście już kupiona, kupiłam też naszyjnik, więc zostały tylko buty, ale to w styczniu
Cytat:
Nie uparłam się na konkretny fason i nigdzie znaleźć nie mogę
jaka jaka?
Cytat:
Napisane przez CleoDuquesne Pokaż wiadomość
Ja mam tak z WOSem.
Może nie od zera, bo jakieś podstawowe wiadomości mam, ale nie ma ich na poziomie rozszerzonym więc przez pięć miesięcy muszę się przyłożyć.
Codziennie po 1 godzinę (minimum) nauki WOSu, z tego wychodzi powiedzmy z 9 godzin tygodniowo (jak czasem poświęcę półtorej lub dwie) wychodzi 36 godzin miesięcznie, czyli ok. 180 godzin nauki WOSu. Z lekką redukcją (złe samopoczucie, brak czasu itp) zostaje ok 160 godzin WOSu, aby okiełznać rozszerzenie.
Skoro dzień ma 24 godziny to wychodzi na to, że w niecały tydzień muszę okiełznać cały materiał z WOSu. To tak jakby nieustannie siedzieć przy książkach przez tydzień z nielicznymi przerwami na toaletę
ale ambitny plan, realizujesz to od wrzesnia czy masz zamiar dopiero zaczac?
dół - luty 2015

Była Au pair - Niemcy 2013
thePhantom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 13:26   #3611
maacieek
Zakorzenienie

Potrzebuje pomocy z polskim. Jak rozumiecie taki fragment "analizując wybr fragmenty, scharakteryzuj bohatrrów i sposob artystycznej realizacji" Ta artystyczna realizacja mnie troche przeraza. Nie wiem czy to chodzi im o te epitety wybuchy co oznaczaja itp. czy cos innego? Więc chyba zmienie sobie ten temat na podobny ale bez takich trudnosci ;D
maacieek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 13:27   #3612
CleoDuquesne
BAN stały

Cytat:

ale ambitny plan, realizujesz to od wrzesnia czy masz zamiar dopiero zaczac?
Od września co jakiś czas czytałam i rozeznawałam się w repetytorium.
Potem trochę więcej czasu poświęcałam na naukę, bo olimpiada.
Ale tak na poważnie i to mówię CAŁKIEM SERIO, biorę się za wszystko od 1 stycznia. Już mam cały ambitny plan i rozwojowe zorganizowanie ze wszystkim. Więc już rozpoczęłam.
Stary 2012-12-28, 14:43   #3613
piotrek1994
Zadomowienie

Tylko że nauka od zera Wosu a chemii na poziomie R to i tak niebo a ziemia
Wos i tak i tak trzeba samemu zakuć, nauczyć się, może Ci na lekcji nauczyciel sporo powiedzieć, a jednak nie zawsze wszystko (częściej niż rzadziej) zapamiętasz.
a chemię to jednak trzeba zrozumieć
piotrek1994 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 14:47   #3614
XminorXlosX
Zakorzenienie

Hmm, tak się zastanawiam, skoro mam temat "kreacje par małżeńskich" a w 3 części Greya ("Nowe oblicze Greya") bohaterowie na samym początku biorą ślub, to czy jakbym dorzuciła to do prezentacji, to czy komisja i mój polonista przeżyliby taki szok?

Swoją drogą ingliszuję się, bo czytam w oryginale

XminorXlosX jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 15:09   #3615
Ingran
Blessed be the fruit

Cytat:

jaka jaka?
Nie, TVN chyba nie...
Cytat:
Ja mam tak z WOSem.
AHA matko jak ja ci zazdroszczę takiego samozaparcia:P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 546167_497918236904832_98213043_n.jpg (15,5 KB, 18 załadowań)
Stary 2012-12-28, 15:20   #3616
shilly
Przyczajenie

O nie, XminorXlosX, Ty spojlerko ! przeczytałam dopiero pierwszą część, ech :P

Co do przygotowywania się☠do matury z wosu pr to ostatnio wpadłam na pomysł żeby przejrzeć wszystkie matury z wosu, zarówno pp jak i pr i porobić sobie fiszki z zadań zamkniętych. Zdaję☠sobie sprawę, że zajmie mi to trochę czasu, ale przy okazji więcej się☠nauczę. Mam przynajmniej taką nadzieję..
shilly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 15:36   #3617
XminorXlosX
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shilly Pokaż wiadomość

Co do przygotowywania się☠do matury z wosu pr to ostatnio wpadłam na pomysł żeby przejrzeć wszystkie matury z wosu, zarówno pp jak i pr i porobić sobie fiszki z zadań zamkniętych. Zdaję☠sobie sprawę, że zajmie mi to trochę czasu, ale przy okazji więcej się☠nauczę. Mam przynajmniej taką nadzieję..
No cóż, gdybym wiedziała o ich ślubie czytając pierwszą część, to bym była porządnie szoknięta choć nie bardziej niż mój polonista, gdybym mu przedstawiła szatański pomysł

Śliczna sukienka

Stary 2012-12-28, 16:38   #3618
835313362e9486e3c9442f08647b1f88dd16e422_65652de798c50
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez shilly Pokaż wiadomość

Ooo! Ja właśnie zrobiłam fiszki z całej chemii organicznej. Liczę, że w taki sposób nie będę mogła się oszukiwać, że "umiem"

Czy wam też tyle zadali na te święta?
Ja mam:

Biologia : Ekologia i Genetyka
Chemia : Chemia organiczna i elektrochemia
Fizyka : Magnetyzm i drgania
WOS : Państwo
Historia : XIXw.
Matematyka : Kombinatoryka i prawdopodobieństwa + funkcja kwadratowa
Polski : Dżuma +konspekt
A nic nie zrobiłam, bo ciągle mnie nie ma w domu
835313362e9486e3c9442f08647b1f88dd16e422_65652de798c50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 16:40   #3619
CleoDuquesne
BAN stały

[1=835313362e9486e3c9442f0 8647b1f88dd16e422_65652de 798c50;38323287]
Ja mam:

A nic nie zrobiłam, bo ciągle mnie nie ma w domu [/QUOTE]

Ja chyba nic nie mam.
Rzadko kiedy chodziłam do szkoły przed świętami
Ale na pewno aż tyle tego nie ma
Stary 2012-12-28, 16:46   #3620
XminorXlosX
Zakorzenienie

[1=835313362e9486e3c9442f0 8647b1f88dd16e422_65652de 798c50;38323287]Ooo! Ja właśnie zrobiłam fiszki z całej chemii organicznej. Liczę, że w taki sposób nie będę mogła się oszukiwać, że "umiem"

Ja mam:

A nic nie zrobiłam, bo ciągle mnie nie ma w domu [/QUOTE]

Yyy, nie nic nie zadali i nic nie zrobiłam tak przynajmniej mi się wydaje

Stary 2012-12-28, 16:48   #3621
835313362e9486e3c9442f08647b1f88dd16e422_65652de798c50
Konto usunięte

Cytat:
Ja chyba nic nie mam.
Rzadko kiedy chodziłam do szkoły przed świętami
Ale na pewno aż tyle tego nie ma
Moja szkoła nieco przesadza na tym punkcie, ale jak np. klasyfikacja końcoworoczna była w piątek to w czwartek jeszcze mieliśmy normalnie lekcje Przed świętami to jest taki gorący okres, że choćbym miała umierać to musiałabym pójść
835313362e9486e3c9442f08647b1f88dd16e422_65652de798c50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 17:05   #3622
irreparable
Rozeznanie

GG do irreparable Send a message via Skype™ to irreparable

Cytat:

na szczęście już kupiona, kupiłam też naszyjnik, więc zostały tylko buty, ale to w styczniu
nie, ale chyba TVP Lublin transmituje koncert Budki Suflera z centrum haha z tymi nagrodami to żartowałam

Cytat:
Napisane przez XminorXlosX Pokaż wiadomość
Hmm, tak się zastanawiam, skoro mam temat "kreacje par małżeńskich" a w 3 części Greya ("Nowe oblicze Greya") bohaterowie na samym początku biorą ślub, to czy jakbym dorzuciła to do prezentacji, to czy komisja i mój polonista przeżyliby taki szok?
hahahahah padłam

everyday!

Bioinżynieria -UP Lublin
matura 2014 - biologia i chemia R
irreparable jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 17:41   #3623
GreyLovex3
Rozeznanie

thePhantom, Olvnia, CleoDuquesne, Lady Audrey - to co, będziemy razem redukować? Proponuję parę dni wstępu na sporządzenie planu i przystosowanie żołądka do mniejszych porcji jedzenia oraz oficjalne rozpoczęcie z dniem 01.01.2013.
Optuję za umiarkowaną opcją "mniej żarcia, więcej ruchu" <- czyli np. 25-30-53-40-45-50-55-60 minut na rowerku (etapami), pisałyście o programach Chodakowskiej, ja mam jej tylko jeden, dla średnio zaawansowanych i to nie dla mnie, za dużo skakania.

Olvnia - -15 kg? ;o ;o SZACUN. Pożycz gen odpowiedzialny za tak wysoką mobilizację.
Znam jedną osobę zafascynowaną Ferdydurke i bynajmniej nie jest to osoba normalna

CleoDuquesne - podziwiam za samozaparcie! Nic tylko brać z ciebie przykład. A mogłabyś się podzielić swoim "planem i rozwojowym zorganizowaniem"? Bardzo jestem ciekawa.

Ostatnie dni spędzam na myśleniu. Myślę, myślę i nie mogę wymyślić nic olśniewającego (mam przedstawić ciekawie swój talent/osiągnięcia, najlepiej w formie filmu. ). Poza tym też jem ciasto, na szczęście się skończyło i będę jeść zdrowiej. :p

Ingran - śliczna sukienka. Ja szukam czegoś z gorsetem, koronką, odcinaną w pasie i luźną, taką do połowy ud.
Może coś takiego ci się spodoba, widziałam w sklepie areyoufashion ale z tego co widzę, nie mają obecnie w magazynie. https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.n...51069815_n.jpg
GreyLovex3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 17:49   #3624
CleoDuquesne
BAN stały

Cytat:
Napisane przez GreyLovex3 Pokaż wiadomość
thePhantom, Olvnia, CleoDuquesne, Lady Audrey - to co, będziemy razem redukować? Proponuję parę dni wstępu na sporządzenie planu i przystosowanie żołądka do mniejszych porcji jedzenia oraz oficjalne rozpoczęcie z dniem 01.01.2013.
Optuję za umiarkowaną opcją "mniej żarcia, więcej ruchu" <- czyli np. 25-30-53-40-45-50-55-60 minut na rowerku (etapami), pisałyście o programach Chodakowskiej, ja mam jej tylko jeden, dla średnio zaawansowanych i to nie dla mnie, za dużo skakania.
Też chciałam się wziąć na Chodakowską. najpierw zacząć od skromny 5 min, potem 10, 15 i tak aż do 45. Na razie staram się robić ABS

Cytat:
Napisane przez GreyLovex3 Pokaż wiadomość
CleoDuquesne - podziwiam za samozaparcie! Nic tylko brać z ciebie przykład. A mogłabyś się podzielić swoim "planem i rozwojowym zorganizowaniem"? Bardzo jestem ciekawa.
http://aniamaluje.blogspot.com/searc...owe%20czwartki

Wszystko rozwojowe biorę z powyższego linku poczynając od 1 do (chyba) 16 obecnie
Stary 2012-12-28, 18:31   #3625
jooy
Raczkowanie

Siemanko dziewczyny chciałabym i ja dołączyć do Waszego grona.

Zdaję dodatkowo matme R, gere P i chyba spróbuje fizykę P, co mi szkodzi Aaaa i powtórek to ja jeszcze do maturki nie zaczęłam -.- Jedynie uczę się, czasami , do tych spr powtórkowych z polskiego i z maty

Inteligentny wszystko zauważa. Głupi wszystko komentuje.

jooy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 18:39   #3626
piotrek1994
Zadomowienie

moja szkoła też jest cudowna

polski - klasówka z młodej polski
fizyka - klasowka z termodynamiki
gegra - arkusz z biosfery, pedosfery, atmosfery i hydrosfery
negocjowanie z francuskiego
praca klasowa z rozszerzonej trygonometrii
ochrona środowiska z biologii

no i to chyba na tyle
piotrek1994 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 18:47   #3627
CleoDuquesne
BAN stały

Cytat:
Napisane przez piotrek1994 Pokaż wiadomość
moja szkoła też jest cudowna

polski - klasówka z młodej polski już za mną
fizyka - klasowka z termodynamiki już za mną

praca klasowa z rozszerzonej trygonometrii przede mną

no i to chyba na tyle
A po wolnym...sprawdzian z Ciągów z matematyki
Ale na ten czas...

NIEDŁUGO SYLWESTER
Stary 2012-12-28, 18:56   #3628
Olvnia
Zadomowienie

GreyLovex3 ja jestem za rowerkiem! jak się odchudzałam to ćwiczyłam co drugi dzień i efekty były naprawdę fajne,ale teraz potrzeba mi motywacji,bo niestety jakoś ją straciłam i właśnie otwieram kolejną w tym tygodniu paczkę czipsów wrr...

Co do nauki w święta to przeczytałam "Granicę" i "Ferdydurke",zrobiłam kilka arkuszy z fizyki i nauczyłam się kolejnego działu słówek z repetytorium Longmana oraz dokończyłam zadanka z funkcji wymiernej ze zbioru Kiełbasy,więc jestem z siebie dumna a to tylko dlatego,że tż wyjechał na święta i trochę się nudzę.

Ogólnie jednak moje powtórki pod maturę ograniczają się do klepania zadanek z matmy. Fizyka od matur operonowskich mnie przeraża i napawa wstrętem. Właśnie sobie uświadomiłam też,że zdaję rozszerzony polski i nie napisałam jeszcze żadnego wypracowania R. Pozdrawiam maturkę gorąco
Książki przeczytane od 07.2014: 40
Olvnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 19:01   #3629
your_sunshine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Olvnia Pokaż wiadomość
GreyLovex3 ja jestem za rowerkiem! jak się odchudzałam to ćwiczyłam co drugi dzień i efekty były naprawdę fajne,ale teraz potrzeba mi motywacji,bo niestety jakoś ją straciłam i właśnie otwieram kolejną w tym tygodniu paczkę czipsów wrr...

Co do nauki w święta to przeczytałam "Granicę" i "Ferdydurke",zrobiłam kilka arkuszy z fizyki i nauczyłam się kolejnego działu słówek z repetytorium Longmana oraz dokończyłam zadanka z funkcji wymiernej ze zbioru Kiełbasy,więc jestem z siebie dumna a to tylko dlatego,że tż wyjechał na święta i trochę się nudzę.

Ogólnie jednak moje powtórki pod maturę ograniczają się do klepania zadanek z matmy. Fizyka od matur operonowskich mnie przeraża i napawa wstrętem. Właśnie sobie uświadomiłam też,że zdaję rozszerzony polski i nie napisałam jeszcze żadnego wypracowania R. Pozdrawiam maturkę gorąco
Ja też zdaję polski R i jedyne wypracowanie na poziomie rozszerzonym, jakie napisałam, to to z listopada z matury próbnej
Stary 2012-12-28, 19:23   #3630
april0492
Przyczajenie

Hej, czy jest ktoś zainteresowany vademecum operonu z biologii? Uczyłam się z niego do matury rozszerzonej i jestem zadowolona z wyniku, polecam! Zainteresowanych proszę o mail: justyna__justyna@o2.pl
april0492 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości