Czy mogę być w ciąży - wątek zbiorczy cz. 3 - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-23, 10:14   #3601
Chatul
ma zielone pojęcie

Dot.: Czy mogę być w ciąży - wątek zbiorczy cz. 3

Cytat:
Napisane przez mkmp Pokaż wiadomość
Witam dzieki za odpowiedz, niby nie bylo jakiegos typowego powodu lecz wedle mnie byla troche zle zalozona gumka, lecz po byli sprawdzane i bylo ,,wszystko" w zbiorniczku. Okres planowany jutro objawow brak rano wykonalam ten test wyszedl negatywny juz po 4tyg chyba by wyszla chodziazby mniej widoczna. Przy drugiej ciazy mozliwe, ze mniej wytwarza organizm hcg? I, ze nie wykryje? Juz bzdury plote prosze o odpowiedzi. Jutro zadzwonie do gina sie umowie moze w tym tyg sie dostane, a jak dostane ciotke to odwolam tak sie martwie...

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

Sama czytam to co napisalam i to puste bylo wszystko a ja sie martwie jak malolat... Ale skad brak jakichkolwiek objawow? Najbardziej martwi mnie to, ze piersi nie bola co bylo zapowiedzia okresu zawsze....
Idź jutro na test z krwi, i tyle. Wszystko będzie jasne, a Ty się uspokoisz
Stary 2014-02-23, 10:18   #3602
rinoa_woman
Wtajemniczenie

GG do rinoa_woman

Cytat:
Napisane przez iorwethowa Pokaż wiadomość
mkmp, może będę trochę brutalna, ale mam nadzieję, że to "wstrząśnie" Tobą na tyle, byś się nad sobą zastanowiła na przyszłość. Uprawiając seks ZAWSZE musisz być gotowa na to, że antykoncepcja może okazać się nieskuteczna (choć w przypadku prezerwatywy to po prostu kwestia odpowiedniego założenia), bo żaden środek antykoncepcyjny nie ma skuteczności 100%. I szczerze powiedziawszy trochę dziwią mnie wypowiedzi dziewczyn, które do uprawiania seksu czują się jak najbardziej dorosłe, a potem jest płacz, bo "może jestem w ciąży". Ludzie, jak macie sobie fundować taki stres to lepiej, żebyście jeszcze z tym seksem poczekali.
amen! ja też coraz częściej zastanawiam się co jest grane, co chwilę jakieś wypowiedzi ludzi, którzy albo są nieodpowiedzialni, albo po prostu nie zdają sobie sprawy że zawsze jest ryzyko ciąży - jeśli oczywiście się jej nie chce, ale cholera taka podstawowa wiedza, która jest wykładana jeszcze w podstawówce, że dzieci biorą się z połączenia komórek rozrodczych kobiety i mężczyzny to przecież "oczywista oczywistość", nie mówiąc już o kwiatkach typu - nie wiedziałam że jak mi facet włoży bez zabezpieczenia to od tego zajdę w ciążę - no ludzie, ręce i majtki opadają
rinoa_woman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-23, 10:31   #3603
mkmp
BAN stały

Cytat:
Napisane przez iorwethowa Pokaż wiadomość
mkmp, może będę trochę brutalna, ale mam nadzieję, że to "wstrząśnie" Tobą na tyle, byś się nad sobą zastanowiła na przyszłość. Uprawiając seks ZAWSZE musisz być gotowa na to, że antykoncepcja może okazać się nieskuteczna (choć w przypadku prezerwatywy to po prostu kwestia odpowiedniego założenia), bo żaden środek antykoncepcyjny nie ma skuteczności 100%. I szczerze powiedziawszy trochę dziwią mnie wypowiedzi dziewczyn, które do uprawiania seksu czują się jak najbardziej dorosłe, a potem jest płacz, bo "może jestem w ciąży". Ludzie, jak macie sobie fundować taki stres to lepiej, żebyście jeszcze z tym seksem poczekali.
Wiem, ze masz racje i narazie nie dam sie dotknac bo potem mi to w glowie.

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Cytat:
Napisane przez rinoa_woman Pokaż wiadomość
amen! ja też coraz częściej zastanawiam się co jest grane, co chwilę jakieś wypowiedzi ludzi, którzy albo są nieodpowiedzialni, albo po prostu nie zdają sobie sprawy że zawsze jest ryzyko ciąży - jeśli oczywiście się jej nie chce, ale cholera taka podstawowa wiedza, która jest wykładana jeszcze w podstawówce, że dzieci biorą się z połączenia komórek rozrodczych kobiety i mężczyzny to przecież "oczywista oczywistość", nie mówiąc już o kwiatkach typu - nie wiedziałam że jak mi facet włoży bez zabezpieczenia to od tego zajdę w ciążę - no ludzie, ręce i majtki opadają
Wiem, ze macie racje najsmiesznieszje jest to ze skonczylam duzo wiecej niz szkole podst. ; ) I ja uspokajam ludzi w swoim zawodzie, a sama jej potrzebuje tego uspokojenia matko ostatniego czasu no dluzszy okres czasu to sie rozwija to ja potrzebuje pomocy ale wsyd mi gdzies z tym isc

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Dziekuje Wam wszystim za odpowiedzi i za postawienie do pionu na pewno mi to w pewien sposob pomoglo. Pozdrawiam Wszystkich serdecznie i zycze milego dnia
mkmp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 21:04   #3604
viki909090
Przyczajenie

W połowie listopada byłam jeszcze z już byłym już partnerem. Nie było penetracji ani wytrysku wewnątrz mnie, jedynie jak sperma mogła się dostać do środka to na palcu (chociaż to nie jest pewne ale jest taka możliwość jednak). po jakiś 8h wziełam tabletkę "po". po tygodniu dostałam krwawienia (tak jak bylo na ulotce i w sumie inne dolegliwości nieporządane z ulotki także wystąpiły. nie ma co się dziwić - bomba hormonalna). następnie dostałam okres spóżniony o jakiś tydzień (też tak mialo byc wg ulotki). w tym czasie zrobiłam 3 testy i każdy wyszedl negatywny. nastepnie za miesiąc dostałam także spóźniony o tydzień okres. teraz za to okres mi się spóźnia neiprzyzwoicie długo :/ (dziś 42 dzień "cyklu"). W sobote robiłam test - również negatywny.
Czy mimo wszystko ciąża jest możliwa? Ah. od tamtego czasu nie współżyłam ani nie mialam żadnych innych tego typu kontaktów z mężczyznami. od tygodnia także choruje na zapalenie pęcherza (biore furaginum).... już sama nie wiem co mam mysleć. jutro ide do gina :/
viki909090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 22:20   #3605
201609102148
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez viki909090 Pokaż wiadomość
W połowie listopada byłam jeszcze z już byłym już partnerem. Nie było penetracji ani wytrysku wewnątrz mnie, jedynie jak sperma mogła się dostać do środka to na palcu (chociaż to nie jest pewne ale jest taka możliwość jednak). po jakiś 8h wziełam tabletkę "po". po tygodniu dostałam krwawienia (tak jak bylo na ulotce i w sumie inne dolegliwości nieporządane z ulotki także wystąpiły. nie ma co się dziwić - bomba hormonalna). następnie dostałam okres spóżniony o jakiś tydzień (też tak mialo byc wg ulotki). w tym czasie zrobiłam 3 testy i każdy wyszedl negatywny. nastepnie za miesiąc dostałam także spóźniony o tydzień okres. teraz za to okres mi się spóźnia neiprzyzwoicie długo :/ (dziś 42 dzień "cyklu"). W sobote robiłam test - również negatywny.
Czy mimo wszystko ciąża jest możliwa? Ah. od tamtego czasu nie współżyłam ani nie mialam żadnych innych tego typu kontaktów z mężczyznami. od tygodnia także choruje na zapalenie pęcherza (biore furaginum).... już sama nie wiem co mam mysleć. jutro ide do gina :/
No cóż... Nie było penetracji, wzięłaś tabletkę "po", od ostatniego kontaktu intymnego (bo współżycie to to nie było) miałaś już dwa okresy, a 3 testy wyszły negatywnie i dalej sądzisz, że to może być ciąża?
Nie bierz się za seks póki co. Proszę. Szkoda nerwów Twoich i partnera.

I dobrze, że idziesz do gina. Coś może być na rzeczy, ale ciąża to to nie jest na bank.
201609102148 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 08:47   #3606
viki909090
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Farmakopea Pokaż wiadomość
No cóż... Nie było penetracji, wzięłaś tabletkę "po", od ostatniego kontaktu intymnego (bo współżycie to to nie było) miałaś już dwa okresy, a 3 testy wyszły negatywnie i dalej sądzisz, że to może być ciąża?
Nie bierz się za seks póki co. Proszę. Szkoda nerwów Twoich i partnera.

I dobrze, że idziesz do gina. Coś może być na rzeczy, ale ciąża to to nie jest na bank.
Wiem, że brzmi to troche absurdalnie ale nasłuchałam się koleżanki i naczytałam intrnetu i się zeschizowałam
Stary 2014-02-25, 09:31   #3607
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem, że brzmi to troche absurdalnie ale nasłuchałam się koleżanki i naczytałam intrnetu i się zeschizowałam
radzę więcej rozsądku, bo hormony to nie cukierki
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-25, 10:14   #3608
viki909090
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość
radzę więcej rozsądku, bo hormony to nie cukierki
przecież nie biore ich jak cukierki. tabletkę wzięłam za sugestią lekarza, pozatym jest na racepte i kosztuje troche więc na pewno znalazlabym kilka fajniejszych rzeczy na co wydać kase
Stary 2014-02-25, 10:22   #3609
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
przecież nie biore ich jak cukierki. tabletkę wzięłam za sugestią lekarza, pozatym jest na racepte i kosztuje troche więc na pewno znalazlabym kilka fajniejszych rzeczy na co wydać kase
ciąża z palca?
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 10:39   #3610
dandi49
Raczkowanie

Nafaszerowałaś się hormonami mimo że ryzyko ciąży było znikome? Dorośnij.
dandi49 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 18:44   #3611
Invede
Przyczajenie

Exclamation Jestem w ciąży?

Witam, Ostatnio uprawiałam seks z moim chłopakiem. Przed seksem zrobiłam mu dobrze(oczywiście sie nie mył) a po 2h sie kochaliśmy oczywiście bez zabezpieczenia. I właśnie obawiam sie czy jestem w ciąży. Nie doszedł we mnie ale nie wiem czy po robieniu mu dobrze i że sie nie umył po tym moge być w ciązy. Jak mówicie?
Invede jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-25, 19:00   #3612
_ema_
Zakorzenienie

Dot.: Jestem w ciąży?

Cytat:
Napisane przez Invede Pokaż wiadomość
Jestem w ciąży?
Jesteś.
_ema_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 19:17   #3613
green way
Zadomowienie

I to w zaawansowanej! A co do higieny chłopaka, to: no coments. A jeżeli chodzi o Wasz wspólny stopień wtajemniczenia w antykoncepcję, tudzież inne formy ubezpieczania się przed ciążą, to oceniam Was na poziomie raczkującego żłobka. No chyba, że jesteście świadomymi kandydatami na przyszłych rodziców, wyedukowanymi co najmniej do stopnia mgr, ustawionymi zawodowo i materialnie, którzy postanowili dołożyć swoją cegiełkę do wkładu w przyrost naturalny naszego lekko podstarzałego społeczeństwa. To wtedy chylę czoła i proponuję autorce, żeby "robiła swojemu facetowi dobrze" no limits, nawet bez wyciągania pałki, bo po co tracić cennych żołnierzy?
green way jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 19:18   #3614
Invede
Przyczajenie

Jej ;( Jesteś pewna?
Stary 2014-02-25, 20:20   #3615
severalflames
Raczkowanie

Cytat:
Jej ;( Jesteś pewna?
severalflames jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 20:38   #3616
Choco_Latte_
Addicted of makeup.

Cytat:
I właśnie obawiam sie czy jestem w ciąży. Jak mówicie?
przewidujęęę bliźniaaaki.

Cytat:
Jej ;( Jesteś pewna?
Na 100 procent!
Powiem wprost: próbujesz z gó... wyrzeźbić piękny kwiat (bo tym powinien być związek). Może w pocie czoła i łez nawet ulepisz coś podobnego do kwiatu, ale z powodu użytego materiału całość i tak będzie brzydko pachnieć.
Choco_Latte_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 20:52   #3617
dandi49
Raczkowanie

Odstaw seks póki do niego nie dorośniesz.
dandi49 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 22:09   #3618
8c5e47fe6e48fd89bc9c227f1239fe5b9f79e095_5edd71729ccf0
Konto usunięte

I poczytaj trochę google takie magiczne słowo
8c5e47fe6e48fd89bc9c227f1239fe5b9f79e095_5edd71729ccf0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 23:18   #3619
Harmonija
Rozeznanie

[1=8c5e47fe6e48fd89bc9c227 f1239fe5b9f79e095_5edd717 29ccf0;45334104]I poczytaj trochę google takie magiczne słowo [/QUOTE]

Wystarczy kilka watkow na wizazu

Nalej Serce, nalej...

Na początku bóg stworzył człowieka, ale widząc go takim ułomnym, dał mu kota.
Harmonija jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-26, 06:07   #3620
nadijahh
Raczkowanie

Cytat:
Jej ;( Jesteś pewna?
Na Twoim miejscu nie dopytywałabym się, tylko od razu powiedziała rodzicom i przyszłemu ojcu. Nawet test jest tu zbędny. Miałaś 101% na zajście w ciążę. Sama napisałaś, że OCZYWIŚCIE się nie mył, bez mycia zapładnia się jak mały królik. Gratuluję!

Edytowane przez nadijahh
Czas edycji: 2014-02-26 o 06:14
nadijahh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 07:29   #3621
KiniaaxD
Rozeznanie

Autorka zapewne jest młodą dziewczyną, i nie powinnyście jej od razu zjeżdżać...
Autorko proponuję udać się do lekarza, najlepiej na krew. Nie każdy stosunek bez zabezpieczenia oznacza ciąże, my Tobie tutaj nie wywróżymy czy jesteś czy nie jesteś w ciąży. I nie mów rodzicom że możesz być w ciąży dopóki nie pójdziesz się przebadać. Co do testów z moczu to czasem wychodzą pozytywne jak się nie jest, i czasem negatywne jak się jest w ciąży.

Razem: 25.09.2010r

Zaręczyny: 16.08.2014r

Zapuszczaaam kłaczki
było 35 jest 47 będzie 60!

Dbam o pazurki

CEL= 60cm
KiniaaxD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 08:28   #3622
201609102148
Konto usunięte

Cytat:
Witam, Ostatnio uprawiałam seks z moim chłopakiem. Przed seksem zrobiłam mu dobrze(oczywiście sie nie mył) a po 2h sie kochaliśmy oczywiście bez zabezpieczenia. I właśnie obawiam sie czy jestem w ciąży. Nie doszedł we mnie ale nie wiem czy po robieniu mu dobrze i że sie nie umył po tym moge być w ciązy. Jak mówicie?
No, oczywiście.
Mi na Twoim miejscu by było wstyd się przyznawać, że zachowałam się jak nieodpowiedzialna idiotka...

Aha i możesz być w ciąży, przy czym prawdopodobieństwo jest większe, jeśli miałaś dni płodne. Ile czasu minęło od stosunku?
Jeśli masz wątpliwości, to zrób test, bo nie sądzę, by jakiekolwiek rady z Internetu dały radę je rozwiać.

Edytowane przez 201609102148
Czas edycji: 2014-02-27 o 13:35
Stary 2014-02-26, 10:23   #3623
panna mati_
Zakorzenienie

Cytat:
I lekarz wypisał tabletkę na ciążę z palca? Nic tylko polecać pana doktorka.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-26, 10:49   #3624
Invede
Przyczajenie

prawie 2 tygodnie
Stary 2014-02-26, 11:13   #3625
Margolcia23
w drodze do...Ciebie...

Stary 2014-02-26, 17:49   #3626
kikunga
Zadomowienie

Cytat:
prawie 2 tygodnie
Zrób po prostu test idź do lekarza,nie zapominaj o zabezpieczeniu jeśli nie chcesz jeszcze zajść w ciążę.
Każdy taki stosunek może skończyć się ciążą ale nie jest to pewne.

Dziewczyny co Was ugryzło? Jak można być aż tak niemiłym,co z tego,że jesteśmy tu anonimowi-po drugiej stronie siedzi człowiek który też ma uczucia.Każdemu może się zdarzyć zrobić coś nieodpowiedzialnego,czego potem żałuje/boi się konsekwencji-przyszła na forum z problemem naśmiewanie się nie jest w dobrym tonie.
Stary 2014-02-26, 17:58   #3627
iorwethowa
Raczkowanie

Cytat:
Autorka zapewne jest młodą dziewczyną, i nie powinnyście jej od razu zjeżdżać...
Tutaj nie ma czego współczuć, tutaj trzeba ubolewać nad poziomem świadomości młodych Polaków, którzy zaczynają uprawiać seks. Współczuć to ja mogę dziewczynie, która zaszła pomimo stosowania antykoncepcji i akurat znajduje się w nienajlepszej sytuacji na przyjęcie dziecka, a nie kobiecie, która najpierw kocha się z facetem bez zabezpieczenia, a potem leci na forum z płaczem: "Ojej, a może jestem w ciąży?". Wiedza na temat antykoncepcji jest ogólnodostępna podobnie jak sama antykoncepcja (chociażby paczka prezerwatyw, która kosztuje kilka złotych) - dlaczego ludzie z tego nie korzystają?
iorwethowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 14:47   #3628
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cześć
Okres miałam dostać 24 lutego. W 95 % moje cykle są regularne i wynoszą 30 +/- 1 dni. Takie spóźnienie jak teraz, to w sumie żadne spóźnienie, bo w ciągu kilku ostatnich lat zdarzały mi się pojedyncze cykle nawet 35 - dniowe. ALE: wczoraj koło godziny 14 pojawił się "okres". Tak przynajmniej myślałam. Okazało się, że prócz paru kropel, więcej krwi się nie pojawiło. Dziś podobnie... Koło 8 rano miałam kropelkę krwi na majtkach, ale wyjęty 4 godziny później był ledwo "draśnięty". Brzuch boli mnie jak przed okresem od 23 lutego... Boli i boli, a pojawia się tylko plamienie. Czy warto już teraz robić test? Planowałam zrobić dziś rano, ale jak zobaczyłam zaczerwienioną bieliznę uznałam, że nie muszę. Czy wynik testu będzie już teraz wiarygodny? Czy może jeszcze poczekać? Mniej więcej od pół roku staramy się o dziecko, ale jak już faktycznie tego okresu nie mam, dostaję małpiego rozumu. Miałyście kiedyś takie objawy: pobolewania brzucha, plamienia i byłyście w ciąży?

Edytowane przez limonka1983
Czas edycji: 2014-02-27 o 14:49
limonka1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 15:53   #3629
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez limonka1983 Pokaż wiadomość
Cześć
Okres miałam dostać 24 lutego. W 95 % moje cykle są regularne i wynoszą 30 +/- 1 dni. Takie spóźnienie jak teraz, to w sumie żadne spóźnienie, bo w ciągu kilku ostatnich lat zdarzały mi się pojedyncze cykle nawet 35 - dniowe. ALE: wczoraj koło godziny 14 pojawił się "okres". Tak przynajmniej myślałam. Okazało się, że prócz paru kropel, więcej krwi się nie pojawiło. Dziś podobnie... Koło 8 rano miałam kropelkę krwi na majtkach, ale wyjęty 4 godziny później był ledwo "draśnięty". Brzuch boli mnie jak przed okresem od 23 lutego... Boli i boli, a pojawia się tylko plamienie. Czy warto już teraz robić test? Planowałam zrobić dziś rano, ale jak zobaczyłam zaczerwienioną bieliznę uznałam, że nie muszę. Czy wynik testu będzie już teraz wiarygodny? Czy może jeszcze poczekać? Mniej więcej od pół roku staramy się o dziecko, ale jak już faktycznie tego okresu nie mam, dostaję małpiego rozumu. Miałyście kiedyś takie objawy: pobolewania brzucha, plamienia i byłyście w ciąży?
Mi się zdarzają takie cykle, że przez 3 dni plamię a potem się wszystko rozkręca. Może wybierz się na betę?
Stary 2014-02-27, 15:54   #3630
201609102148
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez limonka1983 Pokaż wiadomość
Cześć
A czemu nie? Nie zżera Cię ciekawość? Ja, gdybym starała się o dziecko, robiłabym test od razu, kiedy byłby wiarygodny- czyli pierwszego dnia spodziewanej miesiączki.
Jeśli zrobisz test jutro rano będzie wiarygodny, także jak dla mnie- nie ma co się zastanawiać
I daj znać, ile kresek! Trzymam kciuki.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości