|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 14 części naszego wątku ?? ![]() |
|||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC2013, cz.14 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
2 | 4,55% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
2 | 4,55% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Czas zacząć rozpakowywanie ![]() |
3 | 6,82% |
Dwa maluszki na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.14 |
8 | 18,18% |
Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 |
9 | 20,45% |
Zima minęła, wiosna nadchodzi; długie czekanie już nam nie grozi. Mamy V-VI 2013 c.14 |
4 | 9,09% |
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.14 |
1 | 2,27% |
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.14 |
5 | 11,36% |
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.14 |
1 | 2,27% |
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.14 |
8 | 18,18% |
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
1 | 2,27% |
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() mam pytanie: czy Wy też macie problemy z oddychaniem?? do porodu jeszcze 2 miesiące, a ja od kilku dni ledwo dyszę... nie przemęczam się, odpoczywam, a czuję się tak, jakby ktoś mi na klatce piersiowej siedział... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3602 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
Cytat:
fajne, ale ceny faktycznie kosmiczne. ogolnie wszelkie zabawki eko, drewniane, hadmade sa strasznie drogie. chociaz lepiej zrobic zrzute i rodzinnie kupic jeden prezent urodzinowy niz kupowac kilka p.i.e.r.d.o.l.e.k http://allegro.pl/piekny-drewniany-w...161895410.html ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3603 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do badania ginekologicznego to ja nie czuję żadnego dyskomfortu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3604 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3605 |
Wtajemniczenie
|
hej hej
![]() wpadłam Wam napisać że pobyt Maluszka w domu jednak zmienia wszystko definitywnie ![]() ostatnie 24 godziny były lekko hardcorowe. Mały spał wczoraj do wieczora, a potem zaczął się budzić co chwila. spałam z nim w salonie żeby Mąż mógł do pracy wstawać i ciągle powtarzał się schemat - popłakiwanie - przewijanie - jedzenie - marudzenie - sen - w różnych kolejnościach. okazuje się że Przemuś generalnie ma problem z jedzeniem - ma niewyrżnięte z dziąsełek ale wystające dwa przednie ząbki i przeszkadzają mu przy jedzeniu - butelkę bierze do dzioba, zasysa ale niewiele mu leci, w nocy jadł co chwila średnio po 10 ml. i przez to po chwili zaś marudził o jedzenie ... mam nadzieję że z czasem będzie mu łatwiej i że się nauczy, teraz po południu zjadł 40 ml i padł ![]() byliśmy z nim u pediatry koło domu żeby sprawdzić wagę, spadł na wadze trochę, ale przeszedł gruntowną kontrolę, został zapisany do ortopedy na usg bioderek, do poradni genetycznej (na wszelki wypadek, bo jedną stronę buzi ma "bardziej niż drugą" - lekko odkształcony nosek, uszko, oczko - minimalnie - i już na trzeci dzień widać że wszystko powolutku wraca do normy - w brzuszku musiał leżeć na jednej stronie buzi ciągle i przez to leciutka deformacja), w czwartek jedziemy do Zabrza do specjalisty od zębów niemowlęcych bo prawdopodobnie trzeba będzie je usunąć bo mu przeszkadzają w jedzeniu. i tu pochwała wielka dla szpitala - sami nas poumawiali na wizyty i załatwili wszystkie terminy ![]() no a ja jestem ledwie przytomna, w szpitalu nie byłam w stanie spać, a w nocy mały ciągle wymagał uwagi i jakoś nie dało się, potem mąż jechał do pracy (niestety jego urlop ojcowski będzie wyglądał tak że będzie jeździł codziennie na 4 godziny do pracy :/), a potem poszliśmy do tej przychodni .... i to był wielki błąd jeśli chodziło o mnie, bo po południu chciałam się położyć na 2-3 godzinki a rana po cc zaczęła tak boleć że jak wstawałam z łóżka to pierwszy raz płakałam prawie z bólu ![]() no to tyle smęcenia, z pozytywnych rzeczy to mam nadzieję że zacznę je dostrzegać jak zacznę normalnie funkcjonować bo to że teraz leżę i umieram odbiera mi wszelką radość z życia. nawet dzieckiem nie umiem się zająć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3606 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ee to ta moja panna jest tylko troche wieksza od kolegi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3607 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tak jak dla mnie jestes mega dzielna,wszystko meega szybko się potoczyło,szpital,decyzja o cc i zaraz wiadomość,że mały jest na świecie ![]() baaardzo dopinguję,3mam kciuki ![]() co do małego-dotrzecie się ![]() ![]() trzymaj sie cieplunio ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3608 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() super, ze szpital tak szybko wszystko Wam zorganizowal. oszczedzaj sie, moze usmiechnij sie jednak do tej swojej babci...niech siedzi i patrzy na prawnuka, a Ty odespisz nocke. sciskam kiuki zeby bylo juz teraz coraz lepiej! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3609 | |||
Zakorzenienie
|
Mąż uczcił, dokończył zajączka wielkanocnego
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3610 | ||
Zakorzenienie
|
nie wiem bo nie byłam ale na bank nie będzie ich tyle żeby opłacało się jechać 100km
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3611 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Diabli gratuluje lekarki, to bardzo wązne jak masz w niej takie wsparcie, ale Twoja sytuacja jest też dużo bardziej skomplikowana od mojej, dlatego taka szczególna opieka Ci się należy i basta. U nas pacjenci po leczeniu jodem mają pierwszeństwo tak jest chyba wszędzie. A ja tylko z moja mikro niedoczynnością mogę poczekać ![]() O głodzie w poczekalni piszesz... ![]() ![]() I trzymam mooocno kciuki żeby kwarantanny nie było ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3612 |
Zakorzenienie
|
serio? uważam, że taksówkarz nie powinien brać do samochodu dziecka bez fotelika
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3613 |
Zakorzenienie
|
vil, ale przeboje! mnie mama karmiła z łyżeczki, bo odruchu ssania nie miałam podobno
![]() ![]() ![]() ![]()
#3614 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3615 | |
Zakorzenienie
|
hehe, no cos Ty. mialabys pana prezesa
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3616 | ||
Wtajemniczenie
|
dziękujemy za wszystkie miłe słowa
![]() a i jeszcze przypomniało mi się że zważyłam się i ubyło mi 4 kilo. no ale Młody jest maleńki więc wybaczam ... ogólnie jak na obecną chwilę +0,5 do wagi sprzed ciąży, ale jeszcze macica się obkurcza. Cytat:
![]() Cytat:
![]() a teraz już sobie darowałam bo przez ząbki ma problem z ssaniem butli a z piersi jest ciężej więc nie ma co go męczyć, z butli przynajmniej widzę ile ubywa. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3617 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3618 |
Zakorzenienie
|
eeeej,
![]() ![]() http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:A...oimbU32HZaswxc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3619 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mały na pewno się w końcu unormuje i wszytsko bedzie ok. Fajnie, że wszytskie wizyty już umówione. JA będę chciała, żeby mój mąz wzioł 2 tygodnie ojcowskiego zaraz po porodzie, żebym nie była sama, ale ostatnio nas znajomy, który z nim pracuje uświadomił, że taki urlop musi zatwierdzić sama prezeska i może się nie zgodzić i powiedzieć, że ma wziąć w innym terminie... ![]()
![]() |
#3620 |
Zakorzenienie
|
z okazji dnia czekolady tz wrocil z castoramy z...mcflurry magnum
![]() Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-04-12 o 18:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#3621 |
Zadomowienie
|
Tyle stron naklikane
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3622 | |
Zakorzenienie
|
Arbuz
![]() Chyba Ci podeślę filmik to zobaczysz jaki to idiota. Normalnie trąbię żeby się szybciej pozbierali i olewam, ale takie chamstwo pierwszy raz. Ja jestem spokojny człowiek i nikomu nie wadzę, ale jak mi ktoś zalezie za skórę ![]() Prześpię problem do poniedziałku i zobaczę czy pójdę na policję. Cytat:
Nadrobiłam pobieżnie, uspokoiłam się już trochę, bo jeszcze mąż mnie wkurzył jakby w samochodzie mało stresu było.
![]() |
#3623 |
Zakorzenienie
|
powiem Ci, że jak dla mnie bez szału
![]() ja zajadam Werther's original ale czekoladowe z karmelem, wolałabym te karmelki normalne ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3624 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Vil, oby pozytywy przyszły szybko!! Jak ja się urodziłam to podobno miałam bardzo zniekształcona głowę, tak jakby mi policzka brakowało, leżałam chyba tylko na jednej stronie, miałam tez ucho odgięte. Ale zapewniam Cie, że wróciłam do normy ![]() Może babcia wpadnie pomóc abyś mogła mieć czas na rekonwalescencję ? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3625 |
Zakorzenienie
|
Mega nieodpowiedzialni, przecież kierowca odpowiada za bezpieczeństwo w samochodzie (czy się mylę?). Pewnie ich policja nigdy nie zatrzymała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3626 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a,że tak spytam,jesli moge.a jesli nie to nie odpowiadaj.. jak wyglada brzuch bez Przemcia?? tak od razu "po"? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3627 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() idę leżeć ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3628 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3629 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3630 | |
Wtajemniczenie
|
Pawie Oczko, Szprotka
![]() Cytat:
przy wyjściu dostaje się wypis dla dziecka, książeczkę zdrowia, i z tym się potem dalej wszystko załatwia - mąż rano był u naszej gin po zaświadczenie do becikowego, musiał mieć wypis maleństwa ze sobą. na tym etapie dokumentacji na razie jesteśmy ![]() ![]() lecę po kolei ale rzuciło mi się w oczy pytanie Axelli o brzuch - od razu następnego dnia jak mąż przyszedł do szpitala stwierdził że jest widocznie mniejszy, teraz na trzeci dzień cała "góra" znad pępka zeszła, jest lekko opuchnięty ale widzę swój wzgórek łonowy ![]() Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-04-12 o 18:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:33.