|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Witam ja, moja tez miala dzis dobra noc...myslalam ze po szczepieniu bedzie gorzej, ale nie
![]() Usnela o 20, wstala o 0.40, zjadla, gluty i spac. Wstala pozniej o 3.30 i dopiero teraz, 7.30...az mi dziwnie tyle spac ale cudownie, wiec nie zapeszam ![]() A.wczoraj przed snem dala mamusi chyba 5 cudownych usmiechow a wczesniej mama tanczyla przrd nia i unosila raczki wiec smiala sie jak szalona
|
#3602 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
U nas tez super noc a ja mimo to jestem totalnie padnieta :'( no i moje plecy - umieraaaaaaaaam :'(
Chyba bedziemy przykrecac kaloryfery na noc, nie wiem, czy to dzieki temu, ale dzisiaj bylo 19,5 a maly spac od 20 do 24, potem do 4 i do 6,30 jak naz wstaje. No i standardowo 7,30 pobudka. Meneq to faktycznie, ja bym nie wiedziala w co rece wsadzic przy takim systemie szczepien. Juz mialam wielkiego zgryza przy skojarzonych czy na nfz ![]() Ja tez tramposzczaly musze zamowic wczoraj dostalam ladny macierzynski i od razu kliknelam dwie dlugie kiecuszki na wiosne/lato - jedna koralowa druga turkusowa trampeczki chce ecru z malusimy kiwatuszkami ale kolorowe tez zamowie. Maz mnie chyba z domu wyrzuci hihi. W nowym mieszkaniu jest szafa zabudowana i tam beda w jednej czesci tylko i wylacznie moje buty! ![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Ewa gratulacje za usmieszki ![]() Moj wlasnie gada z poduszka, czasem sie obroci w moja strone machnie usmiecha i dalej do swojej nowej przyjaciolki ![]() W ogole to mezowi zapowiedzialam ze czeka nas mnostwo wizyt w ikei, biedny caly zielony sie zrobil, bo on ikei nienawidzi ![]() I wiecie, tutaj mamy zarabistego wlasciciela, wyobrazcie sobie ze robilismy rolety i karnisze na wymiar, wczoraj M. Gadal z wlascicielem i ten powiedzial, ze sie dogadamy i odkupi je od nas Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3603 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za bioderkaCytat:
Cytat:
Cytat:
czyzby Twój tż też był czipsoholikiem? Mój tez wczoraj wtryngalał czipsy :/ Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3604 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kochane. U mnie masakra. Nie dość że mały wczoraj cały dzień marudny to jeszcze jest tak chory że w głowie się nie mieści. Ten lekarz jakiś nie teges jest skoro twierdził że to jaki jest zawalony flegmą da się wyleczyć jakimś zasranym syropkiem
Dzisiaj znowu do niego jadę i nie wyjde dopóki nie przepisze/nie zrobi czegoś co pomoże mojemu dziecku. Już nie mogę patrzeć jak moje dziecko się męczy. Nie mówiąc o tym że boję się w ogóle usnąć żeby się przypadkiem nie zaksztusił. A wczoraj zdarzyło mu się dwa razy.
Od 20.04.2007r. Razem. Od 11.08.2012r. Żona. Ur. 23.01.2013 "Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło" KosmetyczneSzaleństwo 7DniTygodnia Edytowane przez mala_19kw Czas edycji: 2013-03-27 o 08:35 |
|
|
|
#3605 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3606 |
|
Zakorzenienie
|
Aha dzisiaj mam ginekologa wiec prosze trzymajcie kciuki chlip chlip boje sie
![]() Iiiiiii zalatwilam w koncu malemu rehabilitacje!!!!!!!!!!!! ! alleluja. Co prawda na 8go maja ale wazne ze w ogole. Musialam dopiero na kobiete prawie nakrzyczec (dodatkowo maly w tle plakal dosc mocno ) i mi powiedziala gdzie dokladnie mam zadzwonic Charlizz kciuki za zalatwienie sprawy z niemieckim! To tyle na ten czas ode mnie, buzka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3607 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Cytat:
Cytat:
![]() i super, że załatwiliście rehabilitacje dla Małego
|
||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3608 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej hej. nocka po szczepieniu super, mlody teraz spi przy suszareczce
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a co do szczepionki to musisz byc dobrej mysli, na pewno wszyskto bedzie ok i twoj skarb nie zachoruje. nie wkrecaj sobie ze bedzie inaczej bo sie zeschizujesz a nie mozesz teraz zaczszepic? za pozno juz? Cytat:
Cytat:
![]() bardzo dobry pomysl he he... |
||||
|
|
|
#3609 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc Wam
a my dzis pobudka o 6 rano ale to starsza cora sie tak wyspala wczesnie ![]() Lady a czemu wlasciwie macie sie rehabilitowac?? bo gdzies mi to umknelo ![]() my na badaniu bioderek juz bylismy, ale musimy isc jeszcze w kwietniu raz na usg a na drugi dzien do lekarza takze jeszcze sie ochodzimy. ja chce juz wiosneeeeeeeeeee!! Chociaz potrzebuje jeszcze kupic spodnie i jakas kurtke
|
#3610 |
|
Zakorzenienie
|
Nancy, nie wiem kim jest moj TZ w kwestii chipsow, ale poszedl do pracy i zostawil je na wierzchu
myslicie, ze moge kilka? ![]() A Ty podjadasz mezowi?
|
|
|
|
#3611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak dwa trzy to myślę, że możesz
|
|
|
|
|
#3612 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na recepte? Cytat:
dokladnej nazwy nie pamietam ale w nazwie byla "13" Cytat:
za skonczone 6 tyg hmmm, moze nie konieczna ale mysle ze na wszelki wielki lepiej sprawdzic co i jak.... Cytat:
Cytat:
jesli chodzi o okuliste to chce spr malemu oczka po naswietlaniu w szpitalu (jak mial zotlaczke) Cytat:
![]() jak on sie o Ciebie troszczy! specjalnie zostawil te czipsy na wierzchu zebys nie musiala ich szukac... |
||||||
|
|
|
#3613 |
|
Zakorzenienie
|
Meduzza bo nasz maluch skręca główkę w prawo głównie, jak się go przekręci na lewo to momentalnie wraca na prawą stronę no i żeby nie doszło do przykurczu i żeby nie trzeba było tego naprawiać operacyjnie to musimy z nim ćwiczyć. Staramy się go cały czas 'męczyć' z tą lewą stroną no ale uparty jest
![]() Nawijko, wstyd się przyznać, ale ja ostatnio zjadłam pół paczki a przedwczoraj całą paczkę serowych cheetosów i co? Dziecię mi śpi jak nigdy heh
|
#3614 |
|
Zakorzenienie
|
gerls, ponawiam pytanie o nosidelko
czy jak jestem bardzo szczupła w pasie to ten pas biodrowy nie bedzie mi wisiał? da sie go baaaardzo scisnac? |
|
|
|
#3615 |
|
Zakorzenienie
|
czesc kobitki
![]() ktos przeprogramowal mi dziecia budził sie w nocy co 1,5 godz jak za dawnych noworodkowych czasów także mnie dzisiaj przecwiczył jeszczeo 5.12 stwierdził ze jest wyspany i to najlepsza pora na rozmowy wzięłam dosiebie, zajął połowe mojej poduszki w srodku łózka a ja spałam od zewnątrz, z tyłkiem zwisającym poza materac wygięta w podkowę jeszcze małzon dołożył reszte- spac sie nie da z nim o jakiegos czasu chrapie, charczy, sapie, stęka- MASAKRA stado dzików byłoby ciszejtakze po (teoretycznie) przespanej nocy czuje sie jakbym wagon wegla przerzuciła
|
|
|
|
#3616 |
|
Rozeznanie
|
Cześć, wciąż nie mogę się odgrzebać tu na forum, bo rzadko się ostatnio tu pojawiam. Niestety powodem tego jest to, że nasze chorobowe problemy z Krzysiem to jeszcze wciąż nie koniec
Mamy podejrzenie ospy Krzysiu jest cały wycentkowany (takie czerwone coś jakby syfki, takie pęcherzyki). Pierwsze pojawiły się już w niedziele wieczorem, były dwa na głowie, ale jakoś nie zaniepokoiło mnie to zbytnio. Ale w poniedziałek pojawiły się juz kolejne na głowie, karku, wieczorem były już na plecach i wczoraj brzuszek, kolanka, pośladki i twarz Wczoraj byliśmy u lekarza, Pani doktor podejrzewa ospę, ale nie jest pewna, dletego, ze Mały nie ma gorączki (ale przy poprzedniej chorobie też jej nie miał ), wiec to raczej nie jest wyznacznik, do tego podobno u dzieci karmionych piersią może być łagodniejszy przebieg choroby. Myślałam też o jakieś alergii, no tylko, że ja nie wprowadziłam nic nowego do diety, więc nie ma opcji o alergii pokarmowej, kosmetyków też nie zmieniałam, więc to raczej nie to tym bardziej, ze to nie znika, ale wciąż przybywa dziadostwo Dostaliśmy puder w płynie do smarowania, calcium w syropku noi kąpiemy w nadmanganianie potasu. W piątek mamy się pokazać do kontroli, bo dla doktorki to było dziwne. Niezależnie od tego czy to ospa czy inne dziadostwo jestem niemal w 100% pewna, że przyniósł to ze szpitala. W końcu szpital to jedno wielkie siedlisko zarazków Na jedno wyleczą, a z innym wypuszczą. Jestem już taka zła i zrezygnowana, ze masakra, choroba za chorobą, ciągle jakieś dziadostwa się przyczepiają do mojego szkrabika. To nie fer, on jest jeszcze taki malutki. Jest bardzo marudny i chyba osłabiony bo z zachowania to to na pewno nie jest mój śmiejący Krzysiulek, No to się wyżaliłam
|
#3617 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. spal po 7 godzin jiz o pozbiej 4 a traz nagle budsi sie co 2.5.. mlrko zkada maridzac.. nie wiem o co chodsi bo wszystko robie dokladnie tak jak wcsesniej. czy tp mozliwe ze ma skok rozwojowy...?
|
|
#3618 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hey
![]() Wyspałyśmy się nawet z Darią dziś. Tż wyszedł już do pracy i wraca około 22 a ja dziś jadę do mamy na cały dzionek ![]() Cytat:
![]() Mi mama też mówiła żebym nie przejmowała się tak bardzo jedzeniem i starała się jeść normalnie ![]() Cytat:
Cytat:
a ja myslałam że Japonia to taka "na czasie" z wszystkim jest ![]() Cytat:
Widzę żę sporo z Nas kocha trampeczki ![]() Cytat:
![]() trzymam kciuki za niemiecki. Cytat:
Też jadłam już surówkę z kiszonej kapusty pare razy, kotlety mielone,schabowy,raz frytki na oleju a tak to z piekarnika, krokiety z kapustą i grzybami....czekoladę.... . a wczoraj zjadłam mężowi pół kebaba...ojjj dużo dużo rzeczy jadłam i jak na razie (odpukać) Darii nic nie było. Oczywiście nie jem fasoli,grochu...cytrysów ![]() Cytat:
Cytat:
![]() I za rehabilitacje
|
|
#3619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i jeszcze jak mnie z rana wkurzył mój tż :/ w nocy koło 4 Mały się obudził i małżon go przewijał, potem go nakarmiłam, usnął i spoko, rano przed 7 słyszę jakieś stęki i jęki i płacze, Kubuś płacze jak oszalały, myślę, przecież jeszcze nie pora na karmienie wstaje patrze a ten cały zsikany, pajacyk cały mokry, kocyk tak samo, wiecie co się okazało, że mój mąż w nocy był na tyle nieprzytomny, że założył mu pampersa 1 a nie dwójkę a on jedynki już od tygodnia przesikuje i przemakają, mówiłam tżtowi o tym, ba sam kupił większe pieluchy, tylko mu się zapomniało :/ |
|
|
|
|
#3620 |
|
Wtajemniczenie
|
sory za te mega literowy ale pisze przez tel zbprysem spiacym na ramieniu.
|
#3621 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3622 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No nic, jem sniadanie i robie napad na chipsy
|
|||
|
|
|
#3623 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, u nas już wszystko po staremu, Guga chyba zapomniała, że była szczepiona - i dobrze.
Teraz leży obok mnie i sama nie wie, czego chce. Przyłączam się do zgrupowania TŻów Czipsojadów. :P |
|
|
|
#3624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurcze, brakuje mi przypraw, np takiej do kurczaka. Albo curry. Uzywacie?
|
|
|
|
|
#3626 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3627 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale czekolady nie mam, wczoraj w akcie desperacji zjadłam 2 monte ale mojego czekoladowego głodu nie da się oszukać byle jakim desercikiem jeszcze w takim mikroskopijnym opakowaniu :/co do czesania ciemieniuchy, to ja mam wrażenie że po czesaniu jest tego jeszcze więcej Cytat:
|
||
|
|
|
#3628 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Wciągnęłam śniadanie, teraz piję kawę zbożową Anatol ( w torebkach, od inki lepsza), Mała sobie jeszcze dosypia troszkę. Co do diety kp : wiecie, coraz bardziej myślę, że to taka nadgorliwość i w większości przypadków problem brzuszkowo/bączkowy nie jest az tak związany z dietą. Owszem, zdarzają się dzieci nadwrażliwe na określone pkarmy i to jest ewidentne, ale: Zaczęłam ostatnio normalniej jeść, nawet zjadłam trochę czekolady, zupę krem z pieczarek itp itd ..i co? Akurat od tych dwóch dni co tak przyszalałam - Mała w ogóle nie ma kłopotów z brzuszkiem! Więc releksja mnie strzeliła, żeby aż tak nie przesadzać z tą dietą, bo to nie musi mieć związku... Bożesz, mam w szafce milkę caramel love - tak mnie kusi tak mnie korci, matko! Chyba zjem jeden kawałek znowu a potem się zapcham herbatnikami... |
|
|
|
#3629 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() SI - KAMCytat:
Biedny Krzysiu, taki malutki a ciągle jakieś choróbska Współczuję i TRZYMAM kciuki aby było wszystko ok
|
|
#3630 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:47.

ale cudownie, wiec nie zapeszam 
i od razu kliknelam dwie dlugie kiecuszki na wiosne/lato - jedna koralowa druga turkusowa
za bioderka

ale to starsza cora sie tak wyspala wczesnie 

a przedwczoraj całą paczkę serowych cheetosów
budził sie w nocy co 1,5 godz
jeszczeo 5.12 stwierdził ze jest wyspany i to najlepsza pora na rozmowy
a ja myslałam że Japonia to taka "na czasie" z wszystkim jest