|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3571 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)
Nawijka myślę, że na jednym razie się nie skończy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3572 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, fewcia juz nie potrzebuje kciukow, bo: Blanka jest juz z nami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3573 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() kurcze tak sobie pomyślałam, że ja pewnie dam Wam znać jak już wrócimy do domku po porodzie, bo nie mam do żadnej z Was numeru, także gdybym się nie odzywała 3-4 dni to znaczy, że rodzę ![]() Edytowane przez nancykenator Czas edycji: 2013-02-25 o 10:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3574 | |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39439811]
Na czkawkę to przystawiam do piersi i tyle. Kilka łyków, ciepełko mamuni i czkawka mija ![]() Dziewczyny, zwróćcie uwagę na jedną rzecz - jeśli maluch ma sucho, nakarmiony, brzuszek nie boli a jest dziki płacz - to przypomnicie sobie ile czasu nie śpi już. U nas dziki płacz jest gdy nie śpi za długo i jest mega padnięta, wówczas na rączki, smoczuś i tulimy.[/QUOTE] U mojego przy cycu nie mija czkawka, a złości się przy tym że hej. Właśnie go ululałam i łaskawie zjadł z cyca. Może pośpi kilka minut. Cytat:
![]() ![]() Takie babolki rano to normalne, śluzówka musi się oczyścić z kurzu, resztek jedzenia i śluzu. Nie jest to katar absolutnie. ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Gratulacje!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3575 | |||
Zakorzenienie
|
w sobote pojechalam powtorzyc glukoze
![]() w ciazy wszyscy lacznie z lekarzami mi mowili ze raczej nie powinnam miec cukrzycy po ciazy bo ani absolutnie zadnych predyspozycji jak rowniez ta moja cukrzyca ciazowa to taka troche pic na wode byla. no ale powtorzyc badanie musialam. no i wynik calkowicie mnie zalamal ![]() ponad 200!!!! szok! dla mnie to zabrzmialo jak wyrok ![]() od razu wizja insuliny, amputacji stopy, przerwanie kp bo nie dam rady laczyc 2 diet jednoczesnie i takie inne... co ja sie zryczalam cala sobote i niedziele to masakra! nikt mnie nie byl w stanie pocieszyc ![]() ![]() no i teraz: od soboty mierze sobie znow cukier, a jem zupelnie normalnie tzn na pewno nie przeszegam absolutnie zalecen cukrzycowych, jesli juz to odnosnie kp i co? cukier ok, niski. czyli to samo co w ciazy... ![]() ![]() za kazdym razem powtrzam sobie ze lepiej ze te wszystkie pociazowe "atrakcje" spotykaja mnie a nie Malego ale i tak jest mi cholernie smutno.... ![]() ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3576 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i co z tym robic? jak leczyc? bo ja smaruje buzke kremem balneum zeby nawilzyc Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() dziewczyny- dowartosciowana sie poczułam jak dawno nie byłam ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3577 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39439811]
![]() A potem bunt 2latka, bunt 3latka... ![]() ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Dziewczyny, zwróćcie uwagę na jedną rzecz - jeśli maluch ma sucho, nakarmiony, brzuszek nie boli a jest dziki płacz - to przypomnicie sobie ile czasu nie śpi już. U nas dziki płacz jest gdy nie śpi za długo i jest mega padnięta, wówczas na rączki, smoczuś i tulimy.[/QUOTE] JA już potrafię wyczuć czym ała płacze z przemęczenia czy poprostu coś jej dolega. Wczoraj właśnie mi tak marudziła, wziełam do sypialni do łóżeczka, przykryłam lekko, przysłoniłam roletę, włączyłam karuzelę i dziecko migiem usneło a w salonie mi się męczyła. |
![]() ![]() |
![]() |
#3578 |
Zakorzenienie
|
pstryczku nie łam się, spokojnie, co do obciążenia glukozą to najpierw lekarz mówił mi, że 6-8 tyg po porodzie a jak byłam na ostatniej wizycie u diabetologa to mówił, że 3 m-ce po porodzie, żeby wszystko się unormowało. Robiłaś test z 75? Poza tym bardzo rzadko jest tak, że ta cukrzyca zostaje po ciąży ona częściej zwiększa ryzyko zachorowania w przyszłości. Robiłaś HbA1C?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3579 |
Zakorzenienie
|
Ja wrocilam niedawno ze sciagniecia szwow.
Cykalam sie troche, ale nie bolalo. Podobno wszystko ladnie sie goi. Maluszka musialam zostawic z tesciowa, bo TZ dzis poszedl pierwszy dzien do pracy (tylko tydzien wolnego mial). Przez weekend byla u mnie mama z siostra, prababcia z pradziadkiem wpadli odwiedzic, a dzis jestesmy sami z Kubeczkiem. Zryczalam sie wczoraj jak glupia, teraz nie szybko zobacze swoja rodzine ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3580 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Ewulka ![]() ![]() Jutro się wybieramy na szczepienie, dajemy ostatecznie 5 w 1, mam nadzieję, że maluszek dobrze to zniesie ![]() ![]() A Daduś ładnie dziś spał, na dłużej zasnął ok 23 i obudził się 4:45. Jak mu dałam cyca ![]() ![]() A wiecie, ostatnio zjadłam trochę frytek na obiad, bo Tż ni wcisnął i Małemu się nic nie działo. CHcę go powolutku przyzwyczajać, wprowadzać nowe rzeczy. A wczoraj się wkurzyłam bo byliśmy na obiedzie u teściówki a tam w niedziele zawsze rosół, kotlety z kurczaka no i kawałek mi Tż odkroił (mniej niż pół) żebym trochę miała a ta mi rzuca przed pysk nogę z rosołu: "Ty masz mięso tutaj". Na prawdę mnie zaczyna ta kobieta wkurzać. Głupka ze mnie robi, powtarza jak ciemieniuchę wyczesywać itp, jakbym nie wiedziała (A Daduś po czesaniu jeszcze czeka na iskanie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sylwietta, idź do lekarza, u mnie były pryszczyki, potem suche placki. Też miał być to trądzik niemowlęcy, jest skaza białkowa. Ale jestem zła! Chciałam sobie kupić torebki na parfois!!! I co?! Nie mogę zapłacić moją debilną kartą nie wiem czemu, a funkcji przelewu oni nie mają i płakusiam teraz bo tak mi się podobają ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3581 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny,
U nas wczoraj minął 2 miesiąc życia Krzysia 24 lutego ![]() I wcale się nie dziwię, że tak mnie nieraz mocna kopał, jak on rusza nóżkami jakby na rowerku jechał, ![]() Ja niestety jestem trochę przeziębiona, tzn. mam katar i nochal napuchnięty jak kulfon i pobolewa gardło ![]()
#3582 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3583 | |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny doskonale Was rozumiem i Wasz nastrój. Straszne jest to, gdy dziecko płacze, a my nie wiemy dlaczego i nie potrafimy pomóc.
Ewulko przytulam Was mocno ![]() Pstryczku trzymam mocno kciuki, żeby to nie była cukrzyca. Trzeba być dobrej myśli ![]() Cytat:
![]() Muszę kupić jakiś stanik do karmienia, ale nie wiem jaki rozmiar. Niby się pomierzyłam, ale boję się tak przez internet, a w sklepie są cholernie drogie te staniki. Wy jak się pomierzyłyście i zamówiłyście staniki to były dobre? Wyszło, że mam rozmiar 75 H ![]() Noc u mnie lepsza. Mała spała od 24 do 2:30, potem obudziła się o 3:30, trochę się tarmosiła, ze dwa razy wstałam i ją polulałam. W końcu zasnęła po 4 i obudziła się o 6:30. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3584 |
Zakorzenienie
|
W klubie zdjecie Blanki fewcii
![]() nancy, a Ciebie nie ma w klubie? Jesli chcesz to zostaw mi swoj nr na PW ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3585 |
Zakorzenienie
|
hope no nie powiem teściówka pierwsza klasa, tylko ją
![]() ![]() a buty przecież nie z jej pieniędzy to o co chodzi.... ehhh teściowe ![]() powodzenia jutro na szczepieniu ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3586 |
Zakorzenienie
|
U nas dzis okropna noc. Kubuś zasnal ok 23, obudzil sie o 1 i harcowal. Tzn nie plakal, ale wisial na cycu, a jak odlozylam go do lozeczka to po 5 min grymasil i ze spania nici. Wzielam go znow do cyca, zasnal, odlozylam go i wraz to samo :/
W koncu dopiero ok 5 skapitulowalam i wzielam go do naszego lozka. Poprzytulalismy sie i zasnal. Ja jakims cudem go nie zgniotlam ![]() Tak bardzo sie boje, ze sie przyzwycza i potem nie bedzie chcial spac w swoim... Szaja, jak do tego nie dopuscic? |
![]() ![]() |
![]() |
#3587 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3588 | |
Konto usunięte
|
Fewcia, gratulacje serdeczne
![]() Cytat:
![]() Nie ma chyba sposobu na nieprzyzwyczajenie, bo może chcieć ale równie dobrze może nie chcieć ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3589 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3590 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3591 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3593 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja jak bylam przeziebiona to chodzialm w maseczce pezy malym i bralam apapy i homeopatyki na katar i kaszel. o dziwo przeszlo ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3594 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3595 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
i nie mozesz tak mowic, glowa do gory, Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3596 |
Zakorzenienie
|
Nancy, poczytalam troche o tym HbA... i przypomnialo mi sie ze robili mi to w prychodni diabetologicznej jak mialam wizyty i wyniki mialam ok, cos ok 5 jak dobrze pamietam...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3597 |
Zadomowienie
|
Fewciu gratulacje!
![]() ![]() Rzadko sie odzywam ale czytam Was tylko z telefonu podczas karmienia piersia a nie lubie na nim pisac ![]() Zaliczylysmy dzis z Julianka wizyte u pediatry i jednoczesnie pierwszy spacer ![]() ![]() ![]() Ja tam spie z Malutka cala noc w lozku. Przykladam cyca i wszyscy zadowoleni ![]() Jeny po 3tyg dopiero konczy mi sie mocne krwawienie i bol ![]() Ja o seksie nie chce myslec na razie-moj jeden palec nawet tam nie wchodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3598 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi lekarz zalecił kilka dni po porodzie mierzyć cukier i stosować dietę a potem już jeść normalnie i po 3 m-cach zrobić obciążenie. Ja myślę, że to jakaś pomyłka i nie masz się co martwić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3599 | |
Rozeznanie
|
Lenova - co do tych krostek w okolicy pampersa - obstawiam potówki, a nie uczulenie, w tym miejscu dzidziuś może się łatwo przegrzać i przypocić.
Cytat:
Ale to homeopatyki to znaczy co?? yhyy.. chyba mnie jakoś otępia to przeziębienie, mam jakieś niedomożdżenie ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3600 |
Zakorzenienie
|
Meduzza, jakbym o sobie czytała, mój jeden palec też tam na początku nie wchodził
![]() ![]() ![]() Mały coś marudny dzisiaj, a w nocy to już w ogóle, takieee dziwne odgłosy przez sen wydawał, ja się budziłam, patrzę, a on śpi ![]() ![]() Aha, co do spania w jednym łóżku z Małym, my śpimy (łożko 140cm, mały zajmuje 100, a my resztę ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:31.