Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 20! - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-30, 19:44   #3601
sarna405
Zadomowienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

mela
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 19:44   #3602
d0tkaaa
Zakorzenienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Mela gratulacje

gusia ja jak rozlozylam lozeczko to na nastepny dzien urodzilam):-P

Eva to bylas moja para..z 15.07

en,ale fajnego masz Tomaszka i fajnie ze zalatwilas tyle spraw.mi tz juz zawiozl wniosek wzielam te na rok za 80% (nawiasem mowiac ciekawa jestem jaka bd wyplata teraz bo mialam do 15l4... a pozniej jak to jest liczone?)) ale mam dowiesc jeszcze akt urodzenia i tu mowie bo dzwonilam do ksiegowego ze ma byc ksero aktu urodzenia-nie orginal...no i swostek zeby ubezpieczyc dziecko,nie woedzialam czy ma byc druczek do zus jakis specjalny czy wustarczy kartka zwykla i ksiegowy mowil zeby napisac ze prosze o ubezpieczenie mojej corki bla bla bla imie nazwisko pesel i adres zameldowania

moze sie ktorejs przyda

jutro wizyta pierwsza w osrodku ciekawe ile wazy mala i czy bd plakac..

musze znalesc dla niej odpowiedni smoczek bo dzis to caly dzien na cycu prawie wisiala..i do spania tez chciala cycka pociumkala i poszla spac..mam dwa z aventu od 0 i ona ma odruch wymiotny,kupilam z canpolu i to samo..pewnie sa za dlugie..jakie wy macie?
wyczytalam ze fajne sa z nuka specjalne krotkie zerowki...musze je znalesc(zbankrutuje na smoczkach:-P)

kejt oby akcja szybko poszla!

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 19:46   #3603
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość
aaaaaa... kolejna pozytywna wiadomość- Marcelek będzie miał kuzyna lub kuzynkę moja bratowa w ciąży
Gratulacje dla bratowej

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Kapiel poszła ok ciszej jak z tatą.w wanience mi nie plakał

Cytat:
Napisane przez tysia222 Pokaż wiadomość
Nadrobiłam Was i zaraz chyba ide spać bo padam z nóg- a nic dzis nie robiłam, żeby nie było

Dziś miałam wizyte i ostatnie usg z czego się b. ucieszyłam bo myślałam, ze już mi nie zrobi. I tak:
-Mikołaj waży 3323g
- łożysko 2/3 stopień
- wód mało ale ponoć to normalne
- jest główką w dół
- niestety szyjka nie gotowa do porodu, nic sie nie dzieje
- rozmiary miednicy ok
- serduszko Małego ok
- paciora nie ma

Kolejna wizyta dzień po terminie jak nie urodzę. A mam przeczucie, że ta wizyta się odbędzie
za wizytę
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 19:48   #3604
d0tkaaa
Zakorzenienie

perse moja tez jak sie udrze to glowa mala-dlatego jal jestesmy w sklepie czy cos i zaczyna jej cos nie pasowac go jestem Estrachana.ze ktos mnie gdzies zglosi albo pomysli ze niewiadomo co robie dziecku bo tak soe drze..:-P

ale w nocy slysze jak juz zaczyna sie budzic do cyca wtedy szybko wyciagam zmieniam pieluszke i karmie.wiec w nocy mala daje sie nawet wyspac rodzica i tztowi

wogole wam tez idzie tyle pampersow?:-O

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 19:52   #3605
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
mela miała cesarkę o 18.15, malenka 3340 i 56 cm, jest juz na swiecie nasz maluszek!!!
ogromne mela, w końcu sie doczekałaś!
Stary 2013-07-30, 20:16   #3606
lachryma
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sie

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
LACHRYMA ja podkrecilam tak:
Bocianek 2x dziennie
Duzo wody mineralnej
Laktator na malowystajace brodawki ale tak by nie wysysac pomarmu za duzo z cyckow
Duzo cieplych herbat a polozna jeszcze radzila rosolek zeby dobrze klate rozgrzewal ale ja tylko herbaty
Karmi alenieduzo
No i Antek na cycku ile sie da

Wczoraj rano mleko mi kapalo z cyckow
Koszule zmieniam 2x dziennie jak zapomne zalozyc wkladki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
dziekuje za rady. ja powoli trace pokarm, ale to chyba przez stres. nie daje rady z hormonami trzeba bedzie dalej walczyc...

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Cytat:
mela miała cesarkę o 18.15, malenka 3340 i 56 cm, jest juz na swiecie nasz maluszek!!!
GRATULACJE!!

Stary 2013-07-30, 20:17   #3607
kiss12550
Zadomowienie

mela,charlize - wielkie gratulację!!!
kiss12550 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-30, 20:22   #3608
skylie
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
to ma sens... szczegolnie że charczy zazwyczaj jak go przystawiam, czyli jak mi mleko cieknie... a on nie może jeszcze dobrze złapac.. bo potem jak ładnie chwyci to już nie charczy..)

Piersią kosztowało mnie to sporo trudu (cierpliwości i kilku wizyt w poradni laktacyjnej) aby dobrze małego przystawiać i pilnowac aby na cycu nie spał i do tego przełykał. Wcześniej potrafił wisieć ok godziny i po godzinie wyć że głodny...

Z ulewaniem i wymiotami dziewczyny odpisywały na pewno. Ja się nie wypowiadałam, bo nie mamy z tym problemu. a jak wyskakuje CI błąd to możliwe że zdjęcie jest za duże.

hyhy ostro. a co przeskrobała?
Czy mozesz cos wiecej napisac o pobudzaniu dziecka.do ssania? Mam ten sam problem z.Ola ze zasypia przy cycu i za.godzine placze juz glodna. Staram sie nie.dac jej usnac ale to wlaka z.wiatakami :/

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 20:22   #3609
enlevee
Zakorzenienie

Mela- gratulacje odpoczywajcie z Malenką i ucałowania dla Was!

Fiazo- za udaną kąpiel

Sammi- ja pieluchy wyrzucam do ogólnego kosza naszego w pokoju i codziennie wyrzucamy

Dotka- nam jak obliczyłam schodzi średnio 6-7 pieluch/ dzien i jestem z tego niesamowicie dumna no ale Tomek na mm wiec mniej kup robi, 1-2 dziennie a tak staram sie oszczędnie, bo jak są tylko siki to nie zmieniam tak b. czesto tylko do momentu kiedy juz wypada
A no i właśnie, dowiedz się bo ja dzisiaj uzyskałam informację w moim HRze, że do ogólnego ubezpieczenia w NFZ trzeba juz miec numer pesel dziecka. Mi to będą przesyłać bezposrednio do ZUSu juz z pracy i dostałam specjalny wniosek, ale zeby go złożyć muszę odebrać najpierw pesel Tomka

Odnośnie smoczków moj ma 3 takie same Aventu i u niego się sprawdzają, więc innych póki co nie próbowaliśmy
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 20:26   #3610
paulinka777
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
To napierw dobra nowina:
Charlize: Dzisiaj na świat przyszła ANulka o godz. 12.30 przez cc. Waży 4720g i ma 59cm" !!!!!

"od wczorajszego wieczora miałam skurcze. Dość bolesne. O 9.00 pojechałam z mężem na IP a tam zrobili mi ktg i usg i zdecydowali o szybkim cięciu. Mala jest do schrupania. Jak zrobię zdjęcia to prześlę.
Gratulujemy

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość

Tomcio dziekuje i przyzwolił na pokazanie jeszcze jednej foty ciotkom

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42025171]Dziewczyny powiedzcie mi, czy u Was też tak jest?

Jak się Artur budzi (na karmienie), to zaczyna od razu płakać i się nakręca i jak go przebieram przed karmieniem, to czasami tak się drze, że się boję, że nam go kiedyś jakaś opieka odbierze.....

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

Zdarza się tak baaaardzo często. Mała wybudza się od razu krzycząc i zanim ją przebiorę i przystawię do piersi trochę czasu mija. Najgorzej na to reaguje Mój TŻ, który od razu się budzi i myśli, że Małej na pewno dzieje się krzywda. Ja staram się być opanowana- wtedy szybciej ze wszystkim działam, co skraca czas krzyku. Ale wiem doskonale co czujesz :/

Cytat:
Ojej, Kolejny Maluch!! Brawo i ogromne gratulacje

Ile dziś czerwonych wiadomości!!
Stary 2013-07-30, 20:28   #3611
AgaPlast
Zadomowienie

ufffff poprasowałam , akisiłam ogóreczki , zrobiłam TZ gulasz na kolacje teraz czas do wyrka
Na zapasy zimowe zostały buraczki, mus brzoskwiniowo marchewmkowy i jak zdarze to pomidorki machne.
A jak to jest z kp i jedzeniem pomidorów? bo u mnie zaczeły owocowac ale sa jeszcze zielone Tz nie je a mi było by szkoda zeby sie zmarnowały bo to moja pierwsza szklarnia

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

mela gratulacje !!!!!!!!!! szybciutko poszło
AgaPlast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 20:36   #3612
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Wychodze zaraz. Czekam na lekarza.

No a po co mi cc? Cc to ostatecznosc, a ja jestem 2dni po terminie dopiero i plynow wodnych mi przybylo. Mlody jest zdrowy i po co mam sie ciac.
To jest jednak operacja. Ryzyko infekcji. Goi sie dluzej niz po zwyklym porodzie. Wygonie go naturalnie

Jestem ledwo zywa, slaba, obolala bardzo w kroku. Maly mi do tego napiera na kape. Marze o moim lozku.
A to tylko 2 dni po terminie jesteś.. i pomysleć, że u mnie też chcieli wywoływać najpierw przed, a później zaraz po.. głupota...Choć u Ciebie może się przejmują obrzękami i ogólnie złym samopoczuciem i dlatego koniecznie chcą już wykurzać Młodego?

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Dzoan a Ty jak tam?
A ja jestem po dziabanku poprosiłam męża by się mną zajął pod wieczór..ze 2 godz temu, bo jak mam się męczyć 4 godz i na nic jak to już 2 razy było, to wolę zacząć wcześniej i później mieć noc na normalny sen podeszłam do tego taktycznie no i mam kompana do znoszenia bóli..mąż ogląda tv, a ja sobie postękuję.. śmieje się ze mnie co jakiś czas..ale mnie samą to rozbawia wzięłam też no-spę (kupiłam wreszcie), więc jak to nie TE bóle, to może lepiej czas mi zleci

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Wiem ze jeszcze mam trochę czasu do terminu, tylko martwię sie o mała zeby cukrzyca nie miała na nią wpływu. Głupio tak ale ostatnio mam takie uczucie ze będzie bezpieczniejsza poza brzuszkiem
lekarze na pewno nie narażaliby Małej, gdyby wiedzieli, że coś może jej grozić..wszystko będzie dobrze

Cytat:
o wow! gratulacje mela!!! wreszcie masz swoje maleństwo przy sobie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
miałam ktg, skurcze się piszą- 40-60 mmHg, ale nieregularne. Liczę, że się coś rozkreci w nocy. Tak mi głupio, że tak wcześnie przyjechałam... No ale skurcze co 5 minut miałam 12 h, nie moja wina, że rozwarcie się nie robi...
niech Ci nie będzie głupio.. długo miałaś te skurcze i niejedna pojechałaby szybciej..i tak długo wytrzymałaś..
nieustające by się rozkręciło jak najszybciej!

Cytat:
Dziś miałam wizyte i ostatnie usg z czego się b. ucieszyłam bo myślałam, ze już mi nie zrobi. I tak:
-Mikołaj waży 3323g
- łożysko 2/3 stopień
- jest główką w dół
- rozmiary miednicy ok
- serduszko Małego ok
- paciora nie ma

Kolejna wizyta dzień po terminie jak nie urodzę. A mam przeczucie, że ta wizyta się odbędzie
za wizytę

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 20:37   #3613
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

mela charlize gratki

en
Tomaszek slodki

perse nie tylko tobie sie zdarzylo zalac dziecko - ja Marysie tez kiedys tak zalalam. Zdarza sie. Ponadto gratulajce za robujanie laktacji, u mnie tylko dzis nawal, tak to wzglednie.

No i wzielam od kumpeli ten laktator, ale na razie nie wyprobowalam, bo moja mala pijawka po kapieli pieknie zdoila mi dwa cyce i jeszcze musialam pozniej MM dorabiac. Teraz tesciowa zabrala Marysie do siebie, ja zjadlam z wami kolacje i ide szybko pod prysznic.

TZ dzwoni codziennie na skype i dzis do mnie mowi "Tobie to dobrze, bo masz dzieci ze soba, a ja sam jak palec" plakac mi sie zachcialo.ehh

Lece dziewczynki - sorki ze tak lakonicznie, ale z doskoku to sobie mozna....

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 20:44   #3614
dzoan
Zakorzenienie

stokrotka napisała, że jeszcze nie rodzi, zero skurczy, jutro o 7 będą wywoływać. Gratuluje Charlize i meli. I pozdrawia.

Stary 2013-07-30, 21:00   #3615
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje Mela!!
Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Gratulacje Mela!!

miałam ktg, skurcze się piszą- 40-60 mmHg, ale nieregularne. Liczę, że się coś rozkreci w nocy. Tak mi głupio, że tak wcześnie przyjechałam... No ale skurcze co 5 minut miałam 12 h, nie moja wina, że rozwarcie się nie robi...

Wow, to niezłe masz skurcze
Niech Ci nie będzie głupio-każda by pojechała.
Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość
aaaaaa... kolejna pozytywna wiadomość- Marcelek będzie miał kuzyna lub kuzynkę moja bratowa w ciąży
Fajnie
Cytat:
Nadrobiłam Was i zaraz chyba ide spać bo padam z nóg- a nic dzis nie robiłam, żeby nie było

-Mikołaj waży 3323g
- łożysko 2/3 stopień
- jest główką w dół
- rozmiary miednicy ok
- serduszko Małego ok
- paciora nie ma

No to dobre wieści, tylko szyjka niech się szykuje -pogadaj z nią albo niech TŻ z nią pogada
Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
dziekuje za rady. ja powoli trace pokarm, ale to chyba przez stres. nie daje rady z hormonami trzeba bedzie dalej walczyc...
A co Cię tak stresuje?
Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
stokrotka napisała, że jeszcze nie rodzi, zero skurczy, jutro o 7 będą wywoływać. Gratuluje Charlize i meli. I pozdrawia.

No to kciuki

Ja znów z doskoku, ale staram się ogarniać co u Was
Padam z nóg, więc czekam na TŻ i idziemy do łóżka (ah jak to fajnie brzmi-a tu pampers między nogami, mamusia za ścianą a w łóżku dziecko )
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 21:00   #3616
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
y dzien na cycu prawie wisiala..i do spania tez chciala cycka pociumkala i poszla spac..mam dwa z aventu od 0 i ona ma odruch wymiotny,kupilam z canpolu i to samo..pewnie sa za dlugie..jakie wy macie?
wyczytalam ze fajne sa z nuka specjalne krotkie zerowki...musze je znalesc(zbankrutuje na smoczkach:-P)

kejt oby akcja szybko poszla!
Ja mam z chicco i po nim mała nie ma odruchu wymiotnego

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość

wogole wam tez idzie tyle pampersow?:-O
Też
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 21:02   #3617
angelak86
Raczkowanie

Mela super że masz już dzieciątko przy sobie

Mamuśki dostanę tu od Was taki wzór podania wniosku o ten macierzyński i rodzicielski? Moja firma to katastrofa, nie da się z nikim dogadać, niczego dowiedzieć, a muszę załatwiać wszystko telefonicznie bo dzieli nas odległość całej Polski ;/ Zadzwoniłam dziś powiedzieć że jestem już na końcówce i chcę rok po 80% i co w związku z tym mam zrobić, jakiś wniosek czy co, niestety pani nie wie ;/ nosz cholerciaaaaaa to kto ma wiedzieć? Powiedziała mi tylko że po porodzie mam wysłać wypis ze szpitala+ skrócony akt urodzenia i że w trakcie dowie się jak to wszystko wygląda, ale wkurze się jak zaczną płacić mi 100% a potem 60, ale co zrobić, szkoda nerwów, chyba że wysłać im ten wniosek? Powiedzcie mi jeszcze jeśli się orientujecie jak to jest z L4, jutro idę do lekarza da mi pewnie do terminu porodu, później on idzie na urlop, co jeśli w terminie nie urodze? Na pewno na dzień porodu dostanę skierowanie do szpitala, ale jeśli się nic nie będzie działo to pewnie mnie odeślą z kwitkiem, ale czy dadzą l4? Czy mam iśc do internisty? Nie wiem jak Wy, te z brzuszkami jeszcze ale ja na samą myśl o porodzie mam ochotę iść do kibelka na 2 chyba mnie to przeraża
angelak86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 21:12   #3618
lachryma
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sie

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Czy mozesz cos wiecej napisac o pobudzaniu dziecka.do ssania? Mam ten sam problem z.Ola ze zasypia przy cycu i za.godzine placze juz glodna. Staram sie nie.dac jej usnac ale to wlaka z.wiatakami :/
skad ja to znam? :/

PERSE- Tobie takze dziekuje za odpowiedz

Stary 2013-07-30, 21:17   #3619
tysia222
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
[B]

No to dobre wieści, tylko szyjka niech się szykuje -pogadaj z nią albo niech TŻ z nią pogada
Neni czytasz w moich myślach Pytałam dziś lekarke czy możemy się seksić i powiedziała że tak Co właśnie uczyniliśmy Muszę powiedzieć, że fajnie było
tysia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 21:20   #3620
czerwony_balonik
Zadomowienie

Wpadłam wcześniej z pytaniem i tak zero kultury,bo nawet się nie przywitałam ani nic, więc:

Dobry wieczór

Teraz mam trochę luzu,bo mała śpi,a w domu wszystko zrobione. U nas dziś wreszcie chłodniej i można żyć i normalnie oddychać Gabi dziś była na prawie dwu-godzinnym spacerze z babcią,a my z tż zrobiliśmy generalne porządki w domu i zostało jeszcze trochę czasu dla nas Jutro idziemy do okulisty z małą,bo po tygodniu stosowania kropli oczko nadal trochę ropieje Mniej,ale jednak.

Shestiger, Katerine2, domciatko, Charlize89, mela1234 gratulacje!!!

dla wszystkich potrzebujących

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
od listopada I tak, trzeba i PITy u zaświadczenia z US
Dzięki serdeczne za odpowiedź Zaczeliśmy się z tż brać się za ogarnianie becikowego,ale za 2011 byłby większy problem jeśli chodzi o PITy-nie możemy znaleźć wszystkch potrzebnych. Tak więc chyba poczekamy do tego listopada Rany boskie ile to papierologi i dokumentów potrebne żeby dostać to becikowe... Jeszcze muszę poczekać aż mój gin wróci z urlopu,żeby mi wypisał zaświadczenie,że ciąża była u niego prowadzona.

tweed-przy okazji-czy mogę prosić o umieszczenie mojego opisu porodu na 1str w wolnej chwili?

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42025171]Dziewczyny powiedzcie mi, czy u Was też tak jest?

Jak się Artur budzi (na karmienie), to zaczyna od razu płakać i się nakręca i jak go przebieram przed karmieniem, to czasami tak się drze, że się boję, że nam go kiedyś jakaś opieka odbierze.....

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

Gabi się strasznie złości jak jest głodna. Nie płacze,tylko krzyczy, takie pojedyńcze, głośne "EEEEEEEEEE-EEEEEEEE!!!",do tego robi się czerwona. Może najpierw go nakarm a potem przebieraj?

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jak to właśnie jest ze zużytymi pampersami? macie osobne kosze na nie? rozumiem, że codziennie opróżniacie (to chyba idiotyczne pytanie)? takiego zużytka wkładacie do woreczka foliowego co by mniej smierdział?
Codziennie tż wyrzuca śmieci, nie mamy osobnego kosza na pieluchy. Pakowanie każdej zużytej pieluchy w torebkę foliową do mnie nie przemawia, nie to żebym była zagorzałą ekolożką,ale jednak strasznie dużo bym tej folii zużywała wtedy i wyrzucała. Powiem ci że nie śmierdzi ze śmietnika jak narazie przy wyrzucaniu śmieci codziennie
Stary 2013-07-30, 21:24   #3621
lachryma
Zakorzenienie

Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.

u nas jest osobny kosz na brudy malej, wymieniamy go co drugi dzien. nie smierdzi z niego

Stary 2013-07-30, 21:24   #3622
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Shestiger
Katerine2
domciatko
Charlize89
mela

Kochane mamuski wieeelkiE gratulacje od naszej czwórki !!!!
Bardzo się cieszę ze juz macie to za sobą i teraz zacznie się czas z maluchem i dla malucha.

My dzisiaj po wizycie u pediatry, mały przez 10 dni przybrał 600 gram!!!
W sumie nic dziwnego jak wisi w nocy na cyckach co 1,5 godziny
Dziś w dzień sobie pospalismy więc nie jestem taaaak padnieta i muszę codziennie tak robić żeby jakoś funkcjonować...

Dziś był fajny dzień, po wizycie u pediatry poszlam sobie z maluchem i ze starszakiem na spacer do naszego starego parku nowowiejskiego. i na plac zabaw, potem na lody, zrobiłam małe zakupy i w domku trochę ogarnelam, a najważniejsze ze Wieczorem spędziłam trochę czasu tylko ze starszakiem robiliśmy jakieś zadania z książeczki i mu czytałam widać ze nam obojgu brakuje takich chwil ..

Wypilam karmi, idę spać.

Trzymam kciuki za przeterminowane, terminowe i około terminowe

Nie mam czasu się udzielać, mam nadzieje ze nie macie mi tego za złe, ale momentami ledwo zipie

Buziaki i ściski dla wszystkich!

Zdjęcia dzieciaczkow cudne!!!

Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Czas edycji: 2013-07-30 o 21:29
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 21:27   #3623
mela1234
Zakorzenienie

Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.

Witam
Dziękuję za gratulacje ale nie wiem czy do końca mu się należą bo nie dałam rady. Darlam się tak że podobno na ulicy byli slychac. Brzuch trochę bóli ketonal niewiele pomaga. Ten poród to była walka, krzyk i wyzwiska. Dobrze że byłam sama na porodowce to inne laski mi nie wtorowaly. Lekarz powiedział że jakbym wspolpracowala lepiej to mała by sama wyszła, ale ja po przebiciu pęcherza nie dawalam już sie dotknac. Kopalam i uciekalam. Jest mi trochę wstyd i już przepraszalam wszystkich. Jest mi teraz goraco i smutno bo mała w innej sali i ja tez w innej. Nawet się jej dobrze nie przyjrzalam.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 21:27   #3624
czerwony_balonik
Zadomowienie

Cytat:
Neni czytasz w moich myślach Pytałam dziś lekarke czy możemy się seksić i powiedziała że tak Co właśnie uczyniliśmy Muszę powiedzieć, że fajnie było
Zazdroszczę. Dziewczyny przed porodem korzystajcie póki się da W połogu może być różnie, u mnie np jest taka susza,że mimo chęci nici z tego Może jeszcze spróbujemy z jakimś żelem nawilżającym,ale nie przepadamy za korzystaniem z tego. A w piątek już będzie 3 tyg od porodu,ciekawe kiedy to wszystko wróci mi do normy,kiedy przestanę plamić i nie będę mięc tego dyskomfortu z suchości.
Stary 2013-07-30, 21:34   #3625
karolajn1987
Wtajemniczenie

Mela-gratulacje!!

Moje dziecko przespalo dzis caly dzien,nie dalo sie jej obudzic wiec az sie boje co bedzie w nocy..

Pytanie do mamusiek
W nd bedzie u mnie 6tyg po porodzie,musze sie wybrac do gina,ale myslicie ze moge byc juz dziabnieta????

Stary 2013-07-30, 21:40   #3626
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Ja znów z doskoku, ale staram się ogarniać co u Was
Padam z nóg, więc czekam na TŻ i idziemy do łóżka (ah jak to fajnie brzmi-a tu pampers między nogami, mamusia za ścianą a w łóżku dziecko )

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42029041]Shestiger
Katerine2
domciatko
Charlize89
mela

Kochane mamuski wieeelkiE gratulacje od naszej czwórki !!!!
Bardzo się cieszę ze juz macie to za sobą i teraz zacznie się czas z maluchem i dla malucha.

My dzisiaj po wizycie u pediatry, mały przez 10 dni przybrał 600 gram!!!
W sumie nic dziwnego jak wisi w nocy na cyckach co 1,5 godziny
Dziś w dzień sobie pospalismy więc nie jestem taaaak padnieta i muszę codziennie tak robić żeby jakoś funkcjonować...

Dziś był fajny dzień, po wizycie u pediatry poszlam sobie z maluchem i ze starszakiem na spacer do naszego starego parku nowowiejskiego. i na plac zabaw, potem na lody, zrobiłam małe zakupy i w domku trochę ogarnelam, a najważniejsze ze Wieczorem spędziłam trochę czasu tylko ze starszakiem robiliśmy jakieś zadania z książeczki i mu czytałam widać ze nam obojgu brakuje takich chwil ..

Wypilam karmi, idę spać.

Trzymam kciuki za przeterminowane, terminowe i około terminowe

Nie mam czasu się udzielać, mam nadzieje ze nie macie mi tego za złe, ale momentami ledwo zipie

Buziaki i ściski dla wszystkich!

Zdjęcia dzieciaczkow cudne!!![/QUOTE] dla Leosia za wagę!

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Witam
Dziękuję za gratulacje ale nie wiem czy do końca mu się należą bo nie dałam rady. Darlam się tak że podobno na ulicy byli slychac. Brzuch trochę bóli ketonal niewiele pomaga. Ten poród to była walka, krzyk i wyzwiska. Dobrze że byłam sama na porodowce to inne laski mi nie wtorowaly. Lekarz powiedział że jakbym wspolpracowala lepiej to mała by sama wyszła, ale ja po przebiciu pęcherza nie dawalam już sie dotknac. Kopalam i uciekalam. Jest mi trochę wstyd i już przepraszalam wszystkich. Jest mi teraz goraco i smutno bo mała w innej sali i ja tez w innej. Nawet się jej dobrze nie przyjrzalam.
mela nie przejmuj się..teraz to już nieważne.. jakbyś mogła, to być współpracowała lepiej..a skoro tak strasznie bolało, to łatwo im mówić co mogłaś, a co nie mogłaś.. najważniejsze, że Malutka jest cała i zdrowa na świecie.. dla Was!

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

A ja pocierpuję sobie, bo seksiku z mężem.. poleżałam chwilę na lewym boczku z głową na kolanach męża.. znowu w krzyżu mnie łupie..a boli tak często, że to znowu niemożliwe by to TE bóle były.. już bym chyba przeć musiała Tak liczę czasowo, że niedługo powinno mi minąć i za jakieś pół godzinki może dam radę zasnąć.
Poza tym stwierdziłam, że w moim przypadku chyba lepiej więcej się nie dziabać.. bo któregoś razu nie rozpoznam fałszywego alarmu od tego prawdziwego i zacznę rodzić w domu

Stary 2013-07-30, 21:41   #3627
tysia222
Raczkowanie

Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Witam
Dałaś radę, bi Mała już na świecie Nie każda z nas będzie miała super szybki i łatwy poród. Skoro krzyczałaś to widocznie to było potrzebne, skoro nie dałaś się dotknąć- widocznie tak czułaś. Nie rób sobie teraz wyrzutów.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-30, 21:42   #3628
dzoan
Zakorzenienie

Koniec meczu.. ide się poprzymilać do męża, żeby jeszcze na mnie zaczekał przed pójściem spać..może mi rozmasuje plecki

Dobranoc Dziewuszki...

Stary 2013-07-30, 21:43   #3629
lachryma
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniow

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Mela-gratulacje!!

Moje dziecko przespalo dzis caly dzien,nie dalo sie jej obudzic wiec az sie boje co bedzie w nocy..

Pytanie do mamusiek
W nd bedzie u mnie 6tyg po porodzie,musze sie wybrac do gina,ale myslicie ze moge byc juz dziabnieta????

sadze, ze mozecie jesli wszystko ladnie sie zagoilo

Stary 2013-07-30, 21:45   #3630
tysia222
Raczkowanie

Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość

Pytanie do mamusiek

Ja jeszcze nie mamuśka ale dziś ginka powiedziała mi, że po porodzie do wizyty tej po 6 tygodniach mamy się nie seksić, zeby ona mogła najpierw posprawdzać wszystko.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości