|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3571 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
|
![]() ![]() |
![]() |
#3572 |
Zakorzenienie
|
Dziabne sobie trochę od Tżta
![]() ![]()
#3573 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3574 |
Zakorzenienie
|
![]() Ja sie juz nie moge doczekac czasu. gdy bede smigac w trampeczkach ![]() Zwlaszcza, ze mam nowe 4 pary w roznych kolorach teczy ![]() Piszecie o kebabach... Ja bym jeszcze nie ryzykowala. Moj TZ wlasnie wtrynia chipsy ![]() ![]() silver, tak, 3h spaceru, sloneczko dzis grzalo, choc powietrze srednio cieple. Ale TZ mial wolne i chcial nadrobic caly tydzien bez spacerow z jego udzialem ![]() Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-03-26 o 19:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#3575 |
Zakorzenienie
|
sarah67 kapuste jem tez, na surowo czy po obrobce termicznej. Bigosu niestety nie uswiadczysz w Japonii, bo kapusty kiszonej dobrej niestety niet.
Chipsy tez jadlam,nawijko. To po takim spacerze Kubus ladnie spac powinien... Edytowane przez meneq Czas edycji: 2013-03-26 o 19:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#3576 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Bartuś dzisiaj kończy 4 tydzień ![]()
![]() |
#3577 |
Zakorzenienie
|
No, to mojej gugałce już przeszedł foch na cały świat, teraz guga sama z siebie, ma wielkie oczy i uśmiecha się, heh.
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3578 |
Wtajemniczenie
|
I jak? Warto było?
![]() Mi dzisiaj tak szybko dzień minął że szok. Na spacerze byliśmy, zakupy zrobiłam, posprzątałam, zrobiłam obiad, zrobiłam ciastka francuskie z jabłkami i wafle. Później była żona brata i przywiozła ubranko po swoim synku na chrzest, a o 17 przyjechała koleżanka z którą siedzę w pokoju w pracy i przywiozła dobre wieści - dostaniemy obie podwyżkę prawdopodobnie ![]() A teraz synuś śpi, mąż mecz ogląda a ja Was nadrobiłam i nawet spać mi się nie chce mimo że synuś mi zafundował pobudkę o 5:30. Widzę że dzisiaj dzień szczepień...nas to czeka w czwartek. Chwalę się kolejnymi zakupami lumpkowymi. Na zdjęciach 1-7 to H&M wszystko. Czapa na 9-12 miesięcy więc będzie na jesień/zimę akurat ![]() Edytowane przez ILLUSION Czas edycji: 2013-03-26 o 20:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#3579 |
Zakorzenienie
|
SCOTASIA I IFFONKA- mój Bartulo tez miał wykryte szmery nad serduszkiem, jeszcze w szpitalu- dostalismy skierowanie do szpitala dziecięcego w krakowie, (termin byl ustalony przez szpital i dlatego był po 2 tyg, pediatra mówiła ze gdybysmy sami ustalali to by moze trzeba bbyło czekac z pół roku), pojechaliśmy- zrobili ekg i echo serca- okazało sie , ze są nieustabilizowane przepływy i że takie rzeczy są częste u maluszków i nie ma sie czym martwic. Kardiolog dzieciecy powiedział, że mozna przyjechac jak maluszek bedzie miał rok, zeby sprawdzic czy domknęła sie zastawka. Także absolutnie nie macie sie czyms martwic
![]() co do jedzonka- Bartus ma 3 mies prawie, ja jadłam już frytki z oleju, troche flaczków, bigosu (niewiele, ale jednak ![]() ![]() ![]() przeczytałam, ale nie wiem czemu nie cytuje mi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3580 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Powiem Wam że ktoś mi dziś zwrócił moje dziecko !! spała najpierw od 14-17 a teraz śpi od 19 do teraz.... ciekawe jak w nocy ![]() ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Cytat:
![]() Ja keczup jem bo skoro jem pomidorową na koncentracie to i keczup nie zaszkodzi przecież. Ah mam ochote na chipsy, lays solone. A robiłam dziś zamówienie z tesco mogłam se dorzucić ![]()
![]() |
#3581 |
Rozeznanie
|
Mała śpi, mąż ogląda mecz a ja nadrabiam was z piwkiem (z sokiem) w ręku
![]()
#3582 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Mój też śpi od 19 ![]() A chipsy też bym zjadła...lays prosto z pieca ![]() Ja ketchup też jem ale jak zrobiłam soso pomidorowy do kurczaka z przecieru takiego z kartonika to młodego wysypało ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3583 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39966238]Dziewczyny, mam nową pysznośc z lidla ![]() ![]() Już w ciąży się zajadałam ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39986381]Zrobiłam butki do chusty ![]() Cudne Cytat:
![]() Z tym okulistą chodzi o dzieci z żółtaczką, naświetlane, nie samo leżenie w inkubatorze, tak że spokojnie. Nadrobiłam ![]() Miś coś ostatnimi dniami daje w kość, ale i tak go kocham nad życie ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3584 |
Zakorzenienie
|
Ale śliczna okolica i ladna pogoda a u nas mróz i snieg
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39986381]Zrobiłam butki do chusty ![]() Śliczne chyba babcie wykorzystam i poprosze o takie ![]() Link do foto ksiazki któras prosiła http://www.familyservicephoto.pl/fil...roduct_id=6206 My po szczepieniu marudzilismy 4 dni wiec długo i sie martwiłam czy wszystko ok a szczepilśmy 5w1 i roto teraz załuje ze pneumokoków nie dalismy planowałam dac te dawke na 2 latka a teraz mam stracha Pisałam wam kiedys ze synek mojej szfagierki pochorował sie strasznie i jest w szpitalu i to własnie pneumokoki zapalenie płuc juz 2 tydzien mija i nie bardzo widac poprawe z tym ze tydzień czasu na opryszczke był leczony bo tak pediatra pmunolog rozpoznał ![]() ![]()
#3585 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() nie masz litości kobieto ![]() Edytowane przez ILLUSION Czas edycji: 2013-03-26 o 20:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3586 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Świetne łowy ![]()
![]() |
#3587 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3588 |
Zakorzenienie
|
Ja też ostatnio zrobiłam lumpkowe zakupy. Kupiłam Darii sukieneczki na lato
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Lecę spać bo Daria zasnęła a ja padam już ![]() Do jutra laseczki. Słodkich snów ![]()
#3589 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Hmm możliwe, że dzieci nie mają żadnych reakcji po szczepieniu? Moją J. jakby w ogóle nie ruszyło, że była szczepniona ![]() Ale dziś dołujący dzień dla mojej laktacji-cały dzień podawałam MM bo nie było czasu ścignąć i trochę mi się odechciewa też.... Muszę podjać jakąś decyzję bo tak się nie da na dłuższą metę ![]() Insolito super łowy-też muszę wpaść na lumpy ale kurcze nie zostawie małej na dworzu a w sklepie byłby wrzask ![]() Szaja świetne papucie ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3590 |
Zadomowienie
|
Śpicie?
Ja pitole, wszystko, po prostu wszystko się sypie, jak nie urok to wiadomo co! Wyobraźcie sobie, że chodziłam w tamtym sem. na niemieckim, umawiałam się z babką na zaliczenie od razu po Bożym Narodzeniu. Ale że wylądowałam w szpitalu, potem poród, to pozwoliła mi przyjśc zaliczać teraz. I napisała mi maila, że napisałam bardzo słabo, a tak w ogóle to ja jestem skreślona z listy u niej na niemieckim i tak naprawdę to powinnam chodzić jeszcze raz i zaliczać w czerwcu. CZUJECIE TO? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3591 |
Zadomowienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Charliz- nie fair sie babka zachowala....
|
![]() ![]() |
![]() |
#3592 |
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
No nie, tym bardziej, że nie ma pojęcia czemu jestem z tej listy skreślona! Pewnie za nieobecności.. No ale kurka siwa! Wyraziła zgodę, bym była w jej grupie, sama mi podpisała podanie, bo się przenosiłam. Pozwoliła zaliczać wcześniej itd. to jak to do chu*** jestem skreślona?! Fajnie, mogę chodzić jeszcze raz... tylko wiecie, jak znam życie to z tego tytułu będę musiała zabulić 300zł za powtarzanie!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#3593 |
Zakorzenienie
|
laurka23 z ta dieta masz racje. W Japonii nikt o takim czyms nie slyszal a jak tlumacze, to oczy wielkie ze zdziwienia, ze jak to. Wiec od kolacji po porodzie jem wszystko, na co tylko mam ochote. Poza tym lepiej jesc zdrowo i dostarczac wszystko, czego organizm potrzebuje razem z pokarmem, a nie faszerowac sie sztucznie witaminami.
Yae nie ma problemow ani z brzuszkiem, ani z wysypkami. Takze nie musze sie umartwiac. Nie wiem tez, czy z tymi alergiami pokarmowymi, to nie jest tak, ze to efekt zbytniej ostroznosci matek. Bo zobaczcie, ze spacerami i przegrzewaniem jest tak, ze wydaje sie pozornie, ze dziecko chronimy i ze lepiej mu bedzie cieplej niz chlodniej, a pozniej najmniejszy wiatr zawieje i dziecko chore. |
![]() ![]() |
![]() |
#3594 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- Nie wiem, może to i głupie, ale często starsze osoby mówią, żeby jeść wszystko i dziecko przyzwyczajać do wszystkiego. I ja jak cycem karmiłam to naprawdę jadłam wiele, odmówiłam sobie tylko hardkorowych rzeczy typu gazowane (bałam się kolek panicznie) choć wodę lekko gazowaną zdarzało mi się pić, odmówiłam sobie też mc, kfc, ogóreczki z octu i takie tam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3595 |
Zakorzenienie
|
Pewnie charlizz, we wszystkim umiar jest potrzebny.
Jeszcze Wam powiem, jaki sen glupi mialam. Dzis czekamy na wizyte poloznej (bedzie pogawedka o szczepieniach, bo to temat rzeka w Japonii; po wizycie napisze Wam, jak to tutaj wyglada) i chyba w zwiazku z tym takie glupoty mi sie snily. Mianowicie owa polozna zmieszala mnie z blotem za to, ze przy kazdej zmianie pieluszki nie przebieram Yae. Zadalam pytanie, dlaczego to takie istotne, ale odpowiedzi nie doczekalam, bo sie przerazona obudzilam, ze ubranek mi nie wystarczy... Edytowane przez meneq Czas edycji: 2013-03-26 o 23:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#3596 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3597 |
Zakorzenienie
|
Polozna jednak bedzie jutro. Dzis wezwali ja do porodu.
Czyli mam jeszcze jeden dzien, zeby sie zaznajomic z systemem szczepien. Sa obowiazkowe i dobrowolne a rozklad szczepien uklada sie samemu. Mozecie napisac jakie kolejno szczepienia przewidziane sa w Polsce? Bo skad ja niby mam wiedziec jak to prawidlowo rozplanowac, ktore trzeba natychmiast podac, a z ktorymi zaczekac... Bylam w ciazy na jakims wykladzie dotyczacym szczepien i wynikalo z niego, ze Japonczycy sa przeciwni szczepieniom ochronnym - samo zlo. Pod pewnymi wzgledami, to jeszcze bardzo zacofany kraj. Na przyklad antykoncecja. Chcialam zeby lekarz przepisal mi tabletki anty, to sie dowiedzialam, ze nie ma takich, ktore mozna uzywac podczas kp. A juz nie wspominajac o tym, ze pigulka zalegalizowana byla w pol. lat 90. |
![]() ![]() |
![]() |
#3598 |
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Witam się z Wami Kochane!
![]() Za nami piękna noc,pierwsza taka odkąd Blanka się urodziła. ![]() ![]() ![]() Nawijko ja też lubie trampki,dzisiaj będę wertować allegro w poszukiwaniu białych z ćwiekami i miętowych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3599 |
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Witam! Wstałam dziś do Oli dopiero o 6:30
![]() Spadam na uczelnię :p Dziś to chyba wezmę Olę ze sobą, bo muszę do tej babki od niemieckiego. Na litość ją ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3600 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Młody dziś pierwszy raz chyba pomylił dzień z nocą. Od 3 nie chciał spać. Musiałam męża budzić żeby go uśpił bo u mnie na rękach nie chce spać. Myślałam że teraz pośpi, ale już słyszę że stęka bidulek. Wczoraj straszna maruda była, noszenie nie, cyc nie, spać nie. Usnął mi w 2 minuty na klacie przy suszarce z youtube ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:24.