Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX-X - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-18, 07:46   #3601
Nisia4
Zadomowienie

Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Medela Mini Electric.
Tak myślałam bo moim to choćbym miała nie wiem jakie cyce to bym w 5 minut tego nie ściągnęła

Dzisiaj wysyłam męża z Mają na spacer a sama cisnę do galerii, chociaż sobie pochodzę po sklepach bo jak tam jadę to jestem taka oszołomiona że nie jestem w stanie nic kupić :P

Wczoraj była u mnie koleżanka z chłopakiem i kuzynka z dwiema córkami, jedna 10 miesięcy, druga 3,5 roku. Moje mieszkanie wyglądało jak po przejściu tsunami :P
Stary 2012-11-18, 08:41   #3602
weronika_91
Zakorzenienie

ANUSIA wow 80 jeszcze dopija to nieźle to moje 2 miesięczne dziecko wypija max 90 a zazwyczaj jest to 60.
Kurde a jak mial 2 tyg to ile razy pił po 90 a teraz to nie wiem czemu tak mało . No ale w 3 tyg przybrał prawie pół kg więc chyba dobrze co ?

KRAVEN to fajnie że ten nan wam służy bo ja w ubiegłym tyg podawalam go malemu az 1 dzień . W ogóle mu się nie odbijalo , ulewal strasznie , mimo że wypijal takie porcje jak bebilonu to po godz byl znów głodny no i płakał, było widać że brzuszek boli.
Stary 2012-11-18, 08:43   #3603
Sojka1990
Zadomowienie

Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX

Helloł

No i byłam na tym cholernym Zmierzchu wczoraj. Jestem totalnie zawiedziona... Nie pokazali tego co w książce najlepsze.. chociażby te pierwsze chwile po przebudzeniu Belli w filmie taka potulna a w książce wyglądało to zupełnie inaczej..
Jedynie scena walki na koncu fajnie zrobiona a reszta do bani.

Wcoraj Zosia poszła troszkę później spać, bo kibicowałyśmy mojemu byłemu instruktorowi tańca, chłopaki przeszli do finału Mam Talent duma lokalnego patrioty mnie rozpiera

Gda wiem że pytanie to Asiulki było, ale też Ci mogę odpowiedzieć jak to jest z opieką nad dziećmi po alko. u mnie sprawa ma się tak że mam takie dziwne coś że jak się napije to jestem bardziej ostrożna niż a trzeźwo mam niesamowitą kontrolę nad sobą i po kilku głębszych potrafię zrobić tak że nikt się nawet nie zorientuje że piłam
Stary 2012-11-18, 08:46   #3604
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Mój od 4 dni nie chce spać mimo, że zjada 120 ml mm nie wiem może nie dojada ale przecież nie będę dawać dziecku miesięcznemu porcji jak dla 4 miesięcznego czyli 150 ml. Nie wiem dlaczego zaczyna płakać po jedzeniu

a jak sie zachowuje? prezy sie? moze brzuszek go boli - gazy,albo odbic mu die chce.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-18, 08:46   #3605
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
No i byłam na tym cholernym Zmierzchu wczoraj. Jestem totalnie zawiedziona... Nie pokazali tego co w książce najlepsze.. chociażby te pierwsze chwile po przebudzeniu Belli w filmie taka potulna a w książce wyglądało to zupełnie inaczej..
Jedynie scena walki na koncu fajnie zrobiona a reszta do bani.
Mnie najbardziej gryzla ta sukienka na poczatku, w książce o ile dobrze pamiętam była biala

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-18, 08:50   #3606
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Ll

My też od wczoraj łapiemy!

Właśnie mąż przywiózł pizzę, a wcześniej jadłam Subwaya. Trzymajcie kciuki za noc

A ja jeszcze sobie legginsy kupiłam i nie wiem czy mi się podobają czy nie... Co sądzicie?

Leginsy ładne,ale twoje nogi w nich boskie!!!:lov e:
Stary 2012-11-18, 08:54   #3607
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość
Mnie najbardziej gryzla ta sukienka na poczatku, w książce o ile dobrze pamiętam była biala
Sukienka była niebieska w książce, ale była długa do samej ziemi z rozcięciem z przodu do uda, a tu wsadzili ją w zwykłą kiecke do kolan bleeee. no i pierwsze polowanie- w książce była cała ufajdana we krwi a w filmie czyściutka i pachnąca- bezsens.
Stary 2012-11-18, 08:56   #3608
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Iwoncia biedna co Ty się nadenerwujesz

Gda fajne Ładnie Ci nóżki w nich wyglądają. Ja legginsów w ogóle nie nosze bo jak szczur wyglądam. A co tam masz za butki w tle? takie botkowe. Bo szukam coś podobnego właśnie - by wygodne było. Tylko nie wiem czy to pasuje do płaszcza.

I jeszcze pytanko do mam karmiących kiedy najwcześniej można próbować cytrynę, pomarańcze? Pewnie w swięta obejdę się smakiem.

Ja herbate z cytryna wypiłsm w dzien porodu bo zapomniałam, sok pomaranczowy w małych ilosciach, a jeszcze wczoraj cytryne w sosie do potrawki i wcześniej z mięsem pieczonym. Małej nic nie było.
Stary 2012-11-18, 09:04   #3609
ula2689
Wtajemniczenie

Cześć mamuski! Widzę że pogawędka o duchach.To ja wam też coś opowiem.
Jak miałam 10 lat byłyśmy z mamą w odwiedzinach u wujostwa w Krośnie.Zabrali nas na wycieczkę po okolicy, przejeżdzaliśmy obok takiego opuszczonego domu i ciocia opowiadała taką miejscową legendę.Podobno kiedys mieszkała tam kobieta która urodziła dziecko i zakopała żywcem w ogrodzie!To dziecko płacze co noc i przejeżdżając tamtędy w nocy słychać kwilenie dziecka.
Jak dla mnie ta historia była niesamowita i taka realistyczna i do dziś mi siedzi w głowie.
P.S. nie chciałam Was przestraszyć, przepraszam
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-18, 09:06   #3610
Asiuulka89
Zakorzenienie

Gda u nAs jedt tak ze jedna osoba pije mało bądź wogole. Ale ja sie tak bałam przy Zuzi teraz mam większy luz. Ale dzisiaj sie tak złe czuje ze długo długo nic nie wypije i nigdy wiecej wina.

My za chwile jedziemy na basen
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-18, 09:49   #3611
anesh_
Zakorzenienie

Dzień dobry.

A ja od dzis sama... Mąż w pracy na 2 tygodnie... Ale damy radę.

Brawa dla Zuzanki za skończone 3 m-ce.
Stary 2012-11-18, 09:54   #3612
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Dzień dobry.

A ja od dzis sama... Mąż w pracy na 2 tygodnie... Ale damy radę.

Brawa dla Zuzanki za skończone 3 m-ce.
O kurczę, podziwiam spokój!

Mój w grudniu jedzie na 8 dni i ja już panikuję. A w tym tygodniu na 3 dni...
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-18, 10:17   #3613
katiem
Wtajemniczenie

Cześć kochane

Nie wiem co jest, ale całą noc mnie czyściło. i głowa rano bolała strasznie. Mieliśmy dzisiaj jechać do teściów, ale w tej sytuacji mąż sam pojechał z Pawełkiem. Zostałam z Kubusiem więc sobie trochę odpocznę.
Wszystkim dzieciaczkom jubilatom wszystkiego najlepszego

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-18, 10:19   #3614
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
O kurczę, podziwiam spokój!

Mój w grudniu jedzie na 8 dni i ja już panikuję. A w tym tygodniu na 3 dni...

Nie panikuję, bo wiem, ze dam sobie radę. I Ty też dasz. Najwyżej pies pójdzie później, a na obiad zjem kanapki. A rozpalanie w piecu mam juz tak opanowane,ze zajmuje mi to 5 minut:P. Bedzie dobrze, nie ja pierwsza z malutkim dzieckiem w wielkim domu i nie ostatnia.
Stary 2012-11-18, 10:21   #3615
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
to pierwsze bomba!
dziekuję

A dziewczyny karmiące ma któraś jakieś plamenia, albo okres? Bo kurcze wczoraj zauważyłam taki podbarwiony śluz i nie wiem czy @ ma przyjść czy co?

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-11-18, 10:22   #3616
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć kochane

Nie wiem co jest, ale całą noc mnie czyściło. i głowa rano bolała strasznie. Mieliśmy dzisiaj jechać do teściów, ale w tej sytuacji mąż sam pojechał z Pawełkiem. Zostałam z Kubusiem więc sobie trochę odpocznę.
Wszystkim dzieciaczkom jubilatom wszystkiego najlepszego

Jak ja Ci zazdroszczę, ze masz dwójkę dzieciaczków z tak małą różnicą wieku... Tak pozytywnie oczywiście.

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Cytat:
dziekuję

A dziewczyny karmiące ma któraś jakieś plamenia, albo okres? Bo kurcze wczoraj zauważyłam taki podbarwiony śluz i nie wiem czy @ ma przyjść czy co?
Ja jeszcze te po porodzie:P Wybacz moja "dowciapność"

Zdrowiej nam szybko Kochana!
Stary 2012-11-18, 10:23   #3617
katiem
Wtajemniczenie

A z tym sokiem pomarańczowym muszę spróbować bo wczoraj robiłam syrop cytrynowo - pomarańczowy do dyni i tak to pięknie pachniało. I lemoniady mi się chce - tylko może nie dzisiaj bo znowu mnie przeczyści.

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-11-18, 10:23   #3618
afternoon
Rozeznanie

Witam, nadrobiłam po łebkach

Wczoraj jedynie podczytwałam od czasu do czasu, mieliśmy gości, więc była zadyma. Na szczęście Filip miał wczoraj dobry dzień, nie wył już jak rozdzierany ze skóry, co miało miejsce w poprzednich dniach, przespał się w dzień konkretnie, a ostatnio wcale w dzień nie sypiał. Mogłam spokojnie zrobić obiad, ogarnąć mieszkanie, itp.

Wieczorem miałam schizę , że mam mało mleka, więc zmolestowałam się laktatorem, karmi i herbata laktacyjna poszła w ruch, więcej płynów i dziś już ok

Gda z jakiego materiału są legginsy?
Ja tez sobie pozwoliłam ostatnio na pizzę, bo już straszna miałam ochotę, nie zauważyłam nic niepkojącego u Młodego po niej. Dzisiaj zamierzam na obiad zrobić piersi z kurczaka, do zalewy idzie tam łyżka soku z limonki, mam nadzieję, że nie zaszkodzi w takiej ilości

Zaraz zmykamy na spacer, miłej niedzieli życzę
afternoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-18, 10:23   #3619
I_K
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Kasiam a ile podajesz mm i jak często?
Kraven my jesteśmy na MM od drugiego tygodnia życia bo miałam zapalenie piersi. Mały wypija 90 co trzy godziny, czasem 70-80, teraz już skończył 3 tyg i je tyle samo.
Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Weronika jesteśmy na Nan Pro i póki co jest ok. Tylko nie chce odbijać po kazdym jedzeniu. I robi kupki 1 -2 razy dziennie. Nie wiem czy to nie za malo.

Aha i jeszcze jedno pytanie - przepajam herbatką rumiankową. I czy może tak być , że na następne karmienie po przepajaniu Jaś zjada mniej czy raczej powinien wypijać tyle co zwykle? I czym lepiej przepajać - wodą czy herbatką?

Przepraszam, że mam tyle pytań ale jakoś nie ogarniam tego wszystkiego.
u nas kupki po nan pro są co dwa dnie, takie musztardowe, mały jest tak pół na pół na moim ściągniętym mleku i na nan.
Mój po herbatce zjada mniej, podaje mu przed jedzeniem tak ok 50ml i i za jakieś 20 min-pół godzinki (zależy ile wytrzyma) 60 ml mleka, parę razy zrobiłam 90 ale nie wydoił.
Kupiłam tą gotową herbatkę z hipp ale to w ogóle jest bez smaku, taka słodka woda... wolę mu parzyć zwykły słabiutki rumianek i słodzić tą herbatką.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-18, 10:25   #3620
afternoon
Rozeznanie

My dzisiaj kończymy 2 miesiące, podobnie jak Kubuś od Katee i i Iga od niegrzecznej - całusy dla nich, mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam
afternoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-18, 10:28   #3621
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak ja Ci zazdroszczę, ze masz dwójkę dzieciaczków z tak małą różnicą wieku... Tak pozytywnie oczywiście.

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Ja jeszcze te po porodzie:P Wybacz moja "dowciapność"

Zdrowiej nam szybko Kochana!
Spoko
I dziękuję.

Ja też nie żałuję drugiej ciąży. Nie była planowana i bałam się jak to będzie. Ale z Kubą najgorszy był pierwszy tydzień gdy mylił dzień z nocą, a teraz starszy jest bardziej wymagający bo Kubuś bardzo grzeczny.

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Cytat:
Napisane przez afternoon Pokaż wiadomość
My dzisiaj kończymy 2 miesiące, podobnie jak Kubuś od Katee i i Iga od niegrzecznej - całusy dla nich, mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam
To gratulacje

Pawełek

Kubuś

Edytowane przez katiem
Czas edycji: 2012-11-18 o 10:44
Stary 2012-11-18, 10:28   #3622
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Nie panikuję, bo wiem, ze dam sobie radę. I Ty też dasz. Najwyżej pies pójdzie później, a na obiad zjem kanapki. A rozpalanie w piecu mam juz tak opanowane,ze zajmuje mi to 5 minut:P. Bedzie dobrze, nie ja pierwsza z malutkim dzieckiem w wielkim domu i nie ostatnia.
Ja też dam radę, ale jestem już zmęczona 2 miesiącami bez ciągłego snu i noszeniem ponad 6 kg kloca...

A psa odwożę do teściów! I obiad przyjedzie mi mama zrobić
Stary 2012-11-18, 10:29   #3623
gda
Zakorzenienie

Cytat:
dziekuję

Kochana, ja miałam bóle jak na okres i teraz 2 dni brązowe kropki na wkładce i nie wiem o co chodzi...
Stary 2012-11-18, 10:31   #3624
I_K
Zakorzenienie

Cytat:
gratulacje
Stary 2012-11-18, 10:34   #3625
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

dzien dobry
Melduję że u nas wszystko w porządku ale nie mam zbytnio czasu pisać..Dziś mamy gości więc pewnie wpadne dopiero wieczorem na wizaż.
Stosuję tą maść cutibaza ale nadal Iga ma te krostki, więc pewnie to ten trądzik niemowlęcy z którym nic nie idzie zrobić i aby czekać aż sam zniknie.Ale w środe mamy szczepienie to jeszcze zapytam pediatry
A tak wogóle to Igulka ma dziś 2 miesiące najlepszego też dla Kubusia i Filipka
aa no i ja mam dziś z Marcinem 8lat bycia razem, gdzie to zleciało
lecę robić obiadek
miłego dnia wszystkim

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-18, 10:37   #3626
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Kochana, ja miałam bóle jak na okres i teraz 2 dni brązowe kropki na wkładce i nie wiem o co chodzi...
Bo ja podobne plamienie miałam jak zaszłam w ciążę z Pawełkiem i trochę się zdenerwowałam. A potem jak całkowicie odstawiłam karmienie piersią to w pierwszym cyklu było takie coś. Z dwojga złego wybieram powrót @ tylko trochę wcześnie - no ale trudno...

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
dzien dobry
Melduję że u nas wszystko w porządku ale nie mam zbytnio czasu pisać..Dziś mamy gości więc pewnie wpadne dopiero wieczorem na wizaż.
Stosuję tą maść cutibaza ale nadal Iga ma te krostki, więc pewnie to ten trądzik niemowlęcy z którym nic nie idzie zrobić i aby czekać aż sam zniknie.Ale w środe mamy szczepienie to jeszcze zapytam pediatry
A tak wogóle to Igulka ma dziś 2 miesiące najlepszego też dla Kubusia i Filipka
aa no i ja mam dziś z Marcinem 8lat bycia razem, gdzie to zleciało
lecę robić obiadek
miłego dnia wszystkim
Gratulacje i rocznica piękna

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-11-18, 10:37   #3627
gda
Zakorzenienie

Cytat:

Gda z jakiego materiału są legginsy?
Ja tez sobie pozwoliłam ostatnio na pizzę, bo już straszna miałam ochotę, nie zauważyłam nic niepkojącego u Młodego po niej. Dzisiaj zamierzam na obiad zrobić piersi z kurczaka, do zalewy idzie tam łyżka soku z limonki, mam nadzieję, że nie zaszkodzi w takiej ilości

Zaraz zmykamy na spacer, miłej niedzieli życzę
Poliester i elastan Są w wytłaczanego leoparda

Henio też bez różnicy po wczorajszych szaleństwach jedzeniowych.

Sto lat dla 2-miesięczniaków! A jutro nasz dzień

Jeszcze tylko miesiąc męczarni ze wzdęciami! Oby!
Stary 2012-11-18, 10:38   #3628
ula2689
Wtajemniczenie

Dziewczyny mój mąż też wyjeżdża często do pracy na tydzień lub 2 i jestem sama z 3 dzieci, niestety nikt mi nie pomaga i obiadow nie przynosiAle dajemy radę wkurza mnie tylko jak jest bałagan a nie mam czasu posprzątać bo ja lubię czysto mieć w chałupie
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-18, 10:43   #3629
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mój mąż też wyjeżdża często do pracy na tydzień lub 2 i jestem sama z 3 dzieci, niestety nikt mi nie pomaga i obiadow nie przynosiAle dajemy radę wkurza mnie tylko jak jest bałagan a nie mam czasu posprzątać bo ja lubię czysto mieć w chałupie
Podziwiam! Może to ja jakaś nieudolna jestem...
Stary 2012-11-18, 10:45   #3630
Konczita
Zakorzenienie

Anesh dasz radę kobieto zresztą szybko zleci przy dzieciątku czas pędzi niemiłosiernie !!!

niegrzeczna gratuluję rocznicy i kolejnych pięknych Wam życzę
dla dwumiesięcznych szkrabów .. ale zleciało to szybko !

zresztą jak patrze na moją Niunię to nie wiem kiedy te 14 tygodni zleciało .. jeszcze trochę i koniec macierzyńskiego
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości