|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
żeby było wszystko po Twojej myśli i żebyś się nie męczyła
|
|
|
|
|
#3572 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
Cytat:
, waga imponująca![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
w końcu możesz tulić Sarę ![]() Cytat:
![]() Uwielbiam, jak maleństwa leżą na brzuszkach |
||||||
|
|
|
#3573 |
|
Raczkowanie
|
Hej Mamuśki i dwupaki!Od wczoraj popołudnia nie miałam prądu i co za tym idzie netu,a tu tyle się dzidziusiów narodziło
Shestiger Katerine2 Charlize89 -GRATULUJE WAM SERDECZNIE! domciatko-Przykro mi,że Twoje obawy długiego porodu zakończinego cc się spełniły,ale najważniejsze że Sara już jest w Twoich ramoinach! ![]() Lece nadrabiać... O i widze,że Mela już na porodówce to trzymam żeby szybko poszło!
|
#3574 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Dziewczyny powiedzcie mi, czy u Was też tak jest?
Jak się Artur budzi (na karmienie), to zaczyna od razu płakać i się nakręca i jak go przebieram przed karmieniem, to czasami tak się drze, że się boję, że nam go kiedyś jakaś opieka odbierze..... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3575 | |||
|
Zadomowienie
|
No skoro tak mówisz
![]() ![]() Cytat:
będziemy się modlić, żeby szybko rosły te nasze pocieszki ![]() Cytat:
za ktg, chociaż sporo informacji zdobyłaś Cytat:
za załatwienie tylu spraw. Same dobre wieści I ja tez poproszę zdjęcie Tomcia z mamusią Perse Arturek nie bedzie pamiętał, że go mama zlała mlekiem a serio to nie przejmuj się, co to za wpadka, prawie żadna ![]() Sam odważna decyzja ale skoro tak podpowiada Ci intuicja to kieruj się właśnie nią ![]() Fiazo kciuki za kąpiel ![]() Kejt czyli co, czekasz na decyzje teraz co z Wami poczynią dalej, tak? A gdzie jest Idzia ![]() ![]() Dzoan a Ty jak tam? |
|||
|
|
|
#3576 |
|
Zadomowienie
|
Charlize no wielkie gratulacje
miałaś co nosic na końcówce
|
|
|
|
#3577 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42025171]Dziewczyny powiedzcie mi, czy u Was też tak jest?
Jak się Artur budzi (na karmienie), to zaczyna od razu płakać i się nakręca i jak go przebieram przed karmieniem, to czasami tak się drze, że się boję, że nam go kiedyś jakaś opieka odbierze..... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] mam dokładnie to samo, wycie na całe mieszkanie... nawet nie mogę spokojnie pampersa wyrzucić i umyć rąk, jak tż jest to zagaduje go, a tak to ja sama gadam z oddali budzi się mój kurczaczek więc idę toczyć walkę z wodą, dam znać potem jak nam poszło |
|
|
|
#3578 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jejku ale ja jestem śpiąca
![]() Zaraz kąpiemy z mamą Małego, a potem chyba pójdę spać razem z nim ![]() Cytat:
![]() Same dobre wieści, a najlepsza ta dotycząca Twojego wyglądu ![]() Mi jutro TŻ zawozi wniosek o macierzyński. Biorę oczywiście rok na 80% Cytat:
Szkoda, że mam już męża ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42025171]Dziewczyny powiedzcie mi, czy u Was też tak jest? Jak się Artur budzi (na karmienie), to zaczyna od razu płakać i się nakręca i jak go przebieram przed karmieniem, to czasami tak się drze, że się boję, że nam go kiedyś jakaś opieka odbierze..... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Serio? ![]() Mój też się drze jak go przebieram na głodniaka. |
||
|
|
|
#3579 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny a jak to właśnie jest ze zużytymi pampersami?
macie osobne kosze na nie? rozumiem, że codziennie opróżniacie (to chyba idiotyczne pytanie )? takiego zużytka wkładacie do woreczka foliowego co by mniej smierdział?
|
|
|
|
#3580 | |
|
Konto usunięte
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Uff już myślałam, że serio jestem jakaś niedorobiona w kwestii bycia mamą...
Sammi - ja wyrzucam, ale już nawet nie do kosza, ale na kosz na śmieci w małym pokoju i od razu wynoszę do normalnego kosza na śmieci. Strasznie to śmierdzi (ciekawe z czego, jak dziecko pije tylko mleko), więc codzienna wędrówka z koszem to zadanie TŻa. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Cytat:
A tak w ogóle to strasznie uwielbiam go całować I non stop to robię, w policzki i w główkę i w rączki i w nóżki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3581 |
|
Zakorzenienie
|
Perse, jak tak ładnie rozkrecilaś laktacje? poprzez częste ściąganie laktatorem? czy cos jeszcze? od samego początku bylo ok czy musialas o to "walczyć"?
|
#3582 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Uważam ze takie smrody najlepiej wrzucać do woreczka foliowego i zawiązać i wtedy do ogólnego kosza.
|
|
|
#3583 |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42025552]
A tak w ogóle to strasznie uwielbiam go całować I non stop to robię, w policzki i w główkę i w rączki i w nóżki .[/QUOTE]Ja chcę już mojego synka!!! |
|
|
|
#3584 |
|
Zakorzenienie
|
Charlize - Gratulacje. Doczekałaś się Anulki.
|
|
|
|
#3585 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję za informacje, które już się pojawiły bądź pojawią nt pampersików
![]() Ja się objadłam zapiekanki makaronowej /mielone, cebula, ser, kukurydza, pieczary + ketchup/ i tak mi błogo. Dopchałam się sokiem pomarańczowym i ogłaszam uroczyście, że idę się kąpać i kładę spać. Mam dwie noce zarwane, dzisiaj nie ma upału, będę spała jak dziecko ![]() Dziabnęłabym się z mężem ale w czwartek mają mi dać po sprostowaniu wyniki na gbs i muszę się wstrzymać. Chociaż widzę, że u nas i tak to nie działa, bo efektów żadnych jak dotąd ![]() Życzę wszystkim kręgom laktacyjnym spokojnej nocy i mleka do bólu, a dwupakom snu bez wycieczek do wc, bądź skurczów - niepotrzebne skreślić ![]() No i kciuki za szpitalne dziewczyny
|
|
|
|
#3586 |
|
Zakorzenienie
|
mela miała cesarkę o 18.15, malenka 3340 i 56 cm, jest juz na swiecie nasz maluszek!!!
|
#3587 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje Mela!!
miałam ktg, skurcze się piszą- 40-60 mmHg, ale nieregularne. Liczę, że się coś rozkreci w nocy. Tak mi głupio, że tak wcześnie przyjechałam... No ale skurcze co 5 minut miałam 12 h, nie moja wina, że rozwarcie się nie robi... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3588 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
Bocianek 2x dziennie Duzo wody mineralnej Laktator na malowystajace brodawki ale tak by nie wysysac pomarmu za duzo z cyckow Duzo cieplych herbat a polozna jeszcze radzila rosolek zeby dobrze klate rozgrzewal ale ja tylko herbaty Karmi alenieduzo No i Antek na cycku ile sie da Wczoraj rano mleko mi kapalo z cyckow Koszule zmieniam 2x dziennie jak zapomne zalozyc wkladki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3589 | |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Mela!! Gratulacje, wspaniale!
Cytat:
Miałam kilka gorszych dni, kiedy już się bałam, że nie wyrobię z produkcją, ale ogólnie na razie nam starcza ![]() Ostatnio piję herbatkę wspomagającą laktację z Herbapolu i Karmi - wygazowane, na raty i w dzień, nigdy wieczorem, bo mnie po nim łapie senność i boję się, że się nie obudzę do Małego. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3590 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3592 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3593 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpnio
shestiger, katerina, domciatko, charlize i mela wielkie gratulacje i buziaki dla dzieciaczków U nas Marcello nie chce wyjśc ![]() Dziś zanotowałam aż 3 skurcze tak więc żadnych rewelacjii ![]() Jutro wizyta u gin, zobaczymy co powie ![]() Do tego pościeliłam łóżeczko małemu i tak sobie na nie patrze i patrze i się doczekać nie mogę.... aaaaaa... kolejna pozytywna wiadomość- Marcelek będzie miał kuzyna lub kuzynkę moja bratowa w ciąży
|
#3594 |
|
Zakorzenienie
|
SAMMI rzeczywiscie zarło jak na wojne. Mialam to samo w planach ale plany maja u mnie to do siebie ze nie wypalaja
![]() Juz niedlugo dolaczysz do calusnych mamus. Ja to mowie ze maly bedzie mial buziakowa trau.e...matka ciagle go caluje ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3596 |
|
Raczkowanie
|
Nadrobiłam Was i zaraz chyba ide spać bo padam z nóg- a nic dzis nie robiłam, żeby nie było
![]() Dziś miałam wizyte i ostatnie usg z czego się b. ucieszyłam bo myślałam, ze już mi nie zrobi. I tak: -Mikołaj waży 3323g - łożysko 2/3 stopień - wód mało ale ponoć to normalne - jest główką w dół - niestety szyjka nie gotowa do porodu, nic sie nie dzieje ![]() - rozmiary miednicy ok - serduszko Małego ok - paciora nie ma Kolejna wizyta dzień po terminie jak nie urodzę. A mam przeczucie, że ta wizyta się odbędzie |
|
|
|
#3598 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42025171]Dziewczyny powiedzcie mi, czy u Was też tak jest?
Jak się Artur budzi (na karmienie), to zaczyna od razu płakać i się nakręca i jak go przebieram przed karmieniem, to czasami tak się drze, że się boję, że nam go kiedyś jakaś opieka odbierze..... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Na szczęście nie. Jak mała zaczyna budzić się na jedzenie, to jak wezmę ją na ręce to zaczyna się już uspokajać, więc przebieranie jest w ciszy, ale czasami, jak wkładam ją z powrotem dom łóżeczka i idę szykować mleczko to zaczyna się odpalać, ale to raczej tak cichutko, że nawet tż się ni budzi, a co dopiero sąsiedzi ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3599 | |
|
Raczkowanie
|
Shestiger
Katerine2 domciatko Charlize89 mela Gratulacje dzieciaczków ![]() ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3600 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Ja też A teraz idę siebie z prysznicować, a potem córę
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:11.

żeby było wszystko po Twojej myśli i żebyś się nie męczyła

a głowę tak dźwiga do góry, że masakra
, waga imponująca

tyle w brzuszku nosiłam zaraz szybko urosnie zanim się obejrze i b edzie kawalerem a ja starą babą