|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXI
|
|
|
|
#3602 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;40929099]ja wolę killera [/QUOTE]A ja Skalpel ![]() Śliczne Człowieku Heenara w porównaniu z Amlą pachnie jak perfum
|
|
|
#3603 |
|
Konto usunięte
|
kwrobel2 neverending GHD!
|
|
|
|
#3604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3605 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3606 |
|
Zakorzenienie
|
Kas dziękuję ślicznie
właśnie sama próbowałam zanalizować skład i też mi się wydawało, że jest to emolientowa maska, a już przez kallosa keratynowego i latte ten też poszedł w odstawkę muszę się z nim przeprosić
|
#3607 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3608 | ||
|
Zakorzenienie
|
kwrobel2 wszystkiego włosowego!
Cytat:
, mrożąca joaśka, krem do rąk z ureą (ostatnio ciągle wybrany ), czarny lakier i jakieś 2 w letnich kolorach, tusz do rzęs dla przyjaciółki lista ciągle otwarta o , może jeszcze coś do przyciemniania brwi ![]() [1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;40931142] wrzucam zdjęcie włosów- robiła współlokatorka, góra jest jeszcze trochę wilgotna [/QUOTE]Ładne są ale poskręcaj je jeszcze ![]() Cytat:
Oooo jak dobrze , że przyszła moja przyjaciółka i mnie wykopała z łóżka, bo dalej bym leżała umierając na @
|
|
#3609 | ||
|
Zakorzenienie
|
ooo... kusicie, kusicie...
![]() Cytat:
dużo tego oleju, silikony chyba lekkie - może być ![]() [1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;40931142]ja mam internet w telefonie i na nim buszuję na Wizażu czasami ![]() wrzucam zdjęcie włosów- robiła współlokatorka, góra jest jeszcze trochę wilgotna [/QUOTE]mój telefon niestety odmawia współpracy z internetem, a ja się od roku nie zebrałam żeby to naprawić ![]() bardzo ładne, gęste fale też polecam żółty, byłam całkiem zadowolona ![]() ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Cytat:
|
|
#3610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niby taki nude, ale właśnie nie jest to sztuczny efekt. może dodam na bloga zdjęcia :P
|
|
#3611 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;40931722]Czytałam gdzieś, że oliwa z oliwek może przesuszać włosy - w takiej masce też ma na to szansę, czy już niekoniecznie? Czaiłam się na tego Kallosa w Hebe, ale wolę najpierw zapytać
[/QUOTE]jak chcesz to mogę się podzielić, bo mam prawie litra ![]() Cytat:
![]() dziękuję daję mi szansę
|
|
#3612 |
|
Zakorzenienie
|
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;40931722]Czytałam gdzieś, że oliwa z oliwek może przesuszać włosy - w takiej masce też ma na to szansę, czy już niekoniecznie? Czaiłam się na tego Kallosa w Hebe, ale wolę najpierw zapytać
[/QUOTE]Wiesz, to jest tak jak np. z innymi olejami czy gliceryną - dziewczynom jakiś olej czy właśnie humektant nie spasuje (po prostu lub przesadziły z ilością lub pogoda nie ta), włosy spuszone, a na blogu wpis o wysuszeniu ![]() Między puchem a suszem różnica jest taka, że puch ma efekty jedynie wyglądowe, a susz może osłabić kondycję włosa.
|
#3613 | |
|
Zakorzenienie
|
Jak zwykle pomagasz zauważyć dobrodziejstwa płynące z @
Choć oczywiście spóźniony o parę dni przez gorączkę z końca kwietnia wrr Cytat:
właśnie przeglądałam kolory w necie i 05 mi wpadł w oko, chętnie zobaczę na Tobie mam tylko ciemnoróżową i ognistą czerwień, która nakładana palcem wygląda jak malinowa powiedzmy, że mam 3 kolory
|
|
#3614 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny, reaktywowałam bloga. Ciekawe, ile tym razem wytrzymam
|
|||||
|
|
|
#3615 | |||
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego Najlepszego!
Cytat:
Ale w Naturze olejek GP i poszukam kas czegoś indyjskiego ![]() Poza tym strój kąpielowy ![]() Tablet się przydaje o każdej porze dnia i nocy czasami mi biedaka szkoda jak kilka godzin szukam np. odpowiedzi z matur, staników, kosmetyków itp.Cytat:
oj poczujesz.Cytat:
|
|
|
#3616 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja ostatnio wpadłam w szał pomadkowy i tak jak nigdy nie malowałam ust, to teraz codziennie i zmieniam kolory w zależności od humoru Cytat:
a co do tabletu - ja uważam że ogólnie to fajny wynalazek, ale ja i tak wszystko robię na laptopie, więc dla mnie byłaby to bezpodstawna zachcianka
|
|
#3617 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3619 |
|
Zakorzenienie
|
Adres
|
#3620 |
|
Przyczajenie
|
Jejku dziewczyny w życiu nie spodziewałam się takiej aktywności na tym forum
Dziękuję za pochwały, cale życie miałam takie włosy już jako dziecko miałam bardzo gęste i w swoim kolorze. Mama obcinała mnie na tak zwany garnek i często czesała kitki do góry, co widać na zdjęciu ![]() Jako dziecko oczywiście ten żółty szampon z kaczuszką. Potem był przez wiele lat szampon pokrzywowy, ale to był koszmar dla mnie z rozczesywaniem. Jako nastolatka zaczęłam kombinować i podbierałam szampon mamie. Różniej w wieku 16 lat wyjechałam do internatu i kupowałam sobie sama szampony i w komplecie odzywki. Za każdym razem zmieniałam markę. Raz było nivea, potem gliss kur, garnier, timotei, dove, pamolive, syoss itd itd. Po prostu do tego samego szamponu zdarzyło mi się wracać dopiero po roku. I tak do tej chwili kiedy wyczytałam przypadkowo, że nie powinno się używać silikonów. No to zaczęłam na to patrzeć. Jednak mam wrażenie jakby po tym włosy są po prostu bardziej matowe? Nic więcej z nimi nie robię. żadnych olejek, maści, bo kompletnie nie wiem co na moje włosy mogę użyć... Jakiś czas temu moja kuzynka z UK zostawiła mi olejek arganowy na włosy (zdjęcie), który działał nabłyszczająco i nie obciążał nie robił tłustych włosów. Ale co z tego skoro kiedyś się skończył to włosy dalej wyglądają jak wyglądają? Kiedyś mi się bardziej błyszczały bez żadnych środków. A i już pisałam wcześniej, ale ktoś się pytał moje włosy są na pograniczu średniej i niskiej porowatości wg użytkowników z tematu o porowatości włosów. ps. jak tutaj się nie nadaję to polećcie mi jakiś inny wątek
|
|
|
|
#3621 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3622 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, dzisiaj polecę sobie do Rossmana i w planach mam kupienie szamponu do włosów.
Potrzebuję czegoś, co domyłoby mi oleje ( arganowy, rycynowy, oliwę z oliwek ). Który z nich będzie najlepszy ? Alterra Papaya&Bambus Schauma, Seria Owocowa, suche i łamliwe GP z łopianem Farmona, Herbal Care, pokrzywowy Facelle Mama podrzuciła mi dzisiaj jajeczny z Joanny, ale no.. jajeczny.
|
|
|
|
#3623 | |
|
Konto usunięte
|
Dziękuję za propozycję
![]() Cytat:
Dzięki za odpowiedź |
|
|
|
|
#3624 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
. Na następnym spotkaniu też można zrobić jakąś wymiankę .Cytat:
Cytat:
. Życzę Ci pięknych, długich włosów i wszystkiego co sobie wymarzysz ! Swoją drogą co do prac to też odkładam wszystko na ostatnią chwilę ![]() Spałam dzisiaj do 11. Przed chwilą zjadłam śniadanie . Wypiję kawkę i czas do nauki Deszczowy Piesku co do czytania książek to i ja miałam fazę. Chętnie kupiłabym sobie e-booka. Marzy mi się od dawien dawna. Tym bardziej, że często spędzam godzinę w autobusie. Co do tabletu to mój TŻ ostatnio popisał się inteligencją. Kupił koledze tableta na urodziny. Ale miesiąc później tablet obił się o szufladę i delikatnie pękł ekran. Pęknięcie jest minimalne. Dosłownie 2cm. Tablet przestał działać na dotyk. A wymiana ekranu kosztowała ponad 200 zł. Gdzie tablet był warty 250. Jego kolega stwierdził, że nie ma sensu wymianiać ekranu. Zaczęliśmy kombinować, co by tu zrobić z tym tabletem i podłączyliśmy do niego myszkę. Edytowane przez 201612231846 Czas edycji: 2013-05-22 o 12:34 |
|||
|
|
|
#3625 |
|
Spaceroholiczka
|
|
|
|
|
#3626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a później przychodzą kremy, toniki , maseczki etc , bo włos czy skóra zaczyna mieć inne potrzeby ![]() Odstawiłaś silikony, które zabezpieczały Twoje włosy, obklejały je, ładnie odbijały światło, więc teraz wyglądają nieco gorzej, wyszedł na jaw ich prawdziwy stan czasem nie warto rezygnować z silikonów, szczególnie przy długich włosach, zabezpieczanie nimi końców jest ok ale pielęgnacją możesz sprawić, że zaczną wyglądać lepiej niż po tym wszystkim ciarastwie z reklamowanych produktów
|
|
#3627 |
|
Spaceroholiczka
|
Ediza, mam paczkę
|
|
|
|
#3628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Facelle powinno domywać, ale jest to szampon łagodny, jak ja chcę nim domyć rycynę to muszę go trochę dłużej potrzymać na głowie ale radzi sobie świetnie i dodaje mi objętości
|
|
#3629 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Olejek kokosowy?
|
|
|
|
|
#3630 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:48.

doradzi mi któraś jaki rozmiar wybrać? pod biustem mam 68 cm, a w biuście 95... wydaje mi się, że powinnam mieć 65H....
teraz mam 70 G i jeszcze trochę do ideału mu brakuje, choć nie jest tak bardzo źle...

Heenara w porównaniu z Amlą pachnie jak perfum 

właśnie sama próbowałam zanalizować skład i też mi się wydawało, że jest to emolientowa maska, a już przez kallosa keratynowego i latte ten też poszedł w odstawkę
muszę się z nim przeprosić 

), czarny lakier i jakieś 2 w letnich kolorach, tusz do rzęs dla przyjaciółki 

na zdjęciu może za bardzo nie widać, za to perfekcyjnie moje wory pod oczami po nocy z TŻtem 

czasami mi biedaka szkoda jak kilka godzin szukam np. odpowiedzi z matur, staników, kosmetyków itp.
i czas do nauki