|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3571 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI
No właśnie tu też mam problem, bo nie wiem :/ W kombinezon już na pewno nie wejdzie 7 kwietnia, a nowego nie kupuję, bo się nie opłaca. Zobaczę jaką kurtkę mu kupię, ale wątpię, że będzie taka żeby do eleganckiego stroju pasowała...
#3572 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI
Cytat:
![]() karmienie piersią baaardzo pomaga, ajak się z butli karmi to powinien byc smoczek jak najbardziej zblizony do piersi i zwykłe smoczki tez powinny miec specjalny kształt np. smoczek Dreyfusa, smoczek Muellera-Baltersa dlatego ja w ogole smoczkównie używałam ucze mała teraz jedzenia na mnie to znaczy ja leze na plecach ona na mnie i tak powinna jesc albo ja siedze, tzn bardziej sie pochylam do tylu i tez ona w pozycji pionowej zobacz w moich albumach zdjecia Matyldy tam widac jak ma cofnieta w Tomka albumie tez widac jak byl malutki chyba zdjecie nr 25 na innych ciagle ma buzke otwarta bo mu sie niedomykala, ale chyba z profilu nie mam takich |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3573 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wcześniej miała opory chodzić do sh, wstydziłam się, bo mieszkam w małej miejscowości i niektórzy podchodzą do tego w ten sposób, że ubierają się tam osoby biedne... Ale ostatnio trochę krucho u nas z kasą, Mały powyrastał z ubranek i postanowiłam spróbować i kupiłam kilka fajnych ciuszków po ok.80gr za sztukę. Wstydziłam się trochę, ale powiedziałam TŻtowi i on mówił, że za taką kasę to jak najbardziej żebym chodziła ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Ja w ogóle uważam, że np. łapówkarstwo jest przez ludzi. Bo poszedł jeden, drugi i zapłacili, żeby być lepiej traktowanym i tak się zaczęło. A potem nastały czasy, że lekarz jak nie dostanie, to ma wszystko gdzieś. Oczywiście nie wszędzie, ale wiele się słyszy.... Ja jestem za tym, żeby wszystko sprywatyzować, bo po co płacić składki, jak ludzie są traktowani w taki sposób, że szkoda gadać... Lepiej te pieniądze wydać na prywatne leczenie i jest całkiem inaczej. Ale bunt kilku osób nie załatwi sprawy, bo jest mnóstwo takich, którzy mają to wszystko gdzieś. Ale to nie jest temat na ogólnodostępne forum, więc się nie będę za dużo rozpisywać ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
możecie polecić jakieś grzechotki i gryzaczki, żeby były lekkie, niewielkie i dobrze się trzymało w rączce? Mam kilka grzechotek, ale wszystkie ciężkie i duże, jedynie jedna jest w miarę i tylko nią się Mały bawi, a gryzak mamy taki http://allegro.pl/gryzak-wodny-trojk...012866542.html i jest beznadziejny, ciężko jest Mu trzymać w rączce i gryźć :/ Edytowane przez Kalpana Czas edycji: 2013-02-20 o 11:00 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3574 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Eh zazdraszczam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3575 |
Zadomowienie
|
nie mam bladego pojęcia co ona ma do ciucholandów... i tak zrobie swoje i tak . kupiła dziś teściowa ubranka ale nie na teraz mała sie w nich topi.
Co do męża ... już wiele razy z nim rozmawiałam... czasami po rozmowie jest lepiej a czasami bez zmian
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
![]() ![]() |
![]() |
#3576 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() baaardzo sie przydaje nosidlo, zrobienie obiadu z nia czy posprzatanie to pikuś ![]() jak dla mnie jeden z lepszych wynalazkow ![]() akceptnełam ![]() nie panikuj u wiekszosci dzieci naturalnie sie to koryguje przy ssaniu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3577 |
Zadomowienie
|
ja też jestem za kupowaniem w ciuchach. można tam naprawdę super ubrania dostać i to mówki. Ostatnio to już teściowa zaczyna pokazywać co to nie ona odnoście małej . Wczoraj to dla Tżta zabrała małą z rak bo płakała i to z miną taka przyszła jak by on małą katował
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
![]() ![]() |
![]() |
#3578 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzika jaki inhalator polecali w szpitalu? http://www.stowarzyszeniezyskajzdrow...formacyjna.pdf na koncu tej gazetki jest inhalator i sie zastanawiam
![]() |
#3579 |
Zakorzenienie
|
ja kupiłam szare (jasne) spodnie, kamizelkę, białą koszulę i muszkę. te białe ubranka do chrztu mi się nie podobają
|
![]() ![]() |
![]() |
#3580 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mama mi na ciuchach kupila jakies nosidlo ale mloda za mloda jeszcze na nie chyba. Rozwazam chuste bardziej... zapytam jeszcze moze mojego nowego przystojnego pana masazyste co on sadzi o takich rozwiazaniu hihi. Tylko mi najbardziej zalezy na tym, zebym mogla ja jakos uspic i wziac sie za robote a te kolczyki to tylko na siedzaco ![]() Cytat:
Mam coraz mniej pokarmu cholera ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3581 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Daję jej tyle ile chce - albo w ogóle ( trzymam się tych minimum 5 mokrych pieluszek jak nie ma innych przesłanek). Maksymalnie do tej pory wypiła mi 50 ml w ciągu dnia. Na opakowaniu tej herbatki z hippa jest napisane: od 1 tygodnia zgodnie z zapotrzebowaniem, po 4 miesiącu ( domyślam się że chodzi o rozszerzanie diety) 100 ml. Cytat:
A jeśli chodzi o siedzenie to można to zrobić, ale z tego co pamiętam to musiałam być wyprostowana. Generalnie jak robisz coś przed sobą to ok, a jak bardziej w dole na wysokości pasa to jest kiepska widoczność. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3582 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() Podczytuje Was od samego poczatku,niestety nie miałam odwagi od razu dołaczyć,bałam się ...nie chciałam zapeszać. Ale moja niunia juz na świecie i jest wszystko ok. Przyjmiecie mnie do waszego grona ![]()
![]() |
#3583 |
Zadomowienie
|
jego ustawic nie tak łatwo to jest uparte jak osioł ale i tak go kocham
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3584 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3585 |
Raczkowanie
|
Hej Lasencje
jeśli któraś daje swojemu maleństwu mleko Hipp to informuję że na stronie dodomku.pl jest promocja |
![]() ![]() |
![]() |
#3586 |
Zadomowienie
|
https://wizaz.pl/akcje/pantene/wygra...php?pid=816960
BARDZO WAS PROSZĘ O ZAGŁOSOWANIE ![]() ![]() ![]()
![]() 30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3587 |
Rozeznanie
|
Córeczka ma na imię Amelka,ur.13.12.2012 g 8.00
Waga 3340g i 53 cm szczęścia ![]() Karmie ją mm,właśnie teraz sobie smacznie spi,ogólnie jest bardzo grzecznym maleństwem,tylko je i spi ![]()
![]() |
#3589 |
Zakorzenienie
|
dzika mi też się ostatnio wydaje, że coraz mniej mleka produkuję... już mi się cycki nie robią tak nabrzmiałe jak wcześniej... sama nie wiem...
ausente oceniono na 5* : ) |
![]() ![]() |
![]() |
#3590 |
Zadomowienie
|
A my wczoraj przezylismy horror z Czarusiem, nie chcial w ogole spac, a jakos.o.23 zaczal płakać i uspokajał się tylko na.rekach w pozycji pionowej :/ w koncu wlaczylam suszarke na youtube i dzieki temu trochę się uspokoil,wcisnelam mu smoka, przytulilam i jakoś usnal
a dzis bylismy u chirurga i Czarus ma zaplastrowany pepuszek, za 4 tyg do kontroli, a jeśli nie pomożet to przykleja kolejny plaster a pijesz jakies herbatki na laktacje,? ją kupuje taka w rossmanie. Pije też sporo herbaty rooibos, podobno ona też wspomaga laktacje |
![]() ![]() |
![]() |
#3591 |
Wtajemniczenie
|
Zniknęłam na jakiś czas ale w końcu udało mi się wrócić do wirtualnego życia. Jakiś taki kryzys mam energetyczny, senna jestem bez przerwy nawet kiedy Franek da mi się w nocy względnie wyspać. Witamin za mało może ?
Kiedyś była dyskusja na temat pieluszkowych wycieków - więc w temacie - jako że mały jest już dość spory i waży 6500, postanowiłam kupić pampersy active baby, bo są do 9 kg a te premium, które mieliśmy do tej pory, tylko do 7... nie wiem skąd różnica w opinii producenta, bo rozmiarowo są takie same, z tym minusem że te zwykłe nie wchłaniają kupy i wycieka tyłem :/ Mam tym sposobem paczkę active baby i jakoś ją przemęczę... Chcę jednak kupić większe i sprawdzić czy to nie kwestia rozmiaru te wycieki - i tu do Was pytanie Dziewczyny - czy któraś korzysta już z pampersów 4? One są opisane jako od 7 do 18 kg i to mnie nieco przeraża.. nie są jakieś wielkie? Przecież dziecko ważące 7 i dziecko ważące 18 to dwoje dzieci komletnie rozmiarowo różnych... ![]() W ttemacie laktacji - mnie też się ostatnio wydawało, że siada... a tu szczęśliwie nic z tych rzeczy, wręcz przeciwnie - chyba się unormowała, bo już nie mam wielkich ciężkich i twardych melonów, tylko mleko się produkuje kiedy mały ssie i wtedy tryska fontanna że hej jak wypuści... może Dzika to u Ciebie też się normuje? A może jakaś herbata na laktację? |
![]() ![]() |
![]() |
#3592 |
Zakorzenienie
|
Jednak to prawda - Iza zaczęła w końcu podnosić główkę przy jednoczesnym odpychaniu się rączkami
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3593 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3594 | |||
Zakorzenienie
|
nie ma co zazdraszczać, ledwo nam się 2 razy tak trafiło odkąd się urodził
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja czekam aż mój w końcu na brzuszku główkę podniesie ![]() idzie mu coraz lepiej ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3595 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3596 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3597 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3598 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, pomocy ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3599 |
Rozeznanie
|
My też chrzciny robimy w pierwszy dzień swiąt,małą ubiore w takie spioszki sweterkowe białe,buciki białe i kurteczka ala płaszczyk biały taki obszyty futerkiem a w domu przebiore ja w sukienke.
![]() |
#3600 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() cholera chyba sie porozglądam za jakimś sensownym masażysta u mnie ![]() ![]() ![]() uroczo ![]() Cytat:
![]() a na balkonach dzieci zostawiacie same? ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() u nas w temacie pieluszkowym tez sporo wycieków ostatnio. Ale to wynik sporych kup ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:12.