|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 |
Zadomowienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Tak myślałam bo moim to choćbym miała nie wiem jakie cyce to bym w 5 minut tego nie ściągnęła
![]() Dzisiaj wysyłam męża z Mają na spacer a sama cisnę do galerii, chociaż sobie pochodzę po sklepach bo jak tam jadę to jestem taka oszołomiona że nie jestem w stanie nic kupić :P Wczoraj była u mnie koleżanka z chłopakiem i kuzynka z dwiema córkami, jedna 10 miesięcy, druga 3,5 roku. Moje mieszkanie wyglądało jak po przejściu tsunami :P
#3602 |
Zakorzenienie
|
ANUSIA wow 80 jeszcze dopija to nieźle
![]() Kurde a jak mial 2 tyg to ile razy pił po 90 a teraz to nie wiem czemu tak mało . No ale w 3 tyg przybrał prawie pół kg więc chyba dobrze co ? KRAVEN to fajnie że ten nan wam służy bo ja w ubiegłym tyg podawalam go malemu az 1 dzień . W ogóle mu się nie odbijalo , ulewal strasznie , mimo że wypijal takie porcje jak bebilonu to po godz byl znów głodny no i płakał, było widać że brzuszek boli.
#3603 |
Zadomowienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Helloł
![]() No i byłam na tym cholernym Zmierzchu wczoraj. Jestem totalnie zawiedziona... Nie pokazali tego co w książce najlepsze.. chociażby te pierwsze chwile po przebudzeniu Belli w filmie taka potulna a w książce wyglądało to zupełnie inaczej.. Jedynie scena walki na koncu fajnie zrobiona a reszta do bani. Wcoraj Zosia poszła troszkę później spać, bo kibicowałyśmy mojemu byłemu instruktorowi tańca, chłopaki przeszli do finału Mam Talent ![]() ![]() Gda wiem że pytanie to Asiulki było, ale też Ci mogę odpowiedzieć jak to jest z opieką nad dziećmi po alko. u mnie sprawa ma się tak że mam takie dziwne coś że jak się napije to jestem bardziej ostrożna niż a trzeźwo ![]() ![]()
#3604 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak sie zachowuje? prezy sie? moze brzuszek go boli - gazy,albo odbic mu die chce. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3605 | |
potworkowa
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3606 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3607 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3608 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja herbate z cytryna wypiłsm w dzien porodu bo zapomniałam, sok pomaranczowy w małych ilosciach, a jeszcze wczoraj cytryne w sosie do potrawki i wcześniej z mięsem pieczonym. Małej nic nie było. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3609 |
Wtajemniczenie
|
Cześć mamuski! Widzę że pogawędka o duchach.To ja wam też coś opowiem.
Jak miałam 10 lat byłyśmy z mamą w odwiedzinach u wujostwa w Krośnie.Zabrali nas na wycieczkę po okolicy, przejeżdzaliśmy obok takiego opuszczonego domu i ciocia opowiadała taką miejscową legendę.Podobno kiedys mieszkała tam kobieta która urodziła dziecko i zakopała żywcem w ogrodzie!To dziecko płacze co noc i przejeżdżając tamtędy w nocy słychać kwilenie dziecka. Jak dla mnie ta historia była niesamowita i taka realistyczna i do dziś mi siedzi w głowie. P.S. nie chciałam Was przestraszyć, przepraszam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3610 |
Zakorzenienie
|
Gda u nAs jedt tak ze jedna osoba pije mało bądź wogole. Ale ja sie tak bałam przy Zuzi teraz mam większy luz. Ale dzisiaj sie tak złe czuje ze długo długo nic nie wypije i nigdy wiecej wina.
My za chwile jedziemy na basen ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3611 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
A ja od dzis sama... ![]() ![]() Brawa dla Zuzanki za skończone 3 m-ce ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3612 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3613 |
Wtajemniczenie
|
Cześć kochane
![]() Nie wiem co jest, ale całą noc mnie czyściło. i głowa rano bolała strasznie. Mieliśmy dzisiaj jechać do teściów, ale w tej sytuacji mąż sam pojechał z Pawełkiem. Zostałam z Kubusiem więc sobie trochę odpocznę. Wszystkim dzieciaczkom jubilatom wszystkiego najlepszego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3614 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie panikuję, bo wiem, ze dam sobie radę ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3615 |
Wtajemniczenie
|
dziekuję
![]() A dziewczyny karmiące ma któraś jakieś plamenia, albo okres? Bo kurcze wczoraj zauważyłam taki podbarwiony śluz i nie wiem czy @ ma przyjść czy co? |
![]() ![]() |
![]() |
#3616 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak ja Ci zazdroszczę, ze masz dwójkę dzieciaczków z tak małą różnicą wieku... Tak pozytywnie oczywiście ![]() ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
![]() Zdrowiej nam szybko Kochana! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3617 |
Wtajemniczenie
|
A z tym sokiem pomarańczowym muszę spróbować bo wczoraj robiłam syrop cytrynowo - pomarańczowy do dyni i tak to pięknie pachniało. I lemoniady mi się chce - tylko może nie dzisiaj bo znowu mnie przeczyści.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3618 |
Rozeznanie
|
Witam, nadrobiłam po łebkach
![]() Wczoraj jedynie podczytwałam od czasu do czasu, mieliśmy gości, więc była zadyma. Na szczęście Filip miał wczoraj dobry dzień, nie wył już jak rozdzierany ze skóry, co miało miejsce w poprzednich dniach, przespał się w dzień konkretnie, a ostatnio wcale w dzień nie sypiał. Mogłam spokojnie zrobić obiad, ogarnąć mieszkanie, itp. ![]() Wieczorem miałam schizę , że mam mało mleka, więc zmolestowałam się laktatorem, karmi i herbata laktacyjna poszła w ruch, więcej płynów i dziś już ok ![]() Gda z jakiego materiału są legginsy? Ja tez sobie pozwoliłam ostatnio na pizzę, bo już straszna miałam ochotę, nie zauważyłam nic niepkojącego u Młodego po niej. Dzisiaj zamierzam na obiad zrobić piersi z kurczaka, do zalewy idzie tam łyżka soku z limonki, mam nadzieję, że nie zaszkodzi w takiej ilości ![]() Zaraz zmykamy na spacer, miłej niedzieli życzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3619 | |
Zakorzenienie
|
Kraven my jesteśmy na MM od drugiego tygodnia życia bo miałam zapalenie piersi. Mały wypija 90 co trzy godziny, czasem 70-80, teraz już skończył 3 tyg i je tyle samo.
Cytat:
Mój po herbatce zjada mniej, podaje mu przed jedzeniem tak ok 50ml i i za jakieś 20 min-pół godzinki (zależy ile wytrzyma) 60 ml mleka, parę razy zrobiłam 90 ale nie wydoił. Kupiłam tą gotową herbatkę z hipp ale to w ogóle jest bez smaku, taka słodka woda... wolę mu parzyć zwykły słabiutki rumianek i słodzić tą herbatką. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3620 |
Rozeznanie
|
My dzisiaj kończymy 2 miesiące, podobnie jak Kubuś od Katee i i Iga od niegrzecznej - całusy dla nich, mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3621 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I dziękuję. Ja też nie żałuję drugiej ciąży. Nie była planowana i bałam się jak to będzie. Ale z Kubą najgorszy był pierwszy tydzień gdy mylił dzień z nocą, a teraz starszy jest bardziej wymagający bo Kubuś bardzo grzeczny. ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez katiem Czas edycji: 2012-11-18 o 10:44 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3622 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A psa odwożę do teściów! I obiad przyjedzie mi mama zrobić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3623 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3624 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3625 |
Wtajemniczenie
|
dzien dobry
![]() Melduję że u nas wszystko w porządku ale nie mam zbytnio czasu pisać..Dziś mamy gości ![]() Stosuję tą maść cutibaza ale nadal Iga ma te krostki, więc pewnie to ten trądzik niemowlęcy z którym nic nie idzie zrobić i aby czekać aż sam zniknie.Ale w środe mamy szczepienie to jeszcze zapytam pediatry ![]() A tak wogóle to Igulka ma dziś 2 miesiące ![]() ![]() aa no i ja mam dziś z Marcinem 8lat bycia razem, gdzie to zleciało ![]() lecę robić obiadek miłego dnia wszystkim ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3626 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3627 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Henio też bez różnicy po wczorajszych szaleństwach jedzeniowych. ![]() Sto lat dla 2-miesięczniaków! A jutro nasz dzień ![]() Jeszcze tylko miesiąc męczarni ze wzdęciami! Oby! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3628 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny mój mąż też wyjeżdża często do pracy na tydzień lub 2 i jestem sama z 3 dzieci, niestety nikt mi nie pomaga i obiadow nie przynosi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3629 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3630 |
Zakorzenienie
|
Anesh dasz radę kobieto zresztą szybko zleci przy dzieciątku czas pędzi niemiłosiernie !!!
niegrzeczna gratuluję rocznicy i kolejnych pięknych Wam życzę ![]() ![]() ![]() zresztą jak patrze na moją Niunię to nie wiem kiedy te 14 tygodni zleciało .. jeszcze trochę i koniec macierzyńskiego ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:30.