|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Spadków oczekujemy bo dzielnie dietujemy- Dieta South Beach część XIV
Cytat:
![]() ![]() Zjadlam ogromną potrawke z tunczyka z makaronem. Ale się najadłam! ale dzis nie miałam IIŚ, więc uznalam, ze mogę ;P wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/51,114871,13731133.html?i =1 Komentarze są najlepsze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3602 |
Raczkowanie
|
To nie takie proste ^^ Mój TŻ może jeść codziennie na kolacje po 5 kanapek z bialym chlebem na noc i jest chudy jak przecinek. Do tego uwielbia delicje i smażone mieso...^^ Ale skoro rok temu dałam radę, to i teraz dam. Muszę tylko zmajstrować masło orzechowe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3603 |
Zakorzenienie
|
Xnesca to widzę twój tż tak jak mój tatusiek.On po kolacji jak już w łóżku prawie leży to wcina lody/talerz ciasta/czy inne słodkości a od czasów wojska ma tę samą wagę
![]() ![]() ale mój brat też do szczupłych nie należy więc to wszystko musi być wina złych nawyków[i babcinych obiadków hihi bo na studiach mogę nic nie jeść spoko ale jak wracam czasem to kapica ![]() za godzinę powinnam jakiś obiad zjeść.Planowałam naleśniki z kapustą w pomidorach ale chyba nie dam rady bo jeszcze czuję śniadanie w brzuchu[a wielkie nie było].
#3604 |
Zakorzenienie
|
Xnesca, smażone mięso nie jest niezgodne z SB, więc możesz. A chleb po prostu kupuj inny. Albo możesz przeprowadzić zamach na jego dietę i też powoli ją zmienić, na zdrowie mu to na pewno wyjdzie
![]() ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- A u nas na obiad będzie pomidorowa z ciecierzycą i mięsem z indyka ![]()
#3605 |
Raczkowanie
|
Ja skończe uczyć się prezentacji, lecę robić obiad , i muszę muszę muszę ogarnąć jeszcze ćwiczenia i wykłady,a jutro doczytać z książek.
Koło z fizjo - weekend wyjęty z życia ![]() A co ciekawsze...ostatnio obiad mojego TŻ stanowiła ta taka duża Milka mleczna ![]() Kretka, jeśli ja smażę sobię mięso na dietce i chcę, żeby miało ostrzejszy smak niż gotowane, to smażę na samych przyprawach ( wiem, że niby jest cukier, ale ile go tam jest jak raz w tyg posypie z jednej strony mięso ![]() Tak samo jak robie spagetti to jak kupuję sos w słoiku to nie chce mi się mięsa smażyć albo lecieć kupować , to mogłabym jeść sam makaron z takim sosem, a dla niego bez mięsa to nie spagetti....;/ Masakrycznie uczy mi się prezentacji z laptopa bo ciągle zerkam na fejsa, wizaz ...o.O Edytowane przez Xnesca Czas edycji: 2013-04-13 o 13:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#3606 |
Wtajemniczenie
|
ahhh ten zapach unoszący sie w powietrzu ciasta mniam
![]() ![]() całe mieszkanie wysprzątane ![]() ![]() teraz pije herbatke zielona i moj brzuszek juz woła o 2 ś ![]() ![]() Xnesca ile masz wzrostu i ważysz?i ile chcesz ważyć ? ![]()
![]() |
#3607 |
Raczkowanie
|
Arshen, wiem, że pewnie na mnie nakrzyczycie
![]() Pamiętam, jak osiągnęłam max wage jaką miałam kiedykolwiek - 55 kg, przez stres, słodycze, brak czasu i chęci na gotowanie zdrowe, ciągłe zmęczenie nauką i niewyspanie, to czułam się jak chodząca porażka. A najlepiej to było jak trenowałam siatkę przez 6 lat. Płaski brzuszek, w miare ok uda. A do tego mam siostre bliźniaczke, która ważyła przy 169 43 kd, teraz 46. Wygląda jak dla mnie ślicznie. A każdą uwagę, że jestem od niej "większa", "okrąglejsza" przeżywałam tydzień. Edytowane przez Xnesca Czas edycji: 2013-04-13 o 13:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#3608 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz, sobie robisz bez jajka i bułki, a jemu w jajku i bułce (jeśli to Ty mu gotujesz). Spaghetti bez mięsa to nie spaghetti, akurat zgadzam się z nim ![]() ![]() Dieta we dwoje jest łatwiejsza, przyjemniejsza i skuteczniejsza. On zawsze będzie jadł g*wno, a Ty zawsze będziesz na diecie - to nie jest rokujące. Pewnie polegniesz po jakimś czasie. A dieta powinna być na stałe, stała zmiana nawyków. Przy osobie jedzącej złe rzeczy może się nie powieść. A jeśli ta osoba nie uważa tego za problem, nie chce wspierać i ma to w dupie... Naprawdę moim zdaniem facet też może żywić się zdrowo i nie być jakimś freakiem, bo mam tutaj żywy przykład i jakoś bólu mu nie sprawia southbeachowe jedzenie - dużo mięsa, dużo jedzenia, żyć nie umierać ![]() ![]()
![]() |
#3609 |
Zakorzenienie
|
bardzo mało ważysz ale może to nie kwestia kilogramów tylko wyrzeźbienia sylwetki?
myślę,że gdybyś postawiłą na zdrowe odżywianie[sb 2 faza już nawet z 2 węglami i owocami]a do tego ćwiczyła i siłowo i jakieś cardio to twoje ciało by się bardzo zmieniło a cyferki nie byłyby już tak ważne ![]()
#3610 |
Zakorzenienie
|
53 kilo 170cm wzrostu i sie odchudza
![]() ![]() Ja wlasnie czekam az moje mielone sie ugotuja ![]() ![]() I tez dzis farbuje wlosy ale musze czekac chyba na tz bo nie dam z tylu rady sama ![]()
w snach jest zawsze pięknie Ciepły dom, miejsca dość na twe wierne serce Przyjdzie czas spotkać się potarmosić uszy lub razem na spacer znowu gdzieś wyruszyć Lecz dziś sobie śnij Małymi kroczkami do celu! |
![]() ![]() |
![]() |
#3611 |
Raczkowanie
|
A to Kotanyi znajdę w każdym sklepie ?:P
Jeśli zrzucę te 2-3 kg, to po praktykach miesięcznych na stajni i dwóch miesiącach jazdy konnej myślę, że będę z siebie zadowolona;p |
![]() ![]() |
![]() |
#3612 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny.
![]() Nie zaglądam do Was wcale, bo mam mocno ciężki czas. Dzieje się dużo, na wszystkich frontach, a w szkole mam czas wszelkich terminów ostatecznych na długoterminowe prace maturalne (niby druga klasa, ale taka specyfika programu, że w sumie przez cały czas jego trwania zdajemy maturę). Jak na złość, organizm zażyczył sobie 6 godzin snu dzień w dzień. Padam o godzinie 22 maks, wstaję o 4. Jeśli chdzi o SB: wypiłam pół piwa i wciąż zdarza mi się przekraczać orzechy (spróbujcie zaprzestać po 7 fistaszkach ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3613 |
Zakorzenienie
|
ja właśnie wszamałam obiad-2 grubaśne naleśniki z musem jabłkowym
zrobiłam ciasto z 2 czubatych łyżek mąki orkiszowej pełnoziar.+2łyżki otrąb pszennych+2 białka ubite+trochę mleka+trochę siemienia i słonecznika zmielonych wyszło mi tyle ciasta,że jeszcze zrobiłam 11 placuszków z łyżki ciasta więc będą na jutro[z pekinką i kapustą w pomidorach bo muszę ją wreszcie zjeść a sama mi średnio smakuje]i jeszcze na poniedziałkowe śniadanie zostaną[mam zajęcia rano więc szybko się zje ![]()
#3614 |
Zakorzenienie
|
Ja juz po obiadku i pije cole light wiśniową
![]()
w snach jest zawsze pięknie Ciepły dom, miejsca dość na twe wierne serce Przyjdzie czas spotkać się potarmosić uszy lub razem na spacer znowu gdzieś wyruszyć Lecz dziś sobie śnij Małymi kroczkami do celu! |
![]() ![]() |
![]() |
#3615 |
Raczkowanie
|
Ja też po obiadku ^^ Mój dzisiejszy spis:
Sniadanie - jajecznica z 3 jajek i ogórek IIśniadanie - jogurt nat z bananem i jabłkiem Obiad : kotleciki sojowe z sałatą ![]() Kolacja - ser biały ![]() I właśnie przeszła w Lbn pierwsza wiosenna burza <3 Dalej siedzę z fizjologią.... Marzy mi się kurs masażu koni... Uczelnia niby organizuje, ale jaki przeciętny student wyda na to 800 o.O Powinni myśleć też o przystępnej cenie kursów;/ Edytowane przez Xnesca Czas edycji: 2013-04-13 o 14:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#3616 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zmien nawyki odzywiania i cwicz to nadprogramowe kilogramy znikną, a nie przeszlas na SB, gdzie wiadomo, ze jak chcesz to na Ifazie stracisz 2-3kg (w sumie samą wode) i potem jeszcze troche i zapomnisz o diecie. Potem za jakis czas znowu na niej będziesz. Jaki ma to sens? ![]() Popracowałabym nad pewnością siebie, a nie nad kilogramami. Ja mierze169 i jakbym miała wazyc ponizej 50kg.... to ok. 10kg mniej od tego co mam teraz! Nigdy w życiu! Sama skóra i kosci, zero kształtow. No way! Więc może przemysl swoją decyzje. I na pewni nie katuj się Ifazą, skoro masz tyle do zrzucenia. Woda i tak z ciebie zejdzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3617 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3618 |
Raczkowanie
|
Tyle, że dla mnie dieta SB jest normalną, na ktorej dobrze się czuję.
![]() ![]() A co do sera białego, to od dziecka mama mi robiła z rzodkiewką, pomidorami itd i bardzo lubię, tylko czasem czuję się nim "przejedzona". Do tego jakaś chuda wędlina. A mój cel to przejście na odżywianie się wg założeń ostatniej fazy ciągle. Mam mam te nadprogramowe kg ![]() ![]() A nigdy nie czułam się lepiej niż te kilka miesięcy na SB. Przestały wypadać wlosy, nie zatrzymywała się woda, miałam więcej siły i energi, pazokcie były twarde, a końcówki białe. Tyle, że się zaniedbałam ![]() Edytowane przez Xnesca Czas edycji: 2013-04-13 o 15:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#3619 |
Zakorzenienie
|
Albo ja jem jakoś dużo, albo Wy mało
![]() Ew. późno wstajecie i wcześnie idziecie spać. Ja nie dałabym rady przeżyć dnia na 4-5 posiłkach. Wstaję koło 6-7, zasypiam koło 1-2 i zazwyczaj jem ok. 7 posiłków. Może i za dużo, ale za długo jestem na nogach, żeby jeść mniej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3620 |
Zakorzenienie
|
I to chodzi o to, żeby się nie zaniedbywać. Bo wszystko wraca i na cxuj taka dieta. 3 faza jest tak prosta, łatwa i przyjemna, że MOŻNA na niej żyć.
A ja idę z kalą na piwo, lalalaaallaa, sasaasa ![]()
#3621 |
Raczkowanie
|
ja wstaję o 7, a kładę się spać 22-23
![]() ![]() Wiadomo, przed okresem to będę chodzić i szukać co by tu zjeść, ale zwykle pomagały orzechy albo kakao robione z tego gorzkiego ^^ |
![]() ![]() |
![]() |
#3622 | |
Zadomowienie
|
Ah złapalas mnie!
![]() "Nadprogramowe" wegług niej ![]() Cytat:
![]() Kretko ucałuj ja od nas! ![]() W ogle skad ty jestes? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3623 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A ja jem mało posiłków generalnie, bo nie jem już co 3 godziny, a po prostu śniadanie, II śniadanie (jeśli nie wstałam późno i mam czas), obiad i kolację (o 20-21). Między obiadem a kolacją mam 4-5 godzin przerwy. ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- Dziś nie będzie zupy pomidorowej (będzie jutro), a za to zjemy chińskie żarcie od chińczyka, zło ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3624 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3625 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3626 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jak to? ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3627 |
Zakorzenienie
|
Kretko idziecie w 4 na piwo?
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3628 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3629 |
Raczkowanie
|
Końcówki paznokci. Wszystkie wahania witamin, minerałów dają o sobie znać po włosach paznokciach.
Często są (nie umiem nazwać fachowo) białe przebarwienia płytki paznokciowej, końcówka prawie przezroczysta, porozdwajana, łamliwa. |
![]() ![]() |
![]() |
#3630 |
Zakorzenienie
|
kretko to smacznego piwka hehe bądźcie tam grzeczne
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:53.