Razem schudniemy 20kg! - część IV - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-05, 17:03   #3601
Martuszka85
Wtajemniczenie

GG do Martuszka85
Dot.: Razem schudniemy 20kg! - część IV

MAxi aaa spoko a ja zastanawiałam się z czym one były. Ja nie liczę z gotowych przepisów, bo to że ktoś do duszonych pieczarek dodaje 1/4 kostki masła, to daje całkiem inne wyliczenia. Liczę kaloryczność składników które wrzucam. Także u Ciebie to na szczęście tylko błąd w liczeniu .
Nie no obiad spoko, tylko ja lubię takie ze świeżym warzywem . Z resztą widziałaś mój talerz, połowę zajmuje sałata. Kalorycznie wyjdzie Ci mało z tego obiadu, ale rozumiem że impreza wieczorem

A jaką część z tej całej porcji zjadłaś? W sensie tak na oko. Bo ważyłaś rozumiem już gotowe pieczarki bo robiłaś obiad dla całej rodziny, nie?

Zdrowa dieta + spora dawka ruchu

Edytowane przez Martuszka85
Czas edycji: 2013-01-05 o 17:11
Martuszka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 17:38   #3602
Aiesha
Rozeznanie

hej dziewczyny,
ja dziś na maksa zabiegana, ale w miarę grzecznie było jak zwykle po całym dniu mam 3 strony do ogarnięcia, ale już się staram nadrobić wszystko

Miss, baardzo dziękuję za zaproszenie do znajomych. Przepraszam, że dopiero teraz je odnalazłam, lecz jakoś nie zaglądałam do prv skrzynki...
oczywiście zaakceptowane

Cytat:
Napisane przez medzia104 Pokaż wiadomość
Aiesha, bardzo miło mi się zrobiło. Kochana jesteś Brawa za wysiłek fizyczny!!! Co to za facet na siłce? Mówisz, że można tam kogoś fajnego poznać?
oczywiście, że można poznać przewija się sporo fajnych facetów, szkoda tylko że ten jeden co mi w oko wpadł... to do tej pory nie spotkałam go drugi raz... a właśnie był wysoki, fajnie zbudowany (nie napakowany bardzo) i miał słodki uśmiech...
inny kiedyś sam zagadał, aż sama troszkę zaskoczona byłam, ale uśmiałam się wtedy nieźle
czasami z taką dziewczyną stamtąd też rozmawiam jak się pojawi... ogólnie można poznać różne ciekawe osoby

Cytat:
Napisane przez TuRQoUiS Pokaż wiadomość
kruszi kojarzysz programy "wiem co jem"? ta laska wydała książkę i tam jest napisane że kawa jest zdrowa do 4 dziennie i że właśnie pobudza metabolizm, że nawet powinno się ją pić tylko oczywiście kawa z wszelakimi dodatkami (syropy, posypki, bita śmietana, cukier) sprawiają że kawa staje się bombą kaloryczną. dlatego muszę się nauczyć ją pić po prostu zwykłą z mlekiem. bo wtedy jest ok.
oczywiście nie mówimy o kawie rozpuszczalnej która generalnie jest mega chemią więc ja osobiście odradzam ją bardzo (i sama nie mam zamiaru kupić chyba już nigdy w życiu kawy rozpuszczalnej)
sama chemia?????????? dlaczego???????????????
Cytat:
Napisane przez arsenalfan26014 Pokaż wiadomość
co do siłki, to ja naprawdę się bałam tego, ale teraz widzę, że wszyscy sa tam po to samo-żeby popracować nad swoim ciałem. co prawda nie widziałam jeszcze nikogo grubszego ode mnie, ale broń boże nie wprawia mnie to w zakłopotanie, bo wiadomo, jakbym znalazła, to lepiej bym się poczuła. ale ludzie sa naprawdę przyjaźni. uśmiechają się, pomagaja jak się o coś poprosi. głupie włączenie rowerka. wczoraj 5 minut z nim walczyłam. podszedł klubowicz (nie instruktor) i mi pomóg z uśmiechem. mam wrażenie, że ludzie doceniają to, że ruszyłam się z łóżka, sprzed telewizora, zauważyłam, że coś ze mną jest nie tak, i chcę to zmienić.
brawo za nastawienie
podpisuję się pod tym obiema łapkami
też miałam sytuację (z ławką skośną, której nie umiałam ustawić) że podszedł jakiś facet k.35 lat, który nie był instruktorem i mi to wszystko pomógł ustawić i jeszcze się dopytywał czy dobrze, czy jeszcze coś pomóc
i tak jak mówisz... najważniejsze że nie zamykamy się w sobie, a chcemy żeby nasza kondycja się zmieniła i sylwetka - oni to doceniają

wzrost 176cm
start: 92
kolejne podejście: cel 1: "85"
cel 2: 83
cel 3: 79
do wakacji
cel 4: ...
Aiesha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 17:38   #3603
anulciak85
Zakorzenienie

Witajcie wrocilam z silownii i zaliczylam pelna dawke kapsuly:30mi dumna jestem z siebie jak cholera

Antunka z egzaminu oczywiscie 5

Smile dziekuje

Zjadlam miseczke rosoluz ciemnym makaronem
Stary 2013-01-05, 17:52   #3604
MAXI 85
Zadomowienie

Martuszka tak te pieczarki dla całej rodziny i to na 2 dni albo i 3. Były w promocji więc kupiłam ich trochę. Jak ich nie wykorzystam to zamrożę. Były po 4,99 zł za kg.
Zjadłam ich 150 g (gotowych) i zjadłam wszystkie całe 150 g i trochę przy próbowaniu czy dobre
MAXI 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 17:58   #3605
Martuszka85
Wtajemniczenie

GG do Martuszka85

Maxi ja uwielbiam pieczarki . Tak wiem, że 150g, tylko chodziło mi tak na oko, np że 1/6 całości. Bo tak to nie umiem policzyć ile gram wyjdzie z 1,5kg pieczarek.
Ja gotuję na 2 osoby więc mi się trochę łatwiej liczy.
Ale spoko, na pewno jak to obiad dla całej rodziny na 2-3 dni, to nie miałaś tak dużo kcal. Bo całość ma ok 560. Także luz

Stary 2013-01-05, 17:58   #3606
Aiesha
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez missmanhattan Pokaż wiadomość
aiesha_ myślę, że dobrze mi doradza, ale mógłby trochę pocieszyć zamiast dobijać psychicznie. Jak na siłowni porządny wycisk, a te ćwiczenia Ewki tez słyszałam są mega wymagające to nie może być mniej niż dwa dni na regenerację. Zaryzykowałabym, że nawet trzy. Wiem, że jak się ma zapał do ćwiczeń to ciężko sie ograniczać, ale wierz mi że na dłuższą metę wyjdzie Ci to na dobre.
kurcze, wszędzie powinni być tacy instruktorzy/trenerzy jak mój. Ma świetne podejście, wystarczy mu tylko określić jaki ma się cel, a on stara się zawsze jakoś wpłynąć na to by trening sprawiał przyjemność a nie dobijał...
Fakt, zapał do ćwiczeń mam - zwłąszcza jak jadę na siłkę. Nie wiem jak będą mi wychodziły ćwiczenia w domu. Dziękuję za radę - wykorzystam. 2 dni odpoczynku w tyg będzie - znaczy czwartek i niedziela
Cytat:
Napisane przez SmileGirl Pokaż wiadomość

Soldus zakupy są od nas silniejsze bez dwóch zdań A co do rolek ja też planuję odkurzyć swoje, bo kiedyś to bardzo lubiłam i jeździłam prawie codziennie po 2h po specjalnych ścieżkach po pobliskim lasku i powiem Ci, że miałam wtedy takie ładne pośladki, że naprawdę mimo ich sporych rozmiarów wtedy ciągle dostawałam pytania jak ja je tak unoszę więc Słońce gdy tylko będzie ciepło ruszamy na kólkach. A co do kolegi to

Aisha mówi tzn wiem gdzie to jest
znaczy - świat faktycznie mały
co do rolek... ja kupiłam w tym roku, ale już po sezonie. Dopiero zaczynam się uczyć je opanować, ale jak tylko będzie pogoda ku temu (bez wiatru) to na pewno znów je założę

Cytat:
Napisane przez la girafe Pokaż wiadomość
Smile, 4 rok, jak się w końcu wezmę za naukę to proszę bardzo
i w tym celu na kilka dni Was opuszczam, trzymajcie kciuki, bo znowu mam nóż na gardle wagę w poniedziałek oczywiście podam, bo planuję mały spadeczek
trzymamy kciuki i czekamy na Ciebie... wracaj szybciutko
Cytat:
Napisane przez MAXI 85 Pokaż wiadomość
Liczyłam wg tej strony:
http://exerceo.pl/jedzenie.php?fid=2360

Ale teraz znalazłam na innej że w 100 g mają 55 kcal.
Więc w końcu ile mają
Zaczyna mnie wkurzać to liczenie. Na każdej stronie piszą coś innego
Maxi, ja korzystam zawsze ze strony tabele-kalorii.pl ogromna baza produktów i także gotowych potraw i wartości energetyczne też mają w porządku

wzrost 176cm
start: 92
kolejne podejście: cel 1: "85"
cel 2: 83
cel 3: 79
do wakacji
cel 4: ...
Aiesha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 18:03   #3607
Martuszka85
Wtajemniczenie

GG do Martuszka85

Aiesha no właśnie mnie też zdziwiło to co napisała Tur. Że sama chemia. Te smakowe capuccino w proszku to jasne. Ale kawa rozpuszczalna? Kupuję cały czas Nescafe, na etykiecie napisane że 100% naturalnej kawy. Dziś już nawet zaglądnęłam na stronę producenta i też nie znalazłam żadnej podejrzanej informacji. A przecież składu nie można fałszować. Ja wiem, że zdarzają że afery, bo ktoś nagiął sobie skład na lepszy, ale to raczej w sensie że piszą że parówki mają 10% mięsa a miały po 7%. No sama nie wiem

Maxi właśnie, tak sobie teraz pomyślałam, jak Ty liczysz z gotowców, to może ty sobie zawyżasz kalorie a w rzeczywistości jesz za mało? Bo często kalorie są podawane w gotowcach dla standardowo przygotowanych potraw, a my jednak uważamy z ilością szczególnie olejów, masła.

Edytowane przez Martuszka85
Czas edycji: 2013-01-05 o 18:05

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-05, 19:25   #3608
n_a_t_a_l_i_s
Raczkowanie

Baleronowa widzę Ciebie ! Co nic nie piszesz? Ukrywasz się?

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

Właśnie jem sobie kolację - miruna (100g) na parze + warzywa na patelnię (250g) na 5g oliwy z oliwek! Przygotowałam już sobie całe jedzenie na jutro! Jak zjem to zamieszczę jutrzejsze menu!
n_a_t_a_l_i_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 19:41   #3609
darialex
Raczkowanie

antunka powiem Ci, że mi nawet w chwilach desperacji czekania na kolejny odcinek przeszło przez myśl obejrzenie wszystkich sezonów jeszcze raz xD Kiedyś pewnie to zrobię
A tych Mcdonaldów, muszę bardziej unikać, nie ma co kusić losu

żrafko ucz się pilnie, nie daj się żarciu

medzia dokładnie! Ach już ręce sobie zacieram na te rolki

Ja po obiedzie - w końcu były naleśniki ze szpinakiem A w zasadzie półtora i było baardzo czosnkowo. Mniam! Tylko musiałam sobie od razu potem zrobić kawę z mlekiem i słodzikiem żeby zagłuszyć głód na coś słodkiego. Ale już jest ok - mam nadzieję
Za godzinkę jakaś lekka kolacja i do spania, może w końcu uda mi się jutro wstać wcześniej!

cel I 69 - OSIĄGNIĘTY!!!!
cel II 65
cel III 60
cel IV 55

Nigdy nie rezygnuj z celu, tylko dlatego, że jego realizacja zajmie Ci dużo czasu.
CZAS I TAK UPŁYNIE..
darialex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 19:43   #3610
thenerdqueen
Wtajemniczenie

kawa rozpuszczalna jest liofilizowana, a to proces fizyczny, a nie chemiczny jak szanowna pani z wiem co jem stwierdziła. też rzuciłatylko hasełko, że pełne chemii.. ale jakoś żadnej chemii nie wymieniła i nie powiedziała dokładnie o co jej chodziło. dlatego nie zgadzam się z tym, co powiedziała.

specjalnie obejrzałam odcinek o kawie ;]
prażenie, mielenie, parzenie i suszenie SĄ FIZYCZNYMI PROCESAMI, A NIE CHEMICZNYMI, DO CHOLERY!
Stary 2013-01-05, 19:52   #3611
arsenalfan26014
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez darialex Pokaż wiadomość
arsenalka patrz wyżej ^ Właśnie też wydaje mi się, że to przesada. Ale ja przecież nie będę jej uwagi zwracać... Tym bardziej, że miała akurat dni przed @ ... a to sporo zmienia. Ja pozostanę Xeną chyba tylko na forum Niech no któraś spróbuje słodyczy!!! A za Twoją milkę, to Cię czeka walka na brzuszki i przysiady W skórzanej sukience oczywiście
[/COLOR]arsenalka edit: Ja to żyję Chirurgami!!! <3 I poza tym, że jestem Xeną, to jestem jeszcze Christiną Yang I własnie próbuję doprowadzić się do jej figury
jak znajdziesz skórzaną sukienkę w rozmiarze 44. to nie ma problemu co do Christiny Yang, to ma mega figurę gdyby tylko potrafiła się jeszcze ubrać...

antunka-

strawberry-fajnie, że mieszkasz w Poznaniu, gdzie dokładnie? ja Winogrady

soldus, smile-ja też zamierzam pomykać na rolkach. kieyś to kochałam, ale teraz nie mam już rolek i musze kupić nowe. mam nadzieję, że znajdę odpowiednie i będę jeździć ile wlezie

żyrafka-

medzia- u nas za nocki jest taka sama stawka co za dzienne. nie wiemczy to jest zgodnie z prawem, ale tak jest niestety. więc ni jak się nie opłaca. chciałam wybrać turystykę międzynarodową, ale nie wiem jeszcze

ja dzisiaj 60 minut marszu. 10 minut 6,5km/h, 10 minut 6,0km/h i tak na zmianę przez godzinę. w tym 5 minut biegu 8km/h. wszystko pod lekką górkę 2% w sumie 410kcal spalonych, potem jeszcze porobiłam lekkie ćwiczenia siłowe
na kolację było 3/4 serka wiejskiego light, marchewka starta, pół łyżeczki miodu

waga? jest, ale boję się na nią wejść
arsenalfan26014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 19:55   #3612
n_a_t_a_l_i_s
Raczkowanie

Więc moje menu na jutro:
1. g.5:45 Płatki owsiane 45g + śliwki suszone 20g +woda
g.7:00 kawa z małą ilością mleka 3,2% (tak wiem, ale jestem w pracy i jak pamiętacie takie mleko tam mam)
2. ok. g. 9:00 Wędlina sojowa 66g + pieczywo lekkie razowe 20g
3. ok.12:00 sałatka owocowa: pomarańcza 180g + kiwi 55g
4. ok.14:30-15:00 moja zupa z ciecierzycą w ilości 350g (szacuje ją na oko na ok.350kcal)
g.16:00 kawa z małą ilością mleka 3,2%
5. ok.18:00 sałatka: mix sałat z rukolą 50g + papryka 90g + pomidor 130g + ogórek 100g + oliwki zielone 20g + oliwki czarne 20g + ser feta 60g
6. ok. g.22:00 (po powrocie do domu) miruna na parze 130g

Łącznie (ale bez zupy) wyszło: 870,96kcal B:51,55 W:101,05 T:28,74
Do tego dodaję jakieś 350kcal na zupę czyli +/- 1220kcal

Wychodzi mi mało białka a i tak nie zrezygnowałam z produktów z mleka krowiego tylko mocno je ograniczyłam. Tłuszczu jutro dość sporo ale pozwoliłam sobie na to bo w pracy wybiegam.
Jestem dumna z siebie bo już mam wszystko popakowane i poważone w pudełeczkach! Nawet mirunę ugotowałam już dziś - jutro tylko odgrzeję! Dziś planuję się wyspać! Za chwilę prysznic, chwilka SPA i będę szła spać
n_a_t_a_l_i_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 20:04   #3613
anulciak85
Zakorzenienie

Witajcie wiadomosci ze sklepowych polek:

Biedronka:
Od 07-09.01 banany 3.49
Od 10-13.01 mandarynki 3.49

Lidl
Od 07.01 min:
Waga dietetycznego analizujaca wartosci odzywcze( 800zapisanych wartosci odz. I kalorycznych).obliczajaca tluszcz,bialka,wegle itp. Za 49.99
Stary 2013-01-05, 20:22   #3614
estecorazon
Rozeznanie

No i powraca córka marnotrawna, samotna wdowa na kolejne 3 miesiące.... strasznie to ciężkie naprawdę Na wadze dzisiaj rano 94,7 w podpisie muszę sobie zmienić cele i start... w ciagu roku chciałabym zrzucić 15kg myślę że to w miarę realny plan, jak sądzicie? Powiedzcie mi również co sądzicie o tych pasach masujących na brzuch? Są obecnie w lidlu i biedronce z tym, że ten w biedrze jest również rozgrzewający... nie mówię że miałby to być jedyny spalacz ale jedynie pomoc przy zrobieniu coś z tym moim brzuchem

Jest: 97,5

I cel - 95
II cel - 90
III cel - 85
estecorazon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 20:23   #3615
missmanhattan
Zadomowienie

lunch - jogurt z kawą i guaraną pitny plus dwie mandarynki
obiad - kuskus z dodatkiem zielonego groszku, trzy malutkie kotlety sojowe, kopa gotowanej marchwi z gorszkiem.
Piję teraz kawę a za chwilę maraton projektowy - noc przede mną

Martwię się, że schudnę jeszcze więcej przez tą robotę, a chciałabym już utrzymywać tą wagę. Ale z drugiej strony jak ja siedzę całą noc przy robocie to zamiast pięciu posiłków wyjdzie mi dziewięc co najmniej

darialex_ przypiliły to jest mało powiedziane. Na szczęście jak mam tyle roboty to nie myślę o tym co by mnie teraz najbardziej przygnębiało, sama wiesz Niesamowite ile my mamy ze sobą wspólnego - też uwielbiam najbardziej z Chirurgów Christinę Yang. Kibicuje jej i Owenowi i ostatni odcinek mnie bardzo ucieszył. Mam nadzieję, że Ci teraz nie zespoilerowałam. A propos tych rzutów na słodycze - niepokojące jest, że masz na nie ochotę już po obiedzie :/ Chrom bierzesz????

martuszka_ co to za szaro-brązowe cudo na tym talerzu??? Bo nie mogę się zdecydować czy to jakies mięsko jest czy grzybki chińskie???

antunka_ fajnie, też bym chciała z samymi facetami pracować. Ale kobiet inżynierów jest teraz więcej od mężczyzn

smilegirl_ skąd Ty jesteś? Bo jak z Wrocławia to oferuję się być Twoim osobistym trenerem. Za miesiąc będziesz robić co najmniej 8 kilometrów. Kwestia treningu

żyrafko_ nieeeeee! Jak robisz sobie przerwę w nauce to zaglądaj, nie odchodź

aiesha_ bardzo się cieszę, że treningi tak Ci się podobają. Natomiast mój brat, który jest mega sportowcem dowiedział się, że regeneracja jest tak samo ważna jak wysiłek także dobrze że wzięłaś sobie ta moją radę do serca
cel ostateczny: 58 kg osiągnięty! (17.12.12)
kontrola wagi: 21.03.15 -> 56,3kg

"Luck my ass! Luck is just another word for hard work and open mind!"
missmanhattan jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-05, 20:43   #3616
Martuszka85
Wtajemniczenie

GG do Martuszka85

Miss grzybki, ale nie chińskie tylko z polskich lasów, zbierane przez rodziców . Mam duże pudełko suszonych grzybów na zimę

Szczurku poczekamy na Tur to pewnie nam napisze o co jej chodziło .

Este wracaj wracaj . Ja nie stosuję pasów i słyszałam że wibracje mają niekorzystny wpływ na narządy wewnętrzne. Ale nie chcę Ci odradzać, bo w sumie to się nie znam.

Stary 2013-01-05, 20:49   #3617
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arsenalfan26014 Pokaż wiadomość
agus-no bo wielkopolska, wiesz jest trochę spora myślałam, że może Poznań, bo ja po 15 też ide na cardio
achh rozumiem
Cytat:
Napisane przez strawberry_fruitella Pokaż wiadomość
Arsenalka - mieszkam w Poznaniu
Agus - jestem z Krotoszyna
aaaa to raptem 25 km

Martuszko czy ty to widzisz tzn czytasz ??
kiedy robimy mityng ????????????????

zrobiłam im na jutro pomysł na tiramisu
i ten krem był tak zajeiście pyszny że wylizałam miskę
ale sobie porcji nie zrobiłąm

za to próbowanie kapusty, rosołu i kremu nie ma kolacji
tzn była
w formie kapusty gotowanej

dobra, chyba jestem zjesc jakieś białko
tatar mi się należy

padam z nóg
25 km cardio, wysprzątane mieszkanie
jeszcze teraz podłogi myłam

a odkurzałam chyba z 5 razy co chwilę coś tłuczę

2 dni temu walnełam sie w głowę w drzwi, a wczoraj w identycznym miejscu walnełam się w mikrofalę - drzwiczki - mam nad piecem
do tego czarny kot przeleciał mi przed samochodem i zapomnialam dodac tego alkoholowego kremu w pomysle na

fak!
Stary 2013-01-05, 20:55   #3618
Martuszka85
Wtajemniczenie

GG do Martuszka85

Aguś widzę, widzę rozumiem, mam zacząć studiować drogę do Ostrowa

Ooo tż wrócił, zawijam do sklepu, bo została mi godzina do zamknięcia

Stary 2013-01-05, 21:26   #3619
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martuszka85 Pokaż wiadomość
Aguś widzę, widzę rozumiem, mam zacząć studiować drogę do Ostrowa

Ooo tż wrócił, zawijam do sklepu, bo została mi godzina do zamknięcia
si

idę po ogórki
tatara mi się chce

upajam się winem wytrwanym i czytam Szarego

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-05, 21:50   #3620
darialex
Raczkowanie

szczurku dobrze, że piszesz o tej kawie, bo ja tylko rozpuszczalną piję!

arsenal kochana, to ma być sukienka ze skóry własnoręcznie zdartej z jakiegoś jelenia a nie xD

miss właśnie tragedia z tymi słodyczami... Chromu nie mam, skończył mi się, ale chcę kupić w polsce, bo tutaj kosztuje ok. 20 euro, a dla mnie to gruba przesada. Tylko muszę teraz wytrzymać jakoś te dwa tygodnie bez słodyczy. I to będzie masakra, bo naprawdę mam z tym duży problem. Dzisiaj skończyło się tylko na paru orzeszkach ziemnych w jakiejś słodkiej skorupce, ale nie wiem co będzie później.

cel I 69 - OSIĄGNIĘTY!!!!
cel II 65
cel III 60
cel IV 55

Nigdy nie rezygnuj z celu, tylko dlatego, że jego realizacja zajmie Ci dużo czasu.
CZAS I TAK UPŁYNIE..
darialex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 22:06   #3621
helloyellow02
Zadomowienie

Melduję dzisiejszy jadłospis:
śniadanie: 100 g crunchy z jogurtem, bananem i łyżką żurawiny.
II śniadanie: zupa pomidorowa i pół szklanki ciemnego makaronu.
obiad: łyżka ziemniaków, ogórek konserwowy, pół pieczonego udka.
podwieczorek: banan, 4 liczi, łyżka migdałów, łyżka żurawiny, mandarynka.
kolacja: sałatka z łososiem (100 g mix sałat, łyżka kukurydzy, ćwiartka papryki, pomidor koktajlowy, półtorej łyżki łososia, przyprawy, łyżka oliwy z oliwek).
Mineralka niegazowana.

Niestety treningu dzisiaj nie było, bo mam lamerski dzień, masaży i kremowania również nie będzie :v

Ewa Ch.
-killer: 11
-skalpel: 9
-turbo: 4
- tzg: 6
- inne: 19
Tiffany R.: 29
- bodyrock: 13
bieganie: 2 km
- inne:28
helloyellow02 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 22:12   #3622
antunka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez darialex Pokaż wiadomość
antunka powiem Ci, że mi nawet w chwilach desperacji czekania na kolejny odcinek przeszło przez myśl obejrzenie wszystkich sezonów jeszcze raz xD Kiedyś pewnie to zrobię
Ja tak robię w wakacje kiedy męczą nas tak długim czekaniem i zastanawianiem się "przeżyje czy nie przeżyje". Ze 3 razy miałam taki maraton

Cytat:
Napisane przez thenerdqueen Pokaż wiadomość
kawa rozpuszczalna jest liofilizowana, a to proces fizyczny, a nie chemiczny jak szanowna pani z wiem co jem stwierdziła. też rzuciłatylko hasełko, że pełne chemii.. ale jakoś żadnej chemii nie wymieniła i nie powiedziała dokładnie o co jej chodziło. dlatego nie zgadzam się z tym, co powiedziała.

specjalnie obejrzałam odcinek o kawie ;]
prażenie, mielenie, parzenie i suszenie SĄ FIZYCZNYMI PROCESAMI, A NIE CHEMICZNYMI, DO CHOLERY!
Też się zastanawiałam czemu rozpuszczalna jest uważana za świństwo. I dokładnie pamiętam proces liofilizacji ze studiów Wiadomo, że najlepsza jest świeżo mielona a później zaparzona w ekspresie.
A swoją drogą lubie program "Wiem co jem" bo sporo można się dowiedzieć choć nie zawsze udzielane są wyczerpujące odpowiedzi.

Dziewczyny ja na trochę odpuszczam odchudzanie Nie mogę się na nim skupić bo znow mam problemy z twarzą. W poniedziałek idę do dermatologa bo bardzo utrudnia mi to życie. Na razie jestem bezsilna i wkurzona, że tak pechowo zaczął się ten rok. Jak dojdę do ładu ze zdrowiem to wrócę do odchudzania ze zdwojoną siłą bo póki co mam ochotę tylko ryczeć a nie biegać i liczyć kalorie. Was oczywiście nie opuszczam ale akcja metamorfoza się opóźni a styczeń bez słodyczy dawno legł w gruzach... ups Proszę o wyrozumiałość jak będę podawała wagę w poniedziałek
antunka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 22:25   #3623
Silvia09
Zadomowienie

Ha! Oparłam się chipsom, ptasiemu mleczku i czekoladzie! Mistrzu ze mnie!

darialex - A to w te stronę, faktycznie są takie laski, które kochają swoje ciałka i mają gdzieś co o nich myślą. Możesz chować miecz, bo się nie dałam!

SmileGirl - Sama jestem w szoku co potrafię A włosów bym nawet nie spaliła, bo mam słabą prostownicę

Medzia - Zawsze jem powyżej 1000kcla, do marchewki wypiłam jogurt, który ma około 200 kcal, a ryba była w cieście naleśnikowym.

agus - Też czytam Greya ;p Chyba dzisiaj skończę już 1 część ;p

Jest -> 76,5 kg

Cel: 65 kg

Silvia09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 22:31   #3624
thenerdqueen
Wtajemniczenie

wytrąbiłam 3 piwa
wtrząchnęłam 2 garście paluszków
8 szt. "ciepłych lodów" z lidla po ~40kcal każdy

dziękuję, dobranoc.
Stary 2013-01-05, 22:39   #3625
helloyellow02
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez thenerdqueen Pokaż wiadomość
8 szt. "ciepłych lodów" z lidla po ~40kcal każdy
To jest takie okropne!

Ewa Ch.
Stary 2013-01-05, 22:46   #3626
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Silvia09 Pokaż wiadomość
agus - Też czytam Greya ;p Chyba dzisiaj skończę już 1 część ;p
ja właśnie skończyłam drugą

wchodzę na siłkę, a tam moje koleżanki gadają o Greyu
"cała Polska czyta Greya " mówię, wszyscy w śmiech
Stary 2013-01-05, 22:58   #3627
helloyellow02
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
ja właśnie skończyłam drugą

wchodzę na siłkę, a tam moje koleżanki gadają o Greyu
"cała Polska czyta Greya " mówię, wszyscy w śmiech
I jak Ci się Grey podoba?

Ewa Ch.
Stary 2013-01-05, 23:07   #3628
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez helloyellow02 Pokaż wiadomość
I jak Ci się Grey podoba?
hmm
nie da się tego opisać słowami

w K nowe foto
Stary 2013-01-05, 23:10   #3629
Baleronowa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez n_a_t_a_l_i_s Pokaż wiadomość
Baleronowa widzę Ciebie ! Co nic nie piszesz? Ukrywasz się?
Nie ukrywam tylko nie loguje wcale, bo:
1. wcinano sie w moje rozmowy i je komentowala osoba, ktorej rozmowa nie dotyczyla, nie byla do niej kierowana
2. czulam sie wiecznie atakowana
3. atmosfera nie ta co kiedys
4. za bardzo niektorzy sie wcinali w moje zycie prywatne i komentowali mnie znajac jedynie malenki skrawek moich spraw

Wiec ograniczylam sie jedynie do robienia tabelki i pojawia w poniedzialek patrzac tylko na kolorowe cyferki i ewentualne kolorowe dane do poprawki. A widzialas mnie, bo sprawdzalam swoje prywatne zdjecia czy wszystkie je usunelam.
Stary 2013-01-05, 23:15   #3630
agus87
Zakorzenienie

nie przesadzaj i nie udawaj obrazy majestatu...
każdy tutaj powiedział o parę słów za dużo do różnych osób za to żadna z nich nie podkuliła ogonka i uciekła...

jak nie chcesz by wcinano się z Twoje prywatne życie to nie opisuj go z takimi szczegółami

to, że teraz temat wszedł na Szarego to mi się zaraz oberwie, że zboczuch jestem, bo codziennie go czytałam
no do dzisiaj, bo skończyłam 2 część, a we wtorek przyjdzie 3

także wracam bo im więcej nas tym lepiej
W KUPIE SIŁA

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości