|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
co do zbuka to fuuuuuuuuuj ![]() Cytat:
![]() dziec dostanie dzis zupkę z kabaczka- gotuje sie 37 stopni w cieniu
|
||
|
|
|
#3602 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
Dla cioć- w trakcie jedzenia zupki jarzynowej...wbrew pozorom (mina jego) opchnąl 8 łyżeczek ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3603 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3605 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
|
|
#3606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3607 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3608 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
po tym co piszesz wydaje mi się ze Oliwier to samo będzie miał, bo nie umie się w siadzie utrzymać nawet z podparciem, i ma jakby wygięte plecki, więc wybieramy się do neurologa.Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja zawsze jak blenduję owocki to trochę podjadam :P Ja w trakcie ogarniania mieszkania, niedługo przyjeżdża ojciec tż jak zwykle niespodziewanie i krzyżuje nam plany. No ale nie narzekam bo przywozi nam nasze autko wreszcie wejdzie nam cały wózek. Nie jest to nic szczególnego, zwykła nubira II kombi ale bardzo się ciesze ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||||||
|
|
|
#3609 | ||
|
Zakorzenienie
|
Yellow...skończyłam prasowanie..cieklo ze mnie ale zakończyłam..ponad godzinę..body..pieluszki. .sruszki..ufffff wsio
![]() Debrah...może sam mu te sliwki za.jakies 2 godzinki ..dopiero zjadł żółte i mleko... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3610 |
|
Zakorzenienie
|
ewentualnie jabłko Antosiowi można jeszcze dać.Jeżeli śliwki to nowość to całego słoiczka nie.
Neti wchodzi, tylko spację trzeba usunąć przed .pl ........ inaczej by wyczaszkowało... Edytowane przez hope01 Czas edycji: 2013-08-08 o 14:20 |
|
|
|
#3611 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Ja prasuję praktycznie codziennie i jakoś ię da wytrzymać.
Staram się po prostu trochę później, np. koło 16.
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#3612 |
|
Zadomowienie
|
Proszę państwa, mamy drugiego zęba!!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3613 |
|
Zakorzenienie
|
Neti, w tym linku, co podała Illusion, musisz usunąć spację i wejdzie.
---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Charlizz,
|
|
|
|
#3614 |
|
Konto usunięte
|
Charlizz, gratki
|
|
|
|
#3615 |
|
Rozeznanie
|
Gratulacje dla Oli Charlizz
|
|
|
|
#3616 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Cytat:
ale dzienksWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3617 | |
|
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
![]() Gratulacje! |
|
|
|
|
#3618 |
|
Zakorzenienie
|
Pola po nocy obudziła się o 10, a teraz już drugą drzemkę zalicza.
![]() ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- |
|
|
|
#3619 |
|
Zadomowienie
|
Aj taka czika, nadrabianie na raty to cytować nie umiem
Co do fotelików to się nie wypowiem, bo ja kompletnie zielona! Na razie mam taki 0-13 i jest ok. Body, a pewnie ze są i większe. C&A na 104 widziałam, w Pepco i 92 się zdarza, trza szukać. Kurka nawet nie wiem kiedy ten ząb wyszedł, dziś przypadkiem go wyniuchałam Prasowanie dziś uczyniłam, 3 pranie już nastawione nic sobie nie gotuje, bo wczoraj jak spaghetti robiłam, to tak się zgrzałam, ze jeść mi się odechciało, zjadłam potem, zimne. Radlera wypiłam, boszszsz, jakie to dobre! Pamiętam jak rok temu próbowałam UWAGA UPRZEDZAM nie piłam w ciąży, dosłownie umoczyłam usta, bo byłam ciekawa smaku, to takie niedobre mi się wydało a teraz? Mniam mniam w dodatku głowa słaba to Radler tak nie klepie ![]() Tak mnie zastanawia pewna kwestia. Bo mam taka sąsiadkę, ona ma dwie córki-13 lat i 7. One strasznie dziecinne są swoją droga, no ale o co mi chodzi: ta młodsza, kąpie się w basenie na podwórku w samych majtkach, po drodze lata w samej bluzce i majtkach, a w basenie potrafi nawet majtki zdjąć. (Chodzi o taki basen na podwórku) Nie wiem, może ja dziwna jestem, ale mnie to trochę zniesmacza, ona ma ogromną nadwagę (50kg jak na moje oko) ale nie o to chodzi. Nie sądzicie, ze 7latka powinna już mieć jako takie zahamowania? Ona się w ogóle nie wstydzi, zastanawia mnie w jakim wieku dziecko zaczyna się wstydzić swoich intymnych części ciała? No bo niby są u siebie na podwórku, tak? Ale na drogę potrafi polecieć bez spodni, albo jak jakąś tunike ma to majtek potrafi nie założyć. Normalne to w tym wieku? :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#3620 |
|
Wtajemniczenie
|
nie widziała któraś mojej wypłaty
powinna już być normalnie wkurza mam takiego, że masakra |
|
|
|
#3621 |
|
Zakorzenienie
|
http://demotywatory.pl/4183257/Szczescie-w-nieszczesciu
![]() ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- I już mnie nie ma.
|
|
|
|
#3622 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej
Filip się co chwilę w nocy budził przez ten upał TŻ nie będę miała na weekend, bo planuje przyjechać w środę i zrobić sobie taki dłuuuugi weekend, bo strasznie zmęczony tą jazdą jest; w sumie mu się nie dziwię, bo w piątek pracuje do ok.17, ok.19 wyjeżdżają i jeszcze rozwozi ludzi, w domu jest ok.1-3 nad ranem w sobotę i w niedzielę ok.17 jedzie dawałam wczoraj Filipowi arbuza i tak mi się zakrztusił, że się ze strachu popłakałam i nie kawałkiem arbuza, bo wypluł, tylko sokiem, bo jak ugryzł, to ten sok tak wystrzelił; on już przestał płakać, a ja dalej chlipałam, masakrabokeh, wczoraj na fb na Twojej tablicy widziałam link do piosenki o takim kurczaku, co go ostatecznie traktor rozjechał zaraz po fuka fuka jest u nas hitem i mi się już na mózg rzuciło, bo podśpiewuję glugluglu![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dżejkob Wielka Stopa ![]() Cytat:
Edytowane przez elllmi Czas edycji: 2013-08-08 o 15:46 |
|||
|
|
|
#3623 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3624 |
|
Zakorzenienie
|
Na razie.
Dziecko mi się rzuca po całym łóżku na śpiocha. |
|
|
|
#3625 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3626 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
taka sytuacja ostatnio była, sąsiadka ma córeczkę, 17 miesięcy, nalała jej wody do basenu u siebie w ogrodzie i mała się taplała na golasa, potem zleciały się inne dzieci, przyszła inna sąsiadka ze swoimi dwoma synkami (4 i 5 lat) i ta pierwsza założyła córeczce majteczki; to ta druga do niej z tekstem, że co taka wstydliwa i że chłopcy jeszcze mali, to nie zwracają na takie rzeczy uwagi; a wg mnie dobrze zrobiła
|
|
#3627 |
|
Zakorzenienie
|
charlizz
![]() radlera mam
|
|
|
|
#3628 |
|
Zadomowienie
|
Ellmi, tylko u nich na podwórku to nie nowość, ze ktoś obcy jest. A to do sąsiada ktoś podjedzie, mój tata pójdzie, no bo ja czy moja mama to pół biedy.
Na publicznych kąpieliskach uważam, ze dziecko powinno mieć jakiś tam strój. Nie chciałabym, żeby potem jakiś pedofil przypominał sobie widok mojego dziecka :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale jak mama wróci, to pewnie się nasłucham, że nic w domu nie zrobiłam. Bo to tak wygląda - wszyscy mają w dupie, ale zrobić musisz. Wczoraj nawet była taka sytuacja. Raz jeden jedyny nie wytarłam umywalki po porannej toalecie, zawsze nachlapię, ale wycieram. Tylko wczoraj nie, bo akurat do Poli musiałam iść. To mama oczywiście "idź wytrzyj w łazience, ja zawsze po wszystkich muszę chodzić i wycierać, bla bla bla...." To mówię jej, że ja też zawsze muszę po innych wycierać i nic nie mówię, a jak szwagier albo brat uje.bią całą łazienkę, to jakoś nie ma problemu. I siostry jakoś nigdy jeszcze nie upomniała, choć ona tez niezły syf zostawia. To wiesz co mi powiedziała? Że no, niestety, ale u nas chłopy takie ciamajdy są, ale ja jestem babą i powinnam mieć nawyk wycierania/sprzątania po sobie i po innych też. ![]() Aż mi wtedy wszystko opadło i poszłam w ☠☠☠☠u, bo mi się dyskutować nie chciało... ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Dobra, koniec biadolenia.
Cuause I know I don't understand, just how your love your doing no one else can... Edytowane przez hje Czas edycji: 2013-08-08 o 16:00 |
|
|
|
|
#3630 | |
|
Konto usunięte
|
Moja córa starsza ma strój, już rok temu miała, a 2 lata temu była w pieluszce do pływania. Nie widzę inaczej.
---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Cytat:
litości
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:52.

więc będę miała czas się odezwać. z nowości to mamy czwartego ząbka, wszystkie cztery wylazły na dole, śmiesznie to wygląda 

malz nie oponuje bo przeciez kasy nie mamy ale kurde wole sie zapozyczyc zeby mlody w lepszym foteliku jezdzil a nie w takim czyms
juz nie wiem, kurde wiem ze chca dobrze, ale wszystko, WSZYSTKO mamy po dzieciakach z Anglii, sprane zuzyte, sprzed 6,7 lat, bo to angielskie i dobre (co z tego, ze metke ma, jak widac, ze wyblakle, dziurawe, sprane i rozciagniete? Wiecie, o co chodzi). Pietraszko nie siedzi, probuje siadac a ten fotelik bez zadnej wkladki, nie rozklada sie w ogole, typowo dla dziecka siedzacego, ale przeciez dzieciaki w tym od pol roku jezdzimy to mlody tez moze. Aaaaaaaaaaa help

powinna już być
normalnie wkurza mam takiego, że masakra
i nie kawałkiem arbuza, bo wypluł, tylko sokiem, bo jak ugryzł, to ten sok tak wystrzelił; on już przestał płakać, a ja dalej chlipałam, masakra