Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XII 2012 - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-20, 14:33   #3601
T'ai
Zakorzenienie

Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI

Cytat:
Napisane przez jagnna Pokaż wiadomość

a na balkonach dzieci zostawiacie same? tzn. bez nadzoru
ustawiam przodem do szyby żebym go widziała i co chwilę zaglądam
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 14:34   #3602
happy_eve
Wtajemniczenie

Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI

Sola - Mój też już ładnie podnosi główkę

Cytat:
a na balkonach dzieci zostawiacie same? tzn. bez nadzoru
Ja nie zostawiam, stoję dzielnie z nim i się wietrzę Boję się, ze sie obudzi i zacznie plakac i sie nalyka zimnego powietrza
Stary 2013-02-20, 14:37   #3603
czarnula 1982
Rozeznanie

Moje dziecko spi od 13 ,ciekawe o której się obudzi.
Dziewczyny w albumie mam fotki córek,gdyby któras chciała zobaczyć...
czarnula 1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 14:43   #3604
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
ja czekam aż mój w końcu na brzuszku główkę podniesie
idzie mu coraz lepiej
U mnie poszło to prawdopodobnie po skoku rozwojowym, który właśnie miała, tak nagle. Wcześniej było to podnoszenie samej głowy, a ręce nawet jak były z przodu to nie brały w tym udziału i było to bardziej siłowanie samej głowy, a to nie o to chodzi. Od wczoraj zaczęła się już rozglądać na boki i interesować rzeczami wokół. Zresztą dziewczyny na fb też taki pisały - nie szło i w końcu nagle któregoś dnia udało się Także trzymam kciuki

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość
Sola - Mój też już ładnie podnosi główkę
To również gratulacje.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 14:45   #3605
dzika_kaka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Ja daję głównie przegotowaną wodę, czasem tę herbatkę z hippa, ale tam jest głównie glukoza i nie chcę jej za bardzo przyzywyczajać do słodkiego.
Daję jej tyle ile chce - albo w ogóle ( trzymam się tych minimum 5 mokrych pieluszek jak nie ma innych przesłanek). Maksymalnie do tej pory wypiła mi 50 ml w ciągu dnia.
Na opakowaniu tej herbatki z hippa jest napisane: od 1 tygodnia zgodnie z zapotrzebowaniem, po 4 miesiącu ( domyślam się że chodzi o rozszerzanie diety) 100 ml.

Ja jestem bardzo zadowolona z nosidełka, ale ja niestety nie potrafię wykonywać w nim prac domowych, ale też nie kupowałam w tym celu. Ja po prostu nie widzę za bardzo jak robię coś przy blacie i boję się że jak np. gotuję to przypalę młodą czy coś na nią pryśnie lub ogólnie to nosidełko będzie całe tłuste i ufajdane. To znaczy da się ogarnąć prace domowe, ale nie jest to dla mnie wygodne.
A jeśli chodzi o siedzenie to można to zrobić, ale z tego co pamiętam to musiałam być wyprostowana. Generalnie jak robisz coś przed sobą to ok, a jak bardziej w dole na wysokości pasa to jest kiepska widoczność.
Dzieki za odpowiedzi, pomocne jak zawsze

Cytat:
Napisane przez dorcia2120 Pokaż wiadomość
jego ustawic nie tak łatwo to jest uparte jak osioł ale i tak go kocham
Jak bedziesz konsekwentna to i osla ustawisz

Cytat:
Napisane przez czarnula 1982 Pokaż wiadomość
ogólnie jest bardzo grzecznym maleństwem,tylko je i spi
To jednak gdzies sa takie dzieci...

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Próbowałąś pić Karmi?
O fuuu...
Nie smakuje mi. Ja lubie prawdziwe piwo

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
dzika mi też się ostatnio wydaje, że coraz mniej mleka produkuję... już mi się cycki nie robią tak nabrzmiałe jak wcześniej... sama nie wiem...
Ja takich nabrzmialych nigdy nie mialam ale mloda zwykle zasypiaøa przy cycku bo sie najadala a teraz to glownie ryk po...

Cytat:
Napisane przez villemi Pokaż wiadomość
a pijesz jakies herbatki na laktacje,? ją kupuje taka w rossmanie. Pije też sporo herbaty rooibos, podobno ona też wspomaga laktacje
Pilam jakas bo miala koper w skladzie potem kupilam sam koper wloski i pije nadal. Jakos tak sie przyzwyczailam o jego smaku no i mloda nie ma problemow z brzuszkiem. Moze wroce do herbatek faktycznie...

Cytat:
Napisane przez moonie_85 Pokaż wiadomość
W ttemacie laktacji - mnie też się ostatnio wydawało, że siada... a tu szczęśliwie nic z tych rzeczy, wręcz przeciwnie - chyba się unormowała, bo już nie mam wielkich ciężkich i twardych melonów, tylko mleko się produkuje kiedy mały ssie i wtedy tryska fontanna że hej jak wypuści... może Dzika to u Ciebie też się normuje? A może jakaś herbata na laktację?
Sama juz nie wiem jak to u mnie jest...

dzika_kaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 14:52   #3606
czarnula 1982
Rozeznanie

Dzika_kaka ogólnie wszyscy mnie straszyli,że jak pierwsze dziecko było grzeczne to drugie na pewno da mi popalić.
Tak sie nie stalo dzięki Bogu jak i starsza tak i teraz młodsza jest bardzo grzeczna,tzn starsza teraz nadrabia ,mała diablica z niej
Stary 2013-02-20, 14:54   #3607
dzika_kaka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
no niestety tak moze byc przy dokarmianiu mm przystawiaj jak najczesciej jak Ci zalezy zeby jeszcze troche pokarmic
Kochana ja przystawiam max co 2h.... tylko w nocy mamy jedna dluzsza przerwe ale po niej cycki akurat pracuja dosc dobrze bo jak mloda ssie to lyka konkretnie. Nie wiem o co cho zatem

Cytat:
Dziewczyny, pomocy Mają niedługo przyjść do mnie koleżanki z pracy i kazały mi wybrać sobie coś, co chcę żeby Tymek od nich dostał Myślałam o jakiejś zabawce interaktywnej dla już trochę starszych dzieci, np. garnuszek na klocuszek czy szczeniaczek uczniaczek z FP. Pamiętam, że chrześnica je uwielbiała i długo się nimi bawiła. Polecacie coś jeszcze? Może coś jednak dla młodszych, bo do tych co wymieniłam to Tymek raczej jeszcze mocno za mały
Sa jeszcze takie fajne muzyczne stoliki interaktywne (sama chcialam kupic na prezent) ale to ciut drozsza impreza. Zalezy ile kolezanki chca sie szarpnac

Kurcze no moje dziecko dzisiaj sobie posypia troche ale zawsze usnie w takiej glupiej pozycji albo lokalizacji ze i tak nie moge nic zrobic bo musze z nia siedziec a przeciez nie przeloze bo sie obudzi

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-20, 15:09   #3608
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
ustawiam przodem do szyby żebym go widziała i co chwilę zaglądam
Cytat:
Ja nie zostawiam, stoję dzielnie z nim i się wietrzę Boję się, ze sie obudzi i zacznie plakac i sie nalyka zimnego powietrza
no własnie tego sie obawiam, ze zacznie ryczec i tez się z mala wystawiam na zewnatrz
tyle że ja mam taras/balkon na innym poziomie niż kuchnia więc tym bardziej musze nad małą ślęczeć

jagnna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 15:34   #3609
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Hej mamuśki

My dziś byliśmy na USG bioderek wszystko ok i 3 raz już u chirurga pokazała nam ćwiczenia na brzuszek dla Adasia z pępkiem ok.

Zarejestrowałam go też do okulisty z tym ropiejącym oczkiem i terminy dopiero na przyszły rok na marzec ale z takim małym dzieckiem na jutro mnie wcisneli
2:29
Adam
56 cm
3600 g

Pokrzywka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 15:42   #3610
dzika_kaka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pokrzywka19 Pokaż wiadomość
Zarejestrowałam go też do okulisty z tym ropiejącym oczkiem i terminy dopiero na przyszły rok na marzec ale z takim małym dzieckiem na jutro mnie wcisneli

Stary 2013-02-20, 15:54   #3611
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzika_kaka Pokaż wiadomość
O fuuu...
Nie smakuje mi. Ja lubie prawdziwe piwo
Ale pomaga na laktację W moim przypadku o wiele bardziej niż te wszystkie herbatki.

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 15:56   #3612
AgusiekT
Raczkowanie

Witajcie.
Mam pytanko, może jest ktoś zorientowany w temacie.
Ostatnio byliśmy z małą u pediatry i stwierdził, że lewe oczko trochę jej leci, w sensie zez. I teraz się zastanawiam czy mam już biec do okulisty, czy jeszcze czekać. Malutka urodziła się 3 listopada, więc za 2 tyg będzie miała 4 miesiące. Z tym zezem to nie wiem, ona nie zezuje momentami, tylko to jedno oczko minimalnie gdzieś tam jej ucieka cały czas. Co prawda, gdyby nam ten lekarz nie powiedział, to sami byśmy nie zauważyli, tak to mniej więcej wygląda.

Może któraś z Was orientuje się kiedy z niemowlakiem do okulisty, ja coś słyszałam, że po 6 miesiącu życia, bo wtedy unormowuje się niemowlakowi wzrok, ale sama już nie wiem, a nie chcę czegoś zaniedbać (tak wiem, mogłam zapytać pediatrę, ale wtedy mała była przeziębiona i wizyta dotyczyła czegoś zupełnie innego, on tak mimochodem wtrącił o tym oczku, a ja po prostu nie zapytałam co z tym zrobić. )
AgusiekT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 15:56   #3613
czarnula 1982
Rozeznanie

Cytat:
Hej mamuśki

My dziś byliśmy na USG bioderek wszystko ok i 3 raz już u chirurga pokazała nam ćwiczenia na brzuszek dla Adasia z pępkiem ok.

masakra z tymi terminami na NF

My w styczniu musieliśmy usuwac córce trzeci migdał i boczne migdały prywatnie bo na fundusz termin dopiero na pazdziernik był,a córka nam sie wykańczała.Kupe siana nam poszło
Od września ciagle chorowała i antybiotyki brała,nic juz jej nie pomagało aż w grudniu wylądowała w szpitalu z zapaleniem ucha,zapaleniem jamy ustnej i gardła i goraczką 39 stopni,w szpitalu dostała zapalenie zatok
A ja w tym czasie wylądowałam na porodówce
Stary 2013-02-20, 16:49   #3614
dzika_kaka
Zakorzenienie

Cytat:
Ale pomaga na laktację W moim przypadku o wiele bardziej niż te wszystkie herbatki.
Slyszalam o tym wlasnie rozne opinie. No zaszkodzic na pewno nie zaszkodzi. Zrobie jeszcze podejscie do malinowego - mam w lodowce i podobno lepszy niz klasyczny. A do herbatek i tak chyba wroce, jak mi tylko tz da wychodne na wizyte w aptece

Cytat:
Napisane przez AgusiekT Pokaż wiadomość
Witajcie.
Ostatnio byliśmy z małą u pediatry i stwierdził, że lewe oczko trochę jej leci, w sensie zez. I teraz się zastanawiam czy mam już biec do okulisty, czy jeszcze czekać. Malutka urodziła się 3 listopada, więc za 2 tyg będzie miała 4 miesiące. Z tym zezem to nie wiem, ona nie zezuje momentami, tylko to jedno oczko minimalnie gdzieś tam jej ucieka cały czas. Co prawda, gdyby nam ten lekarz nie powiedział, to sami byśmy nie zauważyli, tak to mniej więcej wygląda.

Może któraś z Was orientuje się kiedy z niemowlakiem do okulisty, ja coś słyszałam, że po 6 miesiącu życia, bo wtedy unormowuje się niemowlakowi wzrok, ale sama już nie wiem, a nie chcę czegoś zaniedbać (tak wiem, mogłam zapytać pediatrę, ale wtedy mała była przeziębiona i wizyta dotyczyła czegoś zupełnie innego, on tak mimochodem wtrącił o tym oczku, a ja po prostu nie zapytałam co z tym zrobić. )
Ja moze bym nie biegla sprintem ale raczej bym sie przeszla. Moja tez troche zezuje ale tak, ze to widac golym okiem. I to podobno normalne u tak malych dzieci - pamietam, ze kiedys nawet tu na forum dyskutowalysmy o tym. Ja podobno tez tak zezowalam i jakos wyszlam na ludzi

Cytat:
Od września ciagle chorowała i antybiotyki brała,nic juz jej nie pomagało aż w grudniu wylądowała w szpitalu z zapaleniem ucha,zapaleniem jamy ustnej i gardła i goraczką 39 stopni,w szpitalu dostała zapalenie zatok
A ja w tym czasie wylądowałam na porodówce
Mialam problem zeby zrozumiec jak dziecko moze byc tak chore skoro go jeszcze nie urodzilas bogu dzieki za suwaczki

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

I znowu jak ja mam czas pogadac to nikogo nie ma

Mam pytanie - dokarmiam mm. Mysle ze na dzien schodzi mniej niz 200ml. Czy powinnam podawac wit. D?

Stary 2013-02-20, 16:55   #3615
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Slyszalam o tym wlasnie rozne opinie. No zaszkodzic na pewno nie zaszkodzi. Zrobie jeszcze podejscie do malinowego - mam w lodowce i podobno lepszy niz klasyczny. A do herbatek i tak chyba wroce, jak mi tylko tz da wychodne na wizyte w aptece

I znowu jak ja mam czas pogadac to nikogo nie ma

Mam pytanie - dokarmiam mm. Mysle ze na dzien schodzi mniej niz 200ml. Czy powinnam podawac wit. D?
pij koper włoski i meliskę

nie wiem jak z wit D
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 17:06   #3616
villemi
Zadomowienie

Cytat:
ja pytalam sie o to pediatry, to powiedzial, ze nie podaje sie dopiero jak jest mniej wiecej polowa karmien mm, a polowa piersia
ale to chodzilo o wit K, bo D to chyba podaje sie caly czas

Czarus zasypia u mnie na rekach, strasznie marudny dzis jest, juz nie wiem o co mu chodzi moze skok jest jakis w 8 tyg?

w domu syf, chyba sobie wlacze jakis serial
a wy ogladacie jakies?

Edytowane przez villemi
Czas edycji: 2013-02-20 o 17:11
villemi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 17:52   #3617
dzinek
Wtajemniczenie

Cytat:

Glowna pielegniara mowila ze w zasadzie nie ma roznicy i ona jak kupowala dla swojego wnuczka to patrzyla po prostu na cene. Bo mozna kupic inhalator za 400 i za 100. Jak dla mnie nie ma po co przeplacac bo porzadnie zainhaluje i taki i taki. Jak poszlam kupowac swoj to tez sie nie zastanawialam zanadto i wzielam co bylo (zaplacilam 140zl) i jestem zadowolona.

Mam coraz mniej pokarmu cholera
dzieki
na laktacje pije sie na umor ,
jak sobie robisz herbate etc to robisz 2 i pilnujesz aby je wypic

Cytat:
Witam
Podczytuje Was od samego poczatku,niestety nie miałam odwagi od razu dołaczyć,bałam się ...nie chciałam zapeszać.
Ale moja niunia juz na świecie i jest wszystko ok.
Przyjmiecie mnie do waszego grona
witaj
Cytat:

a dzis bylismy u chirurga i Czarus ma zaplastrowany pepuszek, za 4 tyg do kontroli, a jeśli nie pomożet to przykleja kolejny plaster
za 4 tyg? mojej pepek plastryje polozna ewentualnie pediatra, i zasada jest taka ze poki sie trzyma to ok , jak zaczynaja boki znacznie odchodzic, to dluga kapiel i odklejanie na mokro w wanience, kilka dni na regeneracje skory pod plastrem jesli jest zaczerwieniona( az zniknie podraznienie) i plastrujemy znowu
przewaznie co 2 tyg ma nowy plaster

Cytat:

wszyscy faceci z jednej stajni chyba są
ze co? ogiery?

Cytat:
Hej mamuśki

jakie?

Sola mialam napomknac i zapomnialam, ze wzgl na mozliwosc niewytworzenia przeciwcial wole szczepionki komorkowe < choc tu tez jest taka mozliwosc.
Dzika z tego co ja wiem jak karmienie mieszane to nie podaje sie witamin.

Zyje tym co czuje, z zycia biore to co mi smakuje,
szukam i znajduje, nie doluje kiedy mi brakuje

Edytowane przez dzinek
Czas edycji: 2013-02-20 o 17:53
dzinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 17:53   #3618
musso4
Zakorzenienie

młody nie chce jeść pepti

Edytowane przez musso4
Czas edycji: 2013-02-20 o 17:58
musso4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 17:54   #3619
natallkaa
Wtajemniczenie

Cytat:
A, bo też nie mówiłam 7 kwietnia chrzcimy Już drżę na myśl o wybieraniu stroju dla Tymka i dla mnie... Dla małego chciałam coś, co będzie mógł jeszcze później założyć, ale obawiam się, że moja mama nie przeżyje jak nie będzie ubrany "tradycyjnie" czyli w takie białe coś
my chrzcimy 31 marca - w Wielkanoc i tez nie wiem w co małą ubrać - strasznie nie podobaja mi się te falbaniaste sukienki
Cytat:
Witam
Podczytuje Was od samego poczatku,niestety nie miałam odwagi od razu dołaczyć,bałam się ...nie chciałam zapeszać.
Ale moja niunia juz na świecie i jest wszystko ok.
Przyjmiecie mnie do waszego grona
hej hej witamy

Cytat:
Witaj

Dziewczyny, pomocy Mają niedługo przyjść do mnie koleżanki z pracy i kazały mi wybrać sobie coś, co chcę żeby Tymek od nich dostał Myślałam o jakiejś zabawce interaktywnej dla już trochę starszych dzieci, np. garnuszek na klocuszek czy szczeniaczek uczniaczek z FP. Pamiętam, że chrześnica je uwielbiała i długo się nimi bawiła. Polecacie coś jeszcze? Może coś jednak dla młodszych, bo do tych co wymieniłam to Tymek raczej jeszcze mocno za mały
dla młodszych to niestety nie wiem ale dla troszkę starszych to fajny jest taki pierwszy laptop w FP - on jest niby dla dzieci od 6do 36miesiąca

Cytat:
ja pytalam sie o to pediatry, to powiedzial, ze nie podaje sie dopiero jak jest mniej wiecej polowa karmien mm, a polowa piersia

Czarus zasypia u mnie na rekach, strasznie marudny dzis jest, juz nie wiem o co mu chodzi moze skok jest jakis w 8 tyg?

a wy ogladacie jakies?
mi tez się wydaje, że wit.D podaję się cały czas póki co bez względu na rodzaj mleka

jeśli chodzi o seriale to ''Na Wspólnej'' jak dziecko pozwoli of kors
natallkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 18:12   #3620
nini_b
Zadomowienie

Cytat:

a wy ogladacie jakies?
mm zawiera wit. D więc chyba też nie trzeba.

Skok w 8 tyg. podobno jest i mój chyba też go przechodzi
A na seriale coraz mniej czasu...
nini_b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 18:15   #3621
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Cytat:

do 8 doby życia podaje się tylko wit. D po 8 dobie życia do 3 miesiąca wit. KiD i po 3 miesiącu życia już wit. D

Ja ze względu iż dokarmiam mm i już coraz rzadziej karmię cyckiem (mleka brak) daję tylko wit. D tak mi powiedziała pani doktor w szpitalu jak byłam z małym jak miał zapalenie płuc.

Cytat:
Napisane przez dzinek Pokaż wiadomość

jakie?
No takie na mięśnie brzuszka. Kladę Adasia na końcu przewijaka żeby nóżki zgięte w kolankach zwisały i zbliżam się stojąc przy przewijaku i swoim ciałem przytrzymuje te nóżki. Później łapię go za rączki i ramionka i unoszę do góry i na dół i tak kilka powtórzeń.
Ale dziecko musi umieć już samo główkę trzymać aby takie ćwiczenia wykonywać i ma to być w formie zabawy nic na siłe. Lepiej robić częściej a mniej powtórzeń.
2:29
Adam
56 cm
3600 g

Pokrzywka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 18:44   #3622
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgusiekT Pokaż wiadomość
Witajcie.

Słyszałam, że to podobno powinno się to ustabilizować jak dziecko siedzi. Moja jeszcze czasem zezuje, ale jest to już rzadko.
Jeśli zezuje cały czas to ja bym dla świętego spokoju poszła do okulisty.

Cytat:
Sola mialam napomknac i zapomnialam, ze wzgl na mozliwosc niewytworzenia przeciwcial wole szczepionki komorkowe < choc tu tez jest taka mozliwosc.
Czytałam, że te pełnokomórkowe mają więcej skutków uboczonych a skuteczność jest zbliżona.

http://szczepienia.pzh.gov.pl/main.p...to=szczepionka

Także już sama nie wiem
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 18:49   #3623
dzika_kaka
Zakorzenienie

Cytat:
pij koper włoski i meliskę
Koper piję. Meliskę niespecjalnie mam ochotę, przeca ja uosobienie spokoju

Cytat:
Cytat:
Dzika z tego co ja wiem jak karmienie mieszane to nie podaje sie witamin.
Cytat:
do 8 doby życia podaje się tylko wit. D po 8 dobie życia do 3 miesiąca wit. KiD i po 3 miesiącu życia już wit. D

Ja ze względu iż dokarmiam mm i już coraz rzadziej karmię cyckiem (mleka brak) daję tylko wit. D tak mi powiedziała pani doktor w szpitalu jak byłam z małym jak miał zapalenie płuc.
Toście mi pomogły
Mi położna mówiła, że jak więcej niż 200ml mm to powinno się zmniejszyć dawkę D. A w necie jak zaczęłam szukać to widzę, że opinii bez liku, jak i u nas na wizażu

Cytat:
na laktacje pije sie na umor ,
jak sobie robisz herbate etc to robisz 2 i pilnujesz aby je wypic
A Ty wiesz, że ja się zaczęłam zastanawiać czy ja czasem za mało ostatnio nie piję i to od tego... hmm...

Moje dziecko śpi od 16 z hakiem. Tak skutecznie ją wybalkonowałam. I aż się boję nocy

Stary 2013-02-20, 18:56   #3624
czarnula 1982
Rozeznanie

Ja karmie tylko mm i pediatra kazała podawać witamine D codziennie.
Witamine K kazała podawac,tylko wtedy gdyby wiekszość karmień była piersią.
Witamine D podaje sie nie zależnie od karmienia.

Edytowane przez czarnula 1982
Czas edycji: 2013-02-20 o 19:02
Stary 2013-02-20, 19:00   #3625
dzinek
Wtajemniczenie

Dzika mm ma w skaldzie D no chyba ze masz jakas specjalna mieszanke bez

Zyje tym co czuje, z zycia biore to co mi smakuje,
szukam i znajduje, nie doluje kiedy mi brakuje

Edytowane przez dzinek
Czas edycji: 2013-02-20 o 19:02
dzinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 19:03   #3626
ausente
Zadomowienie

Cytat:
spróbuj ale czy to coś da to nie wiem

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

my chrzcimy chyba w kwietniu albo jeszcze pozniej wiec moze jakis sweterek starczy

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

witaj zapraszamy! twoja Amelka urodziła się tego samego dnia co moj Adaś

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

o prosze, kolezanka tylko zaglada jak ma interes a przyjsc i pogadac to nie laska?
Jtylko na fonie siedze. Raz na jjkis czas tylko na kompa wchodze. A z tel ciezzzko tu odpisywac niestety t
Ale raz n jakis czas wejde i was zawsze nadrobie. Jak naprawie laptopa to bede czesciej bo tak tylko w jednym miejscu stoi podlaczony pod.tv bo wyswietlacz mi nie dziala
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia

ausente jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 19:16   #3627
czarnula 1982
Rozeznanie

Dziewczyny,ale witamine D podaje sie po to żeby zapobiec krzywicy i min.żeby ciemiączko się zrosło.Także mimo,że jest ona w mm to i tak powinno się ją dawać dziecku .

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-20, 19:18   #3628
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
młody nie chce jeść pepti
A długo mu już dajesz? Jak raz czy dwa to próbuj dalej, bo się musi przyzwyczaić, a to podobno gorzkie jest, więc smakuje inaczej niż mleko matki....

Dzika D podaje się do 2 roku życia (słyszałam też że do 3, a jeszcze inni mówią że do 1- ja się na najbliższej wizycie u pediatry mam zamiar wypytać, bo jeszcze słyszałam, że podaje się od jesieni do wiosny, a latem nie) bez względu na to czy karmi się piersią czy mm. Jeśli chodzi o witaminę K to do 3 miesiąca tylko. Mi położna środowiskowa powiedziała, że jak będę dokarmiać nawet jeden raz dziennie, to żebym odstawiła K.

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 19:21   #3629
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:

a wy ogladacie jakies?
mojemu też dziś się marudzenie włączyło na razie kima, zobaczymy jak długo

seriali chwilowo nie ma, ja lubię TVN-owskie, od następnego tygodnia się zaczynają (prawo agaty, przepis na życie) a teraz to na wspólnej, na dobre i na złe i rodzinka pl
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 19:22   #3630
czarnula 1982
Rozeznanie

Cytat:
A długo mu już dajesz? Jak raz czy dwa to próbuj dalej, bo się musi przyzwyczaić, a to podobno gorzkie jest, więc smakuje inaczej niż mleko matki....

Dzika D podaje się do 2 roku życia (słyszałam też że do 3, a jeszcze inni mówią że do 1- ja się na najbliższej wizycie u pediatry mam zamiar wypytać, bo jeszcze słyszałam, że podaje się od jesieni do wiosny, a latem nie) bez względu na to czy karmi się piersią czy mm. Jeśli chodzi o witaminę K to do 3 miesiąca tylko. Mi położna środowiskowa powiedziała, że jak będę dokarmiać nawet jeden raz dziennie, to żebym odstawiła K.
Bardzo dobrze to wyjaśniłaś,wit D podaje się codziennie,latem się odklada bo w słońcu mamy wit D i na jesien znowu sie ją bierze.Tak moja starsza córka brała.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości