|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 7
|
![]() ![]() |
![]() |
#3602 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#3603 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zamiast rozwiązywania problemów mamy ciągłe gadanie o sexie w różnych konfiguracjach i technikach, na prawde wolałabym zeby się tłukli ale obywateli traktowali poważnie, |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3604 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3605 |
Zakorzenienie
|
O przypomniałaś mi, za nasze ciężko zapracowane pieniądze nasi politycy ratują sobie strefe euro i Grecje, nam wyrwali pieniądze z puli na edukację czy ochronę zdrowia i ot tak dali Grekom którzy nie zgodzili sie na żadne oszczędności ze swojej strony.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3606 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
"Tylko u nas..." Boże, czuję sie jak w kraju Trzeciego Świata, a inne państwa to Atlantyda i Utopia razem wzięte... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3607 |
Zakorzenienie
|
https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater smutne, ale prawdziwe.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3608 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do drugiej części to też mi sie wydawało że u nas nie jest źle, do momentu.... kiedy nie wyjechałam na zachód i widziałam jak tam sie pracuje ile zarabia i jak zyje. W takim wypadku ja za mieszkanie w Polsce dziękuje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3609 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Porównanie: M. zarabia 1500€ i tylko on pracuje. Za tą kasę żyjemy spokojnie, opłacamy rachunki i nie głodujemy. Państwo nas wspiera, bo nam się z automatu należą dodatki na dziecko. W Polsce wątpię, żeby 3 osoby wyżyły za 1500zł o dodatkach do opieki nad dzieckiem (comiesięcznych) można sobie pofantazjować. Póki nic się nie zmieni w kwestii socjalnej i płacowej, w kraju zobaczą mnie na Boże Narodzenie, ewentualnie Wielkanoc. Chociaż, po ostatnich przebojach z polskim urzędem i pogotowiem, wcale nie chce mi się tam jechać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3610 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3611 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem, gdzie mieszkasz, ale u mnie jest tak, że do przedszkola biorą dziecko, jeśli oboje rodzice pracują. Wtedy z własnej kieszeni płaci się część kwoty, bo część płaci państwo.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3612 |
Zakorzenienie
|
Niestety do państwowego sie dziecko nie dostało, może nawet i dobrze? Wysłalismy do prywatnego róznica jest zdecydowanie na plus. O państwowym żłobku tez moge sobie pomarzyć. Niestety w moim mieście jest niedobór państwowych przedszkoli i żłobków a zapisy do nich to ostra walka pomiedzy rodzicami, bo chetnych jest dwa razy tyle co miejsc.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3613 | |
and cigarettes
|
Cytat:
Poza tym na Słowacji podwyższono podatki jedynie po to, by mieć kasę dla Greków, więc bywają i gorsze sytuacje. Mnie poglądowo do lewactwa i socjalizmu daleko, więc nie rozumiem tego rozdawania kasy wszystkim, którzy nie mają. Nieważne czy kontynent, czy kraj czy rodzina z 10 dziećmi - tym bardziej jeśli sami nie wykazują żadnych chęci i determinacji do zmian. Afrykańczycy dostają kasę, pożyczki na rozwój, zakładanie przedsiębiorstw i twierdzą, że to forma kolonializmu i współczesne niewolnictwo... Gdybym mogła rządzić światem - zostawiłabym ich samych sobie. Nie chcą pomocy, więc trudno, niech sobie radzą i nie narzekają, że nie ma wody pitnej, że epidemie, że głód. Podobnie z Grecją. To, co Grecy robią - dla mnie kosmos. Ciągłe partaczenie, kombinowanie, zaniżanie dochodów... Nie ogarniam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3614 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2013-02-05 o 20:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3615 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.wprost.pl/ar/331757/Slowa...osc-do-Grecji/ nasz potulnie oddał kasę, i za to nas teraz będą łupic na fotoradarach, na zniszczonej opiece zdrowotnej, i na czym sie tylko da. Na Słowacji podniesiono jedynie podatki- i to z oporami ze strony rządu, u nas niby wszystko po staremu ale jak zsumujemy wszystko to jednak zyje sie nam gorzej. A co do Afryki to nie wiem ile $ tam idzie, podejrzewam że dużo i również są one wydawane bez sensu, ale nie wypowiem sie bo tematu po prostu nie znam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3616 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#3617 |
Copyraptor
|
Akurat ostatnio zostało wydane oświadczenie, że od oglądania TV przez internet i słuchania radia przez internet nie trzeba płacić abonamentu - wyłącznie od odbiorników
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3618 |
Zakorzenienie
|
Niestety, Polacy są mistrzami w cwaniactwie i przekrętach. Dzięki nim za to uczy się administracja w Zachodniej Europie i wprowadza obostrzenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3619 |
Konto usunięte
|
Ja tam dochodzę powoli do wniosku że czas mieć jaja i na darmo się języków nie uczę by tutaj gnić za 1000 zł ze zleceniem i to z ogromną łaską pańską że w ogóle mam robotę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3620 |
Zakorzenienie
|
Coraz mniej moich znajomych zostaje w Polsce. Co z tego, że się pracuje np. w biurze podróży, jak się dostaje 1300 na rękę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3621 |
Konto usunięte
|
Załozyć wątek pt: co nie podoba się polakom w ich kraju?
Listę mam długą podejrzewam że nie tylko ja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3622 | |
ma zielone pojęcie
|
To trzeba skrzyknąć Wizażanki i założyć jakąś działalność gospodarczą
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3623 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3624 | ||
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]() Żeby nie było - nigdy na niego nie głosowałam i co oczywiste, teraz też tego nie zrobię. ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- Niesamowicie mnie to wkurza. Mam takiego współlokatora. Nie wiem jak to możliwe, ale jak sobie obliczał dochód na osobę do stypendium to mu wyszła liczba ujemna ![]()
![]() |
#3625 | |
and cigarettes
|
Cytat:
Po pierwsze: dlaczego mieliby zarabiać 2 tysiaki? Zajmują poważne stanowiska, mają odpowiedzialne zadanie - niech zarabiają dużo. Tylko pasowałoby, by ktoś ich rozliczał z tego, co robią i czy w ogóle coś robią. Po drugie: u nas jest tak, że ministrowie często zarabiają mniej niż urzędnicy pracujący w ministerstwie. Bo to niby nie wypada, by taki minister przy obecnej sytuacji zarabiał dużo. Komorowski, z tego co czytałam zarabia około 5-6 tys. dolarów, a Obama 35. A USA jednak poważniej ucierpiały na kryzysie niż my. Po trzecie: co przeciętnemu Nowakowi da to, że politycy będą zarabiać mniej? Przecież te pieniądze nie poszłyby na pensje dla nas czy podatki nie byłyby obniżone... Jedynie byłoby poczucie 'haha, ja nie mam i on też nie ma!' Na prawie całym świecie politycy zarabiają więcej niż minimalna płaca wynosi. Nie wiem jak to jest z przedstawiciemi parlamentów, ale wiem, że prezydent Włoch nie bierze kasy za urzędowanie. A z tego, co wiem we Włoszech szału nie ma. Się kłóci północ z południem cały czas, jedni chcą podziału, bo drudzy leniwi... Ogólnie mówiąc - każdy kraj ma jakiś problem. Trzeba szukać tej Atlantydy, bo życie jest trudne. ![]() Edytowane przez coffee Czas edycji: 2013-02-05 o 23:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3626 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3627 |
Konto usunięte
|
Dla mnie każda osoba próbująca wmówić mi że 'nie jest tak źle' jest albo niepoprawnym optymistą albo powinna mi dać namiary na dilera
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3628 |
Raczkowanie
|
Ja właśnie uważam, że "nie jest tak źle", a zdecydowanie daleko mi do optymizmu. Ale po prostu taka prawda, bo nie jest tak źle, ALE my mamy w Polsce taki problem, że żyjemy w centrum bogatej Europy i ciągle tylko się porównujemy z zachodem. A gdyby Polska leżała w Afryce to byłaby najbogatszym państwem i nikt by nie marudził. Dzisiaj właśnie sporo się nasłuchałam w rozmowie z pewną osobą jak to jest źle i wszyscy nas okradają i w ogóle nic tylko iść się zabić. A ja dla takich malkontentów mam jedną radę: wyjedź stąd, a wszystkim nam będzie lepiej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3629 |
Zakorzenienie
|
Aż chciało by sie powiedzieć a co mnie to obchodzi że wśród nas jest tylu cwaniaków, ja żyję uczciwie nie kradnę nie wyłudzam i dlaczego nie mogę życ w moim kraju po prostu godnie tylko moje pieniądze sa mi wyszarpywane na utrzymanie armi darmozjadów? Dlaczego u nas się nie mysli logicznie i pieniadze po prostu rozdaje?
I jedyne co mogę to sie wściekać bo na rozdawnictwo moich pieniędzy wpływu nie mam rzadnego. |
![]() ![]() |
![]() |
#3630 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:53.