Łognisty jeździec,kinder bueno szklanka,chodź mężu miły,jam Twoja wybranka!PM2014cz7 - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-02, 21:12   #3601
velika
Winter is coming

Dot.: Łognisty jeździec,kinder bueno szklanka,chodź mężu miły,jam Twoja wybranka!PM20

No pogo, machanie łbem to standard na moich wszystkich imprezach, wesele bez tego mi się jakieś smutne jawi

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 21:31   #3602
_ema_
Zakorzenienie

Dot.: Łognisty jeździec,kinder bueno szklanka,chodź mężu miły,jam Twoja wybranka!PM20

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
No pogo, machanie łbem to standard na moich wszystkich imprezach, wesele bez tego mi się jakieś smutne jawi
Velika pogo to nie machanie łbem
Jesli masz na mysli prawdziwe pogo (czytaj, podskakiwanie w nieokreslonych kierunkach i obijanie się o innych) to cięzki mi to jakos wyobrazić sobie w wykonaniu pań w szpileczkach i panów w garniakach (chociaż ich to już bardziej ). Nie raz zostałam znokautowana jakimś łokciem czy inną częścia ciała, nie chciałabym wyjść ze śliwą z wesela
_ema_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 21:32   #3603
wioliix
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tasiulek Pokaż wiadomość
Siedzę i kminię...
http://blog.krzysztofzietarski.pl/iz...-slubna-elblag
Czy oni przyjechali do rodziców na błogosławieństwo razem, czy ona przyjechała do niego czy co tam się w ogóle dzieje
śliczną suknie miała świadkowa

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
mam dylemat, czy jednak dj czy orkiestra Niby zdecydowaliśmy się dj'a ale jak bym znalazła ekstra kasę na zespół to brałabym http://www.groovinscy.pl/
brałabym orkiestrę
wioliix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 21:34   #3604
myboyismine
Zakorzenienie

dzisiaj miałam wyniki i na szczęście ja juz po egzaminach tylko jeszcze krótka praca zaliczeniowa i po sesji
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 21:37   #3605
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez _ema_ Pokaż wiadomość
Velika pogo to nie machanie łbem
Jesli masz na mysli prawdziwe pogo (czytaj, podskakiwanie w nieokreslonych kierunkach i obijanie się o innych) to cięzki mi to jakos wyobrazić sobie w wykonaniu pań w szpileczkach i panów w garniakach (chociaż ich to już bardziej ). Nie raz zostałam znokautowana jakimś łokciem czy inną częścia ciała, nie chciałabym wyjść ze śliwą z wesela
no jadę skrótami myślowymi Prawdziwego sobie nie wyobrażam

Stary 2013-02-02, 21:42   #3606
wioliix
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ane3kaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny !!! Pijemy !!!
Jestem inżynierem XDDD
gratulacje!!!
wioliix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 21:46   #3607
AnULka248
Zakorzenienie

Cytat:
siemandero lasencje
Nie mam zaproszenia do klubu, co to ma być
Mam dziś wolną chatę, więc poużywaliśmy trochę z moim, jednak co wolna chata to wolna chata Już się nie mogę doczekać, aż znowu zamieszkamy razem.
Agunieczka, bardzo współczuję strasznej wiadomości, trzymaj się.
Mala czarna też nie mogę się doczekać biegania, uwielbiam, ale tylko po lesie No i roweru ojjj kocham
My też mieliśmy miałam się w sumie uczyć na egzamin, ale skoro cały tydzień nie było mi dane, to dziś już bym za wiele się nie nauczyła przejrzałam zeszyt, liczę na szczęście, albo drugi termin ale było warto

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
dzisiaj miałam wyniki i na szczęście ja juz po egzaminach tylko jeszcze krótka praca zaliczeniowa i po sesji
Zazdroszczę!

Cytat:
no jadę skrótami myślowymi Prawdziwego sobie nie wyobrażam
Kieckę to byś chyba miała zadeptaną
AnULka248 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-02, 21:48   #3608
velika
Winter is coming

o ile coś by z kiecki zostało No ale łbem bym sobie pomachała, po coś włosy hoduję...
Kurna upiłam się, chyba powinnam iść spać

Stary 2013-02-02, 21:54   #3609
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiadelko Pokaż wiadomość
Agu oby nie, tfu tfu!

Coś gdzies widziałam temat o sukienkach na poprawiny, ja bym nie pogardziła taką Ale pewnie takiej nigdzie nie dostanę
prze-pięk-na!

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
Chwalę się !! umowa z fotografem podpisana !!! http://foto-kamera.pl/ nasz fotograf i Kamerun Jednak mamy plener, bo to raczej sztywne jest, ale zamiast 3500 biorą od nas 3000 za pakiet Czyli za: WIDEOFILMOWANIE + FOTOREPORTAŻ + SESJA PLENEROWA
- Błogosławieństwo, Kościół, Przyjęcie weselne do godziny 1:30 po oczepinach
- Zwiastun, czołówkę, prezentację zdjęć, życzenia, teledysk z sesji plenerowej
- Ponad 700 zdjęć reportażowych na płycie DVD + 100 zdjęć w formacie 10x15
- 20 zdjęć w formacie 15x23 + Elegancki album ślubny (PLENER)
- Około 100 ujęć z sesji plenerowej na płycie DVD (gotowych do powielania)

a ta cena to za te dwie usługi? foto + kam?

Wróciłam z zakupów.. Kupiłam sobie tylko sweterek z wyprzedaży, a Tż dżiny i taką fajną, oczo☠☠☠ną bluzę z kapturem i teraz kłócimy sie o to czy jest czerwona, czy pomarańczowa

Kurcze z ta ciocia to ja cały czas o niej myślę i jakos cieżko mi uwierzyc że jej nie ma...
Stary 2013-02-02, 21:58   #3610
myboyismine
Zakorzenienie

zostań , zrobimy imprezę jak coś został hahah
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 21:59   #3611
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Napisane przez Waniliova Pokaż wiadomość
Data ślubu w kościele zarezerwowana dzisiaj byliśmy u księdza

14 czerwiec 2014 godz. 16:00
gratki

Cytat:
Napisane przez Angel_21_ Pokaż wiadomość
hej dziewczyn ja już posprzątałam
śliczna biedroneczka
jutro TŻ przyjeżdża i zostaje do niedzieli
co do daty i godziny w kościele to mamy

21.06.2014 o godzinie 14 :00

miłego weekendu życzę bo pewnie dopiero w niedziele wieczorem zawitam

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

Waniliova Gratuluje kolejny krok za wami
super

Cytat:
Napisane przez Waniliova Pokaż wiadomość
My się zastanawialiśmy czy w końcu dzisiaj idziemy, ale TŻ mówi ''Idziemy!'', więc poszliśmy i mamy z głowy bałam się jak to będzie, ale wszystko ok poszło płaci się 400 zł + 150zł organiście + x na dekoracje dla siostry, więc myślę, że 700zł nie przekroczy
chyba zostane organistą 150zł za niecałą godzine pracy, też tak chce

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Strasznie zamula.

TŻ pod prysznicem, a ja wpadłam poczytać.
Co do tematu @. U mnie jest tragicznie jeżeli chodzi o pierwszy i drugi dzień, potem da się wytrwać. Zdarza się, że mdleję i wymiotuję. Nieomal zemdlałam kiedyś podczas lekcji, uczniowie zachowali się bardzo ładnie. Zaczęłam się osuwać po tablicy, pamiętam tylko potem jak leżałam w gabinecie dyrektora na dywanie. Potem zdarzyło mi się to jeszcze raz w domu. Gin twierdzi, że wszystko jest ok i że niektóre kobiety tak mają. W zasadzie moja babcia też tak miała.
Ketonal ani Nospa mi nie pomagają. Biorę lek przepisany przez lekarza na receptę - Spasmolina. Przy silnych bólach 3x2 tabl. dziennie. Marzę o tym, żeby te bóle kiedyś zniknęły, bo są nie do zniesienia. Pewnie tabletki anty by trochę pomogły, ale dopóki nie urodzę dziecka, nie chcę brać anty.
moja siostra też tak miała, a zaczęła miesięczkować bardzo wczesnie bo ok 10 roku życia i tak gdzieś od 13nastego roku życia była na tabletkach anty bo inaczej mdlała pierwsze dwa dni

Cytat:
Napisane przez tasiulek Pokaż wiadomość
Ale Salem na akwarium to była scena jak z filmu lub bajek

Też dziś podejdę po łośka, bo jakoś tak lepiej mi się je ryby niż mięso. Może już wiosnę czuć bo zawsze tak mam jak się zima ma kończyć

Miałam dzisiaj ambitny plan pojechać do CH i kupić kilka białych t-shirtów, jakieś nowe jeansy i marynarkę granatową żeby uzupełnić bazę "przed sezonem" ale mi się nie chce Jakoś zakupy w sklepach zaczęły mnie wkurzać
znam to ale ja wiem skąd mi się to wzięło: po pierwsze jak przestałam pracować w ciuchach to jakoś momentalnie odechciało mi się zakupów, nie miałam już takiego ciśnienia. A drugi powód to taki, że jestem gruba

Cytat:
Napisane przez Nati_kk Pokaż wiadomość
No właśnie dlatego mnie to kusi, bo pewnie już więcej nie będzie okazji tam polecieć A leci się jakieś 20h, nie wiem jak mój wujek z ciotką to przeżywają, a latają przez ostatnie lata praktycznie co roku, bo teraz w rodzinie się wesela sypią i w ogóle
nienawidzę latać samolotami, ale dla Australii (i USA) chyba bym się poświęciła

Cytat:
Napisane przez _ema_ Pokaż wiadomość
ojj ale ze mnie pierdoła, oczywiście, ja też w sobotę, nie wiem co mi się przestawiło że to 27 Więc mamy tego samego dnia tylko, że ja jeszcze nie mam zaklepane nic, ale pocieszam się, że u nas na razie ślubów jak na lekarstwo to może uda się bez problemów.

Jeszcze raz dziękuję wszystkim za gratulacje

A jesli chodzi o zaręczyny, to pokręcone to wszystko u mnie było. O tym, że decyzja zapadła i pobieramy się wiedziałam już gdzieś od miesiąca (skomplikowana sytuacja, dowiedzieliśmy się, że albo robimy nauki teraz zaraz albo już się nie wyrobimy, bo w mojej parafii sa tylko w marcu i trwają kilka miesięcy ) więc kazałam TŻtowi podjąć męska decyzję - trzymamy się 'marzeń' i zaczynamy załatwiać czy schodzimy na ziemię i odkładamy slub na potem, bo ja uszanuję jego decyzję i to on ma wybrać. Więc skoro chciał zostac przy 2014 to już wiedziałam, że zaręczyny mnie czekają to niestety niespodzianki nie było tym bardziej, że TŻ obleciwszy wszystkich jubilerów poddał się i zadzwonił, żebym przyjechała bo panie w głowe się pukają, jak im podaje rozmiar No to element zaskoczenia mi wypadł, ogólnie to wszystko tak na wariata, ale oboje nie mogliśmy się doczekać, więc pierścionek w końcu okazał się za duzy i nosze go sobie na wskazującym (bo zwęzić nie chcą) No ale w ramach rekompensaty mam już obiecane, że przy najbliższym spotkaniu mogę wybrać sobie 'pirdzionek' wymarzony, o idealnym rozmiarze (oczywiście w internecie, bo u nas się nie dostanie) więc będę miała dwa No to widzicie, wszystko do góry nogami Ale nigdy nie zapomnę tego jaki TŻ był szczęsliwy, że już jestem jego, to mi wynagradza wszystkie dziwne wypadki
Mam nadzieję, że początek tego wszystkiego był na wariata, ale koniec będzie idealny i bez przygód
cześć nie przejmuj się, nie każdy ma znienacka ja też wiem, że moje zaręczyny będą w marcu, tylko nie wiem jeszcze kiedy (podejrzewam, że okolice urodzin ), więc nie jesteś sama

Cytat:
Napisane przez agunineczka Pokaż wiadomość
eh no i mogę już skreślić jedną osobę z naszej listy gości właśnie sie dowiedziałam, ża zmarła siostra taty... za młoda jeszcze była, żeby umierać... ;/

mówiłam, że w mojej rodzinie jest jakaś zła passa... same pogrzeby.. ;/
masakra łącze się w bólu i wiem co to znaczy od listopada 2009 do sierpnia 2010 zmarły mi cztery bliskie osoby (Ciocia, Siostra, Tata i Wujek)...okropny czas

Cytat:
Agu oby nie, tfu tfu!

Coś gdzies widziałam temat o sukienkach na poprawiny, ja bym nie pogardziła taką Ale pewnie takiej nigdzie nie dostanę
boska sukienka

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
Chwalę się !! umowa z fotografem podpisana !!! http://foto-kamera.pl/ nasz fotograf i Kamerun Jednak mamy plener, bo to raczej sztywne jest, ale zamiast 3500 biorą od nas 3000 za pakiet Czyli za: WIDEOFILMOWANIE + FOTOREPORTAŻ + SESJA PLENEROWA
- Błogosławieństwo, Kościół, Przyjęcie weselne do godziny 1:30 po oczepinach
- Zwiastun, czołówkę, prezentację zdjęć, życzenia, teledysk z sesji plenerowej
- Ponad 700 zdjęć reportażowych na płycie DVD + 100 zdjęć w formacie 10x15
- 20 zdjęć w formacie 15x23 + Elegancki album ślubny (PLENER)
- Około 100 ujęć z sesji plenerowej na płycie DVD (gotowych do powielania)

super, gratulacje fajna cena

ja dopiero dziś dorwałam się do kompa na razie nie jest lepiej bardzo mi ciężko...myślałam, że zamieszkanie razem będzie czymś najpiękniejszym....

za to była wczoraj u mnie Mamusia a dziś wzięłam na cały dzień i całą noc mojego Siostrzeńca

ale Teściowa też była, i już mnie zdązyła wku*wić jak ja nienawidze jak ktoś mi dyktuje gdzie mam co dać, jak poukładać, co kupować. Aaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!! !!!

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-02, 22:44   #3612
misiadelko
BAN stały

Dziewczyny idę spać, ech... Złe wieści złe wieści złe wieści...
misiadelko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 22:46   #3613
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny idę spać, ech... Złe wieści złe wieści złe wieści...
co takiego?

2015 - 38
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 23:14   #3614
misiadelko
BAN stały

Muszę zacząć szukac innej pracy...

Miałam iść spać c'nie? Teraz idę
Stary 2013-02-02, 23:15   #3615
misiadelko
BAN stały

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-03, 05:49   #3616
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Loczek_brown Pokaż wiadomość
Witam serdecznie rozgość się :P i gratuluję zaręczyn !

Bardzo mi przykro

Gratulacje dla pani inżynier !

Iii gratulacje dla wszystkich zaklepanych godzin !!!!
przy okazji jestem wściekła, że my nie możemy jeszcze zarezerwować bo ksiądz ni ma księgi..

allofkowa te 3 tys to za video+foto ??
tak, za pakiet Tak jak pisałam, po znajomości, bo normalnie biorą 3,5, to małżeństwo, on robi fotki, ona kręci.
Ale wczoraj mój P oglądający u niego filmiki prawie płakał. To jednej z ich trailerów:
a to drugi:

Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 08:01   #3617
velika
Winter is coming

witam się z rana o dziwo bez kaca zaraz sobie śmignę na basen, tylko muszę poczekać, aż się ojciec obudzi i mnie zawiezie, bo ja mam na pewno jeszcze % we krwi Moi rodzice też wczoraj byli na imprezie, ale ojciec prowadził, więc może mnie dziś wozić.
uuu misiadelko kiepska wiadomość, ale może znajdziesz coś lepszego Życzę ci tego

Stary 2013-02-03, 08:24   #3618
KaEs
Wtajemniczenie

Witam wszystkie Panny Młode najfajniejszego roku 2014

Ja biorę ślub w ostatnim tygodniu sierpnia --> 30.08.2014

Sala, zespół, kamerzysta, fotograf, i Kościół (g.17) zaklepane!!!

Początkowo miał być to wrzesień, dokładnie 06.09 - ale trudno było z dograniem zespołu i teraz cieszę się jeszcze bardziej że to sierpień... odliczam dni!

Edytowane przez KaEs
Czas edycji: 2013-02-03 o 08:32
KaEs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 08:25   #3619
Nati_kk
Zakorzenienie

Cytat:

A co się stało Kochana?

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Nati_kk jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-03, 08:40   #3620
misiadelko
BAN stały

Velika no jaszka, że znajdę, ale dupa się do dobrego przyzwyczaja i nie chce na etacie

Nati, kasa kasa kasa

Ale dobra, wczoraj zrąbał mi się humor po podliczeniu wszystkiego, kosztów budowy domu itp A dziś już jest OK Kurcze jesteśmy młode, cały świat przed nami przecież

Edytowane przez misiadelko
Czas edycji: 2013-02-03 o 08:41
Stary 2013-02-03, 08:46   #3621
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:

kurde no, nieciekawie

Cytat:
Velika no jaszka, że znajdę, ale dupa się do dobrego przyzwyczaja i nie chce na etacie

Nati, kasa kasa kasa

Ale dobra, wczoraj zrąbał mi się humor po podliczeniu wszystkiego, kosztów budowy domu itp A dziś już jest OK Kurcze jesteśmy młode, cały świat przed nami przecież
zazdroszczę Ci takiego pozytywnego myślenia mi to ostatnio kompletnie nie wychodzi i często myślę, że to w ogóle wszystko nie ma sensu

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 08:50   #3622
velika
Winter is coming

Cytat:

Nati, kasa kasa kasa

No i to jest dobre podejście
A dom owszem kosztuje dużo, ale to najlepsza inwestycja

Stary 2013-02-03, 08:51   #3623
misiadelko
BAN stały

Pysia, nosek do góry, jak się poddasz to tym bardziej nie uda się, musisz wierzyć, ze będzie dobrze, to nic nie kosztuje

Velika i na zawsze

Edytowane przez misiadelko
Czas edycji: 2013-02-03 o 08:54
Stary 2013-02-03, 08:51   #3624
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:

Nati, kasa kasa kasa

Rozumiem Cię całkowicie, bo ja panikuje po podliczeniu kosztów remontu mieszkania potrzebuję 'tylko' z 40 tysięcy... i chciałabym go zrobić przed ślubem,... więc pieniążki oczepinowe nie wchodzą w grę mieszkam w domku aktualnie i zdecydowanie wolę mieszkanka w bloku dziwne nie?

Stary 2013-02-03, 08:54   #3625
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Cytat:
witam się z rana o dziwo bez kaca zaraz sobie śmignę na basen, tylko muszę poczekać, aż się ojciec obudzi i mnie zawiezie, bo ja mam na pewno jeszcze % we krwi Moi rodzice też wczoraj byli na imprezie, ale ojciec prowadził, więc może mnie dziś wozić.
uuu misiadelko kiepska wiadomość, ale może znajdziesz coś lepszego Życzę ci tego
bezpieczniej jak Cię tata zawizie
też bym śmignęła na basen ale z czasem trochę krucho no i @ wredna.... ale za dwa tygodnie będę wolnym od sesji i @ człowiekiem i nadrobie

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość
Witam wszystkie Panny Młode najfajniejszego roku 2014

Ja biorę ślub w ostatnim tygodniu sierpnia --> 30.08.2014

Sala, zespół, kamerzysta, fotograf, i Kościół (g.17) zaklepane!!!

Początkowo miał być to wrzesień, dokładnie 06.09 - ale trudno było z dograniem zespołu i teraz cieszę się jeszcze bardziej że to sierpień... odliczam dni!
witają Cię najfajniejsze PMki z najfajniejszego roku

gratuluje już zaklepanych spraw i zapraszamy do naszego grona
opowiedz coś o Was

btw chyba jeszcze nie miałyśmy PMki z tego dnia

Cytat:

Nati, kasa kasa kasa

też mam czasem doła, że od razu po ślubie domu nie wybuduje za własne
a potem dopiero patrze w pesel i pukam się w czoło bo całe życie przede mną, jeszcze dwa domy wybudujemy

miłej niedzieli D:

moja niestety znów naukowa ale opłaca mi się to bo do tej pory wszystko za pierwszym razem zdane więc chcę utrzymać passe

2015 - 38
Stary 2013-02-03, 08:57   #3626
Nati_kk
Zakorzenienie

Cytat:

Nati, kasa kasa kasa

No i to jest dobre podejście! Ja to bym tak bardzo chciała mieć pracę, a nie na tych dziennych studiach siedzieć, że szok z tym, że nawet na pół etatu nigdzie się nie zatrudnię, bo mam w różnych godzinach zajęcia i musiałabym mieć coś w domu...a nic nie ma

Cytat:
Rozumiem Cię całkowicie, bo ja panikuje po podliczeniu kosztów remontu mieszkania potrzebuję 'tylko' z 40 tysięcy... i chciałabym go zrobić przed ślubem,... więc pieniążki oczepinowe nie wchodzą w grę mieszkam w domku aktualnie i zdecydowanie wolę mieszkanka w bloku dziwne nie?
Bo wszystko ma swoje plusy i minusy, z domem to jest tak, że ciągle trzeba coś koło niego robić, a w mieszkaniu ten problem odpada przynajmniej częściowo

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Nati_kk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 08:57   #3627
misiadelko
BAN stały

mala_czarna dokładnie

KaEs to my odwrotnie, mamy mieszkanie, ale chcemy mieć jeszcze dom. I w ogóle nie powinnam narzekać, bo inne dziewczyny mają gorzej, należą mi się baty na dupsko!

Nati jaaak ja kochałam studia dzienne Gdyby nie ten dom to bym jeszcze na 5 lat poszla na jakies
Stary 2013-02-03, 09:00   #3628
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Cytat:
ja wiem czy dziwne... jesteś na pewno w mniejszości ale w bloku nie martwisz się o ogrzewanie, o ogródek czy jakiej podwórko, jest stosunkowo mało sprzątania, no i najważniejsze czy dom czy mieszkanie to najważniejsze żeby tylko we dwoje i najlepiej na swoim

wiadomo, że nie każdy ma taką możliwość...

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

Cytat:
mala_czarna dokładnie

KaEs to my odwrotnie, mamy mieszkanie, ale chcemy mieć jeszcze dom. I w ogóle nie powinnam narzekać, bo inne dziewczyny mają gorzej, należą mi się baty na dupsko!

Nati jaaak ja kochałam studia dzienne Gdyby nie ten dom to bym jeszcze na 5 lat poszla na jakies
mówsz masz :

2015 - 38
Stary 2013-02-03, 09:05   #3629
velika
Winter is coming

Ja zdecydowanie wolę mieszkanie w domu i też sobie kiedyś postawię perspektywa mieszkania w bloku mnie przeraża, a będziemy musieli po ślubie jakieś mieszkanie wynająć. W blokowych klitkach, z sąsiadami wszędzie nie widzę żadnych plusów ani jednego. Chociaż przez swoje 26 letnie życie 23 mieszkałam w bloku
Bo jak moi rodzice pobudowali dom i wreszcie wyprowadziliśmy się z bloku, to poszłam na studia i musiałam wynajmować mieszkanie

Stary 2013-02-03, 09:09   #3630
KaEs
Wtajemniczenie

Hmmm opowiedzieć coś o Nas? A co konkretnie:P Bo dużo by opowiadać

Ja właśnie mieszkam w domu, mam też działkę na której mogłabym się budować, i mam też mieszkanie w bloku, gdzie kiedyś mieszkałam (które wymaga generalnego remontu) ale zdecydowanie wolę blok i nie ze względu na to, że nie musze sie martwić o ogródek itp. (o ogrzewanie nie, bo mamy centralne podłączone do domku) to mieszkanie w bloku jest bardziej pro społeczne Lubię gdy na klatce mija się sąsiadów, rozmawia z nimi (a akurat w moim bloku są fantastyczni sąsiedzi) i to jest główny powód. Też chciałabym, żeby moje dzieci miały takie samo dzieciństwo jakie ja miałam, na osiedlu domków rodzinnych ludzie są mniej otwarci, zajęci swoim, nawet nie ma placu zabaw itp (przynajmniej na moim, a jest jednym z największych w mieście) Minus dom jest zawsze więskszy, więcej pomieści:P

Tylko te koszty, koszty koszty ..... a ja jestem biedną studentką studiów dziennych na ostatnim roku na szczęscie wcześniej na studiach pracowałam, więc uzbierałam już fajną kwotę

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości