|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 38,18% |
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
0 | 0% |
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
0 | 0% |
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
26 | 47,27% |
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
8 | 14,55% |
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Witam wszystkie Mamusie!!! Chciałam dołączyć do wątku. Jestem w 9 tygodniu, jest to moja pierwsza ciąża
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3602 | |
Zadomowienie
|
AW: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3603 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3604 |
Wtajemniczenie
|
Witaj mara
![]() Ale piszecie! nie nadążam czytać ![]() teqiba przykro, że nie zobaczyłaś dzieciaczka swojego ![]() ![]() A ja dzisiaj byłam na badaniach i oczywiście odstawiłam cyrk ![]() ![]() W ramach pocieszenia i aby uzupełnić cukier nabyłam w cukierni: dwie babeczki z kremem, rurkę z kremem w cieście francuskim, dwa małe ptysie i eklerkę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3605 |
Raczkowanie
|
Tak jak obiecałam wysyłam zdjęcie mojego brzucholka
![]() ![]() |
![]() |
#3606 |
Zakorzenienie
|
[/QUOTE]
na all? podziel się linkiem. Ja zakupiłam na all jeansy i spódnicę z pasem ciążowym-nie były zbyt drogie więc się skusiłam, ale jeansy są mi w udach torchę szerokie, a ja zawsze wszystko dopasowane nosilam, wczoraj myślałam nawet o tym by je zwęzić, ale mogę przytyć w udach i może lepiej je tak zostawię Ja u tego sprzedawcy http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=3714507 kupiłam jeansy i spódnice. Spódnica fajna, jeansy trochę szerokie w nogawkach, na potem powinny być idealne [/QUOTE] Ja kupiłam tutaj : http://allegro.pl/polskie-legginsy-g...446888156.html Ale widzę, że sprzedaż już jest zakończona ![]() A mi się śniło dzisiaj, że karmię mojego dzidziusia ![]() ![]()
#3607 | |
Wtajemniczenie
|
Byłam wczoraj na tym usg. Okazało się, że za wcześnie, Bobo jeszcze za małe (a mówiłam, że mam nieregularne cykle, i żeby się nie sugerowały datą ostatniej miesiączki...). Mam przyjśc za tydzień.
Ale Ludzika widzieliśmy, ruszało się Małe cały czas, faaajnie ![]() Cytat:
JEst lepiej, stosuję to serum z biochemii urody. Nie rób peelingów, jak masz pryszcze, bo sobie zaognisz sytuację i rozniesiesz paskudztwo ![]() Raczej delikatnie traktuj buzię - do mycia bardzo polecam mydło z alep. I na rosnące dopiero pryszcze bardzo fajnie działa olejek eteryczny z drzewa herbacianego. A gojenie przyspiesza fajnie olej tamanu (też można chyba kupić na biochemii ur.) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3608 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3609 | |
Raczkowanie
|
Dot.: AW: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() ![]() ![]() Pola_m tzn ja nie mam wielkich pryszczy, tylko takie małe krostki ropne...to serum brzmi ciekawie, ale czy on nie wysusza/ściąga skóry?
10.07.2013 II kreski ![]() 11.03.2014 TP ![]() 5.10.2013r ![]() http://fajnamama.pl/suwaczki/n54kcbg.png Edytowane przez Pralinka_90 Czas edycji: 2013-09-04 o 09:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3610 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Z olejkiem z drzewa - potwierdzam! Na mnie też fajnie działają glinki. Pola: Też miałam taką samą sytuację. Lekarz sobie policzył z OM a nie z moich informacji - wiem mniej więcej kiedy owulację miałam, bo na usg byłam, wiem kiedy poczęte więc z dokładnością do 1-2 dni można było policzyć a nie mniej więcej tydzień-dwa w tą czy inną. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3611 | |
Zadomowienie
|
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Moju TZ tez te kosmetyki sluza- olej kokosowy slicznie pachnie, a taman pomaga przy gojeniu. U mnie dzis dzien z TZ bo ma wolne, wiec raczej odezwe sie jutro ![]()
![]() |
#3612 | |||
Moderator
|
Cytat:
![]() Bidulka ![]() Ale bardzo mądra pielęgniarka, że Cię nie wypuściła ![]() A ja dzisiaj trochę ochłonęłam - przecież na pewno mnie lekarz nie oszukał i cieszę się że z dzidzią wszystko ok, a na USG sobie popatrzę w 3D wtedy na pewno będzie o wiele więcej widać, bo prawda jest taka że na zwykłym to i tak średnio widać ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Cytat:
![]() Mój też jest duży także nic się nie martw ![]() Cytat:
![]() Też kiedyś miałam taki sen i też się rozmarzyłam po przebudzeniu ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3613 |
Raczkowanie
|
3: Wracam do wczorajszej Twojej wypowiedzi kate1623: miałam przez powłoki brzuszne, tzn. lekarz chciał się zorientować czy Fasola jest wystarczającej wielkości i wtedy padł ten komentarz. Pomierzyć mu się udało, ale że Dziecię na granicy było (ciut przymałe) to zaproponował, że wróżyć nie będzie i spotkamy się za tydzień. Tym sposobem tylko jeden rodzaj usg przerobiliśmy. Tak tylko się zastanawiam, czy może jakoś na następny raz mogę się przygotować (np. jak przy dowcipnym mieć pełny pęcherz czy coś)
|
![]() ![]() |
![]() |
#3614 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale gratulacje z okazji ślubu ![]() Cytat:
![]() A ja dzisiaj nie mogłam zdobyć antybiotyków. Nie ma ich w hurtowniach. Muszę się przejść do swojego gina, ale z tego co wiem nie ma zamienników rovamycyny ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3615 | |||||
Zadomowienie
|
Hejka
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3616 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam chyba identyczny brzuch jak twój ![]() ![]() Ja wszystkie leginsy mogę nosić jako ciążowe. One wszystkie kończą się aż na talii. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3617 |
Zakorzenienie
|
Ja też nie mam jeszcze ani jednego lumpka, ale już niedługo wybieram się coś kupić bo nie wytrzyyymam
![]()
#3618 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3619 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zaś ciuszki coccodrillo uwielbiam ![]() Edytowane przez bebe97 Czas edycji: 2013-09-17 o 18:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3620 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3621 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jaki zestaw slodkości, zemdlilo mnie na samą myśl ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3622 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() U mnie zaczął przez brzuch, ale powiedział że słabo widać więc w końcowym rezultacie robił trochę tak, trochę tak... A teraz obiecane zdjęcie mojego Bąbelka ![]() Oczyma wyobraźni widzę te jego podskoki ![]() Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2013-09-10 o 13:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3623 | |
Raczkowanie
|
Wielkie dzięki za miłe słówka na temat brzuszka. Ja mam z tym troszkę problem, bo chciałam ogłosić dobrą nowinę w pracy po skończeniu pierwszego trymestru, ale jak widać się nie da...
![]() A jeśli chodzi o imię, chłopiec będzie Bartuś a dla dziewczynki szukamy weny, mam nadzieję, że mnie zainspirujecie :P Lenka-bardzo ładnie, ale mamy już w rodzinie Lenkę więc nie wiem czy można się powielić..:/ ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3624 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dlatego ja chodzę na usg prywatnie, gdzie mam wielki ekran i zarówno ja jak i mąż patrzymy do woli. I nikt mi nie ogranicza informacji ani czasu. Cieszę się, że te parę groszy mam i mogę na to wydać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3625 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
cudne! ![]() ![]()
![]() |
#3626 | |||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę i czekam co Ci poradzi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
I potwierdzam, że mdłości po czyms super smacznym jakoś mniej męczące ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() To serum wygląda fajnie, tylko zalecane do skóry tłustej i/lub trądzikowej, a ja cerę mam tragicznie suchą do tego wszystkiego. A krostki typowo hormonalne. Używam olejku herbacianego jak mi coś rośnie i mocno nawilżam. Myślę sobie, że spróbuję je przeczekać. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja po wizycie wczorajszej. Wszytsko super - kostka nosowa jest. Mąż zachwycony - łaził wczoraj z super humorem, zdjęcia oglądał 100 razy ![]() ![]() Wrzucę Wam wieczorem to pomożecie ocenić ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3627 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A co do wyprysków mój lekarz stwierdził ze po ciąży minie ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3628 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=teQiba;42624489A teraz obiecane zdjęcie mojego Bąbelka
![]() Oczyma wyobraźni widzę te jego podskoki ![]() piękny ![]() a ja dzisiaj mam coś doła... płakać mi się chce... obudziłam się ze złymi przeczuciami odnośnie fasolki i jakoś nie mogą mnie te myśli opuścić... teraz jestem na przełomie 11/12 tydz no a naczytałam się że dużo ciąż się wtedy kończy i masz babo placek ;( a wizytę mam dopiero za 2 tyg... dzisiaj mnie nie męczą zapachy przez co moje myśli są na złej drodze... ![]() ![]() to tyle żalów na dziś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3629 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I Teqiba, gdzieś mi Twój post w cytowaniu wcięło. Gratuluję, że z dzidziem wszystko super ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3630 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj dobrze sie czuję to korzystam, będzie jakiś normalny obiad ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:41.