Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kcal cz 8 - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-01, 22:39   #3601
zooska
Zakorzenienie

Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kca

Cytat:
Napisane przez Cocktailraspberry Pokaż wiadomość

Zoska mmm ale mi sie zachciało pączką z czekolada
Efekt z linka-przeciwny od zamierzonego
Bosz...dzisiaj nie mogę się coś załatwić i aż mi jest niedobrze:/ WYmiotować mi się chce od tego nadmiaru jedzenia w brzuchu:/ czemu to nie może nigdy funkcjonować normalnie?!?!?!

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

No i lipa z folii Za mało już jej mam i starczy mi na pół uda

68kg->63kg -> 61kg->60kg ->59kg->...->58kg->57kg

Edytowane przez zooska
Czas edycji: 2012-09-01 o 22:18
zooska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-02, 00:43   #3602
monika01011986
Zakorzenienie

Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kca

Cytat:
Napisane przez patiuszka Pokaż wiadomość
Monia, tak masz rację do cen mieszkań, opłat i ubezpieczeń Ale jedzenie jest tanie, ja ostatnio tam byłam w tamto lato, w marketach typu Lidl czy Tesco kupowałam wiele rzeczy w cenie zbliżonej do Polski, a kosmetyki takie zwykłe jak Fa, Dove, Pantene, Rexona czy pasty do zebów Signal, Pearl Drops to zazwyczaj w sklepach typu "wszystko za jeden Funt", czyli w przeliczeniu jakieś 5 zł, a u nas koło 10 nie schodzą. Nawet myślałam, ze opłacałoby sie przywieźć i sprzedawać u nas
Ale też fakt, ze nie mieszkałam nigdy w takim wielkim i drogim Londynie tylko właśnie w małych miastach 25-40 tyś.
Poza tym oni dostają kupę kasy od rządu jak mało zarabiają - na dzieci, na remonty, na leki, ale to trzeba mieć status rezydenta.

Ja jak tam pracowałam jakieś 6 lat temu to 95% kasy przywiozłam do Polski, a 5% wydałam na jedzenie i imprezki Ale mieszkałam za darmo
W Polsce to ceny z kosmosu normalnie.... i na dodatek wszystko gorszej jakości :/ np. chemia jest rozrabiana, płyny mieszane z wodą itd. Przecież nie bez powodu ludzie kupują słodycze i chemię w Niemczech i sprzedają w Polsce na rynku czy bazarze. Tak samo z samochodami które ciągle są sprowadzane do Polski z Niemiec i ludzie je chętnie kupują.
Właśnie w Anglii i w Niemczech są spore dodatki i dofinansowania dla ludzi w przeciwieństwie do Polski.... my w Polsce nie dostawaliśmy nic na dzieci, nawet grosza a tu mamy 368 euro miesięcznie. Leki też dla dzieci mamy za darmo. To wiele ułatwia
A czemu wróciłaś do Polski? nie chciałaś na stałe w Anglii zostać?

---------- Dopisano o 00:43 ---------- Poprzedni post napisano o 00:40 ----------

Cytat:
Napisane przez meeedzik Pokaż wiadomość
Monia to jest taka odżywka, jest jej 750ml a mi zostało mniej niż połowa
Na necie znalazłam, że producentem jest L'oreal

No jak zawsze będę rozpieszczać mojego szkraba małego już ostatnio kupiłam mu kolejne legowisko
nie widziałam takiej nigdzie ale pewnie dlatego, że nie wiedziałam w ogóle o jej istnieniu Loreal ma dobre kosmetyki więc poszukam w drogerii tej odżywki
Ty to szalejesz z tymi legowiskami! psiak zwariuje i nie będzie wiedziałam w którym ma spać hehe

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

aktualnie jest : 66 kg

cel : 60 kg

monika01011986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-02, 01:08   #3603
Margot85
Wtajemniczenie

Udało mi się skończyć dziś jeden rozdział o zapasach w logistyce w ogóle mnie to nie kręci ale mus to mus
Poczytam jeszcze co u moni w nagrodę i lecę spać
dobranoc
Stary 2012-09-02, 01:29   #3604
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margot85 Pokaż wiadomość
Witam Czytam sobie czytam i podjadam bo okresowe chwile nadeszły
Tż na zakupy wysłałam to odpisuje- jakoś jak przez ramię mi patrzy to głupio mi się uzewnętrzniać

Ciekawe jak tam Milena się bawi na swoim weselu zazdraszczam jej, że w sumie jak na te czasy młodym wieku znalazła miłość i są szczęśliwi. My z Tż jakoś 2 i pół roku temu chcieliśmy wziąć ślub jak zamieszkaliśmy razem ale organizacja wesela mnie przeraziła a teraz to my starzy i wygodniccy się zrobiliśmy i nam się nie chce tzn Tż co chwile, że może teraz ale jak myślę o przeprawie z rodzicami to mi się odechciewa wszystkiego i coś czuje, że będzie cichy ślub tzn my i świadkowie ale kto wie Kurcze nie mogę się doczekać zdjęć z Mileny wesela i ślubu

monia ja się właśnie zastanawiałam jak to się stało, że w sobotę przed kompem siedzisz ale już wszystko jasne łącze się w okresowym bólu chociaż na tabsach to w sumie jest ułamek tego co przed
hehe ja też podjadam bo okres mam jak zawsze raz w miesiącu podczas okresu mam jazdę na słodkie to aż zadziwiające ile ja ich mogę zjeść! gdy okres tylko się kończy znowu mam wstręt do słodkiego
Ja przy mężu też nie piszę na wizażu ale czasami zdarzyło się że zostawiłam włączoną stronę i sobie poczytał co nie co i się śmiał ze mnie po co ja takie głupoty Wam piszę i tyłki Wam zawracam np. o okresie czy cyckach hahaha Faceci myślą że to głupoty... a to takie poważne sprawy przecież Ale on jest taki, że nie czyta moich rzeczy, przejrzy tylko bo akurat jest włączone i zaraz wyłacza.
No właśnie, ciekawe jak Milenka! pewnie tańcuje z mężusiem fajnie mają
Co do Ciebie i Twojego TŻ to jeszcze tacy starzy nie jesteście przecież
teraz dużo par najpierw biorą ciche cywilne śluby a za jakiś czas dopiero kościelny
No ja dzisiaj w domu cały dzień bo 1 dzień okresu :/ poza tym pogoda brzydka więc wszyscy u mnie pół dnia przespali mogłam wtedy z wami popisać teraz też śpią więc piszę

---------- Dopisano o 01:29 ---------- Poprzedni post napisano o 01:18 ----------

Cytat:
Napisane przez zooska Pokaż wiadomość
Monia Na wakacje, bo jeszcze razem nigdzie nie byliśmy w tym roku A prawda jest taka, że jest dobrze, jak się nie widzimy z 2 dni, bo on pracuje na nocki, a ja w dzień, mijamy się bardzo często w takim układzie. Widzimy się 2 godziny i jest bosko, a jak mamy ze sobą całe dwa dni to jest rzeźnia.

Dziękuję, też mam nadzieję, że będzie dobrze
aaa na wakacje! fajnie może to Was zbliży do siebie o ile się wcześniej nie pozabijacie mam nadzieję że będzie dobrze i wyjazd będzie jak z bajki! trzymam kciuki

Cytat:
Bosz...dzisiaj nie mogę się coś załatwić i aż mi jest niedobrze:/ WYmiotować mi się chce od tego nadmiaru jedzenia w brzuchu:/ czemu to nie może nigdy funkcjonować normalnie?!?!?!

No i lipa z folii Za mało już jej mam i starczy mi na pół uda
Espumisan już Ci nie pomaga?
A jak po owijaniu folią? widzisz jakieś efekty?

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2012-09-02, 01:38   #3605
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Udało mi się skończyć dziś jeden rozdział o zapasach w logistyce w ogóle mnie to nie kręci ale mus to mus
Poczytam jeszcze co u moni w nagrodę i lecę spać
dobranoc
A Ty studiujesz logistyke? pewnie już to pisałaś ale wiesz, że ja mam skleroze
Poczytałaś to co u mnie w nagrodę hahaha wariatka

też lecę zaraz spać skończę film oglądać bo fajny leci na HBO2 pt. "Zamiana".

Dobranoc miłej niedzieli gwiazdeczki buziaki

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2012-09-02, 09:17   #3606
dzaga1989
Zakorzenienie

Czeeeeeść Wstałam
Wczoraj już się nie udzielałam. Weekendowałam sobie z TŻ. Najpierw obejrzeliśmy film Warrior (Wojownik) - dziewczyny, obejrzyjcie! Piękny film!
Dzisiaj part II weekendowania Najumałam filmów, będziemy oglądać Pójdziemy też może na miasto, ale coś pogoda nawaliła. Zależy mi na przejściu się do Rossa bo już mi się dosłownie wszystko pokończyło! Podkład, tusz, nawet szczoteczka już ma tak nieszczęśnie włoski powyginane
Do tego od wczoraj łażą za mną lody. Myślałam że TŻ namówię na nocny wypad do sklepu, ale zaczął oglądać "Byliśmy żołnierzami" (przegrałam w marynarza w walce o oglądanie Pearl Harbor ) no i Zapchałam się 2 wafelkami ryżowymi z dżemem i łyżeczką wieśniaka. Do lodów temu było daleko, ale zawsze to jakaś smakowita przekąska.
Teraz pożarłam owsiankę z jabłkiem i łyżeczką cukru i odpisuję
Acha...zaczynam mieć stresa przed nową pracą. Za miesiąc zaczynam. Dziś pościągałam sobie książki dla nauczycieli co by się w technikach podszkolić i muszę sobie gramę przypomnieć

Losing, fajnie że rozumiesz My baby tak mamy że ciężko nam dogodzić. Lubimy zmieniać kolor włosów, oczu (soczewkami), cery (solarką). Staram się podchodzić do wyglądu z dystansem, ale czasami jest ciężko Szczególnie jak idę do CH. Tam dziewczyny się stroją jak na wybieg Ale już kiedyś oglądałam jakiś dokument o tym, że właśnie kobiety idąc do CH ubierają się jak na wielkie wyjście...Żeby wpasować się w modę, kolekcje, itp.

Patiuszka, Ty nawet nie wiesz jak ja tęsknię za "funciakiem"! Pamiętam jak zawsze szłam tam z "dyszką" i wychodziłam z caaałą siatą różności. Chociaż i w marketach było sporo ofert "buy 1 get 1 free".
W ogóle nie wiem czy oglądasz Katarzynę Bosacką (Wiem co jem) - traktowała tam ostatnio o gratisach. Kurde, u nas to serio gratisy rzadko kiedy istnieją. Ale tam...Pamiętam jak można było kiedyś w Tesco kupić dwie przepyszne duże nadziewane czekolady Cadbury za funta! Gdzie u nas dwie wielkie czekolady Wedla ktoś sprzedawałby za 5zł?!
Kiedyś czytałam jakąś brytyjską gazetę i porady typu "jak zaoszczędzić" i wśród nich była "Kupuj z kimś do spółki na okazjach buy 1 get 1 free" - no i tam to się opłaci, a u nas...na jedno wyjdzie. Bo np. w Lublinie w jednym markecie lody Movenpick stoją po 7zł, a w drugim te same lody w promocji "Drugie za darmo" pod 15zł Kogo oni chcą oszukać?!

Margot, och ja też mam tak samo przed i w trakcie @. Zawsze mam wtedy głupie zachcianki typu siedzieć przez TV lub kompem i serialami i żreć groszki lub jakieś bakalie w czekoladzie - tak żeby dziobać Albo płatki Chocapic czy inne smaczne
Ja mam tak samo z TŻ - nie lubię jak mi łypie zza ramienia na to co do Was skrobię No i najgorsze że o tym blogu nie wie. Nawarzyłam sobie trochę...Bo mogłam mu jakoś wcześniej dać znać że prowadzę blg. Teraz mam go już 1,5 roku i co? Tak nagle mam wyskoczyć że mam ale mu nie mówiłam... A nie chcę żeby się od kogoś dowiedział. A już słyszę że znajomi zaczynają przypadkiem na niego trafiać...
Co do ślubu, my też tak chcieliśmy, ale z kolei ja ciągle chciałam założyć suknięęę, trochę poszaleć. Ale z drugiej strony mam problem, bo przez tą moją "karierę naukową" nie mam nawet przyjaciółek, jedynie lepsze koleżanki. Moja jedyna przyjaciółka zrobiła mnie w jajo parę miesięcy temu Na studiach mam kontakt z dziewczynami, a jakże, ale nie ma spotkań na piwo, itp. Nawet nie wiem kto byłby moją druhną. Z 70 osób które zaprosimy 15 będzie z mojej strony Więc z kim to się weselić I też mam takiego stresa choć to dopiero za rok.

Paulinko, witaj moja imienniczko Oczywiście że możesz dołączyć! Dieta to walka ze słabościami. Powinnaś na początku zastępować chipsy jakimiś Sunbites (choć sama ich nie próbowałam, ale ktoś z mojego otoczenia jadł), sałatkami, odpowiedniki fast food rób w domu (taniej i dietetyczniej) i przede wszystkim nigdy więcej diet: wasa i sałata To najgorsze co może być. Jedz 5 mniejszych posiłków, trzymaj się limitu 1200kcal (przy objadaniu się fast foodami i chipsami to będzie wyjątkowo silne zaskoczenie dla organizmu i zobaczysz że schudniesz!), naucz organizm przyjmować jedzenie w regularnych odstępach czasu. Idziesz na miasto? Nie bierz kasy - nie wydasz jej na ff
A jak u Ciebie jest z ćwiczeniami?

Zooska, haaaa mam z TŻ tak samo Jak ma nocki i spędzamy je osobno to kochamy się że szok Misiamy, kiciamy sobie A jak ma jakiś urlop lub cały weekend wolnego to tak stopniowo spięcia się pojawiają Bez żadnych poważnych historii, ale rzeczy typu: "znowu podkoszulek zostawiłeś na sofie", "a Ty znowu rozwalasz książki po domu" się zdarzają. I wtedy jest foch na pół godziny
Ja paluszki jem same, bez żadnych dodatków (chyba że robię sałatkę z surimi - chyba nawet na Wizażu dałam przepis...swoją drogą...powinnam go zamieścić na blg!). Wpierdzielam je jak małpa kit, ale wtedy zjadłam tylko 2 bo piłam piwko to się powstrzymywać trzeba. A to jest zwykła ryba tylko one są moczone w jakimś krabowym wywarze i to jest ta czerwona część.
Hahaha zapytałam TŻ czemu mu tak wesoło przez sen. Mówił, ze mnie tak zaciesza
Jesssu, ale jaki ja miałam sen ostatnio. Wczoraj..ale zapomniałam napisać. Śnił mi się mój eks (jeszcze z czasów gimnazjum) i taki inny chłopak, którego znam od zerówki i nawet ostatnio się z nim widziałam jak byłam u mamy- baaardzo przystojny, ale dla mnie to zawsze ot taki kumpel był. Z eksem to tylko pamiętam gadaliśmy, ale z tym drugim to jejuuuu...W ogóle jak mi się mogło coś takiego przyśnić Ciekawe jak Fraud by to zdiagnozował

Zooska, pasztet kupny czy robiłaś? Za mną już od 2 miechów chodzi robiony pasztet sojowy, taki z blaszki. Widziałam przepis, w którym dodaje się soję, marchew, sól no i coś jeszcze i były bardzo przychylne komentarze...Robiłaś kiedyś?

Idę obfotografować i wystawić ciuchy na All. Nie wiem tylko czy "w paczce" czy pojedynczo. Jakieś tam super modne nie są...więc pewnie walnę jako paka

Edytowane przez dzaga1989
Czas edycji: 2012-09-02 o 09:20
dzaga1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-02, 10:19   #3607
zooska
Zakorzenienie

Cytat:
Łał, brawo Jak mus to mus mówisz...ja jutro mam egzamin z mikto I nie czuję się na siłach Dzisiaj zarywam noc

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Cytat:
Napisane przez monika01011986 Pokaż wiadomość
aaa na wakacje! fajnie może to Was zbliży do siebie o ile się wcześniej nie pozabijacie mam nadzieję że będzie dobrze i wyjazd będzie jak z bajki! trzymam kciuki

Espumisan już Ci nie pomaga?
A jak po owijaniu folią? widzisz jakieś efekty?

Wiesz...pojedziemy na 10 dni do tej Bułgarii (z czego 4 w autokarze :mdleje) wrócimy, a on wyjedzie mi po 2 dniach na 8 miesięcy na studia do Chorwacji Także...ech... Nie mam słów, ja wiem że to wielka szansa, dostał stypendium jako jeden z nielicznych, wielkie wyróżnienie, ale będę tęsknić jak cholera:/

Co do folii...jak zawijałam się kiedyś systematycznie codziennie, albo już jak zapomniałam to co drugi dzień, zawsze na minimum 45 minut, robiłam przy tym te 200 ścisków agrafka to tak, widziałam efekty. Nie dość że skóra się bardziej napięła, to wygładziła no i oczywiście straciłam na obwodzie w udzie 1cm
A teraz to miałam zacząć codziennie,ale zawsze coś i widzisz...nie trzymam tego:/ Teraz mam 2 tygodnie na powrót do formy

Espumisan mi coś wczoraj zawalił, ale może to przez stresy. Wczoraj pracowałam na tym festiwalu Wratislavia Cantans, to jest bardzo wielkie wydarzenie we Wrocławiu, prestiż, VIPy i te sprawy. A ja pracowałam tam pierwszy raz, jako jedyna z ekipy, a reszta po 8-9 lat obstawia imprezy w operze, filharmonii i sie bardzo stresowałam tym, może przez to miałam problemy
Dzisiaj rano nerwy puściły i już ok Dzisiaij też idę, ale wiem że się wczoraj sprawdziłam, to stresa nie mam

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

http://www.domowe-wypieki.pl/
bardzo fajna stronka Mam zamiar z niej zrobić serniczek na zimno

Stary 2012-09-02, 10:26   #3608
Like_a_women
Zadomowienie

Hejka.Ledwo pacze na oczy wczoraj z wesela wróciliśmy o 4 rano! ale zaszalałam... jeszcze w głowie mi grają "Czarne oczy" Alkoholu nie piłam z zwg.na antybiotyk,ale lampka szampana była Troszkę się obżarłam,aż strach jutro wejść na wagę
DŻAGA moje zdanie na temat grzywki znasz,ja bym robiła.Myslę,że bedzie Ci pasować
HEROINE Co tam kochana u Ciebie?Pewnie chora jesteś,ze się nie odzywasz?Trzymaj się
Stary 2012-09-02, 10:42   #3609
zooska
Zakorzenienie

Dżaga Hm..u mnie z Tż nie ma małych spięć, są wielkie awantury, które powodują u nas stratę 3-4 dni Także...no niestety, dwa ciężkie charaktery się spotkały i nic nie zrobisz:/

Propos strojenia się do CH, oglądałam kiedyś program na TVN Style, powiedzieli to samo, że to normalnie jeden wielki wybieg, strojenie się w piórka, żeby pokazać się przed innymi, a jak wrócą do domu, to wszystko z siebie zrzucą i znowu będą szare, to chociaż w takim miejscu się pokażą, że niby są wielkie i modne.

Przecież Ty się ślicznie ubierasz, masz wyczucie mody, na pewno śledzisz wszystkie nowinki i magazyny, więc nie masz co się czuć wyalienowana w CH, dorównujesz tym wszystkim damulkom i to bez żadnego wysiłku, bo to naturalne u Ciebie jest Więc...głowa do góry!

Paluszki surimi... Kupię, dam Tż na spróbowanie, niech będzie testerem

Co do pasztetu sojowego: kupuję sklepowy, nie będę przecież co tydzień piec wielgachnej blachy pasztetu^^ Polecam firmę Orico jeśli chodzi o pasztety, albo Sante, ale Carrefour ma swoje odpowiedniki te "kerfurowskie" wielu prd sojowych: ma swoje kotlety sojowe, kotlety mielone, pasztety, jakieś sosy, paprykarze, wychodzi taniej na takim pasztecie o jakieś 50-70gr, a jak się tego dużo i często kupuje, to na serio się opłaca. W smaku różnicę czuć minimalną i to nie we wszystkich smakach, ale jak chcesz raz spróbować, to kup sobie Orico

A oczywiście, że piękę, ubóstwiam pasztet z selera Boooosz, mogłabym go jeść i jeść, na świeży chlebek, trochę soli i jest idealny! Może zrobię go w przyszły weekend Tż, on za nim wprost przepada, jest wtedy dla mnie taaaaaaaki miły, jak usłyszy, że mu to upiekę ^^
A tak to robiłam jeszcze z cukinii, z soi, z ciecierzycy. No i robię różne pasty do kanapek

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Like_a_women Pokaż wiadomość
Hejka.Ledwo pacze na oczy wczoraj z wesela wróciliśmy o 4 rano! ale zaszalałam... jeszcze w głowie mi grają "Czarne oczy" Alkoholu nie piłam z zwg.na antybiotyk,ale lampka szampana była Troszkę się obżarłam,aż strach jutro wejść na wagę
Eeee tam, to wesele, to można!!!
Bosz...ja bym bez %%% nie wytrzymała, może jakaś nienormalna jestem, ale wesele=picie
Super, wybawiona, zadowolona z 200g na plusie Będzie super, pewnie wszystko wytańczyłaś

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Miałam wstać o 8 się uczyć, ale tak mnie głowa bolała, że nie dałam rady, wstałam o 9:50
No nic, wypiłam kawę sypaną z 2 łyżeczek kopiastych i kostką cukru, trochę mleka, czekam aż mi przestanie we łbie szumieć. W ogóle jeść mi się nie chce:/ Chyba będę musiała w siebie wmusić cokolwiek, ale jak ja patrzę na jogurt naturalny i te otręby to mnie aż mdli Jem takie śniadania już od 2 LO codziennie, z małymi wyjątkami jeśli chodzi o święta, czy nocowanie po znajomych, wtedy jem to, co wszyscy. Zamieniam raz same otręby, raz musli z otrębami, raz otręby z bakaliami, normalnie już nie mogę Bleah!
Jeszcze przeczytałam na paczce mrożonych warzyw na patelnie, że one zawierają ziemniaki i teraz z ryżem tego nie podam :/
No nic, pozostanie mi usmażyć kotlety sojowe i podać je z tymi warzywami na parze, przynajmniej mają ziemniaki

Stary 2012-09-02, 10:42   #3610
patiuszka
Zadomowienie

Witajcie
Ja od 3 dni piję rano drożdże, to coś nowego, co wymyśliłam na włosy i cerę i dołączyłam do pijaczek

Monia, ja tam jeździłam, żeby popracować razem z TŻ na 2-3 miesiące, bo odkąd pierwszy raz pojechałam to już mieliśmy tutaj mieszkanie i studia poza tym nas trzymały.
A samochód też mam z Niemiec
Chęć zamieszkania w Anglii pojawiła się tak tylko w dalekiej perspektywie, bo polubiliśmy bardzo oboje ten kraj.
Jeszcze jedną rzeczą jest to, że oboje mamy tu jakie takie prace, i stanowiska "umysłowe", a tam musieliśmy zapierdzielać fizycznie. Na krótko wyjechać, to jest ok, ale nie chce nam się zaczynać wszystkiego od zera teraz

Dżaga, oglądałam też ten odcinek o gratisach, i to prawda Po zobaczeniu w Anglii, głównie w Tesco tych promocji "buy 1 get 1 free" szukałam potem w Polsce w Tesco, ale u nas nie ma tak. To znaczy ostatnio to wchodzi, ale co to za gratis jak kawa kosztuje 17 zł, a jest napisane druga gratis i za 2 opakowania cena: 24 To na pewno nie jest za darmo

zooska, u mnie to bywa, że i 2 tygodnie stracone.... to norma A najdłużej dobiliśmy kiedyś do 2 miesięcy
Na poczatku szukałam bardziej swojej winy, myślałam, że trzeba się dotrzeć itp., ale teraz wiem, że to w większości wina TŻ i już to olewam i przeczekuję. On jest chwiejny, ma okresy, kiedy sam ze sobą źle się czuje i na związku mu też nie zależy. Poza tym jest bardzo zawzięty, za bardzo jak na partnera, bo ja, jak coś do kogoś czuję, to nie umiem być taka zimna sucz, a on tak

A paluszki 'surimi', czyli zazwyczaj np. z dorsza są pyszne! Najlepiej na zimno w sałatkach, połączenie z kukurydzą, ogórkiem, papryką i makaronem ryżowym (no i majonez i przyprawy) jest moim ulubionym

Edytowane przez patiuszka
Czas edycji: 2012-09-02 o 10:54
patiuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-02, 10:46   #3611
zooska
Zakorzenienie

Like dawaj, zakładaj wątek ciuszkowy^^!!! Nikt nie chce się ze mną wymianiać

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Cytat:
Napisane przez patiuszka Pokaż wiadomość
Witajcie
Ja od 3 dni piję rano drożdże, to coś nowego co wymyśliłam na włosy i cerę i dołączyłam do pijaczek
Ha, ja też miałam na to fazę, ale potem zamiast pić drożdże to piłam pokrzywę, a z drożdży robiłam paseczki na twarz i na włosy

Stary 2012-09-02, 10:47   #3612
meeedzik
Zakorzenienie

Heloł
Ale fajnie wczoraj było, wybawiłam się, teraz musi mi to starczyć na 2 miesiące 4 piwka wpadły dziś mam lekkiego kaca, to znaczy dobrze się czuję, tylko pić mi się chce

Monia no jak będziesz widziała te odżywki to kup i wypróbuj, może dla Ciebie też się sprawdzą są tez z tej firmy szampony i jeszcze jakieś inne rodzaje odżywek, widziałam jak w google wpisałam nazwę
Hehe psiak wystawione ma dwie budki a nad ranem i tak przychodzi do łóżka
Stary 2012-09-02, 10:49   #3613
zooska
Zakorzenienie

Cytat:
Heloł
Ale fajnie wczoraj było, wybawiłam się, teraz musi mi to starczyć na 2 miesiące 4 piwka wpadły dziś mam lekkiego kaca, to znaczy dobrze się czuję, tylko pić mi się chce
No i super, wybawiłaś się i w dodatku miałaś kierowcę do domu Cwana bestia z Ciebie!^^

Stary 2012-09-02, 11:00   #3614
Ladywithweapon
Zadomowienie

Nie ma szans, żebym teraz to wszystko nadrobiła Normalnie obudziłam się o 10 i nie mogę już spać. A zasnęłam ok. 4, bo oczywiście nagadałam się z koleżanką :P Ogólnie impreza ok, tylko ok. 23 musiałam trzezwieć- w ogóle nie mogę coś pić dużo ostatnio. Dosłownie wypiłam tak ze 2kieliszki szampana (reszta zawsze mi oddaje ) i potem 4kieliszki cin cina i masakra jakaś. Ja nie wiem co się ze mną dzieje... I szybciej zjadłam, i rosół i mięsko.... Trochę się chociaż pobawiłam. Chyba usiądę na rowerek coby szybciej odżyć i spalić wszystko ;p Potem prysznic i zejdę chyba na obiad jak kumpela się obudzi hahaha Nie wiem czy będą jakieś większe fotki jak wyglądałam, ale mi sie podobało ;p w końcu ;d Może powinnam mieć w końcu wysokie czarne szpilki, ale co tam ;p cieliste też są ok i wytrzymałam w nich naprawdę długo (mam jeszcze nogi pościerane po Wro ;p).

Myślę, że dziś do 18 spokojnie nie będzie we mnie żadnego alkoholu ;p hahaha

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Hahahah trochę zawyżyłam w liczeniu alkomatem online i wyszło, że miałam max. ponad 3promile alkoholu (nigdy w życiu! ) hahaha 2kieliszki szampana i 4cin cina ;p
Ladywithweapon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-02, 11:03   #3615
Like_a_women
Zadomowienie

Cytat:
Dżaga Hm..u mnie z Tż nie ma małych spięć, są wielkie awantury, które powodują u nas stratę 3-4 dni Także...no niestety, dwa ciężkie charaktery się spotkały i nic nie zrobisz:/

Propos strojenia się do CH, oglądałam kiedyś program na TVN Style, powiedzieli to samo, że to normalnie jeden wielki wybieg, strojenie się w piórka, żeby pokazać się przed innymi, a jak wrócą do domu, to wszystko z siebie zrzucą i znowu będą szare, to chociaż w takim miejscu się pokażą, że niby są wielkie i modne.

Przecież Ty się ślicznie ubierasz, masz wyczucie mody, na pewno śledzisz wszystkie nowinki i magazyny, więc nie masz co się czuć wyalienowana w CH, dorównujesz tym wszystkim damulkom i to bez żadnego wysiłku, bo to naturalne u Ciebie jest Więc...głowa do góry!

Paluszki surimi... Kupię, dam Tż na spróbowanie, niech będzie testerem

Co do pasztetu sojowego: kupuję sklepowy, nie będę przecież co tydzień piec wielgachnej blachy pasztetu^^ Polecam firmę Orico jeśli chodzi o pasztety, albo Sante, ale Carrefour ma swoje odpowiedniki te "kerfurowskie" wielu prd sojowych: ma swoje kotlety sojowe, kotlety mielone, pasztety, jakieś sosy, paprykarze, wychodzi taniej na takim pasztecie o jakieś 50-70gr, a jak się tego dużo i często kupuje, to na serio się opłaca. W smaku różnicę czuć minimalną i to nie we wszystkich smakach, ale jak chcesz raz spróbować, to kup sobie Orico

A oczywiście, że piękę, ubóstwiam pasztet z selera Boooosz, mogłabym go jeść i jeść, na świeży chlebek, trochę soli i jest idealny! Może zrobię go w przyszły weekend Tż, on za nim wprost przepada, jest wtedy dla mnie taaaaaaaki miły, jak usłyszy, że mu to upiekę ^^
A tak to robiłam jeszcze z cukinii, z soi, z ciecierzycy. No i robię różne pasty do kanapek

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Eeee tam, to wesele, to można!!!
Bosz...ja bym bez %%% nie wytrzymała, może jakaś nienormalna jestem, ale wesele=picie
Super, wybawiona, zadowolona z 200g na plusie Będzie super, pewnie wszystko wytańczyłaś

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Miałam wstać o 8 się uczyć, ale tak mnie głowa bolała, że nie dałam rady, wstałam o 9:50
No nic, wypiłam kawę sypaną z 2 łyżeczek kopiastych i kostką cukru, trochę mleka, czekam aż mi przestanie we łbie szumieć. W ogóle jeść mi się nie chce:/ Chyba będę musiała w siebie wmusić cokolwiek, ale jak ja patrzę na jogurt naturalny i te otręby to mnie aż mdli Jem takie śniadania już od 2 LO codziennie, z małymi wyjątkami jeśli chodzi o święta, czy nocowanie po znajomych, wtedy jem to, co wszyscy. Zamieniam raz same otręby, raz musli z otrębami, raz otręby z bakaliami, normalnie już nie mogę Bleah!
Jeszcze przeczytałam na paczce mrożonych warzyw na patelnie, że one zawierają ziemniaki i teraz z ryżem tego nie podam :/
No nic, pozostanie mi usmażyć kotlety sojowe i podać je z tymi warzywami na parze, przynajmniej mają ziemniaki
nio se potańcowałam aż mam pęcherze na pietach.Masz rację wesele=% i ciążko było mi sie powstrzymać,ale musiałam zadowololić się szampanem- i drinkiem,ale bo biorę antybiotyk.Bałam sie wypić więcej,bo kepe bym miała nieziemską,a nie chciałam TZ-tow gańby robić i tak mi szumiało było więc OK

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-02, 11:04   #3616
meeedzik
Zakorzenienie

Zoska niom Tż był kierowcą troszkę mi go szkoda, bo też chciał coś wypić ( nigdy nie może, bo przeważnie jest kierowcą, albo nie chce ) no ale niestety nie znaleźliśmy innego kierowcy a oboje chcieliśmy jechać. A ja wcześniej wypiłam sobie piwko i kieliszek wódki, jak jeszcze nie wiedziałam, że będziemy jechać.
Stary 2012-09-02, 11:05   #3617
Like_a_women
Zadomowienie

Cytat:
Heloł

Monia no jak będziesz widziała te odżywki to kup i wypróbuj, może dla Ciebie też się sprawdzą są tez z tej firmy szampony i jeszcze jakieś inne rodzaje odżywek, widziałam jak w google wpisałam nazwę
Hehe psiak wystawione ma dwie budki a nad ranem i tak przychodzi do łóżka
Ja mam kaca jak stara pijaczka.W nocy,znaczy-nad ranem wypiłam 1.5 butelki wody i dalej mnie suszy
Stary 2012-09-02, 11:06   #3618
meeedzik
Zakorzenienie

Tinek kochana co u Ciebie? Czemu nic się nie odzywasz ? widzę, że podczytujesz. Napisz do nas
Stary 2012-09-02, 11:08   #3619
LosingMyWay
Zadomowienie

Dzień dobry
Cytat:
Napisane przez dzaga1989 Pokaż wiadomość
Losing, fajnie że rozumiesz My baby tak mamy że ciężko nam dogodzić. Lubimy zmieniać kolor włosów, oczu (soczewkami), cery (solarką). Staram się podchodzić do wyglądu z dystansem, ale czasami jest ciężko Szczególnie jak idę do CH. Tam dziewczyny się stroją jak na wybieg Ale już kiedyś oglądałam jakiś dokument o tym, że właśnie kobiety idąc do CH ubierają się jak na wielkie wyjście...Żeby wpasować się w modę, kolekcje, itp.
No ja też staram się nie przesadzać tylko po prostu być zadbaną A z tym CH to rzeczywiście coś w tym jest. Ja zazwyczaj na zakupy ubieram się po prortu wygodnie, bo wiadomo jak to jest jak się łazi kilka godzin po sklepach A jak mijam niektóre babki, to jakby na premiere filmu szły

Zdecydowałam, że na razie będę się odżywiać po prostu zdrowo, 5 normalnych posiłków dziennie, bo jak pisałam mam jakieś problemy z jelitami, bóle itd. więc nie chce ich męczyć ani dietą ani niezdrowym żarciem. Zdrowie najważniejsze Pewnie i tak w końcu znowu mnie najdzie na odchudzanie, ale na razie nie mam na to ani zdrowia ani chęci
LosingMyWay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-02, 11:14   #3620
meeedzik
Zakorzenienie

Like hehe nie zazdroszczę ja wypiłam dopiero pół butelki 1,5 litrowej i tak co chwila popijam

A w ogóle kupiłam sobie zgrzewkę wody w Biedronce Nestle Aqarel o smaku truskawkowym, pycha jest

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Losing najważniejsze, że Ty się dobrze czujesz ze swoją wagą ja miałam to samo, schudłam do 47 kg ciężko było utrzymać, teraz na wadze mam w granicach 49-50 kg i też dobrze czuję się z tą wagą najważniejsze, że jem normalnie a waga się utrzymuje
Stary 2012-09-02, 11:25   #3621
zooska
Zakorzenienie

na czczo: woda z cytryną i miodem
kawa, zielona herbata
śń: kromka chleba wieloziarnistego z tostera z serkiem czosnkowym, jajecznica 2 jajek, 2 rzodkiewek i odrobiny mleka smażona bez tłuszczu

Teraz się robi cappuccino i zielona herbatka

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

Cytat:
nio se potańcowałam aż mam pęcherze na pietach.Masz rację wesele=% i ciążko było mi sie powstrzymać,ale musiałam zadowololić się szampanem- i drinkiem,ale bo biorę antybiotyk.Bałam sie wypić więcej,bo kepe bym miała nieziemską,a nie chciałam TZ-tow gańby robić i tak mi szumiało było więc OK
Ja nigdy nie powstrzymywałam się od alkoholu przy antybiotyku i nic mi nie było, a i choroba szybko ustawała, zero skutków ubocznych

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Cytat:
Zoska niom Tż był kierowcą troszkę mi go szkoda, bo też chciał coś wypić ( nigdy nie może, bo przeważnie jest kierowcą, albo nie chce ) no ale niestety nie znaleźliśmy innego kierowcy a oboje chcieliśmy jechać. A ja wcześniej wypiłam sobie piwko i kieliszek wódki, jak jeszcze nie wiedziałam, że będziemy jechać.
A no widzisz...tak to wyszło. No szkoda, że wypić nie mógł, ale zawsze to lepiej czas spędzić razem na imprezie niż osobno,albo w domu przed TV

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Kupiłam pomarańczkę, teraz obieram patrzę, a tam grejpfrut Jeszcze byłam głodna po śniadaniu, to w ostatniej chwili się powstrzymałam, żeby zamiast chleba wciagnąć cytrusa

Stary 2012-09-02, 11:32   #3622
patiuszka
Zadomowienie

zooska, o tych antybiotykach to lepiej przestrzegać niż zachęcać, mi też nic wielkiego nigdy się nie dzieje, ale dowiedziałam się, że to nie o to chodzi do końca, że nie zadziałają, tylko to są bardzo silne leki i w połączeniu z alkoholem Twoja wątroba może sobie pewnego razu "pójść na spacer i nie wrócić"
Stary 2012-09-02, 11:35   #3623
Ladywithweapon
Zadomowienie

Cytat:
Like hehe nie zazdroszczę ja wypiłam dopiero pół butelki 1,5 litrowej i tak co chwila popijam

A w ogóle kupiłam sobie zgrzewkę wody w Biedronce Nestle Aqarel o smaku truskawkowym, pycha jest

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Losing najważniejsze, że Ty się dobrze czujesz ze swoją wagą ja miałam to samo, schudłam do 47 kg ciężko było utrzymać, teraz na wadze mam w granicach 49-50 kg i też dobrze czuję się z tą wagą najważniejsze, że jem normalnie a waga się utrzymuje
Ja nie pije wody smakowej odkąd usłyszałam jakie to g jest. Gościu, który zakładał u mnie blat z kamienia (ogólnie ma taką firme cała) mówił, że próbowali co bardziej szkodzi- wyszło, że wody smakowe to jeszcze większa chemią od coli. No bo w sumie czysta woda, bez żadnych kawałków, fusów i taki smak. Same wiecie jak sobie dolejecie nawet przefiltrowany sok z cytryny do wody to robi się mętna. Teraz unikam tego jak ognia- bez tego mogę życ

Poza tym jaka ty chuda jesteś :P Serio tyle schudłaś? Ale mnie z tym laski motywujecie ;p Boje się stawać na wagę po wczoraj :d Choć trochę się pobawiłam, ale tez podjadałam w trakcie (skoro piłam). Teraz jestem po 6km i leci ze mnie masakrycznie. Chyba jeszcze jedna rundka na spalenie ;p Takie ćwiczenia z rana to potem wszystko będę szybko spalać :P Poza tym i tak moj metabolizm przyśpieszył :P

Co do właśnie metabolizmu to moja mama miała straszne kiedyś problemy- tabletki i w ogóle- wszystko próbowała. I teraz po prostu często się rusza- a to rowerek, kijki itd. I od razu jej lepiej. A tak piła różne mieszanki, rano tez sok z cytryny itd. Ja to w ogóle przeciwieństwo :P Czasem mnie to akurat aż szlag trafia, bo ile można Ale lepiej tak niż mieć problemy

Kaca prawie nie mam. Trochę jestem zmęczona, pije wodę (szybciej w nocy cole, bo mi wtedy jest z nia najlepiej ;p tak wiem ), pojezdziłam, zaraz dalej to już nic nie będzie :P Poza tym od 23 trzezwieje ;D Normalnie nie rozumiem tych alkomatów, ale chyba za kółko nie usiądę- wychodzi jakbym się spiła jak nie wiem co.

Co do CH to czasem jak dla mnie nie potrzeba dużo, zeby się tez dobrze czuć- lepsza torebka, mniej więcej wszystko w jednym tonie, baleriny i śmigamy ;p O albo lubię ubierać taką moją białą luźną koszule. Ostatnio byłam w jasnych dzinsach+biała koszula i do tego czerwona szminka Nie trzeba dużo ;p Ja akurat nie tylko tam pojechałam, a też miałam inne sprawy, ale małe szczegóły robią swoje ;p

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-02, 11:37   #3624
zooska
Zakorzenienie

Patiuszka Dobrze, że nie biorę antybiotyków często, tylko raz na kilka lat

Stary 2012-09-02, 11:37   #3625
Like_a_women
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LosingMyWay Pokaż wiadomość
Dzień dobry

No ja też staram się nie przesadzać tylko po prostu być zadbaną A z tym CH to rzeczywiście coś w tym jest. Ja zazwyczaj na zakupy ubieram się po prortu wygodnie, bo wiadomo jak to jest jak się łazi kilka godzin po sklepach A jak mijam niektóre babki, to jakby na premiere filmu szły

Zdecydowałam, że na razie będę się odżywiać po prostu zdrowo, 5 normalnych posiłków dziennie, bo jak pisałam mam jakieś problemy z jelitami, bóle itd. więc nie chce ich męczyć ani dietą ani niezdrowym żarciem. Zdrowie najważniejsze Pewnie i tak w końcu znowu mnie najdzie na odchudzanie, ale na razie nie mam na to ani zdrowia ani chęci
Dokładnie-zdrowie najważniejsze.Jeśli masz problemy z jelitami to nie jedź jasne pieczywo
Stary 2012-09-02, 11:38   #3626
Ladywithweapon
Zadomowienie

A i łączenie leków z alkoholem może być naprawdę szkodliwe. Nie jedna osoba już wyladowała na pogotowiu. Ja boję się przeciwbólowe brać jak coś wypiłam. Na początku wakacji miałam antybiotyk na zęba, ale było tak, że w piątek rano wzięłam jeden a w sobotę wypiłam coś delikatnego. Ale jak ostatnio brałam to nic.
Mój kolega kiedyś połączył- skończyło się na szczęscie tylko na tym, że w sumie na pól trzeźwo (nie wypił wiele) całą noc spędził w nad zlewem. Tak go zmogło. Naprawdę nie ma co próbować.
Stary 2012-09-02, 11:43   #3627
zooska
Zakorzenienie

LadyWW Co do tego metabolizmu, niby mówi się, że pić więcej wody i więcej się ruszać. Hm...na mnie to np.nie działa Wody to ja piję na potęgę, teraz już prawie tylko z cytryną i innych płynów, jedno posiedzenie wieczorne przed kompem to min 4 herbaty. Ruszam się bardzo dużo, wiele chodzę na piechotę i to nie że podejdę 1 przystanek, tylko na serio dużo. Ćwiczę, a tu fitness, a tu w domku, cokolwiek i tak i tak mam prbl.
Odkąd Monia poleciła mi leki na wzdęcia jest dobrze, ale wcześniej...katastrofa. Mieszanki ziołowe, woda z cytryną, woda po śliwkch, herbatki, siemię lniane (które piję w razie czego kilka razy w tygodniu), no cuda na kiju.
To zależy wszystko od organizmu. Ty się ciesz, że nie masz z tym problemu, bo normalnie to strasznie przeszkadza. No i przede wszystkim trzymanie trucizny w organizmie nie jest zdrowe

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Cytat:
Dokładnie-zdrowie najważniejsze.Jeśli masz problemy z jelitami to nie jedź jasne pieczywo
Nom Tylko razowce, grahamy. Podobno przetwory typu jogurty, maślanki są dobre, bo tworzą taką jakby powłokę na jelitach i całym przewodzie pokarmowym ochraniając go

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Ladywithweapon Pokaż wiadomość
A i łączenie leków z alkoholem może być naprawdę szkodliwe. Nie jedna osoba już wyladowała na pogotowiu. Ja boję się przeciwbólowe brać jak coś wypiłam. Na początku wakacji miałam antybiotyk na zęba, ale było tak, że w piątek rano wzięłam jeden a w sobotę wypiłam coś delikatnego. Ale jak ostatnio brałam to nic.
Mój kolega kiedyś połączył- skończyło się na szczęscie tylko na tym, że w sumie na pól trzeźwo (nie wypił wiele) całą noc spędził w nad zlewem. Tak go zmogło. Naprawdę nie ma co próbować.
Masakra pierwszy raz słyszę o takim czymś. Tzn. wiedziałam, że to może spowodować takie skutki, ale nie słyszałam, żeby komukolwiek to zaszkodziło. Ostrzeżenie jak każde inne, coś w tym stylu, a tu popatrzcie...takie nieszczęścia. Rzeczywiście lepiej losu nie kusić, mało to człowiek ma problemów.

Stary 2012-09-02, 11:44   #3628
meeedzik
Zakorzenienie

Zoska no pewnie, że lepiej pobawić się na imprezie tym bardziej, że Tż w przeciwieństwie do mnie, potrafi się bawić bez alkoholu dla mnie to nie impreza jak nie ma %%%

Lady dziękuję serio serio w albumie mam zdjęcia z przed i po odchudzaniu
A co do wód to ja zwykłej czystej nie lubię, zawsze dolewałam soku z cytryny albo syropu malinowego a jak mam już gotowe i takie dobre to nie będę sobie odmawiać nie piję żadnych gazowanych napoi typu cola, fanta itp bo nie lubię, a dużo też nie piję, więc na pewno mi nie zaszkodzi ;p
Stary 2012-09-02, 11:44   #3629
Ladywithweapon
Zadomowienie

Pamiętam jak sie mama męczyła, więc rozumiem.

Ja raz pogoniło po śliwkach węgierkach ;p Spróbuj i popij mlekiem

Ja zawsze się smieje ze np. mój kolega ma żołądek ze stali (w nawiązaniu do mleka)- po takim zalaniu się dzien szybciej rano wstaje i je płatki na mleku, a herbatka musi być posłodzona- inny nie patrzyłby nawet na jedzenie haaha

Poza tym jeśli masz takie problemy to może warto się przebadać, bo różne to moze być
Stary 2012-09-02, 11:47   #3630
zooska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ladywithweapon Pokaż wiadomość
Poza tym jeśli masz takie problemy to może warto się przebadać, bo różne to moze być
Ja się badałam już, bo rewelacje z żołądkiem miałam i w szpitalu wylądowałam w maju itd. itp. No i mam problemy z jelitami, żołądkiem, przełykiem dosłownie wszystkim. Na teraz się nie leczę, od października zacznę, bo nie mam jak tego wszystkiego pozałatwiac, bo bym musiała spędzić tydzień w szpitalu, a na to nie mam teraz czasu, bo poprawki zawalę:/ Więc...ech

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości