Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 11 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.11 8 14,04%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. V-VI 2013 cz.11 14 24,56%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.XI 1 1,75%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.11 8 14,04%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.11 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.11 12 21,05%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-01, 10:11   #3601
Innocence_89
Rozeznanie

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
Axella dzięki, ale właśnie chodzi o to, żebym mogła w swoim mieście chodzić do normalnego gina. DO tej pory jeździłam do Poznania do Enel-Medu i miałam super ginkę i bardzo żałuję, że nie poprowadzi mnie do końca. Niestety muszę mieć kogoś na miejscu, bo co zrobię, jak np będę mieć krwawienie? Samochodu nie mam, a pociągi na zawołanie nie jeżdżą

Nie jesteś sama, ja nigdy nie zdecydowałabym się na tipsy ani inne sripsy Zresztą jestem rękodzielnikiem, więc nie wchodzi taka opcja w grę.

Koleżanka pojechała zwiedzać porodówkę na tydzień przed terminem. Tej samej nocy urodziła synka. Nie zauważyła, jak odeszły jej wody, bo sączyły się pomalutku. Zaliczyła 2w1 Rodziła w Pozen w Św. Rodzinie i była mega zadowolona.

Ja się wczoraj pierwszy raz poryczałam odkąd jestem w ciąży - ogólnie nie jestem beksa. Pojechałam do sądu, żeby zakończyć składanie pozwu. Moja mama robiła dwa podejścia i za każdym razem te durne baby mówiły jej coś innego. Mi zajęło to 3 minuty, ale po cholerę miałam tam jechać, skoro mama była dwa razy. Durne babsztyle, tak się wkurzyłam, na maksa! Nie dość, że w ciąży muszę się ciągać po sądach, policji i niedługo prokuraturze, to jeszcze pani z okienka odgrywa urażoną księżniczkę A potem wzięłam się za gołąbki - ja mańkut kuchenny. No i nie chciała się kapusta zawijać i znów się wkurzyłam, ale do tego stopnia, że usiadłam i się poryczałam. No i zobaczył mnie mój mąż i im bardziej mnie pocieszał, tym bardziej ryczałam, nosz kurna!

Dziewczyny, a wiecie kiedy pierwszy odcinek nowego programu K. Bosackiej - O matko! ? Chciałabym go zobaczyć, bo bardzo lubię tę babkę.
Z tego co wiem to premiera w sobotę o 17

Storczykomaniaczka : 25
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 10:12   #3602
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Tołpę już zużyłaś? Nie wiem jak Ty ale ja bardzo ją lubię

a co do gapa to zgadza się
ja też używam Tołpę, już drugie opakowanie i chwalę sobie

właśnie laski mam pytanie odnośnie zamówienie z allegro też chce zamawiać od tego gapa_kids (btw. ma teraz lovele w dobrej cenie, 5 kg za 41 zł, co w przeliczeniu daje okolo 8 zł za kg ) ale nie wiem jak się zamawia większe ilości bo nigdy nie robiłam takiego dużego zamówienia wrzuca się to jakoś wszystko do koszyka czy lepiej wylicytować np. jedną rzecz i dogadać z nim telefoniczne albo emailem całą resztę? nie wiem jak to ogarnąć żeby było jak najmniej problemowo ?
Stary 2013-03-01, 10:13   #3603
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
ja właśnie jestem przykładem na to, że smarowanie od początku ciąży nic nie daje jak ma się predyspozycje, bo na jednym cycku tylko mam rozstępyale właśnie jestem pewna, że gdybym nie smarowała byłoby gorzejpoza tym w smarowaniu nie chodzi tylko o uniknięcie rozstępów tylko o nawilżenie i uelastycznienie skóry, żeby później nam te brzuchy wróciły do stanu sprzed ciąży a nie wisiały jak zwiotczałe flaki u kolan

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
dobrze też do diety włączyć orzechy, ryby bo kwasy omega-3 trochę osłabiają działanie kortyzolu, a to on głownie jest odpowiedzialny za osłabianie skóry i zmniejszenie jej elastyczności
to zawsze warto jeść - mniam! żarełko ma duży wpływ na stan skóry
Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
34 tydzień u mnie to 20.04. a filmie o jedzeniu widzialam na stronie gazety i zdjecia innych posiłków szpitalnych gdzie króluje parówki i chleb. Fuj
hehe, noooo... same rarytasy! może chociaż trochę cię to pocieszyło
Cytat:
obalamja się tak odżywiam a rozstępy i tak wyszłypoza zdrową dietą (orzechy i ryby właśnie) omega 3 jadłam w postaci suplementów przed ciążą, w ciąży i są strajpsy na cycku - są
cicho! bez tego byłoby jeszcze gorzej
ja pewnie teraz rozstępów na nosie dostanę... powycierany, czerwony kichol... traktuję go maścią sutkową babydream
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 10:17   #3604
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiesz w jakich aptekach?
Super, my też niedługo się wybieramy Widzę, że będę miała drugą ramkę na odcisk Bo na świadomej mamie też dostałam

Upiekłam ciasto jednak dziś i prawie się poryczałam bo mi się połamało, pierwszy raz No ale dobra. Lecę zrobić twarz, kupić rybkę na obiad i na herbatkę do koleżanki
mi się wydaje że w ziko, ale nie jestem pewna na 100%.

oj najważniejszy i tak jest smak ciasta a co piekłaś?
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 10:18   #3605
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość

właśnie laski mam pytanie odnośnie zamówienie z allegro też chce zamawiać od tego gapa_kids (btw. ma teraz lovele w dobrej cenie, 5 kg za 41 zł, co w przeliczeniu daje okolo 8 zł za kg ) ale nie wiem jak się zamawia większe ilości bo nigdy nie robiłam takiego dużego zamówienia wrzuca się to jakoś wszystko do koszyka czy lepiej wylicytować np. jedną rzecz i dogadać z nim telefoniczne albo emailem całą resztę? nie wiem jak to ogarnąć żeby było jak najmniej problemowo ?
ja wrzucałam wszystko do koszyka, ale mi się zablokowało po 20 aukcji.. Teraz bym po prostu kupowała produkty i jak kupisz wszystko to zaznaczasz w moim koncie ze chcesz za wszystko zapłacić i na jedną dostawę..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 10:20   #3606
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
ja wrzucałam wszystko do koszyka, ale mi się zablokowało po 20 aukcji.. Teraz bym po prostu kupowała produkty i jak kupisz wszystko to zaznaczasz w moim koncie ze chcesz za wszystko zapłacić i na jedną dostawę..
dokładnie ja klikałam wsyztsko kup teraz a potem łącznie zapłaciłam i przy płaceniu napisałam jaki kolor prześcieradła itp.
Stary 2013-03-01, 10:21   #3607
Lublana
Zadomowienie

Cytat:

dodawaj do koszyka i zrób wpłatę łącznąja u nich kupowałam tyle rzeczy, mi miejsca w koszyku nie starczyło i rozbiłam to na dwie płatności a wszystko ładnie przyszło razem
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-01, 10:21   #3608
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
dokładnie ja klikałam wsyztsko kup teraz a potem łącznie zapłaciłam i przy płaceniu napisałam jaki kolor prześcieradła itp.
w trakcie kupowania w notatniku albo wordzie najlepiej sobie zapisać te wszystkie kolory (nazwa produkty przeklejona z aukcji + kolor), bo potem znowu musisz wchodzic na aukcje i szukać..

Wojtek
Stary 2013-03-01, 10:24   #3609
humpback
Zakorzenienie

pawie oczko ja bym kupowała wszystko osobno i dogadywała się ze sprzedawcą mailowo na temat jednego kosztu przesyłki
Stary 2013-03-01, 10:25   #3610
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość

-

jeszcze nie
mało tego posmarowałam się nią raz, stwierdziłam że jest chyba aż za dobra i poczekam jeszcze jak mi brzuch urośnie..
po ok 3 tygodniach spróbowałam jeszcze raz i doszłam do tego samego wniosku
ma specyficzny zapach, ale bardzo mi się podoba, ma brązowy kolor i zastanawiam się czy nie działa na już istniejące rozstępy
z ulotki wyczytałam, że to kremik zmniejszający widoczne rozstępy i zapobiegający powstawaniu nowych..
i teraz nie wiem czy już się nim smarować, czy jeszcze poczekać

smaruj od zaraz! żeby nie było za późno
Stary 2013-03-01, 10:26   #3611
lonely_lady
Zakorzenienie

A ja już jestem po drugim śniadaniu- zjadłam całą makrelę

Aaś- trzymam za Was mocno kciuki żebyście z dziewczynami dotrwały przynajmniej do tego 34 tygodnia
jesteście pod dobrą opieką-to najważniejsze. Trzymajcie się tam dzielnie i odzywaj się do nas jak najczęściej

Lublana- to mnie pocieszyłaś z tymi rozstępami.. brzuszek smaruję oliwką, ale piersi wcale nie smaruję
a kiedy pojawiły Ci się rozstępy?
w sumie jakbym mogła wyybierać to wolałabym na cycku niż na brzuchu.
no trudno, co będzie to będzie.

Banka-co do żeli, masz rację, tak też napisałam.. wszystko zależy od profesjnalizmu kosmetyczki. Dlatego czasem niechlujnie zrobione tipsy (za długie, łopatowaty kształt, grube..) mnie obrzydzają i podobnie z rzęsami.
Ale widziałam też ładnie zrobione pazurki, jak ktoś ma taką potrzebę to czemu nie. Ja jestem zadowolona z paznokci i nie chcę ich niszczyć tipsami. Co innego rzęsy, które bardzo mnie kuszą..
A zwłaszcza perspektywa tego, że nie trzeba tuszować każdego ranka

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-01, 10:27   #3612
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość
Jeśli mogę zapytać z jakiego miasta jesteś ? Bo niestety wypadło mi z głowy
hej z KIELC jestem
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 10:31   #3613
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:

na ulotce tak jest napisane ale... tak jest na opakowaniu/ulotce każdego kremu przeciw rozstępom więc ja nie do końca im wierzę
ja się nim smaruję od kiedy go kupiłam, czasem 2x dziennie a czasem raz i drugi raz babydream chcę palmersa kupić jako następny ale nie wiem czy zdążę
Cytat:
smaruj od zaraz! żeby nie było za późno
no dobra, to mnie przekonałyście
od dziś tołpa pójdzie w ruch
bo jak tak będę zwlekała, to wcale nie zdążę jej użyć

Stary 2013-03-01, 10:34   #3614
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Lublana- to mnie pocieszyłaś z tymi rozstępami.. brzuszek smaruję oliwką, ale piersi wcale nie smaruję
pierwsza kreska na piersi gdzieś w połowie ciąży a teraz mam więcej trochę. Tez owle na cycku niż brzuchu, bo brzuch częściej wystawiam na widok publiczny

Cytat:
pawie oczko ja bym kupowała wszystko osobno i dogadywała się ze sprzedawcą mailowo na temat jednego kosztu przesyłki
ale po co skoro można zrobić łączna wpłatę i ew. napisac wiadomośc przy opcji wpłaty? Ja tak robiłam i rreszta dziewczyn u tego sprzedawcy z tego co widze też
Stary 2013-03-01, 10:34   #3615
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
siedź z nami albo zaproś kogoś na wieczór
to jest great idea by zwami posiedzieć, może wkońcu zmobilizuje sie i nadrobie troszke waszego gadolenia a co do zaproszenia kogoś- bardzo chętnie ale niemam tu w Kielcach kogo zaprosić, oprócz jednej jedynej koleżanki, ale ona po pracy w piatki zawsze wyjeżdza na week do rodzinego miasta, do rodzicó , do chłopaka Takie to życie w mieście z którego się niepochodzi, a po studiach się zaostało na stałe, a znajomi ze studiów powyjeżdżali, a co do "koleżanek: z pracy to odka jestem na l4 to nikt jakoś niezainteresię , niezadzwoni- a ja narzucać się sama niechce, próbowałam wyciągnać jedną czy drugą na kawe, ale jakos brak im czasu
Stary 2013-03-01, 10:35   #3616
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:

w sumie jakbym mogła wybierać to wolałabym na cycku niż na brzuchu.

smaruj sam brzuszek nic nie da też ! koniecznie boki, plecy, uda i pośladki !
Stary 2013-03-01, 10:38   #3617
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
dokładnie tak
Stary 2013-03-01, 10:45   #3618
Atena564
Zadomowienie

Pawie oczko zależy od sprzedawcy, bo jak ja czy Tż mamy kupić wiekszą ilość rzeczy u danego sprzedawcy to najpeierw piszemy e-mail lub dzwonimy i pytamy czy np. po zamówienie danych rzeczy można wynegocjowac przesyłke, lub by koszt przesyłki sie zmniejszył- jak sprzedwcy zależy i wie że może zarobić to z większością idzie się dogadać
Ja zawsze negocjuje przesyłke by była darmowa lub tańsza, a jeśli sprzedawca nie jest uległy to wciskam mu bajeczke że wtakim razie "dziękuje, to zamówie sobie te rzeczy u innego sprzedawcy bo tam przesyłka kurierska tańsza była"- wielu sie na to łapie

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Cytat:

Loney taka jest prawda,że można się smarować i cała ciąze i beda rosztepy, a inna niesmaruje i ich mieć niebedzie, dużo zależy od genów- zapytaj mame- jeśli miała rozstępy w ciaży lub po to Ty bedziesz je mieć na 60-80 %, a jeśli nie to prawdopodobbnie ty ich też niebedziesz mieć,
też zależy od figury i stanu skóry z przed ciaży
Ja samruje oliwką tylko brzuch i piersi ale z uwagi iż mnie skóra swedzie, a co do rozstępów niestesuje się, narazie niemam, moja mama 2 razy rodziłą i niewie do tej pory co to rozstęp, wiec licze że u mnie bedzie tak samo
Stary 2013-03-01, 10:49   #3619
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość

Loney taka jest prawda,że można się smarować i cała ciąze i beda rosztepy, a inna niesmaruje i ich mieć niebedzie, dużo zależy od genów- zapytaj mame- jeśli miała rozstępy w ciaży lub po to Ty bedziesz je mieć na 60-80 %, a jeśli nie to prawdopodobbnie ty ich też niebedziesz mieć,
też zależy od figury i stanu skóry z przed ciaży
Ja samruje oliwką tylko brzuch i piersi ale z uwagi iż mnie skóra swedzie, a co do rozstępów niestesuje się, narazie niemam, moja mama 2 razy rodziłą i niewie do tej pory co to rozstęp, wiec licze że u mnie bedzie tak samo
no ok, tylko tak jaki lonely pisała, chodzi też o elastyczność skóry, żeby nie mieć brzucha do kolan po porodzie, mojej mamie wyskoczyły tlko na udach, a ja się smaruje cała 2x dziennie od 2 kresek na teście i na razie jest dobrze
Stary 2013-03-01, 10:49   #3620
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
dokładnie tak
weźcie mnie nie straszcie ja i tak mam słomiany zapał do tego smarowania, aż w szoku jestem że robię to w miarę często i regularnie.
Oliwka jest troszkę kłopotliwa, wszystko tłuści i smarowanie już samego brzuszka mnie denerwuje, a co dopiero reszty.
Ale kremik na pewno jest przyjemniejszy.
także muszę się zmobilizować

Stary 2013-03-01, 10:50   #3621
Ashyshqa
Zakorzenienie

Aaś, fajnie, że do nas wróciłaś kurcze, to masz zabawę w kotka i myszki po nocach z dziewczynami Mam nadzieję, że zrobią się bardziej subordynowane...
Mam nadzieję, że wytrwacie do tego 34tc i będzie wszystko superancko.

A co do tych cukrów to muszę Cię podpytać. Ja jem wg zaleceń, nie pozwalam sobie na żadne grzeszki ( ) ale zauważyłam, szczególnie po śniadaniu, że raz mam np 105, a raz 133 a śniadania mam bardzo podobne: 2 kromki chlea razowego, sałata, wędlina jakaś kurza i pomidor lub ogórek kiszony. Nie bardzo rozumiem skąd te rozbieżności... Zdarzało Ci się, że miałaś cukier ok 130? Co wtedy mówią? Bo ja miałam taki 2 razy nie wiem czy to już powinnam konsultować czy olać

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość

tak właśnie jest z tymi rozstępami
jeszcze mały apel: nie bójcie się smarować brzucholki zapobiegawczo! im szybciej przygotujemy skórę na rozciąganie, tym lepiej! wiadomo, że geny mają najwięcej do powiedzenia, ale nie warto czekać aż się zacznie coś dziać, swędzieć i pękać. skórę smarujemy przynajmniej raz dziennie - nawilżamy, olejujemy i uelastyczniamy. i nie będzie płaczu (a jak będzie, to sobie wmówimy, że bez smarowania byłoby jeszcze gorzej, bo pewnie by było...)

ku przestrodze dla początkujących na tablicy.pl?
Ja się smaruję Twoim masełkiem i kocham je bezgranicznie po ciąży też mam zamiar przy nim zostać. Ma cudowną konsystencję, świetnie się wchłania no i jest mega naładowane dobrami natury

A z tą tablicą to dla mnie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
ledwie żyje 2,5 h poza domem to nie na moje siły obecne. ale w jedną stronę mnie zawieźli a w drugą taxi porobiłam badania, skonsultowałam się z panią ginekolog, obejrzała szyjkę przy okazji ... "jeszcze trzyma" - wolałam nie wnikać pomierzyć przy pesasarze się nie da, mam się martwić jak spadnie
pytałam o badania na paciorkowca - zrobimy na kolejnej wizycie, w sumie można było dziś, ale nie pomyślała a powiedziała że jak już tam paluchy powsadzała to nie może zrobić wymazu

biorę drugie śniadanko i już czytam co u Was
Najważniejsze, że trzyma!

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Lublana to ja z kolei chciałabym być w tym miejsccu gdzie ty... Czyli 31 tydzień... poczułabym się chociaż trochę pewniej o moje maleństwo... A tu się ciągnie jak nie wiem...
Wiesz co Nuna, to niestety tak jest, że jak już do jakiegoś etapu dojdziemy to chcemy następny, bo lepiej dla dziecka. Ja najpierw chciałam 24 tc, potem 29, teraz marzę o 34... A jak on przyjdzie to będę miała nadzieję, że mała jeszcze chwilę posiedzi i przynajmniej do tego 37 skończonego będzie w brzuszku...

Popłakałam się dziś, bo moja sukienka ślubna znalazła nabywce w tempie natychmiastowym więc musiałam wyjąć ją z szafy i się zaczęłam nad nią rozczulać.... Ale niech idzie w świat...
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 10:51   #3622
Atena564
Zadomowienie

Dziewczynki a mam takie pytanko:
jaką pościel kupujecie do łózeczka, taką 90/120?? bo ja tak patrze po allegro i sie zastanawiam czy warto kupić np. taki komplet jeden z tyloma elementami:
http://allegro.pl/14-el-posciel-mega...038158965.html

sama niewiem czy chce baldachim?? a wy?? no ale jak szukam kampletów z mniejsza ilością elementów, to i tak częsciej baldachim jest niż np. inne elemnty jak przybornik

Napewno kupi esobie drugi komplet pościeli, ale tylko 2 elemtowy (poszewka na kołdre, poduszke ) i prześccieradła ze 2-3
Stary 2013-03-01, 10:51   #3623
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
no ok, tylko tak jaki lonely pisała, chodzi też o elastyczność skóry, żeby nie mieć brzucha do kolan po porodzie, mojej mamie wyskoczyły tlko na udach, a ja się smaruje cała 2x dziennie od 2 kresek na teście i na razie jest dobrze

podziwiam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-01, 10:57   #3624
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
.

Popłakałam się dziś, bo moja sukienka ślubna znalazła nabywce w tempie natychmiastowym więc musiałam wyjąć ją z szafy i się zaczęłam nad nią rozczulać.... Ale niech idzie w świat...
to fajnie że suknie sprzedajesz tak Ci tylko wspomne,że wiele dziewczyn sprzedających suknie ślubnych zosatło oszukanych (jedna z forum staraczkowego) - suknie były kupowane przez Polke, ale wysyłka miała iść do Afryki gdzieś a kasa na konto niewpływała, tak sobie coś przypominam,że dziewczyny się ostrzegały na froum starczakowym rok temu na wiosne, z tego co kojarze sporo kobiet zostało w ten spodób oszukanych z całej polski

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Cytat:
za determinacje i chęci, ja to tylko po kąpieli, jak mi się chce
Stary 2013-03-01, 10:58   #3625
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
jaką pościel kupujecie do łózeczka, taką 90/120?? bo ja tak patrze po allegro i sie zastanawiam czy warto kupić np. taki komplet jeden z tyloma elementami:

sama niewiem czy chce baldachim?? a wy?? no ale jak szukam kampletów z mniejsza ilością elementów, to i tak częsciej baldachim jest niż np. inne elemnty jak przybornik

Napewno kupi esobie drugi komplet pościeli, ale tylko 2 elemtowy (poszewka na kołdre, poduszke ) i prześccieradła ze 2-3
ja na pewno nie chce baldachima (baldachimu??, jak to w ogóle się odmienia??) ale w sumie tu jest duzo tych części.. może się opłaca (?)

Wojtek
Stary 2013-03-01, 10:59   #3626
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady
A ja już jestem po drugim śniadaniu- zjadłam całą makrelę
ja wczoraj skończyłam mój makrelkowy zapas
Stary 2013-03-01, 11:00   #3627
Lublana
Zadomowienie

Cytat:

ja kupiłam 90x120 komplet z poszewką na poduszkę, pościel i ochraniaczem. Resztę rzeczy uważam ze zbędne i brzydkie

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Cytat:
ja na pewno nie chce baldachima (baldachimu??, jak to w ogóle się odmienia??) ale w sumie tu jest duzo tych części.. może się opłaca (?)
baldachimu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-01, 11:00   #3628
maarchewka
Zakorzenienie

W ogóle Wojtus sobie urządza od wczoraj wędrówkę ludów.. wierciuch mały

Wojtek
Stary 2013-03-01, 11:03   #3629
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytat:
dodawaj do koszyka i zrób wpłatę łącznąja u nich kupowałam tyle rzeczy, mi miejsca w koszyku nie starczyło i rozbiłam to na dwie płatności a wszystko ładnie przyszło razem
Cytat:
Cytat:
Pawie oczko zależy od sprzedawcy, bo jak ja czy Tż mamy kupić wiekszą ilość rzeczy u danego sprzedawcy to najpeierw piszemy e-mail lub dzwonimy i pytamy czy np. po zamówienie danych rzeczy można wynegocjowac przesyłke, lub by koszt przesyłki sie zmniejszył- jak sprzedwcy zależy i wie że może zarobić to z większością idzie się dogadać
Ja zawsze negocjuje przesyłke by była darmowa lub tańsza, a jeśli sprzedawca nie jest uległy to wciskam mu bajeczke że wtakim razie "dziękuje, to zamówie sobie te rzeczy u innego sprzedawcy bo tam przesyłka kurierska tańsza była"- wielu sie na to łapie
Dziewczyny dzięki za odp. Każdy ma jakiś swój sposób mi się nie chce bawić w kupowanie czy rozbijanie płatności zadzwonię i może uda mi się dogadać, że wylicytuję np. proszki a resztę rzeczy z listy wyślę mu mejlem, może uda mi się jakiś rabat uprosić
Stary 2013-03-01, 11:07   #3630
lonely_lady
Zakorzenienie

Bardzo skrócona relacja dotycząca różnych spostrzeżeń "wyprawki" i "przygotowania się na przyjście dziecka" przez Kobietę i Mężczyznę:
Ja- wyszukuję wózków, leżaczków, oglądam wystroje pokoików dziecięcych.. dużo czytam żeby wybrać najlepsze produkty z szerokiego asortymentu.. itp. itd.

Mąż- wysłuchuje mojego gadania, przytakuje grzecznie, na wszystko się zgadza.. wszystko by już kupował.. no i najważniejsze-->
"Jejjj.. musimy zmienić samochód na kombi"
no to ja mu grzecznie uświadamiam, że mamy bardzo dobry samochód, prawie nowy, świetnie wyposażony, bardzo ekonomiczny.. i mimo, że sedan to ma bardzo pojemny bagażnik
no i najważniejsze, nie stać nas teraz żeby kupić coś droższego..
No, ale mój uparty Mężulek, wczoraj zrobił fotki samochodu i wystawił go na allegro, ale za najwyższą cenę (jakoś 5tys więcej niż cena regularna tych modeli)
Fakt, jesteśmy pedantami i auto nie ma praktycznie żadnych śladów użytkowania.. Na co dzień jeździmy innym samochodem, a ten czeka w garażu tylko na dłuższe trasy.
Ogłoszenie dopiero wystawione, a ludzie dzwonią i dopytują.. Ale każdy chce zbić cenę
Powidziałam Tż że ma zakaz sprzedaży auta za niższą cenę... :nonono:
Może to głupie... ale aż się boję, że znajdzie się kupiec..

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości