Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 21 38,18%
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 0 0%
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy 0 0%
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 26 47,27%
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 8 14,55%
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-03, 18:39   #3571
teQiba
Moderator

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Dziękuję za wszystkie kciuki
Właśnie wróciłam z wizyty i w życiu nie miałam tak zmieszanych uczuć
Z jedenj strony jestem szczęśliwa, a z drugiej chce mi się płakać Pewnie gdybym nie siedziała w internecie to nawet nie wiedziałabym że można inaczej i nie denerwowałabym się, a tak na wspomnienie waszych pięknych wrażeń jest mi smutno...
Już przechodzę do sedna.
Z dzidzią wszystko ok No ale sama wizyta była do bani - lekarz w trakcie badania monitor miał cały czas odwrócony w swoją stronę i nic nie mówił, po jakiś 10 min powiedział że to wszystko i że z dzidzią jest wszystko ok... I już! Nie widziałam dzidzi na żywo - tylko na zdjęciach które dostałam, o przezierność sama dopytałam czy jest w porządku, to znowu odpowiedział że wszystko ok - no i wyszłam...
Ja wiem, że to drobnostka, bo tak na prawdę to zaspokaja tylko moją ciekawość i nic poza tym, ale jakoś tak się nastawiłam na te fikołki o których pisałyście, że jest mi zwyczajnie przykro
Stary 2013-09-03, 18:42   #3572
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
męczą mnie wizje rozstępów... coś sobie ubzdurałam i klops
A mnie przeraża zwis w cycach... dość mi ledwo urosły pierwszy raz w życiu, to jeszcze mają mi opaść?

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość

A efekt był taki, ze kupiłam 2 tuniki z przecen w CiA. Sknery górą !! <roftl>
Sknery górą!
Ja ostatnio poszłam do SH po jakieś ciuszki dla dzidziola, ale nie chciało mi się grzebać, kupiłam sobie 2 koszule i żakiet

Cytat:
Napisane przez 111kicia111 Pokaż wiadomość

Któras pisała że ma męża daleko od siebie, wiec jestesmy w podobnej sytuacji. Mój pracuje 700km od domu i przyjeżdza na 3dni co 2-3tyg. Ale bardzo duzo rozmawiamy telefonicznie a jak juz jest w domu to spędzamy razem czas bardzo aktywnie.
To ja
dzisiaj pojechał

Cytat:
Napisane przez nadzwyczajna Pokaż wiadomość
Wyszłam wczoraj ze szpitala. Na USG pan doktor chcial zmiezyc nosek i kark ale male wiercilo sie jak śròbka
W ogole ordynator mi zaproponował zebym sie zapisala do nich do poradni. Za darmo. I juz mam ustalone nastepne USG 11.09. I wizyte u jakiegos lekarza na 20.09.
Chyba dobrze zrobilam?

Z dzieckiem wporzadku. Ma 5 cm. Krwawienia nie ma ale mam jeszcze w szyjce jakies brazowe resztki.
Niby nie musze lezec plackiem ale postanowiłam jednak ten tydzien lezec zeby sie wszystko uspokoilo. Caly czas boje sie kolejnego krawienia.
Dobrze zrobiłaś, niech o Ciebie dbają
Odpoczywaj w domku
Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
tylko zastanawiam się w ilu stopniach to prać? mam w pralce taki program "dziecięce" 90 stopniduzo mi się widzi...w
Ja prałam w 50st

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 18:46   #3573
Niutka25
Raczkowanie

Cytat:
a tak z innej beczki podpytam mamy, które już mają dzieciaki - którą szczepionką szczepiłyście krztusiec, odra, różyczka - mmr czy proprix? jeśli w ogóle szczepiłyście
No więc sprawdziłam, MMR
Niutka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 18:49   #3574
uparta8210
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maggie123
a tak z innej beczki podpytam mamy, które już mają dzieciaki - którą szczepionką szczepiłyście krztusiec, odra, różyczka - mmr czy proprix? jeśli w ogóle szczepiłyście
moja ma wklejoną w książeczkę naklejkę ze szczepionki infanrix+IPV+Hib. Pamiętam że kupowaliśmy ją 4xpo ok. 160 zł. plus Heparox (przeciw zapaleniu wątroby typu B) x2.

na temat porodu napiszę że pierwszy miałam naturalny i jeżeli drugi raz się da to też będzie, chociaż ten pierwszy nie należał do łatwych ale TZ mnie pilnował więc dałam radę

Buźki dla was
uparta8210 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 19:04   #3575
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
A Wy będziecie chodzić do SR?
, mojego męża nie ma w domu, a samej głupio chodzić jak wszyscy w parach. Poza tym ja pracuję, wiec godziny nie pasują.

Cytat:
Napisane przez justine_87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny możecie mi polecić jakiegoś sprzedawce na allegro, który sprzedaje... legginsy?
Poleciłabym siebie, ale nie mam ciążowych leginsów
Poza tym widziałam tańsze na all niż moje. Tylko nie wiem jak z jakością
Cytat:
Napisane przez 23Paula23 Pokaż wiadomość

Pościel x 6
Prześcieradła x2
Śpiwór do wozka x1
Spiworki do spania x3
Rożek x2
Kurtki wiosenne x2
Kombinezony x2
Kamizelki grube x 5
Koc cienki i gruby
Ręcznik z kapturkiem x2
Czapeczki, skarpetki,rajtuzki, śliniaczki niezliczona ilość
Butelka 150 + smoczek
Smoczki 0+ 2
Smoczek 3+ 1
Łóżeczko + materac
Myjki x3

56-62
Śpioszki 30
Pajacyki 28
Body krotki rękaw 11
Body dlugi rękaw 12
Koszulki krotki rękaw 6
Koszulki długi rękaw 33
Rampersy 5
Spodenki 12
Półśpioszki 4
Bluzy 11

68-74
Śpioszki 10
Pajacyki 9
Body krotki rękaw 13
Body dlugi rękaw 0
Koszulki krotki rękaw 3
Koszulki długi rękaw 2
Rampersy 2
Spodenki 13
Półśpioszki 2
Bluzy 12

To to co pamiętam...
Ale tego masz ja myślałam, że styknie max 10 body, 10 śpioszków czy pajaców

Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość
Niestety nie mogę jeszcze oficjalnie się dołączyć do watku
Byłam na pierwszym usg i lipa. Macica wygląda na 7 tygodni,a płodu w ogóle nie było widać. Jak go lekarz znalazł okazało się, że jest malutki jak na taką macicę wielką. Jego wiek to tak 5 tyg. Ale miał tętno.
Ostatnią @ miałam 7.07. A badania krwi pikazywały 7-8tydzień
Powiedział, żemam nikomu o ciąży nie mówić i przyjść za 2 tyg. na ponowne usg. W ogóle to nie chciał za wiele mówić. Jak mi piersi opadną i pojawią się plamienia dziwne mam natychmiast przychodzić. W ogóle czułam się jakby mnie chciał przygotować na najgorsze....
Dostałam tabletki te na d. podtrzymujące ciązę I jakieś wiataminy.
Zastanawiam się, czy nie iść na l4
Trzymamy kciuki, żeby dzidzia rosła i żebyś została z nami
Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Z jedenj strony jestem szczęśliwa, a z drugiej chce mi się płakać Pewnie gdybym nie siedziała w internecie to nawet nie wiedziałabym że można inaczej i nie denerwowałabym się, a tak na wspomnienie waszych pięknych wrażeń jest mi smutno...
Już przechodzę do sedna.
Z dzidzią wszystko ok No ale sama wizyta była do bani - lekarz w trakcie badania monitor miał cały czas odwrócony w swoją stronę i nic nie mówił, po jakiś 10 min powiedział że to wszystko i że z dzidzią jest wszystko ok... I już! Nie widziałam dzidzi na żywo - tylko na zdjęciach które dostałam, o przezierność sama dopytałam czy jest w porządku, to znowu odpowiedział że wszystko ok - no i wyszłam...
Ja wiem, że to drobnostka, bo tak na prawdę to zaspokaja tylko moją ciekawość i nic poza tym, ale jakoś tak się nastawiłam na te fikołki o których pisałyście, że jest mi zwyczajnie przykro
NFZ czy prywatnie?

wiem, ze to ważne, sama całe USG gapiłam sie w monitor z otwartą buzią, ale kochana - ważne że z dzidzią ok.

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-09-03, 19:15   #3576
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
NFZ czy prywatnie?

wiem, ze to ważne, sama całe USG gapiłam sie w monitor z otwartą buzią, ale kochana - ważne że z dzidzią ok.
Myślę że to pytanie retoryczne
NFZ - wiadomo

Dziękuję za takie słowa - sama staram się tak właśnie myśleć i kojąco wpływa na mnie jak usłyszę to od kogoś innego
Mama na pocieszenie powiedziała - ja tam chyba w ogóle Cię nie widziałam i też nic mi nie było
Stary 2013-09-03, 19:17   #3577
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Oj okresy to ja miałam strasznie nieregularne. Zdarzało się, że nawet jeden miesiąc @ ominęła.
W sumie może mój płodek jest dobrej wielkości tylko "apartament" za duźy. Luksus już od małego

Poczekam te 2 tyg. i zobaczę. Zastanawiam sięnad L4. Na razie, chociaż wiem że to tak nie działa,będę więcej jeść żeby rósł
skoro cykle miałaś nieregularne to jest duża szansa na powodzenie. Wyniki bety-bo myślę, że o niej mówiłaś pisząc o badanich krwi mają dość dużą rozpiętość, wartości często się pokrywaj, może wcale nie jesteś w 7tc a w 5 bądź 6.

Cytat:
Już przechodzę do sedna.
najwazniejsze, że z dzieckiem ok, no cóż lekarz mógł ci pokazać choć troszkę, może następnym razem zaproponuj by na chwilkę pod koniec badania pokazał ci malucha. Teraz pewnie chciał wszystko dokładnie zmierzyć i dlatego nie odwracał monitora

Jej już po 19, ale czas minął, prawie 2 godziny pisałam plan miesięczny do pracy-jak dobrze, że potem nie będę go już musiała pisać
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 19:18   #3578
filupka
Rozeznanie

AW: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Już przechodzę do sedna.
Ja bym na Twoim miejscu zmieniła lekarza jak oni moga tak traktowac swoje pacjentki, młoda mama czeka na to usg tygodniami, martwi sie, cieszy ze zobaczy swoje malenstwo a TAKI oschly lekarz uniemożliwia to....

Ale fakt. ...najwazniejsze, ze z malenstwem wsuystko dobrze. Narazie możesz być spokojna i sie zastanowić nad nowym lekarzem...bardziej ludzkim

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png
filupka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 19:19   #3579
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
ag9 wybacz, ale chyba lekko przesadzasz Oczywiscie, ze sie nie musisz nikomu tlumaczyc ani spowiadac, to Twoja decyzja i tez nie mam zamiaru jej oceniac ale przedstawilas tu porod sn w tak kiepskim swietle, jakby byl niewiadomo jak gorszy i duzo bardziej niebezpieczny od cesarki Porod sn jest beee a cesarka to taka cacy tak Przezylas jedno czy drugie, zeby tak pewnie sie wypowiadac na ten temat i byc moze zniechecac inne dziewczyny do sn
Tak przedstawiłam bo tak uważam, nikogo do swojego zdania nie namawiam, a wyraziłam jedynie swoją opinię. Prosiłam już wcześniej o zakończenie dyskusji i nie namawianie jedna strona drugiej.
Idąc twoim tokiem rozumowania to ja powinnam się poskarżyć że cesarka przedstawiana jest w samym złym świetle i dziewczyny które mają do niej wskazania mogą się wystraszyć ....

Dla mnie koniec tematu, a forum jest publiczne i każdy może swoją opinie wyrazić. Nie mam zamiaru nikogo przekonywać do swojego zdania.
Stary 2013-09-03, 19:20   #3580
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
NFZ - wiadomo
Chciałam się upewnić

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-09-03, 19:39   #3581
cobra115
Zakorzenienie

Cytat:
NFZ - wiadomo

Dziękuję za takie słowa - sama staram się tak właśnie myśleć i kojąco wpływa na mnie jak usłyszę to od kogoś innego
Mama na pocieszenie powiedziała - ja tam chyba w ogóle Cię nie widziałam i też nic mi nie było
ale z drugiej strony dobrze, że z dzidzią ok
Stary 2013-09-03, 19:51   #3582
teQiba
Moderator

Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
najwazniejsze, że z dzieckiem ok, no cóż lekarz mógł ci pokazać choć troszkę, może następnym razem zaproponuj by na chwilkę pod koniec badania pokazał ci malucha. Teraz pewnie chciał wszystko dokładnie zmierzyć i dlatego nie odwracał monitora
Nastepnym razem tak wlasnie zrobie

Powiem Ci ze wlasnie tez tak sobie pomyslalam, ze moze chcial dokladnie pomierzyc - mam nadzieje ze tak wlasnie bylo

Cytat:
Napisane przez filupka Pokaż wiadomość
Ja bym na Twoim miejscu zmieniła lekarza jak oni moga tak traktowac swoje pacjentki, młoda mama czeka na to usg tygodniami, martwi sie, cieszy ze zobaczy swoje malenstwo a TAKI oschly lekarz uniemożliwia to....

Ale fakt. ...najwazniejsze, ze z malenstwem wsuystko dobrze. Narazie możesz być spokojna i sie zastanowić nad nowym lekarzem...bardziej ludzkim

W pierwszej chwili tak wlasnie chcialam zrobic, ale po namysle dochodze do wniosku ze nie bardzo mam na kogo - ten przyjmuje w szpitalu w ktorym chce rodzic, a to maly szpital...
Jakos sie przemecze - licze na to ze jest fachowcem i dla mnie moze byc niemily ale mam nadzieje ze o dziecko dba jak nalezy...

Rowniez mnie smuci ten fakt ze lekarzom kompletnie brak empatii

Cytat:
Napisane przez cobra115 Pokaż wiadomość
ale z drugiej strony dobrze, że z dzidzią ok

Edytowane przez teQiba
Czas edycji: 2013-09-03 o 19:57
teQiba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 19:56   #3583
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
u mnie w mieście jest tylko jedno miejsce gdzie jest gimnastyka dla ciężarnych, można tam zapisać się dopiero od 16 tc. Koleżanka chodziła, chwaliła sobie zajęcia na szczęście popołudniu.
Oprócz tego zamierzam w późniejszym czasie do szkoły rodzenia się zapisać. A Wy będziecie chodzić do SR?
Ja zamierzam chodzić do SR. Na stronie napisane mają, że najlepiej zacząć chodzić pod koniec II trymestru więc jeszcze czekam.

Cytat:
Byłam na pierwszym usg i lipa. Macica wygląda na 7 tygodni,a płodu w ogóle nie było widać. Jak go lekarz znalazł okazało się, że jest malutki jak na taką macicę wielką. Jego wiek to tak 5 tyg. Ale miał tętno.
Powiedział, żemam nikomu o ciąży nie mówić i przyjść za 2 tyg. na ponowne usg. W ogóle to nie chciał za wiele mówić. Jak mi piersi opadną i pojawią się plamienia dziwne mam natychmiast przychodzić. W ogóle czułam się jakby mnie chciał przygotować na najgorsze....
Najważniejsze, że jest tętno. Za dwa tygodnie wszystko się wyjaśni. Trzymam kciuki

Cytat:
Już przechodzę do sedna.

Przykro mi, że nie zobaczyłaś swojego maleństwa
U mojego gina są dwa monitory jeden dla niego i jeden dla mnie
Pokaż nam chociaż te zdjęcia z USG
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 20:01   #3584
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Przykro mi, że nie zobaczyłaś swojego maleństwa
U mojego gina są dwa monitory jeden dla niego i jeden dla mnie
Pokaż nam chociaż te zdjęcia z USG
I tak powinno byc z tymi monitorami
Pokaze jutro bo w pracy mam skaner Ponad 6 cm ma dziec maly
Stary 2013-09-03, 20:56   #3585
paulina_radom
Raczkowanie

Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

hej hej
jakoś nie mam nic ciekawego do napisania po za tym że mam mega ból głowy..
brawo za dzisiejsze wizyty
buziaki kłade się spać może głowa przejdzie
Stary 2013-09-03, 21:15   #3586
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Z papryczkami chili ostrrra była

a teraz szykuję placki ziemniaczane
dzieciak mimo, że ma mniej niż centymetr jest niesamowicie żarłoczny

Trisdom, teQiba trzymam kciuki już za dwa wymarzone siusiaki

Trisdom ty nie masz brzucha, za to masz talię, rany ja kończę dopiero 7 tydzień a brzuch przy tobie mam jak na 4 miesiąc to niesprawiedliwe
Nie martw się, ja jestem raptem w 9 tygodniu i też brzuch mam ogromny. Sądzę, że za dużo jem. Ale nie wiem czy umiem to powstrzymać.

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość

a powiem wam że wczoraj wybraliśmy się z tż na basen no i po powrocie zjadłam jabłko, zaraz zasnęłam, później obudziłam się na pół godz żeby się przebrać i spałam do 9 rano co dało mi szaleńczą liczbę 12 przespanych godzin pobiłam wszystkie swoje rekordy

i prosze o zapisanie mnie do kalendarzyka: wizyta 19 wrzesień na 9.00
Matko, ależ Ci zazdroszczę. Ja bym się ucieszyła choćby z połowy tylko ciurkiem, bez przerwy... marzenia, ech.. Może jakieś 2-3 lata się ziszczą

Cytat:
Napisane przez uparta8210 Pokaż wiadomość

no właśnie nie, a bardzo się tego bałam. Mam (miałam, bo już mi troszki podskoczyły) takie jak sprzed pierwszej ciąży. Tylko może mniej jędrne były niż wcześniej. Ciekawe jak teraz będzie

Dziewczyny ładne brzuszki macie. Ja to wogule jestem pod wrażeniem jak skóra na brzuchu może się rozciągnąć a potem wrócić do swojego stanu po urodzeniu dzieciaka. Ja to miałam ogromny brzuch z małą, mam zdjęcia nawet w samym staniku i spodenkach. I jak widzę tą skórę brzucha jaka była rozciągnięta to wogule szok i teraz też tak będzie ...
Zazdroszczę, że biust Ci wrócił do stanu sprzed i życzę aby i tym razem tak było. U mnie niestety nie wrócił. Kiełkuje we mnie myśl, żeby pójść po wszystkim na operację podniesienia cycorów

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
I tak na świeżo, po przejrzeniu książki już natrafiłam na coś o czym nie miałam pojęcia- należy uważać na gotowe mieszanki sałat w opakowaniach, a już na pewno myć je przed spożyciem, bo mogą być skażone toxoplazmozą. W sumie nigdy tych sałat nie kupowałam, ale szczerze mówiąc chyba bym ich nie umyła, bo myślałam zawsze, że są oczyszczone.
O widzisz, a ja czasem kupuję te sałaty - roboty przy nich mniej...

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Nie jesteś sama ja dostałam tylko jedne spodnie i też się martwię co dalej. Szkoda mi pieniędzy na ciuchy które ponoszą parę miesięcy i pójdą w kąt
Mi zostało trochę ciuchów z pierwszej ciąży, sporo dostałam od koleżanek itp, ale w innym razie kupiłabym sobie w sh. Ostatnio byłam i nie mogłam się powstrzymać przed kupieniem stosu maleńkich ciuszków , bo po Miśku pooddawałam sporo, szczególnie te najmniejsze rozmiary.

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość

Aha, i takie pytanie, pijecie kawę?
Ja w pierwszej ciąży piłam jedną, czasem dwie. Teraz mnie od kawy odrzuca, fuj.

Cytat:
Napisane przez sisterqa Pokaż wiadomość
Tak, w Norwegii na całą ciąże przysługuje jedno darmowe USG, w 20 tygodniu. Myslę, że do tego czasu znajdę jakis prywatny gabinet gdzie mi je zrobią, ale w ogóle nic tu nie mogę znaleść
Dzis chcialam sie zarejestrować na połówkowe w Polsce to mi powiedzieli, że nie mogę bo za wcześnie 19 tydzień. Będę w Pl od 21.09 do 1.10, a pindzia w rejestracji powiedziała, że najwcześniej 3 października może mnie zapisać i nie wie czy to nie za wcześnie
Jak to, nie ma prywatnych gabinetów?
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 21:25   #3587
nadzwyczajna
Rozeznanie

Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Boże, wy juz macie tyle rzeczy dla dziecka. Ja nie mam absolutnie nic. Nawet jednego malutkiego smoczka. Ani lozeczka ani w ogole nic a nic.
Powinnam juz zbierac?

Ja na razie skupiam sie na czyms innym. Leze; bardzo zle sie czuje, nie mam siły sie ruszyc. Nie moge jesc bo zaraz mi niedobrze i mnie boli brzuch przez wrzody.
Mam troche plamien brązowych i sie zastanawiam kiedy mina i czy powinnam sie martwic.
Przez to zle samopoczucie nie umiem sie cieszyć i mam wyrzuty sumienia.

nadzwyczajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 21:27   #3588
mona1
Zadomowienie

Cytat:
trzymam kciuki za maluszka, pewnie później owulację miałaś i dlatego ta różnica

Cytat:
Już przechodzę do sedna.
cudownie że z dzieciątkiem wszystko dobrze, czyli od dziś przestajesz panikować tak jak obiecałaś
co do lekarza prywatny czy na fundusz masz prawo widzieć swoje dziecko na monitorze do cholery jasnej!!!! ja chodziłam na fundusz i może sprzęt gorszej jakości niż u prywatnego i szybsze usg ale zawsze lekarka pokazywała dziecko. poza tym prywatny ma jeden monitor ustawiony tak żebym ja też wszystko widziała. Skandal żebyś nawet o przezierność musiała dopytywać, pewnie jak byś mu zapłaciła za wizytę byłby bardziej wylewny i bardziej by się starał na Twoim miejscu zastanowiłabym się nad zmianą lekarza. Uważam że w naszym stanie musimy mieć pełne zaufanie i dobry kontakt z lekarzem, dlatego ja chodziłam do 3 zanim znalazłam takiego który mi przypasował.

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Ja zamierzam chodzić do SR. Na stronie napisane mają, że najlepiej zacząć chodzić pod koniec II trymestru więc jeszcze czekam.
ja też właśnie myślałam ze pod kpniec II lub na początku III zacznę chodzić
Stary 2013-09-03, 21:28   #3589
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez filupka Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim. Dawno sie nie odzywalam bo bylam u mamy kilka dni a tam nie mialam internetu.
Dzis bylam na badaniach genetycznych i wszystkie wyszly bardzo dobrze, karczek, nosek, płuca, serduszko, mózg. Aż sie popłakałam na wizycie ze szczescia. I najprawdopodobniej bedziemy miec chłopca. ..na dzien dzisiejszy. To dopiero 13 tydzień ale pan lekarz stwierdził, że widzi chłopca :thumbup:
Jestem przeszczesliwa

Super!

Cytat:

Kochane, byłam u swojego gina i wg niego upławy spowodowane są stanem zapalnym
Dostałam globulki Clotrimazolum i trzy dni zwolnienia (w piątek mam ważny dzień w pracy) i nakaz odpoczywania i oszczędzania się. Zamierzam spędzić ten czas spokojnie leżąc w łóżku...
No może nie do końca - wyobraźcie sobie, że szef kazał mi jechać do biura po służbowego laptopa
Brak mi słów... Jeszcze to, że dzwonił z tym o 19:30!

Najważniejsza jest teraz Dzidzia, która ma już 7cm!!!

Gin zbadał mnie ginekologicznie a później zrobił usg genetyczne - wszystkie parametry są prawidłowe (przezierność 1,9)
I nawet TŻ był na badaniu - wpatrywał się w monitor jak... hmmm zakochany tatuś
Ech, 7cm...

Jestem w 13tc i od wczoraj zauważyłam, że mam ochotę na... jedzenie Tzn. na jakieś konkretne danie - więc mogę już jeść coś więcej niż kanapki z miodem i dżemem + kakao
Odpoczywaj, szefem się nie przejmuj. Super, że z dzidzią wszystko dobrze

Cytat:
wesele i disco polo = genialna impreza! dołączam do wieśniar

hej hej, nie rozpędzaj się tak ze snami o porodzie

witaj!

mały akrobata - super, że wizyta udana

gdyby nie lumpki to poszłabym z torbami. co prawda na mnie nigdy nic nie ma, ale za to moje dziecię w 90% ubranek z ciucha pomyka i nikt się nie domyśla, że to nie nowe. kiedyś Wam przedstawię moją pannę Zuzannę

jak świetnie, ze wszystko jest ok

gratuluję chłopczyka

bardzo się cieszę, że apetyt wraca.
a szef pała w łeb mu się należy!
dobrze, że masz zdrowe podejście i dzidzia jest najważniejsza.
dla pracy nie ma się co stresować i poświęcać maluszka. tym bardziej, jak coś nas niepokoi.
BTW ja mam trochę nerwowo aktualnie, bo muszę 2 dziewczyny zwolnić i przeżywam od kilku dni. pierwszy raz muszę wręczyć komuś wypowiedzenie. no ale niestety same na to zapracowały.... były rozmowy, czas na zmianę, nie wykorzystały. mimo wszystko stres lekki jest przed tym pierwszym razem
Maggie, załamujesz mnie swoim wielkim brzuchem Nic więcej nie powiem, ech.

Cytat:
Uwielbiam takie worki dla ciężarnych
Jakby nikt nie wynalazł ładnych kurtek i to w rozsądnych cenach

Ta mnie rozbroiła
http://img06.tablica.pl/images_tabli...hm-zdjecia.jpg

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
wpadłam tylko dać znać, że żyję. piękne foty wklejacie, chyba i ja sobie cyknę brzusio.
zdjęcie dnia: mały akrobata

moja córcia dziś poszła pierwszy raz do przedszkola, bardzo to przeżywałam. po trudnym rozstaniu było ok, aż do leżakowania, tam załapała dołka i się rozkleiła bardziej ("mamusiu, słyszałaś jak ja i ta Julka w bluzce z ptaszkiem płakałyśmy głośno???"), ale zaraz o 14 mąż ją odebrał. powiedziała, że jutro też pójdzie.
Ojej, ciężkie są te początki, ja już się boję jak swojego puszczę A to jeszcze ze dwa lata

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Jak uzbrojony granat
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 21:37   #3590
Pralinka_90
Raczkowanie

Dziewczyny też macie takie problemy z cerą? Jestem w 14 tygodniu i tak mnie krostami wywaliło, że szok . Robię peelingi co 3 dzień, maseczkę z glinki też 2x w tygodniu i zero efektów. Za miesiąc wychodzę za mąż i muszę się tego pozbyć Macie jakieś sprawdzone metody, preparaty?

http://fajnamama.pl/suwaczki/n54kcbg.png
Pralinka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 21:41   #3591
teQiba
Moderator

Cytat:
Boże, wy juz macie tyle rzeczy dla dziecka. Ja nie mam absolutnie nic. Nawet jednego malutkiego smoczka. Ani lozeczka ani w ogole nic a nic.
Powinnam juz zbierac?

Ja na razie skupiam sie na czyms innym. Leze; bardzo zle sie czuje, nie mam siły sie ruszyc. Nie moge jesc bo zaraz mi niedobrze i mnie boli brzuch przez wrzody.
Mam troche plamien brązowych i sie zastanawiam kiedy mina i czy powinnam sie martwic.
Przez to zle samopoczucie nie umiem sie cieszyć i mam wyrzuty sumienia.

Nie martw sie - ja tez nie mam jeszcze nic i na razie nie planuje zakupow

Cytat:
cudownie że z dzieciątkiem wszystko dobrze, czyli od dziś przestajesz panikować tak jak obiecałaś
co do lekarza prywatny czy na fundusz masz prawo widzieć swoje dziecko na monitorze do cholery jasnej!!!! ja chodziłam na fundusz i może sprzęt gorszej jakości niż u prywatnego i szybsze usg ale zawsze lekarka pokazywała dziecko. poza tym prywatny ma jeden monitor ustawiony tak żebym ja też wszystko widziała. Skandal żebyś nawet o przezierność musiała dopytywać, pewnie jak byś mu zapłaciła za wizytę byłby bardziej wylewny i bardziej by się starał na Twoim miejscu zastanowiłabym się nad zmianą lekarza. Uważam że w naszym stanie musimy mieć pełne zaufanie i dobry kontakt z lekarzem, dlatego ja chodziłam do 3 zanim znalazłam takiego który mi przypasował.
Tak jak obiecalam - koniec z panikowaniem W weekend zaczynam II trymestr takze mam zamiar wreszcie zaczac cieszyc sie ciaza

Co do lekarza to ten tez jest moj 3 wiec juz stracilam nadzieje ze znajde odpowiedniego A tak jak mowilam zalezy mi na tym szpitalu... Na pierwszej wizycie u niego wszystko pokazywal dlatego zaskoczyl mnie dzisiaj
Stary 2013-09-03, 21:53   #3592
cobra115
Zakorzenienie

Cytat:
Powinnam juz zbierac?
Spokojnie, ja mam tylko skarpetki

Cytat:
Napisane przez Pralinka_90 Pokaż wiadomość
Dziewczyny też macie takie problemy z cerą? Jestem w 14 tygodniu i tak mnie krostami wywaliło, że szok . Robię peelingi co 3 dzień, maseczkę z glinki też 2x w tygodniu i zero efektów. Za miesiąc wychodzę za mąż i muszę się tego pozbyć Macie jakieś sprawdzone metody, preparaty?
o kurcze, aż tak to mnie nie wysypalo może wizyta u kosmetyczki??
Stary 2013-09-03, 22:07   #3593
Pralinka_90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cobra115 Pokaż wiadomość
o kurcze, aż tak to mnie nie wysypalo może wizyta u kosmetyczki??
Nie ufam kosmetyczka... Boje się, że jeszcze więcej mi tego wyskoczy albo mnie czymś uczuli przed samym ślubem mi nawet na plecach wyskakują te krostki cały okres dojrzewania miałam spokój a w ciązy takie cyrki

Stary 2013-09-03, 22:08   #3594
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Powinnam juz zbierac?
Nie, na razie powinnaś odpoczywać
Cytat:
Miałam wcześniej. Tragedia. Zaczęłam pić bratek i trochę pomogło.

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-09-03, 23:06   #3595
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 23Paula23 Pokaż wiadomość
Mi lekarz wypisał leki bo stwierdził że nie powinno być dużo śluzu i faktycznie teraz jest dużo mniej... Najlepiej skonsultuj to z lekarzem...

Mam taki pas ale jakoś mnie nie przekonuje... Kupiłam i leży w szafce ani razu nie uzyty może póżniej się przyda...

Jak ktoś ma tendencje do rozstępów to raczej nic nie pomoże... ja od samego początku używałam tej oliwki, do tego serum do biustu i nic u mnie niestety zaczeły się pojawiać

Ta kurtka wydaje się ciekawe też chętnie zobaczę jakby któraś znalazła coś takiego...

A ile ważysz? Usg miałaś robione przez brzuch czy dopochwowe?

Wkońcu się wzięłam w garść i spisałam moje zbiory i oto wynik:

Pościel x 6
Prześcieradła x2
Śpiwór do wozka x1
Spiworki do spania x3
Rożek x2
Kurtki wiosenne x2
Kombinezony x2
Kamizelki grube x 5
Koc cienki i gruby
Ręcznik z kapturkiem x2
Czapeczki, skarpetki,rajtuzki, śliniaczki niezliczona ilość
Butelka 150 + smoczek
Smoczki 0+ 2
Smoczek 3+ 1
Łóżeczko + materac
Myjki x3

56-62
Śpioszki 30
Pajacyki 28
Body krotki rękaw 11
Body dlugi rękaw 12
Koszulki krotki rękaw 6
Koszulki długi rękaw 33
Rampersy 5
Spodenki 12
Półśpioszki 4
Bluzy 11

68-74
Śpioszki 10
Pajacyki 9
Body krotki rękaw 13
Body dlugi rękaw 0
Koszulki krotki rękaw 3
Koszulki długi rękaw 2
Rampersy 2
Spodenki 13
Półśpioszki 2
Bluzy 12

To to co pamiętam...
wow Paula dużo tego jak już wszystko masz to jak Ty do stycznia bez zakupów wytrzymasz?

Cytat:
nawet mi nie mów!wczoraj mnie tak wypryszczyło że aż wstyd z domu wychodzićmoże nie jest tego dużo, ale z 5 takich wielkich, czerwonych wulkanów, których nawet wycisnąć się nie da ogólnie mam od początku ciąży tak 1,5 tygodnia wysyp, kolejne 1,5 gładka buzia i tak w kółkonie smaruję niczym bo się boję zaszkodzić maluszkowi, zastanawiam się nad sudocremem lub tormentiolem, ale wolałabym skonsultować to z moim lekarzem a wizyta dopiero za miesiąc
Stary 2013-09-03, 23:23   #3596
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość

To nudności niestety mają prawo Cię męczyć. Ja jutro zaczynam II trymest i dzisiaj, przepraszam za wyrażenie, rzygam jak kot od samego rana nawet wodą...
o to to nic wiecej nie dodam mam to samo lekarz kazał mi kupic cos gazowanego i popijać zmiejszy to wymoty .. działa bo az tyle nie wymiotuje co kiedys ale zdarza sie zawsze min 1 raz dziennie
moja mała chce mame a mama kaput

---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ----------

Cytat:

Aha, i takie pytanie, pijecie kawę?
piłam w pierwszej ciazy codziennie jedna rozpuszczalna z mlekiem
teraz po kawie wymiotuje niezaleznie z czym jest i jaka a smaka mam jak nie wiem pachnie w domu jak inni domownicy robia

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 23:25   #3597
Pralinka_90
Raczkowanie

Cytat:
nawet mi nie mów!wczoraj mnie tak wypryszczyło że aż wstyd z domu wychodzićmoże nie jest tego dużo, ale z 5 takich wielkich, czerwonych wulkanów, których nawet wycisnąć się nie da ogólnie mam od początku ciąży tak 1,5 tygodnia wysyp, kolejne 1,5 gładka buzia i tak w kółkonie smaruję niczym bo się boję zaszkodzić maluszkowi, zastanawiam się nad sudocremem lub tormentiolem, ale wolałabym skonsultować to z moim lekarzem a wizyta dopiero za miesiąc
Jutro mam wizytę i powiem o tych krostach. Zobaczymy co mi poleci

Stary 2013-09-03, 23:57   #3598
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie ja też mam mocno niskie ciśnienie (standardowo 90/60) i uwielbiam dobrą kawę (zwłaszcza, gdy mogę ją wypić w spokoju, czyli Antoś się czymś zajmie)....
ale tak mi mąż uświadomił, że w pierwszej ciąży tą kawę mocno ograniczyłam jednak - do dwóch w tygodniu mniej więcej, i że Antoś był spokojny bardzo i pogodny i niepłaczący że to jkiś wpływ może miało ....tylko, że wtedy mogłam zdecydowanie więcej polegiwać...
ja takie cisnienie mam od zawsze przez to czesto boli mnie głowa jak pogoda barowa ... ale w ciazy zawsze poprawiaja mi sie włosy , paznokcie i podnosi cisnienie teraz mam 110/70

---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ----------

Cytat:
justine_87, (t)asia jak się czujecie, czy upławy ustąpiły? Tak się przejęłam Wami wczoraj, że w nocy śniło mi się że też dostałam krwawienia

Dziewczyny piszecie dziś dużo o kawie, ja piję 1 (z mlekiem) dziennie, staram się by była z ekspresu może na 2,3 tygodnie (było to od ok 6tc) mnie odrzuciło, a później ochota powróciła może nie smakuje mi ona tak jak przed ciążą ale piję ze względu na męczące mnie zaparciakawa po prostu mi pomaga

Kochane nie martwcie się nie będę nikogo usuwać z listy

Witam nowe mamusie i życzę dużo siły i zdrówka

rano poł szklanki wody z cytryna ( nieggazowanej) wypić , badz kupic deserek dla dzieci ze sliwek badz Duphalac Fruit to lactulosa działa na zaparcia i moga go zazywac kobiety w ciazy

---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ----------

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
piona
to ja nastepna wiesniaczka discopolowa

---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ----------

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Dużo się słyszy strasznych rzeczy o tym wywoływaniu... Chyba nie słyszałam żadnego pozytywnego opisu porodu po wywołaniu
I właśnie ja będę chciała chyba zzo, tam gdzie planuję rodzić jest do tego darmowy dostęp.
no to ja jestem wyjatkiem .. mnie wywoływali bo saczyły misie wody( badz nie) i sie bali
dali mi antybiotyki i wywoływali poszło bardzo szybko i prawie bezbolesnie bolały tylko ostatnie skurcze ale darłam zeby mnie nie przecinali hahah tylko nietnijcie krzyczałam ..ogólnie miałam 4 szwy

---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ----------

Cytat:
u nas mmr juz nie szczepia ja miałam skojarzone 5in1 priorix

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 07:14   #3599
paulina_radom
Raczkowanie

Cytat:
Ja też mam ten problem moja buzia wygląda strasznie .. kiedyś piłam drożdże ale czy w ciąży można??
Słuchajcie strasznie dziwnie się czułam w nocy plecy mnie strasznie bolały i telepało mnie prze okropnie mam nadzieję że to tylko przeziębienie mnie straszyło bo wczoraj trochę zmarzłam
Ale za to dzisiaj rano spotkanie z kikbelkiem i nie wiem jak dojadę do szkoły autobusem masakra ale dzisiaj jakoś dziwnie się cieszę z mdłości bo to dobry znak
Miłego dnia Mamuski
Stary 2013-09-04, 07:35   #3600
nadzwyczajna
Rozeznanie

Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Ja też od rana mdłości. Mi pomaga wypicie mięty. Z jedzenia to bezboleśnie wchodzi mi bułka z masłem.
Skąd mam wiec mieć siłę

Nadal mam lekkie brudzenia na brazowo. Wole więc leżeć. Mysle ze to z tej kosmowki co mi troche zachodzi na ujscie szyjki. Jakas lekarka mi wtedy powiedziała ze jak macicia sie rozrosnie to i lozysko sie przesunie.
nadzwyczajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości