|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Cytat:
nic na to do tej pory nie brałam ale od tego cyklu powinnam dostać coś na uregulowanie i plamieniaCytat:
zdrówka dla Tza |
||
|
|
|
#3602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, więc nie ma co się stresować, to bardzo młoda ciąża, wszystko jest dobrze!!!
|
|
|
|
|
#3603 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie panikować mi tu! ja byłam w 6tc i też ie było widać zarodka więc to zdecydowanie za wcześnie... szukaj jakiejś super książki i o tym nie myśl ![]() Cytat:
Cytat:
Ja zaraz po pracy zaliczyłam kibelek... ale tym razem chyba z głodu trochę. Najdziwniejsze jest jednak uczucie jak się wymiotuje i głowa przy tym nie boli, chyba jeszcze nigdy nie doświadczyłam tego
|
|||
|
|
|
#3604 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aleee masz nie regularne te cykle. Dobrze, że coś na to dostaniesz, pewnie ci się skrócą i szybko będzie fasolka ![]() Cytat:
To wszystko wydaje mi się za piękne i mam wrażenie, że za chwilę się rozleci. Stąd ta panika Cytat:
![]() Nic się z tymi wymiotami nie da zrobić Współczuje
|
|||
|
|
|
#3605 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Od 3 miesięcy cykl mi się skracał a teraz znów się wydłużył |
||
|
|
|
#3606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Robiłaś wszystkie badania? Musi być jakaś przyczyna. Po za tym nieregularne cykle nie wykluczają zajścia w ciążę. |
|
|
|
|
#3607 |
|
Zadomowienie
|
dzisiaj sie obudziłam i brzuch mnie bolał i było mi niedobrze.. z głodu. ale dziwnie. odrzuciło mnie od mojej ukochanej szyneczki i z trudem zjadłam bułke z fetą a potem się rozkręciłam i zjadłam jeszcze dwie połówki
|
#3608 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3609 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny jestem osoba bardzo wrozliwa nie raz lzy poleca jak klos krzyknie na mnie bliski i moze dlatego mysl krozy zeby sie rostac wiem,ze to glupe musze nad tym popracowac zeby byc tradsza osoba,a poszlo o to ze wierzy siostrze niz mnie , ja sie nie odzywalam a dzis juz przepraszam jestem bardzo szczesliwa 2 lata jestesmy po slubie 6 lat razem w piatek ide do gin bo okresu nadal brak a dzis myslalam ze juz dostalam bo taki bol mialam ale nie przyszla.
pozdrawiam |
|
|
|
#3610 |
|
Rozeznanie
|
magdus ja w grudniu tez miałam usuwanego polipa z macicy bo zagniezdzil się tam gdzie powinna ciaza wiec nie było szans na poczecie trochę bolu ale da się przezyc no i mowia ze 3 cykle trzeba odpuscic aby macica się zregenerowala ja mimo to starałam się od razu i tak do tej pory się nie udało
( ale trochę się już pozbierałam po ostatniej zalamce ze już po owu zmienie lekarza i pojde na monitorig czekam teraz na @ i nie brałam ani duphastonu ani luteiny bo po co skoru owu przegapione przez lekarzakoziemleko - nie przejmuj się jeszcze bardzo wczesna ciaza wiec tak jak dziewczyny pisaly ksiazka albo puzzle a za 2 tyg ujrzysz już maluszka )
Edytowane przez PPPatinka Czas edycji: 2013-07-02 o 19:07 |
|
|
|
#3611 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będzie dobrze Cytat:
WITAM !! NIE było mnie trochę, ale ogólnie odpadłam na kilka dni, wiecej czasu z mężem spędzamy na świeżym powietrzu, troche problemów.. Koziemleko - gratuluję! II kreseczek i obrony mi w 6 tc też nie wykryto zarodka, tylko sam pęcherzyk wiec i u Ciebie tak jest pewnie za wczesnie 16.07 już będzie widac spokojnie :p u mnie nic ciekawego oprócz tego że bóle głowy wróciły i doszły bóle jajników i jescze mam poniżej normy HGB i muszę zelazo jesć. Tak jak pisałam Wam że mój poprzedni gin zmarł, zmieniłam na innego i jestem oburzona tym człowiekiem, nawet mnie nie dotknął, wpisał ze Kacperkowi bije serducho i że wszystko ok... a powinien mnie zbadać chociaż... no ale zmieniłam tego lekarza i idę za tydzień na wizyte ![]() my już za 107 dni mamy planowany poród. ale stress.. a gdzie jak bedzie miesiac przed porodem
|
|
#3612 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też bym już chciała mieć tyle do porodu. Bardzo stresuje mnie ten I trymestr, chciałabym mieć go już za sobą i być chociaż trochę spokojniejsza, bo wiadomo II trymestr jest już bardziej pewniejszy, chociaż nigdy nie jest wszystko pewne. Kacper - bardzo ładne imię, moja znajoma ma syna Kacpra i ma bardzo zalotne oczęta ![]() ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3613 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Testowałas jeszcze raz? Cytat:
Cytat:
co jest z tymi lekarzami? Jej zaraz macie studniówkę
|
|||
|
|
|
#3614 |
|
Zakorzenienie
|
Ja z głodu mam mdłości i wymioty, nie możesz dopuszczać do ataku głodu bo będziesz się strasznie męczyła, Na początku myślałam, że to niemożliwe, ale jednak możliwe. Często jedz i małe porcję, a wtedy nie będzie bolec Cię żołądek
|
|
|
|
#3615 |
|
Rozeznanie
|
JESTEM
wróciliśmy dzisiaj i ledwo żyje, ale grzecznie się melduje tesknilyscie? ![]() ![]() Idę Was nadrabiać, bo widzę, ze coś naskrobalyscie. Mam nadzieje, ze same pozytywne wieści dzisiaj juz pewnie nie dam rady napisać więcej, ale od jutra jestem juz na bieżąco ciao, ciao senioritas
|
|
#3616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i proszę jaka oblatana językowo |
|
|
|
|
#3617 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwusia - wybacz, ale podczas każdej kłótni myśleć o rozstaniu, to bardzo dziecinne, nie uważasz? To jak zrywanie przez nastolatków bo się pokłócili...
Wy już jesteście na kolejnym etapie i kłótnia nie powinna sprawiać, żebyś tak czuła. Może lepiej zastanowić się nad czym musicie popracować, gdzie znaleźć kompromis... a robiłaś kolejny test ostatnio? Gegee wróciła!!! czekam na wszystkie opowieści z niecierpliwością!! Benetta - tak jak pisze Justii, jedz mało a często, a tymi odrzutami od ulubionych potraw się nie martw. Ja nie wyobrażałam sobie dnia bez kawy, a teraz nawet nie mogę o niej myśleć ... w sumie nie cierpię myśleć o jedzeniu... wczoraj prawie cały dzień byłam o płatkach na mleku i jogurcie i jak wróciłam do domu to wymiotowałam... Ryba - też bym chciała tyle do porodu... u mnie to chyba nawet moja ciąża jeszcze tyle nie ma
|
|
|
|
#3618 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zrób w końcu ten test! Też byłam kiedyś (w dzieciństwie) taka wrażliwa. Na szczęście mi przeszło. Kłócić też się trzeba umieć ![]() Cytat:
jeszcze 13 dni! Jaka jest przyczyna powstawania tych polipów. Nie wierzę! Człowiekowi ciągle coś się gdzieś tworzy Cytat:
![]() Co za buc z tego gina! Aby wypełnić papierologię i następna ! Cham! A mi się śniło, że byłam u ginekolożki prywatnie i ona nie miała nawet fotela ginekologicznego i się z nią kłóciłam w zwrot pieniedzy ![]() Cytat:
![]() Czy ciągły ale lekki ból w dole brzucha jest normą? Do tej pory bolał mnie chwilę, jakby ukłucia a wczoraj bardzo długo ale leciutko. Może to po spacerze?! A dziś mam chyba mdłości, za szybko wstałam z łóżka ;/ I bolą mnie piersi, które mieszczą się tylko w jeden stanik, który był zawsze za duży. A kiedyś zastanawiałam się po co go kupiłam? Już wiem xD Edytowane przez koziemleko Czas edycji: 2013-07-03 o 07:14 |
|||||
|
|
|
#3619 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
coś w tym czasem jest Cytat:
tak właśnie sobie pomyślałam że może będe sobie robiła wieczorem kanapki na rano, możde będzie łatwiej Cytat:
mi się cycki chyba nie zwiększyły, troche się martwie. ale w sumie mam teraz większe odrzuty od jedzenia od 2 dni więc tak sobie mYśle że to dzidzia nie leki co? bo jeśli to tylko efekt leków to chyba by mi się to wcześniej zaczęło a nie po tygodniu? szczególnie że wcześniej brałam czasem dodatkowe dawki a od tych ok 2-3 dni tylko te podstawowe... ja chce USG :-(
|
|
#3620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zazdroszczę ci, że masz tylko 6 dni ja jeszcze 13 |
|
|
|
|
#3621 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć staraczki
Przyznam się szczerze, że nie stosuję żadnej metody, biorę po prostu kwas foliowy i czasami robię test owulacyjny - zobaczymy co z tego wyjdzie Aha, no i nie tak całkiem nie jestem przygotowana - zrobiłam morfologię i badanie moczu pod kątem toksoplazmozy i cytomegalii plus USG piersi i dowcipne. Póki co lekarz mówi, że wszystko w porządku, tak że działamy Czy mogę do was dołączyć?
|
|
|
|
#3622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapraszamy Ale jesteś przygotowana
|
|
|
|
|
#3623 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie mam wrażenie, że średnio Jakoś nie mogę się przemóc do metody Rotzera, jestem do tego za mało systematyczna Tyle, że po prostu poszłam do gina i poprosiłam o skierowania na badania w związku z planowanyjm staraniem |
|
|
|
#3624 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
opowiadaj!
|
|
#3625 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3626 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a gdzie miałaś to robione? prywatnie czy na NFZ??
|
|
#3627 |
|
Zakorzenienie
|
Kozie mleko - bóle to normalka. Oczywiście nie mówię o bólach kiedy ruszać się nie możesz, ale o takich ciągnięciach, pobolewaniach itp.
Benetta - jeśli masz ochotę zjeść rano to pewnie, że rób kanapki. U mnie to by nie przeszło, bo jednego dnia coś zjem a drugiego nawet o tym pomyśleć nie mogę... Na razie z rana wchodzą mi tylko płatki kukurydziane z mlekiem Maxwelka - witaj! najważniejsze to być wyluzowanym
|
|
|
|
#3628 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i powodzenia Cytat:
|
||
|
|
|
#3629 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzisiaj zrobiłam właśnie płatki i wzięłam 2 łyżki- śmierdziały mi te płatki maxwelka - zgadzam się z powyższym
|
|
#3630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najgorsze, to że w sierpniu kończę 28 lat, więc tego się trochę boję - że już nie jestem pierwszej ciążowej młodości Ale jestem dobrej myśli! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:13.

nic na to do tej pory nie brałam ale od tego cyklu powinnam dostać coś na uregulowanie i plamienia

będzie dobrze
mi w 6 tc też nie wykryto zarodka, tylko sam pęcherzyk wiec i u Ciebie tak jest pewnie
16.07 już będzie widac spokojnie :p 

Zrób w końcu ten test! 
dzisiaj zrobiłam właśnie płatki i wzięłam 2 łyżki- śmierdziały mi te płatki