|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 |
Rozeznanie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)
widzę, że piszecie o tym, że puszczają nerwy. Tak i potem się obwiniamy, że jesteśmy złymi matkami, ale nie wolno nam tak myśleć, piszę w liczbie mnogiej, bo poniekąd piszę też o sobie
![]() ![]() ![]() ![]()
#3602 |
Zakorzenienie
|
Wpadłam tu właśnie po to, żeby przekazać radosne info od Fewci, ale widzę, że mnie Nawijka wyprzedziła.
![]() ![]() Moja kruszynka wisi mi od rana na cycu, ledwo znalazłam chwilkę, żeby zjeść śniadanie, cwaniara jedna z niej. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3603 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja na katar bardzo polecam sinupret. Można w ciąży i podczas karmienia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3604 | |
Rozeznanie
|
Co do spania w jednym łóżku z malenstwem u nas było tak, że w początkowym okresie po porodzie Krzysiu jakoś nie bardzo chciał sypiać w łóżeczku, może nie czuł się bezpiecznie i często spał z nami. Teraz Krzysiu w nocy śpi sobie ładnie w łóżeczku i nawet ładnie sobie śpi, choć już po rannym karmieniu w okolicy 4 czy 5 średnio już mu sie chce spać i cieszy się i oczy jak 5 zł więc wtedy często trafia do nas choć nieraz daje rade sam w łóżeczku, natomiast w dzień to różnie bywa. Często śpi na dużym łóżku obstawiony poduszkami albo w wózku, a czasem u mnie na brzuchu
![]() ![]() Jak jest u Was ze spaniem w dzień??? Kiedyś mi się wydawało, ze mało śpi, bo faktycznie potrafił większość dnia nie spać a teraz z kolei ma często tak, że przesypia większość dni. Chyba jestem jakaś walnięta, ale martwiłam się jak mało spał w dzień, a teraz mi się wydaje, że za dużo ![]() ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3605 |
Zakorzenienie
|
Ja też tracę nerwy czasem, a potem sobie wyrzucam
![]() Boli mnie strasznie głowa, dobrze że młody zasnął. Potrzebował chyba snu bo tak dokazywał. Udało mi się nawet obiad zrobić. Przyszedł leżaczek, złożyłam go. Mąż musi tylko kupić baterie i będziemy wypróbowywać. Trzymajcie kciuki, żeby go pokochał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3606 |
Wtajemniczenie
|
Fewcia gratuluję!
Faktycznie te krosty u małej to potówki bo dziś już ani śladu ![]() Mój dzień dziś wygląda tak: łóżko,cyc,piżama, wyjście do innego pomieszania graniczy z cudem i tak od 2 w nocy... |
![]() ![]() |
![]() |
#3607 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3608 |
Konto usunięte
|
http://www.i-apteka.pl/product-pol-1...yrop-150g.html prenalen można
Dorotka dzisiaj też nie śpi w dzień, jak o 7:30 się obudziła tak szaleje ![]() ![]() Zupa ugotowana, drugie pranie wstawiłam, małe porządki wiosenne w moich ciuchach i butach... |
![]() ![]() |
![]() |
#3609 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
![]() Basiu, dobrze ze o tym piszesz bo u nas to samo ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3610 |
Konto usunięte
|
Ja przeszłam zapalenie krtani, żarłam cukierki tantum verde, można/ I psikać tez tv można. I ogólnie polecam pytać pediatrę o leki,a nie pierwszego kontaktu, podejrzewam że ogólnie można to co dzieciom się przepisuje przecież.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3611 |
Zakorzenienie
|
O, a mnie meczy dalej ta infekcja cewki
![]()
#3612 |
Zakorzenienie
|
Fewcia
![]() Dziewczyny, kiedy jest pierwszy skok? |
![]() ![]() |
![]() |
#3613 |
Konto usunięte
|
Lady można
![]() Badzia, po 5 tygodniu. Potem 7-9. |
![]() ![]() |
![]() |
#3614 |
Zakorzenienie
|
Chyba ok 5 tygodnia, a co? Dzidzia dokazuje?
Moja dzisiaj znowu śpi gdzieś od 10. Budziła się tylko 2 razy na karmienie i dalej śpi. |
![]() ![]() |
![]() |
#3615 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wasze dzieciaczki tez maja tak czesto czkawke? Moj nawet i 2 razy dziennie... [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39442548] Słonko, powiem tak: cokolwiek zrobisz, to jeśli dzieciątko w którymkolwiek momencie życia będzie chciało spać z tobą, to będzie ![]() Nie ma chyba sposobu na nieprzyzwyczajenie, bo może chcieć ale równie dobrze może nie chcieć ![]() ![]() Ok, czyli rozumiem, ze moge bez wyrzutow sumienia klasc go razem z nami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3616 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3617 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moj maly tez dzis wisi na cycu od rana, wiec jedna reke mam wolna i moge buszowac po necie ![]() Ja dzisiaj wlazlam z malym na wage i pokazalo mi roznice 4kg! A przeciez w srode przy wypisie mial 3550g. Ale musze odjac ciuszki i pampersa... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3618 |
Zakorzenienie
|
kurczaki, wszystko wskazuje na to ze mister okres mnie nawiedzil
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3619 |
Zadomowienie
|
FEWCIA gratki kochana! WROCILAM OD PEDIATRY,MALA PRZEZ 3 TYG.PRZYTYLA TYLKO 160gram i jestem troche podlamana.Doktor (a propo to Murzyn)nie kazal jednak dawac butli i dalej tylko cycem karmic.Co o tym sadzicie?Powiedzial,ze po co butla skoro mala od wagi odbila.Nie wiem co robic kobitki,POMOZCIE.A tak malenka plakala strasznie u tego lekarza,ale zbadal i stwierdzil,ze wszystko ok.
#3620 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A jednak wykrakałaś że 25 urodzisz i będziesz swojej niuni i mnie śpiewać sto lat z okazji urodzin ![]()
![]() |
#3621 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- DZIEWCZYNY mamy problem, pasy w aucie są za krótkie do fotelika i co zrobić??? Przedłużki nie wchodza w grę bo sa niebiezpieczne. Chyba tylko wymiana fotelika co??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3622 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To jak brak skurczy to szybko jedz wszystko czego nie wolno ![]() ![]() I może po takiej diecie i wywoływaniu z mężem pojedziecie na porodówkę ![]() Nawijko brawo za kp! Dla Ciebie i Kubusia ![]() ![]() Fewcia gratulacje ![]() Pstryczku nie martw się na zapas, na pewno po tych 3 miechach będzie ok wszystko ![]() Hope kciuki za szczepienie, a teściowa niech nie przesadza ![]() ![]() ![]() Basia wszystkiego dobrego dla Krzysia! ![]() ![]() Maluchna może próbuj jeszcze częściej dostawiać i w nocy wybudzać i zobaczysz za parę dni czy coś ruszyło. Kurcze, nie wiem, a możliwe jest u takich maluszków indywidualne przybieranie na wadze? W sensie, że drobniejsze dzieci mniej tyją? Trzymam kciuki, żeby Oleńka jeszcze troszkę przybrała bez mm ![]() Ja trochę pospałam rano, niedawno zjadłam śniadanie dopiero ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3623 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki...juz jestesmy..w końcu!!!!!!!!
a to nasz Antoś..
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2013-02-25 o 13:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#3624 |
Zadomowienie
|
I co ? I jedno wielkie nic.
Jestem po wizycie u ginki, rozwarcie ciągle na 2 cm. Jutro mam iść na ktg. Tylko po co mi na ostatniej wizycie mówiła że jak do 25 nie urodzę to mnie położy w szpitalu? Jestem zła, okropnie zła. Najpierw leżenie w szpitalu od 30 tc bo szyjka się skraca a teraz............. brak mi słów.
#3625 | |
Rozeznanie
|
Fewcia gratulacje ogromne
![]() Cytat:
![]() ![]() Witajcie w domciu ![]() Dziewczyny czy jest to możliwe żeby dostać @ równo 5 tygodni po porodzie? U mnie po 3 tygodniach skończyło się plamienie i od 4 już było całkiem czysto, a tu od wczoraj leci ze mnie ciurkiem z mega skrzepami, trochę się martwię ![]() Iffonka ![]() ![]() Edytowane przez YellowSheep Czas edycji: 2013-02-25 o 13:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3626 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3627 |
Zakorzenienie
|
śliczny
![]()
![]() |
#3628 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3629 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki ..ja tak szybko bo my dopiero co do domku weszliśmy...tydzień w szpitalu to stanowczo za dużo...opowiem wszystko kiedy indziej...ale na razie prosze pomóżcie...mały ciężko ma z chwytaniem moich brodawek ..więc muszę jakieś mleko dokupić..na ewentualne dokarmianie..jakie najlepiej???
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3630 |
Zakorzenienie
|
kurde łeb mi dziś peka
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:59.