|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Razem schudniemy 20kg! - część IV
MAxi
a ja zastanawiałam się z czym one były. Ja nie liczę z gotowych przepisów, bo to że ktoś do duszonych pieczarek dodaje 1/4 kostki masła, to daje całkiem inne wyliczenia. Liczę kaloryczność składników które wrzucam. Także u Ciebie to na szczęście tylko błąd w liczeniu Nie no obiad spoko, tylko ja lubię takie ze świeżym warzywem . Z resztą widziałaś mój talerz, połowę zajmuje sałata. Kalorycznie wyjdzie Ci mało z tego obiadu, ale rozumiem że impreza wieczorem ![]() A jaką część z tej całej porcji zjadłaś? W sensie tak na oko. Bo ważyłaś rozumiem już gotowe pieczarki bo robiłaś obiad dla całej rodziny, nie?
Waga obecnie : 65,0 kg Cel : 65 kg Zostalo: 0,0 kg Zdrowa dieta + spora dawka ruchu Edytowane przez Martuszka85 Czas edycji: 2013-01-05 o 17:11 |
|
|
|
#3602 | |||
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny,
ja dziś na maksa zabiegana, ale w miarę grzecznie było jak zwykle po całym dniu mam 3 strony do ogarnięcia, ale już się staram nadrobić wszystko ![]() Miss, baardzo dziękuję za zaproszenie do znajomych. Przepraszam, że dopiero teraz je odnalazłam, lecz jakoś nie zaglądałam do prv skrzynki... oczywiście zaakceptowane Cytat:
a właśnie był wysoki, fajnie zbudowany (nie napakowany bardzo) i miał słodki uśmiech...inny kiedyś sam zagadał, aż sama troszkę zaskoczona byłam, ale uśmiałam się wtedy nieźle ![]() czasami z taką dziewczyną stamtąd też rozmawiam jak się pojawi... ogólnie można poznać różne ciekawe osoby ![]() Cytat:
Cytat:
też miałam sytuację (z ławką skośną, której nie umiałam ustawić) że podszedł jakiś facet k.35 lat, który nie był instruktorem i mi to wszystko pomógł ustawić i jeszcze się dopytywał czy dobrze, czy jeszcze coś pomóc ![]() i tak jak mówisz... najważniejsze że nie zamykamy się w sobie, a chcemy żeby nasza kondycja się zmieniła i sylwetka - oni to doceniają
|
|
#3603 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie wrocilam z silownii i zaliczylam pelna dawke kapsuly:30mi
dumna jestem z siebie jak cholera![]() Antunka z egzaminu oczywiscie 5 ![]() Smile dziekuje ![]() Zjadlam miseczke rosoluz ciemnym makaronem
|
|
|
|
#3604 |
|
Zadomowienie
|
Martuszka tak te pieczarki dla całej rodziny i to na 2 dni albo i 3. Były w promocji więc kupiłam ich trochę. Jak ich nie wykorzystam to zamrożę. Były po 4,99 zł za kg.
Zjadłam ich 150 g (gotowych) i zjadłam wszystkie całe 150 g i trochę przy próbowaniu czy dobre
|
|
|
|
#3605 |
|
Wtajemniczenie
|
Maxi ja uwielbiam pieczarki
. Tak wiem, że 150g, tylko chodziło mi tak na oko, np że 1/6 całości. Bo tak to nie umiem policzyć ile gram wyjdzie z 1,5kg pieczarek. Ja gotuję na 2 osoby więc mi się trochę łatwiej liczy. Ale spoko, na pewno jak to obiad dla całej rodziny na 2-3 dni, to nie miałaś tak dużo kcal. Bo całość ma ok 560. Także luz
|
#3606 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Fakt, zapał do ćwiczeń mam - zwłąszcza jak jadę na siłkę. Nie wiem jak będą mi wychodziły ćwiczenia w domu. Dziękuję za radę - wykorzystam. ![]() Cytat:
![]() co do rolek... ja kupiłam w tym roku, ale już po sezonie. Dopiero zaczynam się uczyć je opanować, ale jak tylko będzie pogoda ku temu (bez wiatru) to na pewno znów je założę ![]() Cytat:
i czekamy na Ciebie... wracaj szybciutko ![]() Cytat:
|
|
#3607 |
|
Wtajemniczenie
|
Aiesha no właśnie mnie też zdziwiło to co napisała Tur. Że sama chemia. Te smakowe capuccino w proszku to jasne. Ale kawa rozpuszczalna? Kupuję cały czas Nescafe, na etykiecie napisane że 100% naturalnej kawy. Dziś już nawet zaglądnęłam na stronę producenta i też nie znalazłam żadnej podejrzanej informacji. A przecież składu nie można fałszować. Ja wiem, że zdarzają że afery, bo ktoś nagiął sobie skład na lepszy, ale to raczej w sensie że piszą że parówki mają 10% mięsa a miały po 7%. No sama nie wiem
![]() Maxi właśnie, tak sobie teraz pomyślałam, jak Ty liczysz z gotowców, to może ty sobie zawyżasz kalorie a w rzeczywistości jesz za mało? Bo często kalorie są podawane w gotowcach dla standardowo przygotowanych potraw, a my jednak uważamy z ilością szczególnie olejów, masła.
Waga obecnie : 65,0 kg Cel : 65 kg Zostalo: 0,0 kg Zdrowa dieta + spora dawka ruchu Edytowane przez Martuszka85 Czas edycji: 2013-01-05 o 18:05 |
|
|
|
#3608 |
|
Raczkowanie
|
Baleronowa widzę Ciebie
---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- Właśnie jem sobie kolację - miruna (100g) na parze + warzywa na patelnię (250g) na 5g oliwy z oliwek! Przygotowałam już sobie całe jedzenie na jutro! Jak zjem to zamieszczę jutrzejsze menu! |
|
|
|
#3609 |
|
Raczkowanie
|
antunka powiem Ci, że mi nawet w chwilach desperacji czekania na kolejny odcinek przeszło przez myśl obejrzenie wszystkich sezonów jeszcze raz xD Kiedyś pewnie to zrobię
![]() A tych Mcdonaldów, muszę bardziej unikać, nie ma co kusić losu ![]() żrafko ucz się pilnie, nie daj się żarciu ![]() medzia dokładnie! Ach już ręce sobie zacieram na te rolki ![]() Ja po obiedzie - w końcu były naleśniki ze szpinakiem ![]() Za godzinkę jakaś lekka kolacja i do spania, może w końcu uda mi się jutro wstać wcześniej!
start 75kg (16.04.2012) aktualnie: 69 cel I 69 - OSIĄGNIĘTY!!!! cel II 65 cel III 60 cel IV 55 Nigdy nie rezygnuj z celu, tylko dlatego, że jego realizacja zajmie Ci dużo czasu. CZAS I TAK UPŁYNIE.. |
|
|
|
#3610 |
|
Wtajemniczenie
|
kawa rozpuszczalna jest liofilizowana, a to proces fizyczny, a nie chemiczny jak szanowna pani z wiem co jem stwierdziła. też rzuciłatylko hasełko, że pełne chemii.. ale jakoś żadnej chemii nie wymieniła i nie powiedziała dokładnie o co jej chodziło. dlatego nie zgadzam się z tym, co powiedziała.
specjalnie obejrzałam odcinek o kawie ;] prażenie, mielenie, parzenie i suszenie SĄ FIZYCZNYMI PROCESAMI, A NIE CHEMICZNYMI, DO CHOLERY!
|
|
#3611 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co do Christiny Yang, to ma mega figurę ![]() antunka- strawberry-fajnie, że mieszkasz w Poznaniu, gdzie dokładnie? ja Winogrady soldus, smile-ja też zamierzam pomykać na rolkach. kieyś to kochałam, ale teraz nie mam już rolek i musze kupić nowe. mam nadzieję, że znajdę odpowiednie i będę jeździć ile wlezie żyrafka- ![]() medzia- u nas za nocki jest taka sama stawka co za dzienne. nie wiemczy to jest zgodnie z prawem, ale tak jest niestety. więc ni jak się nie opłaca. chciałam wybrać turystykę międzynarodową, ale nie wiem jeszcze ja dzisiaj 60 minut marszu. 10 minut 6,5km/h, 10 minut 6,0km/h i tak na zmianę przez godzinę. w tym 5 minut biegu 8km/h. wszystko pod lekką górkę 2% w sumie 410kcal spalonych, potem jeszcze porobiłam lekkie ćwiczenia siłowe na kolację było 3/4 serka wiejskiego light, marchewka starta, pół łyżeczki miodu |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3612 |
|
Raczkowanie
|
Więc moje menu na jutro:
1. g.5:45 Płatki owsiane 45g + śliwki suszone 20g +woda g.7:00 kawa z małą ilością mleka 3,2% (tak wiem, ale jestem w pracy i jak pamiętacie takie mleko tam mam) 2. ok. g. 9:00 Wędlina sojowa 66g + pieczywo lekkie razowe 20g 3. ok.12:00 sałatka owocowa: pomarańcza 180g + kiwi 55g 4. ok.14:30-15:00 moja zupa z ciecierzycą w ilości 350g (szacuje ją na oko na ok.350kcal) g.16:00 kawa z małą ilością mleka 3,2% 5. ok.18:00 sałatka: mix sałat z rukolą 50g + papryka 90g + pomidor 130g + ogórek 100g + oliwki zielone 20g + oliwki czarne 20g + ser feta 60g 6. ok. g.22:00 (po powrocie do domu) miruna na parze 130g Łącznie (ale bez zupy) wyszło: 870,96kcal B:51,55 W:101,05 T:28,74 Do tego dodaję jakieś 350kcal na zupę czyli +/- 1220kcal Wychodzi mi mało białka a i tak nie zrezygnowałam z produktów z mleka krowiego tylko mocno je ograniczyłam. Tłuszczu jutro dość sporo ale pozwoliłam sobie na to bo w pracy wybiegam. Jestem dumna z siebie bo już mam wszystko popakowane i poważone w pudełeczkach! Nawet mirunę ugotowałam już dziś - jutro tylko odgrzeję! Dziś planuję się wyspać! Za chwilę prysznic, chwilka SPA i będę szła spać
|
|
|
|
#3613 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie wiadomosci ze sklepowych polek:
Biedronka: Od 07-09.01 banany 3.49 Od 10-13.01 mandarynki 3.49 Lidl Od 07.01 min: Waga dietetycznego analizujaca wartosci odzywcze( 800zapisanych wartosci odz. I kalorycznych).obliczajaca tluszcz,bialka,wegle itp. Za 49.99 |
|
|
|
#3614 |
|
Rozeznanie
|
No i powraca córka marnotrawna, samotna wdowa na kolejne 3 miesiące.... strasznie to ciężkie naprawdę
Na wadze dzisiaj rano 94,7 w podpisie muszę sobie zmienić cele i start... w ciagu roku chciałabym zrzucić 15kg myślę że to w miarę realny plan, jak sądzicie? Powiedzcie mi również co sądzicie o tych pasach masujących na brzuch? Są obecnie w lidlu i biedronce z tym, że ten w biedrze jest również rozgrzewający... nie mówię że miałby to być jedyny spalacz ale jedynie pomoc przy zrobieniu coś z tym moim brzuchem
|
#3615 |
|
Zadomowienie
|
lunch - jogurt z kawą i guaraną pitny plus dwie mandarynki
obiad - kuskus z dodatkiem zielonego groszku, trzy malutkie kotlety sojowe, kopa gotowanej marchwi z gorszkiem. Piję teraz kawę a za chwilę maraton projektowy - noc przede mną Martwię się, że schudnę jeszcze więcej przez tą robotę, a chciałabym już utrzymywać tą wagę. Ale z drugiej strony jak ja siedzę całą noc przy robocie to zamiast pięciu posiłków wyjdzie mi dziewięc co najmniej darialex_ przypiliły to jest mało powiedziane. Na szczęście jak mam tyle roboty to nie myślę o tym co by mnie teraz najbardziej przygnębiało, sama wiesz Niesamowite ile my mamy ze sobą wspólnego - też uwielbiam najbardziej z Chirurgów Christinę Yang. Kibicuje jej i Owenowi i ostatni odcinek mnie bardzo ucieszył. Mam nadzieję, że Ci teraz nie zespoilerowałam. A propos tych rzutów na słodycze - niepokojące jest, że masz na nie ochotę już po obiedzie :/ Chrom bierzesz????martuszka_ co to za szaro-brązowe cudo na tym talerzu??? Bo nie mogę się zdecydować czy to jakies mięsko jest czy grzybki chińskie??? antunka_ fajnie, też bym chciała z samymi facetami pracować. Ale kobiet inżynierów jest teraz więcej od mężczyzn ![]() smilegirl_ skąd Ty jesteś? Bo jak z Wrocławia to oferuję się być Twoim osobistym trenerem. Za miesiąc będziesz robić co najmniej 8 kilometrów. Kwestia treningu ![]() żyrafko_ nieeeeee! Jak robisz sobie przerwę w nauce to zaglądaj, nie odchodź ![]() aiesha_ bardzo się cieszę, że treningi tak Ci się podobają. Natomiast mój brat, który jest mega sportowcem dowiedział się, że regeneracja jest tak samo ważna jak wysiłek także dobrze że wzięłaś sobie ta moją radę do serca
wzrost: 168 cm pierwszy start: wrzesień 2011 ------> około 75 kg drugi start: 30.09.12 ------> 65,7 kg cel ostateczny: 58 kg osiągnięty! (17.12.12) kontrola wagi: 21.03.15 -> 56,3kg "Luck my ass! Luck is just another word for hard work and open mind!" |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3616 |
|
Wtajemniczenie
|
Miss grzybki, ale nie chińskie
tylko z polskich lasów, zbierane przez rodziców Szczurku poczekamy na Tur to pewnie nam napisze o co jej chodziło . Este wracaj wracaj
|
#3617 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Martuszko czy ty to widzisz tzn czytasz ??kiedy robimy mityng ???????????????? zrobiłam im na jutro pomysł na tiramisu i ten krem był tak zajeiście pyszny że wylizałam miskę ale sobie porcji nie zrobiłąm ![]() za to próbowanie kapusty, rosołu i kremu nie ma kolacji tzn była w formie kapusty gotowanej ![]() dobra, chyba jestem zjesc jakieś białko tatar mi się należy ![]() padam z nóg 25 km cardio, wysprzątane mieszkanie jeszcze teraz podłogi myłam a odkurzałam chyba z 5 razy co chwilę coś tłuczę 2 dni temu walnełam sie w głowę w drzwi, a wczoraj w identycznym miejscu walnełam się w mikrofalę - drzwiczki - mam nad piecem do tego czarny kot przeleciał mi przed samochodem i zapomnialam dodac tego alkoholowego kremu w pomysle na fak!
|
||
|
|
|
#3618 |
|
Wtajemniczenie
|
Aguś widzę, widzę
rozumiem, mam zacząć studiować drogę do Ostrowa Ooo tż wrócił, zawijam do sklepu, bo została mi godzina do zamknięcia
|
#3619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() idę po ogórki tatara mi się chce ![]() upajam się winem wytrwanym i czytam Szarego
|
|
|
|
|
#3620 |
|
Raczkowanie
|
szczurku dobrze, że piszesz o tej kawie, bo ja tylko rozpuszczalną piję!
arsenal kochana, to ma być sukienka ze skóry własnoręcznie zdartej z jakiegoś jelenia a nie xD miss właśnie tragedia z tymi słodyczami... Chromu nie mam, skończył mi się, ale chcę kupić w polsce, bo tutaj kosztuje ok. 20 euro, a dla mnie to gruba przesada. Tylko muszę teraz wytrzymać jakoś te dwa tygodnie bez słodyczy. I to będzie masakra, bo naprawdę mam z tym duży problem. Dzisiaj skończyło się tylko na paru orzeszkach ziemnych w jakiejś słodkiej skorupce, ale nie wiem co będzie później.
start 75kg (16.04.2012) aktualnie: 69 cel I 69 - OSIĄGNIĘTY!!!! cel II 65 cel III 60 cel IV 55 Nigdy nie rezygnuj z celu, tylko dlatego, że jego realizacja zajmie Ci dużo czasu. CZAS I TAK UPŁYNIE.. |
|
|
|
#3621 |
|
Zadomowienie
|
Melduję dzisiejszy jadłospis:
śniadanie: 100 g crunchy z jogurtem, bananem i łyżką żurawiny. II śniadanie: zupa pomidorowa i pół szklanki ciemnego makaronu. obiad: łyżka ziemniaków, ogórek konserwowy, pół pieczonego udka. podwieczorek: banan, 4 liczi, łyżka migdałów, łyżka żurawiny, mandarynka. kolacja: sałatka z łososiem (100 g mix sałat, łyżka kukurydzy, ćwiartka papryki, pomidor koktajlowy, półtorej łyżki łososia, przyprawy, łyżka oliwy z oliwek). Mineralka niegazowana. Niestety treningu dzisiaj nie było, bo mam lamerski dzień, masaży i kremowania również nie będzie :v
|
|
#3622 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wiadomo, że najlepsza jest świeżo mielona a później zaparzona w ekspresie.A swoją drogą lubie program "Wiem co jem" bo sporo można się dowiedzieć choć nie zawsze udzielane są wyczerpujące odpowiedzi. Dziewczyny ja na trochę odpuszczam odchudzanie Nie mogę się na nim skupić bo znow mam problemy z twarzą. W poniedziałek idę do dermatologa bo bardzo utrudnia mi to życie. Na razie jestem bezsilna i wkurzona, że tak pechowo zaczął się ten rok. Jak dojdę do ładu ze zdrowiem to wrócę do odchudzania ze zdwojoną siłą bo póki co mam ochotę tylko ryczeć a nie biegać i liczyć kalorie. Was oczywiście nie opuszczam ale akcja metamorfoza się opóźni a styczeń bez słodyczy dawno legł w gruzach... ups Proszę o wyrozumiałość jak będę podawała wagę w poniedziałek
|
||
|
|
|
#3623 |
|
Zadomowienie
|
Ha! Oparłam się chipsom, ptasiemu mleczku i czekoladzie! Mistrzu ze mnie!
darialex - A to w te stronę, faktycznie są takie laski, które kochają swoje ciałka i mają gdzieś co o nich myślą. Możesz chować miecz, bo się nie dałam! ![]() SmileGirl - Sama jestem w szoku co potrafię A włosów bym nawet nie spaliła, bo mam słabą prostownicę ![]() Medzia - Zawsze jem powyżej 1000kcla, do marchewki wypiłam jogurt, który ma około 200 kcal, a ryba była w cieście naleśnikowym. agus - Też czytam Greya ;p Chyba dzisiaj skończę już 1 część ;p
|
#3624 |
|
Wtajemniczenie
|
wytrąbiłam 3 piwa
wtrząchnęłam 2 garście paluszków 8 szt. "ciepłych lodów" z lidla po ~40kcal każdy ![]() dziękuję, dobranoc.
|
|
#3625 |
|
Zadomowienie
|
To jest takie okropne!
|
|
#3626 |
|
Zakorzenienie
|
ja właśnie skończyłam drugą
![]() wchodzę na siłkę, a tam moje koleżanki gadają o Greyu "cała Polska czyta Greya " mówię, wszyscy w śmiech
|
|
|
|
#3627 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3628 |
|
Zakorzenienie
|
hmm
nie da się tego opisać słowami ![]() w K nowe foto
|
|
|
|
#3629 |
|
Rozeznanie
|
Nie ukrywam tylko nie loguje wcale, bo:
1. wcinano sie w moje rozmowy i je komentowala osoba, ktorej rozmowa nie dotyczyla, nie byla do niej kierowana 2. czulam sie wiecznie atakowana 3. atmosfera nie ta co kiedys 4. za bardzo niektorzy sie wcinali w moje zycie prywatne i komentowali mnie znajac jedynie malenki skrawek moich spraw Wiec ograniczylam sie jedynie do robienia tabelki i pojawia w poniedzialek patrzac tylko na kolorowe cyferki i ewentualne kolorowe dane do poprawki. A widzialas mnie, bo sprawdzalam swoje prywatne zdjecia czy wszystkie je usunelam.
|
#3630 |
|
Zakorzenienie
|
nie przesadzaj i nie udawaj obrazy majestatu...
każdy tutaj powiedział o parę słów za dużo do różnych osób za to żadna z nich nie podkuliła ogonka i uciekła... ![]() jak nie chcesz by wcinano się z Twoje prywatne życie to nie opisuj go z takimi szczegółami ![]() to, że teraz temat wszedł na Szarego to mi się zaraz oberwie, że zboczuch jestem, bo codziennie go czytałam ![]() no do dzisiaj, bo skończyłam 2 część, a we wtorek przyjdzie 3 ![]() także wracam bo im więcej nas tym lepiej ![]() W KUPIE SIŁA |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:13.

a ja zastanawiałam się z czym one były. Ja nie liczę z gotowych przepisów, bo to że ktoś do duszonych pieczarek dodaje 1/4 kostki masła, to daje całkiem inne wyliczenia. Liczę kaloryczność składników które wrzucam. Także u Ciebie to na szczęście tylko błąd w liczeniu
. Z resztą widziałaś mój talerz, połowę zajmuje sałata. Kalorycznie wyjdzie Ci mało z tego obiadu, ale rozumiem że impreza wieczorem 

Brawa za wysiłek fizyczny!!!
Co to za facet na siłce?
a właśnie był wysoki, fajnie zbudowany (nie napakowany bardzo) i miał słodki uśmiech...

wagę w poniedziałek oczywiście podam, bo planuję mały spadeczek 

Niech no któraś spróbuje słodyczy!!! A za Twoją milkę, to Cię czeka walka na brzuszki i przysiady 

Proszę o wyrozumiałość jak będę podawała wagę w poniedziałek